Sziasztok!
Sajnos én is áldozatul estem a 2f iskola "bűnszövetkezetnek"!
ELŐRE JELZEM, hogy aki erősen érintett a témában, s valóban komolyan gondolja, hogy hadba szállna velem egészen a végsőkig, csak az pazarolja rám az idejét!
Akinek nincs hozzá mersze, ne is olvassa el írásomat!
A történet a következő!
2009 márciusában megkeresett egy "női hang" telefonon, s csak azért írom így, mert még be sem mutatkozott a drága! Mindenféle földi jót összehordott nekem, mire én fontolóra vettem a dolgot, de mondtam, hogy majd hívjon máskor, mert egyrészt épp dolgoztam, másrészt meg rágódni akartam rajta egy keveset!
Mondanom sem kell, másnap már keresett is, s már akkor is eléggé tolakodónak tűnt a beszélgetésünk, de hát gondoltam mindez csak is azért lehet mert hamarosan indul a tanfolyam, s ki kell tölteni minden helyet a padokban! Mert hogy ez volt az egyetlen dolog, amivel próbált, utalva ugyan, de nem kis erőbefektetéssel megkörnyékezni!
Gondoltam, egye fene, meghallgatom mit mond majd a tag, aki az iskolának toborozza a tanulni vágyókat!
És már a kezdetek kezdetén gyanús dolgokat tapasztaltam!
Kezdve azon, mivel a munkahelyi körülményeim nem teszik lehetővé azt, hogy Én bármikor telefonálgassak, így sajnos volt rá példa, hogy többször sem tudtam felvenni a telefont, holott még azt is láttam, hogy idegen szám, de voltam oly frappáns, hogy visszahívtam(volna), de ez nem sikerült egyszer sem! Kérdezem én, minek egy olyan ügynöknek mobiltelefon, aki soha nem veszi fel??? Érdekes hozzáállás a melóhoz!
Eltelt agy vagy 4-5 nap, mire az a nő hívott fel, aki ezt az egészet elkezdte a legelején beajánlani nekem telefonon, hogy miért nem veszem én fel a telefont, meg hasonlók, én meg kulturáltan elmagyaráztam neki!
Ekkor faggatózott arról is hogy a családban kinek milyen végzettsége meg munkahelye, s ott milyen beosztása van! Na ehhez aztán végképp semmi köze nincs szerintem, s ezekre nem is voltam hajlandó válaszokat adni, amit Ő természetesen igen ellenségesen fogadott!
Aztán nagy nehézségek árán, de tudtunk egyeztetni a delikvens ELŐADÓ HÖLGGYEL IS !!!
Találtunk egy megfelelő időpontot a "családlátogatásra", azért is írom így, mert 3-an voltunk jelen az Ő kis előadásán! Biztos ami biztos! Bár ennek írásos formája nincs, mint egy kihallgatáson, vagy tárgyaláson!
Mondanom sem kell, épp hogy be tudtuk szuszakolni a hétvégi elfoglaltságaink közzé a dolgot, mire Ő több mint fél órát késett, s még neki állt feljebb, hogy neki azon a szép szombati napon kellett jönnie!!
Gyorsan bemutatkozott, ami szó szerint értendő, mert mire bekísértem, már nem tudtam hogy hogy hívják, annyira elhadarta a nevét! Lehet, hogy nem véletlen!!!???
Aztán bejött, leült és elkezdte mondani a már sokak által megírt s olvasott történetet, s közben mondanom sem kell, hogy adott a látványnak is, ahogy illik egy nőtől! Cicik félig kint, mini szoknya, stb...!
Mivel eléggé jártas vagyok az informatikában, elkezdtem egy kicsit faggatni, vizsgáztatni a kis cicababát, hogy lássam mégis mennyire vakítja a parasztot, de elég hitelesen adta elő a dolgot! Sokáig magolhatta és gyakorolhatta otthon a tükör előtt!! :-)
Számomra tényleg a későbbi munkaszerzés, vagy az ahhoz való komoly felkészítés volt a cél, az már csak hab lett volna a torán, hogy egy csomó hasznos programot eredeti változatban kapok majd meg UNIO-s támogatással az oktatási csomagban ezért a nem kevés pénzért, ami történetesen 15x31500 Ft azaz 472500 Ft!
