Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Garanciális javítás
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
papisa
Vettem egy sony digi fényképezőt .Kb. fél évet bírt ki már a karácsonyt se tudtam fényképezni vele .
Jan. 4-én beadtam a garanciális szervízbe de azóta hiába kérdezem "még nem jött meg " a válasz .
Most ugye febr. 5 van és ma se tudtak mit mondani .Már azt a szervízt is hívtam amelyik Pesten végzi a tényleges javítást .
A jótállási jegyben nincs kitétel és a Sony honlapján is csak egy általános tájékoztató van a jótállással kapcsolatban .Jellemzően döntő többségben hogy melyek a kizáró okok bash.gif

Sehol se találkoztam azzal hogy meddig kell tűrnöm hogy nincs a drágán megvett "márkás" gépem .
Ha nincs ilyen kitétel akkor akár a nyári nyaralást se tudom lefényképezni nem beszélve a fiam közelgő születésnapjáról .
A farsangot már nem is említem mert arról is lekéstem már crybaby.gif

Mikor mondhatom azt hogy menjetek a sunyiba és kérek egy új gépet helyette ?
bartaszili
GYIK: Határidők Kifogások Rendezése
Kenderice
(papisa @ 2008.02.05, 19:53) *

Vettem egy sony digi fényképezőt .Kb. fél évet bírt ki már a karácsonyt se tudtam fényképezni vele .
Jan. 4-én beadtam a garanciális szervízbe de azóta hiába kérdezem "még nem jött meg " a válasz .
Most ugye febr. 5 van és ma se tudtak mit mondani .Már azt a szervízt is hívtam amelyik Pesten végzi a tényleges javítást .
A jótállási jegyben nincs kitétel és a Sony honlapján is csak egy általános tájékoztató van a jótállással kapcsolatban .Jellemzően döntő többségben hogy melyek a kizáró okok bash.gif

Sehol se találkoztam azzal hogy meddig kell tűrnöm hogy nincs a drágán megvett "márkás" gépem .
Ha nincs ilyen kitétel akkor akár a nyári nyaralást se tudom lefényképezni nem beszélve a fiam közelgő születésnapjáról .
A farsangot már nem is említem mert arról is lekéstem már crybaby.gif

Mikor mondhatom azt hogy menjetek a sunyiba és kérek egy új gépet helyette ?

Nagyon sokszor le lett itt írva, hogy ilyen esetekben mit lehet tenni. Be kell menni az üzletbe, ahol vetted és jelentős kényelmetlenségre hivatkozva el lehet állni a szerződéstől és visszakérni a vételárat
vargamac
(bartaszili @ 2008.02.05, 21:28) *

"Nagyon sokszor le lett itt írva, hogy ilyen esetekben mit lehet tenni. Be kell menni az üzletbe, ahol vetted és jelentős kényelmetlenségre hivatkozva el lehet állni a szerződéstől és visszakérni a vételárat"

Igazatok van sokszor le lett írva. De nem vevőbarát ha ezt a bajban lévő orra alá dörgölöd, hogy Te "okoska" miért nem olvasod a fórumot gyakrabban. Nem vagytok véletlenül valahol Vevőszolgálatosok? clap2.gif
asdf
Es az mennyire hobbyfogyasztovedo-barat, hogy az _elso oldalon_, _szines_, _nagy_ betukkel osszegyujtott lenyeget keptelen elolvasni a problemaval jelentkezok nagy szazaleka? tongue.gif
papisa
Hello,

Kösz a segítséget , de ezen a fórumon is csak azt tapasztaltam hogy a "törzslakók megszólják" azt aki regisztáció utáni első kérdését megelőzően nem túrkált könyékig a hozzászólásokban .
Ha valaki 30-40 hozzászóláson túl van az elhiszem hogy tisztában van néhány dologgal mert legalább ennyit végig is olvasott . Mivel szerencsére nem mindennapos problémám az hogy a fogyasztóvédelem rejtelmeiről tanakodjak így amikor szükségem volt ezirányú segítségre először a netet túrtam .1-2 óra kutakodás után el is jutottam ide és azt gondoltam hogy nem kutakodok még tovább 1-2 órát a hozzászólásokban hanem felteszem kérdésként .
Hiba volt és elnézést ha belegázoltam a fórum megszokott "ügymenetébe" .
Végülis elég volt egy telefonszámot felhínom a fogyasztóvédelemnél és nagyjából ugyanezt mondták mint itt amit olvastam .
Menjek vissza a boltba ha valami nem tetszik akkor ezek után kinyalhatom mert jogaim azok nincsennek minekután az eladó nem köteles kicserélni és a következő menet meg a Békéltető Testület lenne .

A sony márkaszervíz meg nemes egyszerűséggel csak " így megy ez Magyarországon" felhanggal zárta a telefonbeszélgetésem .
Blade
(papisa @ 2008.02.10, 21:01) *

Menjek vissza a boltba ha valami nem tetszik akkor ezek után kinyalhatom mert jogaim azok nincsennek minekután az eladó nem köteles kicserélni és a következő menet meg a Békéltető Testület lenne .

Akkor valamit félreértettél: nem próbáltál még beírni a vásárlók könyvébe, illetve nem álltál még el a szerződéstől. A vásárlók könyvétől a forgalmazók 95%-a megfelelően berezel, és ilyenkor - ha duzzogva is - visszaadják a pénzed.
A béléltető testületig, illetve bíróságig csak a legelvetemültebbek viszik (pl Mistral), mert az önbecsülésük többet ér nekik, mint a pénzük...
Dany20
Sziasztok

Nekem is hasonlo problémám van.December 10-én vásárolat komlett számítogépet, monitor nélkül.A merevlemez viszont érdekes kattogo hangot adot ki működés közben.Az ünnepek miatt viszont csak január 10-én tudtam visszavinni az üzletbe.Ott jegyzökönyvet nem írtak,csak egy munkalapot.Azt mondták 2 napon belül értesítenek a hibrol.Ehhez képest én 1 hét mulva hívtam fel öket,akkor közölték hogy hibás,továbbküldték pestre a szervizbe.2 hét elteltével elkezdtem a telefonhívásoka,a válasz:várjak türelemmel.3 hét mulva azt mondták cserét kapok,viszont nem volt a nagykerben ilyen tipusu termék,ezért nem tudták szállítani.Azóta sem kaptam semmi hírt,egyszer sem hívtak.Az én hívásaimra a válasz:várjak türelemmel.
Kérdésem:mit tehetek ilyen esetben?jelentös kényelmetlenségre hivatkozva kérhetem a szerzödéstöl valo eltérést és a vételár visszafizetését,esetleg egy uj terméket?
Trysii
(Dany20 @ 2008.02.23, 10:01) *

Sziasztok

Nekem is hasonlo problémám van.December 10-én vásárolat komlett számítogépet, monitor nélkül.A merevlemez viszont érdekes kattogo hangot adot ki működés közben.Az ünnepek miatt viszont csak január 10-én tudtam visszavinni az üzletbe.Ott jegyzökönyvet nem írtak,csak egy munkalapot.Azt mondták 2 napon belül értesítenek a hibrol.Ehhez képest én 1 hét mulva hívtam fel öket,akkor közölték hogy hibás,továbbküldték pestre a szervizbe.2 hét elteltével elkezdtem a telefonhívásoka,a válasz:várjak türelemmel.3 hét mulva azt mondták cserét kapok,viszont nem volt a nagykerben ilyen tipusu termék,ezért nem tudták szállítani.Azóta sem kaptam semmi hírt,egyszer sem hívtak.Az én hívásaimra a válasz:várjak türelemmel.
Kérdésem:mit tehetek ilyen esetben?jelentös kényelmetlenségre hivatkozva kérhetem a szerzödéstöl valo eltérést és a vételár visszafizetését,esetleg egy uj terméket?

