Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Asztali Merevlemezes Dvd Samsung
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
kira33
Sziasztok!

Az én problémám a következő lenne:
kb 3 hete elromlott a dvd felvevőm amit a Médiamarkt-ban vettem. Sajnos nem tudták megjavítani, ezért cserét vagy az árát ajánlották. A csere nem jöhet szóba, mert nincs ilyen típusú készülékük. Mivel akcióban vettem (30.000 Ft) én inkább vissza akartam kérni a készüléket, hogy majd én megjavíttatom. A válasz az, hogy nem tudják visszaadni, mert már kiállították a csere utalványt (én ezt nem kértem), tehát marad a pénz. Számomra ez meglepő volt, hiszen ez akészülék még az én tulajdonom. Kérdésem az, hogy nem kérhetem mégis a cserét, kötelesek-e beszerezni ilyen típusú készüléket (ugyanis még forgalomban van)
Üdvözlettel:
Kira
Mozigépész
Hol is kezdjem....
Te nem kötelezheted a boltot, hogy szerezze be, ha ő már nem forgalmazza (mert az esetleg többletköltséget jelentene), az nem kifogás, hogy más még igen. Felajánlották a pénzt, mert ez esetben ez jár vissza a törvény szerint. Persze neked ez nem jó, mert hol kapsz ilyen olcsón DVD felvevőt. De ez nem erről szól.
Te esetedben vagy visszakéred az árat, esetleg levásárlod náluk az összeget, vagy visszakéred a rossz terméket, ez esetben tovább már nem lesz garanciád a készüléken. Ha te írásban nem fogadtad el a cserét, pénzt, a készülék visszajár!
kira33
(Mozigépész @ 2009.07.12, 12:20) *

Hol is kezdjem....
Te nem kötelezheted a boltot, hogy szerezze be, ha ő már nem forgalmazza (mert az esetleg többletköltséget jelentene), az nem kifogás, hogy más még igen. Felajánlották a pénzt, mert ez esetben ez jár vissza a törvény szerint. Persze neked ez nem jó, mert hol kapsz ilyen olcsón DVD felvevőt. De ez nem erről szól.
Te esetedben vagy visszakéred az árat, esetleg levásárlod náluk az összeget, vagy visszakéred a rossz terméket, ez esetben tovább már nem lesz garanciád a készüléken. Ha te írásban nem fogadtad el a cserét, pénzt, a készülék visszajár!

Köszönöm a gyors választ!
A készüléket nem hajlandóak visszaadni, mert már kiállították a csere utalványt, én ezt természetesen nem kértem se szóban, sem írásban. Ezért gondoltam, hogy akkor szerezzenek egy ilyen készüléket, de ezt én is kétségesnek látom. Marad a pénz, de ha nem fogadom el és ragaszkodom a hibás készülékhez, akkor hogyan tovább? (természetesen először egyeztetek egy szervizzel, hogy mennyire javítható a probléma)
L_Matyi
(kira33 @ 2009.07.12, 15:24) *
A készüléket nem hajlandóak visszaadni, mert már kiállították a csere utalványt, én ezt természetesen nem kértem se szóban, sem írásban.
Amikor beadtad a készüléket javítani, akkor mi volt azon a papíron, amit aláírtál? Valamit biztos aláírtál, vagy kaptál a készülékért "cserébe", hogy az most náluk van. Elvileg ők nem dönthetnek saját hatáskörben arról, hogy neked visszaadják a készülék árát, de mivel a legtöbb vevő ezt szeretné, nehezen fogod őket lebeszélni erről. bangin.gif
asdf
(kira33 @ 2009.07.12, 15:24) *

Köszönöm a gyors választ!
A készüléket nem hajlandóak visszaadni, mert már kiállították a csere utalványt, én ezt természetesen nem kértem se szóban, sem írásban. Ezért gondoltam, hogy akkor szerezzenek egy ilyen készüléket, de ezt én is kétségesnek látom. Marad a pénz, de ha nem fogadom el és ragaszkodom a hibás készülékhez, akkor hogyan tovább? (természetesen először egyeztetek egy szervizzel, hogy mennyire javítható a probléma)

Nem kell kerned a cseretutalvany kiallitasat. Beadtad a keszuleket, vagy javitjak, ha ez nem megoldhato vagy nem gazdasagos, akkor a szerviz kiallit egy csereutalvanyt. Ha te vitted a szervizbe ezt te kapod meg, es ballagsz be velve a MM-be, ha naluk adtad le, akkor ok kapjak meg a szerviztol. Az elado szerv cserere, vagy ha ezt nem tudja megoldani, a vetelar visszateritesere kotelezett. Mivel az adott termek epp/egyaltalan nem kaphato az adott uzletben, a csere helyett a masik kotelezettseguk lep eletbe, a vasarlaskori osszeget visszaadjak. Az hogy akcios volt a keszulek, es most ennyiert nem tudsz ilyet/hasonlot venni, sot meg az afa is emelkedett azota az igyjaras (esetleg az x ezer forint arkulonbozetet nekiallhatsz rajtuk leperelni, sok szerencset wink.gif). Ettol fuggetlenul jogilag teljesen rendben van a dolog, hiaba nem tetszik. Azt meg nem is ertem, hogy mit akarsz a hibas keszulekkel, amire a gyari szerviz mar keresztett vetett.
kiskafka
Sziasztok! Egy fél éve vásároltam egy dvd lejátszót,1év garanciával kb. 3hónappal ezelött elromlott visszavittem az üzletbe ök elküldték a szervizbe vissza is kaptam és müködött is két napig,utánna ugyan ez ismét megint visszakaptam egynap után megint elromlott most harmadjára van a szervizben és nem vagyok benne biztos hogy ezuttal müködni fog.Az lenne a kérdésem ennyi javitás után nem kellene már kicserélniük (mindig ugyan az a baja),és hogy ilyen esetben a garancia idő nem hosszabodik e,mert nekem az a gyanum,hogy csak arra várnak mikor jár le a garancia.Segitségeteket elöre is köszönöm.
Mozigépész
Kicsit visszaolvasva megtalálnád a választ!
Tömören, te bármikor kérheted a cserét, de amíg javítani tudják javíthatnak. Viszont ha többször ugyanazzal a hibával javítják (ha jól emléxem volt már szó, hogy a bíróságon a három javítás után megáll a jelentős kellemetlenség) és ezt tudod bizonyítani (minden rendesen fel van vezetve a garanciajegyre, nem mindig van így) akkor ha nem hajlandók a cserére elállhatsz a szerződéstől jelentős kellemetlenségre hivatkozva.
Ajánlom EZT a topikot!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.