Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
28 000 Ft-os órabér
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Közműszolgáltatások
tibibá
A történet a következő: A fürdőszoba átalakitásakor, -mivel el kellett zárni a főcsapot- valószinűleg szennyeződés került a melegvíz órába és az megállt. Egy szórólap okán, amiben egy vízvezeték szerelő a "legkedvezőbb" ajánlatot hirdette, kihívtam őket. A magjelent szerelő tíz perces morfondírozás után, közölte velem, hogy az egész hideg oldalt át kell alakítani, mivel az nem felel meg az előírásoknak. közölte hogy negyven ezer forint lesz a javítás és elment. Másnap már hozta az uj vízórát és a többi alkatrészt is. A munka pontosan egy órát vett igénybe. A nagy átalakítás annyit jelentett, hogy egy csomó csövet leszerelt, majd ugyan azokat az alkatrészeket egy plusz darabbal visszarakta, már az uj órával eggyütt. Kérte a pénzt, mire én kértem a számlát. Közölte hogy az plusz 20 %. Kértem hogy a számlára írja fel tételesen, hogy mi mennyibe került. 5000 Ft az óra, 5000 Ft a felhasznált alkatrész és 38000 Ft maga az óra csere áfával eggyütt. Kifizettem, majd másnap felhívtam a kft tulajdonosát hogy megkérdezzem tőle hogy miért került ilyen sokba, ha valójában nem is kellett "átalakítani az egészet". Közölte velem hogy nem tud segiteni, fordulhatok a panaszommal, oda ahova akarok. A Fogyasztó védemi felügyelőség, érdeklődésemre elmondta, hogy ők sem tudnak segíteni, -tudnám hogy akkor minek vannak- forduljak bírósághoz. Szerintetek mit lehet ilyenkor tenni?
Tanulságként a cég neve: DUPLAKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. 1165 Bp. Gyűszűvirág u. 25.
A javaslatokat előre is köszönöm.Tibi.
Mozigépész
Belementél az átlag csapdába amit minden alacsony áron dolgozó megtesz! Olcsón hirdetem magamat, aztán kitalálok mindent, csak azért, hogy még se legyen olcsó!
Ha te belementél az árba utólag nem igen tehetsz semmit. Csak azt tehetnéd, hogy ÁFA nélkül akartak nálad dolgozni, ezt bizonyítani nehéz, és igazán ebből neked nem lesz semmi hasznod.
tibibá
(Mozigépész @ 2009.04.23, 15:34) *

Belementél az átlag csapdába amit minden alacsony áron dolgozó megtesz! Olcsón hirdetem magamat, aztán kitalálok mindent, csak azért, hogy még se legyen olcsó!
Ha te belementél az árba utólag nem igen tehetsz semmit. Csak azt tehetnéd, hogy ÁFA nélkül akartak nálad dolgozni, ezt bizonyítani nehéz, és igazán ebből neked nem lesz semmi hasznod.

Köszönöm a gyors választ. Tulajdonképpen nem azért hívtam őket, mert olcsón dolgoznak, hanem azért mert pont aznap dobták be a szórólapot. Tulajdonképpen ott érzem magamat becsapva, hogy elősször azt mondta a szerelő, hogy az egészet át kell alakítani, mert a plombáló cégnek így nem fog megfelelni. Ha valóban átalakította volna az egészet, mondjuk három-négy órai munkával, akkor nem is reklamálok, de mivel ugyanúgy rakott mindent vissza ahogy volt, -ráadásul egy óra alatt - így már becsapott. Lebontani is csak azért kellett, mert nem tudta elfordítani a vízóra csövét. Ráadásul azóta is csöpög az egyik menetnél. A komplett rendszert különben 1993-ban építették ki, így joggal hihettem, hogy nem felel meg a mai szabványoknak. Az elosztó csö egy vastag flexibilis csővel van összekötve az órával, erről gondoltam hogy szabálytalan. Az uj óra menetes része "fiú" ez elé tett be egy hollander szerű "lányt", azt sem ő hozta, hanem én kaptam a másik órához.
U.I. Hajrá Kaposvár és üdv a kis kedvenc Lüszinek.
Mozigépész
Sajnos ezt polgári peres úton tudnád elindítani, hogy kontárt munkát végeztek, illetve szinte semmi átalakítást. Erre a bíró szakvéleményt kér ki ami 100.000.- ft nagyságrendű, és a vesztes félnek ki kell fizetni, plusz a perköltség, ügyvédi költség!
UI.: Köszi lányom átadja, egy suliba járnak! biggrin.gif
tibibá
(Mozigépész @ 2009.04.24, 00:19) *

