Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szervizek Iparosok Szégyentáblája
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
Forvájz
Öreg Hajdu EnergoLux mosógépünk bedöglött. Nem szivattyúzta ki a mosó és öblítővizet. Az "Óbudai Kisokos" című kiadványban kerestem egy ajánlkozó iparost, felhívtam - pontos volt.
Megvizsgálta a gépet, közölte: szivattyúmotort kell cserélni, ami 19 000,- Ft ba fog kerülni. Sokalltam egy kicsit (cca. a felére számítottam), de nem volt mit tennem, kellett a mosógép.
A javítás után nem hagyott nyugodni a dolog, ezért bementem a III.Bécsi úton egy Háztartási gép alkatrész szaküzletbe. Ott megtudtam: új, gyári ürítőszivattyú az adott típushoz bruttó 5000,- Ft-ba kerül.
Vagyis: tényleg megszívtam a szivattyút! Hozzáteszem: nyugdíjas, panellakó házaspár vagyunk és ez látszik is rajtunk!
A javítást végző cég: MARÁM Bt. 2096 Üröm, Doktor Sándor u. 38.

Óvakodjon tőle mindenki, aki teheti!

(PS: kértem számlát, meg is őriztem. Tehetek valamit így utólag?/valószínűleg semmit/!) bash.gif
Mozigépész
Mivel megállapodtatok a szolgáltatás árában, utólag ezt, hogy drágállod, max polgári peres úton, szerintem nem sok sikerrel. Előbb kell utána járni...
L_Matyi
(Mozigépész @ 2009.04.03, 21:53) *
Mivel megállapodtatok a szolgáltatás árában, utólag ezt, hogy drágállod, max polgári peres úton, szerintem nem sok sikerrel. Előbb kell utána járni...
Nem tudom, ha a szereléssel és kiszállással együtt kért 19000Ft-ot akkor semmit, hiszen ő úgy árazza a saját tudását, ahogy szeretné. Ha viszont csak a motor került ennyibe, és erre még rátette a többi költséget, akkor szerintem az átvágás. Ha duplaannyiért adja, akkor OK, hiszen ő fektette bele a pénzét, raktározta stb., de négyszeres ár elég húzósnak tűnik.
Egyetértek Mozigépésszel, hogy ezt nehéz lenne megnyerni még ebben az esetben is. Esetleg egy telefont megér az ő irányába, hogy mi lenne, ha megállapodnánk szépen félárban, vagy egy Békéltető Testületet, az nem kerül semmibe, de könnyen lehet, hogy annyit is ér...
Forvájz
(Mozigépész @ 2009.04.03, 22:53) *

Ez tény. Valóban megállapodtunk. Nem is azt állítottam, hogy a mosógépszerelő "szerződést szegett" volna, pusztán azt: visszaélt a laikus ügyfél tájékozatlanságával. Tulajdonképpen a "tisztes iparra" érvényes - mondjuk így - íratlan, kvázi erkölcsi szabályokat szegte meg, ha létezik még ilyen a mai Magyarországon.
Próbáld meg elképzelni a szituációt: előre megállapodni nem lehet, mert "előre" a szolgáltató nem mondja meg, hogy mi a baj és a javítás mennyibe fog kerülni, előre ezt talán ő maga sem tudja. Tehát: akkor kezdhetek el gondolkodni, amikor a gép már ott áll megbontva, akkor kezdjek tájékozódni? Azt kockáztatom, hogy ha sokallom az árat, kifizettet velem Isten tudja mennyit a kiszállásért és a szétszedésért, ésotthgyja nekem a félbehagyott munkát. Én pedig kezdhetek másik vállalkozót keresni, miközben akkor még nem tudhatom: a másik szerelő nem ugyanennyit, vagy még többet fog e felszámolni? Szóval csapdahelyzet!
Egyébként magam is úgy gondolom, hogy utólag, jogi úton nem érvényesíthetek semmilyen igényt.
Ámde: az a kérdésem: normális és rendjén lévő dolog az, hogy NEM várhatunk el a szolgáltatóktól eleve valamiféle "tisztességes" magatartást?
Vagy mára már ez a fogalom is értelmét veszítette?

