Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
2f Iskola
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
1, 2, 3, 4, 5
Thufir Hawat
No igen, ehhez kell azért egyfajta pofa is. Ez olyan, mintha beküldenék egy regényvázlatot a kiadóhoz, aztán még én fújnám fel magam, ha nem akarják kiadni. No mindegy, holnap -ha jó ez a forma- elküldöm a levelem, aztán lesz nemulass, ha megpróbálnak lerázni.
popey
Üdv Mindenkinek!

Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki írt ide, hasznosnak bizonyult.
Továbbá megerősítést kaptam, hogy a Google a barátom.

Az eset amiről sokan írtak már, majdnem velem is megtörtént.
Úgy néz ki egyben nagyon jók, haladnak a korral. Nem az oktatásra gondolok persze, hanem hogy a munkáltatómat keresték fel. És szépen el is mondták, hogy az EU ugye támogatja ha elküldenek 1 napra szakmát tanulni. És ők ebben segítenek. Kérdezték, hogy érdekel e valakit a cégnél az informatika.
Kis cég vagyunk, én meg internetről, könyvekből, barátoktól tanultam egy-két dolgot, így én csinálom a weblapunkat. Gondolták jó alany leszek, én meg régóta szeretnék ilyennel foglalkozni, csak ugye papírom nincs róla, és jól egymásra találtunk.
Végül is jött a szimpatikus, nagyon határozott üzletkötő, mesélt szépeket. Ezt nem részletezném, a módszer ugyanis ugyanaz mint ahogy az előttem hozzászólók írták. Egy példát emelnék ki ami gyanakvást váltott ki belőlem. Azt találta mondani az Úr, hogy az egyik volt tanulójuk 200.000 jó magyar forintért csinálta meg nemrég az egyik közeli kis falu weblapját, mintegy példát állítva, hogy mennyit lehet keresni ezzel. Gondoltam utánanézek. Nem nevezem nevén a falut, de a munka... Vagy a falu vezetése fizetett aránytalanul sokat a semmiért, vagy az extanuló nem hasznosított eleget a megszerzett tudásából, de az eredmény lelkes amatőr szemmel is értékelhetetlen.

Jelentkezni végül is azért nem jelentkeztem, mert gyanús volt az ügy, és az "tandíj" is megviselt volna, de örülök, hogy rátok találtam. Egy ideig ugyanis el voltam keseredve, hogy életem nagy vágyát engedtem el magam mellett.

Még1x köszi mkinek;)
yoyo7
Sziasztok! Két nappal ezelőtt, március 3-án én nekem is telefonáltak ebből az iskolából. Elmondták, hogy egy tanfolyamot indítanak,munkahely mellett elvégezhető, a lakóhelyemhez közel, továbbképzés céljából, jobb lehetőség elérése érdekében. OKJ bizonyítványt kínált, amely az EU-ban elfogadott.Különbőző kérdéseket tett fel: pl milyen végzettségem van, van szg-em, mennyi a fizetésem kivel élek együtt stb.mint egy kérdőívet töltött ki. Én fel sem fogtam az egészet.Kértem nem lehetne ha erről később máskor beszélni, mert dolgozom.Mondtam, hogy hívjon fel este akkor ráérek. De nem hívott..Ez a beszélgetés másnap folytatódott újból telefonált. akkor mégegyszer elmondta, hogy tanfolyamot indit a 2f iskola, szépet, jót kínált Mondta hogy fognak tájékoztatást adni, erre én megkérdeztem hogy hol lehet erről bővebb információt szerezni, /ne talán a polg.mesteri hivatalnál/akkor azt mondta hogy személyesen a lakáson.Húgomnak elmondtam ezt az egészet és fúrcsálta hogy ha valaki tanfolyamot hírdet, akkor miért kell a saját lakásunkra eljönnie.Majdnem belementem de nem mondtam rá semmit.A telefonáló azt mondta hogy másnap vissza hív hogy megkérdezi a kollégáit arról mikor jönnének erre a tepülésre. Így lett, hívott mondta 10 napon belül felkeresnek.De mikor megkérdeztem hogy mennyibe kerül a tanfolyamdíj erre a kérdésre nem tud válaszolni. Neki csak az a dolga hogy felhívjon embereket. Ez a egész kezdett gyanússá válni.kérdeztem hogy van e webcímük ahonan utánna lehet nézni az iskolának.Mondta hogy van, de nem mondta meg.Úgy döntöttem körülnézek a neten erről a tanfolyamról.Ekkor találtam meg ezt a fórumot.Elszörnyülködtem, hogy mire képes ez az iskola./hogy átvág/ Hála ISTENNEK , hogy nem ugrottam bele ebbe az egészbe.Még fognak telefonálni az időpont miatt, de én ezen információk tudatával le fogom rázni őket nem megyek bele ebbe a kizsákmányolásba.Kérem, tehát mind azokat a sarkadkeresztúri lakosokat, akiket ez 2f iskola felkeresett, ne menjen bele semmilyen szerződéskötésbe.
/ja és mikor először hívtak akkor ki volt irva a szám.Azt követő hívások már rejtett számmal történtek./
Atesz04
Sziasztok!
Gondoltam írok én is a topikba, egyrészt hogy megköszönjem, hogy nem ugrottam fejest a bilibe, másrészt pedig hogy megerősítsem az előttem szólók történeteit. A leírtak alapján engem is megkeresett a 2F =két f@sz ..vagyis öltönyös ember, bash.gif és amíg az alsótagozatos szintű "teszten" mosolyogtam, addig nyomatta a szöveget, mindenféle jó munkalehetőséggel, fizetéssel kezdett elcsábítani. Utólag belegondolva: addig oké, hogy vannak ilyen fasza munkalehetőségek, de ahoz, hogy engem felkérjenek egy ilyen melóra, N E M elegendő az a szakmai felkészültség, amit ez az "iskola" nyújtana.
Szóval..bedőltem. Aláírtam a szerződést, majd csak aznap este pötyögtem be a google keresőjébe a 2F rémületet. Ekkor jött a rémálom. Egész éjjel nem tudtam aludni, csak ez a csaló brigád járt a fejemben. Utólag minden másképpen látok. Azt a telefonálós hölgyikét, aki már majdhogynem a cipőm méretére is kíváncsi volt, és három napig hívogatott, azt a két f@szt (2F) akiknek én hülye kifizettem 15 ezret..
Másnap telefonáltam annak a jóembernek, aki a szerződést kötötte velem. Nem tűnt meglepődöttnek, amikor mondtam, hogy mi is a problémám.. Javasolta, hogy látogassak meg, a most végzős csoportot, üljek be órára, kérdezzek a tanártól, stb.. Kíváncsiságból elmentem, de elég volt a tanulókkal váltanom egy-két szót. Mesélték, hogy a képzés nagyrésze a Microsoft Word, Excel és PowerPoint-ból állt. A Flash részét pedig nem minősíteném.. Magamtól már többet tudok, mint amit ott tanítanának... Így hát nem éreztem különösebb kéztetést, hogy a tanárral beszéljek, teljesen elment a kedvem az egésztől. Még odaúton feladtam a tértivevényes levelet, hogy elállok a szerződéstől. Azóta megkaptam a visszaigazolást, és a kifizetett 15.000 Ft-ot is visszaküldték. Gond megoldva.. Azóta is sokat gondolok arra, hogy ha nem találok rá erre az oldalra, és nem olvasom a tanulságos, és az igazságra- vagy a gazságra rávilágító kommenteket, akkor hónapokig verhetném a fejem a falba, és futhatnék a pénzem után.. ermm.gif
Ramos74
Hello mindenkinek!
Hát úgy látom sokan belepottyantunk a kakiba.Én sajnos elvégeztem a tanfolyamot de már nagyon bánom.Mivel a leadott anyagból nem lehetett megtanulni ezt a valamit olyan szinten,hogy ezzel dolgozni lehessen.Ráadásul az OKJ-s vizsgát nem is kértem és nem is vettem rajta részt mégis követelik a pénzt!
Telefonon beszéltem velük és még nekem kell levelet írni nekik,hogy nem vizsgáztam le.Hát kérdem én ha akkora észlények vezetik ezt az iskolát akkor miért nem tudják ki végzett OKJ-t és ki nem? bash.gif devil.gif
ityam
Gondoltam irok ide en is valamit hogy egy picit talan vedjem az iskolat(iskolakat/nem csak a 2f et/).
Ahogy latom az itt megfordulo emberek fele azert van itt mert ugy erzi hogy keves anyagot tanitottak meg neki a masik fele meg hogy orul hogy nem iratkozott be mert olvasta az elso csoport velemenyet.

Az elso csoportnak mondanam elsosorban a dolgokat de a masodik csoport is olvassa el:
En anno elvegeztem egy OKJs kepzest(programozo) meg az erettsegi utan(nem a 2Fnel hanem a kozepiskolaban) es ugy hogy mar tanultunk programozast a kozepiskolai evek alatt is igy sem tudok annyit hogy ezzel a programozastudassal el tudjak menni barhova is dolgozni.Ezt en nem az iskolam hibajanak tekintem, hanem annak hogy miutan kijottem az iskolabol nem foglalkoztam vele a tovabbiakban. Az iskola megtanitotta az alapokat de gyakorlatban kell hogy foglalkozzon vele az ember sokat szerintem.Ha valaki nem foglalkozik vele bovebben es abban remenykedik hogy majd amit az iskolaban elmondanak az eleg lesz az egy picit naiv. Talan az egyetemen tanitanak annyit hogy kozel eleg legyen az az info amit elmondanak de egy OKJs kepzes alkalmaval biztos hogy nem lesz elegendo sehol.
Aki OKJs kepzere jelentkezik annak jol fog mutatni az oneletrajzaba hogy van, de ha nem foglalkozik vele akkor nem fog erni semmit.

