Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Dunaweb, sávszélesség hiánya, sorozatos leállások
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
1, 2, 3, 4, 5, 6
csu
(nyonyo @ 2008.05.29, 10:06) *

Ma kaptam egy levelet, miszerint megvan a Dunawebnél a beszélgetés, ami szerint én mondtam időpontot mikor jöhetnek leszerelni a cuccaikat, illetve a postai igazolás... Igazolás nem lehet, mert nem írtam alá, a felvételt pedig kértem, hogy adják ki, hogy megbizonyosodhassak esetleges mulasztásomról. Ami persze biztos, hogy hazugság.

Csodák csodája: a felvételt nem adják oda!!! Miért? Szerintük (persze itt buknak le) ez egy ellenem szóló bizonyíték... nem mondok semmit. Óvva intek mindenkit ettől a társaságtól. És én még februárban azt hittem, hogy örökre megszabadultam tőlük.

Mikor nekem is tele lett a tököm velük, én leszereltem a dolgaikat(igaz az kábelnet volt), aztán véletlenül megláttam a szerelőjüket a szomszédban, hagynemondjam rohantam a cuccal, belenyomtam a kezébe, átvételi papír aláír aztán boldogan integettem a kb 10éves modemnek.
Cs@bby
Üdv mindenki!

Régebben többször is írtam ide a Dunaweb parasztságai miatt.
De az utóbbi hónapokban teljesen megváltozott a dolog.
A sávszélességem stabilan 1800kb/s feltett van a letöltésnél, feltöltésnél pedig 230kb/s körül!!!!! clap2.gif
Most már csak az a gáz, hogy naponta 2szer - 3szor elmegy a net. De szerencsére "csak" 10 - 15 percekre.

De már ez is fejlődés.

Ha így marad akkor TALÁN hosszabbítok velük szerződést.
Benderke
Hi!

A kedvencem:
"Ügyintézési határidőnk 30 nap. Kérjük, hogy legközelebb e határidő lejárta után
érdeklődjön küldeményei sorsáról. "
Vagyis megkapom a számlát, és van 8 napom, hogy befizessem, utána naponta zaklatnak mailekkel, hogy fizessek. Hiába küldöm el az internetutalvány kódját amint megkapom a számlát ha kedves Emese csak 30 nap múlva veszi a fáradtságot, hogy elfogadja...
Köszönjük Emese

De az sem volt semmi, amikor egy komoly 120 Ft-os számlát hagytam el... Megbeszéltem velük telón, hogy köv hónapban küldenek újat. pár hét múlva jövök haza melóból, net meg nincs... Azt hittem, hogy csak a szokásos szakadozás. Felhívtam őket és egy bácsi közölte, hogy díjtartozás miatt kikapcsoltak.
Másnap felhívtam a zügyfélszolgálatot és a csávó a megszokott lekezelő tajparaszt stílusban elmondta, hogy ha nincs befizetve egy számla, akkor nem küldenek újat amíg be nem fizetem... Mondtam, hogy jóvan, akkor bemegyek és kifizetem mind a zsázhúsz forintot. De nem lehetett, mert eladták behajtóknak.... biggrin.gif
Vártam egy hétig, de a behajtók még akkor sem tudtak róla. Megint felhívtam Punawebéket akik azt mondták, hogy mégis cask náluk kéne befizetni. Gondolom ki lettek röhögve a behajtóék által jól.
A szerződésben az van, hogy 30 nap után korlátozzák a netet és újabb 30 nap utn adják behajtóknak. Hát az én cuccom állítólag egyből oda került...
Bekaphassák...

B.
007-es Boy
Üdv mindenkinek!
Sajnos én is csak rosszat tudok mondani erről a cégről.
Én átszereltettem az antennámat a megbízhatatlan 2,4 es rendszerről az 5Grendszerre.
Na ezután jött a hidegzuhany.
A rendszer enyhén szólva sem müködött, kicsit sem. Volt,h. 2napig nem volt net, de a napi számtalan szakadás az volt a minimum,
A 3M-ából kaptam 8-256kb et, ami valljuk be, elég hihetetlen.
Betelefonátam, mailt írtam de semmi. A telefont nem vették fel, a mailre nem jött válasz. Változás semmi.
Mikor valamiféle válsz érkezett, az állt benne ők teljesítették a minimum feltételeket. Nos nem tudom, ha valaki egy tank benzinre fizet be és féllel távozik hónapokon át, az előbb utóbb ingerültté válik, legyen az ember,v. DUNAWEB-es gy..ér.
A 2 hónapból kb egyet sem használtam, de az előfizetésre a csekkek jöttek rendületlenül.
A sorozatos hibákat elismerve, kaptam igéretet díjkompenzációra, aminek mértékét 30-50%-ban állapitják meg, mondta a kishölgy. A valoságban ez 10% sem volt.
Most valamennyire működik, de a pingem olyan magas,h. hiába van 3M körüli(nem 3M, csak környéki)letöltésem, mégsem tudok online játékot játszani. A hibát bejelentettem, de az volt a válasz a pinggel ők nem foglalkoznak.
Tehát van egy majdnem netünk, ami még nem internet.
Miért lehet ebben az országban megcsinálni ezeket a dolgokat, h. a pénzünkért nem kapunk semmit????
CSupa rabló cégek és legálisan müködnek évek óta a nemszolgáltatásuk ellenére.
Hol van az igentisztelt hatóság, aki a mi érdekeinket védve a segítségünkre sietnének és megoldanák a problémánk, hiszen azért kapják a pénzüket?
Ha vennék a fáradtságot és végeznék a dolgukat, talán kevés rabló cég müködhetne ebben az országban.
Üdv mindenkinek 007- es Boy voltam.
Benderke
Múlthónapban befizettem az ehavi számlám utalvánnyal.
De persze jött a csekk és már fizetésifelszólításokkal bombáznak...
wega
Sziaasztok, én is hason cipőben járok, 2007 őszén installáltak 2 éves szerződéssel, s folyamatos szolgáltatáskiesés, modem lefagyás mellett 100-200kbit sebességű letöltési adatok jöttek, a saját mérőrendszerük szerint is. Mivel ez megfelel a szerződésben írt minimum 32kbit sebességnek, szó szerint sz.rtak rám. Kértem, hogy legalább 2Mbit helyett tegyenek át 1Mbit csomagba, hiszen SOSEM szolgáltatnak 1Mbit felett, de 90%-ban 100-300kbit között igen... Azt mondták, hogy kizárt. Kérdeztem, hogy lehet kilépni, milyen büntetési tétellel - inkább veszek egy GSM net kártyát a feleségemnek is, hiszen nekem van egy céges, s az mindíg műxik, gyorsabb, lehet vele VPN kapcsolatot is hasznánli - míg a dunaweb 2 perc alatt kidob, s lehet úra bejelentkezni -, és még kényelmesebb is, több helyre lehet vinni, stb. Mondták, hogy ha kifizetem a két éves előfizetési díjat egy tételben, akkor leszerelik a cuccot :)))))))))))))) Annyira kőkorszaki az egész szolgáltatási szint minden tekintetben, hogy az tényleg hihetetlen.

