magyar_lehel
2008.05.30, 21:43
Sziasztok!
Tavaly vettem egy x típusú merevlemezt egy vtcomp nevű cégnél a nyugatinál. Szándékosan azért vásároltam tőlük magasabb áron, mert mozgásomban akadályoztatva vagyok, és így ha valami probléma van, akkor nem kell sokat utazni. Csak néhány hónappal később bontottam ki a terméket, de egyből rossz volt. Visszaviszem, de kiderül, hogy a bolt megszűnt. Felhívom az illetéseket, azt mondják, hogy vigyem ki Csepelre, ami nálam koránt sem egyszerű. Valahogy sikerült eljuttatnom a terméket, aztán amikor kész lett, el is mentem érte a megbeszélt időpontban, de nem voltak ott. Ezt kétszer eljátszották velem úgy, hogy ez számomra koránt sem egyszerű.
A kérdésem az lenne, hogy ha megszűnik a bolt, akkor köteles- e a kereskedő a szállításról gondoskodni, amennyiben nem biztosít lehetőséget az eredeti helyen történő átvételhez, illetve, hogy jelen esetben milyen jogaim vannak.
Köszönöm a válaszokat!!!
Captain Crash
2008.05.31, 10:04
Kérlek olvasd el az összefoglalóinkat, az alábbi linket megtalálhatod a jogaid, melyeket érvényesíthetsz. Én a helyedben jelentős kényelmetlenségre hivatkozva elállnék a szerződéstől. Szépen leírnám a kereskedőnek, hogy miért, erre található minta is a fórumon, hogy miként néz ki egy ilyen nyilatkozat.
Tértivevényes levélben kommunikálj velük, posta szerencsére ott van a nyugatinál. Remélem meg tudod oldani valahogy.
Annyi lenne a kérdésem, hogy ha a bolt megszünt, akkor most ki intézi a jótállást? Nyugodtan leírhatod a termék márkáját is, ha hibás, akkor hibás.
magyar_lehel
2008.06.16, 17:49
Sajnos csak most sikerült időt szakítanom az ügyre, ezért is csak most válaszolok.
A vtcomp nevű bolt megszűnt, de a garanciapapírra rá van írva egy V+T kft, elvileg ők intézik a garanciát. Egyébként egy WD 500- as merevlemezről van szó, de itt nem a termékkel van gondom, hanem a bolttal. Val. eleve rossz volt, amikor eladták, csak hát ezt tartalékba vettem, és 3 napon belül nem is használtam.
Mindegy, megpróbálom most összehozni valahogy azt a levelet.
(Captain Crash @ 2008.05.31, 11:04)

Kérlek olvasd el az összefoglalóinkat, az alábbi linket megtalálhatod a jogaid, melyeket érvényesíthetsz. Én a helyedben jelentős kényelmetlenségre hivatkozva elállnék a szerződéstől. Szépen leírnám a kereskedőnek, hogy miért, erre található minta is a fórumon, hogy miként néz ki egy ilyen nyilatkozat.
Tértivevényes levélben kommunikálj velük, posta szerencsére ott van a nyugatinál. Remélem meg tudod oldani valahogy.
Annyi lenne a kérdésem, hogy ha a bolt megszünt, akkor most ki intézi a jótállást? Nyugodtan leírhatod a termék márkáját is, ha hibás, akkor hibás.

Ha nem sikerul zoldagra vergodni, egy ekkora vinyonal mar esetleg megeri kozvetlen a gyartoval legariztatni, akkor egy odauti postakoltseget kell vallani, es kuldik vissza a masikat. Mas kerdes, hogy esetleg refurbished lesz, nem pedig zsiruj... De az is tobb a semminel. Mindenesetre elso korben a garipapiron levokkel probalkozz mindenkepp.
Nagyon szépen hangzik amit írsz, de sehol nincs definiálva mit jelent a "jelentős kényelmetlenség". Azt meg hogy törekedett a 15 napon belüli javításra, bármely kereskedő. vagy szerviz tudja igazolni. Nekem egy VGA kártyám 3 honapig volt szervizbe, és 2 honap után eláltam a szerződétől. de a békéltető testület lazán a Pt-kára hivatkozva elhajtott, a sunyiba.
lazurdeak
2008.07.28, 09:20
(Thomas @ 2008.07.16, 00:33)

