barosheni
2009.09.21, 19:37
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
INTERSPAR, Győr, Árkád
Szeptember 5-én vettünk egy Orion MP4 lejátszót. Hazavittük és nem működtek rajta a gombok.
Szeptember 6-án visszavittük, és kicserélték egy másikra, ami érintőképernyős. Hazavittük és állandóan futott a menüje.
Szeptember 8-án visszavittük, visszaadták a pénzünket.
METRO, Győr
Szeptember 8-án vettünk egy érintőképernyős ugyanolyat, mint eddig. Hazavittük és volt egy piros csík a képernyőjén keresztben.
Azonnal visszavittük és kicserélték.
Szeptember 12-ig működött a készülék, amikor egyszercsak szétesett a képernyő felbontása.
Szeptember 13-án visszavittük, és mivel túlléptük a 72 órát, javításra küldték.
Szeptember 21-én este telefonáltak a vevőszolgálatról, hogy visszaküldték a lejátszónkat, de nem javították meg, mert szét van törve a képernyője. Mondtam, hogy mikor átadtuk, nem volt széttörve. Szerintük csak akkor látszik, ha be van kapcsolva. Le nem ejtettük, az biztos. Akkor meg mitől tört szét. Azt mondták, hogy menjek érte, így visszaadják, csináljak vele, amit akarok.
Segítsetek! Hogyan tovább? Nem akarom elbukni a 12 ezer forintot, amibe került. Ráadásul a lányom névnapi ajándéka volt.
Köszi
vargamac
2009.09.21, 19:53
Szia!
Az első tanulság: ne vegyél ilyen márkájú készüléket többször. De komolyra fordítva a szót: amikor átvették, ugye nem írták rá az átvételi elismervényre, hogy törött a képernyő? Ha nem, akkor az nem is volt törött, mert ha az lett volna kutya kötelességük lett volna ezt jelezni a szerviz felé. Tehát vagy azért kötelesek megjavítani, mert nem írták rá az átvételi elismervényre a nyilvánvaló sérülést, vagy pedig azért, mert ők törték el a szállítgatások közben. Tehát nem vedd át törötten. Kérd a javítást, ha nem a fogyasztóvédelemhez fordulhatsz.
barosheni
2009.09.21, 21:10
(vargamac @ 2009.09.21, 20:53)

Szia!
Az első tanulság: ne vegyél ilyen márkájú készüléket többször. De komolyra fordítva a szót: amikor átvették, ugye nem írták rá az átvételi elismervényre, hogy törött a képernyő? Ha nem, akkor az nem is volt törött, mert ha az lett volna kutya kötelességük lett volna ezt jelezni a szerviz felé. Tehát vagy azért kötelesek megjavítani, mert nem írták rá az átvételi elismervényre a nyilvánvaló sérülést, vagy pedig azért, mert ők törték el a szállítgatások közben. Tehát nem vedd át törötten. Kérd a javítást, ha nem a fogyasztóvédelemhez fordulhatsz.
Köszi a választ. Csak azt mondták a képernyő széttörése kívülről nem látszik. Kíváncsi vagyok, mit értenek ezalatt.
L_Matyi
2009.09.22, 09:59
(barosheni @ 2009.09.21, 22:10)

Csak azt mondták a képernyő széttörése kívülről nem látszik. Kíváncsi vagyok, mit értenek ezalatt.
Lényegtelen mit jelent, a lényeg, hogy nekik kell bizonyítani, hogy ez a hiba a vásárláskor még nem állt fenn, azaz te okoztad. Ha kívülről nem látszik, akkor lehet, hogy te így vetted. Szóval kérjél egy szakvéleményt tőlük, a szerviz nem független így az ő véleménye nem számít, el kell küldjék valahová bevizsgáltatni.
(L_Matyi @ 2009.09.22, 10:59)

(barosheni @ 2009.09.21, 22:10)

Csak azt mondták a képernyő széttörése kívülről nem látszik. Kíváncsi vagyok, mit értenek ezalatt.
Lényegtelen mit jelent, a lényeg, hogy nekik kell bizonyítani, hogy ez a hiba a vásárláskor még nem állt fenn, azaz te okoztad. Ha kívülről nem látszik, akkor lehet, hogy te így vetted. Szóval kérjél egy szakvéleményt tőlük, a szerviz nem független így az ő véleménye nem számít, el kell küldjék valahová bevizsgáltatni.
Sziasztok!
Sajnos, a szerviz szakvéleménye is számit. A törvénben nincs benne, hogy csak független szakértő véleményét lehet elfogadni. Mindenki úgy bizonyít ahogy tud.
Ezt a dolgot a fogyasztóvédelmi hatóság így fogalmazza meg:
6. Kötelező-e a fogyasztóvédelmi hatóság szakvéleménye a kereskedőre?
Nem. A bizonyítás szabad, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság szakvéleménye egyenértékű bármilyen más szakvéleménnyel. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a jogviták során — legyen az békéltető testületi vagy bírósági eljárás, a hatósági vélemény tartalma hasznos és fontos eszköz lehet, azzal ellentétes döntés igen ritkán születik.
L_Matyi
2009.09.22, 12:33
(Rigel @ 2009.09.22, 11:34)

