(Mozigépész @ 2009.04.03, 22:53)

Mivel megállapodtatok a szolgáltatás árában, utólag ezt, hogy drágállod, max polgári peres úton, szerintem nem sok sikerrel. Előbb kell utána járni...
Ez tény. Valóban megállapodtunk. Nem is azt állítottam, hogy a mosógépszerelő "szerződést szegett" volna, pusztán azt: visszaélt a laikus ügyfél tájékozatlanságával. Tulajdonképpen a "tisztes iparra" érvényes - mondjuk így - íratlan, kvázi erkölcsi szabályokat szegte meg, ha létezik még ilyen a mai Magyarországon.
Próbáld meg elképzelni a szituációt: előre megállapodni nem lehet, mert "előre" a szolgáltató nem mondja meg, hogy mi a baj és a javítás mennyibe fog kerülni, előre ezt talán ő maga sem tudja. Tehát: akkor kezdhetek el gondolkodni, amikor a gép már ott áll megbontva, akkor kezdjek tájékozódni? Azt kockáztatom, hogy ha sokallom az árat, kifizettet velem Isten tudja mennyit a kiszállásért és a szétszedésért, ésotthgyja nekem a félbehagyott munkát. Én pedig kezdhetek másik vállalkozót keresni, miközben akkor még nem tudhatom: a másik szerelő nem ugyanennyit, vagy még többet fog e felszámolni? Szóval csapdahelyzet!
Egyébként magam is úgy gondolom, hogy utólag, jogi úton nem érvényesíthetek semmilyen igényt.
Ámde: az a kérdésem: normális és rendjén lévő dolog az, hogy NEM várhatunk el a szolgáltatóktól eleve valamiféle "tisztességes" magatartást?
Vagy mára már ez a fogalom is értelmét veszítette?
Az nyilvánvaló, hogy én ezt a szerelőt nem hívom soha többé. Az egyetlen amit tehetek, hogy megpróbálok másokat a jövőben megóvni attól, hogy őket is becsapja: tehát a vállalkozó:
MARÁM Bt. 2096 Üröm, Doktor Sándor u. 38.
Óvakodjon tőle, aki nem akarja, hogy becsapják!