Nagyon szépen hangzik amit írsz, de sehol nincs definiálva mit jelent a "jelentős kényelmetlenség". Azt meg hogy törekedett a 15 napon belüli javításra, bármely kereskedő. vagy szerviz tudja igazolni. Nekem egy VGA kártyám 3 honapig volt szervizbe, és 2 honap után eláltam a szerződétől. de a békéltető testület lazán a Pt-kára hivatkozva elhajtott, a sunyiba.
Ezt máshol is leírtad, engem érdekelne a konkrét eset. Hogyan tudta a szerviz igazolni, hogy törekedett, amit a BT el is fogadott? Össze tudnád foglalni, mi történt és mi volt a döntés indoklása?
Captain Crash
2008.07.28, 09:41
Így konkrétumok nélkül elég nehéz erről véleményt formálni, de kemény 6 hozzászólással rendelkező felhasználó nem hiszem, hogy napi rendszerességgel látogatja a fórumot, így esetleg privátban is lehetne szólni neki, elvileg azt megkapja e-mailben. Ha megvannak a konkrétumok, akkor én is szívesen elolvasom a BT határozatot.
u.i.: Nem szeretnék előre véleményt alkotni, de annyit elöljáróban megjegyeznék, hogy nem lep meg a BT határozat. Született már első fokon is érdekes ítélet.
Azon gondolkodom, hogy hogyan fogalmazzam meg ezt szépen...talán így: a BT-t sem azonos képességgel, szakértelemmel bíró emberek alkotják.
Mozigépész
2008.07.28, 12:19
Én is kíváncsi lennék az egészre! Kicsit fura az egész..
Üdv Mindenkinek!
Egy internetes vásárlás során kisebb problémáim akadtak, és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen lépéseket tehetek az ügyben!
A történet a következő:
Kb. 1 hónappal ezelőtt rendeltem interneten néhány számítógép alkatrészt, többek között egy merevlemezt. A rendelést gyorsan, és hiánytalanul teljesítették is, futár hozta a csomagot,és neki fizettem ki a vételárat.
Azonban a merevlemez sajnos hibásan működött, a számítógép csak egy minimális töredékét látta a névleges tárolókapacitásnak, így 3 nap múlva elküldtem a hibajelentést a webáruháznak, és kértem a garanciafutár szolgáltatás, melynek keretében a futár házhoz jön a termékért, és visszaviszi a boltba. Ez egy pénteki nap volt, hétfőre rendeltem a futárt. A terméket a szükséges papírokkal együtt becsomagoltam, majd átadtam a futárnak, aki kedden érkezett, igaz ez a futárszolgálat hibája is lehetett.
Ezt követően türelmesen vártam. Eltelt egy hét, de semmi információ nem érkezett az ügyben. Sem az, hogy megkapták a terméket, sem az, hogy elindult, az ügyintézés, semmi. Így a visszaküldést követő hét csütörtökén megemeltem a telefont, hogy informálódjak. Telefonon azt az információt kaptam, hogy a terméket továbbküldték a disztribútorhoz kivizsgálásra a visszaküldést követő csütörtökön, tehát akkor volt 1 hete kivizsgálás alatt. Nem tehettem mást, tovább vártam. Eltelt egy újabb hét, de semmi sem történt, így múlt hét csütörtökön ismét telefont ragadtam, és kérdőre vontam őket. Közölték, hogy a disztribútor még mindig nem jelzett vissza feléjük (aznap volt 2 hete, hogy átküldték vizsgálatra a terméket), és mikor megkérdeztem, hogy várhatóan mikor kapom kézhez a merevlemezt, ugyanis nem viccből rendeltem, hanem azért, mert szükségem lenne rá a munkámhoz, azt a szóbeli ígéretet kaptam a garanciával foglalkozó munkatársuktól, hogy akár visszaérkezik addigra a termék, akár nem, ehét elejére megkapom, ha máshogy nem, akkor a cég megelőlegezi nekem a cserét a saját raktárkészletéből.
Ma kedd este van, de még semmilyen formában nem vették fel velem a kapcsolatot a héten, és a terméket sem küldték el, így magamban arra jutottam, hogy megvárom a csütörtök délutánt, és ha addig sem történik semmi, újra telefont ragadok, és több mint 3 hét várakozás után lezárom az ügyet.
Az lenne a kérdésem, hogy mindezek után jogomban áll -e visszakövetelni a cégtől a termék vételárát?
Mert ha igen, valószínűleg megtenném, mivel ha legközelebb is hibás terméket kapok, nem szeretnék újabb heteket várni a cseréjére. Akkor már inkább picit drágábban megveszem valahol a közelben ugyanazt, ahol hibás termék esetén érvényesíthetem például a 3 napos cseregaranciát.
Emelett az is érdekelne, hogy létezhet -e olyan, hogy egy huszonezres értékű merevlemez internetes vásárlása esetén a bolt nem vállal rá cseregaranciát? Mert az általuk kiadott garancialevél erről tanúskodik. Ugyanis a garancialevélen minden termék neve mellett 2 oszlop áll, az egyikben az adott termékre vállalt garancia szerepel (a merevlemez esetében 36 hónap) mellette pedig a cseregarancia oszlopban egy NEM szócska.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kenderice
2008.11.26, 16:54
(Comma @ 2008.11.25, 23:53)

