szabo.marton
2009.08.31, 14:29
Kedves Fogyasztóvédelem!
Vásároltam egy borotvát egy drogériában, és 14 nappal késöbb visszavittem a blokkal együtt, de ott nem volt arra lehetőség, hogy a pénzemet visszafizessék vagy azt levásároljam, mivel azt mondtk, hogy erre csak 3 napon belül van lehetőség.
Olvasgattam a fogyasztóvédelmi törvényeket, de nem találtam olyat ami segítségemre lehetett volna.
Kérdésem az lenne, hogy van-e külön szabályzat a higéniai termékek cseréjére, és ha igen akkor mi a törvény száma?
Köszönöm a segítséget!
Mozigépész
2009.08.31, 17:49
Kicsit hiányos a leírás. Milyen borotva, mennyibe került, kaptál e garanciapapírt, mire szeretnél hivatkozni... Vagy csak nem kell?
Ha 10000.- forint alatt van a vétel ár akkor nincs garancia, de szavatosság van, ez két év aminek az első hat hónapjában az eladó kötelessége bizonyítani, hogy a hiba a nem rendeltetésszerű használatból adódik.
A 3 nap azt takarja (jogszabály szerint), ha garanciális problémád van, akkor nem javíthatnak, kötelező cserélni!
szabo.marton
2009.09.01, 14:42
Elnézést kérek a hiányosságért.
Egyszerűen meggondoltam magam, és nem kell a borotva, de megvan a blokkom.
Azt szeretném kérdezni ismét, hogy ez melyik törvényben van rögzítve, mert szívesen elolvasnám.
köszönöm a segítséget
szabo.marton
2009.09.01, 15:14
és még pontosítanám, hogy egy sima "analóg borotva" nem elektromos és 3000ft-ba került
Mozigépész
2009.09.01, 17:24
Jogszabály nem foglakozik olyan kérdésekkel, hogy te meggondoltad magad, és nem kell. Csak az elromlott készülékek javítása, cseréjére vannak jogszabályok.
Egyébként vásárlás előtt kell meggondolni a dolgot mert utólag te sem vennél vissza ilyen dolgot! Ez nem csak a higiéniai probléma miatt van.
Ilyen esetben még 3 napod sincs, ha csak a bolt nem teszi meg.