Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Dunaweb, sávszélesség hiánya, sorozatos leállások
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
1, 2, 3, 4, 5, 6
reho
Üdvözlöm minden kedves sorstársamat.

Azért indítom ezt a témát, hogy összegyűjtsük itt egy helyen a panaszokat amelyek a dunaweb internet (nem)szolgáltatásával kapcsolatosan mindenki tapasztal és remélhetőleg ebből következően egyszer megszületik egy NHH-s vagy FVF-es fellépés is a szolgáltatóval szemben.

Tehát kérem akinek tapasztalata van a szolgáltatóval szemben írja le ide, hogy mit tapasztalt és hogyan reagált erre a kedves ügyfélszolgálat.

Természetesen felhívom mindenki figyelmét, hogy a téma célja nem a hitelrontás, hanem hogy tényleges és bizonyított eseteket szedjünk össze!
ATis
Igen ez igaz reho , ilyen 1 elb*** szolgáltatót nem látott az ég.
Máshol miért tudják normálisan megcsinálni a wirelesses internetet , itt miért nem , meg "majd utánanézünk majd értesitjük " dumával leszereljük az előfizetőt , majd szarunk a fejére.
A szerződést meg úgy írjuk meg , hogy nekünk ne legyen jó!
Miért csak itt közép-európában lehet ezt megcsinálni?
crybaby.gif
reho
(ATis @ 2005 Dec 20, 01:16 PM)
Miért csak itt közép-európában lehet ezt megcsinálni?
crybaby.gif

És még, hogy mit meg lehet csinálni! Idézek a dunaweb 2005.09.14-én módosított ÁSZF-jéből, 5.1 pont:

a. A szolgáltatás várakozás és zavarmentessége: A teljes üzemidő 24 óra 365 nap, a vállalt összes hibamentes napok száma 320, mely 88%-nak felel meg. A szolgáltatás zavarmentes, ha 32 byte-os csomagokkal az áltagos csomagvesztés nem haladja meg a 10%-ot 24 órás ablakokban mérve. Adott előfizetői végpontra vonatkoztatva, forgalmi terhelés nélkül.

Tehát ha jól számolok, ez 45 nap "zavaros" (haszálhatatlan) szolgáltatás esetén is megvédi a szolgáltatót és persze elvárják, hogy ezekre a napokra is befizesd a havidíjat. Namost ha az ember utánna számol, hogy olcsó-e az ő internet szolgáltatója akkor az alábbi képletet is kaphatjuk egy rossz évben:

havidíj: 10 000 Ft
évente fizetendő: 120 000 Ft
ezért kapunk: 320 nap szolgáltatást
tehát 1 nap ára: 375 Ft

Ha ugyanezen az áron 100%-os szolgáltatási rátával nézzük akkor így ez nekünk: 11250 Ft-unkba kerülne havonta ha minden nap tudnának szolgáltatni - megjegyzem erre nagyon sok szolgáltató képes is és nem 11250 Ft-ért....
reho
Újra működik a fórum, hurrá!

Nos 2 hete sikeresen beadtunk egy panaszt a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjének hivatalába.
Panaszunkra a válasz összefoglalva kb ennyi volt: "nem tehetünk semmit de szóltunk a dunawebnek, hogy lécci fiúk nem má..." <- ez szánalmas! Azthittem a nevezett hivatal többet is tud tenni ez ügyben!

Közben felébredt a dunaweb is téli álmából: kaptam 3 napja egy telefonhívást, hogy köszönettel megkapták az emailomat. Melyiket? - kérdeztem. Amit december 18-án küldött - így a kedves hölgy. clap2.gif Hurrá - azóta 5-öt küldtem nekik...

Mondtam a kedves hölgynek, hogy válnék - erre ő aztmondta, hogy egész nyugodtan, de akkor ki kell fizetnem a hátralévő díjat akkor is ha nem használom és lemaradok azokról az óriási kedvezményekről amit azután kapnék, ha kivárom a 2 év leteltét. Hát hogy is mondjam - nagyon sajnálom, hogy nem élvezhetem eme felettébb színvonalas szolgáltatást. Erre ő mondta, hogy kapok 21 nap jóváírst a hibás napokért. geek.gif ez egyre jobb gondoltam...

Aztán átnéztem a szerződésinket és az alábbi pontokat találtam:

6./
[...]
"Bármelyik fél írásban a másik fél súlyos szerződésszegő magatartása esetén azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést azt követően, hogy a szerződésszegő magatartás megszüntetésére írásban 15 napos határidővel felszólította a szerződésszegő felet és ez a határidő eredménytelenül telt el."

Nos ha csak azt a levelemet nézzük amit december 18-án kaptak meg, akkor is bőven túl vagyunk a 15 napos határidőn - így akár azonnali szerződésbontást is kérhetnék. Mivel a jóváírást megkaptam, ezzel ők elismerték a hibás teljesítést.

Van nekem egy ÁSZF kivonatom amiben az alábbi áll:

7.
[...]
A szolgáltató teljesítése abban az esetben hibás, ha az előfizetői hozzáférési pont
a) működési rendellenesség következtében korlátozottan használható
[...]

Ez szintén a hibás teljesítés tényállását hivatott megfogalmazni ami szintén fennált.

És ezek után még ők kérik, hogy fizessek???? NEVETSÉGES! Ha van itt valaki a fogyvédelemtől annak kérném ezzel kapcsolatban a véleményét.

Aztán írjon már más is ne csak én banned.gif
Cinege
bangin.gif Hello!
Sajnos én is ugyanebben a cipőben járok, és az összes ismerősöm aki ennél a szolgáltatónál fizetett elő. A ami napon is felhívtam őket mert a kapcsolatom teljes mértékben megszűnt, és nem tudtam elküldeni egy megrendelést ( kénytelen voltam elővenni a rég nem használt modememet). Mostanra némileg helyreállt, de az egyik pillanatban működik a másikban nem. És ez így megy már egy jó ideje. A telefonos bejelentésemre szinte mindig ugyanazt a választ kapom - már rajta vagyunk, dolgozunk a problémán-. Persze igazából nem történik semmi változás, hiába tépi az ember a száját. Van olyan ismerős akinek annyit sikerült elérni, hogy egy havi előfizetést jóváírnak neki. De sokan beleuntunk már az állandó telefonálgatásba, és nem mindenki tud kikelni magából és gyalázkodni a telefonban, így én sem, ezért nem is értem el sokat telefonon keresztül. Nagyon örülnék ha végre lenne valami megoldás, vagy ha nem tudják teljesíteni az általuk vállaltakat, legalább engedjenk szolgáltatót váltani.
reho
És eljött ez a nap is. Ma végre elvitték az antennámat és könnyes szemmel integettem a dunawebes autó után. clap2.gif

Soha többé velük semmit.... és mindenkinek csak ezt tudom ajánlani. (legalábbis amíg át nem térnek a harácsoló üzemmódról az ügyfelek igényes kiszolgálása üzemmódra - bár erre nem sok esélyt látok)

Hogy összegezzem a tanulságot a céggel kapcsolatban - aki sokat markol keveset fog. Szerintem most rohamosan csökkenni fog az ügyfeleiknek a száma mert áprilistól kezdenek lejárni a 2 éves szerződések a környéken és gyanítom, hogy nem sokan maradnak náluk. Ecseteltem az ügyintéző hölgynek is akivel az utóbbi időben egyre többet beszéltem (fejlődés van ott vaze figyeled?!!!), hogy nem most kellett volna észbekapniuk amikor már az NHH-tól kergetik őket mert sok a bejelentés. Sajnos az a cég rosszul van szervezve és ez nagyon jól látszik.