Üdv Mindenkinek!
Egy internetes vásárlás során kisebb problémáim akadtak, és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen lépéseket tehetek az ügyben!
A történet a következő:
Kb. 1 hónappal ezelőtt rendeltem interneten néhány számítógép alkatrészt, többek között egy merevlemezt. A rendelést gyorsan, és hiánytalanul teljesítették is, futár hozta a csomagot,és neki fizettem ki a vételárat.
Azonban a merevlemez sajnos hibásan működött, a számítógép csak egy minimális töredékét látta a névleges tárolókapacitásnak, így 3 nap múlva elküldtem a hibajelentést a webáruháznak, és kértem a garanciafutár szolgáltatás, melynek keretében a futár házhoz jön a termékért, és visszaviszi a boltba. Ez egy pénteki nap volt, hétfőre rendeltem a futárt. A terméket a szükséges papírokkal együtt becsomagoltam, majd átadtam a futárnak, aki kedden érkezett, igaz ez a futárszolgálat hibája is lehetett.
Ezt követően türelmesen vártam. Eltelt egy hét, de semmi információ nem érkezett az ügyben. Sem az, hogy megkapták a terméket, sem az, hogy elindult, az ügyintézés, semmi. Így a visszaküldést követő hét csütörtökén megemeltem a telefont, hogy informálódjak. Telefonon azt az információt kaptam, hogy a terméket továbbküldték a disztribútorhoz kivizsgálásra a visszaküldést követő csütörtökön, tehát akkor volt 1 hete kivizsgálás alatt. Nem tehettem mást, tovább vártam. Eltelt egy újabb hét, de semmi sem történt, így múlt hét csütörtökön ismét telefont ragadtam, és kérdőre vontam őket. Közölték, hogy a disztribútor még mindig nem jelzett vissza feléjük (aznap volt 2 hete, hogy átküldték vizsgálatra a terméket), és mikor megkérdeztem, hogy várhatóan mikor kapom kézhez a merevlemezt, ugyanis nem viccből rendeltem, hanem azért, mert szükségem lenne rá a munkámhoz, azt a szóbeli ígéretet kaptam a garanciával foglalkozó munkatársuktól, hogy akár visszaérkezik addigra a termék, akár nem, ehét elejére megkapom, ha máshogy nem, akkor a cég megelőlegezi nekem a cserét a saját raktárkészletéből.
Ma kedd este van, de még semmilyen formában nem vették fel velem a kapcsolatot a héten, és a terméket sem küldték el, így magamban arra jutottam, hogy megvárom a csütörtök délutánt, és ha addig sem történik semmi, újra telefont ragadok, és több mint 3 hét várakozás után lezárom az ügyet.
Az lenne a kérdésem, hogy mindezek után jogomban áll -e visszakövetelni a cégtől a termék vételárát?
Mert ha igen, valószínűleg megtenném, mivel ha legközelebb is hibás terméket kapok, nem szeretnék újabb heteket várni a cseréjére. Akkor már inkább picit drágábban megveszem valahol a közelben ugyanazt, ahol hibás termék esetén érvényesíthetem például a 3 napos cseregaranciát.
Emellett az is érdekelne, hogy létezhet -e olyan, hogy egy huszonezres értékű merevlemez internetes vásárlása esetén a bolt nem vállal rá cseregaranciát? Mert az általuk kiadott garancialevél erről tanúskodik. Ugyanis a garancialevélen minden termék neve mellett 2 oszlop áll, az egyikben az adott termékre vállalt garancia szerepel (a merevlemez esetében 36 hónap) mellette pedig a cseregarancia oszlopban egy NEM szócska.
Előre is köszönöm a segítséget!
Ez a fórum tele van hasonló esetekkel, jó lenne először olvasni, aztán írni.
Ha interneten veszel valamit és futár/posta hozza ki neked, akkor a távollévők közötti szerződés érvényes, amelyre vonatkozó törvény kimondja, hogy a vevő mindenféle indoklás nélkül NYOLC napon belül elállhat a szerződéstől és visszakérheti a termék vételárát miután visszaszolgáltatta a terméket.
Három napon belüli meghibásodás esetén MINDEN üzlet köteles a terméket KICSERÉLNI (javítani NEM) ugyanolyan másik termékre.
Ha ezeken a határidőkön kívül elromlik valami, akkor a kereskedőnek törekednie kell a 15 napon belüli javításra. Ha túllépi ezt a határidőt, akkor jelentős kényelmetlenségre hivatkozva el lehet állni a szerződéstől.
Mekkora volt a vinyó, és mennyit látott belőle a gép? Ez fontos info, mert lehet, hogy nem a vinyó hibás.
Ha tényleg hibás, akkor úgy állj el a szerződéstől, hogy a hiba miatt. Ekkor elvileg a szállítási költséget is vissza lehetne kérni, de sajnos e a jogszabályban nincs benne (erre nem gondoltak a joalkotók). Így a cégek nem is erőltetik a szállítási költség megtérítését. Viszont PTK 510 alapján így is járna.
Köszönöm szépen a segítségeteket, de végül megoldódni látszik a probléma. Már a szerződéstől való elálláson gondolkodtam, miközben kaptam a hívást, hogy küldenék a vinyót. És mivel a karácsonyi "akciózások" miatt jelenleg csak elég nagy ráfizetéssel tudnék az akkori árból ugyanolyat venni, úgy döntöttem elfogadom a cserét, és reménykedem benne, hogy ezzel már nem lesz probléma!
Egyébként a vinyó névlegesen 1TB -os volt, amiből 33MB -ot látott csak az alaplap.
Köszönöm a segítséget! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Üdv Újra!
Úgy tűnik a dolog mégsem megy olyan simán... Így újra az lenne a kérdésem, hogy mit tehetnék?
Az alábbi módon bonyolódott tovább az ügy:
Tegnap felhívtak, hogy a disztribútor végre kicserélte a vinyót, és szeretnék elküldeni Nekem. Már a pénz visszakövetelésén gondolkoztam, de a tegnap említett okokból elfogadtam a cserét, így ők tegnap át is adták a futárnak, aki ma ki is kézbesítette nekem.
Már amikor kibontottam a borítékot, feltűnő volt, hogy a merevlemez dobozának nyitófüle meg van gyűrve egy kicsit, és hiányoznak a csomagolásból a hozzá tartozó csavarok, és a kezelési útmutató.
Már ekkor sejtettem, hogy valószínűleg egy használt vinyót küldtek el, de próbáltam magamat azzal nyugtatni, hogy biztosan csak leellenőrizték a boltban a kapacitását, nehogy mégegyszer hibás terméket küldjenek, így elsiklottam felette.
Ezután bepakoltam a gépbe, bekötögettem, és bekapcsoltam, hogy leellenőrizzem mennyinek látja a BIOS a tárolókapacitását. Örömmel láttam, hogy végre ez a termék működésképesnek tűnik. A gép felismerte, és akkorának látta, amekkorának lennie kell.
Aztán gondoltam elindítok egy rendszert, és felpartícionálom, leformatálom, stb, hogy hasznáhatóvá váljon, azonban egyből checkdisk -kel nyitott a windows, és egy eddig ismeretlen particiót kezdett el ellenőrizni. Az ellenőrzés gyorsan végigment, azonban utána egyből bele is fagyott, és csak a gép kikapcsolása, és újra bekapcsolása után kezdett reagálni bármire. A reset nem segített, már az indítóképernyőnél, a BIOS -ba lépés előtt megfagyott az egész.
Szóval kikapcs, majd újra bekapcs, és nagy nehezen elindult a gép, a checkdisk -et átugrottam, bejelentkeztem a rendszerbe, azonban elkezdtek kifagyni a programok. Újraindítottam a rendszert, hátha helyreáll, de a nem nagyon változott semmi.
Mindegy, gondoltam azért megpróbálom felosztani, és megformázni a vinyót. Megnyitottam egy intézőt, és egyszercsak ott volt a szemem előtt egy Ismeretlen Formázott Partíció, és rajta egy könyvtár, abban egy másik, abban pedig a címből következtetve Valakinek Valami Saját Nyaralási Videója a maga cca. 2,5 GB -jával.
A legnagyobb poén az az egészben, hogy a videó fájl létrehozási időpontja 2008. november 4., ami bizonyítja, hogy kézhezkapás előtt majd egy hónappal keletkezett a fájl, ergo a cég ÚJ CSEREKÉSZÜLÉK HELYETT egy HASZNÁLT, ráadásul az akadozásokból, fagyásokbólm ítélve HIBÁS merevlemezt küldött el nekem. A garanciapapíron, és a terméken lévő gyáriszám bizonyítja, hogy Ők ezt a terméket küldték el, tehát a termék kicserélésére sem tudnak hivatkozni.
Természetesen volt annyi eszem, hogy semmilyen műveletet ne végezzek a vinyóval. Nem partícionáltam, nem formáztam, nem másoltam rá semmit, és nem is töröltem róla, nehogy bármilyen, későbbiekben ellenük felhasználható bizonyítékot megsemmisítsek!
A kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a teendő? Mert ennyi huzavona után nem szeretnék csak úgy elsiklani a történtek felett. Persze azon kívül, hogy holnap felhívom, és kérdőre vonom őket.
Egyébként hogy nevesítsük is a céget, ne csak a levegőbe beszéljünk, az iPon Computer Kft. -ről van szó, a webshopjuk a www.ipon.hu címen érhető el.
Most lehet hogy nem lesz igazam de azert leirom a velemenyem:
Az Ipon egy webshop es mint webshop kotelesek visszavasarolni a nem hibas eszkozoket is meghatarozott idon belul, nem csak akkor ha hibas az eszkoz. tehat elofordulhat hogy a winyo amit te kaptal az egy masik ugyfele volt aki vegul elallt a vasarlastol.(koszonhetoen egy idiota jogszabalynak)
Azonban a boltnak el kell adnia azokat a termekeket is amiket valaki csak ugy visszakuldott hogy megsem kell.Vagy ha nem is eladni probalja akkor garis ugyintezeshez felhasznalja hogy ha valaki ujat vesz akkor ne egy bontott csomagot kelljen kapnia.
Szal konnyen lehet hogy ez a tortenete annak hogy miert kaptal te ilyen winyot, es akkor nem is hibas a winyo a gyakorlatban.
Egyebkent nem lehetseges hogy regebbi az alaplapod es valamiert nem szereti az ilyen nagy winyokat?de aztan nem biztos hogy azert mert regi lehet hogy valamelyik uj alaplapnak is gondja van egyes nagy winyok kezelesevel.Bar ebben az esetben illo lenne 2X ugyanazt a hibajelenseget kapni.Bar az aktualis esetben lehet hogy azert nem jelentkezik az elso hiba mert ez mar egy elore formazott winyo volt ezert mar tulhaladtal azon a probleman hogy tul keveset latott belole particionalatlan formajaban.de miutan a particio megvolt ezert mar lehet hogy csak a lekezelesevel voltak problemak es ezert is jott be a chkdsk is, mert lehet hogy valamit nem tudott rendesen kezelni rajta az alaplapod.
Persze mind a 2 feltetelezes de nem egy annyira elkepzelhetetlen feltetelezes hogy ne lehetne igaz.
egyebkent konnyen elofordulhat az is hogy a disztributor nem nezte me'g meg a winyot. azok is szeretnek lustulni ha garis ugyintezesrol van szo, de mivel ragta a fuluket az ipon ezert kicsereltek mar.szal ez meg alatamaszthatja hogy nem biztos hogy hibas volt az elozo winyod is.
En javasolnam amugy hogy probald ki a winyot egy masik gepben(baratnal szomszednal) is hogy ki tudd zarni hogy a te alaplapod valamiert nem szereti a nagy winyodat.es ha masnal is jelentkezik az aktualis hiba akkor beljebb vagy annyival hogy tudod hogy ez mar biztosan hibas. es ha hibas akkor ezuttal kerjed a penzed visszafizeteset mert a cserevel sem tudtak megfeleloen teljesiteni.
Nézd! Én elhiszem, hogy nekik is akadhatnak nehézségeik, de ettől függetlenül nem értem miért nekem kéne viselni ezeknek a következményeit. Én kaptam egy terméket, ami rossz volt. És biztos hogy rossz volt, nem kompatibilitási hibáról van szó, ugyanis a BIOS -om formázástól eltekintve ezt sem látná rendesen, ha nem tudná kezelni.
Másodszor ők engem azzal hívtak fel (1 hónap várakozás után), hogy a disztribútor ÚJRA cserélte a terméket, és azt küldenék, nem pedig valakinek a használt vinyóját. Ilyen alapon ahogy ez a video fájl rajta maradt, maradhatott volna rajta másfél tonna vírus is, ami gallyra vágja a gépemet.
Egyébként a mostani termék maga lehet, hogy működőképes, és csak azért akadozik, mert az előző tulajdonosa nem igazán értett a gépekhez, és túl nagy partíciót formázott, amit a gép már nem tud lekezelni rendesen.
Szóval ebben a helyzetben nem nagyon értünk egyet, mert véleményem szerint nem igazán egyeztethető össze az ide vágó törvényekkel, jogszabályokkal, hogy egy használtra cserélik ki a terméket. Mindemellett szerintem gerinctelenség is a vásárlóval szemben!
Én úgy nézem, hogy egyszerűen szórakoztak veled: az egyik hibás vinyó helyett adtak egy másik hibásat... a tiedet meg majd megkapja megint valaki más.
Szerintem a helyzet már több kettőnél: én hivatalosan szólítanám fel őket a szerződéses állapot helyreállítására (adjanak egy új, működőképes, ugyanolyan típusú winchestert, ugyanis a szerződés erről szólt), vagy el fogok állni a szerződéstől.
Ezt megteheted tértivevényes levélben vagy a boltban a vásárlók könyvébe beírással. Ez utóbbi közvetlenebb és hatásosabb. Telefonnal ne is próbálkozz, abba azt hazudnak majd, amit akarnak.
Sziasztok! Sokáig keresgéltem, levelet is írtam különböző helyekre, de eredménytelenül. A problémám a következő:
2007. 11. 30-án vásároltam az ózdi ElektroPont nevű üzletben egy Mp3
lejátszót. 2008. 10. 3-án vissza kellett vinnem az üzletbe, mert
nagyon hamar lemerült az akkumlátora, holott csak a rádió funkciót
hallgattam, a munkahelyemen. Erről jegyzőkönyv is készült. Az üzletben
a hölgy azt mondta, hogy kb. 1 hónap múlva érdeklődjek, de felírta a
telefonszámomat is. Én 3 hét után bementem, de még elutasító választ
kaptam. Azon a hét végén a médiából hallottuk, hogy bezárják a
magyarországi ElektroPont üzleteket. Bementem személyesen ismét, de
már csak a kipakolt üzletet találtam, zárt ajtókkal.
Mi ilyen esetben a teendő?
Sziasztok!
Októberben vásároltam egy külső winchestert (western digital passport 250gb),ami 3 hete egyszercsak meghalt. Annyira értek hozzá, hogy mikor egy programmal megnéztem tudtam, hogy javítható biztosan nem lesz(uh sok adatom is odaveszett).
Visszavittem, kivártam a 15 napot, majd írtam nekik emailt. Amiben a következőket írták:
A termékből egyenlőre nem tudunk biztosítani amennyiben más terméket tud helyette választani akkor természetesen értékegyeztetéssel tudjuk cserélni bármire.
Ami nem teljesen igaz, mert van nekik a honlapjukon több ugyanolyan is csak más színben, ami funkcióját tekintve egyáltalán nem lényeges. Csakhogy a gyenge forint miatt azóta több ezer forinttal felment az ára. Szerintem ezért nem akarják cserélni.
(Amúgy meg visszaküldhetnék a WD-hez, mert ők gariban cserélik)
Vajon mit tehetek?Én mindenképpen egy ugyanilyet szeretnék, a színe nem érdekel, viszont ráfizetni nem akarok az fix.
Ötletek?
Előre is köszi!
Mozigépész
2009.02.24, 23:56
Annyit tehetsz ha nem akarnak cserélni, hogy elállsz a szerződéstől, és az általad kifizetett összeget kell visszakapnod.
Ahhoz sajnos meg neked semmi közöd, hogy ők kitudják e cserélni a gyártó felé.
Szóval cserélni nem kötelesek még akkor sem, ha van nekik olyan termékük?
Mozigépész
2009.02.25, 17:48
Ezt ki írta, mert én nem!
Az hogy más a színe a cikkszámba is más lehet, tehát nem ugyan az. Ebbe takarózhatnak. Ezért mondtam, hogy próbálj egyezkedni más színre.
azt megírtad nekik hogy más szín is megfelel neked? mert lehet hogy őgy ugyanarra a színre gondoltak amilyened volt.
frantyi
2009.07.24, 15:20
Sziasztok
Egy rövidet kérdeznék.
Adott egy 500 GB -os vinyó (50 ezer forint) - tönkrement ezértt cserélték 1 TB-osra, ami tönkrement és megint cserélnék 1Tb-osra, kértem hogy ne ugyan olyant adjanak hanem másik márkát, Közölték hogy jó de 35-ért választhatok, mert annyi volt az 1 TB-os értéke az első cserekor.
Kérdésem az volna hogy ez így jólvan??
Nagyon sántít, tény hogy az 1TB-os az ugyan olyan mint amit cserélnek de nem ugyan olyan mint az 500-as, és a papírra is azt írták hogy javítás vagy csere.
Köszönöm
Frantyi
Mozigépész
2009.07.25, 12:54
(frantyi @ 2009.07.24, 16:20)