Sajnos ezt polgári peres úton tudnád elindítani, hogy kontárt munkát végeztek, illetve szinte semmi átalakítást. Erre a bíró szakvéleményt kér ki ami 100.000.- ft nagyságrendű, és a vesztes félnek ki kell fizetni, plusz a perköltség, ügyvédi költség!
UI.: Köszi lányom átadja, egy suliba járnak! biggrin.gif

Szia Mozigépész!
Van ez a békéltető fórum nevű társaság, akik ilyen pergyanús ügyekkel foglalkoznak és ingyenes. Tőllük szeretnék állásfoglalást kérni az ügyben. Olvastam a szabályzatukat és tetszik. Ők megvizsgálnak és felszólítanak, ha szerintük jogos a panasz. Bár ez nem kötelezi a vétkes félt semmire, de arra igen hogy átgondolja a per lehetőségét és aszerint döntsön. Ha ők jogosnak itélik a panaszomat akkor érdemes perelni, ha nem, akkor nem. Sajnos az ilyen "vállalkozók" züllesztik le az iparos szakmát és ezért tart itt az ország.
Köszönöm a figyelmedet. Üdv Tibi.
Mozigépész
Így van, ráadásul ingyenes, nincs mit vesztened, és ez után egy esetleges pert biztosan megnyernél!
lazurdeak
(tibibá @ 2009.04.24, 13:56) *

Van ez a békéltető fórum nevű társaság, akik ilyen pergyanús ügyekkel foglalkoznak és ingyenes. Tőllük szeretnék állásfoglalást kérni az ügyben. Olvastam a szabályzatukat és tetszik. Ők megvizsgálnak és felszólítanak, ha szerintük jogos a panasz. Bár ez nem kötelezi a vétkes félt semmire, de arra igen hogy átgondolja a per lehetőségét és aszerint döntsön. Ha ők jogosnak itélik a panaszomat akkor érdemes perelni, ha nem, akkor nem. Sajnos az ilyen "vállalkozók" züllesztik le az iparos szakmát és ezért tart itt az ország.
Köszönöm a figyelmedet. Üdv Tibi.

Megpróbálhatod, és kíváncsi leszek az eredményre. Szerintem egy ilyen esettel semmilyen testület nem nagyon tud mit csinálni, főleg ha a másik fél ügyesen hazudik. Ugyanis a megrendelés szóban történt, nem fogod tudni bizonyítani, hogy mit ígértek és ebből mi teljesült.

A szolgáltatások szabad árasok, ezért ha 100.000 forintot kér egy óracseréért, és te beleegyezel, az ellen sem szólhat senki semmit. (Elvileg a Ptk. tiltja az aránytalanul magas árazást, de ez a gyakorlatban nehezen bizonyítható.)

Ha csöpög a menet, akkor ezt jelezni kell nekik, és kötelesek javítani. Az általad leírtak alapján ezt még nem tetted meg, tehát itt sincs mire hivatkoznod.

Amúgy alapszabály, hogy csak ismerős által ajánlott iparossal szabad dolgoztatni, de még így is jó esélyed van, hogy ráfázol.

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.