További kellemes fogyasztást itt a fogyasztói fórumon. A témát követem még azért, lehet néha bele is szólok.

Jó ping-et mindenkinek,
Reho
Bookshie
Sajnálatos módon én is a Dunaweb wireless internet szolgáltatásának előfizetője vagyok. 2005 szeptembertől decemberig a szolgáltatásuk egyenesen pocsék volt. Több alkalommal mértem a sebességüket a saját sebességmérő oldalukkal speed.dunaweb.hu, ahol volt hogy 0.75 kb/sec letöltési sebességem volt. Közben próbából ránéztem az oldalra és ezt az üzenetet kaptam:

Tisztelt ügyfeleink! A sorozatos hibás mérések miatt a sebességmérő működését felfüggesztettük.

Ami nevetséges, mert nem a sebességmérő volt rossz, hanem a szolgáltatás minősége alacsony. Ahol lakom, ott több Dunaweb előfizető van és mindenki panaszkodik a szolgáltatásra. Az általam és mások által küldött e-mailekre nem válaszolnak. Küldtem egy ajánlott postai levelet 2006 január közepén, a mai napig nem kaptam választ. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol nem tudtak választ adni arra, hogy mi lett a levéllel. Szerettem volna csomagot váltani, minnél kevesebbet fizessek a cégnek ermm.gif A váltásra a következő levelet kaptam:

Természetesen van lehetőség csomagot módosítani, melynek a következő költségei vannak:
Egyszeri csomagváltási díj-5000 Ft.
Ezenkívül Önre nem az aktuális akciós árak lesznek érvényesek, hanem az ár a következőképpen fog alakulni:

Új csomag díja = Régi csomag díja + (Új csomag aktuális ára - Régi csomag aktuális ára)

Ha Önnek lejárt a hűségnyilatkozata, akkor jogosult a jelenlegi akciós árainkat igénybe venni és szerződése határozatlan
idejűvé válik. Ha újabb hűségnyilatkozatot ír alá, egy évre további 5%, 2évre további 10% kedvezményt adunk.

Amennyiben elfogadja a feltételeket, úgy a módosításnak semmi akadálya.

Már a képletet sem lehet egyértelműen kitölteni, mert amióta kötöttem a szerződést már többször változtak a csomagok tartalma és az árak is. Erre a levélre válaszoltam ill. kérdeztem az ügyben, de választ ismét nem kaptam.

Az a legérdekesebb, hogy ez a levélen kívül az ÁSZF-ben vagy az általam kapott szerződésben ez nincs leírva, azaz hivatalosan nincs ilyen.

Annyiban már nyugodt vagyok, hogy időközben elérhető lett az ADSL és előfizettem az Externetnél egy 512/96-os csomagra és azóta is elégedett ügyfelük vagyok. Novemberig viszont fizetnem kell a Dunawebnek sad.gif Eldöntöttem többet Dunawebnek nem leszek ügyfele.
reho
(Bookshie @ 2006.02.23, 17:39) *

Sajnálatos módon én is a Dunaweb wireless internet szolgáltatásának előfizetője vagyok. 2005 szeptembertől decemberig a szolgáltatásuk egyenesen pocsék volt. Több alkalommal mértem a sebességüket a saját sebességmérő oldalukkal speed.dunaweb.hu, ahol volt hogy 0.75 kb/sec letöltési sebességem volt. Közben próbából ránéztem az oldalra és ezt az üzenetet kaptam:

Tisztelt ügyfeleink! A sorozatos hibás mérések miatt a sebességmérő működését felfüggesztettük.

Ami nevetséges, mert nem a sebességmérő volt rossz, hanem a szolgáltatás minősége alacsony. Ahol lakom, ott több Dunaweb előfizető van és mindenki panaszkodik a szolgáltatásra. Az általam és mások által küldött e-mailekre nem válaszolnak. Küldtem egy ajánlott postai levelet 2006 január közepén, a mai napig nem kaptam választ. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol nem tudtak választ adni arra, hogy mi lett a levéllel. Szerettem volna csomagot váltani, minnél kevesebbet fizessek a cégnek ermm.gif A váltásra a következő levelet kaptam:

Természetesen van lehetőség csomagot módosítani, melynek a következő költségei vannak:
Egyszeri csomagváltási díj-5000 Ft.
Ezenkívül Önre nem az aktuális akciós árak lesznek érvényesek, hanem az ár a következőképpen fog alakulni:

Új csomag díja = Régi csomag díja + (Új csomag aktuális ára - Régi csomag aktuális ára)

Ha Önnek lejárt a hűségnyilatkozata, akkor jogosult a jelenlegi akciós árainkat igénybe venni és szerződése határozatlan
idejűvé válik. Ha újabb hűségnyilatkozatot ír alá, egy évre további 5%, 2évre további 10% kedvezményt adunk.

Amennyiben elfogadja a feltételeket, úgy a módosításnak semmi akadálya.

Már a képletet sem lehet egyértelműen kitölteni, mert amióta kötöttem a szerződést már többször változtak a csomagok tartalma és az árak is. Erre a levélre válaszoltam ill. kérdeztem az ügyben, de választ ismét nem kaptam.

Az a legérdekesebb, hogy ez a levélen kívül az ÁSZF-ben vagy az általam kapott szerződésben ez nincs leírva, azaz hivatalosan nincs ilyen.

Annyiban már nyugodt vagyok, hogy időközben elérhető lett az ADSL és előfizettem az Externetnél egy 512/96-os csomagra és azóta is elégedett ügyfelük vagyok. Novemberig viszont fizetnem kell a Dunawebnek sad.gif Eldöntöttem többet Dunawebnek nem leszek ügyfele.

Részvétem. Azt javaslom ide fordulj a panaszoddal: Hírközlési fogyasztói jogok képviselőjének hivatala
Nem te leszel az első, már tudni fogják. Gondolom minél többen jelzik nekik a gondokat annál inkább fokozódik az NHH figyelme a dunaweb iránt.

Engem külön megkért a DW-es csajszi, hogy legyek már olyan jó és szóljak az NHH-nak, hogy megegyeztünk - ebből azt a következtetést vonom le, hogy valamelyest rájuk koppintottak.

Aztán ezeket a pontoka ha megtalálod a szerződésedben akkor talán hivatkozhatsz rá:

6./

[...]

"Bármelyik fél írásban a másik fél súlyos szerződésszegő magatartása esetén azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést azt követően, hogy a szerződésszegő magatartás megszüntetésére írásban 15 napos határidővel felszólította a szerződésszegő felet és ez a határidő eredménytelenül telt el."

Aztán van nekem egy ÁSZF kivonatom amiben az alábbi áll:

7.

[...]

A szolgáltató teljesítése abban az esetben hibás, ha az előfizetői hozzáférési pont

a) működési rendellenesség következtében korlátozottan használható

[...]

Sok sikert.

