(Mozigépész @ 2011.01.26, 14:34)

Persze, sok sikert, mert az fog kelleni meg egy jó ügyvéd! (sajnos)
Oké, ügyvéd van, csak éppen hogy bizonyítom be?Mi van, ha azt mondja, hogy ő mondta, hogy a hátulja is volt törve?
Mozigépész
2011.01.27, 11:15
Persze, ezért mondtam kis iróniával, hogy sok szerencsét. Ügyvédet kérdezd, sajnos sok jót nem mondhatok....
Szisztok!!
Segítségre lenne szükségem!
2011.02.28-án vásároltam egy 2005-ös évjáratú aprilia rs 50-es típusú kismotort vásárlás után,olyan problémám merült fel,hogy a típusnak nem megfelelő
márkájú és minőségű motorblokk van benne amit csak most tudtam meg.
Ezt természetesen közöltem már az eladóval,és csak azt a válasz kaptam,hogy vigyem jogi útra.
Mi ilyenkor a teendő?
dutibu@gmail.com
Mozigépész
2011.03.29, 21:29
Ahogy mondta jogi út, mert becsapott. Keres egy jó ügyvédet....
Garanciával kapcsolatos kérdésem lenne.
Eladtam 5 napja egy robogót, kipróbált, megtekintett állapotban vették meg.
A vevő hazamotorozott vele 40 kilométert még akkor, az eladást követően.
Ma felhívott telefonon, hogy a robogó üzemképtelen. A szerelője szerint főtengelyhibás, szerinte szakszerűtlen javítás miatt, ezért a főtengely cserére szorul.
Azt kérte a vevő, hogy hozzam el a motort és fizessem vissza a vételárat.
A helyzet az ,hogy általam nem volt javítva soha a motor, nálam , valamint az eladáskor működött hibátlanul.
Az elmúlt 5 napban bármi történhetett vele az új tulajnál, amiről nem tudok semmit.
Mit tegyek, mi a helyes eljárás ilyenkor?
Üdv: szoke
r_esther
2011.11.10, 14:03
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni.Egy barátom jó nagy bajba került.Egy autókereskedésben (amit nem neveznék meg) vett egy autót hitelre.Fizette jó pár évig,majd úgy gondolta lecseréli ugyanannál a kereskedőnél.Az autókereskedés 2,2 Millióért bevette az autót,ebből 1,7 volt a hitel,a különbözetet a barátom KP-ban befizette az autókereskedének..(Erről van pénztári bizonylat).A kereskedés aláiratott vele egy adás-vételi szerződést és egy hitellezárást.(Ebből egy példányt sem adott a barátomnak kézhez..) A hitel sajnos tovább futott a barátom nevén,akit 3 havonta hív a bank,illetve levélben értesíti,felszólítással és díjhátralékkal.Ekkor a barátomnak be kell mennie a kereskedésbe,ahol kissé magyarázkodva 3 havi részletet egybe kifizet a kereskedő,plussz a díjhátralékot.....Ez így megy 2 éve...A kereskedés azóta megváltoztatta a nevét,az autóról levetette a rendszámot,hogy a barátomnak ne kelljen súlyadót fizetnie.Viszont a tulajdonos felesége más rendszámmal napi rendszerességgel használja.Ma felhívták a banktól,hogy az lesz a vége,elkobozzák az autót,elárverezik és a különbözetet egy összegben be kell fizetnie,plussz felrakják BAR listára.Tudtok erre valami okosat????Egyedül neveli a gyermekét,nem kéne hogy BAR listára kerüljön,illetve hogy vele szúrjanak ki.A jelenlegi autója hitelét,pontosan fizeti a banknak..
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Mozigépész
2011.11.11, 15:19
Ha nincs adásvételi, nem tudja lemondani a bankot. Ráadásul ezek szerint nem intézte el a bankot. Amíg nincs adásvételi nem tehet semmit, csak a per marad.
r_esther
2011.11.11, 16:03
Adás vételi megvan,anno befizetett több százezer forintot hitellezárásra.Na ez az a papír,amit aláírt és nem kapott belőle...persze a hitellezárást nem csinálta meg a kereskedő....ezért kap 2-3havonta telefont,levelet...
Mozigépész
2011.11.12, 23:42
Sajnos ez bírósági eset.
Bocsánat, de hova lett a pár nappal ezelőtti kérdésem?
René
Mozigépész
2011.12.24, 21:35
(René @ 2011.12.23, 16:10)

Bocsánat, de hova lett a pár nappal ezelőtti kérdésem?
René
Oda ahová való, a banki dolgok közé! Attól, hogy autó kölcsönről van szó, te a bankról beszélsz nem az autóról!
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...ic=3214&hl=
lacikacska
2012.01.07, 18:56
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy használt autót kereskedőtől akkor van-e valami idő korlát amíg vissza vihetem ha kiderül, hogy valami nem jó az autón. Tehát ha nem mondja el, hogy milyen állapotban van az autó. Köszi előre is.
Mozigépész
2012.01.07, 23:51
Szavatosság. De közlöm veled, csak bírósági úton fogod tudni behajtani a követelésedet. Ez a tapasztalat!
lacikacska
2012.01.08, 08:32
Köszi a választ.
Üdv!
2 hete vásároltunk egy 10 éves autót. Már amikor elhoztuk töltöttek fagyállót bele, akkor rá is kérdeztünk, hogy "eszi" a vizet? Ezt tagadták. Később kiderült hogy hengerfej hibás az autó. Emiatt kérhetjük-e hogy vegyék vissza? Azonnal jeleztük a hibát.
Az autó javítása elkezdődött, de várhatóan nagyon sokáig fog tartani. Az autó kellene a munkánkhoz, így jóval kevesebb lesz a fizetésünk is. Kérhetünk-e ezért kártérítést?
L_Matyi
2012.02.24, 22:02
(sedu @ 2012.02.23, 19:29)