Mindkettőhöz jogod van, pláne, hogy kinyilatkozták, hogy nem javítható és cserélik.
Mellesleg merevlemezt a legritkább esetben szoktak tudni csak javítani, és olyan alacsony a piaci ára, hogy még akkor sem javítják, ha egyébként tudnák, mert többe kerül a szállítás, javítás, alkatrész, mint egy új winchester.

Bemész a boltba, kéred, hogy cserléjék ki, hivatkozva arra, hogy nem tudták megjavítani. Cserélni, csak pontosan ugyanolyan /méretre, márkára megegyező/ termékre lehet. Ha ilyet nem tudnak adni, akkor:
1. Elállhatsz a szerződéstől, vagyis visszakapod a vételárat.
2. Megegyezhetsz velük abban, hogy másféle vinyót kapsz, vagy levásárolod az árát, de erre NEM KÖTELEZHETNEK, ha nem szeretnél élni ezzel. A jog nem ismeri a levásárlás fogalmát.
Dany20
Köszi szépen az infokat.Szombaton be is mentem,akkor megigérték hogy szerdára itt lesz.De ha nem akkor kérni fogom a polcrol,esetleg ha ugy állnak a dologhoz akkor vásárlok könyve és elállok a szerzödéstöl.
Jo kis oldal ez,örülök hogy rátaláltam.Rengeteget tanulhat az ember,hogy hogyan védekezzen a kizsákmányolo boltosok ellen,akik csak addig kedvesek amíg megvesz valamit az ember utánna ejtve van. starwars.gif
Blade
(Dany20 @ 2008.02.25, 20:04) *

Köszi szépen az infokat.Szombaton be is mentem,akkor megigérték hogy szerdára itt lesz.De ha nem akkor kérni fogom a polcrol,esetleg ha ugy állnak a dologhoz akkor vásárlok könyve és elállok a szerzödéstöl.
Jo kis oldal ez,örülök hogy rátaláltam.Rengeteget tanulhat az ember,hogy hogyan védekezzen a kizsákmányolo boltosok ellen,akik csak addig kedvesek amíg megvesz valamit az ember utánna ejtve van. starwars.gif

Dunát lehet rekeszteni hardverbolttal. A legjobb védekezés, ha nem vásárolsz tőlük többet. nuke.gif
Dany20
Tegnap sikeresen megkaptam a vincsimet.Szerintem megunták hogy a nyakukra járok,és napi 3 alkalommal telefonálok.Így saját készletröl cserélték.
mrteddy
Sziasztok!
Nekem egy Olympus fényképezőgépem romlott el úgy, hogy először beadtam egy szervizátvevő helyen, azok elküldték a gépet Prágába, elvileg megcsinálva visszaküldték, és visszakaotam, ja és vagy 25 napig csinálták. Az LCD-n a pixelhibát nem csinálták meg, ccd-t cseréltek elvileg, de lehet azt sem..
Az LCD pixelhibával, és az előzőekben tapasztalt más képalkotási (homályos képek, fehér pöttyök a képen) beadtam ma újra, csak a másik olympus szervizátvevő helyen, ahol mondtam, hogy kicserélést kérek. Erre a hölgy mondta, hogy ő e fölött nem tud dönteni, el kell küldenie a szervízbe (Prágába) majd ők bevizsgálják, és valószínű kicserélik. Megint adtak egy lapot, hogy várható elkészülés ey hónap múlva. Amikor rákérdeztem, hogy akkor ugye telefonálnak 3 napon belül, hogy cserélik-e vagy javítják, erre egy nem volt a válasz, Csehországból nem jeleznek vissza, csak fogadják, megjavítják, vagy írnak jóváírást.
Mit lehet ilyenkor tenni, ha már egyszer 25 napot töltött a szervízben, majd ugyanazzal a hibával megint elvitték 30napra? Elállhatok a szerződéstől, igazából mindkét esetben alá kellett írnom a papírt, hogy bevették... Illetve ha 3munkanapon belül nem szólnak, hogy mi lesz a géppel akkor azért már elállhatok a szerződéstől, ugye?
Illetve az elállást az Extreme Digitalnak vagy az olympusnak kell benyújtani?
Szóban is meg lehet ezt tenni?
Köszi a segítséget!
DTF
(mrteddy @ 2008.03.05, 15:06) *

Sziasztok!
Nekem egy Olympus fényképezőgépem romlott el úgy, hogy először beadtam egy szervizátvevő helyen, azok elküldték a gépet Prágába, elvileg megcsinálva visszaküldték, és visszakaotam, ja és vagy 25 napig csinálták. Az LCD-n a pixelhibát nem csinálták meg, ccd-t cseréltek elvileg, de lehet azt sem..
Az LCD pixelhibával, és az előzőekben tapasztalt más képalkotási (homályos képek, fehér pöttyök a képen) beadtam ma újra, csak a másik olympus szervizátvevő helyen, ahol mondtam, hogy kicserélést kérek. Erre a hölgy mondta, hogy ő e fölött nem tud dönteni, el kell küldenie a szervízbe (Prágába) majd ők bevizsgálják, és valószínű kicserélik. Megint adtak egy lapot, hogy várható elkészülés ey hónap múlva. Amikor rákérdeztem, hogy akkor ugye telefonálnak 3 napon belül, hogy cserélik-e vagy javítják, erre egy nem volt a válasz, Csehországból nem jeleznek vissza, csak fogadják, megjavítják, vagy írnak jóváírást.
Mit lehet ilyenkor tenni, ha már egyszer 25 napot töltött a szervízben, majd ugyanazzal a hibával megint elvitték 30napra? Elállhatok a szerződéstől, igazából mindkét esetben alá kellett írnom a papírt, hogy bevették... Illetve ha 3munkanapon belül nem szólnak, hogy mi lesz a géppel akkor azért már elállhatok a szerződéstől, ugye?
Köszi a segítséget!

Ha egyetlen pixel nem "működik" a kijelzőn, akkor az nem számít hibának tudtommal, csak akkor, ha több hibás van egyszerre.
Ne az Olympos hivatalos szervízeibe vigyed a gépedet, hanem az Edigitalhoz. Tőlük vásároltad, ők a jogi értelembe vett forgalmazók, nekik kell intézni a garanciális problémákat. Hiába próbálkozol a szervízeknél, nem csinálhatnak semmit, maximum egy csereutalványt állíthatnak ki a részedre.
Az elállási szándékodat (Vásárlók könyvébe le kell írni) mindenféleképpen a vásárlás helyén kell megtenned, vagyis jelen esteben az Edigitalnál. De! Először kérjed, hogy cseréljék ki neked a gépedet egy újra, mivel többszöri javítás nem hozott eredményt, a hibák továbbra is fennállnak. Ha nem tudnak ugyanolyanra cserélni, akkor kérheted a vételár visszafizetését. Ha mindent megtagadnak, akkor rögzítsd az eseményeket a vásárlók könyvébe
mrteddy
(DTF @ 2008.03.05, 17:04) *

Sziasztok!
Köszi a segítséget!