Az nyilvánvaló, hogy én ezt a szerelőt nem hívom soha többé. Az egyetlen amit tehetek, hogy megpróbálok másokat a jövőben megóvni attól, hogy őket is becsapja: tehát a vállalkozó:

MARÁM Bt. 2096 Üröm, Doktor Sándor u. 38.

Óvakodjon tőle, aki nem akarja, hogy becsapják!
karátos
(Forvájz @ 2009.04.04, 09:47) *

(Mozigépész @ 2009.04.03, 22:53) *

Ez tény. Valóban megállapodtunk. Nem is azt állítottam, hogy a mosógépszerelő "szerződést szegett" volna, pusztán azt: visszaélt a laikus ügyfél tájékozatlanságával. Tulajdonképpen a "tisztes iparra" érvényes - mondjuk így - íratlan, kvázi erkölcsi szabályokat szegte meg, ha létezik még ilyen a mai Magyarországon.
Próbáld meg elképzelni a szituációt: előre megállapodni nem lehet, mert "előre" a szolgáltató nem mondja meg, hogy mi a baj és a javítás mennyibe fog kerülni, előre ezt talán ő maga sem tudja. Tehát: akkor kezdhetek el gondolkodni, amikor a gép már ott áll megbontva, akkor kezdjek tájékozódni? Azt kockáztatom, hogy ha sokallom az árat, kifizettet velem Isten tudja mennyit a kiszállásért és a szétszedésért, ésotthgyja nekem a félbehagyott munkát. Én pedig kezdhetek másik vállalkozót keresni, miközben akkor még nem tudhatom: a másik szerelő nem ugyanennyit, vagy még többet fog e felszámolni? Szóval csapdahelyzet!
Egyébként magam is úgy gondolom, hogy utólag, jogi úton nem érvényesíthetek semmilyen igényt.
Ámde: az a kérdésem: normális és rendjén lévő dolog az, hogy NEM várhatunk el a szolgáltatóktól eleve valamiféle "tisztességes" magatartást?
Vagy mára már ez a fogalom is értelmét veszítette?

Az nyilvánvaló, hogy én ezt a szerelőt nem hívom soha többé. Az egyetlen amit tehetek, hogy megpróbálok másokat a jövőben megóvni attól, hogy őket is becsapja: tehát a vállalkozó:

MARÁM Bt. 2096 Üröm, Doktor Sándor u. 38.

Óvakodjon tőle, aki nem akarja, hogy becsapják!

Engem már be is csaptak, gyedes kismamaként, 23 K-t vettek el ugyan ezért egy két éves gépen. Ez februárban volt, csak akkor még nem láttam ezt itt.... Most újra rossza a gép, hívjam őket? Remélhetek valamit? A 6 hónap éppen lejárt....
Mozigépész
Szavatosság 2 év, de hat hónap után neked kell bizonyítani hogy a hiba meg volt. Próbáld meg, hát ha.....
lazurdeak
(karátos @ 2009.09.02, 08:05) *

Engem már be is csaptak, gyedes kismamaként, 23 K-t vettek el ugyan ezért egy két éves gépen. Ez februárban volt, csak akkor még nem láttam ezt itt.... Most újra rossza a gép, hívjam őket? Remélhetek valamit? A 6 hónap éppen lejárt....

A háztartási gépek javítására hat hónap jótállás jár, ez után sajnos nehéz lesz bármilyen követeléssel fellépni.

Annyit tehetsz, hogy a következő javítást nem velük végezteted...
katika888
Ezt a céget nem ajánlom senkinek, mert nem tisztességesek és rosszul dolgoznak, sőt jelentős kárt okoztak: kivitelező: Balogh István, cég neve: Remont-Bau Bt.
L_Matyi
Megértettük első alkalommal is.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.