A dolog kellemetlen része már ott elkezdődött, hogy adj uram isten, de rögtön írjam alá a szerződést, meg fizessem be a 15000 Ft-os tandíjat, mert aznap van az utolsó határidő a beiratkozásra!
Annyi időt nem hagyott, hogy elolvassam a szerződést tüzetesen, mert Ő siet vissza Szegedre!
Na, egye fene, nagyjából átfutottuk a dolgokat közösen,beleértve a nőt is, összebólintott a család, s aláírtam a szerződést!
Ezután mondta, hogy kb mikorra várható az oktatási csomag, ami 31500Ft-lesz, s benne lesz az összes tankönyv, az összes
JOGTISZTA softvare, amiket az iskola ideje alatt itthon, gyakorlásra-tanulásra, majd annak elvégzése után a továbbiakban a "munkáimhoz" is, az azokhoz tartozó oktató segédanyag, meg egy pendrive és természetesen a többi csekk is!
Nos, a szerződés szerinti tanfolyamkezdés már a legelején megdőlt, nem kezdődött el abban a hónapban, ami kicsit kellemetlenül érintett! De ettől még nem dől össze a világ! Bár már ezzel megszegték a saját kis mocskos szerződésüket!
Közben eljött az ideje a nagy szintfelmérésnek, ahol állítólag azt nézték elsősorban, hogy az oda jelentkezőket nagyjából egy súlycsoport szerint tudják majd összepárosítani a tanfolyamra, tudásuk alapján!
Hát, mit mondjak, elég gyermeteg kérdésekkel bombáztak minket! De ... ! Volt aki már azokon elhasalt rendesen! Ennek ellenére továbbengedték, holott már akkor tudta mindenki, hogy abból jó nem lesz, s nem is oda való! Sebaj, mi tudtuk, ez a lényeg, gondoltam magamban!
Közben azokat a fószerokat is kifaggattam ezekről a dolgokról, hogy mi hogy s mint, akik ketten iratták velünk a szintfelmérőt, s meglepődésemre nem igazán tudtak érdemi válasszal szolgálni semmiről, nagyjából azokat hadoválták össze, amit a becses kerítőnőjük is megtett nálunk!
Na se baj, gondoltam, majd az első órán!
Egyszer csak megérkezett a várva várt csomag! Azonban a nagy örömömet rögtön derékba törte az a dolog, hogy hiányosan kaptam meg a csomagot, holott én hiánytalanul kifizettem azt!
A könyvek közzül egyet kivéve mindet megkaptam, a pendrive-ot megkaptam, bár nagy szükségem nincs egy korszerűtlen eszközre, de hát ez vele jár, valamint kaptam 3db 2F iskolás felirattal rendelkező cd-t a 4db helyett!!!!!!!
Na itt jött az, hogy azonnal gép elé velük, s megnézni, hogy melyiken mi van!
Mondanom sem kell, semmi olyan ami jogtiszta softvare-t tartalmazna! Sőt! Csupa prezentációs videó anyag, hogy melyik programot hogyan kell használni!
Hát, bár erősen gyanakodva, de gondoltam, biztosan tévedés vagy félreértés áldozata vagyok, s majd jóváteszik hibájukat!
Jött az első óra!
Mindenki bemutatkozott, én rögtön azzal kezdtem, hogy gondom van a csomaggal!
Azt mondta a tanár, hogy ő ezekről nem tud konkrét felvilágosítást adni, de utána fog nézni a dolognak!
Ezen az órán érdemleges dolgot nem csináltunk! Viszont volt olyan csoporttársam akin látszott, hogy nem igazán van sok köze a számtekhez, na meg a géphez meg aztán főleg! Ennyit arról, hogy tudásunk alapján válogatnak bennünket össze!
Második alkalom: Megjelent a becses igazgató, s adta a szépet + a jót, meg hogy neki mindenki elmondhatja minden gondját-baját! Hát meg is tettem, illedelmesen, és az volt a válasza, hogy véletleneül abból a lemezből, amit nem kaptam meg, abból kevesebb készült! Ez is érdekes szerintem! Na meg a könyv ??? Az biztosan a véletlen műve, hogy kimaradt, de ŐK egyébként is szembesültek ezekkel a dolgokkal!!! Tehát ŐK konkrétan a tudatában voltak annak, hogy felém nem tettek eleget a szerződésben leírtaknak!! Hmmmm..... Hogy is nevezzük ezt ... ???? Előre megfontolt akármi!!!!!! Nem de ?
