Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
MÁv Problémák
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Shia-ko
Hello!

Történt az eset, hogy hazafelé utazva az IC-n megbüntettek.
10 éve tanulok Pesten különböző felsőoktatási intézményekben, 4-5 éve levelezőn, korábban nappali tagozaton. Egy kis faluban lakom, az az állandó lakcímem, a diákigazolványomban is az szerepel, iskolám Pesti. Dombóvárig vagy Pécsig utazok vonattal, onnan busszal. Ez így megy, mióta Pesten tanulok.
Most megbüntettek, mert a vonatjegyem Dombóvárig szólt, nem Szászvárig. Merthogy csak és kizárólag a lakóhelyemig vehetek vonatjegyet diákkedvezménynel, köztes távra nem. (Utólag még közölték velem, hogy vehetek utazási igazolást a MÁV pénztárakban, amit az iskola kell kitöltsön, akkor vehetek köztes távra is, ami rajta van az igazoláson.)
A problémám az, hogy mindezalatt a 4-5 év alatt egyetlen pénztárosnak, ellenőrnek nem tűnt fel eza tény, nem szóltak miatta, nem büntettek meg. A MÁV honlapján sem találtam ilyen információt (MÁV kedvezmények).
Miután leszálltam a vonatról, beírtam problémám a panaszkönyvbe és írtam e-mail-t is az eszrevetel kukac mav-start pont hu címre.

Mit tudok még tenni, hogy ne kelljen büntetést fizetnem és kiderüljön, hogy mi az igazság?
Ha szabályos a büntetésem, akkor hogyan lehetséges hogy ez eddig nem derült ki?
Ha valóban ez a szabályozás, akkor miért nem tájékoztatják az érintetteket? Hányakat érhet ilyen villámcsapásszerű élmény?
Ki az illetékes ez ügyben, hol tudok panaszt tenni a MÁV ellen akár az átverés, akár a tájékoztatás hiánya miatt?

Előre is köszönöm!
Mozigépész
30 napja van a MÁV-nak, hogy válaszoljon.
A MÁV-nak kell bizonyítani, hogy megjelent ez a tájékoztatás, és elérhető volt számodra.
Ha igazuk van akkor fizetned kell, és sajnos azt kell mondanom, hogy az eddigi kalauzok normálisak voltak veled. De várd meg a választ!
Shia-ko
Épp ez a problémám, hogy miért voltak "jó fejek" és miért nem volt ennyi idő alatt senki sem képes szólni, hogy "hülye vagy ember, szabálytalanul utazol"? Ez nem jófejség! :S
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.