Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vodafone Internet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
sandorsas
Tisztelt Fogyasztóvédelem és forumozók
Azon ügyben szeretnék segítséget kérni:
Hogy jó magam 2008.09.12 én megrendeltem a Vodafone Magyarország zrt. től 1 Inetrnetez szabadon előfizetés, mely számomra korlátlan forgalmat biztosított mindenféle korlátozás nélkül (normál adatforgalom ftp http esetén). Nos a szolgáltatással nem is volt gondom 2009 elejéig amikor is a szolgáltatást megváltozott és ezzel az én előfizetésemet is megváltoztatták oly módon, hogy bármilyen 5GB nál nagyobb adatforgalom estén lekorlátozzák a minimumra a sávszélességemet.
Tegyük hozzá én erről semmilyen felvilágosítást nem kaptam mikor ezt megtették, bár mikor megírtam ez ügyben a problémámat azt írták vissza,hogy 2 országos napilapban is közzétették a hírt ( Igen biztos, 1: két napilapban a hány közzül?? 2: köteles vagyok elolvasni minden nap az összes napilapot hogy megtudhassam a változásokat annál a telekomunikációs cégnél ahol én is előfizető vagyok és ráadásúl engem is érint?? 3: teszem hozzá telekomunikációs cég ....)
De most a tályékoztatás nem is fontos azt még elnéztem volna.
Inkább ami felzaklat az a szerződés modosítás (teszem hozzá 1 oldalú szerződésmodósíás). Persze szerintük ez teljesen szabályos és nem jogsértő mivel az Vodafone ASZF 3 a számú mellékletében leírt sávszélesség az az 150kb/s alá nem mennek és ez így is van (bár ha pontosan rámérnék) ez jogszerú is, de felteném a kérdés ez a melléklet hol volt akkor amikor megrendeltem az internet előfizetés.
Hát igen persze az inetneten (sajnos akkor még nem rendelkeztem internet előfizetéssel) nos a boltba ott lett volna kinyomtatva?? Lehetséges de nekem nem mutatták. És igen ám azon a 8 lapos szerződésen amit én aláírtam ezt a mellékletet egy betűben sem említik csak az Általános Szerződési Feltételeket de annak mellékleteit nem (bár megjegyzem lehet valahol a cím és elérhetőségek között elrejtették kódolva és csak minden 3 dik betüt kéne olvasnom). Nos ez a tályékoztatás nem teljeskörü és félrevezető ami szerintem eléggé sérti az én és minden velem egy helyzetben lévő Vodafone előfizetőket és teszem hozzá szerintem jogsértő is.
És így a végére hozzáteném 2009.09.12 és elötte is mikor érdeklődtem az ügyfélszolgálatuknál és a boltban megkérdeztem mennyi a a sávszélesség korlátozás erre akkor mindig azt a választ kaptam "nincsen de garadtált az 1MB/s"( hmm gondoltam én dinamikus sávszélesség megosztás , mindig az aktuális felhasználók között osztják meg a rendelkezésre álló sávszélességet, max 1 felhasználónak 7,2Mb/s a fizikai korlát a határ) nos igen ez biztos ma is így van. (minden nap minden mennyiségben, egyfolytába)
A kérdésem pedig magától értedődő mit tehet ilyenkor az elöfizető?? Mit mond pontosan erre a Magyar jogszabály és a Fogyasztóvédelem?? Hogy ez teljesen legális????
Valamint az is, hogy ez esetben a szolgáltató magatartása miatt én felmondhatom e aszerződést úgy, hogy ne kelljen kifizetnem a hűségnyilatkozatban hátrarévő hónapok előfizetési összegét???

Jahh és teszem hozzá most számolgattam 1 keveset, ha csak napi 5 órát hallgatok egy 128Kbit/s online rádiót ( ami egy normál online rádió ) akkor egy hónap alatt 8GB adatmennyiséget produkálok csak ezzel és még akkor nem böngéztem nem nézztem youtubon videót ami darabja 10Mbájt és még sorolhatnám.......Online Tv ről meg ne is beszéljünk, ahol egy normál adás 512Kbit/s.
Ez mind csak úgy hogy mit ér az 5Gb egy normál felhasználó számára.
L_Matyi
Nem sok jót tudok mondani neked, sajnos ilyen a jogszabály, össze-vissza módosítgathatják és ezt a cégek ki is használják. Egy időben a Pannon hetente-kéthetente módosította az ÁSZF-et, anélkül, hogy a különbségeket jelölte volna. Valaki is komolyan gondolja, hogy hetente 100 oldalt elolvasok és új vagy eltűnt mondatokat/bekezdéseket vagy megváltozott számokat keresek azért, mert van egy mobiltelefonom?
Megnéztem, most is ezt csinálja, az aktuális ÁSZF egy hete érvényes, két hét múlva egy új lesz, és rá egy hétre jön egy másik. Gratulálok a jó jogászaiknak!
  • 2009. április 7-től
  • 2009. március 29-től
  • 2009. március 9-től

Ha jól számolom a tavalyi évben átlagban kb. havi 250 oldalt kellett elolvasnia annak, aki végig szerette volna rágni magát az ÁSZF és a díjszabás változásain. bangin.gif Én azért egy jó könyvet előnyben részesítek...
Amikor szerződést kötök mindig elkérek egy teljes kinyomtatott példányt az ÁSZF-ből. Az legyen az ő dolguk, hogy ez milyen hosszú. Főleg azért, mert később már az aláíráskori ÁSZF-hez nemigen lehet hozzájutni a legtöbb cégnél.
sandorsas
ÁÁ kösz szépen de azért valahogy mi is (fogyasztók) is kijátszhanánk a magyar jogot vagy nem?? Jahh elfelejtettem ez magyaroszág nem a fogyasztónak kedvez, henem annak aki lopni akar.
Nah mind 1 megyünk lopni...........
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.