Sajnos, a szerviz szakvéleménye is számit. A törvénben nincs benne, hogy csak független szakértő véleményét lehet elfogadni. Mindenki úgy bizonyít ahogy tud.
Ez így van, de azért az nem bizonyítás, hogy az egyik fél ezt állítja a másik meg azt. Csodálkoznék, ha ez a "bizonyítás" megállná a helyét mondjuk a bíróság előtt.
(L_Matyi @ 2009.09.22, 13:33)

(Rigel @ 2009.09.22, 11:34)

Ez így van, de azért az nem bizonyítás, hogy az egyik fél ezt állítja a másik meg azt. Csodálkoznék, ha ez a "bizonyítás" megállná a helyét mondjuk a bíróság előtt.
Pedig sajnos ez van. Ez a lényege a bizonyításnak. A békéltető testületnek ezek alapján kell döntenie.
Szerintem ebben az esetben a szakvélemények csak annyit tudnak bizonyítani hogy a kijelző sérült és ez valószínüleg valamilyen külső behatás következménye.
Azt már senki sem fogja tudni megállapítani, hogy ez hol, mikor és ki tette.
L_Matyi
2009.09.23, 08:52
(Rigel @ 2009.09.22, 20:46)

Azt már senki sem fogja tudni megállapítani, hogy ez hol, mikor és ki tette.
Pont ez a lényeg! A jótállás ideje alatt az eladónak kell bizonyítania, hogy a hiba nem állt fenn az eladáskor. Ez pedig, ha nem megállapítható, akkor azt kell feltételezni, hogy fennállt. Ha nem bizonyítható, akkor te nyertél (jótállás alatt, szavatosság esetén pont fordítva).
barosheni
2009.09.23, 09:40
Tegnap megtörtént a nagy találkozás az eladóval (Metro). Vevőszolgálaton csak annyit mondtak, ez van, nem gazdaságos a képernyő cseréje. Addigra már beszéltem a fogyasztóvédelemmel, és azt mondták, ha nem nézték meg a készüléket átvételkor, mi a baja, akkor nyert ügyünk van, ha békéltető testülethez fordulunk.
Mondtam, hogy üzemvezetővel szeretnék beszélni, ami annyit jelentett, hogy elmondtam a fogyasztóvédelem véleményét, illetve, hogy nem óhajtom elbukni a 12 ezer forintot.
Nagyon rendes üzemvezető volt, mert azt ajánlotta, menjek be, vegyek egy másik készüléket, majd annak a számlájával vigyem be a vevőszolgálatra a régi, rossz készüléket. Cseregarancia helyett kérjem a pénzem visszafizetését. Megtörtént. Bár csak ugyanolyan mp4 lejátszót vehettem, de most 3 napig nyomkodni fogjuk, kijön-e valami baja.
L_Matyi
2009.09.23, 09:46
Mozigépész
2009.09.23, 13:40
Ügyes, gratula!
(barosheni @ 2009.09.23, 10:40)

Tegnap megtörtént a nagy találkozás az eladóval (Metro). Vevőszolgálaton csak annyit mondtak, ez van, nem gazdaságos a képernyő cseréje. Addigra már beszéltem a fogyasztóvédelemmel, és azt mondták, ha nem nézték meg a készüléket átvételkor, mi a baja, akkor nyert ügyünk van, ha békéltető testülethez fordulunk.
Mondtam, hogy üzemvezetővel szeretnék beszélni, ami annyit jelentett, hogy elmondtam a fogyasztóvédelem véleményét, illetve, hogy nem óhajtom elbukni a 12 ezer forintot.
Nagyon rendes üzemvezető volt, mert azt ajánlotta, menjek be, vegyek egy másik készüléket, majd annak a számlájával vigyem be a vevőszolgálatra a régi, rossz készüléket. Cseregarancia helyett kérjem a pénzem visszafizetését. Megtörtént. Bár csak ugyanolyan mp4 lejátszót vehettem, de most 3 napig nyomkodni fogjuk, kijön-e valami baja.
Szia!
Tehát akkor most van is számlád meg nincs is?
barosheni
2009.09.23, 20:06
(Rigel @ 2009.09.23, 14:55)

(barosheni @ 2009.09.23, 10:40)

Szia!
Tehát akkor most van is számlád meg nincs is?
Igazából az új számlát adták oda. Lehet, hogy véletlenül? Nem érdekel, mert hisztitek vagy nem, ez is szarakodik. Állandóan töltőn kell lennie, akkor megy. Mutatja, hogy tele van, leveszem róla, aztán pár perc után leáll, fekete képernyő. Szóval, a 72 órán belüli számlával holnap megint megyünk, de már a PÉNZT KÉRJÜK. Ennyire szar lenne ez a fajta Orion mp4 lejátszó? Tévénk, dvd lejátszóink Orion márkájúak, egyikkel sincs semmi gond. Most meg már az 5. mp4 lejátszó sem működik normálisan? Nem hiszem el.