Sziasztok
Egy rövidet kérdeznék.
Adott egy 500 GB -os vinyó (50 ezer forint) - tönkrement ezértt cserélték 1 TB-osra, ami tönkrement és megint cserélnék 1Tb-osra, kértem hogy ne ugyan olyant adjanak hanem másik márkát, Közölték hogy jó de 35-ért választhatok, mert annyi volt az 1 TB-os értéke az első cserekor.
Kérdésem az volna hogy ez így jólvan??
Nagyon sántít, tény hogy az 1TB-os az ugyan olyan mint amit cserélnek de nem ugyan olyan mint az 500-as, és a papírra is azt írták hogy javítás vagy csere.
Köszönöm
Frantyi
Tehát a fél terrásat cserélték egy terrásra. Elméletileg itt ugyan olyanra kellet volna cserélni, de ha te ezt elfogadtad akkor létre jött egy szerződés módosítás, magyarul olyan mint ha az egy terrásat vetted volna meg, így jelen esetben jogos az egy terrás akkori érvényben levő ára.
Gondolom közben estek az árak, ezért van ez.
Sziasztok!
Nekem is hdd kérdésem lenne. Szervízben van egy 160gigás hdd-m, a kereskedő azt mondta, hogy 16munkanap múlva menjek vissza és ad majd helyette valamit, ugyanis biztos hogy nem fogja visszaküldeni a szervíz.(nem tudom miből tudja előre)
Kérdésem az, ha az előző hozzászólásokat jól értelmezem vagy ad nekem 1:1-ben ugyanolyan hdd-t mint ami az enyém vagy ha olyat nem tud már adni akkor kérhetem vissza az eredeti árát? Ha mást ajánl akkor azt köteles vagyok elfogadni vagy mondhatom, hogy kérem vissza a pénzt?
Azért lényeges a kérdés, mert közben már beszereztem egy új winyót(3 hétig nem tudom nélkülözni....csere winyót nem tudott adni...) úgyhogy a pénz jönne most legjobban, nem egy 2.merevlemez.
Köszönöm előre a segítségeteket!
Üdv.
R
Mozigépész
2009.10.06, 20:56
(sirol @ 2009.10.06, 00:18)