Majd befenyítettem őket egy szakmai újságíró barátommal, aki éppen ezen területen készült cikket írni. Na erre asap kijöttek, és átraktak egy másik adótoronyra :))), ahol már 1.8Mbit jön majdnem folyamatosan, de továbbra is kissé instabil a rendszer, relative gyakori a szolgáltatás kiesés, és a VPN kapcsolat nem műxik.
A szerelő ekkor elmondta, hogy a gyakorlat szerint első alkalommal bemérik az elérhető sebességet, ÉS HA AZ KEVESEBB A RENDELTÉL, AKKOR CSAK AZT FIZETTETIK KI AMIT VALÓBAN TUD. Na, hát ez nálam [u]elmaradt!!! Ezek után írtam egy mailt a dunawebnek, hogy mivel 2Mbit-et fizikailag képtelen elérni a rendszer, mit lehet tenni, lehet-e olcsóbb a havi díj.
3 hónapja válaszra se méltattak...

Ahogy lejár az előfizetésem, ASAP otthagyom őket, és mindenkinek ezt ajánlom, aki hason csávában van, ill minden ismerősömet (IT-ban dolgozom, internetet mindenki használ) lebeszélem és kérem, hogy szóljanak az ismerőseiknek is. Ez nem hitelrontási célzattal megy, csak egyszerűen botrány a cég manapség, amikor ekkora verseny megy az internet szolgáltatói piacon... Ráadásul ezt elég komoly fogyasztói megtévesztésnek érzem.

Hát ennyi az én történetem, dunaweb bekaphatja... Valahogy kishazánkban még mindg nem azok csinálják az üzleteket, akik értenek hozzá és szeretnék is jól csinálni, hanem akiknek pénzük van, és ez csak nagyon lassan változik (lsd. pl éttermek).

Üdv.
aKIRA
Szajolba mindenki akivel beszéltem ki akar lépni, vagy legalább a max. 512-esre akarja csökkenteni a dunaweb netet mert hónapok óta nem tesznek semmit. Potyára vettem webkamerát is, hisz az msn-t se nagyon bírja. Ha meg mail-be szólunk akkor akkor gyorsan lezavarják igy:
Hiba javításának kezdete : 2008-09-04 09:32:35
Hiba javításának vége : 2008-09-04 09:32:35

Hibajegy lezárásának ideje : 2008-09-04 11:42:24
Nem 1-2 embernek szar a netje, hanem egy egész falunak, de kit érdekel???
kiépítették a kábelt, de ha lejárnak a szerződéses idők majd meglátják mit érnek ilyen hozzáállással.
Most nemsoká le kéne töltenem a távoktatásos anyagomat, ill. folyamatos kapcsolat kéne a tanuláshoz, de ugy tünik beszívtam. Van akinek munkához kéne egy stabil webcam szintű kapcsolat, de hiába a 2 mega.....
Na ennyi.
gecofeco
Na csatlakozok én is a sok panszoshoz...nekem miota bent van ez a dunafos azóta szr folxamatosan...
szinte az összes problémával találkoztam már amit elődeim felsoroltak!
Szánalom...csak ennyivel tudnám jellemezni...
Idő előtt le fogom mondani a ködbért meg leshetik mert megloptak azzal hogy nem teljesitik amit igértek!
pirosbetűs ünnep lesz amikor elviszik a modemet,de ha felidegesítenek akkor én viszem fel személyesen és abban nem lesz köszönet...és emeltfővel vállalom majd a következményeket bangin.gif
Benderke
(gecofeco @ 2008.10.05, 20:54) *

Idő előtt le fogom mondani a ködbért meg leshetik mert megloptak azzal hogy nem teljesitik amit igértek!