Egyébként mely településen vagy, ha nem titok?
Bookshie
Szajol
TheElf
reho: Elolvastam a szerződési feltételeiket.... Háááát, finoman szólva is pofátlanok. Egyfelől a 10% packet loss szerintem kicsit túlzás, de ha úgy nézzük akkor ez azt is jelentheti, hogy naponta 2.4 óra teljes leállást is megengednek maguknak, mondjuk mert csúcsidőben túl sokan használják, hogy neked is pont akkor kéne a net? Erről nem tehetnek, mondhatják rá. Kezded érteni mi a baj?

A 24 órás ablakban mérve: Mikor kezdődik a 24 óra? Mondjuk, ha tegnap nem volt jelentős kiamardás amit észlelhettél volna akkor pont úgy kezdődik, hogy akár egy 4.8 órás kimaradás is megengedhető legyen?

De segítek egy picit: egy 50% packet loss, komoly latency, stb. már használhatatlan kapcsolat a gyakorlatban: Ebből 4.8 óra engedett meg egy 24 órás intervallumban, két 24 órás intervallumot ügyesen elhelyezve: 9.6 óra.

Sem latency sem átviteli sebesség, sem semmilyen más szempontból nincs garantált minőség? Van egy olyan érzésem, hogy ezt semmelyik ügyfelük nem gondolta át smile.gif
linki
NEM A SZOLGÁLTATÓ A HIBÁS!

Tisztelt fórum olvasók!

Nem a szolgáltató a hibás!

A szolgáltatás (wireless) természetesen határok közé van szorítva, technológia ma a 11Mb-es sebességet tudja optimálisan ezeknél az eszközöknél, tehát egy adóállomás maximum 11Mb-el tud adni, ami nem azt jelenti, hogy csak neked és milyen jó, hanem mindenkinek aki azt használja, tehát természetes, ha sokan használják, hogy nem bírja szétfeszíteni a 11Mb-s korlátot, ez van.

A szolgáltató leírja az ászfben a garantált sávszélességet és a célértéket, nem ver át annyit mindenképp ad. Leírja még hogy ennél a technológiánál nagyobb a csomagvesztés, tehát rosszabb a ping statisztika mint más technológiáknál.

Tehát amennyiben utána informálódtatok volna tisztában lennétek a technológia „gyermekbetegségeivel”.

A baj az hogy sokan azt képzelik garantált sávszélességet bérelt vonalat , stb kapnak a pénzükért.

Természetes, hogy az ADSL technológiailag nagyobb sávot bír el, ezért megbízhatóbb, de ha ott is sok felhasználó van egy rakáson, és mindenki tölt ezerrel kicsi lesz a keresztmetszet. Mit gondoltok miért „vállnak” meg egyes szolgáltatók a nagy letöltőktől?

Tehát nem érdemes hitelrontást végezni, csak lejáratjátok a wireless hírnevét, meg egyes cégekét. Miért van akkor több mint kétezer előfizetője a dunawebnek ha annyira rossz?
Miért nem jelenget meg reklamál mindenki? A wireless terén vannak (sok) olyan szolgáltatók akik horror bekötési díjat pl, 30-100ezer forintot is kérnek, nem beszélve a havidíjról. Amit boldogan kifizetnek az emberek, de ott is csak wireless van, mindegy ki mit mond a technológiának vannak határai...
(linki)
Bookshie
Tisztelt Dunaweb "képviselő"!!!!

Teljesen nevetséges ez a technikai indoklás! Nem egy, hanem, a felhasználószámnak megfelelő "adóállomást" létrehozni. Ennyiszer 11 Mb/s. Ez a szolgáltató kötelessége, ha normális elérést kíván szolgáltatni. A normális ill. minőségi internetelérés hosszútávon érdeke lenne a cégnek. A Dunaweb nem ez a cég. Másrészről itt az ügyfélszolgálat esete. Telefonon sem a legegyszerűbb elérni őket, 1 azaz egy levelemre se válaszoltak a mai napig. Küldtem e-mailt és hagyományos postai levelet is. Azért van kétezer előfizetője, mert még tartanak a hűségszerződések. Kíváncsi lennék mennyi két éven túli wireless előfizetőjük van, sejtésem szerint nem sok. Az ADSL-es előfizetőket pedig nem kellene számolni, mert az nem a Dunaweb saját hálózatán megy, és szerencsére a T-COM hálózata rendben van. Honnan veszi, hogy nem reklamál senki????? Mert ez nem igaz, csak nem mindenki ismeri ezt a fórumot!!!

sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

(linki @ 2006.02.25, 23:13) *

NEM A SZOLGÁLTATÓ A HIBÁS!

Tisztelt fórum olvasók!

Nem a szolgáltató a hibás!

A szolgáltatás (wireless) természetesen határok közé van szorítva, technológia ma a 11Mb-es sebességet tudja optimálisan ezeknél az eszközöknél, tehát egy adóállomás maximum 11Mb-el tud adni, ami nem azt jelenti, hogy csak neked és milyen jó, hanem mindenkinek aki azt használja, tehát természetes, ha sokan használják, hogy nem bírja szétfeszíteni a 11Mb-s korlátot, ez van......

(linki)
TheElf
Ezen felül léteznek 54 és 108 megabites eszközök, ezen felül ha megnézed akkor a WiFi eszközök esetében nem nyilvános internet szolgálltatásra ven fenntartva a frekvenciasáv, és érdekes módon azok a szolgálltatók, akik szépen megvettek egy frekvencia sávot, és profi eszközzel dolgoznak vállalják ugyanazt a minőséget, mint a nem wireless technológiák esetén. De normálisan üzemeltetett wifi hotspotok esetén is lehet találni olyat ahol a sávszélesség, és a latency normális.
linki
Tisztelt Bookshie!

Az adóállomás dolgában egyet kell értenem Önnel, habár nem tudom pontosan mennyi a befektetési és a megtérülési mutatója egynek. Az ügyfélszolgálatról nekem nincsenek rossz tapasztalataim, 3 elérése is van egy 20as szám egy 27-es (munkaidőben) és egy neophonex (szintén munkaidőben). Tény viszont csodát nem képesek tenni, de szerintem megdolgoznak az ügyfélszolgálatosok a pénzükért..

Tisztelt TheElf!

Igaza van léteznek 54 és 108as eszközök, de B-s szabványú eszközökkel nehéz G-s hálózatot létrehozni.
A 5<-s eszközök meg sokkal drágábbak mint a 2g-ek tehát nagyobb díjat róna az előfizetőre.
Érdekes lenne, ha esetleg mondana nekem egy makulátlan wireless szolgáltatót mert agyon dicsérni még egyet sem láttam, a jellemzőbb, hogy a kisebbek bebuknak vagy nem élnek meg a kis létszámú előfizetőből.
A minőségi eszközök tényleg jók, de kíváncsi lennék melyik WLAN szolgáltatónál van pl méregdrága cisco.
Ma már szinte senki nem fizetne bekötési díjat, a havidíj is ölre megy. Nagyon szívesen látnék egy minőségi szolgáltatóba mert hiszek a wlanban de „álomszolgáltató” nincs ezen a területen. Sőt megkockáztatnám aki lejjebb adja a haszonkulcsot vagy igazán minőséget akarna szolgáltatni azt megfojtanák a konkurensek. Például (igaz más terület de jó példa) ott a digiTv most jött be ingyen ad egy évet a legolcsóbb, minőségi csatornaválaszték és mindenki pereli aki szolgáltató…

(linki)
Bookshie
Tisztelt Linki!

