Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyermek cipők
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
beácska
A SzINGA kft-nél PLayers room ez van kiírva, minden bevásárlóközpontban megtalálhatók!!!!!!!!!!

vettem a gyereknek 20000 ft-os NIKE-cipőt, 5 hónap után levált a talpa, mind két cipőnek, visszavittük, elküldték bevizsgáltatni, erős a gyanúm, hogy a saját bevizsgálójuk, előbb kellett volna visszahozni, akkor még javítható lett volna, ezt mondták, ha nem fogadom el a szakvéleményt saját pénzemen küldhetem másik bevizsgálóhoz, de azt sem kötelesek elfogadni. mad.gif
nagyon sok a panaszos, fekete listán a kft, tele van az internet a panaszos levelekkel
Békéltetőkhöz mehetsz csak, akik, nem hatóság, nekik csak kérni lehet a"kedves nagykereskedőt," aki pedig rendre meg sem jelenik a tárgyalásukon, és persze füle botját sem mozdítja a békéltető testület felszólítására.
a békéltetők szankciója csak annyi, hogy közzé teszik a "rosszul viselkedő adatait," őket pedig ez láthatóan nem izgatja, attól az ő bevételük nem csökken. clap2.gif
bíróságra mehetsz a békéltető után, ez kb. 3 hónap beadvány, tárgyalás, várakozás, és mire végigcsinálod kikészülsz idegileg bele. devil.gif
Csak azt nem tudom, hogy minek van szükség a békéltetőkre, ha semmi hatósági jogosultságuk nincsen, egy közbülső állomás időhúzásra az adó fizetők pénzén??

Régen a fogyasztóvédőkhöz fordulhattunk, tőlük tartottak, mert végrehajtathatták a jogos reklamációs ügyeket.
Vagy legalább választhatna a vevő, hogy melyik bevizsgálót kéri, akkor nem tehetnék meg, hogy korrupciós íze legyen a dolognak. SZERINTETEK MIT TEHET AZ EMBER? lehet változtatnunk ilyen visszásságokon, vagy a beletörődés??????

egy elkeseredett anya crybaby.gif
Blade
Költözz el más országba. Véleményem szerint mást nem tehetsz, ami javítana a helyzeten. alien.gif
Mozigépész
A másik az, hogy a cégek tudják azt, hogy a békéltető testület nem kötelező, ez után meg nem fog bíróságra menni senki, és nyertek! Pedig ha már a békéltető testület is a javadra ítélt, nagy valószínűséggel (volt itt rá példa) a bíróság is a cég ellen ítélt jogerősen, a cég csak nézett mint a partra vetett ha, és muszáj volt fizetnie mindent!
Minél több ilyen van, annál nagyobb erejük lesz a békéltető testületeknek, szerintem!
zsazsa
Szeretnék tanácsot kérni, mert úgy érzem, teljesen kiszolgáltatott vagyok a jogszabályoknak köszönhetően.

2009. 06.14-én sietve vásároltam egy Teva szandált a 10 éves fiamnak. Másnap indult egy sporttáborba, nem szerettem volna szandál nélkül hagyni ( a tavalyit nem találtam meg otthon ...). 12.990Ft-ba került, ami nagyon mélyen érintette a zsebemet, de úgy gondoltam, legalább az egész nyarat kibírja és talán még a lányom is megörökölheti.

A fiam lelkére kötöttem, hogy nagyon vigyázzon rá - nincs focizás, biciklizés, azt csak a sportcipőjében teheti. Ezt olyannyira komolyan vette, hogy július végéig szinte fel se vette a szandit. Aztán július 25-től kezdte használni, csak és kizárólag utcai viseletként. (Előkerült a tavalyi szandi is, amelyet minden egyébre használt - igaz, egy picit már lelógott a lába...).
Augusztus 2. hetére a szandál talpa levált. Csak a baloldali. Nagyon nem örültem, mert 3 nap múlva edzőtáborba ment a fiam.
Visszavittem a Hervisbe, ahol a kedves szőke néni nagyon flegma módon tudatta velenm, hogy ez javítható és kb egy hét múlva lesz kész. Nagyon ideges lettem, mert akkor mit adok a gyereknek az egy hetes táborra? A régi szandi már igencsak kezdett kicsi lenni. Végülis elfogadtam a javítást.
Iskola előtt pár nappal tudtam elmenni a kész szandiért, 4 nap használat után újra levált a talpa. Visszavittem. A néni szerint a szandi javítható. És különben is a gyerek nem rendeltetésszerűen használja, látszik a szandi orrán! Én is megnéztem - szerintem az látszik, hogy alig használt. Nem kérek a megjegyzésből. Elküldettem szakvéleményre. Ma jött meg a hivatalos válasz az üzletbe, a szőke néni felhívott és elmondta, hogy a vélemény szerint javítható a szandál.

Kérdésem: meddig javítható? Ha újra javíttatom, és 3 nap múlva megint leválik a talpa, megint az lesz a vélemény, hogy javítható?
A nyárnak vége - a fiam 2 hetet nem tudat használni a szandált, mert javítás vagy véleményezés alatt volt. Ha most újra javíttatom, és tavasszal esetleg megint szétnyílik a talpa 3 nap után, mit tegyek ? Ez egy gyerekszandál, amit a gyerek kinő, ráadásul szezonális termék.

köszönöm a segítséget!