Amit ígértek az komoly 32kbps (kilobit/sec)...
gecofeco
Sziasztok!
Gyerekek amit ezek a gyökerek művelnek már túllő mindenen!
Napok ota nincs net és közlik ha felhívom telon őket hogy már 2!!!! hibabejelentésem is van..LOL
Nem képesek 1 honap alatt megcsinálni csak ülnek és meresztik a paicsájukat!
Havernek is ilyen netje van-vagyis ez nem net ez egy nagy szar-és nála hetek ota nincs...
A legnagyobb hogy a szerelő a multkor elköpte hogy az általam választott 2Mbit nem teljesíthető én csak fizetem és ha sokan neteznek akkor összeomlik a falu 1ik fele...
Nem tudják biztosítani a sebességet mert a névleges mért értékeim még jóindulattal sem közelítik meg a 300Kbps-t holott 2048 kbps-nek kellene lennie...valamint 10 percig nincs folyamatos net!!!
10 perc emberek gusztustalan és azt elvárják hogy befizessük a csekket....
na már most ha nem tudják teljesíteni az elvártakat akkor az szerződésszegésnek minősül valamint állandóan a 95%-al jönnek holott még 40%-t se éri el!
Ez a szomorú hoogy becsapják a normális adófizető állampolgárt és hátradőlve karosszékből röhögnek rajtunk...én csak a csaladi szerelőket sajnálom-no meg az olyan előfizetőket mint én-mert ugráltatják őket hoyg szereljék meg de SZARBÓL VÁRAT NEM LEHET CSINÁLNI! bash.gif
palesz
Sziasztok sorstársaim.

2008 elején költeztem Ecsédre, akkor itt csak a dumaweb mikrós internet volt elérhető nálunk. Mivel nagy szükségem volt a netre, meg is rendeltem náluk. A telepítés 5perc alatt lezajlott(már itt gyanús volt a dolog)
és utána jött a szenvedés. Folyamatos kiesések, lassulások, de az átlagos állapot az volt, hogy gmail-ben a leveleimet nem tudtam megnézni. 3 hónapig tűrtem, és bíztam, hátha javul valamit...stb. 3 hónap után próbáltam hibabejelentést tenni, aminek a következménye egy 3000Ft-os telefonszámla lett, amiért 1970-es évekbeli slágereket hallgattam telefonon keresztül. Na végre nagynehezen sikerült elérnem őket, megtettem a hibabejelentést és vártam. Semmi nem történt. Újabb egy hónapos zenehallgatás után sikerült őket újra elérnem, és közöltem velük, hogy csináljanak valamit, mert elegem van. Erre kijött a rendszergazdájuk, rácsatlakozott a céges notbook gépével az antennára, és közölte, hogy ez nem kapcsolat, hanem egy sz+r.
Aztán belogolt az antennába, ahol az AP távolság 2000m-re volt állítva (default) miközben az AP valójában 800m-re volt tőlünk. Ergo az én antennám nem kicsit túlsugárzott az AP-n, ezért volt olyan jó a netem.
(ja, 2048/256-os előfizum van) na kb. 1 órás álítgatás után közölte, hogy 1500kbps felé nem tudja tornázni a csatlakozásomat. Én meg örültem mint majom a farkának, hogy milyen jó lett a sebesség. Közben azért megosztott velem a szerelő egy két érdekes infót. Viszont az örömöm csak pár óra erejéig tartott.
Ezután ujra minden a régi lett. Újabb 1 hónapos zenehallgatás a telefonon (azaz nem jelentkezett senki, egyik számon sem) mire feladtam, és elfelejtettem befizetni a számlát. Időközben azért a szomszédom segítségével észrevettük, hogy az antenna szó szerint libeg az árbócon, tehát nem voltak a csavarjai meghúzva. Na ezeket pótoltuk, de sokat nem javított a helyzeten, csak annyit, hogy szeles idő esetén nem feltétlenül szakadt meg a kapcsolat mint azelőtt. Na, abban a hónapban amikor nem fizettem érdekes módon szárnyalt az internetem. De komolyan. De ez az öröm is csak egy hónapig tartott, és a későbbiekben kiderült, hoogy miért is volt ez a javulás. A következő hónapban korlátozták a szolgáltatásnak nevezett valamit. Viszont időközben a t-onlájn is fejlesztett nálunk, és elérhető lett az adsl. Na én ezt gyorsan meg is rendeltem. Ezután jött egy kedves kis telefonhívás, miszerint tartozásom van, és ha nem egyenlítem ki 3 (!!!!) napon belül, akkor átadják az ügyemet egy behajtó cégnek. Csak mellékesen megjegyzem, hogy a postai sárga csekknek tudtommal 8 nap a feldolgozási ideje. Na mind1. Én közöltem a hölgyel a telefonban, hogy tekintettel a szolgáltatás minőségére szeretném a szerződést felbontani, és természetesen a szolgáltatott internetért ki fogom fizetni a díjat. Azóta (2 hete) levelezek egy droiddal, aki csak a sablon
leveleket tudja küldözgetni nekem, és arra is képtelen, hogy a felszólításom nélkül utánanézzen milyen szerződéssel rendelkezem. Szerinte ugyanis én 512/96-os 2 éves szerződéssel rendelkezem. Majd miután megkértem, hogy ugyan nézzen már utána (2 hét levelezgetés elmultával) a szerződésemnek, mert az én példányomban nem az szerepel amiről ő beszél, egy adminisztrációs hibára való hivatkozással elintézte a dolgot, és közölte, hogy a szerződésbontási kérelmemet minőségi hibákra hivatkozva továbbra sem fogadja el. De ezek után még ők fenyegetőznek behajtókkal....stb. Fenyegetőzik, de a szerződésemmel sincs tisztában. A mai magyar jogállamban ezt megtehetik? Valamint engem nem csak a szolgáltatás minőségével húztak fel ennyire, hanem a nagyfokú rugalmatlanságukkal is. Mikor sikerült őket másodszor felhívnom, és közöltem, hogy szerződés bontás lesz a vége, akkor felajánlottam, hogy váltsunk át adsl-re, mert már elérhető, és minden szerelési, és egyébb költséget kifizetek, valamint a hűségidő is újraindulhat, csak váltsunk át. Erre egyszerű nem volt a válasz. Hát azt kívánom nekik, hogy a tőlünk lopott pénzt költsék gyógyszerre.