Az ügyfélszolgálattal csak rossz tapasztalatom van és nem csak nekem! Levelekre nem válaszolnak, 1-re se. Ez a legnagyobb tiszteletlenség és nemtörődömség a saját ügyfeleikkel szemben! Telefonon csak hantáznak, hogy három hétig szabadságon volt és emiatt nem válaszolt. Haha, csak egy ember foglalkozik a levelekkel? Arról nem is beszélve, hogy olyan feltételeket szabnak pl.: csomagváltással kapcsolatban, amit sehol sem írtak le, se az ÁSZF-ben sem sehol másutt! Ez, úgy gondolom jogilag is támadható! Azt a napot ünnepelni fogom, amikor megválhatok ettől a cégtől clap2.gif. Nem egy elégedetlen ügyfelet szereztek maguknak.

Bookshie
vaga
Hi all!

Most találtam rá erre a fórumra!

A Dunakanyar fórumba szoktam írkálni szépeket, jókat a Kulawebről smile.gif

Kérek mindenkit hogy nézze meg ha ráér, vannak még páran akik szívnak!

...ja és látom Linki itt is osztja az észt...

http://www.dunakanyar.hu/index.php?page=fo...lkategoriaid=21

Egyébként Szajolból vok én is és az NHH-s dolog nem működik sad.gif augusztus 15 óta megy az ügyem és még mindíg Dunawebem van sad.gif. Már belefáradtam teljesen, hogy az igazamat bizonygassam hónapokon át egy ilyen céggel szemben, aminek a hozzáállása egyenlő a nullával.
Már amott is javasoltam a FORRADALMAT smile.gif ...

bye all

Várady Gábor
Captain Crash
linki: Szeretném, ha tisztában lenne vele, hogy egy ilyen ügyben megemlíteni más szolgáltató nevét nem okoz az adott cégnek örömet. Ha ezt sikerült feltolnia az agyába, akkor már csak azt kell mérlegelje, hogy nem csak a technológiai színvonallal van a probléma, hanem egyébbel is, pl ügyfélszolgálattal is. És engem kevésbé izgat, hogy Önnek nincs panasza, mikor sok más embernek láthatóan van. Ezzel szerintem más is így van.

U.i.: A hozzászólásában semmilyen szakmai hozzáértést nem vélek felfedezni, tekintve, hogy úgy hivatkozik a szabványokra, mint B és G. Pedig sosem lett B, vagy G, csak b, vagy g. Ha ezt nem érti, akkor szerintem mielőtt vitát nyitnánk a szakmai részéről, inkább tájékozódjon! Szakmai vitát nem célom a fórumba cibálni, privátban szándékozom megtenni.
TheElf
Linki: Engedelmeddel utánanéztem, aki valóban hotspotot üzemeltet wifivel amire a technológia alkalmas az képes általában megfelelő minőségben szolgálltatni. Ne feledd, a frekvencia milyen célokra van kiadva, így másra nehezen alkalmas, és ha jól tudom a nagyobb szolgáltatók hotspotjainál nem okoz gondot a szabvány eltérő változatai szerinti hálózatok párhuzamos elérhetősége sem, ha erre az adott körülmények között szüség van.

Nézzünk más wireless eszközöket? Ismereteim szerint a Magyar Telekom csoport is rendelkezik vezeték nélküli, mikrohullámú technológiával, és az általuk garantált minőségre érdekes módon nincs panasz. Pedig tőlük Televíziós közvetítésekhez is kérnek ilyen kapcsolat ideiglenes telepítését, ami azért komolyabb igényeket is tud támasztani mint a ti felhasználóitok.

Igaz nem olcsók a telepített eszközök, nem olcsó a frekvencia sem, mert ugye annak a használatáért is kell fizetni. Ismereteim szerint legalább 3 olyan szolgálltató van az országban aki hasonló feltételekkel tud szolgáltatni. Igaz nem wlan ami helyi hálózatokra kitalált technológia, amit megpróbálsz másra, más körülmények között, barkácsolgatva alkalmazni a kellő szakértelem nélkül, hanem megfelelő szakértelemmel, az adott célra fejlesztett technológia, ami egy erre a célra hivatalosan is rendelkezésre álló frekvenciasávban működik.
Bookshie
További adalék a Dunaweb ügyfélszolgálatával kapcsolatban: Tegnap felhívtam őket, hogy szeretném szüneteltetni az internet elérésemet. Ehhez jogom van az ÁSZF 8.1-es pontja alapján. Az ügyfélszolgálatos úriembenek halvány lila fogalma sem volt a dologról. Azt habogta, hogy ezt csak a szolgáltató teheti meg és hogy írjak ez ügyben az e-mail címükre. Azt természetesen ő is elengedte a füle mellett, hogy ezeddig egy levelemre se válaszoltak. Levelet írtam, majd néhány óra múlva felhívtam őket. Ismét a nagytudású ügyfélszolgálatos hívott fel és közölte, hogy majd ezen a héten kivizsgálják (!), hogy jogom van-e szüneteltetni az internetelérésemet mad.gif (amiért természetesen a fele havidíjat fizetnem kell, de ezzel tisztában voltam) bash.gif . A kivizsgálás szótól lettem aztán igazán ideges! Péntek délutánig várok és ismét eleresztek egy telefont. starwars.gif
linki
Tisztelt vaga!

Rendesen ki lettem osztva annak ellenére, hogy én publikáltam a dunakanyaron a fogyasztóvédelmet…

Tisztelt TheElf!

(TheElf @ 2006.03.01, 08:56) *

Igaz nem wlan ami helyi hálózatokra kitalált technológia, amit megpróbálsz másra, más körülmények között, barkácsolgatva alkalmazni a kellő szakértelem nélkül, hanem megfelelő szakértelemmel, az adott célra fejlesztett technológia, ami egy erre a célra hivatalosan is rendelkezésre álló frekvenciasávban működik.

Teljes mértékben igazad van, de a wlan ugye fejlődik és a szolgáltató is, ne feledd azért nem sokan tapossák ezt az utat olyan mértékben mint a DW…
(gondolom sokan megjegyzik most, hogy inkább visszafele taposnak, de ügye ez szubjektív vélemény…)
Sok embert ismerek aki meg van elégedve a szolgáltatással a kisebb fennakadások ellenére…
Szerintem azért sokan beismerhetnék, hogy a 3300Ft-ért adott 128/64 kbit elégé kedvező alternatíva, ha azt vesszük, hogy 15 óra 56kbit 2500Ft (árak szolgáltatóként eltérhetnek...).
Természetesen más a helyzet a nagy csomagokkal kapcsolatban…
Szerintetek mennyinek kellene lennie a szolgáltató sávszélesség uploadjának mondjuk 50 ember esetében?
Mit gondoltok mennyi lehet ennek a szolgáltató felé háruló költsége?

(linki)
TheElf
linki: Annak idején egy befektető reklámokból finanszírozott széles sávú net szolgáltatást akart nyújtani, hamar kiszámoltuk a költségeket, és kiderült, hogy az életben nem térül meg, ebben gondolom egyetértünk.

Alapvetően szerintem abban is egyetértünk, hogy a WiFi esetében komoly gondot jelent a sávszélesség, az egyes települések közötti sávszélesség, stb. EZÉRT nem való nyilvános internet szolgáltatásra a WiFi, mert nagyobb számú előfizető esetén elég nehéz a gerinchálózatot más technológiák nélkül megteremteni.