Sziasztok!
Nekem is hdd kérdésem lenne. Szervízben van egy 160gigás hdd-m, a kereskedő azt mondta, hogy 16munkanap múlva menjek vissza és ad majd helyette valamit, ugyanis biztos hogy nem fogja visszaküldeni a szervíz.(nem tudom miből tudja előre)
Mert a HDD-k nem javíthatóak!

Kérdésem az, ha az előző hozzászólásokat jól értelmezem vagy ad nekem 1:1-ben ugyanolyan hdd-t mint ami az enyém vagy ha olyat nem tud már adni akkor kérhetem vissza az eredeti árát? Ha mást ajánl akkor azt köteles vagyok elfogadni vagy mondhatom, hogy kérem vissza a pénzt?
Azért lényeges a kérdés, mert közben már beszereztem egy új winyót(3 hétig nem tudom nélkülözni....csere winyót nem tudott adni...) úgyhogy a pénz jönne most legjobban, nem egy 2.merevlemez.
Üdv.
R
Nem vagy köteles elfogadni de szerintem tud adni olyat.
Nálam is van hasonló, de nincs már 80 gigás kíváncsi leszek mire cserélik.
(Mozigépész @ 2009.10.06, 21:56)

Sziasztok!
Mert a HDD-k nem javíthatóak!

Üdv.
R
Nem vagy köteles elfogadni de szerintem tud adni olyat.
Nálam is van hasonló, de nincs már 80 gigás kíváncsi leszek mire cserélik.
Van neki 160gigás lemeze, de konkrétan ez a típus már nincs (csak sata-sak az enyém pedig pata-s). Más márkában van ugyanilyen (pata-s), de ha azt ajánlja fel cserének mondhatom, hogy én inkább a pénzt kérem?
lazurdeak
2009.10.08, 13:38
(sirol @ 2009.10.07, 15:40)

Van neki 160gigás lemeze, de konkrétan ez a típus már nincs (csak sata-sak az enyém pedig pata-s). Más márkában van ugyanilyen (pata-s), de ha azt ajánlja fel cserének mondhatom, hogy én inkább a pénzt kérem?
Igen, a csere csak ugyanolyan árura történhet. Bármilyen változtatás (márka, kapacitás, típus, méret, szín