Valamint szeretném megkérdezni, hogy a fogyasztóvédelem részéről van jelen valaki ebben a fórumban? Azaz figyel minket valaki?
palesz
Ja és tényleg, látván, hogy mennyien vagyunk, és még mennyien vannak akik csak várnak csendben, arra gondoltam, hogy egy hivatalos érdekvédelmi szervezetet kellene létrehozni (az unio támogatja az ilyen kezdeményezéseket) és mindenféle hivatalos magyar és európai szervnél feljelenteni őket. Valamint ha összefognánk, és közös erővel keresnénk egy ügyvédet, biztos segítene rajtunk. Sajnos úgy veszem észre, hogy az állami felügyeleti szervek semmit nem tesznek, ha egyesével jelentjük fel őket. Viszont ha összefognánk, és közös erővel jelentenénk fel őket, lehet hogy odafigyelnének ránk. 1-2 embert könyyű lerázni, viszont 40-50 embert már annyira nem. Kinek mi a véleménye? Valamint én már a médiákra is gondoltam. Írni kellene nekik, hátha valamelyik lát fantáziát a dologban, és csinálna egy kis hírverést. Talán a felügyeleti szervek is lépnének valamit.

Ja és hála a szemfülességemnek, kiszúrtam egy hibát az aszf-ben. Mégpedig a helytelen dátumozást. És mivel egy szerződésről van szó, amit mi is, és ők is aláírtak, ezért hibás dátumozás miatt az érvénytelennek számít ha jól tudom. Sztem nézzetek utána. Talán így meg lehet fogni őket.
Ejjnye
Nekem most sikerült meg szabadulni tőlük,csak egy gond maradt,engem a szolgáltatás felmondása után fenyegettek meg hogy vigyem vissza,15 napon belül.Én meg tenném szívesen csak ezek olyan helyre szerelték fel az antennát hogy én oda nem tudok felmászni.

„"Tisztelt Előfizetőnk!

Felmondását 2008.12.03-ával elfogadjuk. 2008.12. havi számláját sztornózzuk, a tört
havi számlát mai napon postázzuk.

Kérjük, hogy az Önnél lévő eszközöket a felmondás napját követő 15 napon belül -
működőképes állapotban – ügyfélszolgálati irodánkba (DunaWeb Kft. 2600 Vác, Szüret
u. 14.), vagy területi képviselőnkhöz, nyitva tartási időben eljuttatni
szíveskedjen.

Viszonteladó:

" Kft.
3 .
Tel, fax: 3*/3-4

Az eszközök H-P: 8–11 óráig, nyitvatartási időben adhatók le a képviselet irodájában"

Amennyiben az eszközöket a megadott határidőn belül nem adja le, úgy azok értékét
tartozásként fogjuk nyilván tartani.

Köszönjük, hogy az előfizetőnk volt!

Üdvözlettel:

DunaWeb Kft.
ügyfélszolgálat”"

ilyenkor mi a teendő??

Azért még egy valami érdekes,nem tudom hogy van e olyan szolgáltató a dunaweben kívül aminek a nevét beírod a gugliba és a saját oldalaik után rögtön egy panaszos fórum következik jelesen a fogyasztóvédelem fórum,én ha ennek a cégnek a tulajdonosa lennék nem hiszem hogy büszkélkednék vele
üdvözlet
Paracelsus
Egy újabb érdekes dolog történt ma a Dunaweb-nél. Ez év december 11.-én lemondtam írásban az internet előfizetésem náluk, amit december 17.-i hatállyal el is fogadtak. A visszaigazoló mail-ben amit tőlük kaptam, az áll, hogy nekem kell leszerelni az eszközöket. Már maga ez az egy tény is felháborított. Fölhívtam az ügyfélszolgálatukat, ahol a diszpécser azt mondta, hogy a december havi teljes hónapra szóló számlát ne fizessem ki, mert majd küldenek egy tört havi számlát. Vártam, de még nem kaptam semmilyen számlát. Ezen felbuzdulva, ma ismét felhívtam őket, és most azt mondták, hogy mégsem küldenek törthavi számlát, mert van egy félhavi számlahátralékom, még 2006. Június vagy Július óta, amiről ez idáig nem is értesítettek. Kértem tőlük, hogy küldjenek nekem valamilyen számlaigazolást, amin föl van tüntetve ez a hátralék, hogy azért nekem is legyen valami fogalmam a dolgokról. A válasz erre a kérdésre az volt, hogy a kedves ügyintéző hölgy lecsapta a telefont. ezek után felhívtam őket még egyszer. Ekkor ismét elpanaszoltam a dolgaimat és ismét azt a választ kaptam mint először. Most az következik, hogy befizetem a csekket és meglátjuk mi lesz. Az háborít fel, hogy nem tudtam a hátralékról, pedig az elviekben már két éve megvan. Kérdem én, hogy ilyen formán, ha a mobil szolgáltatómnál fizetem a számláim, és idővel ott is felmondom az előfizetésem, majd küldenek egy 5-6 évre visszamenőleges számlahátralékot, mondjuk 3-400 ezer forintról, amiről eddig nem tudtam? Botrányos, és van egy gyanúm, hogy ez még törvényellenes is.
Blade
Menj be az irodájukba, és kérj végszámlát.
Már ha el akarod intézni a "válást", nem csak idegesíteni akarod magad...
Paracelsus
Ok! De ahhoz Vácra kéne mennem amit nem egyszerű megoldani.

(Blade @ 2008.12.16, 16:47) *

Menj be az irodájukba, és kérj végszámlát.
Már ha el akarod intézni a "válást", nem csak idegesíteni akarod magad...

Blade
(Paracelsus @ 2008.12.16, 16:51) *

Ok! De ahhoz Vácra kéne mennem amit nem egyszerű megoldani.

