Vettem egy Fuji S5800-as fényképezőt és 2-3 hónap után homályos keret jelent meg a kijelzőn, ami főleg a képek visszanézésekor elég zavaró. Visszavittem a boltba ahol vettem és a garanciális javítást kértem, ami meg is történt, kicserélték a kijelzőt. Eltelt 2 hónap fótóztam kb 2000 képet és előjött megint ez a hiba és szintén visszamentem a boltba. Megint felküldték a szervízbe, de már kértem a cserét egy másik tipusra. Készülék megjött csere nincs, mert a garanciajegyre azt írta a szervíz, hogy kijelzőtisztítás volt. Érdekes ugyanannál a hibánál először cserélik a kijelzőt késöbb csak kipucolják? A boltban az eladó látva, hogy mennyire idegesít a dolog felajánlja, hogy visszaveszi a készüléket ha újszerű állapotban van. 6 hónapja vettem kb 4 hónapig használtam eddig, úgyhogy az optikavédő sapkán olvasható fujifilm felirat megkopott kissé ezért a készülék már nem újszerű és nem veszi vissza, nem cseréli. Ráadásul a készülékhez adott 2gb-os kártyát is kicsomagoltam és használtam, szóval már az sincs eredei csomagjában.Hosszas vita után 2 lehetőséget kaptam az arcomba:
1. veszek a fuji-tól eredeti objektívsapkát és 2gb-os memóriakártyát összesen kb.: 8000 ft-ért és beletesszük azokat a dobozba, így újszerűvé válik a készülék és mehet a csere, vagy
2. kimegyek a boltból és földhöz vágom a gépet, hogy tuti halott legyen és az általam kötött extra baleseti garanciának köszönhetően kérhetek készülékcserét egy másik ezzel foglalkozó cégnél/biztosítónál./így az eladó is megszabadulna tőlem
Jelenleg a készülék nálam van, a kijelző jó, de használni nem merem, mert ha megint előjön a hiba akkor az esetleges csere csak ujjabb szervizelés után jöhet szóba.
Mit tegyek? Ha megveszem a szükséges dolgokat és ráfizetek egy másik készülékre akkor + 10-15 ezer forintért lehet egy Fuji S1000-es készülékem, vagy válalom azt, hogy összetöröm a fényképezőgépet és a biztosító nem fizet semmit.
A fuji S5800-at 40 ezerért vettem 2008 augusztusában a fuji s1000 pedig a többletkiadásokkal együtt kb.: 55-60 ezer lenne, holott a polcon csak 45 ezer a jelenlegi akciós áron.
/jó sokat írtam, a francba/