...) már szerződésmódosítás lenne, amelyhez kölcsönös megegyezés szükséges. Azaz ha neked nem tetszik a cserébe felajánlott áru, azt nem kell indokolnod. Ekkor vagy javítaniuk kell, vagy visszafizetni a teljes vételárat.
(lazurdeak @ 2009.10.08, 14:38)

(sirol @ 2009.10.07, 15:40)

Igen, a csere csak ugyanolyan árura történhet. Bármilyen változtatás (márka, kapacitás, típus, méret, szín

...) már szerződésmódosítás lenne, amelyhez kölcsönös megegyezés szükséges. Azaz ha neked nem tetszik a cserébe felajánlott áru, azt nem kell indokolnod. Ekkor vagy javítaniuk kell, vagy visszafizetni a teljes vételárat.
Köszi az infókat mindenkinek, majd megírom mi lett az ügy végkifejlete!
Sziasztok
R
Szkeptikus
2011.01.09, 12:38
Sziasztok,
A segítségeteket kérném:
Vásároltam két éve 28 000 körül egy 1 TB-os merevlemezt 3 év garanciával. A HDD úgy tűnik elromlott. Bad sectoros lett, amely nem javítható.
Az általános jótállási szabályokkal képben vagyok, de a HDD-k jelentős értékvesztése picit megkavar.
Egy 1 TB-os HDD jelenleg lényegesen olcsóbb, mint amennyiért én vettem. Jól gondolom, hogy ha cserét ajánlanak és én nem akarok pénzvisszafizetést kérni, akkor azonos árú, de nagyobb kapacitású modellre leszek jogosult?
Illetve ha jól rémlik a pénzvisszafizetés logikailag a 2. kör amennyiben nem javítható és nem cserélhető a termék. A javítás elvből kiesik. A csere viszont érdekesebb:
Mivel két merevlemezt használok Raid 1 tömbben tükrözve, ahol erősen ajánlott, hogy a két HDD teljesen azonos legyen (azonos márka és sorozatszám) ezért egy nagyobbra csere nekem nem feltétlenül ideális megoldás.
A fentiek esetén ragaszkodhatok pénzvisszafizetéshez, vagy így is el kell fogadnom a cserét, még úgyis, hogy nem azonos sorozatszámú, azonos modellre cserélik a merevlemezt?
Nagyon köszönöm!
Szia!
Bár a fórum az alapító távozása után "erősen haldoklik", az új témáról érkező értesítést látva feljöttem válaszolni.
A csere - jogilag - megismételt teljesítési kísérlet. Így minden esetben azonos típusú, új termékre történik. Elméletben nem adhatnának nagyobbat, még az ár egyezésével sem.
DE(!) pénzvisszafizetés helyett ezt szokták felajánlani, mert semmi sem tiltja, hogy a körülmények ismeretében "szerződést módosítsatok" közös megegyezéssel, elfogadd az újabb típust.
Nem vagy rá köteles, de általában bele szokás menni, mert a pénzvisszafizetés kéréséből általában vita lesz, a jobb termék elfogadása a vásárlók többségének elfogadható kompromisszum, örülnek is neki.
A te helyzeted (és mondjuk az SLIs VGAk helyzete) más. Más, hiszen első látására a jobb típus neked nem jobb...
Ugyanakkor ha neked károd származik abból, hogy a másik merevlemezt cserélned kell, akkor azt a kárt is kötelesek megtéríteni. Ez akkor is igaz, ha csak 1 merevlemezt vettél.
Ha a teljes konfigurációt ott vetted egyszerre: Gyakorlatilag egy szerződésről van szó.
1. Mondhatod azt, hogy a hibás teljesítés kapcsán a *szerződést* teljesítették hibásan, te úgy vásárolták, hogy két jó merevlemez működjön raidben, de nem ezt kaptad.
Ha eleve nem csak 1 merevlemezről beszélsz, ez a probléma kerül a jótállási jegyzőkönyvbe, szívesen visszaviszel mindent, stb. akkor sokkal jobb pozícióból tárgyalsz.
2. Mondhatod azt, hogy "emiatt a hiba miatt pont annyival ér kevesebbet a gép, amennyiből raid 1 kerülhet bele", árleszállítást kérsz. Ez esetben ugye a pénz amit vissza akarsz kapni nem feltétlenül egyezik meg az eredeti vételárral. Itt egyszerű megjelölni azt az összeget amire igényt tartasz.
3. Elállsz a szerződéstől. Nem módosítod azt, hogy eggyel kevesebb termékről legyen szó, hanem a szerződéstől (az egésztől) állsz el. Ergo mindent visszaadsz és a teljes vételárat visszakéred.
Mindezek mellett az okozott kárt (szállítási költség, utánajárás, az idő amíg nem tudsz használni) is kötelesek a PTK értelmében megtéríteni. Ezt is megéri kérni az elejétől.
Arra figyelni kell, hogy tőled elvárható viszont, hogy a problémát az elején jelezd, valóban a teljes probléma kerüljön a jótállási jegyzőkönyvbe. Ha a fenti "sorrendet" eleve közlöd... De jelzed, ha most helyben megoldják a merevlemez cseréjével a Raid 1et, nem kell visszajönnöd, a te időd van annyira értékes, hogy nem fogsz akkor a kártérítésen vitatkozni (arról lemondasz) akkor könnyen kerül a gépbe 2 új merevlemez.
Szkeptikus
2011.01.09, 13:24
(TheElf @ 2011.01.09, 13:12)

