Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Pannon Kártyás Mobil
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
vcarter
Sziasztok,

van egy kártyás Pannon telefonom, amit kb egy éve nem használtam kimenő forgalomra, le is telt volna az érvényességi ideje, de központilag kaptam rá 500 Ft-ot, így az meghosszabbodott. Nemrég (márciusban) feltöltöttem rá 1000 Ft-ot, mivel újra használni szerettem volna, de meglepetésemre az egyenlegem -1500-1600 Ft lett.
Reklamáltam a Pannonnál, küldtek is egy kimutatást, melyben részletezik, hogy egyenleg nélkül milyen telefonhívásaim voltak, valamint utolsóként szerepel rajta egy több, mint 2500 Ft-os GPRS internet díj (ez fogalmam sincs hogyan keletkezett), aminek időpontja 2008. augusztus, azóta semmi.
A kérdésem az lenne, hogy fogyasztóvédelmi szempontból mennyiben állja meg az a helyét, hogy egy kártyás ügyfélnek mínuszba kezdenek el számlázni? Pont azért vettem anno azt a kártyát, hogy ha lejár rajta az egyenleg, akkor ne tudjam tovább használni, hogy ne legyen rajta "tartozás", így viszont a feltöltés után, nem tudván, hogy volt elmaradásom (akár jogos, akár nem), egy picit becsapva érzem magam...

Üdv
Blade
Hát, bizony elképzelhető, hogy téged tényleg becsapott a Pannon.
De mivel elfogadtál egy szerződést amikor megvetted a csomagot, minden további nélkül előfodulhat, hogy azt a szerződést nem szegték meg - csupán annak a tartalmáról téged nem tájékoztattak.
Két dolgot tehetsz:
- elolvasod azt a kb. 30 oldalnyi szerződést és ÁSZF-et, ami a telefonodra vonatkozik; amennyiben ebben nincs semmi a GPRS szolgáltatásról, akkor jogosan reklamálhatsz
- kidobod a kártyát a telefonból és veszel egy másikat
Tekintve, hogy az időd többet ér, mint az az 1500 forint, ráadásul a reklamáció amúgy is kétesélyes, én az utóbbit választanám...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.