(népé @ 2009.07.09, 10:19)

Kb 2 éve vásároltam a szolnoki CORA áruházban egy DCBT26 típusú szegélynyíró fűkaszát, ami egészen két héttel ez előttig többé kevésbé hibamentesen üzemelt. Most azonban a közel 30 000- Ft-os fűkasza alsó meghajtó tengelye beszorult, így nem működik.
A Szolnokon elérhető szervizeket meglátogattam, ahol is közölték, hogy ez egy Kínai termék ami nem javítható és ezek alkatrész forgalmazásával sem foglalkoznak.
A CORA áruházban azt a felvilágosítást kaptam, hogy a termék javítása csak szervizen keresztül lehetséges -ez mondjuk nem lepett meg.
Sajnos te csak az eladóval addig állsz jogviszonyban, míg tart a garancia illetve a szavatosság. A szavatosság ideje két év, ez a leghosszabb, így már semmi sem köt jogilag az eladóhoz. (csak megjegyezném, manapság szinte minden Kínában készül)

Ismereteim szerint az országba behozott műszaki termékekhez a szállítónak, illetve kereskedőnek 10 évig
pótalkatrész biztosítási kötelezettsége van.
Ezt 2007 év végén megszüntették.

Mit tehetek, hogy a pár ezer forintos alkatrész miatt ne kelljen eldobnom az egyébként fő részeiben működő képes berendezést.
Üdv népé

Csak azt tudod tenni, hogy keresgélsz alkatrészt vagy egy olyan szervizet, aki beszerzi neked az alkatrészt. Sajnos ennél többet nem tehetsz!