Ha egyetlen pixel nem "működik" a kijelzőn, akkor az nem számít hibának tudtommal, csak akkor, ha több hibás van egyszerre.
Ne az Olympos hivatalos szervízeibe vigyed a gépedet, hanem az Edigitalhoz. Tőlük vásároltad, ők a jogi értelembe vett forgalmazók, nekik kell intézni a garanciális problémákat. Hiába próbálkozol a szervízeknél, nem csinálhatnak semmit, maximum egy csereutalványt állíthatnak ki a részedre.
Az elállási szándékodat (Vásárlók könyvébe le kell írni) mindenféleképpen a vásárlás helyén kell megtenned, vagyis jelen esteben az Edigitalnál. De! Először kérjed, hogy cseréljék ki neked a gépedet egy újra, mivel többszöri javítás nem hozott eredményt, a hibák továbbra is fennállnak. Ha nem tudnak ugyanolyanra cserélni, akkor kérheted a vételár visszafizetését. Ha mindent megtagadnak, akkor rögzítsd az eseményeket a vásárlók könyvébe

Elismerték erre az egy pixelre is, hogy hiba. Ma vittem be a szervízátvevő helyre. Azt nem értem igazából, hogy nem tudok olyat, hogy cserét kérek, mert azt mondják Csehországban döntik el, hogy mi lesz a sorsa. A másik, hogy első körben is jeleztem a pixelhibát, nem csinálták meg, most megint beletellik +25-30 napba, mire a kétszer jelzett hibát egyszer megcsinálják, így egy hibával a szervizidő 50-60 napra rúg. És mindenhol csak a karjukat tárják szét, hogy ők nem tehetnek semmit. Edigitalban is ez történt. Ő átveheti a gépet, felírja mi az észrevétel, és elküldi az Olympusnak, Olympus ki Csehországba, és ott történik a tényleges bevizsgálás.
Most folyamatban van egy szervizintézés, e mellett el tudok állni a szerződéstől?
DTF
(mrteddy @ 2008.03.05, 19:15) *

(DTF @ 2008.03.05, 17:04) *

Sziasztok!
Köszi a segítséget!

Elismerték erre az egy pixelre is, hogy hiba. Ma vittem be a szervízátvevő helyre. Azt nem értem igazából, hogy nem tudok olyat, hogy cserét kérek, mert azt mondják Csehországban döntik el, hogy mi lesz a sorsa. A másik, hogy első körben is jeleztem a pixelhibát, nem csinálták meg, most megint beletellik +25-30 napba, mire a kétszer jelzett hibát egyszer megcsinálják, így egy hibával a szervizidő 50-60 napra rúg. És mindenhol csak a karjukat tárják szét, hogy ők nem tehetnek semmit. Edigitalban is ez történt. Ő átveheti a gépet, felírja mi az észrevétel, és elküldi az Olympusnak, Olympus ki Csehországba, és ott történik a tényleges bevizsgálás.
Most folyamatban van egy szervizintézés, e mellett el tudok állni a szerződéstől?

Nem Csehországban döntik el, hogy cserélik e a géped vagy sem, hanem itthon, mégpedig az Edigital. Akármit is mondanak, akármivel is érvelnek, nekik KELL cserélniük.
Igazából azt kellene megértetni velük, hogy te leadtad javításra a fényképezőgépedet a felsorolt hibákkal, amiket a szakszervíz nem tudott orvosolni, vagyis nem tudják megjavítani. Így jön képbe a csere.
Gondolom ha decemberben vásároltad, akkor gyártják még a típust, így tudják raktárról cserélni.
Ha már bevették javításra, akkor várjál 15 napot, és ha nem lesz kész addigra sem, akkor kérd a cserét vagy állj el a szerződéstől.
A szerződéstől bármikor elállhatsz, de ez a legvégső lépés.
Lackoo
(mrteddy @ 2008.03.05, 16:06) *

Sziasztok!
Köszi a segítséget!

Szia!
Kisértetiesen hasonló az eset az enyémhez:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...?showtopic=2190

Azok a pöttyök egyébként nem az LCD-n vannak, hanem a CCD-n, és a képen is meglátszik. Sötét képen elég zavaró egy világos kis pixel. Ki is lehet szúrni egyből.
Melyik Olympus szervizbe vitted?

én valószínűleg a napokban elmegyek érte (de hihetetlen rossz a nyitvatartásuk), és utána megyek az Edigitalhoz, ha nem tudunk egymással mit kezdeni. azt nem tudom, hogy érdemes-e, kell-e a szerviznél beírnom a vásárlók könyvébe. Ha elvileg nem ők kötelesek cserélni, hanem az Edigital, akkor legalább a 30napokat meghaladó (de újabban elég 15 nap??) szervizelések miatt, amiért már jár a csere.

Visszatérve a pöttyökhöz. Először nekem megjelent középen... nappal nem is látható, de este egyből feltűnik egy zöld kis pötty. Aztán szaporodott... lett az alján is 2, ami vibrált is, kék-zöld színben. Állítólagos javítás után pedig máshol jelentek meg.

Ha még tart az ügyed, akkor mehetünk együtt az Olympushoz, ill. az Edigitalhoz! smile.gif
Lackoo
Az konkrétan mit takar, hogy elállni a szerződéstől? Ekkor a kereskedő mit tesz/tehet, ill. a vásárló ekkor követeli vissza a vételárat?
Mi van, ha nem tesz eleget a kérésnek a kereskedő?
Adree
Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám, csak nekem nem garanciális javításról van szó (leejtettem a gépet).
1 hónap után érdeklődtem az üzelben, azt mondták nincs még kész a gép, majd értesítenek telefonon...Azóta eltelt 3 hónap!
Az lenne a kérdésem, hogy én is visszakérhetem a gép árát? A javítás 10ezer forint lenne, azt mondták.
Előre is köszönöm a választ!
hudzy
sziasztok. nekem iy ilyen gondom lenne, 05.22leadtam a PDA-mat szervizbe, ott ahol vettem, mert rossz volt a kijelzője. Természetesen garanciális még. Kaptam átvételi elismervényt. most, majdnem 1 hónappal később még mindig semmi hír róla. Egyszer felhívtam őket, akkor közölték, hogy rögtön telefonálnak, ha kész van. A 15 nap rég letelt. Mit érdemes ilyenkor tenni?
válaszokat előre is köszönöm
Blade
(hudzy @ 2008.06.18, 09:01) *

sziasztok. nekem iy ilyen gondom lenne, 05.22leadtam a PDA-mat szervizbe, ott ahol vettem, mert rossz volt a kijelzője. Természetesen garanciális még. Kaptam átvételi elismervényt. most, majdnem 1 hónappal később még mindig semmi hír róla. Egyszer felhívtam őket, akkor közölték, hogy rögtön telefonálnak, ha kész van. A 15 nap rég letelt. Mit érdemes ilyenkor tenni?

