Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Megtévesztés?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Attlee
Sziasztok!
Remélem jó helyre nyitottam a témát! blush.gif

Van egy 4 napos fesztivál szerűség, a MEN! És azt mondják hogy 18 éven aluliakat nem engednek be... de a Plakátokon (Tehát a reklámokban!) nem tüntették ezt fel, és a honlapon sincs ott a szabályok közt, hogy tilos 18 alatt belépni a fesztivál területére! Ilyenkor mit lehet tenni? Vagy hogy van ez? Nem vevő megtévesztése?!

Előlre is köszönöm a válaszokat! :-)
lazurdeak
(Attlee @ 2009.05.03, 15:16) *

Sziasztok!
Remélem jó helyre nyitottam a témát! blush.gif

Van egy 4 napos fesztivál szerűség, a MEN! És azt mondják hogy 18 éven aluliakat nem engednek be... de a Plakátokon (Tehát a reklámokban!) nem tüntették ezt fel, és a honlapon sincs ott a szabályok közt, hogy tilos 18 alatt belépni a fesztivál területére! Ilyenkor mit lehet tenni? Vagy hogy van ez? Nem vevő megtévesztése?!

Előlre is köszönöm a válaszokat! :-)

Ha nem olyan tartalmú a fesztivál, amely jogszabály szerint csak nagykorúak által lenne látogatható (pl. erotika lehet ilyen), akkor szerintem az ilyen megszorításokat valóban közzé kellene tenniük a reklámokban.

Alapvetően a kiskorúak vagy egyéb csoportok (pl. nem diákok) kizárását tudomásom szerint semmi nem tiltja, ez a rendező cég döntése. (Tiltott ugyanakkor nem, faji hovatartozás stb. szerinti megkülönböztetés, de ezt sem tartják be...)

Szerintem nem sokat tehetsz, tippjeim a következők:

- Ha messziről mész oda és nem engednek be, akkor követelheted a rendező cégtől a károdat (útiköltség, szállás), amely a miatt keletkezett, hogy odautaztál a rendezvényre, a hiányos informálás miatt nem tudva, hogy nem vehetsz rajta részt. (Nem sok esélyed van, hogy tényleg le tudod verni rajtuk, de hátha elgondolkodnak a dolgon és legközelebb másként hirdetnek...) Ezt akkor is eljátszhatod, ha két sarokra laksz a fesztiváltól, elkérve egy havertól a vonatjegyét. Persze ilyenkor a megfelelő címet kell megadnod levelezési címnek a reklamációdban.
- Kiadod magad olyannak, akit nem ellenőriznek: aggastyánnak, szőke bombázónak, szerelőnek... (Én annak idején nőnek öltözve, anyukámtól elkunyerált cuccokban lejtettem be egyes helyekre ahová nem akartak kisfiúkat beengedni. Megfelelően csábos mosoly esetén a portásnak eszébe sem jutott személyit kérni. De most már fejlődött a világ, kaphatók jó álszakállak, azokkal mégis könnyebb a visszavedlés.)

Több most nem jut eszembe.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.