2 hete vásároltunk egy 10 éves autót. Már amikor elhoztuk töltöttek fagyállót bele, akkor rá is kérdeztünk, hogy "eszi" a vizet? Ezt tagadták. Később kiderült hogy hengerfej hibás az autó. Emiatt kérhetjük-e hogy vegyék vissza? Azonnal jeleztük a hibát.
Kitől vettétek? Cégtől? Magánszemélytől?
(sedu @ 2012.02.23, 19:29)

Az autó javítása elkezdődött, de várhatóan nagyon sokáig fog tartani. Az autó kellene a munkánkhoz, így jóval kevesebb lesz a fizetésünk is. Kérhetünk-e ezért kártérítést?
Kérhettek, de valószínűleg csak bíróságon lehetne ezt érvényesíteni.
csabóka
2012.05.08, 08:12
Tanácsot kérek!
Mit tudok tenni?
:
Ez év február 25-én lerobbant az autóm , megállt a motor. Szóltam egy ismerősnek és elvontatott a szervizébe, ami itt van a településen a hol élek..
Február 25. Azt mondtam akkor, hogy nem sürgős, ráér. Ettől függetlenül hetente egyszer-kétszer kinéztem, hogy hogyan áll az autó javítása.
Jellemzően a kocsi félre volt állítva és látszott, hogy nem foglalkoztak vele. Március közepén egy alkalommal mikor kimentem, a félreállított autó motorháztetejét fölnyitottam.
A vezérműszíj a földön, a főtengely végén lévő tárcsa szintén. Kérdeztem mi a baja - a vízpumpa beszorult és az állította meg a motort, valószínűleg a vezérlés elment.
A hónap vége felé 24-25-én kimentem és ismét ott találtam az autót, ahogy volt. Most is fölnyitottam és kíváncsiságból megfogtam a vízpumpát! FORGOTT!!
Tehát csak belenéztek voltak! Megfogtam a generátort és megpróbáltam megforgatni. Nem ment! Szóltam a szerelőnek, hogy nem a vízpumpa a rossz, hanem a generátor és vegye már ki! Két nap múlva kivették és megjavították kb.: 3 óra alatt.
Kérdtem a szerelőt hogy húsvétra javítsák már meg! Azt mondta jó!
2012. április elsejétől 7-ig minden nap vagy kint voltam, vagy telefonáltam és kértem, hogy rakják már össze az autót.
Minden nap a holnapi nap volt a végleges, akkor mehetek érte, majd április 7. húsvét napja 9-10 óra. Ígérte, készen lesz, mehetek érte! Majd módosította,” holnap 9 –re”! Természetesen húsvét hétfőjén reggel sem volt kész, mert akkor szerettünk volna utazni az autóval!
2012.május 3.
Mentem az autót megnézni, majdnem kész, mondtam, hogy április elején meg volt rá a pénzem - a javításra - most már nincs, és csak akkor tudok fizetni ha a másik autót elviszik.
Azt mondta jó, vigyem, ha kész az autó - éppen nem indult, valami van az önindítóval Zoli majd megnézi!
Van egy ismerőse, aki éppen venni akar, és hétfőn este jön hozzá!
Elvihetem!
Május 4. ????
Május 5. Vihetem. Visszahív! Megint nem indul és lapos a kerék! Holnap!
Május 6. Nem vagyok, itthon- írja az sms-t - majd visszahívlak - sms - mert a telefont nem vette fel soha!
Május 7. Kimegyek, végre kész, vihetem, azt mondom, tankolok és kiveszem a pénzt és jövök!
- a titkárnő: jó lesz holnap délig is!
Délután kivonul a szerviz egy autószállítóval 6-7 fővel és elviszik az autót - !
Én úgy döntöttem, hogy nem fogok fizetni egy fillért sem, mert nem csinálták meg a többször is módosított időpontokra! Az április
Jogosan cselekszem, azaz lehet e kártérítési igényem!??
Mozigépész
2012.05.08, 13:50
Lehet, de csak polgári perben. A fizetés nélküli távozás neked rossz pont az ügy menetében, akár jogosnak véled, akár nem.
Keres ügyvédet.
dittácska
2012.05.12, 13:20
Sziasztok.2011 december végén vásároltunk Suzuki SX 4es személygépkocsit a kereskedő szóban fél év garanciát vállalt rá. 300km kocsifutás után jelentkeztek a problémák motorhiba jelet kiírta a műszerfal.
Visszavittük és közölték biztos nincs kellő gyorsasággal hajtva(tél volt) ezért írja ki a jelet. Kiütötték belőle. Majd ismételten 250km megtétele után motorhibajel. A kereskedő bejelentette egy Suzuki márka szervizbe. Bevizsgálták és közölték nincs kellő képen meghajtva ezért írja ki a jelet. Még haza sem értünk 40km ismételten kiírta ,felhívtuk a kereskedőt ,aki annyit mondott nem kell vele foglalkozni hajtsuk ő nem tud többet tenni, megmondták a szervizbe nincs semmibaja .
Elmentünk egy ismerős autószerelőhöz ,hogy vizsgálja már át az autót mert ez biztos nem ok nélkül van. Ő közölte nem jó a katalizátor és egyik labdaszonda sem . Most hova forduljunk ?A kereskedő elzárkózik. ki tud ebben a kérdésben segíteni. Hogy tudom bebizonyítani hogy a vásárlás előtt is meg volt a hiba?
Mozigépész
2012.05.14, 05:16
Ha szép szóval nem megy, marad a polgári per.