Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Dvd Lejátszó Usb Portja
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
tope
Márciusban vettem egy Ferguson d-780 hx USB-s DVD lejátszót. Mostanában többször használtam az USB porton keresztül filmnézésre, és azt tapasztaltam, hogy a filmek azon jeleneteinél, ahol pld. esik az eső, vagy havazik, vagy madárraj repül az égen, vagy sokan táncolnak hadonásznak a filmben ott a film akadozik kiseik, több mp-es ugrások, kihagyások keletkeznek. Az USB portja 1.0-ás. Kipróbáltam egy másik lejátszón, ami lényegesen olcsóbb, és ugyanilyen USB-portja van, ott ezeket a jeleneteket tökéletesen lejátsza. Vagyis ez a hiba szerintem nem abból adódik, hogy az USB 1.0-ás erre képes- mint ahogyan ezt az eladó telefonon mondta nekem - hanem a lejátszó USB portja hibás. Visszavittem az üzletbe, ahol az ealdó minősíthetlen stílusban próbált lerázni, és át sem akarta venni szervízelésre a készüléket, mondván a szervíz úgysem fog nekem igazat adni, mert a készülék szerinte hibátlan. Azt mondta miért nem DVD-n nézem a filmet, ha az USB-n szaggat. Röhej. Kérem a tisztelt fórumozókat adjanak tanácsot. Maga a lejátszó a szolgáltatásait figyelembe véve nagyon jó, de ez a hiba teljesen elrontja a filmek élvezetét.
L_Matyi
(tope @ 2009.08.10, 08:53) *
Márciusban vettem egy Ferguson d-780 hx USB-s DVD lejátszót. ... Az USB portja 1.0-ás. Kipróbáltam egy másik lejátszón, ami lényegesen olcsóbb, és ugyanilyen USB-portja van, ott ezeket a jeleneteket tökéletesen lejátsza.
Gondolom ugyanazt a filmet próbáltad ki a másik lejátszón is.
Az USB sebessége függhet a kábeltől is amit használsz és gépenként eltérő is lehet. A helyedben kipróbálnám a lejátszót egy USB2-es gépben, és ha ott se megy, akkor lehet reklamálni. Ha a 2-es porton jól megy, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy az 1-es hibás. Ha viszont 2-esen se megy, akkor biztos igazad van.

tope
Kedves L_Matyi
Nem értem a válaszodat. Természetesen ugyanmazokat a jeleneteket ahsonlítottam össze. A 2-es USB port az természetesen gyorsabb, mint az 1-es. Azon mindenképpen gond nélkül kellene mennie. Ezért nem értem a válaszod ezen részét: "kipróbálnám a lejátszót egy USB2-es gépben, és ha ott se megy, akkor lehet reklamálni. Ha a 2-es porton jól megy, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy az 1-es hibás. Ha viszont 2-esen se megy, akkor biztos igazad van." (Hogyan próbáljam ki a lejátszót egy USB 2-es gépben? Nem a Pen drive-ra gondolsz?)

HDMI kábelen is és SCART-on is ugyanaz volt az eredmény. Most megkerestem FERGUSON fórumozókat is, hogy tapasztaltak-e hasonlót. Várom a válaszukat. Szerintem ha egy gagyi lejátszón az 1-es USB-n jól megy, akkor egy drágább masinán elvárná az ember hogy ott is jól működjön.
Üdv: Péter

L_Matyi
(tope @ 2009.08.10, 10:48) *

Kedves L_Matyi
Nem értem a válaszodat. Természetesen ugyanmazokat a jeleneteket ahsonlítottam össze. A 2-es USB port az természetesen gyorsabb, mint az 1-es. Azon mindenképpen gond nélkül kellene mennie. Ezért nem értem a válaszod ezen részét: "kipróbálnám a lejátszót egy USB2-es gépben, és ha ott se megy, akkor lehet reklamálni. Ha a 2-es porton jól megy, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy az 1-es hibás. Ha viszont 2-esen se megy, akkor biztos igazad van." (Hogyan próbáljam ki a lejátszót egy USB 2-es gépben? Nem a Pen drive-ra gondolsz?)
Bocs, akkor légy szíves definiáljad pontosan, hogy mit dugtál össze mivel. Azt hittem a gépeddel dugtad össze USB porton keresztül a DVD lejátszót...
tope
A DVD lejátszót összedugtam egy HD-READY LCD TV-vel HDMI kábelen keresztül. A Lejátszó USB csatlakozójába egy pendrive-on lévő filmet lejátszva tapasztaltam a fenti tüneteket. Ugyanezt a filmet (filmeket és filmrészleteket) egy másik-gagyi- lejátszó USB csatlakozójába és ugyanebbe a TV-be HDMI kábelen keresztül tökéletesen lejátsza.
L_Matyi
(tope @ 2009.08.10, 12:46) *

A DVD lejátszót összedugtam egy HD-READY LCD TV-vel HDMI kábelen keresztül. A Lejátszó USB csatlakozójába egy pendrive-on lévő filmet lejátszva tapasztaltam a fenti tüneteket. Ugyanezt a filmet (filmeket és filmrészleteket) egy másik-gagyi- lejátszó USB csatlakozójába és ugyanebbe a TV-be HDMI kábelen keresztül tökéletesen lejátsza.
Ja, azt nem mondtad, hogy USB-ről játszottad le a filmet. :-)

Hát akkor nem ilyen egyszerű a dolog, habár ki kéne számolni, hogy a film, amit lejátszol mekkora sávszélességet igényel azoknál a jeleneteknél amiről szó van (gondolom VBR és ott pont nagyobb a sávszélesség/kisebb a tömörítés).