Az egyetlen alternatíva a tértivevényes levél: én a postára szeretek kevésbé járni, de ha neked úgy egyszerűbb...
ezvan
Hamarosan végleg megszabadulok a dunawebtől hála istennek remélem nem járok ugy mint az elöttem szóló hogy nekem kell leszerelnem a szaros antennájukat (inkább dugják fel maguknak)
Eddig is csak azért itt voltam mert nincs vezetékes telefonom és Heves megyében csak ezt az egy stolgáltatót találtam.A minöségről annyit hogy online játék játszhatatlan a magas ping miatt de javukra szolva legyen hajnali 1-2 óra körül már nagyon jól megy minden :S

vki aki már kilépett az "ördigi játszmából" nem tud egy jó vezetéknélküli szolgáltatót ajánlani?
petta
hogyan lehet az hogy egy ilyen szolgáltato még üzemelteti a sz...jait ennyi helyen ez nem internet szolgáltatás hanem egy rakás sz...r hol van hol nincs mint a mesében ja és a sáv széleség hát igen az valami gatya és ha később ér be a számlám akkor jönn a felszolitás hogy jo lenne ha befizetném holott már régen feladtam a k...va csekkjüket inkább arra lennének figylemel hogy ezt az internetnek nem mondhato valamit probálák normálisan üzemeltetni mert az nem létezik hogy ez állandoan rossz napi 1-2 ora nincs netem söt van olyan hogy napokig és ilyenkor jön a telefonálás hogy mi van miért nincsen internet
szolgáltatás és jön a válasz tőlük "a kollégák már rajta vannak a problémán" csak az az érdekes hogy mindig ha nincsen ez az ineternetnek nem mondhato valami mindig ezzel a dumával jönnek de ha lejár a szerzödés visza adom a sz..jukat és vigyék innena b...csába inkább ne legyen internetem de még egy ilyen szart nem fogok bekötetni az biztos és másnak semm fogom ajánlani ezt a dunafost mert ez egy nagy szivásaz eggész pénzkidobásés remélem hogy olyan valaki is olvasaezeket a leveleket akki érintet a fogyaszto védelemnél és tesznek valamit ez ügyben mert ennyi embert át b...ni nem lehet csak ugy és nagyon remélem hogy valamelyk dunafos fönököt is igy átfogják b..ni meg is érdemélnék kinlodjanak ök is ugy mint mi kinlodunk a sz..jukal
kerge31
Sziasztok!

Azon "szerencsés" Dunaweb előfizető vagyok,aki csak most a hűségidő hamarosan bekövetkező lejártakor találtam meg ezt az oldalt és ezzel együtt ezt a fórumot.Sok új hozzáfűznivalóm nincs a témához.gyakorlatilag mindent kiveséztek a Tisztelt Felhasználók.Úgy gondolom mindenkinek igaza volt az elmúlt évek alatt,aki szidta a Dunawebet.Úgy értem tök mindegy hogy jogi nyelven a törvényt szem előtt tartva vagy akár útszéli modorban becsméreljük a vége ugyanaz.Ez a cég szimpla bűnözőkből verbuválódott koszos banda.El lehetne rágódni azon,hogy az eltelt évek alatt miért nem büntette meg egyszer sem a Fogyasztóvédelem őket.Nekem speciel a Fogyasztóvédelem egyetlenegyszer sem ítélt pozítívan abból a néhány alkalomból,amikor beküldtem hozzájuk egy pár drága cipőt vagy kabátot.Ismeritek a csúszó vagy a hálapénz fogalmát?
Természetesen nekem is sikerült az elmúlt közel két év alatt végigjárnom a Nagy Dunawebes Utat:-)
Volt itt minden,kezdve a nem létező internet kapcsolattól,antenna cserén át,a szerződés felbontásával való fenyegetőzésig.Minden hiába volt.Egy ügyvéd barátom azt mondta minden felesleges.Be vannak biztosítva jogilag.Ő is volt kint Vácott,hogy megszemlézze a "Birodalmat" egyébként és meg is volt a véleménye.
Persze voltak speciális gondok is a "szerelmünkben".Amikor kényszerűen költöznöm kellett és más normális megoldás híján átszerelést kértem,azt készségesen meg is tették 17000 ft. díjazás fejében,majd amikor újból költöztem újból lehúztak 17000 ft.-ra.A szerelő a második alkalommal meglepett hármónkat egy jégkrémmel,amit én el is fogadtam félretéve a büszkeségemet.Haha!
Természetesen megkaptam a levelüket is amiben visszakérik az antennát meg a többi szarukat.Erre az volt a reakcióm,hogy akkor kapják vissza,ha veszik a fáradságot és elküldik a szerelőt,aki leszereli,mert én nem vagyok sem szerelő sem ipari alpinista.Illetve elviszem Vácra amennyiben megtérítik az üzemanyag költségemet.Mondanom sem kell nem reagáltak rá.
alfaman512
Régen volt nekem is eme híres vacakból. Ami tuti:
Javulni sohasem fog!
A eszközeiket senki ne vigye vissza, mivel működőképesen kérik, és ha nem ők szerelik le, akkor azt mondonak amit akarnak, magyul a felhasználó szerelte le szakszerűtlenül! Én megadtam az elérhetőségem nekik amin elérnek hogy egyeztessünk időpontot hogy mikor jönnek ki leszerelni, mivel én a szerződés szerint nem babrálhatom az ő eszközeiket!
Még egy fontos dolog! A hibaügyeletnek is van egy kötelező elérhetősége, ha ezt nem teljesítik, kérni kell részletes telefonszámlát, és azzal bizonyítani hogy nem voltak elérhetők többszöri próbálkozásra sem, és ezért a szerződés szegés miatt, elállsz a szerződéstől, de kell legyen hívásrészletezés mindemellé! Ez ami támadható náluk, a többi ki van sajnos védve efféle címszavakkal: minimálérték, ablakidő, elemi kár, stb...
ami tuti hogy a hibaügyeletük nem hozza az igért minimumot! Na meg ha egy hibát lezárnak kérni kell a hiba megoldásának részletes leírását, hogy valóban minden tőlük telhetőt megtettek e a megoldás érdekében. A fogyasztóvédelemhez meg minimum 10 elfizető forduljon egy levélben, mert az már kivizsgálást érdemel, de mivel nekem most volt a fogyvéddel dolgom, mindenképp ajánlom hogy legyen valaki külsős független szakértő is, aki mérési jegyzőkönyvet ad, mert nekem a fogyvéd addig segített, ameddig ki nem vonult ahhoz akit bejelentettem, majd onnantól buktam az ügyet, azt gondolom nem kell részleteznem hogy miért. sad.gif
qwer29
Sziasztok!!