Mit lehet tenni? A válasz egyszerű: A szerződésben csak olyat szabad vállalni amit jó minőségben teljesíteni is tudtok. Anniy ügyfél, olyan sávszélesség használat, stb.

Ki kell dolgozni megfelelő üzleti modellt. Ha azt mondod, hogy nem 128/64et adsz, csak 64kbitet (nem full duplex) havi általánydíjas megoldással, de engeded, hogy az user amikor kell ennél nagyobb sávszélességet állítson magának, azért fizetve.

Mondjuk a 11 megabitből 2 megabit jut kb 30 előfizetőre, nekik a 64/64 bármikor garantálható, marad 8 megabit... nem illik 100%ban kihasznbálni a rendelkezésre álló sávot (érthető okokból) ebből következik, hogy akad kb 6-7 megabit amit tudsz értékesíteni...

Ezt úgy értékesíted, hogy 1 napra, és 64kbites csomagokban smile.gif Ráadásul lehet akár "licitálni" (akár előre befizett pénzből is) a napi + sávszélességre, mindig azoknak lesz jó sávszélessége, akiknek ez valóban érték / fontos és az ő sávszélességüket is tudod garantálni.

Sok előfizető, sok igény esetén akad pénz rögtön a nagyobb sebességű eszközre, egy párhuzamos második hálózat kiépítésére, stb. egyaránt.

A packet loss probléma sem kell, hogy a szerződésben általatok megjelölt méreteket öltsön, stb.
hermeske
Csak 'megnyugtatásuk', a kábeltv-s netjük is olyan k.ki, mint a wifis.. 512k-s csomagnál a 10-15kbyte/sec ritka siker, pezsgőbontás gyanus. Azt nem tudja vki,hogy a wireless tornyaik hány mW-al sugároznak? Csak tippelem,hogy bőven 100mW fölött.
TheElf
Nyilván nem véletlen, hogy az sem jobb... elég sok oka lehet a problémáknak.
vaga
Hmm

Én már nem is mondok semmit...

Aki Szajoli az úgyis tudja mire gondolok smile.gif

Már csak 230 nap és lejár a 2 év.smile.gif Hurrá!!!

bye all
Negative
Most már nekem is kezd elegem lenni a a kedves dunawebbel kb 2 hete minden délután 0-100 kbit/ sec között ingadozik a net náluk állitólag tökéletes minden jött is az emil h nem jól van beállitva a tüzfalam, a furcsa az egészben h eddig jó volt. Valaki valami jó megoldást nem tud hogyan lehetne tölük megszabadulni még 1 évem van hátra sajnos. Köszike a válaszokat elörre is.
crix
Kedjük az elején, mélységesen fel vagyok háborodva.

A szolgáltatás színvonala egy dolog. Azonban, ha kedves "szolgáltató közeli" Linki barátunk egy nyílt és felfutó fórumba le mert írni ilyet, komolyan fennáll a gyanú, hogy nem hozzáértő "naív" ügyfeleiket is ezzel etetik. De ekkora teljesen hiteltelen, hazug, kamu maszlagot, régen láttam. Elképzelem, amint a nagymami a teszkós/ócsanos/korás/sunyinetes olcsó egybegépet vesz, hogy az Amerikában lakó unokájával kommunikáljon egy freemail jellegű agyonbannerelt ingyenes emil-izével, és előfizet erre a "szolgátatásra"? Ő elhiszi, őt át is lehet verni, de egy szolgáltatónak nem csak ilyen ügyfelei lesznek.
Annak szurkolok, hogy a terjedő civilizáció szép lassan megfojtja az ilyen sufni barkács szolgáltatókat, akiknek csak a pénz fontos nem az ügyfél.

Másrészt épp ma szemeztem egy aranyos rackszekrénnyel. Nem vagyunk mi nagy cég max. 120 ember. És akkora öklömnyi cisco feliratok vigyorogtak rám (120=120 munkaállomás), hogy öröm volt nézni. Miért cisco? Mert megbízható, gyors, jól konfigurálható... igen ennek ára van kedves Linki. De mint tudjuk olcsó húsnak... Ezzel szemben némi utánolvasással: Linksys. Mond valamit? Ha nem akkor ez a házi feladat a számodra.
Yah meg mutattak képeket a sztaki és hasonló "névtelen" helyekről. Aztán dolgoztam egy másik helyen, ott is azzal kezdték: tessék dugd rá a terminált a ciscora és jáccál. Aztán meg felhívtuk a partnereket, hogy 10 perc és megint lesz netük.

Huhh jól felhúztam magam
lyymbo
Üdvözletem minden sorstársamnak!!!

Annyira örülök hogy rátaláltam erre a fórumra mert én is hasonló cipőben járok!!! clap2.gif

Először elolvastam a hozzászólásokat és mindekivel - a problémákat feszegető - topiktársammal egyett értek!!!

A Dunaweb ügyfélszolgálata eggyezik a sz@rr@!!! Én eddig többször probáltam beszélni velük egyszer-kétszersikerült is! A hölgy az tényleg nem tud semmiről az Úriember meg annyira nyegle laza hogy az felháborító! Bár szerintem mindketten jegyárusok voltak valahol órabérben mert nem igazán érdekli őket semmi és egyáltalán nem segítő készek!!! Minden általam is felvetett problémára szóról-szóra ugyanazokat a válaszokat adták!!!( pl: csomagváltás!!! De a régi díjtáblázatot nem volt hajlandó elküldeni!!!!)

ÉN egy bizonyos EÖTVÖS ZITA-val folytattam tartalmasnak éppen nem nevezhető E-mail-ezgetést!!! Ha valaki kiváncsi rá akkor nagyon szívesen megosztom a fórumon keresztül!!!

Témára térve:

Az én helyzetem annyiban más hogy én nem kötöttem velük szerződést hanem a korábbi szolgáltatóm "adta el" nekik az előfizetőket vagy a szolgáltatás lehetőségét!!! Már én sem tudom!!!

A mostani tényállás: 2005 decemberében adtak al minket a dunawebnek. A decembert és januárt még kifizettem de a február és márciust már nem, tehát már két hónapja nem fizetek!!! A szolgáltatás az általában csak akkor sz@r ha használni akarom!!! Tehát szinte mindíg!!!

Eddig 5 e-mail küldtem nekik!!! 3-ra válaszoltak is!!!

Szóval NINCS SZERZŐDÉSEM és mégis önhatalmulag besoroltak " 2 éves hűségesek" közé!!!! Kézdezem én MIÉRT ÉS HOGYAN!!!!

Választ még nem kaptam!!!

Már 3hete nem válaszolnak az E-mailjeimre!!!

Mindent dokumentálok rendesen!!! biggrin.gif

Csak az a baj hogy hiába vagyunk vÁROS ( TISZACSEGE!) az ADSL elérhetőség nem biztosított tehát ez a kedves cég Monopol helyzetben van!!!! És ki is használja!!!

Üdv:

Lyymbo
reho
Hmmm, látom a nem lett jobb a dunaweb amióta már én sem foglalom a sávot ott.