Legalabbis nekem ez a velemenyem az en tapasztalatom alapjan plusz amiket hallottam.
Ramos74
(ityam @ 2009.03.10, 14:35) *

Gondoltam irok ide en is valamit hogy egy picit talan vedjem az iskolat(iskolakat/nem csak a 2f et/).
Ahogy latom az itt megfordulo emberek fele azert van itt mert ugy erzi hogy keves anyagot tanitottak meg neki a masik fele meg hogy orul hogy nem iratkozott be mert olvasta az elso csoport velemenyet.

Az elso csoportnak mondanam elsosorban a dolgokat de a masodik csoport is olvassa el:
En anno elvegeztem egy OKJs kepzest(programozo) meg az erettsegi utan(nem a 2Fnel hanem a kozepiskolaban) es ugy hogy mar tanultunk programozast a kozepiskolai evek alatt is igy sem tudok annyit hogy ezzel a programozastudassal el tudjak menni barhova is dolgozni.Ezt en nem az iskolam hibajanak tekintem, hanem annak hogy miutan kijottem az iskolabol nem foglalkoztam vele a tovabbiakban. Az iskola megtanitotta az alapokat de gyakorlatban kell hogy foglalkozzon vele az ember sokat szerintem.Ha valaki nem foglalkozik vele bovebben es abban remenykedik hogy majd amit az iskolaban elmondanak az eleg lesz az egy picit naiv. Talan az egyetemen tanitanak annyit hogy kozel eleg legyen az az info amit elmondanak de egy OKJs kepzes alkalmaval biztos hogy nem lesz elegendo sehol.
Aki OKJs kepzere jelentkezik annak jol fog mutatni az oneletrajzaba hogy van, de ha nem foglalkozik vele akkor nem fog erni semmit.

Legalabbis nekem ez a velemenyem az en tapasztalatom alapjan plusz amiket hallottam.

kedves ityam.

Én nem azért nem mentem OKJ vizsgára mert nem akartam hanem azért mert nincs érettségim.
Az iskola elvégzése után én is gyakoroltam itthon de van olyan ismerősöm aki a suli nélkül többet tudott mint én.Akkor ez is az én (mi) hibánk? dry.gif
ityam
En csak azt mondom hogy sajnos nem ad szerintem egyik iskola sem olyan tudásanyagot ami elég lenne a boldoguláshoz. Soxor aki otthon megtanulja a dolgokat az tobb hasznos infohoz jut mint aki elvegez egy tanfolyamot.

En mondjuk olyan tanfolyamra biztos nem mentem volna el a helyedben ahol nem adnak OKJs papirt. Pontosabban amig nincs erettsegid addig folosleges. egyedul a papir miatt erdemes elmenni ilyen tanfolyamokra, mert jol mutat egy oneletrajzban.
Ha iskolaban akarsz valamirol megtudni annyit hogy azzal boldogulni tudj akkor nem uszod meg a főiskolat vagy egyetemet. Bár nem tudom hogy azok is milyen szinvonaluak.
Thufir Hawat
Üdv újra, csak jelezném, hogy az iskola készségesen visszafizette a pénzt, etc.

Jópofa egyébként, hogy okj képzést ígértek, de valójában csak az oktatás felére igaz - mint utólag kiderült.
Sutykov
sad.gif
imre0915
(tanonc @ 2008.11.27, 16:47) *

(Judit2 @ 2008.01.21, 00:01) *

Üdvözlök mindenkit!

Sajnos bedőltem a fent említett iskolának. Az ügynök aki jött szerződést kötni rendesen félreinformált, de ahogy olvasom a neten nem én voltam ezzel egyedül. Nagyon drága a képzési díj, de eredeti szoftverket ígértek, még azt is mondták hogy támogatja ezt az EU és ezért lehet ezt egy minimális díjért megkapni, utána addig használom amíg akarom, a sajátom marad. Mivel szeretnék honlapkészítéssel foglalkozni megtetszett az ajánlat, így tényleg megérte, aláírtam a szerződést. Ebben benne van, hogy 8 munkanapon belül le lehet mondani minden kötelezettség nélkül. Ha 8 napon túl mondom le de még a szoftvercsomag átvétele előtt, akkor ki kell fizetni a tandíjelőleget, ami 150e Ft! Nekem pénteken járt le a 8 nap, de csak ma szólt 2 ismerősöm, hogy nehogy menjek ide tanulni mert ők is beiratkoztak és semmit nem ér a tananyag se. Ahhoz képest amit ígérnek nagyon keveset tanítanak meg. Ráadásul ami nagyon ledöbbentett az, hogy a beígért eredeti szoftverek helyett ÍROTT szoftvereket kaptak!!! Ez már önmagában is törvénybe ütközik! Egyiküknek maga a tanár írta ki azzal a címszóval hogy ez 150e Ft-os szoftver, de nem kell megvenni, kiírja mindenkinek!
Kérdésem lenne, hogy lehet-e tenni az ilyen csalók ellen valamit. Több helyen olvastam hogy hasonló problémák miatt felmondták a szerződést, de néhány hónapon belül ment is a levél a végrehajtóktól. Én úgy gondolom hogy ez a megtévesztés tipikus esete! Mivel nem diktafonnal a zsebemben járkálok, természetesen rögzített bizonyíték nincs arról amit az ügynök nekem mondott. De mivel nagyon sok emberről olvastam a neten akik ugyanígy jártak, illetve itt van a két ismerősöm is, tanú lenne bőven rá, hogy mit is művelnek, hogy szereznek maguknak balekokat akik kifizetik a 400e Ft-os képzési díjat.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Sziasztok, jó napot kívánok!

A megtévesztést, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltja a törvény, ők mégis vígan alkalmazzák, mert még nem fogtunk össze ellenük - a bizonyító iratok, információk náluk, az igazság meg nálunk - átvert embereknél. Fogjunk végre össze, fogadjunk meg közösen egy kemény ügyvédet és bizonyítsuk be végre az aljasságukat. Aki benne van jelentkezzen! Jutassuk végre az igazságot érvényre!
Ezenkívül, ha végre közösen megtennénk a bejelentésünket a megfelelő, a témával hatáskörrel bíró állítólagosan egymással szorosan együtt működő hatóságoknál - talán végre komolyan vennék a jelzéseket és esetleg még megtalálnák a fogópontot is ezen a mocskos társaságon.

erdei.h@freemail

Ui: írásodhoz tegnap is hozzá szóltam, de nem tudom, hogy hova tűnt

Sziasztok! Akit érdekel,én hajlandó lennék perre menni az iskola ellen!
Vegyük fel a kapcsolatot, akik így jártak.
Az elérhetőségem: imre0915@freemail.hu
Telefon: 30-390-4046
Erdeinek küldtem email-t, de nem tudom megkapta-e.
Párat visszadobott, Imre.
imre0915
(Blade @ 2008.07.22, 15:31) *

Nos, nehéz bármi bíztatót is mondani neked. Kötöttél egy szerződést, ami számodra kedvezőtlen: amikor kiszállhattál volna, mindíg hagytad magad rábeszélni, hogy ez mégis kell neked.
Sajnos miután a szerződést megkötöttétek, annak a feltételei érvényesek, kevés durva kivételtől eltekintve.
Ilyen kivétel lenne, ha alapvető eltérés lenne a szerződés tárgya és az ára között (pl. 150000 Ft-ot kellene fizetned egy kommersz telefonért, ami másutt 10000 ft. alatt van). De te azt nem vitatod, hogy maga a szolgáltatás amit vásároltál jó, a szolgáltató szolgáltat, és naggyából azt szolgáltatja, ami elvárható.
A te problémád az, hogy te nem tudod igénybe venni a szolgáltatást, illetve igazából nem tudod megfizetni az árát. (Ha nem jól értem, javíts ki...)
Ebben az esetben viszont ki vagy szolgáltatva a szerződésben foglaltaknak - csak azok mellett a feltételek mellett mondhatod le a szerződést, amik abban le vannak írva. Ezt aztán az ilyeneket forgalmazó cégek maximálisan ki is használják: ilyenkor a teljes ár nagy részét vagy egészét követelik. Végül is az ilyen jó marketingeseket - mint pl. azt, aki téged berángatott egy ilyen szerződésbe, amit abszolut nem akartál - jól meg kell fizetni. devil.gif
Ha mindennek ellenére nem fizetnél nekik, akkor - ugyan csak hosszadalmas procedúra után - behajtanák rajtad a pénzüket. Ez alól csak úgy tudsz kibújni, ha semmid sincs: nincs hivatalos kereseted, nincs ingatlan illetve nagyobb összegű ingó vagyonod. Az adósok börtönét ugyanis nem ismeri a magyar jog. Ha ugyanez egy céggel történik, akkor az egyszerűen csődbe megy, és a jogosultak hoppon maradnak. laugh.gif
Nem ismerem a pontos feltételeket, a szerződésedet, de ennyi információból azt tudom tanácsolni, kezd el tárgyalni a céggel. Menj oda személyesen, szervezz meg egy találkozót valami döntésképes vezetővel, és próbálj meg valami olyan megoldást találni velük, ami mindkét félnek jó. Például lehet-e évet halasztani, másra átruházni a tanfolyamot (aki kifizeti neked az árának legalább egy részét), vagy a tanfolyam díját halasztani, részletekben kifizetni. (Arról szerintem ne is álmodj, hogy a díjból engedni fognak bármilyen indokból is... nem tudom hogy hihettél el ilyen nyilvánvaló hazúgságot...)
Abszolut nem garantált, hogy egyáltalán érdemben szóba fognak állni veled, de meg kell próbálni... ugyanis kényszeríteni nem tudod őket semmire.
Sajnálom, hogy jobbat nem tudok mondani... ha valakinek van más ötlete, ossza meg velünk! sorcerer.gif

Sziasztok!
Szerintem nincs értelme velük egyezkedni, perre kell menni!
Azonkívül a különböző hatságokat is lehet értesíteni, de nem egyedileg!
Akit érdekel a dolog, az elérhetőségem: imre0915@freemail.hu
Egyébként egy dolog az oktatás színvonala, egy másik pedig a becsapás!
Néhány dolgot már találtam, Imre.

imre0915
(tuff @ 2008.12.03, 14:29) *

(tanonc @ 2008.12.03, 13:37) *

Te is az ő megbízásukból írkálsz ide?