Arra semmiképpen ne várj, hogy majd felhívnak. (Majd sohanapján... mindenkit ezzel ráznak le...) Még 1-2 hétig járj a nyakukra, ha addíg se készül el, akkor menj vissza a boltba, és közöld velük, hogy eleged van a várakozásból; az ő felelősségük a javítást lehetőleg 15 napon belül, neked jelentős kellemetlenség okozása nélkül elvégezni, amit a segédjük, a szervíz nem volt képes. Ezek után vagy kicserélik a cuccot, vagy el fogsz állni a szerződéstől. Ha el akarnak hajtani, akkor ezt a vásárlók könyvébe is írd be. Ez hatni szokott. biggrin.gif
hudzy
köszi a választ. az elállás a szerződéstől az pontosan mit takar? vissza adják a pénzt? odamondom, hogy akkor elállok a szerződéstől? smile.gif bocsi ha hülyeséget kérdezek, de nem vagyok járatos az ilyesmiben
Blade
(hudzy @ 2008.06.18, 17:35) *

köszi a választ. az elállás a szerződéstől az pontosan mit takar? vissza adják a pénzt? odamondom, hogy akkor elállok a szerződéstől? smile.gif bocsi ha hülyeséget kérdezek, de nem vagyok járatos az ilyesmiben

Igen, a szerződés megkötése előtti állapotot kell ilyenkor visszaállítani. Egyoldalúan jelentheted be, de csak akkor, ha a kötelezett (az eladó) nem tudta javítással vagy kicseréléssel a szerződéses állapotot visszaállítani (lehetőleg 15 napon belül, neked jelentős kellemetlenség okozása nélkül), és a hiba nem jelentéktelen. Minden ilyesmit csak hivatalosan intézz, ami a vásárlók könyvét vagy tértivevényes levelet jelent.
Javaslom, hogy olvass utána a témának a fórum általános részében.
lazurdeak
(Adree @ 2008.06.17, 17:27) *

Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám, csak nekem nem garanciális javításról van szó (leejtettem a gépet).
1 hónap után érdeklődtem az üzelben, azt mondták nincs még kész a gép, majd értesítenek telefonon...Azóta eltelt 3 hónap!
Az lenne a kérdésem, hogy én is visszakérhetem a gép árát? A javítás 10ezer forint lenne, azt mondták.
Előre is köszönöm a választ!

Természetesen nem kérheted vissza a gép árát, miután Te okoztad a hibát. Viszont miután a szerviz nem teljesítette a vállalt kötelezettségét (javítás), a javítástól elállhatsz: visszakérheted a gépedet és elviheted másik szervizbe, és persze nem kérhetnek tőled pénzt az el nem végzett szolgáltatásért.
Eri
Sziasztok,
Próbáltam sokat tájékozódni, de nem találtam megoldást a problémámra. Segítenétek?
Egy 1 éves ( még jó hogy 2 év a jótállás) 150 literes vízmelegítőről van szó, (amit sajnos nem tudok tömegközlekedéssel szállítani) aminek mindig ugyanaz a "bimicsodája" romlik el -ez ugyanis típushiba-mondja a szervizes. Szólok hogy rossz 1 hét múlva ér rá megnézni, megnézi, anyagot kell rendelni az 2 hét mire megjön, újabb 1 hét mire kijön beszerelni. Az új alkatrésszel működik 2 napot és kezdődik minden elölről. Ez úgy gondolom jelentős kényelmetlenség...és már kétszer eljátszottuk. Meddig legyek türelmes?
Gondom még hogy a jótállási szelvényemet sem töltötte ki a szerelő hiába kértem meg rá. Így nincs sem egy dátumom, sem jegyzőkönyvem amivel mehetnék reklamálni. (Egyáltalán mivel vegyem rá, hogy kitöltse nekem a papírt? Azt mondta: náluk megvan, meg küldik a hajdugyárba.)
És hova ismehetek relamálni? A forgalmazóhoz cserekérelemmel mivel azonos jellegű a hiba (elmondás alapján, mert papírom nincs róla)? Vagy a szervizbe vásárlók könyvébe írni hogy meghaladják a 15 napot?
Jól értelmeztem hogy ha esetleg kicserélnék akkor a forgalmazónak kellene leszerelni, elszállítani, az újat pedig kiszállítani és felszerelni?
Azt olvasom, hogy a FVF-től kérhetek szakvéleményt gond esetén, de az díjköteles. Mégis milyen nagyságrendről van szó?
Most romlott el harmadszor. Lassan 2 hónapja nem tudunk fürödni, mosogatni, stb. Szerintetek kit hívjak holnap? A szervizet? Megint 3 hét?
Bocsi a sok kérdésért, de előre is köszönöm ha segítetek.
lazurdeak
(Eri @ 2008.07.28, 02:48) *

Sziasztok,
Próbáltam sokat tájékozódni, de nem találtam megoldást a problémámra. Segítenétek?
Egy 1 éves ( még jó hogy 2 év a jótállás) 150 literes vízmelegítőről van szó, (amit sajnos nem tudok tömegközlekedéssel szállítani) aminek mindig ugyanaz a "bimicsodája" romlik el -ez ugyanis típushiba-mondja a szervizes. Szólok hogy rossz 1 hét múlva ér rá megnézni, megnézi, anyagot kell rendelni az 2 hét mire megjön, újabb 1 hét mire kijön beszerelni. Az új alkatrésszel működik 2 napot és kezdődik minden elölről. Ez úgy gondolom jelentős kényelmetlenség...és már kétszer eljátszottuk. Meddig legyek türelmes?
Gondom még hogy a jótállási szelvényemet sem töltötte ki a szerelő hiába kértem meg rá. Így nincs sem egy dátumom, sem jegyzőkönyvem amivel mehetnék reklamálni. (Egyáltalán mivel vegyem rá, hogy kitöltse nekem a papírt? Azt mondta: náluk megvan, meg küldik a hajdugyárba.)
És hova ismehetek relamálni? A forgalmazóhoz cserekérelemmel mivel azonos jellegű a hiba (elmondás alapján, mert papírom nincs róla)? Vagy a szervizbe vásárlók könyvébe írni hogy meghaladják a 15 napot?
Jól értelmeztem hogy ha esetleg kicserélnék akkor a forgalmazónak kellene leszerelni, elszállítani, az újat pedig kiszállítani és felszerelni?
Azt olvasom, hogy a FVF-től kérhetek szakvéleményt gond esetén, de az díjköteles. Mégis milyen nagyságrendről van szó?
Most romlott el harmadszor. Lassan 2 hónapja nem tudunk fürödni, mosogatni, stb. Szerintetek kit hívjak holnap? A szervizet? Megint 3 hét?
Bocsi a sok kérdésért, de előre is köszönöm ha segítetek.

Kedves Eri!

Amit leírtál, az szerintem kimeríti a "jelentős kényelmetlenség" fogalmát. Az viszont baj, hogy ezt nem tudod bizonyítani. Máskor nem szabad hagyni, hogy semmilyen nyoma ne maradjon a hibának és a javításnak. Ha a szerelő nem hajlandó kitölteni a jótállási szelvényt, akkor
- próbálj vele aláíratni bármilyen papírt, amelyen pár mondatban elismeri, hogy a jótállási szelvény kitöltését megtagadta
- ezzel vagy enélkül is tegyél panaszt a szervizben (dokumentáltan, tehát nem telefonon, hanem pl. faxon, tértivevényes levélben, vagy ha személyesen voltál náluk, akkor írhatsz a vásárlók könyvébe, ebből kell kapnod egy másolatot, amit eltehetsz). Ha erre nem is válaszolnak, akkor is nyoma van.

Szerintem most a teendő a következő: természetesen újra bejelenteni a hibát és megpróbálni pótolni a hiányzó bejegyzéseket.

