Nem találtam hasonló témájú topikot, és igazából nem is tudom, erre a fórumra tartozó kérdés-e ez, de megpróbálom..)
Problémám a következő:
Kb. 1 éve regisztráltam az egyik híres, fizető társkereső oldalra, amely mára inkább közösségi portálként
funkcionál,( blog-lehetőséggel,fórummal)mert a komoly társkeresés szinte lehetetlen.
A fórumon tartózkodva hamar kiderült, h a rendszergazda, aki egyben a tulajdonos, egyfajta dikatatúrát alakalmaz bizonyos userek ellen: kizárólag személyes ellenszenvből, ami az őt érő, építő jellegű, soha nem trágár kritika miatt alakult ki, szabályosan üldöz egy régi felhasználót, folyamatosan kitiltja, sértő topikokat nyit a felhasználó nevével, stb, ahol külső és belső tulajdonságait diszkreditáló megjegyzésekkel illeti, fotóit linkeli, családtagjaira, munkájára,nemi életére,stb . Természetesen, a rendszergazdának "nyaló" fórumozók ezt a topikban tovább cifrázzák, és ha már kifulladt a téma, törli a topikot.Mindezt azzal a felkiáltással, h övé az oldal és azt csinál, amit akar.
Ugyanakkor nem csak az ominózus felhasználóval teszi ezt, hanem mindazokkal (pl. én), akik az "üldözöttel" egyetértenek illetve védelmükbe veszik. Ilyenkor belenéz a felszólaló privát levelezésébe és szó nélkül kitiltja azokat is, akikkel csak privát levél formájában "értekezett" a szóbanforgó ügyről, majd a topikokban vérpadra állítva őket, megszégyeníti a már említett eszközökkel.
Kérdésem a következő:
ilyen esetben mit lehet tenni?
nyilván nem a morális megoldásokra vagyok kíváncsi (távozni az oldalról)..
Meddig mehet el a rendszergazda tulajdonos az effajta megtorlásokban?
Én például 4x lettem kitiltva úgy, h soha egyetlen trágár, illetve morálisan nem elfogadható kifejezést nem használtam.Ilyenkor újrafizetve a tagdíjat, új néven visszajöhetek, addig, amig ismét rám, illetve a velem azonosan gondolkodókra nem talál, és ismét kitilt, ha a témában felszólalunk.
Köszönöm, h elolvastátok.