Mi kb. egy hete jártunk úgy, hogy egyszer csak nem volt internetünk. Második nap már kezdtünk türelmetlenek lenni és el is mentünk a szolgáltatóhoz ahol először nem értették mi is történt valójában.... majd türelmes várakozás után kiderült, hogy valami zöldfülű odaült egy géphez és egyetlen gombnyomással kikapcsolta a netet. Mondanom sem kell, hogy semmilyen kárpótlást sem kaptunk. Mikor a nőnek közöltük, hogy ez miatt nem tudtam végezni a munkámat annyit mondott, hogy "jól van majd holnapra remélhetőleg lesz kapcsolat". Másnap reggelre vissza kapcsolták, és azóta teljesen belassult. 512Kbit/s-1Mbit/s helyett 56kbit/s-64Kbit/s között jön.

Ui.: Még a mai nap folyamán felmondom a szerződést a dunaweb-bel ......
Benderke
Több mint 3 éve vagyok hűséges előfizetője a Dunaweb által terjesztett, általuk internetnek nevezet valaminek.
Az első 3 hónapban, amíg próbaidős voltam és elállhattam volna a hűségidővel egybekötött 3 éves kínszenvedéstől,
nagyszerűen működött az egész. A sebesség általában az ígért sávszélességet is túlteljesítette.
De amint lejárt a 3 hónap kezdetét vette a rémálom. A net gyakran napokig úgy gondolta, hogy inkább nem működik.
Amikor felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot a hölgy igen kedvesen közölte, hogy indítsam újra a gépet.
Újraindítás után természetesen még mindig nem működött, úgyhogy visszahívtam őket és egy másik illető kérte,
hogy indítsam újra a gépem. És persze nem hitte el, hogy ez már megtörtént a kollégája kérésére.
Úgyhogy vártam, hogy megjavuljon. Általában ez be is következett. De egyszer hiába vártam.
Net nincs. Mint kiderült a modem adta meg magát és egy ismerősöm szerzett nekem új modemet,
mert Dunawebék nem voltak hajlandók elfogadni a tényt, hogy az általuk biztosított ketyere meghibásodhat.
Nemsokkal ez után jött egy mail, hogy az internet hozzáférésem korlátozták egy 60 napja fennálló díjtartozás miatt,
amit /a szerződésnek megfelelően/ egy behajtó céégnek adták behajtásra, aminek a költségeit én vagyok köteles fizetni.
Ez a tartozás 120 azaz százhúsz forint volt. 1 hét internethiány és többtíz dunawebhez és behajtócéghez intézett telefonhívás után
kiderült, hogy mégsem adták tovább behajtásra. Úgyhogy a késedelmi kamattal együtt 125 Ft befizetése után újra élvezhettem
az internetezés örömeit. Az egy hónapos huzavona kicsit megviselt és sajnos elég illetlen hangnamben írtam egy levelet a szolgáltatómnak.
Erre jött is a válasz, hogy ez sérti az ÁSZF 2. pontját és a következő ilyennél azonnali szerződésbontás lesz a jutalmam.
Ez 2008 májusában volt. Tegnap munkából hazaérve tapasztaltam, hogy net megint nincs.
A modem gyakorlatilag sírva könyörög térdenállva egy IP címért, de nem kap. A mobilomon megnéztem a postafiókom
és szomorúan tapasztaltam, hogy megint megszegtem a szerződés előbb említett pontját. Kétségbeesetten felhívtam őket,
azt hittem, hogy valami félreértés lehet, de szokás szerint nem tudtak segíteni és invtáltak egy személyes találkára az irodájukba.
Mivel jobb dolgom úgysem akadt befáradtam hozzájuk. Ott a hölgy kb 10 perc távollét után szerzett egy lapot,
amin egy fórumból kinyomtatott oldal volt. Szövegkiemelővel bejelölt pár sort, ami miatt kikapcsolták a netem végleg és felbontották a szerződésem.
Ez ma minden internetszolgáltatónál így megy, hogy ha az előfizető a szolgáltatóra nézve kellemetlen dolgokat ír egy nemzetközi domain
alatt futó fórumra akkor kikapcsolják az internetjét?

A fórum: http://www.dunawebpanaszkonyv.pontcom.com/
Mozigépész
Erre csak azt tudom válaszolni keress egy jó ügyvédet, és pereld be őket a szabad szólásjog tiprása végett! Talán ilyennel tönkre lehetne tenni a társaságot!
Én írnék nekik egy levelet, kártérítés ügyben, mert ezt akármilyen az ÁSZF nem teheti meg! Jogállamban élünk!
Nina
Sziasztok!