Valós áldozatok!

Észrevételeiket megtehetik az NFH-nál és a GVH-nál is, panaszként vagy bejelentésként.

Üdvözlettel: erdei

nekem zörögsz,kiszacskó?smile.gif

na,figyi: quote=idézet
reply=válaszolni
az lehet h a forumozás nem megy,de angolul tuti a 2f-nél tanultál:D
ezeket hasznald valahogy értelmesen,és akkor tudni lehet majd h kinek csobogsz:)
(ne vedd bántásnak,ilyen a stilusom)
nem az ő megbizásukbol irkalok ide,csak felháborit ahogy megprobaltak behuzni 420rugora..

http://2f-iskola.freeblog.hu/

Sziasztok! Letiltották a hivatkozást, én legalábbis nem tudtam megnézni, és a virusirtóm is bejelzett!
Csak óvatosan,Imre
imre0915
(Blade @ 2008.09.12, 12:36) *

(Hyperion @ 2008.09.11, 17:08) *

Mivel nem vagyok hajlandó a semmiért kifizetni egy rakás pénzt, ezért már Bíróságon tart az ügy. Ezúton kérek minden olyan károsultat aki az említett cég "félrevezetési" tevékenységének az áldozata lett, hogy keressen meg, hogy együtt tudjunk fellépni a cég fogyasztókat károsító magatartása ellen!

Na végre, egy megfelelően határozott ember! clap2.gif
Üssétek ki ezeket a csalókat! box.gif wacko.gif

Sziasztok! Én is hason ló cipőben járok!

Vegyük fel a kapcsolatot, az elérhetőségem:
imre0915@freemail.hu
Üdv mindenkinek,Imre.
Mozigépész
Figyu! Ne OFF-old szét a fórumot! mad.gif
birdman23
Sziasztok!!!

Úgy látom csak rossz dolgokat lehet hallani a 2F Iskoláról, ezért úgy döntöttem hogy megosztom veletek az én kis történetemet.

Engem 2009 januárjában keresett egy hölgy telefonon, hogy van ez az iskola és hogy ez mennyire jó meg minden meg hogy van egy új képzésük ami számítástechnikai grafikáról szól. mondtam neki hogy az engem eléggé érdekelne mert hiszen szeretnék ebben dolgozni. Teszem hozzá hogy a hölgy olyan kedves volt hogy körülbelül 2x kezdett ki velem telefonon keresztül.

Ezután kijött egy srác nálunk. szokásos duma mint amiket ti is le írtatok csak a grafikai képzésről egy szó sem volt. Mikor mondtam neki hogy nekem a csaj a telefonba említett egy ilyen képzést akkor már rátért arra hogy hát olyan képzés nincs csak a szoftverüzemeltetőn és webtervezőn belül fogjuk tanulni. elmondta hogy ez mennyibe kerül stb. Amikor meghallottam a képzés árát akkor leesett az álam és látta a srác hogy így nem nagyon fogok belemenni, ezért elkezdett nekem magyarázni a távmunkákról és hogy így ezzel a munkával 2 hónap alatt simán vissza tudom szerezni a pénzt. 2 óra múlva belementem a dologba.

Azóta megszünt a munkahelyem és emiatt felhívtam az iskolát, hogy nem lehet e megoldani hogy lemondjam a képzést. Azt mondták hogy le lehet mondani természetesen, mert ők nagyon rugalmasak csak ne telefonon keresztül tegyem ezt hanem küldjek egy levelet ezután megkérdeztem hogy csak ennyi? és erre az a válasz jött hogy persze be kell fizetnem asszem 5x31500 HUF-t. Erre teljesen kiakadtam és hááát elég szép szavakkal illettem az illetőt a telefonban. ( Ezúton szeretnék bocsánatot kérni tőle, mert tudom hogy ő nem tehet erről, neki ez a feladata ).

Ma lesz az órarend megbeszélés, úgyhogy kiváncsian várom, hogy tényleg igaz az hogy akkor választok időpontot amikor akarom.

Összefoglalva: a 2F Iskola első benyomásra egy álom. Másodikra egy rémálom.

Holnap leírom hogy mi történt a megbeszélésen!!

Ja és még annyit hogy ha meglesz az órarend megbeszélés akkor néhány kérdésem lesz a 2F Iskolához és lehet én is beszállok az iskola elleni küzdelembe.
imre0915
(birdman23 @ 2009.04.08, 10:20) *

Sziasztok!!!

Úgy látom csak rossz dolgokat lehet hallani a 2F Iskoláról, ezért úgy döntöttem hogy megosztom veletek az én kis történetemet.

Engem 2009 januárjában keresett egy hölgy telefonon, hogy van ez az iskola és hogy ez mennyire jó meg minden meg hogy van egy új képzésük ami számítástechnikai grafikáról szól. mondtam neki hogy az engem eléggé érdekelne mert hiszen szeretnék ebben dolgozni. Teszem hozzá hogy a hölgy olyan kedves volt hogy körülbelül 2x kezdett ki velem telefonon keresztül.

Ezután kijött egy srác nálunk. szokásos duma mint amiket ti is le írtatok csak a grafikai képzésről egy szó sem volt. Mikor mondtam neki hogy nekem a csaj a telefonba említett egy ilyen képzést akkor már rátért arra hogy hát olyan képzés nincs csak a szoftverüzemeltetőn és webtervezőn belül fogjuk tanulni. elmondta hogy ez mennyibe kerül stb. Amikor meghallottam a képzés árát akkor leesett az álam és látta a srác hogy így nem nagyon fogok belemenni, ezért elkezdett nekem magyarázni a távmunkákról és hogy így ezzel a munkával 2 hónap alatt simán vissza tudom szerezni a pénzt. 2 óra múlva belementem a dologba.

Azóta megszünt a munkahelyem és emiatt felhívtam az iskolát, hogy nem lehet e megoldani hogy lemondjam a képzést. Azt mondták hogy le lehet mondani természetesen, mert ők nagyon rugalmasak csak ne telefonon keresztül tegyem ezt hanem küldjek egy levelet ezután megkérdeztem hogy csak ennyi? és erre az a válasz jött hogy persze be kell fizetnem asszem 5x31500 HUF-t. Erre teljesen kiakadtam és hááát elég szép szavakkal illettem az illetőt a telefonban. ( Ezúton szeretnék bocsánatot kérni tőle, mert tudom hogy ő nem tehet erről, neki ez a feladata ).

Ma lesz az órarend megbeszélés, úgyhogy kiváncsian várom, hogy tényleg igaz az hogy akkor választok időpontot amikor akarom.

Összefoglalva: a 2F Iskola első benyomásra egy álom. Másodikra egy rémálom.

Holnap leírom hogy mi történt a megbeszélésen!!

Ja és még annyit hogy ha meglesz az órarend megbeszélés akkor néhány kérdésem lesz a 2F Iskolához és lehet én is beszállok az iskola elleni küzdelembe.

cocka
2F-ékről annyit, hogy felhívott egy nőci, hogy ő bizony nagyon jó lehetőségeket kínál, mert grafikai tervező, meg multimédia fejlesztő meg stb. képzésekre lehet iskolájuknál jelentkezni érdekel-e. Persze árat nem mondott, aztán eljött és a szokásos dumával kikényszerítette, hogy aláírjam a szerződést, ami arról szólt, hogy a megkötéstől számított 8 napon belül felmondható, DE ha az előre kiküldött tananyagot már átvettem, akkor fizetni kell. Persze volt 4 féle opció, hogy melyiket is szeretném megrendelni, a nőci természetesen a legdrágábbat, a 32 ezrest xeltette be. Na megszólalt a vészharang, ész hova mész, 8 napon belül azonnal fel is mondtam a szerződést, szerencsére tananyagot se láttam. Mert akkor máris 64 ezret kellett volna perkálni.

Távmunkákról nekem is magyarázott de az egy kalap kaki. Hallottam szakértőktől, hogy itthon még nagyon nem alakult ki a távmunka elfogadottsága, nincsenek elterjedve sem.