Na de szavát adta az úri ember, hogy max 2 héten belül megkapom a hiányzó dolgaimat, nyugodjak meg!
Én kijelentettem számára akkor, hogy én csak is abban az esetben vagyok hajlandó rendezni a törlesztőrészleteket, ha minden rendben van, ami akkor jelen pillanat nem volt elmondható!
Erre Ő úgy tett, mintha jegyzetelt volna, mintha pl. azt írta volna föl magának, hogy ennek az embernek elküldeni a hiányzó dolgokat!
Közben teltek múltak a hetek, volt egy pár, kb 5-6 alkalom a 144-ből! Alkalmanként 4 óra, azaz 180 perc !
Közben egy pár napra rá, hogy beszéltem a vezetővel, én azért odatelefonáltam Szegedre, hogy mi a bajom, s mondták, hogy már tudnak róla, s max egy héten belül megkapom!
Na hát nem érkezett meg!!!
Időközben persze jött a fizetés, majd annak a felszólítása, hogy " KÉRJÜK A LEVÉL KÉZHEZVÉTELÉTŐL SZÁMÍTOTT 3 NAPON BELÜL AZ ELMARADT BEFIZETÉST PÓTOLNI SZÍVESKEDJEN. EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT KÖSZÖNJÜK."
Ekkor 31500 Ft-os elmaradás volt!
Ismételten szóvá tettem a hiányt a tanárom felé, aki mondta, hogy közli a felettesével a gondomat ismét!
Tovább folytatódott a tanfolyam, mondanom sem kell, gyermeteg dolgokkal! Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy milyen hitvány dolgokkal traktálnak! De állítólag teljesen az alapoktól kezdjük! Na de ennyire, könyörgöm! Szóvá is tettem a tanárnak, hogy ne bohóckodjunk már, pláne ne ennyi pénzért!
Időközben, mivel nem egyenlítettem ki a soron következő 31500 Ft-os "tartozásomat" a felszólítás ellenére sem, mivel miért is fizettem volna ki, mikor a dolog legjavát nem kaptam meg, amiért történetesen olyan drága ez az iskola, azaz a szoftverek miatt!
Megkaptam a következő felszólítást, amit már 1000 Ft-os késedelmi kamattal láttak el a drágák, s mindezt, azaz 64000 Ft-ot 10 napon belül egyenlítsek ki, mert ha nem, akkor a tanfolyamdíj nyomban, egy összegben esedékessé válik, azaz egyben kellene kifizetnem a 472500 Ft-ot!
Mind e közben érdekes dolognak lettem szem és fül tanúja a csoporttársaimmal egybevéve! Méghozzá annak, hogy a tanárbácsi el kezdte osztogatni nekünk az illegális programokat, hogy azt használjuk otthon, mondván, hogy nem kapjuk meg a szükséges programokat jogtiszta változatban!
Na itt már sejtettem, hogy nagyon csúnyán átejtettek!!!!
Megint jött az oktatás, továbbra is gyermeteg marhaságokkal!
Ezután kaptam egy újabb felszólítást, augusztus 26-n!
" Tisztelettel felhívom figyelmét arra, hogy az iskola a fizetési hátralékról két alkalommal levélben értesítette és kérte a tartozás kiegyenlítését. Mivel a befizetésre a mai napig nem került sor, kénytelen vagyok Önt a teljesítésre ismételten felszólítani.
Kérem, hogy az alábbi tartozását a levél kézhezvételétől számított 5 napon belül megfizetni szíveskedjék. Ellenkező esetben sajnálatos módon az iskola megbízásából kénytelen leszek Önnel szemben a jelentős többletköltséggel és kellemetlenséggel együtt járó peres eljárást megindítani.
Amennyiben az Ön álláspontja szerint tartozása nincsen, kérem, hogy az ezt igazoló iratok fénymásolatát címemre postafordultával megküldeni szíveskedjék.
Jelenleg fennálló tartozás 441000 Ft ! "Ezt a levelet már a jól ismert iskola jogtanácsosa írta!