Van tanúd a korábbi javításokra vagy bármi más, amivel esetleg tudod igazolni, hogy mikor mi történt? Ha igen, nyomás be a szervizhez és verni kell az asztalt.
Ha problémáznak, hívd fel kedves figyelmüket a 151/2003. kormányrendelet megfelelő pontjára:
"(3) A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni:
a) a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását,
b ) a hiba okát és a javítás módját,
c) a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását,
d) a jótállás - a kijavítás időtartamával meghosszabbított - új határidejét."
Figyeljünk: nem azt írja: hogy ráírhatja, ha éppen olyan kedve van, hanem köteles feltüntetni. Helyezd kilátásba, hogy ha úgy gondolják, az eljárásuk mégis helyes, akkor a Fogyasztóvédelemnél teszel panaszt és legközelebb velük fognak beszélgetni, nem veled, aminek eredménye egy helyes kis bírság is lehet.

Ha sikerül a bejegyzéseket pótolni és nem javítják meg 15 napon belül, akkor kérhetsz javítás helyett cserét, hivatkozva arra, hogy a javítási kötelezettségüket többször nem tudták teljesíteni, vagy elállhatsz a szerződéstől (pénzdedet visszakéred), hivatkozva a jelentős kényelmetlenségre. Én az utóbbit javaslom, ha ennyire megbízhatatlan a szerkezet. Ezt a kereskedőtől kell kérned, vele állsz szerződéses kapcsolatban. Ameddig nincs a kezedben papír a korábbi javításokról, szerintem nem sokat tehetsz.

Jól érted, a kereskedőnek kell megoldania a szállítást és esetleges újbóli beszerelést.

FVF már nincsen (átnevezték), és úgy tudom, azelőtt sem foglalkoztak bojlerek vizsgálatával. (A fórum kezdőlapján megtalálod az akkreditált laboratóriumok jegyzékét). De ezzel ne foglalkozz, jótállási időszak alatt neked nem kell semmit bevizsgáltatnod.

Részletesebben lásd:
Önvédelmi kézikönyv, Fogyasztói jogok hibás teljesítéskor, Elállás fejezetek, illetve sablon az elálláshoz a Mellékletben.
Eri
Köszönöm a gyors választ, ezt fogom tenni.
Mindenesetre a szervizes jól átakart vágni: azt mondta: a 15 nap sem érvényes már, (értem is a változást mostmár, majd felvilágosítom). Azt is mondta hogy az már régi jogszabály hogy meghosszabbodik a jótállás, ilyen már nincs, plusz cseréről ennyivel a vásárlás után már ne is álmodjak...
Mégegyszer köszi! tongue.gif
Eri
Sziasztok!

Lazurdeak, Önvédelmi kézikönyved nagyon jó, kincs az olyan embereknek aki elveszik a jogi szócsavarásban, köszi!

Fejlemény van bojlerügyben:
Hívtam a szervizet aki kedvenc szerelőmhöz irányított, aki a telefonba közölte velem: addig nem hajlandó kijönni amíg a bojlert a helyéről le nem szerelem, mert ott nem tudja megjavítani. Amikor mondtam neki hogy a jogszabály szerint ez nem az én dolgom, közölte: ha így állok hozzá egyáltalán ki sem jön.
Erre bementem a szervizbe, hogy mi van ilyenkor.
Kedves szervizes munkatárs megígérte, hogy akkor majd holnap megpróbál csereigazolást kiadni nekem. Mondtam rendben, de addig is beírnék a vásárlók könyvébe. Ekkor megsértődött és azt mondta akkor már nem is intéz csereigazolást.
Panaszommal efáradtam a helyi fogyasztóvédelmi irodába, ahol azt tanácsolták forduljak a Békéltető Testülethez.

Faxon panaszkodtam a Hajdúgyárnak is, akinek válasza a következő:
"A készülék úgy került felszerelésre, hogy azon javítási és karbantartási munkálatokat nem lehet végezni, mert túl közel van a padozathoz. Ilyen esetben a szerelő próbálkozásai a szabályozó kicserélésére eredménytelenek voltak, mert az így beerőszakolt szabályozó várhatóan meghibásodott. undefined A hozzáférhetőséget a felszerelő szakembernek kellett volna biztosítani."
Biztosítsam a javítási lehetőséget és úgy hívjam a szervizt.

Eri
Folytatva beszámolómat:
undefined helyén az volt: "A szerelő ilyen estben nem kötelezhető arra, hogy a hiba elhárításához szükséges tevékenységet lényegesen meghaladó munkálatokat végezzen."
Fentiek miatt cserekészülék adására nem látnak indokot.

Szerintetek most akkor ilyenkor mi van a le, és felszereléssel? A szerviznek kell leszerelni vagy nekem?
Valóban a földtől 45cm magasan kezdődik a bojler alja, de a szerelési útmutatóban egy szó sincs arról, hogy milyen magasra kellene felszerelni. A beszerelő szakember sem tud ilyen szabályról.
Nyilván én ha akarnám sem tudnám levenni, szerelőt kellene hívnom a saját költségemre ami ugye nem merülne fel ha nem romlik el a készülék.
Egyébként azt sem értem egyáltalán miért erőszakolta be már legelőször is ha várható volt hogy ily módon úgyis meghibásodik...

Természetesen már a vásárlás helyén is voltam panaszommal. Ahol azt mondták ők pedig csereigazolás nélkül nem tudják kicserélni.

Az elállással az a problémám, hogy akkor nekem kell, leszereltetnem, beszállíttatnom a készüléket, az újat pedig vissza ez a tortúra nekem a fél bojler árába kerülne... (Meleg víz meg csak kéne...)

Kérlek mondjatok valami okosat, mert lassan kezdem elveszteni a reményt is bash.gif
Blade
Miért a szerelővel szórakozol? A garanciális kötelezett a bolt, ahol vetted: az ő kötelességük kijavíttatni a bojlert, vagy helyben, vagy úgy, hogy a szállítást ők oldják meg. Fordulhatsz rögtön a szervízhez, de ha bajod van velük, akkor az eladóhoz kell menni, mert velük állsz szerződéses jogviszonyban.
"Természetes", hogy mindenki megpróbál lerázni: a szervizes ígérget, olyan dolgokat kér, amiket neked nem kell biztosítanod, stb, csak hogy ne kelljen dolgoznia. Az eladó majd bőszen a szervízre fog mutogatni, hogy intézd el azzal... welcome to Hungary. clap2.gif
Ezek után nem tehetsz mást, mint hogy keményen bevasalod az eladón azt, amit a törvények előírnak. Az hogy ki milyen csereigazolást állít ki, az nem a te gondod, téged egy működő készülék illet meg: mivel nem tudták teljesíteni a törvény által előírt feltételeket a javításra vonatkozóan, vagy cserélnek, vagy elállsz a szerződéstől. Ha nem fejtesz ki nyomást, és kimutatod, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagy, akkor ezt gátlástalanul ki fogják használni, és a végtelenségig fognak veled szórakozni. Azt mondom, inkább ne legyen melegvized két hétig, mint hogy hetente hibásodjon meg a melegítőd, éveken keresztül. Az ilyen ügyeket minnél gyorsabban és határozottabban le kell zárni: én azon is elgondolkodnék, hogy megkérjem egy megfelelően méretes, jó kiállású férfiismerősömet, hogy járjon el a nevemben... mad.gif
lazurdeak
(Blade @ 2008.08.04, 13:16) *