Egyébként meg miféle eljárás az, hogy előbb küldik a tananyagot és aztán fizess? geek.gif

Korrekt megoldások lennének:

1. Utánvéttel küldik, ha nem tudsz fizetni, addig úgy sem veheted át.
2. Előbb fizeted ki a tananyagot pl. átutalással és aztán küldik.

Sajnos a szívás ott van, hogy szerződésben lefektetik előre, hogy a tananyag kézhezvételét követően kb. 2 havi tandíjnyi összeget előre le kell szurkolni a tananyagért. Na most ha te ezt aláírod és 8 napon belül nem kapsz észbe, akkor belementél ebbe a szélhámosságba. Kérdés, hogy mi van akkor ha a tananyag 8 napon belül érkezik? blink.gif
imre0915
(cocka @ 2009.04.09, 22:41) *

2F-ékről annyit, hogy felhívott egy nőci, hogy ő bizony nagyon jó lehetőségeket kínál, mert grafikai tervező, meg multimédia fejlesztő meg stb. képzésekre lehet iskolájuknál jelentkezni érdekel-e. Persze árat nem mondott, aztán eljött és a szokásos dumával kikényszerítette, hogy aláírjam a szerződést, ami arról szólt, hogy a megkötéstől számított 8 napon belül felmondható, DE ha az előre kiküldött tananyagot már átvettem, akkor fizetni kell. Persze volt 4 féle opció, hogy melyiket is szeretném megrendelni, a nőci természetesen a legdrágábbat, a 32 ezrest xeltette be. Na megszólalt a vészharang, ész hova mész, 8 napon belül azonnal fel is mondtam a szerződést, szerencsére tananyagot se láttam. Mert akkor máris 64 ezret kellett volna perkálni.

Távmunkákról nekem is magyarázott de az egy kalap kaki. Hallottam szakértőktől, hogy itthon még nagyon nem alakult ki a távmunka elfogadottsága, nincsenek elterjedve sem.

Egyébként meg miféle eljárás az, hogy előbb küldik a tananyagot és aztán fizess? geek.gif

Korrekt megoldások lennének:

1. Utánvéttel küldik, ha nem tudsz fizetni, addig úgy sem veheted át.
2. Előbb fizeted ki a tananyagot pl. átutalással és aztán küldik.

Sajnos a szívás ott van, hogy szerződésben lefektetik előre, hogy a tananyag kézhezvételét követően kb. 2 havi tandíjnyi összeget előre le kell szurkolni a tananyagért. Na most ha te ezt aláírod és 8 napon belül nem kapsz észbe, akkor belementél ebbe a szélhámosságba. Kérdés, hogy mi van akkor ha a tananyag 8 napon belül érkezik? blink.gif

Szia! A legnagyobb becsapás a szerződésük! A tananyag és a suli is egy nagy gagyi. A papír amit adnak nem ér semmit,Imre.
esté
üdvözlet a forumozóknak.

igazából nem olvastam végig az ide tartozó forumot. de nagyon örülök hogy megtaláltam. örülnék ha valaki tudna egy kis kiutat mutatni. nekem is a szerződéssel gyűlt meg a bajom.kb április elején megjelent nálam a 2f toborzó brigád. beengedtem őket. sosem szoktam de ezzel foglalkozom ígyhát meghallgattam mit ajánlanak. szépen el is mondták. ugye tesztet töltöttem. aztán én tudtam és nekik is mondtam hogy én ezt m,ár tanultam és valami olyasmit sertnék tanulni amit még nemtudok. persze van rá lehetőség.íratkozzak be és augusztusban lesz egy szintfelmérő. ahol eldől hogy milyen oktatásban fogok részt venni. ezen megjelentem. mkézhez kaptam ugyanazt a zseniális tesztet amit itthon is. miután végeztem vele kértem hogy adják oda a a másik szintfelmérőt ami persze nem volt. nh ott abban a pillanatban mondtam az oktatónak hogy nehragudjon én nem fogok sulyos pénzeket fizetni egy olyasvalamiért amit tudok. szóval ott helyben szeretném felbontani az összes kapcsoltat velük. ez a beszélgetés lezajlott telefonon. többször visszaküldtem a tanönyv csomagukat és írtam egy levelet hgy kérném felbontani a szerződést. jelenleg egy bíróság behajtó levelem van. a dologhoz persze hozzá tartozik hogy ezt nagyonszépen órákon kersztül beszélgettük a toborzó brigáddal hogy milyen lehetőségek vannak. és midenre csak szépen bólogattak helyeseltek. és persze mindent megoldanak. nahát véleményem szerint én kifizettem a beíratkozási költséget. ami tartalmazza a toborzó szép óradíját. midnenki meg lenne vele elégedve azthiszem. de innentől nekem semilyen szolgáltatást nem nyújtottak. ha valakinek sikerült valamire jutnia velük kérem segítsen.

köszi ST.
gabesz007
Hy

Ahogy olvasom én jártam itt a legrosszabbul..ugyanis szóban jeleztem a munkai és anyagi okok miatt nem tudom elkezdeni a tanfolyamot..az oktató kedvesen megígérte h mindent elintéz nekem meg majd küldenek egy levelet a felbontásról...én vártam vártam..aztán megjött a levél...csak nem a 2F iskolától hanem a bíróságtól majd fél milla követeléssel...ezt a levelet, mármint a bíróságit a napokban kaptam meg....fenyegetőznek lefoglalással (konkrétan a 1,5 milliós mocimra pályáznak) végülis csak 1 milliót buknék!

Most írok a bíróságnak...ha nem lehet szép szóval rávenni a 2F-et a kulturált rendezésre na akkor jön a Tv..fókusz napló stb....ha ez kell nekik...

Én a tanfolyam vezetőnek előbb szóltam mint 8 nap...másik ember trehánysága miatt ne én szívjak már....

ha valaki tud nekem segíteni azt nagyon megköszönöm...ugyanis nincs keretem ügyvédre..most születik a kislányom.....úgyhogy itt nagyon sok pénzről van szó..előre is köszönöm

Isten óvjon mindenkit a 2F-től...
Mozigépész
Ezért KELL mindenről ÍRÁSOS papírt kérni, mert így sajnos nehezen bizonyítod mi történt! sad.gif
lazurdeak
(gabesz007 @ 2009.08.10, 18:44) *

Hy

Ahogy olvasom én jártam itt a legrosszabbul..ugyanis szóban jeleztem a munkai és anyagi okok miatt nem tudom elkezdeni a tanfolyamot..az oktató kedvesen megígérte h mindent elintéz nekem meg majd küldenek egy levelet a felbontásról...én vártam vártam..aztán megjött a levél...csak nem a 2F iskolától hanem a bíróságtól majd fél milla követeléssel...ezt a levelet, mármint a bíróságit a napokban kaptam meg....fenyegetőznek lefoglalással (konkrétan a 1,5 milliós mocimra pályáznak) végülis csak 1 milliót buknék!

Most írok a bíróságnak...ha nem lehet szép szóval rávenni a 2F-et a kulturált rendezésre na akkor jön a Tv..fókusz napló stb....ha ez kell nekik...

Én a tanfolyam vezetőnek előbb szóltam mint 8 nap...másik ember trehánysága miatt ne én szívjak már....

ha valaki tud nekem segíteni azt nagyon megköszönöm...ugyanis nincs keretem ügyvédre..most születik a kislányom.....úgyhogy itt nagyon sok pénzről van szó..előre is köszönöm

Isten óvjon mindenkit a 2F-től...

Nehéz eset.

Szerintem jogilag akkor van esélyed, ha bármilyen módon tudod bizonyítani, hogy a szerződéskötéstől számított 8 munkanapon belül elálltál a szerződéstől. Elállni nem csak írásban lehet (feltéve, hogy a szerződés másként nem rendelkezik), tehát ha pl. a szerződésben jelzett személynek szóltál, akkor az is érvényes elállás. Viszont kellene tudnod bizonyítani - például tanúval - hogy ez mikor volt és mit mondtál.

Ha ilyesmit nem tudsz bizonyítani, akkor a szerződés érvényes és a szerint alakulnak a jogok és kötelezettségek.

Próbálkozhatsz mindenféle mással is, pl. hivatkozni arra, hogy a szerződés tisztességtelen, hogy félrevezettek stb., de a bíróságon ügyvéd nélkül egy tapasztalt ügyvéddel szemben szerintem esélytelen vagy. Ha esetleg van tanúd arra, amikor az üzletkötővel beszéltél, és hogy lényegesen mást mondott, mint ami a szerződésben van, akkor jobbak az esélyeid.

Ha "fizetési meghagyást" kapsz, akkor arra válaszolnod kell, hogy nem ismered el a követelést, különben automatikusan végrehajthatóvá válik.

Több fórumon olvastam már a 2F-ről, de olyat még láttam, hogy valakinek sikerült volna pert nyernie velük szemben. Úgy tűnik, az iskola gyenge, de a behajtógépezet kiváló.

Megpróbálhatsz velük megegyezni egy szerinted reális összegben, ezt minél előbb meg kellene tenned. Lehet, hogy nekik is jobb, ha per nélkül kapnak egy kisebb összeget, de garancia nincs rá. Természetesen ha bármiben megállapodtok, azt foglaljátok írásba és legyen benne, hogy további követelésük nincsen veled szemben.

Ezzel párhuzamosan próbálkozhatsz a televíziónál vagy bármely más médiában, de ezzel a saját ügyed nem lesz rendezve, ugyanúgy végrehajthatnak nálad. Másokkal természetesen jót tennél, ha több nyilvánosságot kapna ez a banda, meg bosszúállásnak is kiváló, de a te ügyeden közvetlenül valószínűleg nem segít.

