Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fuji S5800 Fényképezőgép Kijelzőhiba
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
A kívülálló
Sziasztok!

Vettem egy Fuji S5800-as fényképezőt és 2-3 hónap után homályos keret jelent meg a kijelzőn, ami főleg a képek visszanézésekor elég zavaró. Visszavittem a boltba ahol vettem és a garanciális javítást kértem, ami meg is történt, kicserélték a kijelzőt. Eltelt 2 hónap fótóztam kb 2000 képet és előjött megint ez a hiba és szintén visszamentem a boltba. Megint felküldték a szervízbe, de már kértem a cserét egy másik tipusra. Készülék megjött csere nincs, mert a garanciajegyre azt írta a szervíz, hogy kijelzőtisztítás volt. Érdekes ugyanannál a hibánál először cserélik a kijelzőt késöbb csak kipucolják? A boltban az eladó látva, hogy mennyire idegesít a dolog felajánlja, hogy visszaveszi a készüléket ha újszerű állapotban van. 6 hónapja vettem kb 4 hónapig használtam eddig, úgyhogy az optikavédő sapkán olvasható fujifilm felirat megkopott kissé ezért a készülék már nem újszerű és nem veszi vissza, nem cseréli. Ráadásul a készülékhez adott 2gb-os kártyát is kicsomagoltam és használtam, szóval már az sincs eredei csomagjában.Hosszas vita után 2 lehetőséget kaptam az arcomba:

1. veszek a fuji-tól eredeti objektívsapkát és 2gb-os memóriakártyát összesen kb.: 8000 ft-ért és beletesszük azokat a dobozba, így újszerűvé válik a készülék és mehet a csere, vagy
2. kimegyek a boltból és földhöz vágom a gépet, hogy tuti halott legyen és az általam kötött extra baleseti garanciának köszönhetően kérhetek készülékcserét egy másik ezzel foglalkozó cégnél/biztosítónál./így az eladó is megszabadulna tőlem bash.gif /

Jelenleg a készülék nálam van, a kijelző jó, de használni nem merem, mert ha megint előjön a hiba akkor az esetleges csere csak ujjabb szervizelés után jöhet szóba.

Mit tegyek? Ha megveszem a szükséges dolgokat és ráfizetek egy másik készülékre akkor + 10-15 ezer forintért lehet egy Fuji S1000-es készülékem, vagy válalom azt, hogy összetöröm a fényképezőgépet és a biztosító nem fizet semmit.

A fuji S5800-at 40 ezerért vettem 2008 augusztusában a fuji s1000 pedig a többletkiadásokkal együtt kb.: 55-60 ezer lenne, holott a polcon csak 45 ezer a jelenlegi akciós áron.

/jó sokat írtam, a francba/ mad.gif sad.gif
L_Matyi
(OutSider @ 2009.04.03, 10:20) *
1. veszek a fuji-tól eredeti objektívsapkát és 2gb-os memóriakártyát összesen kb.: 8000 ft-ért és beletesszük azokat a dobozba, így újszerűvé válik a készülék és mehet a csere, vagy
2. kimegyek a boltból és földhöz vágom a gépet, hogy tuti halott legyen és az általam kötött extra baleseti garanciának köszönhetően kérhetek készülékcserét egy másik ezzel foglalkozó cégnél/biztosítónál./így az eladó is megszabadulna tőlem bash.gif /
Ezek szerint el akarja adni újra a készüléket, mintha az új lenne? Azért ezt én beírnám a vásárlók könyvébe. Ez nagyon durva...

A földhöz vágás jó ötlet, de akkor nem az eredeti árat kapd vissza, hanem a jelenlegi értékét a használt gépednek. Abból nem veszel új gépet!

Szerintem most használjad nyugodtan, és ha megint előjön a hiba, akkor rögtön úgy mész oda, hogy el szeretnél állni a szerződéstől, mert ez már jelentős kellemetlenség, hogy pár havonta ugyanazzal a hibával szervizbe kell vinni a gépet. Nem tud ez ellen semmit se csinálni, kénytelen lesz az eredeti vételárat visszafizetni.
A kívülálló
(L_Matyi @ 2009.04.03, 12:34) *

Ezek szerint el akarja adni újra a készüléket, mintha az új lenne? Azért ezt én beírnám a vásárlók könyvébe. Ez nagyon durva...

...ha megint előjön a hiba, akkor rögtön úgy mész oda, hogy el szeretnél állni a szerződéstől, mert ez már jelentős kellemetlenség, hogy pár havonta ugyanazzal a hibával szervizbe kell vinni a gépet. Nem tud ez ellen semmit se csinálni, kénytelen lesz az eredeti vételárat visszafizetni.