Midőn megtisztelő dolog, hogy rögtön követelik a nekik hiányzó pénzeket, s egy jogtanácsos, vagy ki tudja kicsoda-micsoda mögé bújva fenyegetőznek, holott ŐK azok, akik sorra szegik a saját szerződésüket velem szemben!
Kíváncsian vártam ez után a levél után, hogy elkezdődjön az iskola, amit rögvest elcsúsztattak egy héttel, mert hogy a tanár nem ért volna ide időben!
Na hát .... !!!??? Ez sem az én hibám! Pedig alig vártam, hogy meginterjúvoljam ez ügyben!
Hogy akkor hogy is van ez kérem ???
Nekik mindent lehet követelni ? Én meg egy nagy halom szemétért és egy nívón aluli oktatásért fizessek vagyonokat ?
Hát mire fel ?
S egyáltalán, milyen dolog az, hogy olyanért kell fizetni, amit nem is kapunk meg, az iskola által ránk erőltetett szerződés szerinti feltételek mindegyikéből ???
Ideje lenne legondolkozniuk, hogy kinek lehet követelni valója!!!
Arról már nem is beszélve, hogy az iskola tanárai egyenesen a felbújtók egy bűncselekményben, mely a későbbiekben haszonszerzés céljából elkövetett bűncselekménnyé hatalmasodnam ha használnánk munkára az általuk adott NEM JOGTISZTA, egyenesen TÖRVÉNYTELEN programokat!
Ezekért ki vállalja a felelősséget ?
Ki az akit kérdőre, s felelősségre lehet, s egyben KELL vonni ? S mi ennek az útja-módja ???
Abba már nem is megyek bele, hogy telis-tele van az összes iskolai számítógép illegális holmikkal !
De mondjuk ez legyen annak a sara, aki a gépek rendszergazdája! :-)
Egyszóval: KERESEK olyan személyeket, akik velem hasonló esetbe estek ezzel a kizsákmányoló szervezett bűnszövetkezettel, s megkérem, hogy csatlakozzon ennek felszámolásához!
Ugyanis szerződés ide vagy oda, az nem létezhet, hogy ilyet megtehessenek akárkivel is!
Én magam továbbra sem hagyom ennyiben a dolgot!
Jah, és egy uccsó megjegyzés részemről:
Ugyebár az a hír is járja ezt a sulit, hogy nem teljes hanem csak próbaverziós programokat adnak nekünk, tanulóknak!
A próbaverziós programok, valamint a freeware programok ugyebár ingyenesen letölthetőek, épp ezért próba illetve ingyenes változatok! Amikre állaítólag EUS, vagy ha jobban tetszik, UNIÓS támogatás van, s jár, s ezért kerül sokba az oktatás! De ha nem kapunk programokat, mert hát nem is támogatja az unió ezt az egészet szoftverek terén, akkor mi a fenére fizet az ember 472500 Ft-ot ???
Mert én momentán nem vagyok hajlandó egy rakás ingyen holmiért pénzt adni! Ennyit meg aztán végképp nem! És azt sem hiszem, hogy az intézménynek bármiféle kárt okoznék, ha abbahagynám a tanfolyamot, vagy ha ide adnák nekem a szerződésben említett SZOFTVEREKET !!!
Igaz, hogy nincsenek ugyan név szerint említve a progik, na de akkor se adjanak holmi ingyen dolgot arany áron !!!
Megpróbálom csatolni a szerződést, amit alá irattak velem! Remélem sikerül, de ha mégsem, akkor az alábbi e-mail címre írjon, aki kíváncsi annak pontos szövegére, s szeretné egy kicsit mazsolázgatni, boncolgatni, hogy hol is lehetne a legjobban megtámadni! Na és hogy mivel !!!!!!!!!!!!!?????????????
Tehát a jelentkezők, s érdeklődők erre a címre ÍRJANAK !!!! FONTOS !!!! SÜRGŐS !!! S.O.S.!!!!!!!!!!
svajci84@freemail.hu
Várom a leveleiteket a nap 24 órájában!
Jogilag hozzáértők levelire is számítok!
Üdv mindenkinek: svajci84
U.i.: Remélem nem esik senki más ebbe a csapdába! Mondjátok el minden ismerősötöknek, hogy szóba ne álljanak ezzel a gusztustalan, velejéig romlott bandával! Semmi pénzért! Csak ha ŐK fizetnek!