Én kb 1 hónapja használom a "Neves szolgáltató" 1 mb csomagját!
A gondom az, hogy letölteni 64kb/s -al kellene neki, de csak 20-30 között jön!
Szerintetek mit kezdjek ezzel?
A haversrácom adsl-nél 1mb csomaggal 120-al tölt minimum ( persze nem dweb) ...fel tudnám ezt mondani?
vtomika
nekem a max van 2048-as. 200 kb-al kéne jönnie kb és jön 20-al.a mérési határ alatt vagyok ezért felhivom őket és hibajegyet irnak.Aztán másnap kapok egy e-mailt,hogy nincs hiba.Ezt már 4-szer eljáccották már a f.....szom kivan.Már volt olyan is hogy letették a telefont mert nem a megfelelő hangnemmel beszéltem velük.És asszem igazábol semmit sem tehetünk.Arra gondoltam,hogy irni kéne a fogyasztóvédelemnek de ugy mindenkinek együtt és akkor talán figyelnének ránk.Ugyanazt a levelet kéne mindenkinek irni. szerintetek.......................???
lazurdeak
(vtomika @ 2009.09.20, 20:07) *

nekem a max van 2048-as. 200 kb-al kéne jönnie kb és jön 20-al.a mérési határ alatt vagyok ezért felhivom őket és hibajegyet irnak.Aztán másnap kapok egy e-mailt,hogy nincs hiba.Ezt már 4-szer eljáccották már a f.....szom kivan.Már volt olyan is hogy letették a telefont mert nem a megfelelő hangnemmel beszéltem velük.És asszem igazábol semmit sem tehetünk.Arra gondoltam,hogy irni kéne a fogyasztóvédelemnek de ugy mindenkinek együtt és akkor talán figyelnének ránk.Ugyanazt a levelet kéne mindenkinek irni. szerintetek.......................???

A fogyasztóvédelem helyett szerintem az NHH illetékes (www.nhh.hu). Hívd fel őket, hogy foglalkoznának-e egy ilyen üggyel, milyen bizonyítékokat kell mellékelni a bejelentéshez, stb.
Benderke
Panaszt ide lehet küldeni:

Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője

1525 Budapest Pf. 75.

Email: hfjk@nhh.hu
Tel: (06 1) 457 7141
Fax: (06 1) 457 7105

Én is írtam nekik... Küldtem minden levelezést, amit a dunawebbel váltottam. Hanganyagom is van bőven, mivel minden beszélgetést rögzítettem.

válasz: http://www.punaweb.hu/nhh1.jpg
proxi
Néhány éve én is hasonló problémákkal küzdöttem,mint sok sorstárs.Szűk négy hónap könyörgés után (kértem,hogy csináljanak valamit a szakadozó,napokra eltűnő netszolgáltatás szerű valamivel)leszereltem a dunaweb szutykát,majd visszaadtam nekik,persze verték a nyálukat,hogy 1 év hűség és bíróságra is adták az ügyet,de nem foglalkoztam vele,A váci bíróság átpasszolta Heves megyébe (itt lakom) Gyöngyösre,innen is kaptam papírt,de nem foglalkoztam vele,erre visszapasszolta a bíróság Vácra,mirer ők küldtek egy papírt ,amelyben a lényeg az volt,hogy a dunaszutyok egy komolytalan cég,ezért bizonyítékok hiányában felfüggesztik az ügyet clap2.gif clap2.gif
Arra kérek mindenkit,hogy keményen járjon el velük szemben,mert a hatóság nem hajlandó szankciót hozni (Hirközlési hatóság,valószínűleg korruptak,vagy csak lusták).Nem szabad bedölni a fenyegetéseiknek,ha bármi kérdése lenne valakinek kérdezzen bátran,szívesen segítek a proximacentauri@citromail.hu címen
Mozigépész
(proxi @ 2009.10.13, 13:14) *

Néhány éve én is hasonló problémákkal küzdöttem,mint sok sorstárs.Szűk négy hónap könyörgés után (kértem,hogy csináljanak valamit a szakadozó,napokra eltűnő netszolgáltatás szerű valamivel)leszereltem a dunaweb szutykát,majd visszaadtam nekik,persze verték a nyálukat,hogy 1 év hűség és bíróságra is adták az ügyet,de nem foglalkoztam vele,A váci bíróság átpasszolta Heves megyébe (itt lakom) Gyöngyösre,innen is kaptam papírt,de nem foglalkoztam vele,erre visszapasszolta a bíróság Vácra,mirer ők küldtek egy papírt ,amelyben a lényeg az volt,hogy a dunaszutyok egy komolytalan cég,ezért bizonyítékok hiányában felfüggesztik az ügyet clap2.gif clap2.gif
Arra kérek mindenkit,hogy keményen járjon el velük szemben,mert a hatóság nem hajlandó szankciót hozni (Hirközlési hatóság,valószínűleg korruptak,vagy csak lusták).Nem szabad bedölni a fenyegetéseiknek,ha bármi kérdése lenne valakinek kérdezzen bátran,szívesen segítek a proximacentauri@citromail.hu címen