Jó, hogy itt van linki kolléga - így legalább tökéletesen látszik, hogy mennyire pancser banda a dunaweb. Könyörgöm, ha védeni akarjátok magatokat legalább a legokosabbat küldjétek harcba! blink.gif

Szóval annyit tudok hozzáfűzni, hogy a kartali körzetben az ismerőseim is úgy döntöttek, hogy kiszenvedik ezt a szemét céget. Kifizetik aztán elfelejtik, ahogyan én tettem. Fájdalmas dolog ez nekik, mert van aki 100ezres nagyságrendű összegeket fizet úgy, hogy abszolúte nem használja a szolgáltatást. És ebben az a legszomorúbb, hogy a NHH semmi igazi lépést nem tud tenni az ügyben. Abszurdisztán kéremszépen, ez itt a kőkemény vadkeleti Abszurdisztán.... wacko.gif

Linki kolléga hozzászólásai könnyen ellenérvelhetők, igaziból lényegtelen amiket írt úgylátom. Ő is tisztába kell, hogy legyen, hülyeség amiket írt.

A DW rendszerében arra jutottunk jónéhány netszünetes kocsmai beszélgetés alatt, hogy az alapvető hibát ott követik al, hogy mindenhonnan vácra lökik a jelet. (legalábbis itt a környéken) Ezzel az a gáz, hogyha valamelyik átjátszó kiesik akkor lehet kamuzni az ügyfélszolgálatnak, hogy az ELMÜ a hibás meg, hogy ők erről nem tehetnek. Miért nem építenek helyi fejközpontokat? Kissebb lenne a hibalehetőség nagyobb lenne ping. Persze, persze drágább dolog, de nem hiszem, hogy ekkora lóvékból ne lehetne ezt megoldani, megaztán könyörgöm: egy üzlethez tőke kell! És sajnos ez az ami nincs ott. Tőkét is akarnak kovácsolni meg busás hasznot is lefölözni - a kettő együtt nem megy.

Szó mi szó, ha nekem is 100ezrem lett volna hátra akkor azt inkább egy tisztes ügyvéd barátomnak adtam volna, hogy rendezze el ezt az ügyet. Biztos vagyok benne, hogy nem kellett vona nekem fizetni mást - annyi jogtalan dologra hivatkoznak az ügyfélszolgálatosok, hogy öröm nézni. Ha csak 10-en összeadjátok azt az összeget ami hátra van, egy jó ügyvéd szerintem látni fog benne fantáziát és meglehet, hogy semmibe nem kerül nektek.

Na ez hosszúra sikeredett, további sok szerencsét mindenkinek. Aki elhagyja a gonoszt azért egy búcsút írjon ide, hogy linki is lássa mennyien távoznak (hátha bent nem tartják nyilván) smile.gif

Reho geek.gif
linki
Hi all!

Megkaptam a leckét, kérem én készültem smile.gif

Nem célom védeni a dolgokat, a szolgáltatás olyan amilyen.

Én csak azt mondom, nem a szolgáltató a hibás, ha valaki nem olvassa el az ászft.

„Garantált 3kbyte”, aki picit is ért a dologhoz látja ez a garancia mit jelent…

Szerintem a cég olyan mint a kínaiak először másolja a minőséget gagyiba aztán ha jól megy a dolog egyszercsak már jót gyárt.

Ma már mindenki kínait, tiwanit vesz.

Azt persze nem tudom mikor lesz minden jó .)

Egyébként ocsó eszközzel is lehet jól nyomni a dolgokat, drágával meg szarul.

De elismerem cickok látványa szép….

És hogy őrülj gyors eltáv 5letek:

1 állíts fát az antenna elé
2 költözz el
3 telepíts wlan zavaró sugárzót
4 hívogasd a főnököt éjfélkor.
5 hívd fela tv ügyvédjét

Ha ezeket párszor elismétled tuti a siker.

Linki.

u.i. Á és aki nem ismer, kérem ne anyázzon mert sokan lese ***nák a túloldalról az embereket.
reho
(linki @ 2006.04.14, 21:55) *

1 állíts fát az antenna elé
2 költözz el
3 telepíts wlan zavaró sugárzót
4 hívogasd a főnököt éjfélkor.
5 hívd fela tv ügyvédjét

Te linki, én mostmár komolyan nem tudom melyik oldalon állsz geek.gif Szerintem dobd be ide a DW főnök telszámát amit lehet éjfélkor hívogatni, sokan örülni fognak neki biggrin.gif

Egyébiránt meg csak ismételni tudom a többieket: pofátlanság ami az ASZF-ben van, de peersze mindenki aláírta, benne volt a pakliba és jól meg is szoptuk. Ez van. Én sem gondoltam anno komolyan. De így ne várja a DW, hogy visszatérő ügyfelei lesznek meg, hogy mindenki az egekbe magasztalja őket. geek.gif Pl ilyet a dunawebbel sosem tennék: HFCNetwork egy nagyon király szolgáltató! Mindenkinek csak ajánlani tudom! www.hfcnetwork.hu clap2.gif

uff.
Garfi
Üdv Pomázról. Itt sem jobb a helyzet, pingek 1000 felett, megnyílhatatlan weboldalak, egy szemét, hitvány átverés. Általában fél - egy nap mire átmegy a reklamációs levelem, amire ha válaszolnak a sebességmérőt hozzák fel indoknak, hogy aszerint minden rendben van, hazudoznak össze - vissza, sehol nincs hitelesítve. Az ügyfélszolgálat, mint olyan megszűnt: géphang, aztán soha nem veszik fel. Egy gerinctelen takony társaság. Nagy ívben elkerülendő !