Alapvetően tehát három utat választhatsz:
1. Összeszeded valahonnan a pénzt, fizetsz, aztán mégis kijárod a tanfolyamot. Biztonságos, de garantáltan buktad a pénzedet, annak alapján, amit az iskola színvonaláról olvastam.
+ Sasszemmel figyelsz, felírsz minden esetleges szerződésszegést és utólag megpróbálsz valamit visszaszedni tőlük (ha nem adták le az ígért anyagot teljes terjedelmében, ha elmaradtak órák...) Ha illegális szoftvert osztogatnak feljelented őket (bár úgy tűnik, erről már évek óta leszoktak.)
2. Megegyezésre törekszel. Meg lehet próbálni, de valószínűtlennek tartom, hogy sikerül túl sokat lealkudnod, annak alapján, amit eddig olvastam róluk.
Ha mégis ezt választod, reagálj minél gyorsabban, próbálj valami fejessel beszélni, teregesd ki a kártyáidat a tárgyaláson (fogyasztóvédelem, televízió, lehúzó hozzászólás az összes létező fórumban arra az esetre ha nem tudtok megegyezni). Vihetsz magaddal nagypofájú vagy kellően kigyúrt ismerőst támogatásnak. Megállapodást helyszínen, írásban rögzíteni!
3. Harcolsz. Jó ügyvéd nélkül meg se próbáld és a leírtak alapján még jó ügyvéddel is kockázatos. Az eredmény megjósolhatatlan. Ha veszítesz, fizetheted az iskolát, az ügyvédet, a perköltséget...

Tehát nem irigyellek. De legalább a tanulságokat vond le:

Ne állj szóba olyan céggel, amelynek nem néztél utána, amelyikről nincsen megbízható ismerősödnek személyes tapasztalata.

Ne írj alá semmit, ami nem olvastál végig az első betűtől az utolsóig, ami nem érthető, vagy nem arról szól, amit az üzletkötő ígért.

Házaló ügynöktől, telefonon jelentkező üzletkötőtől soha ne vegyél semmit!

Ha iskolába akarsz járni, válassz olyat, amelyik ismert (pl. egyetem által szervezett). Ettől még lehet gyenge, de legalább nem hiénákkal kerülsz szembe. (Pl. az ELTE által szervezett hivatalos felvételi előkészítőn a fizika tanár olyan gyenge volt, hogy középiskolásként én tanítottam őt és a hallgatókat, ameddig meg nem untam. Annyi esze sem volt, hogy egy példatárból kimásoljon feladatokat a helyes megoldással. De ez már régen volt.)
gabesz007
Nagyon szépen köszönöm a segítséget....délután egyre megyek tárgyalni a megbízott behajtóval....majd közlöm h mire jutottunk...
Lyo
sziasztok.
Én is nem kicsit bedőltem nekik.
A közvetitő eredeti szoftverekről beszélt olyan 800e-1m értékben.
Persze jól hangzik és mellete legalább lesz egy szakmám is.
Csak hogy a szoftverek demo verziosok voltak. Az iskolában
a szoftverek crackelt és tört verziosok voltak. Szerintem még a windiws is habár ebben nem vagyok biztos.
A lényeg elmentem levizsgázni de a mai napig nem kaptam bizonyitványt.
Ehelyett kaptam egy fizetési felszólitást( igaz mert az egészet nem fogom kifizetni a semmire). A bizonyitványról szó se esik csak arról hogy a mai napon kaptam egy 150e forintról fizetési meghagyást...
Na mindegy mert ha jól tudom a szóbani megállapodás is számit( vagy nem?) Igaz rokonom volt a fül és szemtanú...

lyolevi@gmail.com
L_Matyi
Semmiképp se fizess, mert pénzt visszaszedni nem tudsz már tőlük, az biztos. Így legalább nekik kell utánad futkosniuk, és nekik kell bizonyítaniuk, hogy teljesítettek és ezért neked fizetned kell.

Azért lehet, hogy érdemes egy tértivevényes levélben felszólítani őket, hogy teljesítsék az általuk vállalt követeléseket, mert addig nem fogsz fizetni. Így legalább írásos nyoma van, hogy te megpróbáltad rendezni a dolgot.
lazurdeak
(Lyo @ 2009.08.18, 15:27) *

sziasztok.
Én is nem kicsit bedőltem nekik.
A közvetitő eredeti szoftverekről beszélt olyan 800e-1m értékben.
Persze jól hangzik és mellete legalább lesz egy szakmám is.
Csak hogy a szoftverek demo verziosok voltak. Az iskolában
a szoftverek crackelt és tört verziosok voltak. Szerintem még a windiws is habár ebben nem vagyok biztos.
A lényeg elmentem levizsgázni de a mai napig nem kaptam bizonyitványt.
Ehelyett kaptam egy fizetési felszólitást( igaz mert az egészet nem fogom kifizetni a semmire). A bizonyitványról szó se esik csak arról hogy a mai napon kaptam egy 150e forintról fizetési meghagyást...
Na mindegy mert ha jól tudom a szóbani megállapodás is számit( vagy nem?) Igaz rokonom volt a fül és szemtanú...

lyolevi@gmail.com

A fizetési meghagyás veszélyes, mert ha nem mondasz ellent sürgősen (ha jól emléxem, átvételtől számított 15 napod van rá), akkor azonnal végrehajthatóvá válik.

De ha ellentmondasz, akkor "automatikusan" perré alakul.

Ha van egy megkötött szerződésed az iskolával, akkor negyon meg kell tudnod indokolni, hogy miért nem fizetsz, mert jó eséllyel a bíróságon kell majd ezt előadnod (célszerűen inkább az ügyvédednek). Ha a tanfolyamot szépen végigjártad és sem közben, sem közvetlenül utána nem emeltél kifogást az iskola felé, akkor szerintem utólag nagyon nehezen lesz védhető az álláspontod.

Ha ugyanis nem teljesítették a szerződést, akkor ésszerű időn belül fel kellett volna szólítanod őket a teljesítésre. Pl. arra, hogy adják át neked a sok százezer forint értékű szoftvert vagy állítsák ki a bizonyítványt (amivel egyébként szerintem sokra nem mész, de ami jár, az jár). Ha végigülted a tanfolyamot és elmentél vizsgázni, ezzel lényegében kinyilvánítottad, hogy elfogadod a szolgáltatást.

Ha komolyan gondolod, hogy nem akarsz fizetni, érdemes volna konzultálnod egy jó ügyvéddel, mert az általad leírtakból nagyon úgy tűnik, hogy nem jók az esélyeid. Például ha az iskola elküldi neked az oklevelet, és letagadják, amit a szoftverekkel kapcsolatban szóban ígértek, és akkor nehéz lesz megállnod ellenük egy perben. (Jobbak lennének az esélyeid, ha a szerződésben pontosan szerepelne, hogy milyen szoftvereket fognak átadni.)

A különböző fórum hozzászólások szerint a 2F tanítani ugyan nem tud, de pereskedni, behajtani annál jobban. (Lásd itt a korábbi bejegyzéseket, illetve keress rá a Google-n.) Ha a perben vesztesz, akkor a perköltséget, ügyvédet is fizetheted.

A feltört szoftverek használata ügyében tehetsz feljelentést (rendőrség, BSA), de ezt alá kell tudnod támasztani. A te ügyedet ez nem oldja meg, ha szerencséd van, kicsit kitolhatsz velük.
Mozigépész
A szóbeli megállapodás is számít, de a bizonyítás egy tanúval szerintem nehézkes lesz.... De ezt sajnos egy ügyvéd tudná pontosan megmondani.
vati182
Helllo nagyon gyorsan kellene nekem segitség nem találom a főoldalon mellyik kitöltési minta az amivel el lehet állni a szerződéstől 8 napon belül mert engem is megfogtak a 2ff iskola hülyeségével, tegnap és szeretném ha semmissé tehetnénk azserződést mert itt olvastam a hozzászólásokat, és nem igazán szeretném ezt megcsinálni előre is köszi a gyors segítságet valaki másolja be a kérványt mert ehhez a réászhez egyáltalán nem értek faax oké de mia z a vevényes vagy milyen küldés a központjukba ha elküldöm a kezdő 15000ft is visszakapom?
Mozigépész
ITT!
L_Matyi
(vati182 @ 2009.08.30, 14:18) *
faax oké de mia z a vevényes vagy milyen küldés a központjukba ha elküldöm a kezdő 15000ft is visszakapom?

Postán tudni fogják, ne faxolj, mert az könnyebben letagadható. Nyomtassad ki, tegyed be egy borítékba, és a postán töltsed ki az "ajánlott" és a "tértivevényes" küldeményhez szükséges papírokat. Mindkettőt ki kell tölteni. Az egyik nálad marad, hogy igazoljad, hogy kinek és mikor adtál fel "ajánlott tértivevényes" küldeményt. A másikat ráragasztják a levél hátára, és majd visszajön hozzád (ez a tértivevény), igazolandó, hogy átvette a címzett a küldeményt.

ez marad nálad
a tértivevény meg valami ilyesmi
svajci84
Sziasztok!

Sajnos én is áldozatul estem a 2f iskola "bűnszövetkezetnek"!