Ui:
A Hervises szőke néniket pedig valószínűleg külön képzik, hogy hogyan lehet minél undokabb és lekezelőbb a vevővel.
Mozigépész
Idézek:
"úgy érzem, teljesen kiszolgáltatott vagyok a jogszabályoknak köszönhetően.
"
Végig olvasva a hozzászólásodat, te nem vagy tisztában a jogszabályokkal, pedig a fenti szöveg után azt hittem....
Tényleg addig javíthatnak ameddig akarnak, ezt megengedi a jogszabály, de (ugye amit tudni illik, és sok helyen a fórumon le van írva) ha sokszor (esetünkben) ugyan azzal a hibával javítják, nem oldódik meg a hiba, kérhetsz cserét vagy jelentős kellemetlenségre hivatkozva elállsz a szerződéstől, és a teljes vételárat vissza kell kapnod!
NevetőPudingok
Tisztelt FVF!

2009.05.14-én rendeltem egy barátnőmmel karöltve interneten keresztül puhatalpú cipőket gyermekinknek. A lányom akkor volt 13 hónapos. Amikor megkaptuk, fel is próbáltuk és tapasztaltuk, hogy nagyobb a cipő mint a kislányom lába. De mivel a kereskedő honlapján a következő áll, nem aggódtam: Hosszabb ideig használható, mint merevtalpú társaik, mivel egy puhatalpú cipő-méret két hagyományos cipő méretet ölel fel. Egy puhatalpú kiscipő esetében az se nagy baj ha vásárláskor kicsit nagyobb a cipő.[color=#FF0000].
4 hónappal a vásárlás után észrevettem a cipőn, hogy a talprészén lyukadás található. Közben beszéltem a barátnőmmel, akivel együtt rendeltük a cipőket és ő is hasonló hibára panaszkodott. Múlt hét pénteken ő családjával felvitte a cipőket a kereskedő mintaboltjába. Ott csak az alkamazottakkal tudott beszélni, akiknek elmondta, hogy gyermekeink beltéren használták a cipőket, noha ők kültérre is ajánlják; nyáron alig-alig használták a gyerekek, a tényleges használati idő kb. 2 hónap lehet. Mindezek tudatában és mivel alig 4 hónap telt el a vásárlás óta, kérte őket, hogy cseréljék ki a cipőket. számunkra annyira egyértelműnek tűnt, hogy mit fognak majd tenni. Legnagyobb megdöbbenésünkre egyáltalán nem voltak segítőkészek, sőt! Azt mondták, a gyerekek biztosan motoroztak benne, mert ez a lyukadás pont olyan mintha attól keletkezett volna. Zárójelben megjegyezném, hogy a lányom a mai napig nem tud motorozni és nincs is neki, barátnőm kisfia pedig még csak most kezdett el járni. Tovább folyt a vádaskodásuk, hogy biztosan használtuk kültéren is. Nem is értem, hogy miért lenne baj, ha így történt a, volna hisz úgy hírdetik, hogy kül- és beltérre! Az egész úgy záródott le, hogy 1 hét múlva telefonon fognak keresni minket, hogy kijavítják-e vagy sem.
Ha számunkra negatív kimenetelű lenne az eljárás, mit tudunk tenni jogaink érvényesítése érdekében? pontosan miylen jogok illetnek meg minket ez esetben?
Válaszát előre is köszönöm!
Eszter
Mozigépész
Eszter!
Mint olvashattad volna ez nem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (ez az FVF új hivatalos neve) hivatalos fóruma, bár van onnan aki válaszol.
A főoldalon (pontosan ITT) össze vannak gyűjtve az ilyen esetekre a válaszok.
Alap esetben minden termékre függetlenül attól, hogy garanciális vagy sem, két év szavatosság van. Az első hat hónapban az eladónak kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt történt a hiba, utána majd neked. Garanciális idő alatt (ami egy év) végig a bizonyítás az eladón van.
Jelen esetben ha tudod bizonyítani, hogy ők nem tájékoztattak arról, hogy nem használható kültéren (használati utasítás), akkor erre nem hivatkozhat utólag.
Várd meg a fejleményeket, és ennek tükrében tudod folytatni az "ügyintézést".
kismoncsi
Fiamnak 5 hónapja vettem egy NIKE bőr stoplis cipőt a Football World egyik üzletében csupán 24990,-Ft-ért.(Gondoltam márkás is, drága is, biztos sokáig is bírja!)
Mivel a cipő a 6 hónapos garanciális időn belül kilyukadt, illetve elszakadt, vissza vittem a boltba cserére. Nem cserélték ki, hanem elküldték bevizsgálásra, aminek az eredményét a mai napon (1 hónapos várakozás után) kaptam meg.
Elutasították a reklamációmat indoklás nélkül! Nem cserélik ki, vissza sem adják a pénzt, vihetem a lyukas cipőt és kész!

Azt gondolom, hogy a foci cipő arra való, hogy focizzanak vele, és ha az 5 hónapnyi használat után tönkre megy, az nem felel meg a követelményeknek! Nagyon felháborít a dolog!

Mit tehetek, hova fordulhatok ez ügyben?

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.