Üdv Pomázról. Itt sem jobb a helyzet, pingek 1000 felett, megnyílhatatlan weboldalak, egy szemét, hitvány átverés. Általában fél - egy nap mire átmegy a reklamációs levelem, amire ha válaszolnak a sebességmérőt hozzák fel indoknak, hogy aszerint minden rendben van, hazudoznak össze - vissza, sehol nincs hitelesítve. Az ügyfélszolgálat, mint olyan megszűnt: géphang, aztán soha nem veszik fel. Egy gerinctelen takony társaság. Nagy ívben elkerülendő !
Garfi
Sikerült beszélnem az egyik technikusukkal, aki annyit tudott mondani, hogy szar a rendszerük, túlterhelt a hálózat, nem tud mit csinálni. Idézem: " Ez egy ilyen dolog, nem akarom minősíteni. Talán lesz majd fejlesztés " Viszont azt is megsúgta, hogy ha valaki elég hangos és agresszív, akkor " egyedi elbírálás " alapján meg lehet tőlük szabadulni a hűségnyilatkozat ellenére.
toreki
Igen, de nem felbontani a szerződést, hanem hibás teljesítésre hivatkozva elállni a szerződéstől.
s@kál
Üdvözlet mindenkinek!
Sajnos én is a dumazseb "magas szintű" szolgáltatásainak előfizetője lettem.
2 megabites sávszélességű internetre fizettem elő, de az első napokban már kaptam a hideg zuhanyt.
Úgy indult, hogy kaptam 512Kbitet, aztán telefon, még aznap (tehát gyors) intézkedtek,átállították.
De hogy!!! Jó esetben elértem az 1.4-1.6-ot ..mondom jó esetben éjjel..reggel.
Napközben laza kis netoff hegyek.
Na ehhez nem vagyok hozzászokva voltam enternetes,inviteles is, ugyhogy van viszonyítási alapom.(ADSL)
Ők küldenek mailt, ha karbantartás stb. van 3 héttel azelőtt mielőtt leállítják az internetet!! Itt viszont...döbbenet.csak úgy leáll!!
Gondoltam ez igy nem lesz jó, küldtem levelet nekik, hogy sávszél kevés legyen vmi.
Dunawebes mérések, átlag 1.5 mbit.
Erre a szokásos válasz...megfelel az ÁSZF-nek a sávszél..uh biztosan van egy ilyen levélsablon amibe csak be kell irni a nevet nekik.
Örömkönnyek gyültek a szemembe, amikor stabilan tudtam letölteni.
Teltek multak a napok,(persze az égvilágon semmi változás nem történt) de csak nem tudtam belenyugodni, nézegettem a fórumokat ahol hasonló problémákat láttam, igaz wirelles témában, de a kábelnet se jobb higgyétek el.
Ide tévedtem, aztán regisztráltam magam a Dunawebes e-mail címemre,visszaigazolást kaptam, és láss csodát!!! felugrott a sebesség másnap átlagosan 2.8-3.5 megabitre huh....de mitől????
akkor még egy betűt sem írtam a fórumba!! ...gondoltam nem is írok..mégiscsak törődnek az emberrel ezek a fiúk.
A csoda 1 napig tartott most jó esetben ingadozó 1.8Mbitem van néha 1, és mindennap offline egyszer legalább.
Levontam a konzekvenciát, keresőmotor az emil szervereikben..gondolom fogyasztóvédelem.com, NHH, meg ilyesmire gerjed..remélem nem olvassák el a leveleinket, rémisztő.
Szóval ha bemegyek a boltba, és előre kifizetek 10 kiflit akkor miért csak 8-at kapok????
A korrektséget hiányolom.
Üdv
S@kál
Garfi
S@kál, te még szerencsés vagy, nekem ma este pl. egy szimpla fórum oldal is kb. 5-10 perc alatt jön lefelé... bahh... méghogy letöltés...( igaz, kb egy hétig működött rendesen ) A dumeterem kb. 0.1 .0.5 kB/sec-et mutat a pingek meg 3-4-500 felett vannak vagy nem jön válasz... Ez egy fos, nem szolgáltatás. Nem véletlen, hogy beindították a hitelesítetlen sebességmérő szolgáltatásukat, hogy igazolják a szemetet, amit adnak. Vagyunk így sokan megvezetettek.. jó lenne, valahol összefogni, hogy a szemétdombon landoljon a DUNAWEB, ahol megérdemli. Én ezt a fórumtopicot mindenesetre beregisztrálom mindenhová... majd amikor véletlenül éppen műxik a netem.
localnet
A gond az, hogy Magyarországon nincsennek megfelelően körbeírva az internetes szolgáltatókra vonatkozó jogszabályok. Jelenleg ha az ÁSZF-be azt írja be, hogy 90% packet loss és a vásárolt sebesség 10%-a a garantált és ráadásul ezt még megfejeli egy 90%-os rendelkezésre állással, akkor az NHH azt mondja, hogy jogszerűen járt el a szolgáltató. Pedig ha a példának felhozott minimumot éri csak el a szolgáltatás szinvonala akkor az használhatatlan a felhasználó számára (pl. ebben az esetben 36.5 napon át szünetelhet a szolgáltatás).
reho
Sziasztok,

Amikor még én is dunaweb előfizető voltam összeszerveztem egy 10 emberből álló csoportot és megfogalmaztunk egy feljelentést az NHH-nak. Ennek a feljeneltésnek tegnap érkezett meg a hivatalos határozata amiben leírták, hogy kint voltak ellenőrizni a DW-nél, fel kellett venniük 2 ügyfélszolgálatost, 2 szerelőt, be kellett vezetniük ISO9001 rendszert és egy kicsit meg is rótták őket. Pénzbüntit sajnos nem kaptak. Leírták, hogy a 10 emberből kinek mi lett a sorsa, volt aki így szabadulni tudott a szerződésből.

Sajnos a határozatban az is szerepel, hogy XY még mindig előfizetője a DW-nek és nem is értik, hogy akkor minek írta alá a feljelentést - holott ez az ismerősöm tényleg még előfizetője a DW-nek, de 0 adaforgalommal mivel használhatatlan és nem tud kiszállni a szerződésből ezért ott pihen nála az antenna és fizeti a díjat. Ezt azért hoztam most fel, hogy ha az NHH-hoz fordultok, akkor érdemes az ilyesmire szerintem személyesen telefonon felhívni a figyelmüket, hogy ne csak a tényadatokat nézzék, hanem egy kicsit az okokat is. A fellépés előtt fontos, hogy bombázzátok meg a DW-t hibajelentésekkel és tegyétek el a válaszokat, mellékeljétek a saját méréseiteket.

Ezt azért írtam le, hogy lássátok, ha tesztek valamit akkor az NHH előbb vagy utóbb de koppint a szolgáltatóra. Én azt javaslom, hogy ha még mindig ilyen ratyi a szolgáltatás akkor igenis tegyetek valamit, mert amit DW művel az egyszerű rablás és a rablóknak a börtönben a helye.

Gondolom olvassák ezt a fórumot a DW-esek is, tőlük azt kérem ne rám haragudjanak, hanem egy kicsit szálljanak magukba és gondolkozzanak el hogy egy vállalkozás mitől sikeres és meddig lehet elmenni az emberek lehúzásában. Én is vállalkozó vagyok, de eszembe sem jutna olyan dolgot kiszámlázni amit nem végeztem el, még ha erre szerződésem is van. Ha van egy buszom arra nem adok el több jegyet, mint amennyi ülés van benne, mert ha állnak és zsúfolódnak az emberek, akkor legközelebb egy másik buszra fognak szállni. Szóval, ha jót akarnak maguknak és nem akarnak elveszni a piaci versenyben, akkor kapják össze magukat.
Ariadne
Az NHH maga nem oldja meg az egyéni ügyeket tudomásom szerint, nyilván akinek megoldódott mégis, az a szolgáltatón múlott. Ha olyan nagy gondja van valakinek a szolgáltatással, hogy az egyenesen használhatatlan, perelni kell, nincs más. Esetleg előtte békéltető testülethez fordulni.
localnet
(Ariadne @ 2006.06.27, 10:37) *

Az NHH maga nem oldja meg az egyéni ügyeket tudomásom szerint, nyilván akinek megoldódott mégis, az a szolgáltatón múlott. Ha olyan nagy gondja van valakinek a szolgáltatással, hogy az egyenesen használhatatlan, perelni kell, nincs más. Esetleg előtte békéltető testülethez fordulni.

Csak sajnos internetnél ez a nesze semmi fogd meg jól. Hiába pereled, elég kicsi az esély, hogy bizonyitani is tudod. Arra meg, hogy pert is nyerj ~0.
Garfi
Szerintem is kár perelni, hiszen az túl sokáig tartana és addig is fizetni kell. Én most fogom megkezdeni a leválást és amennyiben nem tudunk megegyezni akkor maradok az előfizetőjük ( azé' van még más elérésem is napközben ) , naponta mérek ( méretek ) ahol lehet feljelentem őket ( ötleteket kérek ) és a szarba döngölöm őket fórumokon és a médiában. Van elég haver a " Dunaweb spam " -hez. Talán majd, ha nem csak egy kis sunnyogó cég lesznek, hanem egy "hírhedt cég " talán felébrednek. A kulcsot az adta be, hogy azt hazudták, hogy tudnak a problémáról, hétfőn megjavítják. Aztán hétfő este ( és azóta is ) ugyanaz a híg fos, egy oldal kb 10 perc mire lejön. Szóval ezekkel a hiénákkal nem hivatalos úton kell leginkább foglalkozni, hanem a nyilvánossággal kell a fingot is kirugdalni belőlük.
Ariadne
(Garfi @ 2006.06.28, 21:32) *

Szerintem is kár perelni, hiszen az túl sokáig tartana és addig is fizetni kell.