Miért a szerelővel szórakozol? A garanciális kötelezett a bolt, ahol vetted: az ő kötelességük kijavíttatni a bojlert, vagy helyben, vagy úgy, hogy a szállítást ők oldják meg. Fordulhatsz rögtön a szervízhez, de ha bajod van velük, akkor az eladóhoz kell menni, mert velük állsz szerződéses jogviszonyban.
"Természetes", hogy mindenki megpróbál lerázni: a szervizes ígérget, olyan dolgokat kér, amiket neked nem kell biztosítanod, stb, csak hogy ne kelljen dolgoznia. Az eladó majd bőszen a szervízre fog mutogatni, hogy intézd el azzal... welcome to Hungary. clap2.gif
Ezek után nem tehetsz mást, mint hogy keményen bevasalod az eladón azt, amit a törvények előírnak. Az hogy ki milyen csereigazolást állít ki, az nem a te gondod, téged egy működő készülék illet meg: mivel nem tudták teljesíteni a törvény által előírt feltételeket a javításra vonatkozóan, vagy cserélnek, vagy elállsz a szerződéstől. Ha nem fejtesz ki nyomást, és kimutatod, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagy, akkor ezt gátlástalanul ki fogják használni, és a végtelenségig fognak veled szórakozni. Azt mondom, inkább ne legyen melegvized két hétig, mint hogy hetente hibásodjon meg a melegítőd, éveken keresztül. Az ilyen ügyeket minnél gyorsabban és határozottabban le kell zárni: én azon is elgondolkodnék, hogy megkérjem egy megfelelően méretes, jó kiállású férfiismerősömet, hogy járjon el a nevemben... mad.gif

Eri, arról nem szól a beszámolód, hogy a hiányzó bejegyzéseket sikerült-e pótolnod. Ez lényeges pont szerintem (mármint, hogy többszöri javításról van szó és korábban érdekes módon hozzáfértek a készülékhez).

Ezen túl szó szerint azt javaslom, amit Blade írt: menj a kereskedőhöz, mert ő a jótállás kötelezettje.
Eri
Eri, arról nem szól a beszámolód, hogy a hiányzó bejegyzéseket sikerült-e pótolnod. Ez lényeges pont szerintem (mármint, hogy többszöri javításról van szó és korábban érdekes módon hozzáfértek a készülékhez).

Ezen túl szó szerint azt javaslom, amit Blade írt: menj a kereskedőhöz, mert ő a jótállás kötelezettje.
[/quote]

A hiányzó bejegyzéseket nem sikerült pótolnom, a szervizben sem voltak hajlandóak a jótállási jegyet kitölteni, javítási jegyzőkönyvről pedig nem is hallottak, nekik csak munkalapjuk van. Ezért mentem hiába a kereskedőhöz, hogy cseréljék ki, nyilván a szervizbe irányítottak. Most pedig ha nem szerelem le a bojlert én nem biztosítom a javítási feltételeket, akkor meg mit akarok...
Most leszereltetem a bojlert, kérem a javítását, a kereskedő szól kedvenc szervizemnek, ugyanott vagyok, de nem tudok mást tenni. Inkább még jól megszivatnak a fogyasztóvédelmi bejelentésem miatt.
Így jár az aki nem hajt csendben fejet szerelők istene előtt. devil.gif
Eri
Sziasztok!
Megjavult a bojler, tanulságként leírom a menetét:
Kellően nagyméretű férjemmel bementünk a forgalmazóhoz panaszunkal, ahonnan kezüket széttárva elküldtek, miszerint a szerviz nélkül nem tudnak mit tenni. Még a fogyasztóvédelemtől kapott válaszlevelet is hiába lobogtattuk, amiben benne volt, hogy a forgalmazó a jótállás kötelezzettje.
Mivel a határozott szép szóval nem mentünk semmire, utolsó próbálkozásként feladtam tértivevényes levélben a meglévő dokumentációmat a forgalmazónak, kértem a készülék cseréjét. Érdekes módon két nap múlva felhívott egy másik szervizes, hogy hallott a problémás bojlerünkről, mikor javíthatná meg? Megjavította, azóta is működik clap2.gif igaz addigra már leszereltettük a helyéről, nehogy mégegyszer gond legyen a hozzáférés.

Tanulság számomra az hogyha még egyszer elromlik valami garanciális dolog azonnal tértivevényes levélben fogom bejelenteni a forgalmazónál. Így tudom bizonyítani a 15 napot meg a bejelentést is és nem kell könyörögnöm a jegyzőkönyvek kitöltéséért.

Hab a tortán, hogy így október elején felhívtak régi kedvenc szervizemből is, hogy - mi van, még mindig nem jó az a bojler? - mert feljelentette őket a forgalmazó is a fogyasztóvédelemnél...

Mégegyszer köszi a segítséget nektek!
lazurdeak
(Eri @ 2008.10.06, 13:01) *

Tanulság számomra az hogyha még egyszer elromlik valami garanciális dolog azonnal tértivevényes levélben fogom bejelenteni a forgalmazónál. Így tudom bizonyítani a 15 napot meg a bejelentést is és nem kell könyörögnöm a jegyzőkönyvek kitöltéséért.

Hát ezzel csak egyetérteni tudok, ezt már leírtuk itt egy párszor. Tértivevény helyett természetesen a fax és a Vásárlók Könyve is megteszi.
Gpety
A múlt évben vásároltam egy nyíregyházi webáruházon keresztül egy Mio P550 típ. PDA-t. Ez a készülék ez év augusztusában elromlott és 28-án bevittem az üzletbe, ahol elküdték garanciális javításra. A készülék hibáját én természetesen nem tudtam megállapítani, lévén be sem lehetett kapcsolni, tehát valószínűleg komolyabb gondja lehetett. A javított készüléket szeptember 18-án kaptam meg. Elsőre nagyon megörültem, látszatra tökéletesen működött, azonban azt a memóriakártyát bele helyezve, amellyel eddig kifogástalanul működött már nem ismerte fel. Először arra gondoltam, hogy a kártyának lett /áltó hélyében/ baja, de kipróbáltam vagy 3 féle kártyával és egyiket sem ismerte fel. A boltba másnap visszavittem ahol még több kártyával próbálkoztunk, egyet ezek közzül felismert, viszont a saját kártyámat, amelyet hibásnak véltem egy ottani fényképezőgép gond nélkül felismerte, ezért nyílvánvaló volt, hogy a PDA-t nem 100%-osan kaptam vissza. A bolt újból elküldte javításra. Az átvételi elismervényre a várható visszaérkezés idejére október 10-et írtak. Ma rákárdeztem az eladóra telefonon, aki azt mondta, hogy semmi hírük nincs a készülékről, a 30 nap pedig újra kezdódik, mivel más hibával vittem vissza a készüléket.
Azt szertném megkérdezni, hogy valóban újból köteles vagyok 30 napot várni, hisz fél napig volt nálam csak a javításból visszakapott PDA, arról meg aztán véglépp nem tehetek, hogy a szerviz úgy küldte azt vissza, hogy nem tesztelték le minden funkcióját.
A másik kérdésem arra vonatkozik, hogy a bolt már az első alkalommal a garanciafutár számát akarta megadni, mondván hogy Én intézzem így Ők kimaradnak és gyorsabban megy az egész, a mostani érdeklődésemre is azt válaszolták, hogy elküldik a szerviz címét mail-ben, ott érdeklődjek. Jól tudom, hogy minden ilyen garanciális problémával a boltot kell "zargatni' és nem pedig a szervizt, főforgalmazót stb... ? A 30 napot, azt munkanapokban kell számolni és ha letelik mit tehetek?
DTF
(Gpety @ 2008.10.09, 11:43) *