Az USB portja 1.0-ás vagy 1.1-es? Mert ott is lehet különbség (1.5 Mbit/s vs 12 Mbit/s). Ha mondjuk 1.0-s az azt jelenti, hogy 0,19 Mbyte/sec az átviteli sebessége, ami pl egy sima DVD-s tömörítés esetén már nem elég (4,7GB-tal és 2 órával számolva 0,65 MByte/sec). Divx esetén viszont már elég lehet CBR esetén, de a VBR könnyen e fölé a sebesség fölé mehet időnként.

Ha az aktuális fájl, amin teszteled, pont ezen a határon mozog, akkor lehet hogy az egyik lejátszó picit alacsonyabb sebessége már kiakasztja, de ez még nem jelenti azt, hogy a lejátszó rossz. Ha az elméleti sebességnek csak a felét viszi, akkor már biztos lehet reklamálni.

Szóval esetleg gyártanod kéne olyan fájlokat amik CBR-esek, és ezen a határon mozognak, és akkor kiderülne pontosan mit is bír a lejátszó. Lehet, hogy az olcsó lejátszónak egyszerűen csak nagyobb a cache-e, és ezért vészeli át a nehezebb részeket is.
tope
Hát most aztán jól megfogtál. Ez kínai volt számomra. Ennek utána kell olvasnom, mert nem tudom hogyan lehet ezeket a számokat kimutatni. Pld két lemezes Made In Hungárai avi első részében a 15. perc környékén tapasztaltam először. A táncosok integettek, ugráltak, majd jött a vízágyú stb. totál szétesett az egész. Megpróbálom lefordíttatni amit írtál. Köszönöm. Mindenesetre ha a többi ferguson usernél ez nem jeelntkezik, akkor szerintem csak a készülékben lehet a hiba.

Megnéztem a neten a spec.-t USB Low Speed 1.5 Mbit/s.
L_Matyi
Most nincs több időm, bocs, csak egy kis olvasnivaló addig is:
CBR
VBR
tope
Az eladó honlapján 1.1-es USB csatlakozóval jelzi a lejátszót. Az egyik film bitrate-je 1732 kbps a másiké 1331 kbps. Szerintem ezeket vinnie kellene az 1.1-esnek.
tope
Ráadásul a bolt honlapján azt írják, hogy 1.1-es USB
http://www.computerdiszkont.hu/computer.ph...es=dvd_lejatszo
L_Matyi
(tope @ 2009.08.10, 19:22) *

Az eladó honlapján 1.1-es USB csatlakozóval jelzi a lejátszót. Az egyik film bitrate-je 1732 kbps a másiké 1331 kbps. Szerintem ezeket vinnie kellene az 1.1-esnek.
Igen, ezeket valószínűleg vinnie kéne, de azért valahogy mégis ki kéne találni pontosan, hogy mi a gond. Elvileg még az is elképzelhető, hogy a processzora túl gyenge az adott részek kikódolásához. Ezért kéne kipróbálni egy CBR-es filmnél, hogy hol van a határ, és az tényleg az USB miatt van-e.
tope
Pénteken értesítettek az üzletből, hogy mehetek a cuccért. Telefonon elmondta az ogre, hogy nincsen semmi baja. Montam neki jó, írja le, hogy ez a működés így jó ahogyan van. A lejátszó szervízben nem volt, csak a bolti dolgozó leírta a véleményét:
SZERVIZES ÁTADÁS
2009.08.07-én leadott Ferguson D780HX típusú lejátszó bevizsgálása után hibát nem észleltünk. Az USB akadás az USB port1.1 miatt van illetve az AVI film bitrátája túl magas ha alacsonyabb a bitráta, akkor akadás nélkül működik. A készülék tökéletesen működik TESZT OK. Bp. 2009.08.14. Benedek Rudolf Computer Diszkont. pecsét, irkafirka aláírás.

Ennyi.
L_Matyi
Teszteltem, egy régi IBM laptop USB 1.1-es portján kevesebb, mint 1Mb/sec sebességet sikerült elérnem. A többi sávszélességet gondolom a különböző vezérlő- és ellenőrzőadatok/jelek teszik ki. Egy 1732 kb/s sebességű VBR-es fájl átlagsebessége 216 MB/s, és könnyen elképzelhető, hogy néhol ennek az ötszörösére megy fel a sávszélesség-igénye. Így már elképzelhetőnek találom, hogy kifut az adatból olvasás közben. (Pláne, ha az IBM-nél még valamivel rosszabb is a sebessége az adott kínai terméknek.)
asdf
Ha irja, hogy eso, madarraj meg egyeb sokat valtozo keptartalomnal van akadas, akkor usb 1.1 eseten tok egyertelmuen a VBR tomorites miatt kifut a savszelbol, nem megy at az usb-n annyi, mint amennyinek kene. Az, hogy egy masik keszuleken meg ugyanarrol az usb-rol lenyomja ugyanazt a filmet, olyan egyszeru magyarazata is lehet, hogy a te keszulekedben mondjuk fel mega puffertar van az usb-rol erkezo jelre, a masikon meg mondjuk ketto, es mig a tied egyszercsak elfogy a bejovo adatbol, es elkezd szaggatni, addig a masiknak meg van egy adag adata a pufferban, majd le is jatszodik a gyors keptartalomvaltozasos jelenet, es utana megint fel tudja tolteni a puffert telire.
Ha usb-rol akarsz jatszani, akkor nem lett volna szabad 1.1-es usb-s lejatszot venned.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.