Szia!
Bár a fórum az alapító távozása után "erősen haldoklik", az új témáról érkező értesítést látva feljöttem válaszolni.
A csere - jogilag - megismételt teljesítési kísérlet. Így minden esetben azonos típusú, új termékre történik. Elméletben nem adhatnának nagyobbat, még az ár egyezésével sem.
DE(!) pénzvisszafizetés helyett ezt szokták felajánlani, mert semmi sem tiltja, hogy a körülmények ismeretében "szerződést módosítsatok" közös megegyezéssel, elfogadd az újabb típust.
Nem vagy rá köteles, de általában bele szokás menni, mert a pénzvisszafizetés kéréséből általában vita lesz, a jobb termék elfogadása a vásárlók többségének elfogadható kompromisszum, örülnek is neki.
A te helyzeted (és mondjuk az SLIs VGAk helyzete) más. Más, hiszen első látására a jobb típus neked nem jobb...
Ugyanakkor ha neked károd származik abból, hogy a másik merevlemezt cserélned kell, akkor azt a kárt is kötelesek megtéríteni. Ez akkor is igaz, ha csak 1 merevlemezt vettél.
Ha a teljes konfigurációt ott vetted egyszerre: Gyakorlatilag egy szerződésről van szó.
1. Mondhatod azt, hogy a hibás teljesítés kapcsán a *szerződést* teljesítették hibásan, te úgy vásárolták, hogy két jó merevlemez működjön raidben, de nem ezt kaptad.
Ha eleve nem csak 1 merevlemezről beszélsz, ez a probléma kerül a jótállási jegyzőkönyvbe, szívesen visszaviszel mindent, stb. akkor sokkal jobb pozícióból tárgyalsz.
2. Mondhatod azt, hogy "emiatt a hiba miatt pont annyival ér kevesebbet a gép, amennyiből raid 1 kerülhet bele", árleszállítást kérsz. Ez esetben ugye a pénz amit vissza akarsz kapni nem feltétlenül egyezik meg az eredeti vételárral. Itt egyszerű megjelölni azt az összeget amire igényt tartasz.
3. Elállsz a szerződéstől. Nem módosítod azt, hogy eggyel kevesebb termékről legyen szó, hanem a szerződéstől (az egésztől) állsz el. Ergo mindent visszaadsz és a teljes vételárat visszakéred.
Mindezek mellett az okozott kárt (szállítási költség, utánajárás, az idő amíg nem tudsz használni) is kötelesek a PTK értelmében megtéríteni. Ezt is megéri kérni az elejétől.
Arra figyelni kell, hogy tőled elvárható viszont, hogy a problémát az elején jelezd, valóban a teljes probléma kerüljön a jótállási jegyzőkönyvbe. Ha a fenti "sorrendet" eleve közlöd... De jelzed, ha most helyben megoldják a merevlemez cseréjével a Raid 1et, nem kell visszajönnöd, a te időd van annyira értékes, hogy nem fogsz akkor a kártérítésen vitatkozni (arról lemondasz) akkor könnyen kerül a gépbe 2 új merevlemez.
Köszi,
Igazából a gépet alkatrészenként vásároltam össze különböző boltokban, sőt még a 2 hdd is eltérő üzletből való, mert külön jött össze a pénz és ahol az elsőt vettem ott nem volt éppen raktáron...
Ettől függetlenül lényegesen közelebb kerültem a megoldáshoz. Nagyon köszönöm!
Miért távozott az alapító?
(Tudod, újszülöttnek minden vicc új... Ne válaszolj, ha nincs kedved. )
Szkeptikus
2011.01.09, 13:52
Hát ez érdekesebb lesz mint gondoltam: (sokkal érdekesebb)
Az egyik HDD ami tuti hibás az Alien Computers kft-től lett vásárolva, amely cég felszámolás alatt van. Helyette létrehoztak egy új kft-t AB computer néven, amely úgy tűnik nem jogutódja az Alien computernek. (természetesen ugyanabban az üzlethelyiségben, ugyanazon alkalmazottakkal dolgoznak)
Az AB computer névben a "B" betű a Bird Computerre utal. Ez a cég a régi adószámán (22211459) megtalálható, de új cégjegyzékszám alatt. A régi cégjegyzékszámhoz nincs érdemi infó a e-cégjegyzék.hu-n...
És itt érünk a durva részéhez a storynak, a második lehet, hogy szintén hibás HDDt (még fut a scandisk) történetesen a Bird Pc-től vettem. (F*ck...)
http://homar.blog.hu/2010/02/05/fantomizal...puters#commentsTételezzük fel, egy pillanatra, hogy mindkét cégtől elhajtanak azzal, hogy így jártam, nem jogutódok... (tiszta építőipar...)
Mindkét esetben a cég által kiállított garancialevelet kaptam, amelyen nincs rajta a nagyker és nyilván nem gyártói garancialevél, csak egy a bolt által kiállított A4-es garanciapapír...
Ilyenkor mit tehetek, kihez fordulhatok? Nagyker, gyártó magyar képviselete? Ha nagyker, honnan a rákból tudom meg, hogy melyik nagyker az illetékes? ha mégis megtalálom, mire kötelezett a nagyker és mire nem?
Nagyon köszönöm!
L_Matyi
2011.01.18, 16:50
Ugyanott, ugyanazokkal az alkalmazottakkal jogutódnak számít. Nyugodtan visszaviheted. Ha nem akarnak foglalkozni vele, akkor az APEH, illetve a Fogyasztóvédelem is biztos érdeklődik a dolog iránt.
4musing
2011.02.15, 14:44
(L_Matyi @ 2011.01.18, 16:50)