A múlt évben vásároltam egy nyíregyházi webáruházon keresztül egy Mio P550 típ. PDA-t. Ez a készülék ez év augusztusában elromlott és 28-án bevittem az üzletbe, ahol elküdték garanciális javításra. A készülék hibáját én természetesen nem tudtam megállapítani, lévén be sem lehetett kapcsolni, tehát valószínűleg komolyabb gondja lehetett. A javított készüléket szeptember 18-án kaptam meg. Elsőre nagyon megörültem, látszatra tökéletesen működött, azonban azt a memóriakártyát bele helyezve, amellyel eddig kifogástalanul működött már nem ismerte fel. Először arra gondoltam, hogy a kártyának lett /áltó hélyében/ baja, de kipróbáltam vagy 3 féle kártyával és egyiket sem ismerte fel. A boltba másnap visszavittem ahol még több kártyával próbálkoztunk, egyet ezek közzül felismert, viszont a saját kártyámat, amelyet hibásnak véltem egy ottani fényképezőgép gond nélkül felismerte, ezért nyílvánvaló volt, hogy a PDA-t nem 100%-osan kaptam vissza. A bolt újból elküldte javításra. Az átvételi elismervényre a várható visszaérkezés idejére október 10-et írtak. Ma rákárdeztem az eladóra telefonon, aki azt mondta, hogy semmi hírük nincs a készülékről, a 30 nap pedig újra kezdódik, mivel más hibával vittem vissza a készüléket.
Azt szertném megkérdezni, hogy valóban újból köteles vagyok 30 napot várni, hisz fél napig volt nálam csak a javításból visszakapott PDA, arról meg aztán véglépp nem tehetek, hogy a szerviz úgy küldte azt vissza, hogy nem tesztelték le minden funkcióját.
A másik kérdésem arra vonatkozik, hogy a bolt már az első alkalommal a garanciafutár számát akarta megadni, mondván hogy Én intézzem így Ők kimaradnak és gyorsabban megy az egész, a mostani érdeklődésemre is azt válaszolták, hogy elküldik a szerviz címét mail-ben, ott érdeklődjek. Jól tudom, hogy minden ilyen garanciális problémával a boltot kell "zargatni' és nem pedig a szervizt, főforgalmazót stb... ? A 30 napot, azt munkanapokban kell számolni és ha letelik mit tehetek?

Igen, ha garanciális problémád van, akkor ahhoz a kereskedelmi egységhez kell fordulnod, ahol az adott dolgot vásároltad. Persze megteheted azt is, hogy mondjuk a szervizhez mész közvetlenül, de ez vitás estekben okozhat galibát, mivel a szerviz a forgalmazó teljesítési segédje, így ő nem kompetens eljárni a te garanciális ügyedben.
A 30 napot felejtsd el, ezzel csak félre akarnak vezetni. 15 nap (nem munkanap!!!) alatt kell törekednie arra, hogy elvégezze a javítást. Ha nem teszi, akkor nyugodtan kérheted a készülék cseréjét egy újra. (ha jól értem, akkor te szept. 19-én adtad le, most okt. 9. van, szóval bőven eltelt már a 15 nap)
Jónás78
Sziasztok.A segítségeteket kérném a következő probléma orvoslásában: 2008.Decemberében vásároltam egy pda-t, kb.egy hónap múlva vissza vittem mert nem működött megfelelően,szoftvert frissítettek rajta.Ezt követően kb.két hónap múlva ismét jelentkeztek ugyan azok a hibák mint előzőleg,vissza vittem ismét és két hét múlva megkaptam a készüléket alaplap és szoftver csere után(papíron nem szerepelt de ezt mondták).Most megint a szervizben van a készülék a régi bajai mellett teljesen új hibákkal 2009.08.28. óta.Többszöri megkeresésemre azt mondták hogy Franciaországban van szervizben a telefonom és nem tudják hogy mikor érkezik vissza.Ezt lehet? Kérhetek helyette most azonnal egy újat vagy várjak még ki tudja meddig hogy vissza érkezzen? Nem vagyok egy kellemetlenkedő típus de ez már engem is kiborít,mit tehetek? Segítségeteket előre is köszönöm!
Mozigépész
(Jónás78 @ 2009.10.12, 16:36) *

Sziasztok.A segítségeteket kérném a következő probléma orvoslásában: 2008.Decemberében vásároltam egy pda-t, kb.egy hónap múlva vissza vittem mert nem működött megfelelően,szoftvert frissítettek rajta.Ezt követően kb.két hónap múlva ismét jelentkeztek ugyan azok a hibák mint előzőleg,vissza vittem ismét és két hét múlva megkaptam a készüléket alaplap és szoftver csere után(papíron nem szerepelt de ezt mondták).Most megint a szervizben van a készülék a régi bajai mellett teljesen új hibákkal 2009.08.28. óta.Többszöri megkeresésemre azt mondták hogy Franciaországban van szervizben a telefonom és nem tudják hogy mikor érkezik vissza.Ezt lehet? Kérhetek helyette most azonnal egy újat vagy várjak még ki tudja meddig hogy vissza érkezzen? Nem vagyok egy kellemetlenkedő típus de ez már engem is kiborít,mit tehetek? Segítségeteket előre is köszönöm!

Egy kis olvasás, és tudhatnád a választ (pláne nem új topikot nyitni). 15 napra kell törekedni, de a bírói gyakorlatban 30 nap után már jelentős a kellemetlenség, és ezért el lehet állni a szerződéstől, illetve cserét lehet kérni. Ugyan ez vonatkozik a sokszor ugyan azzal a hibával javított termékre is. Kis olvasni való ITT!
Illetve itt a bírói magyarázat:
"A bírói gyakorlat mind a kicserélés, mind az elállás iránti igényt - kijavítható hibánál - általában abban az esetben tekinti alaposnak, ha a hiba gyakran ismétlődik, a javítások ellenére hosszabb időn keresztül fennáll, vagyis a sorozatos javítás sikertelennek bizonyul, és így a jogosultnak huzamosabb időn keresztül kényelmetlenséget, időveszteséget okoz."
Jónás78
Sziasztok.Kedves Mozigépész,sokat segített a felvetett problémám ügyében a segítséged(merre induljak).Azonban az itt leírtak olyan messze vannak a valóságtól mint Makó Jeruzsálemtől.A fogyasztóvédelemmel felvettem a kapcsolatot és sajnos rá kellett jönnöm hogy ezek a szabályok és paragrafusok amik itt le vannak írva azok jól hangzanak de már rég nincsenek hatályban. A Valóság az hogy több mint két hónapja várok a készülékemre,a panaszlevelemre nem reagál a cég és (30 napig nem is kell)ezután tehetek panaszt hivatalosan de csak arra hogy nem válaszoltak.Ezzel ők ismét időt nyertek és ha elkészül a készülékem ez alatt az extra idő alatt, vissza kapom és nem történik semmi.Ha netán nem készül el még ekkor sem a fogyasztóvédelem nem dönt hanem elküld bíróságra ami IDŐ és PÉNZ. Jó kis fogyasztóvédelmi jogszabályok vannak mostanában,ki lehet vele tö...ni.
S.Peti
Sziasztok!