Biztos vagyok benne, hogy újként újra el akarja adni, azért akarja annyira, hogy újszerű legyen és minden eredeti csomagjában. Ráadásul korábban máshol Pendrive-ot vettem és szar volt, ezért visszavittem és ott is eredeti sérülésmentes csomagjában akarták visszakapni. És ott még ki is mondták, hogy "eredi csomagolás nélkül hogyan adjam el". Gyanítom, hogy ez Magyarországon sok helyen előfordul.

"Vételárat nem áll módomban visszadni" volt a válasz akárhányszor is mondtam neki, hogy kérem vissza a pénzem, de szerencséjére túl türelmes vagyok és még nem volt kedvem írogatni a vásárlók könyvébe, na meg a fogyasztóvédelemnek bejelenteni sem. /bár már itt fórumozok és feljegyeztem a helyi kirendeltség elérhetőségeit/

Ez a pénzt vissza nem adok is Magyar dolog, jól tudom?
Melyik lehet a fogyasztóvédelmi törvény ide vonatkozó része?

Lehet, hogy elsőre sem volt kijelzőcsere? blink.gif

Még az is lehet, hogy rám fogják, hogy nem rendeltetésszerűen használtam, pedig jobban vigyázok rá mint az asszonyra.
L_Matyi
(A kívülálló @ 2009.04.03, 22:51) *
Biztos vagyok benne, hogy újként újra el akarja adni, azért akarja annyira, hogy újszerű legyen és minden eredeti csomagjában. Ráadásul korábban máshol Pendrive-ot vettem és szar volt, ezért visszavittem és ott is eredeti sérülésmentes csomagjában akarták visszakapni. És ott még ki is mondták, hogy "eredi csomagolás nélkül hogyan adjam el". Gyanítom, hogy ez Magyarországon sok helyen előfordul.
Én mindig azzal kezdem, hogy kidobom a csomagolást. devil.gif Legyen az ő baja, ha szemetet árul, és tutira ne tudja eladni másnak.

"Vételárat nem áll módomban visszadni" volt a válasz akárhányszor is mondtam neki, hogy kérem vissza a pénzem, de szerencséjére túl türelmes vagyok és még nem volt kedvem írogatni a vásárlók könyvébe, na meg a fogyasztóvédelemnek bejelenteni sem. /bár már itt fórumozok és feljegyeztem a helyi kirendeltség elérhetőségeit/
Nem rajta múlik, hogy vissza akarja-e adni a vételárat, vagy sem. Ez visszajár és kész.

Ez a pénzt vissza nem adok is Magyar dolog, jól tudom? Melyik lehet a fogyasztóvédelmi törvény ide vonatkozó része?
Ez nem is fogyasztóvédelmi törvény. Az csak lehetőséget ad, hogy elálljál a szerződéstől, és a szerződéstől elállás pedig azt jelenti, hogy az eredeti állapotot kell visszaállítani, azaz neki volt egy fényképezője, neked meg pénzed. Ebből következik, hogy annyi pénzt kell visszaadnia, amennyibe kerül, és nem amennyit most ér.

Még az is lehet, hogy rám fogják, hogy nem rendeltetésszerűen használtam, pedig jobban vigyázok rá mint az asszonyra.
Mivel van már egy papírod arról, hogy ugyanilyen hibával cserélték, ezért nehezen fogja bizonyítani, hogy most meg a te hibád.

A kívülálló
A csomagolást én is mindig kidobom, de szerintem mindenki, ezért elég hülyeség eredeti csomagjában bármit is vésszakérni.

A plussz kiadás, annyira nem is lenne vészes, mert a memóriakártya úgy is kellene, max az objektívsapka lenne kidobott pénz, de szívna a géppel a következő tulajdonos is. /és még emberbarát vagyok biggrin.gif /

Valószínűleg kivárom a harmadik készülékhibát és akkor lesz GAME OVER!
/de ha nem lenne több baja azt se bánnám, mert szeretem a készüléket, csak amit megtanulok rajta azt elfelejtem mire visszakapom/
L_Matyi
(A kívülálló @ 2009.04.04, 20:02) *
Valószínűleg kivárom a harmadik készülékhibát és akkor lesz GAME OVER!
/de ha nem lenne több baja azt se bánnám, mert szeretem a készüléket, csak amit megtanulok rajta azt elfelejtem mire visszakapom/
Reméljük a legjobbakat... A következőt meg ne itt vedd. wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.