Most tévedtem erre az oldalra, de valami rettentőül érdekelne.
Születésnapomra kaptam egy pólót barátaimtól, akik jót akartak és a szívük is benne volt, de nekem sajnos nem tettszik. Emiatt elmentem a boltba a számlával, mely 2 év garanciát biztosít és közöltem, hogy ki szeretném cserélni.
Ezt követően az eladó azt közölte, hogy kicserélhetem, de csak az új kollekcióból lévő árukra, a leértékelt árukra viszont nem. Körülnéztem az üzletben, de az új kollekció legolcsóbb darabját kaptam meg - és mint láttam a legszebbet is, mert a többi lényegesen drágább volt - de egyik sem tettszett. A régi leértékelt áruk között azonban találtam egy ruhaneműt, ami 10.000 forintba került, melyre 2000 forintot kellett volna ráfizetnem az általam kicserélni próbált áru árkülönbözeteként. Az eladó és egyben boltvezető ekkor közölte, hogy ezt nem tehetem meg. A kérdésem ezt követően az volt, hogy ezt melyik kormányrendelet szabályozza, melyre azt a választ kaptam, hogy az ő rendelete szabályozza ezt.
Ezt követően a munkahelyemen a CD Jogtárban keresgéltem, hogy hátha találok valami hivatkozást arra vonatkozóan, ami azt szabályozza, hogy köteles az árut kicserélni, és nem szerepel abban az, hogy leértékelt árura nem cserélhető.
Mindezt azért, hogy átadhassan neki a kinyomtatott hivatkozást, ezt követően a nemtettsző árut, a 2000 forint különbséget, és távozzak az áruval.
Ezzel kapcsolatban azonban semmit nem találtam.
Kérdésem továbbá - mert az eladó-boltvezető azt közölte velem, hogy a leértékelt árura még garanciát sem adnak - hogy igaz-e az, hogy új rendeletet alkottak azzal kapcsolatban, hogy a leértékelt árura is kötelesek garanciát vállalni?
Előre is köszönet a jogszabályi hivatkozással ellátott információkért!
Tamás