ELŐRE JELZEM, hogy aki erősen érintett a témában, s valóban komolyan gondolja, hogy hadba szállna velem egészen a végsőkig, csak az pazarolja rám az idejét!
Akinek nincs hozzá mersze, ne is olvassa el írásomat!

A történet a következő!

2009 márciusában megkeresett egy "női hang" telefonon, s csak azért írom így, mert még be sem mutatkozott a drága! Mindenféle földi jót összehordott nekem, mire én fontolóra vettem a dolgot, de mondtam, hogy majd hívjon máskor, mert egyrészt épp dolgoztam, másrészt meg rágódni akartam rajta egy keveset!
Mondanom sem kell, másnap már keresett is, s már akkor is eléggé tolakodónak tűnt a beszélgetésünk, de hát gondoltam mindez csak is azért lehet mert hamarosan indul a tanfolyam, s ki kell tölteni minden helyet a padokban! Mert hogy ez volt az egyetlen dolog, amivel próbált, utalva ugyan, de nem kis erőbefektetéssel megkörnyékezni!
Gondoltam, egye fene, meghallgatom mit mond majd a tag, aki az iskolának toborozza a tanulni vágyókat!
És már a kezdetek kezdetén gyanús dolgokat tapasztaltam!
Kezdve azon, mivel a munkahelyi körülményeim nem teszik lehetővé azt, hogy Én bármikor telefonálgassak, így sajnos volt rá példa, hogy többször sem tudtam felvenni a telefont, holott még azt is láttam, hogy idegen szám, de voltam oly frappáns, hogy visszahívtam(volna), de ez nem sikerült egyszer sem! Kérdezem én, minek egy olyan ügynöknek mobiltelefon, aki soha nem veszi fel??? Érdekes hozzáállás a melóhoz!
Eltelt agy vagy 4-5 nap, mire az a nő hívott fel, aki ezt az egészet elkezdte a legelején beajánlani nekem telefonon, hogy miért nem veszem én fel a telefont, meg hasonlók, én meg kulturáltan elmagyaráztam neki!
Ekkor faggatózott arról is hogy a családban kinek milyen végzettsége meg munkahelye, s ott milyen beosztása van! Na ehhez aztán végképp semmi köze nincs szerintem, s ezekre nem is voltam hajlandó válaszokat adni, amit Ő természetesen igen ellenségesen fogadott!
Aztán nagy nehézségek árán, de tudtunk egyeztetni a delikvens ELŐADÓ HÖLGGYEL IS !!!
Találtunk egy megfelelő időpontot a "családlátogatásra", azért is írom így, mert 3-an voltunk jelen az Ő kis előadásán! Biztos ami biztos! Bár ennek írásos formája nincs, mint egy kihallgatáson, vagy tárgyaláson!

Mondanom sem kell, épp hogy be tudtuk szuszakolni a hétvégi elfoglaltságaink közzé a dolgot, mire Ő több mint fél órát késett, s még neki állt feljebb, hogy neki azon a szép szombati napon kellett jönnie!!
Gyorsan bemutatkozott, ami szó szerint értendő, mert mire bekísértem, már nem tudtam hogy hogy hívják, annyira elhadarta a nevét! Lehet, hogy nem véletlen!!!???
Aztán bejött, leült és elkezdte mondani a már sokak által megírt s olvasott történetet, s közben mondanom sem kell, hogy adott a látványnak is, ahogy illik egy nőtől! Cicik félig kint, mini szoknya, stb...!
Mivel eléggé jártas vagyok az informatikában, elkezdtem egy kicsit faggatni, vizsgáztatni a kis cicababát, hogy lássam mégis mennyire vakítja a parasztot, de elég hitelesen adta elő a dolgot! Sokáig magolhatta és gyakorolhatta otthon a tükör előtt!! :-)
Számomra tényleg a későbbi munkaszerzés, vagy az ahhoz való komoly felkészítés volt a cél, az már csak hab lett volna a torán, hogy egy csomó hasznos programot eredeti változatban kapok majd meg UNIO-s támogatással az oktatási csomagban ezért a nem kevés pénzért, ami történetesen 15x31500 Ft azaz 472500 Ft!
A dolog kellemetlen része már ott elkezdődött, hogy adj uram isten, de rögtön írjam alá a szerződést, meg fizessem be a 15000 Ft-os tandíjat, mert aznap van az utolsó határidő a beiratkozásra!
Annyi időt nem hagyott, hogy elolvassam a szerződést tüzetesen, mert Ő siet vissza Szegedre!
Na, egye fene, nagyjából átfutottuk a dolgokat közösen,beleértve a nőt is, összebólintott a család, s aláírtam a szerződést!
Ezután mondta, hogy kb mikorra várható az oktatási csomag, ami 31500Ft-lesz, s benne lesz az összes tankönyv, az összes JOGTISZTA softvare, amiket az iskola ideje alatt itthon, gyakorlásra-tanulásra, majd annak elvégzése után a továbbiakban a "munkáimhoz" is, az azokhoz tartozó oktató segédanyag, meg egy pendrive és természetesen a többi csekk is!

Nos, a szerződés szerinti tanfolyamkezdés már a legelején megdőlt, nem kezdődött el abban a hónapban, ami kicsit kellemetlenül érintett! De ettől még nem dől össze a világ! Bár már ezzel megszegték a saját kis mocskos szerződésüket!

Közben eljött az ideje a nagy szintfelmérésnek, ahol állítólag azt nézték elsősorban, hogy az oda jelentkezőket nagyjából egy súlycsoport szerint tudják majd összepárosítani a tanfolyamra, tudásuk alapján!
Hát, mit mondjak, elég gyermeteg kérdésekkel bombáztak minket! De ... ! Volt aki már azokon elhasalt rendesen! Ennek ellenére továbbengedték, holott már akkor tudta mindenki, hogy abból jó nem lesz, s nem is oda való! Sebaj, mi tudtuk, ez a lényeg, gondoltam magamban!
Közben azokat a fószerokat is kifaggattam ezekről a dolgokról, hogy mi hogy s mint, akik ketten iratták velünk a szintfelmérőt, s meglepődésemre nem igazán tudtak érdemi válasszal szolgálni semmiről, nagyjából azokat hadoválták össze, amit a becses kerítőnőjük is megtett nálunk!
Na se baj, gondoltam, majd az első órán!

Egyszer csak megérkezett a várva várt csomag! Azonban a nagy örömömet rögtön derékba törte az a dolog, hogy hiányosan kaptam meg a csomagot, holott én hiánytalanul kifizettem azt!
A könyvek közzül egyet kivéve mindet megkaptam, a pendrive-ot megkaptam, bár nagy szükségem nincs egy korszerűtlen eszközre, de hát ez vele jár, valamint kaptam 3db 2F iskolás felirattal rendelkező cd-t a 4db helyett!!!!!!!
Na itt jött az, hogy azonnal gép elé velük, s megnézni, hogy melyiken mi van!
Mondanom sem kell, semmi olyan ami jogtiszta softvare-t tartalmazna! Sőt! Csupa prezentációs videó anyag, hogy melyik programot hogyan kell használni!
Hát, bár erősen gyanakodva, de gondoltam, biztosan tévedés vagy félreértés áldozata vagyok, s majd jóváteszik hibájukat!
Jött az első óra!
Mindenki bemutatkozott, én rögtön azzal kezdtem, hogy gondom van a csomaggal!
Azt mondta a tanár, hogy ő ezekről nem tud konkrét felvilágosítást adni, de utána fog nézni a dolognak!
Ezen az órán érdemleges dolgot nem csináltunk! Viszont volt olyan csoporttársam akin látszott, hogy nem igazán van sok köze a számtekhez, na meg a géphez meg aztán főleg! Ennyit arról, hogy tudásunk alapján válogatnak bennünket össze!

Második alkalom: Megjelent a becses igazgató, s adta a szépet + a jót, meg hogy neki mindenki elmondhatja minden gondját-baját! Hát meg is tettem, illedelmesen, és az volt a válasza, hogy véletleneül abból a lemezből, amit nem kaptam meg, abból kevesebb készült! Ez is érdekes szerintem! Na meg a könyv ??? Az biztosan a véletlen műve, hogy kimaradt, de ŐK egyébként is szembesültek ezekkel a dolgokkal!!! Tehát ŐK konkrétan a tudatában voltak annak, hogy felém nem tettek eleget a szerződésben leírtaknak!! Hmmmm..... Hogy is nevezzük ezt ... ???? Előre megfontolt akármi!!!!!! Nem de ?

Na de szavát adta az úri ember, hogy max 2 héten belül megkapom a hiányzó dolgaimat, nyugodjak meg!
Én kijelentettem számára akkor, hogy én csak is abban az esetben vagyok hajlandó rendezni a törlesztőrészleteket, ha minden rendben van, ami akkor jelen pillanat nem volt elmondható!
Erre Ő úgy tett, mintha jegyzetelt volna, mintha pl. azt írta volna föl magának, hogy ennek az embernek elküldeni a hiányzó dolgokat!

Közben teltek múltak a hetek, volt egy pár, kb 5-6 alkalom a 144-ből! Alkalmanként 4 óra, azaz 180 perc !
Közben egy pár napra rá, hogy beszéltem a vezetővel, én azért odatelefonáltam Szegedre, hogy mi a bajom, s mondták, hogy már tudnak róla, s max egy héten belül megkapom!
Na hát nem érkezett meg!!!
Időközben persze jött a fizetés, majd annak a felszólítása, hogy " KÉRJÜK A LEVÉL KÉZHEZVÉTELÉTŐL SZÁMÍTOTT 3 NAPON BELÜL AZ ELMARADT BEFIZETÉST PÓTOLNI SZÍVESKEDJEN. EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT KÖSZÖNJÜK."
Ekkor 31500 Ft-os elmaradás volt!