2009 január 8.án vásároltam egy Sony Digitális Tükörreflexes

Fényképrzőgépet és az a problémám,hogy március elején nem villant a

beépített vakuja ezt a márkaszervízen keresztül a gödöllői gyárban

megjavították 8! hét alatt most a napokban megint azt vettem észre,

hogy ismét nem villan a gép beépített vakuja ugyanakkor

rendszervakuval(a külső vakucsatlakozóra illeszthető a géppel teljesen

kompatibilis külső vaku készülék) tökéletesen működik. így mivel a

gép garanciális ismét szervízbe megy a kilátás pedig az hogy megint 8

hét gép nélkül amit ha öszszeadok
az előző ugyanezen hibából adódó szervizelési idővel akkor az 16 hét

és ez így már borzasztó sok Ugyanis én használni szeretném gépemet és

és nem arra szeretnék várni hogy hátha kész lesz végre és azt sem

látom biztosítottnak, hogy ez a hiba végérvényesen megoldásra kerül az

újbóli szervizeléssel ,namármost arra lennék kíváncsi hogy szerintetek

milyen jogos kompenzációra tarthatok igénytés azt milyen lépésekkel

tudom elérni.

Köszönettel: S.Peti

java script:add_smilie(":crybaby:","smid_34")
Mozigépész
1. annyiszor javíthatnak ahányszor akarnak
2. ez viszont nem jelenti azt, hogy nem lehet ellene tenni, bírói gyakorlatban többszöri hosszas javítás (minimum 3x javítás, hosszú idővel) már jelentős kellemetlenséget okozhat, erre hivatkozva kérheted a cserét, vagy a teljes vételárat vissza a gép helyett. A hosszú szervizelés a te esetedben szintén jelentős kellemetlenség, és ez indok a vételár visszafizettetésére, vagy cserére.
3. kompenzációra nem tarthatsz igényt
4. a javítási idővel a garancia meghosszabodik.
S.Peti
(Mozigépész @ 2009.11.10, 17:37) *

1. annyiszor javíthatnak ahányszor akarnak
2. ez viszont nem jelenti azt, hogy nem lehet ellene tenni, bírói gyakorlatban többszöri hosszas javítás (minimum 3x javítás, hosszú idővel) már jelentős kellemetlenséget okozhat, erre hivatkozva kérheted a cserét, vagy a teljes vételárat vissza a gép helyett. A hosszú szervizelés a te esetedben szintén jelentős kellemetlenség, és ez indok a vételár visszafizettetésére, vagy cserére.
3. kompenzációra nem tarthatsz igényt
4. a javítási idővel a garancia meghosszabodik.

Köszönöm sokat segítettél!

S.Peti
bulat
Sziasztok!
2007 december 12. én vásároltam egy Yamaha szintetizátort az egyik hivatalos magyarországi forgalmazótól. Vételára 400 000 Ft. Csodálatos hangszer, repdestem a boldogságól. A nappali szobában van a kijelölt helye, csak ritkán viszem el egy-egy bartáti bulira.
Nem sokáig tartott örömöm , mert alig egy éves korában meghibásodott az egyik kezelőgomb. Futottam a márkaszervizbe, ahol meg is javították, garanciába, ingyen.
Nemrég ugyanez a probléma újból jelentkezett, a kijelző monitor és a kezelőgombok háttérvilágításának vibrálásával és sercegésével kísérve.
Újból futás a márkaszervizbe ahol átvették a hangszert javításra, olyan megjegyzéssel, hogy majd értesítenek telefonon.
Eltelt 2 hét - semmi. Felhívtam a szervizt és megnyugtattak- az alkatrészt megrendelték de még nem kapták meg.
Türelmesen vártam mostanáig - a szitu ugyanaz, várjuk az alkatrészt.
Most kerek egy hónapja van szervizben a hangszer.
Meddig kell még nekem türelmesen várnom?
Muszály nekem elfogadnom, hogy azzal rázzanak le - várjuk az alkatrészt?
Mozigépész
Mivel letelt az egy év garancia ha jól veszem ki a szavaidból, így (persze ha bevállalják) nem garanciális javításra adtad be, magyarul bár mit tehetsz, oda viszed javítatni ahova akarod.
Megjegyzem, ha ingyen javítják akkor nagyon nem tudsz tenni semmit, mert esetleg azt mondják akkor fizetős, ami jogos, ha szavatosságra hivatkozol, akkor meg neked kell bizonyítanod, hogy a hiba a készülék megvételekor megvolt, csak rejtett...
bulat
(Mozigépész @ 2009.12.03, 12:23) *

Mivel letelt az egy év garancia ha jól veszem ki a szavaidból, így (persze ha bevállalják) nem garanciális javításra adtad be, magyarul bár mit tehetsz, oda viszed javítatni ahova akarod.
Megjegyzem, ha ingyen javítják akkor nagyon nem tudsz tenni semmit, mert esetleg azt mondják akkor fizetős, ami jogos, ha szavatosságra hivatkozol, akkor meg neked kell bizonyítanod, hogy a hiba a készülék megvételekor megvolt, csak rejtett...

Köszönöm a gyors reagálást!
A hangszerre 2 év gyári garancia vonatkozik.
De nem ez a fő gondom.
Alapvetően garanciális javításról van szó. Ugyanakkor én már fizetnék is a javításért csak kapjam vissza kijavítva. De tojnak a fejemre.
Másodszor - tudomásom szerint csak ez az egy szerviz javítja a Yamaha hangszereket.
Magyarul ki vagyok szolgáltatva. Ha kiverem a balhét , nem javítják meg a hangszert. Ha türelmes jó ügyfél vagyok - leráznak.
Mozigépész
Bocsi, de kit érdekel garanciába, hogy ki javítja? Te az eladóval vagy szerződésbe, tehát nekik kell elmondani, hogy mi van, és ha nem lesz kész 30 napon túl sem, akkor a jelentős kellemetlenségre hivatkozva elállsza a szerződéstől, és a vételárat kéred vissza. 8amennyiért akkor vetted, nincs érték csökkenés)
Ezért érdemes bíróságra menni, meg fogják adni, erről van írásban is precedens!
bulat
(Mozigépész @ 2009.12.04, 15:40) *

Bocsi, de kit érdekel garanciába, hogy ki javítja? Te az eladóval vagy szerződésbe, tehát nekik kell elmondani, hogy mi van, és ha nem lesz kész 30 napon túl sem, akkor a jelentős kellemetlenségre hivatkozva elállsza a szerződéstől, és a vételárat kéred vissza. 8amennyiért akkor vetted, nincs érték csökkenés)
Ezért érdemes bíróságra menni, meg fogják adni, erről van írásban is precedens!

Szia!
Kösz a választ!
Időközben sikeresen megpldódott a probléma. Elegendő volt egy kicsit erőteljesebb hangon beszélni velük, és nagyon gyorsan megjavult a hangszer[u].
Vannak még csodák!
Mozigépész
Gratula! örülök, hogy sikerült! wink.gif
stremix
Szia bulat! Tudom, régi a téma, csak azért írok mert nem találtam sehol yamaha szintihez szervizt, gondoltam megkérdezlek, te hová vitted a gépet? Nekem csak a nyomógombok cseréje kéne.
Válaszod előre is köszönöm.

S Laci
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.