Na ettől a hozzáállástól mászok falra... Mindenki vár csak a sült galambra, hogy egyszercsak hirtelen majd megoldódik és jó lesz minden. ermm.gif
toreki
Nem tudom, hogy vagytok vele, de eddig ez a stílus nem volt itt szokás. Garfi örülnék, ha kicsit moderálnád a hozzászólásodat. Ez nem a Tékozló Homár.
Garfi
Elméletileg igazad van. Ám ha megélnéd azt a sok keserűséget, frusztrációt, amit ez a hulladék cég okoz, miközben ellop tőlem havi közel 10.000 forintot akkor én azt mondanám, hogy még visszafogott voltam. Mégis milyen stílusban kellene írnom ezekről a tolvajokról ? Én felajánlottam nekik többször, hogy inkább szabaduljunk meg egymástól... még csak nem is válaszolnak. Egy aljadék szarkupac ez a társaság. Azt, hogy ezt az üzenetet meg tudtam írni kb. 45 perc kűzdelem volt. Most elküldöm... kíváncsi vagyok hanyadik kísérletre fog összejönni...

(toreki @ 2006.06.29, 15:09) *

Nem tudom, hogy vagytok vele, de eddig ez a stílus nem volt itt szokás. Garfi örülnék, ha kicsit moderálnád a hozzászólásodat. Ez nem a Tékozló Homár.

s@kál
Teljes mértékben megértem Garfi hozzáállását.
Gondoljatok csak bele..mi tudjuk, hogy mit fizetünk, és ezért mit kellene kapnunk,ismerjük a "sávszélesség,ping" stb. fogalmát, és tudjuk hogy pl. egy szerver karbantartása kb. mennyi időt vesz igénybe.
De:
Tudja-e az az anyuka pl. aki csemetéjének fizette elő az internetet,hogy az meg sem közelíti azt a sávszélességet amire havonta 5 ezret fizet?
Nem tudja! Örül ha bejön az origo,vagy ha nem,hát megint rossz a számítógép..meg ezek a vírusok.
Nagyon sokan gondolkodnak így, mert nem értenek hozzá, ami nem is lenne baj,ha egy megbízható szolgáltatónál lennének előfizetők.
A szolgáltató van értünk, és nem mi értük...mi van? ..nincs üzletpolitikájuk?
Szóval egyszer vettem részletre (kicsi bank, nem multi!)egy "műszaki cikket",és úgy alakult az anyagi helyzetem,hogy előbb ki tudtam fizetni az utolsó pár csekket.
Időközben elköltöztem új helyre,el is felejtettem az egészet.
Aztán pár hónap múlva jött a telcsi a munkahelyemre, hogy nagyon nehezen, de kinyomozták hogy hol lakom,mert szeretnének nekem küldeni egy kis pénzt,mert túlfizettem kicsit.
Nem nyelték le a pénzemet! Ez egy CÉG!
Példát lehet venni róla DUNAWEB!

S@kál

Csaba_20
(s@kál @ 2006.07.06, 09:39) *

Mi is megértjük, hogy mérges, hiszen mi is azok lennénk. De a stílusán egy picit változtathatna. Lehet kultúráltabban is előadni a mondanivalóját.
Garfi
A stílusom az érzelmeimet fejezik ki, hogy éppen mennyire vagyok frusztrált. És akkor nagyon visszafogott voltam. Szívem szerint egy körömreszelővel vágnám le a fejüket. És akkor egy kérdés: Miért kellene nekem úgynevezett " kultúráltnak " lennem, amikor egy tolvaj gengszterbandáról beszélünk ? Kiváncsi vagyok,hogy kiskegyed mennyire kultúráltan számolna be arról, amikor szétrúgják a fejed és levágják az ujjad az aranygyűrűd miatt. Csabika, könnyű itélkezni egy jó szolgáltató langymeleg biztos kapcsolatáról a fellegekből a szegény plebszről, aki megérdemli a saját szarkupac szolgáltatóját, mert éppen vidéki.

(Csaba_20 @ 2006.07.06, 10:26) *

(s@kál @ 2006.07.06, 09:39) *

Mi is megértjük, hogy mérges, hiszen mi is azok lennénk. De a stílusán egy picit változtathatna. Lehet kultúráltabban is előadni a mondanivalóját.

toreki
(Garfi @ 2006.07.06, 22:33) *
És akkor egy kérdés: Miért kellene nekem úgynevezett " kultúráltnak " lennem, amikor egy tolvaj gengszterbandáról beszélünk ?
Nem az a lényeg, hogy kiről beszélsz (írsz), hanem, hogy kivel. Most nem velük beszélsz, hanem velünk. Nagy különbség.
Captain Crash
Garfi: Szerintem időben szóltak, hogy vedd észre magad. Te direkt mész fejjel a falnak? Ha nem nyugszol le, úgy jársz, mint Balogh Henrietta... Egy baráti jótanácsot adok, fogadd meg, a saját érdekedben: Legközelebb ne a sértegetés legyen a célod, mert azzal csak az ellenszenvünket váltod ki. Hozzáteszem, hogy légyszíves. Szeretném, ha normális hangnemben válaszolnál, nem velünk kell(ene) hadakoznod!
Garfi
Bocsi, de nem a tagokat sértegettem, hanem a dunaweb nevű szélhámiát, átverést a hazudozós tolvajbandát. És igen a sértegetés volt a célom velük szemben... mi más lett volna ? és nem azért, hogy kiskegyed velem egyet értsen, hanem azért, hogy amennyiben valaki rákeres a dunawebre, akkor ezt a hozzászólásomat is meglelje.
Hogy járt Balogh Henrietta ? Bocs, de nem élvezetből járok ide, hanem azért, hogy figyelmeztessem a leendő balekokat, akiknek felreppen az ötlet, hogy a dunawebbel fizessenek elő. Ugye ezért van ez a fórum és nem azért, hogy bennfentesek stilisztikai gyakorlatokat okítsanak...

(Captain Crash @ 2006.07.06, 22:53) *

Garfi: Szerintem időben szóltak, hogy vedd észre magad. Te direkt mész fejjel a falnak? Ha nem nyugszol le, úgy jársz, mint Balogh Henrietta... Egy baráti jótanácsot adok, fogadd meg, a saját érdekedben: Legközelebb ne a sértegetés legyen a célod, mert azzal csak az ellenszenvünket váltod ki. Hozzáteszem, hogy légyszíves. Szeretném, ha normális hangnemben válaszolnál, nem velünk kell(ene) hadakoznod!

toreki
Sokaknak nem tetszettek a hozzászólásai, amit a cége nevében írt. Ugyhogy elvesztek a bitjei. biggrin.gif
Nekünk sem az a célunk, hogy mindenkit elüldözzünk, vagy mindenki azt írja, amit mi szertnénk látni, csak szertnénk a fórum színvonalát megőrizni. Sőt még tovább javítani.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.