Ismételten szóvá tettem a hiányt a tanárom felé, aki mondta, hogy közli a felettesével a gondomat ismét!

Tovább folytatódott a tanfolyam, mondanom sem kell, gyermeteg dolgokkal! Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy milyen hitvány dolgokkal traktálnak! De állítólag teljesen az alapoktól kezdjük! Na de ennyire, könyörgöm! Szóvá is tettem a tanárnak, hogy ne bohóckodjunk már, pláne ne ennyi pénzért!

Időközben, mivel nem egyenlítettem ki a soron következő 31500 Ft-os "tartozásomat" a felszólítás ellenére sem, mivel miért is fizettem volna ki, mikor a dolog legjavát nem kaptam meg, amiért történetesen olyan drága ez az iskola, azaz a szoftverek miatt!
Megkaptam a következő felszólítást, amit már 1000 Ft-os késedelmi kamattal láttak el a drágák, s mindezt, azaz 64000 Ft-ot 10 napon belül egyenlítsek ki, mert ha nem, akkor a tanfolyamdíj nyomban, egy összegben esedékessé válik, azaz egyben kellene kifizetnem a 472500 Ft-ot!

Mind e közben érdekes dolognak lettem szem és fül tanúja a csoporttársaimmal egybevéve! Méghozzá annak, hogy a tanárbácsi el kezdte osztogatni nekünk az illegális programokat, hogy azt használjuk otthon, mondván, hogy nem kapjuk meg a szükséges programokat jogtiszta változatban!
Na itt már sejtettem, hogy nagyon csúnyán átejtettek!!!!

Megint jött az oktatás, továbbra is gyermeteg marhaságokkal!

Ezután kaptam egy újabb felszólítást, augusztus 26-n!

" Tisztelettel felhívom figyelmét arra, hogy az iskola a fizetési hátralékról két alkalommal levélben értesítette és kérte a tartozás kiegyenlítését. Mivel a befizetésre a mai napig nem került sor, kénytelen vagyok Önt a teljesítésre ismételten felszólítani.
Kérem, hogy az alábbi tartozását a levél kézhezvételétől számított 5 napon belül megfizetni szíveskedjék. Ellenkező esetben sajnálatos módon az iskola megbízásából kénytelen leszek Önnel szemben a jelentős többletköltséggel és kellemetlenséggel együtt járó peres eljárást megindítani.
Amennyiben az Ön álláspontja szerint tartozása nincsen, kérem, hogy az ezt igazoló iratok fénymásolatát címemre postafordultával megküldeni szíveskedjék.

Jelenleg fennálló tartozás 441000 Ft ! "

Ezt a levelet már a jól ismert iskola jogtanácsosa írta!

Midőn megtisztelő dolog, hogy rögtön követelik a nekik hiányzó pénzeket, s egy jogtanácsos, vagy ki tudja kicsoda-micsoda mögé bújva fenyegetőznek, holott ŐK azok, akik sorra szegik a saját szerződésüket velem szemben!

Kíváncsian vártam ez után a levél után, hogy elkezdődjön az iskola, amit rögvest elcsúsztattak egy héttel, mert hogy a tanár nem ért volna ide időben!
Na hát .... !!!??? Ez sem az én hibám! Pedig alig vártam, hogy meginterjúvoljam ez ügyben!
Hogy akkor hogy is van ez kérem ???

Nekik mindent lehet követelni ? Én meg egy nagy halom szemétért és egy nívón aluli oktatásért fizessek vagyonokat ?
Hát mire fel ?
S egyáltalán, milyen dolog az, hogy olyanért kell fizetni, amit nem is kapunk meg, az iskola által ránk erőltetett szerződés szerinti feltételek mindegyikéből ???

Ideje lenne legondolkozniuk, hogy kinek lehet követelni valója!!!

Arról már nem is beszélve, hogy az iskola tanárai egyenesen a felbújtók egy bűncselekményben, mely a későbbiekben haszonszerzés céljából elkövetett bűncselekménnyé hatalmasodnam ha használnánk munkára az általuk adott NEM JOGTISZTA, egyenesen TÖRVÉNYTELEN programokat!
Ezekért ki vállalja a felelősséget ?
Ki az akit kérdőre, s felelősségre lehet, s egyben KELL vonni ? S mi ennek az útja-módja ???

Abba már nem is megyek bele, hogy telis-tele van az összes iskolai számítógép illegális holmikkal !
De mondjuk ez legyen annak a sara, aki a gépek rendszergazdája! :-)

Egyszóval: KERESEK olyan személyeket, akik velem hasonló esetbe estek ezzel a kizsákmányoló szervezett bűnszövetkezettel, s megkérem, hogy csatlakozzon ennek felszámolásához!
Ugyanis szerződés ide vagy oda, az nem létezhet, hogy ilyet megtehessenek akárkivel is!

Én magam továbbra sem hagyom ennyiben a dolgot!

Jah, és egy uccsó megjegyzés részemről:
Ugyebár az a hír is járja ezt a sulit, hogy nem teljes hanem csak próbaverziós programokat adnak nekünk, tanulóknak!
A próbaverziós programok, valamint a freeware programok ugyebár ingyenesen letölthetőek, épp ezért próba illetve ingyenes változatok! Amikre állaítólag EUS, vagy ha jobban tetszik, UNIÓS támogatás van, s jár, s ezért kerül sokba az oktatás! De ha nem kapunk programokat, mert hát nem is támogatja az unió ezt az egészet szoftverek terén, akkor mi a fenére fizet az ember 472500 Ft-ot ???
Mert én momentán nem vagyok hajlandó egy rakás ingyen holmiért pénzt adni! Ennyit meg aztán végképp nem! És azt sem hiszem, hogy az intézménynek bármiféle kárt okoznék, ha abbahagynám a tanfolyamot, vagy ha ide adnák nekem a szerződésben említett SZOFTVEREKET !!!
Igaz, hogy nincsenek ugyan név szerint említve a progik, na de akkor se adjanak holmi ingyen dolgot arany áron !!!

Megpróbálom csatolni a szerződést, amit alá irattak velem! Remélem sikerül, de ha mégsem, akkor az alábbi e-mail címre írjon, aki kíváncsi annak pontos szövegére, s szeretné egy kicsit mazsolázgatni, boncolgatni, hogy hol is lehetne a legjobban megtámadni! Na és hogy mivel !!!!!!!!!!!!!?????????????

Tehát a jelentkezők, s érdeklődők erre a címre ÍRJANAK !!!! FONTOS !!!! SÜRGŐS !!! S.O.S.!!!!!!!!!!

svajci84@freemail.hu

Várom a leveleiteket a nap 24 órájában!
Jogilag hozzáértők levelire is számítok!

Üdv mindenkinek: svajci84

U.i.: Remélem nem esik senki más ebbe a csapdába! Mondjátok el minden ismerősötöknek, hogy szóba ne álljanak ezzel a gusztustalan, velejéig romlott bandával! Semmi pénzért! Csak ha ŐK fizetnek! clap2.gif
Hyperion
Egyszerűen bazári dolog, hogy magyarországon már több mint 15 éve talpon van a cég. Több száz, esetleg több ezer károsulttal, akik a Bíróságot is megjárták. De minek, mivel a Bíróságok felületesen foglalkoznak az ügyekkel, ezért javarészt a 2F számára kedvező ítéletet hoznak... Tudom, mert már többen is kapcsolatban állunk egymással!

Index

crybaby.gif
Mozigépész
Alapban sajnos az van, hogy mindent át kell olvasni, és a szóbeli tájékoztatást nem szabad a mai világba komolyan venni. sad.gif
svajci84
(Mozigépész @ 2009.09.02, 15:03) *

Alapban sajnos az van, hogy mindent át kell olvasni, és a szóbeli tájékoztatást nem szabad a mai világba komolyan venni. sad.gif

Esetleg valami konkrétabb hozzászólás valakitől ???
Az ilyenekkel inkább ne traktáljatok, légyszíves!
Komoly szándékokkal írtam ide, nem csak azért mert baromi sok a szabadidőm!!!!

Köszönöm!!
Mozigépész
Akkor olvass vissza kicsit.....
svajci84
(Mozigépész @ 2009.09.02, 19:01) *

Akkor olvass vissza kicsit.....

Hát, konkrétan az egész topicot végigolvastam már, de konkrét megoldást úgy látom senki sem eszközölt még ki, éppen ezért írtam le az én helyzetemet, hátha segít összedobni egy jó kis támadási stratégiát!

Elnézést, ha valakinek bántó lett volna a hozzászólás, de nem volt szándékos!
Csupán szorít az idő, s szeretnék mihamarabb leszámolni ezzel a mocskos bandával!
Ezt nem lehet tovább tűrni!
Ki kell őket iktatni az oktatási rendszerből!

Hihetetlen, hogy nem tűnik fel ez pl. az oktatási minisztériumban senkinek sem !

Egyébként az is érdekes ám, hogy csak és kizárólag Szegeden tárgyalják ezeket az ügyeket, s ahogy olvasom, s hallom, nagy sikerrel vezet az iskola a győzedelmekben!
De vajon miért is ???
Talán a zsebükben van a megfelelő személy a bíróságról vagy az ügyészségről ???

