Szeretném a tanácsukat kérni egy garanciális problémában.
Tavaly előtt decemberben vásároltunk egy online bútoráruházban (MM Bútor Kft.) egy kanapét, amelynek tavaly ősszel (tehát még 1 éven belül) leszakadt az alja. Normál használat mellett, egyszerűen valami kapcsok elengedték az alsó részt.
Ezt jeleztük az MM Bútor Kft-nek, akik tovább irányítottak minket a Budapesti Kárpitos Kft-hez, merthogy ők felelősek a garanciális javításokért, az MM Bútor nem tehet semmit.
Egy emailt kaptunk tőlük (BP Kárpitostól) tavaly okt. 30-án, hogy a gyártásba betervezték a kanapé ülést, amint legyártották, kihozzák és kicserélik (tehát nem vitatták, hogy jogos a javítási igényünk). Ezután kezdődtek a problémák. Mindig telefonálgattunk és kaptunk valami kitérő választ, hogy a gyár szlovákiában van, a BP. Kárpitos KFT sem tehet semmit, majd ha a gyár legyártja az ülést, ők elhozzák. Lehet hogy jövő héten stb. Aztán meg hogy év végéig minden garanciális igényt egyeztetnek a gyárral... Aztán pedig azért késett az ülés legyártása, mert hiányzott a faanyag, aztán meg azért, mert speciális szövetigényünk volt (ez nem igaz, a honlapon található színekből választottunk). Legvégül azt mondták, hogy dec. 21-én valószínűleg hozzák, persze amikor felhívtam őket 21-én, akkor visszatértek ahhoz a verzióhoz, hogy a gyár nem gyártotta le, nem tudnak mit tenni, semmilyen befolyásuk sincs a dologra. Ezek után ismét az MM Bútor Kft-hez fordultam, ahol megint azt mondták, hogy semmit sem tehetnek az ügyben, ők is írtak a kft-nek és a magyarországi képviseletnek is, akik erre tájékoztatást kértek a BP Kárpitostól. Aztán már a magyarországi képviseletet is felhívtam, akik szintén ígéretet tettek, hogy emailben tájékoztatnak. Ez többször is megtörtént, de az október 30-i mail óta (miszerint betervezték a gyártásba az ülést) semmit sem kaptunk írásban, bár többször kértem mailben is tájékoztatást. Szóval most megelégeltem a dolgot, ezért felhívtam a fogyasztóvédelmi hivatalt, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy tértivevényes levelet küldjek az MM Bútor Kft.-nek, hogy kérem vissza a vételárat.
A jótállás persze már régen lejárt a kanapéra. A kérdésem az lenne, hogy elég annyi bizonyításnak, hogy megvan az email, amiben visszaigazolták, hogy betervezték az ülést a gyártásba? (tehát nem postai úton jeleztük a problémát, és nem postai úton tájékoztattak). Nem gond, hogy közben már letelt az 1 év a kanapé vásárlása óta?
A 15 (30) nap a bútorgyárra is vonatkozott volna (tehát, hogy ennyi időn belül kellett volna kicserélnie a hibás alkatrészt)? Elküldhetem nekik ezt a levelet? http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...amp;#entry20046
Amúgy csak annyit tennék hozzá, hogy telefonon bár, de azt mondta az MM Bútor Kft., hogy ezeknek a bútoroknak csak töredék részét forgalmazzák Magyarországon, a nagy része kimegy külföldre és többezres sorozatokban gyártják őket, ezért "nem értették ők sem" hogy mi tart fél évig még egy legyártásában….
Segítségüket előre is köszönöm!