Ugyanott, ugyanazokkal az alkalmazottakkal jogutódnak számít.
nem hiszem, hogy ez attól függne!
spettya
2011.03.24, 17:55
Sziasztok
Egy olyan ügyben szeretném a véleményetek és segítségetek kérni, amelyben én úgy gondolom (tudom), hogy az általam vásárolt termék hibás azonban ezt az eladó (iPon webáruház) nem ismeri el.
A történet röviden a következő:
Rendeltem egy új számítógépet (alkatrészenként). A megrendelt árú rendben meg is érkezett. Összeszerelés és tesztelés után az SSD meghajtó (winchester) miatt a rendszer kékhalállal többször leállt. Ezt részletes hibaleírással visszaküldve 2011.03.03-án az üzletbe megkezdték a garanciális ügyintézést. Több mint 2 hét elteltével semmi választ nem kapva érdeklődtem, hogy mi van a meghajtómmal. Arra kértek, hogy legyek türelemmel mivel ők nem találják a hibát. Leírták, hogy mikkel próbálkoztak - de abban nem szereplet az összes általam jelzett hiba, csak formázás meg valami tesztprogram.
Erre következő héten ismét írtam, hogy megsürgessem kicsit a dolgokat ugyanis az általam rendelt új gép e nélkül az alkatrész nélkül használhatatlan számomra. Másnap írtak, hogy hétfőn érkezik vele a futár. Mikor visszakérdeztem, hogy hova jön a futár és mi lett a termékkel azt válaszolták, hogy ők nem találták a hibát ezért nem is cserélik ki - a HIBÁS terméket küldik vissza.
Én teljesen biztos vagyok benne, hogy a termék hibás. Visszaküldés előtt kiteszteltem és 2 teljesen különböző számítógépben is produkálta a hibát!
Mit tanácsoltok? mit tehetek ilyen esetben? Kihez forduljak?
Ilyenkor kapnom kell valamilyen hivatalos szervízvéleményt? Hogy ők tökéletesnek tekintik a terméket?!
Korábban olvastam itt a forumon, hogy ha 15 napon belül nem történik érdemi előrelépés a garanciális ügyintézésben, akkor lehet kérni a termék cseréjét. Ezt én kértem is az iPon-tól a második email-ban (20 nap elteltével), de úgy látszik nem vették figyelembe.
Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm!
Üdv. Peti
L_Matyi
2011.03.27, 21:23
Ne emailben kérjed, hanem a vásárlók könyvében, annak nyoma is van.
Kerry77
2011.03.28, 15:52
Sziasztok!
Remélem nem rossz helyre írok, nincs túl nagy tapasztalatom fórumozás terén!
Március 19.-én (szombaton) rendeltem az egyik webshoptól egy merevlemezt! Volt lehetőség átutalással kifizetni, és ezt meg is tettem a netbankomon keresztül. Meg is jött az sms a telefonomra, hogy levonták a pénzt. A megjegyzés rovatba beírtam a rendelés számát, ahogy azt a visszaigazoló emailben kérték.
Utána még írtam nekik pár dolgot e-mailben, amit nem volt lehetőségem jelezni feléjük a rendelés menete közben.
Én külföldön dolgozom, és tartózkodom 90%-ban, ezért az egyik barátomhoz rendeltem meg a merevlemezt.
A weboldaluk szerint volt raktáron, de másnap, vagy harmadnap hívták a barátomat, hogy nem tudják szállítani, mert nincs készleten a termékből. Én írtam nekik egy e-mailt újra, hogy mivel nem tudják teljesíteni a rendelést, ezért kérem, hogy a pénz utaláják vissza, és a rendelésemet tekintsék tárgytalannak.
Egyik levelemre sem kaptam választ egyszer sem, és a pénzem sem érkezett meg eddig még.
Telefonon még nem próbáltam felkeresni őket, mert türelmes voltam, és vártam, bár én is azonnal elutaltam a pénzt, amikor ki kellett fizetni.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudok-e bármit tenni, ha egyszerűen nem adják vissza a pénzemet, vagy csak futhatok utána?
A véleményetekre vagyok kíváncsi, ezért írtam erre a fórumra!
A válaszokat előre is köszönöm!
Krisztián
2011. 02. 28-án vettem az EBOLT-ban egy Silicon Power Armor A80 640 GB, 2,5” típusú külső merevlemezt. A vásárláskor a csomagolás eredetinek tűnt, viszont a csomag nem volt leragasztva. Még aznap otthon kipróbáltam, tökéletesen működött. A használat során vettem észre, hogy a belseje kissé mozog, nincs stabilan rögzítve a külső borításhoz. Amikor jobban megnéztem, akkor láttam, hogy a készülék csavarjait korábban valaki meglazította, ami csavarfejen lévő kopásból egyértelműen megállapítható volt.
04. 04-én vittem vissza, ahol felvették garanciális javításra, majd visszaadták azzal, hogy a szerviz szerint a kopott csavarok miatt a garancia érvénytelen.
Mellesleg a vinyó ütésálló, és fizikailag még akkor sem sérül meg, ha valaki leejti, vagy egy gépkocsi átmegy rajta.
A szervizben azt feltételezik, hogy egy több mint húszezer forintért 2 év garanciával munkaeszköznek vásárolt készüléket, ami tökéletesen működik, és az ütésállósága miatt fizikailag sem sérülhetett meg, otthon szétszedtem, majd összeraktam, és leadtam garanciális javításra.
Amikor elmondtam a történetet, azt mondták, hogy ők nem tudnak mit tenni (vagy nem akarnak, mert lesz@rják), mehetek a fogyasztóvédelemhez.
Kenderice
2011.04.06, 13:47
A garancia első 6 hónapja alatt (vita esetén) a forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használatból ered illetve az az eladás után keletkezett.
Ha te azt állítod, hogy az áru már kézhezvételekor abban az állapotban volt amilyenben most van, akkor ha nem ismerik el, nekik kell bizonyítaniuk, hogy ép volt.
Viszont az nem derül ki a leírásodból, hogy mi volt a hiba, ami miatt szervizbe vitted a vinyót.
Mozigépész
2011.04.06, 21:45
Én meg azt nem értem minek kellett új topikot nyitni, mikor itt a merevlemezes topik?
(Kenderice @ 2011.04.06, 14:47)

A garancia első 6 hónapja alatt (vita esetén) a forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használatból ered illetve az az eladás után keletkezett.
Ha te azt állítod, hogy az áru már kézhezvételekor abban az állapotban volt amilyenben most van, akkor ha nem ismerik el, nekik kell bizonyítaniuk, hogy ép volt.
Viszont az nem derül ki a leírásodból, hogy mi volt a hiba, ami miatt szervizbe vitted a vinyót.
Köszönöm szépen a segítséget! A hibája csak annyi volt, hogy mozog a belső része, tehát az ütésállóság nincs biztosítva. Melyik törvény szabályozza ezt?
Kenderice
2011.04.07, 17:16
(Ptk. 305/A.§ (2))
Fogyasztói szerződés esetében az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. A felek ettől eltérő megállapodása semmis.
kovacszsolt
2011.12.19, 20:16
Tiszteletem!
2011 januárjában vettem egy 500Gb-os western digital merevlemezt ami meghibásodott, meg is állapították a hibát, és azt mondják nem tudják kicserélni mert "fizikailag nem létezik a piacon merevlemez" ami egyszerűen nem igaz főleg hogy a polcon ott figyelt 3darab. Aztondták levásárolhatom az árát csakhogy merevlemezt nem tudok venni az árából (kb 11 000Ft) mivel felment azára kb a duplájára, másik hogy minek vennék akármi mást ha merevlemezre van szükségem? Tehát ha jól értelmezem vegyem meg mégegyszer azt, amit egyszer már megvettem és garanciám van rá?
Mit tudok tenni ezesetben, kihez fordulhatok segítségért,
Segítségetek előre is köszönöm: Zsolt
Mozigépész
2011.12.19, 20:29
Nem kötelező, visszakapod a vételárat (ez KÖTELEZŐ, a levásárlás nem) és máshol veszed meg.