Elfogultság miatt miért nem lehet átkérni az ügyet pl. Kecskemétre !! ??
Vagy akár hova is!!

Ez is egy érdekes dolog, de ha bíóságra kell majd mennem miattuk, ami nagyon úgy néz ki, akkor ez lesz az első, amit az ügyvédemmel kérni fogunk, a jelenleg ismert szituációkra való tekintettel!
Ugyanis nincs az a per, amit nem lehet elvinni máshová!
Legfeljebb némileg más eszközökhöz kell folyamodni!
De ez még a jövő zenéje!

Várom a válaszokat, észrevételeket, esetleg újabb sztorikat!!

Üdv.: svajci84
L_Matyi
Én biztos felhívnám a BSA figyelmét a cégre. Majd ők elintézik, hogy a rendőrséget érdekelje a dolog. Nem kerül semmibe, és egész hatásos tud lenni.

Egyébként azért nem szól senki hozzá, mert Mozigépésznek igaza van. El kellett volna olvasni és sajnos most már csak bírósági úton lehet valamit is elérni. Esetleg megpróbálhatod a Békéltető Testületet, az ingyenes, de sajnos csak állást foglal az ügyben, kötelezni nem tudja a céget, ha az nem veti alá magát a döntésének.
L_Matyi
(svajci84 @ 2009.09.03, 11:52) *
Ha sokkal több esetet szeretnél, akkor érdemes lehet a Homár-ra írni. Nekik azért nagyobb az olvasótáboruk.
svajci84
(L_Matyi @ 2009.09.03, 14:13) *

(svajci84 @ 2009.09.03, 11:52) *
Ha sokkal több esetet szeretnél, akkor érdemes lehet a Homár-ra írni. Nekik azért nagyobb az olvasótáboruk.

Ha megadod a címét az oldalnak, megköszönöm! cool.gif
Hyperion
Szerintem az egész cég működése érdekes. Mellesleg az ország működése is az... ermm.gif

Első tanácsom, hogy keress egy ügyvédet akinek nem az anyagi haszonszerzés a fő mérvadó. Ha jól értelmezem, akkor az ügyed még nincs Bíróságon, ezért ajánlva küldjetek egy levelet az iskolának arról, hogy mely pontokban szegték meg a szerződést (nem tartották be a tanfolyam kezdés időpontját, hiányos csomag, stb...). Amennyire ismerem őket megegyezést fognak ajánlani nevetséges feltételekkel (fizess x ezer ft-ot akkor is), majd perre fogják vinni a dolgot.

A szerződésben nem véletlenül van kikötve a Szegedi Városi Bíróság (és egyéb 100 km-en belüli Bíróságok):
- Nekik közel van és mivel futószalagon pereskednek, ezért túl költséges és teljesíthetetlen volna számukra más feltételekkel
- Az alpereseknek nagyon megterhelő a peren megjelenni. Én pl.: Bp-ről jártam le és rövid késés miatt meg sem hallgatták a tanúmat és ítéletet hoztak a hátam mögött!!!
- Mivel a szerződésben Szeged van kikötve, ezért nem tudod átkérni magadat más Bíróságra, nekem is ez volt az első kérvényem a per során.
- Elfogultságra sajnálatomra nem hivatkoztam, mert bíztam az igazságszolgáltatásban. Viszont ha egy picit is érzed, hogy ellened fognak ítélni, akkor azonnal nyögd be a tárgyaláson, még az ítélethozatal előtt! Utána már kalap-kabát...

Az Oktatási Minisztérium részére szerintem még senki sem jelezte, azonban az Állampolgári Jogok Biztosánál már voltam. Mivel én már pereskedtem nekem nem tudtak már segíteni, de ha Te még per előtt állsz akkor ajánlom, hogy azonnal kérjél időpontot vagy írj nekik!!!

http://www.obh.hu/

A szomorú dolog az, hogy tényleg rengeteg per megy át Szegeden, tehát nyilvánvaló a csalás. Azonban még sincs megfelelő igazságszolgáltatás. Miért?
- mert a Bíróságok statisztikai alapon hoznak ítéletet
- mert a cég ügyvezetője eljátsza a jótett lelket Szegeden és hát akkor ő biztos tisztességes ember. Pedig nem az.
- mert az ügyvédjük nagy puszipajtás a helyi igazságszolgáltatásban résztvevőknek.

Nézz utána ezeknek is!

A Ptk. 209. §. szerint tisztességtelen a fogyasztói szerződésben egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel, ha az egyoldalúan és indokolatlanul valamelyik fél hátrányára szolgál.

A Ptk. 210. §. szerint aki a szerződés megkötésekor valamely lényeges körülmény tekintetében tévedésben volt a szerződést megtámadhatja, ha tévedését a másik fél okozta.

A Btk 318. §. (1) szerint aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el .

Nézd, nem akarom szét OFF-olni a topicot és egyébként is vigyáznom kell a számra, mert a tárgyalás során már a felperes megfenyegetett, hogy beperelnek hitelrontás és rágalmazás miatt is. Azonban egyre dúzzadó károsult csapatunkkal úgyis elmegyünk a legvégsőkig és eljön majd az ideje, amikor a média közreműködésével nyilvánosságra lehet hozni a teljes igazságot! Továbbiakban küldj mailt!

Üdv és az Erő legyen Veled! starwars.gif
Mirakel
Sziasztok!

Régóta követem az iksola "működését". Egyszer engem is felhívtak. Nme jutottunk el a szerződéskötésig, de nehezen tudtam levakarni őket. Furcsa, hogy a rendőrség nem vizsgálódik, de számomra az is érdekes, hogy ennyi embert át lehet vágni. Ennek az összegnek a töredékéért sokkal jobb tanfolyamokat lehet találni, a nyelviskoláról beszélek elsősorban.
Svájcinak üzenem: az Index fórumán már szerveződik egy csoport, akik közösen akarják őket feljelenteni.

L_Matyi
(Mirakel @ 2009.09.03, 16:20) *
Furcsa, hogy a rendőrség nem vizsgálódik...
A rendőrség magától nem fog vizsgálódni, ahhoz ennél sokkal durvább dolgok kellenek (sajnos), de egy feljelentést megérhet a dolog.
L_Matyi
(svajci84 @ 2009.09.03, 14:20) *
www.homar.hu
svajci84
(L_Matyi @ 2009.09.03, 22:02) *

(svajci84 @ 2009.09.03, 14:20) *
www.homar.hu

Lehet, hogy csak én vagyok hozzá nem értő, de Én a homár oldalán nem lelem a 2f iskolás dolgot !
Megtennéd, hogy konkrétan a téma oldalát belinkeled nekem ?? !!!

Köszönöm !

svajci84
Mirakel
Szia Svájci!

Ez is egy érdekes oldal:
http://forumkereso.hu/f%C3%B3rumok/n%C5%91k%
20lapja%20caf%C3%A9/aktu%C3%A1lis/2f%20iskola%20t%C3%B6nkretett%20minke

Homáron én sem találtam meg a linket, viszont érdemes az összes közül az indexet olvasgatni! Nagyon alaposan ki van tárgyalva és használható hozzászólások vannak.

http://forumkereso.hu/f%C3%B3rumok/n%C5%91...kretett%20minke
Mirakel
Ide is bemásolom, amit másik fórumba írtam, mert szeretném, ha többen elolvasnátok! Ha meghalljátok az "iskola" nevét bárhol, meneküljetek!!

"Alapos a hozzászólásod, de kicsit naiv. Tényleg azt gondolja bárki is, hogy a 2F azért jött létre, hogy tanítson? Ja, valami minimálisat muszáj nyújtaniuk, mert az úgy átlátszó lenne, ha nem tennék, és a sok naiv embert se lehetne másképp csőbe húzni. Ha más nem, azért az furcsa, hogy a hatalmas összeg senkinek nem szúrja a szemét... ezek szerint ennyire tájékozatlanok vagytok, hogy más tanfolyamok mennyibe kerülnek.. Én elsősorban nyelvi képzésről beszélek. 420000-ért 2500 forintos óradíjban számolva, már 168 órát lead egy jobb magántanár, és azért az nem kevés... Emberek!! Gondolkodjatok, ha megtalál ez az "iskola" titeket (ahogy engem is)!"
Mozigépész
A másik topikba nézted mikori dologra válaszoltál?
A másik dolog az, hogy egy kérdés egy helyen! (bővebbet ITT!) Ezért a másik hozzászólásodat töröltem, hisz ez a "frissebb" topik!
Másik topikot zártam.
L_Matyi
(svajci84 @ 2009.09.04, 15:14) *
Lehet, hogy csak én vagyok hozzá nem értő, de Én a homár oldalán nem lelem a 2f iskolás dolgot ! Megtennéd, hogy konkrétan a téma oldalát belinkeled nekem ?? !!!
Nem mondtam, hogy ott van róla szó, csak javasolni akartam, hogy oda is írjad meg az ügyedet, ha sok ember figyelmét fel akarod rá hívni.
Mirakel
A másik topikba nézted mikori dologra válaszoltál?
A másik dolog az, hogy egy kérdés egy helyen! (bővebbet

Igen, figyeltem, az nincs a szabályzatban, hogy régebbi témákhoz nem lehet hozzászólást írni, de ha csak az figyelmemet kerülte el, akkor elnézést. Ilyen alapon az egész topikot törölni lehet. Rugalmasabb hozzáállást!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.