Örülünk neki, hogy ilyen jól jártál, de megkérnélek, legközelebb ezért ne nyiss új topikot, hisz a Dunaweb-nek ugyan abban a kategóriában már volt topikja!
Ezért át is helyeztem oda!
PistiSan
Sziasztok, indult egy fórum ahol a Dunawebről és azok szolgáltatásairól lehet panaszkodni, beszélgetni.
www.dunawebpanaszkonyv.try.hu
kertesz
devil.gif Sziasztok,én még új vagyok itt.Minden héten leáll a net,telefonálnom kell és csak akkor indul.Adnátok tanácsot hogyan szabaduljak meg ettől a pusztulattól,,?1 év a hűségidő.
Kenderice
Sokan azt mondják, hogy a hűség letelte előtt nem lehet megszabadulni tőlük.
Viszont szerintem sok hiba után már jelentős kényelmetlenségre hivatkozva el lehet állni a szerződéstől a fogyasztóvédelmi törvény alapján.
A hibabejelentéseket rögzíteniük kell, ennek alapján már 8-10 ugyanolyan hiba esetén már megáll a hibás teljesítés.
Ez csak az én véleményem. Ha én lennék ilyen helyzetben, megpróbálnám ezt az utat.
hajmaildi
bangin.gif Sziasztok.Április 7.e óta van netünk,ami önmagában még nem furcsa,de ahogy kezdődött,az már regénybe illő:Ideállított 2 szerelő,kivettek a kocsi hátuljából 3-4 ELŐZŐLEG MÁR LESZERELT ANTENNÁT......Na ezekkel babráltak 2 órát,nem lett internet.Már épp összepakoltak,mikor gondoltak egyet,találtak még egy használt eszközt,a kocsiban,a sok lom között.Na újra behurcolkodtak,feltették,beállították,LETT INTERNET!!!!!MŰKÖDÖTT!!!!!!!!!!MEGKÖTÖTTÜK A SZERZŐDÉST,DE ÉN RÁKÉRDEZTEM A HASZNÁLT LOMRA,HOGY MIÉRT NEM ÚJAT RAKNAK FEL.....NŐ VAGYOK,MEGMAGYARÁZTÁK.......Na azóta sincs benne köszönet,általában hetente telefonálni kell,hogy nem működik.A szerződében sem említik a használt szót.Mostmár a türelmünk végére értünk,megmondaná valaki hogy pontosan mit írjak a levébeni azonnali felmondáshoz?kötbér nélkül....Megköszönném ha valaki segítene.A címem:hajmaildi79@citromail.hu
Kenderice
(hajmaildi @ 2010.06.15, 17:13) *

bangin.gif Sziasztok.Április 7.e óta van netünk,ami önmagában még nem furcsa,de ahogy kezdődött,az már regénybe illő:Ideállított 2 szerelő,kivettek a kocsi hátuljából 3-4 ELŐZŐLEG MÁR LESZERELT ANTENNÁT......Na ezekkel babráltak 2 órát,nem lett internet.Már épp összepakoltak,mikor gondoltak egyet,találtak még egy használt eszközt,a kocsiban,a sok lom között.Na újra behurcolkodtak,feltették,beállították,LETT INTERNET!!!!!MŰKÖDÖTT!!!!!!!!!!MEGKÖTÖTTÜK A SZERZŐDÉST,DE ÉN RÁKÉRDEZTEM A HASZNÁLT LOMRA,HOGY MIÉRT NEM ÚJAT RAKNAK FEL.....NŐ VAGYOK,MEGMAGYARÁZTÁK.......Na azóta sincs benne köszönet,általában hetente telefonálni kell,hogy nem működik.A szerződében sem említik a használt szót.Mostmár a türelmünk végére értünk,megmondaná valaki hogy pontosan mit írjak a levébeni azonnali felmondáshoz?kötbér nélkül....Megköszönném ha valaki segítene.A címem:hajmaildi79@citromail.hu

Egyel fölötted már válaszoltam hasonló problémára, véleményem szerint az az egyetlen járható út a hűségtől való megszabadulásra.
Az antenna az övék, olyat tesznek fel, amilyet akarnak.
Dunácska
Hello! én is eljátszottam velük kb 1 évet most valoszinüleg pereskedün egyet 9 ezer Ft miatt de nem vagyok hajlandó fizetni nekik. Az én esetemben elismerték hogy egy rendszer hibából kifolyolag történt a szerzödés módosítás (nevetséges) illetve 17 alkalommal volt néhány BITEs internetem !!!! és nem irtam el !!!! pl Mért érték Le: 205 b/s
Mért érték Fel: 433 b/s

Iceman
Sziasztok

Nos nekem szakadozik de folyamatosan a véleményem teljesen pozitív például tegnap éjjel egyáltalán nem volt szolgáltatás!!!! Mutatok egy két képet lehet érdekesnek fogjátok találni ezeket adatforgalom pingeléskor csináltam!!

Szerintetek most ez mi???-.-

Sziasztok

Nos nekem szakadozik de folyamatosan a véleményem teljesen negatív például tegnap éjjel egyáltalán nem volt szolgáltatás!!!! Mutatok egy két képet lehet érdekesnek fogjátok találni ezeket adatforgalom pingeléskor csináltam!!

Szerintetek most ez mi???-.-
Mozigépész
Nem tudom, de javítsd ki a hozzászólásodat, kétszer ismételted ugyan azt, és kép sincs így nem tudom mire gondolsz?
PistiSan
Ugyan nem mostani képek, de sokszor van baj a kulawebbel.

kép 1

kép 2

kép 3

kép 4
Benderke
Üdv!

A Dunawebnél volt internet és voip teló előfizetésem.
2009-ben elküldtem őket a búsba, ezért a szerződésszegésem miatt felbontották a szerződést.
Jött egy levél, hogy az internet és a telefon szerződést is felbontották.

A telefon jelszavát a tesóm is tudta, de nem lakunk együtt, és ők nem értesültek a szerződés megszűnéséről.
A Dunaweb a felhasználói fiókot nem inaktiválta, tehát továbbra is lehetett használni (szerződés nélkül)
Nemrég kijött egy számla. Ezt ki kell fizetnem vagy lehet arra hivatkozni, hogy nem volt szerződésem velük és az ő hibájuk, hogy továbbra is használható maradt?

Jaamúgy egy 2 éve jogtalanul 14 napra kikapcsolt net miatt még lehet kötbért követelni?
L_Matyi
Elvileg az, hogy ők hibáznak, nem jogosít fel téged arra, hogy ezt ki is használjad; ugyanakkor ők már felmondták a szerződést így az megszűnt és nincs közöttetek szerződéses viszony. Mivel te is hibáztál és ők is, érdemes megállapodni velük valami köztes dologban.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.