Sziasztok!
Sajnálatomra én is beleestem ebbe a király internetszolgáltatóba. Pétervásárán 512/128 kábeltv-s netet rendeltem. A kezdetek óta (2,5 hónap) lassú, akkor már király ha 20k-val tudok tölteni, van hogy percekre-órákra megszakad a kapcsolat. Egy darabig langyos szódával elment a szolgáltatás aztán kb 2 hete az játsza, hogy kb 5 és 30 percenként megszakad a net. Játékra skype-ra használhatatlan. Elkezdtem keresni a neten és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyien vagyunk átvágva. Egy srác aki ismeri a dumazsebet leírta , hogy megy a jel tőlünk " Turáról megy Hortra, onnan Galyatetőre, és onnan Pétervásárára. Turáig 45Mbit-es a link, kb 10Mbit van használva belőle. Turáról Hortra viszont esténként csúcsidőben kivan terhelve, ez okozza nálad is a problémát." Hetente kb 3* hívom őket válasz az ügyfélszolgálaton : "felvettem egy hibajegyet". Letelik a 72 óra jön az emil"A vizsgálat során megállapítottuk, hogy a hibát a kábeltelevízió hálózaton fellépő kiesés okozta. A hibát javítottuk, a hibajegyet jelen válaszlevéllel lezárjuk.", és ugyanolyan F.O.S. A sebességmérésekről emailt nem kapok holott ezt ők írják az ASZF-ben, még jó hogy screenshoot-ok vannak. Lepingelem a dunaweb.hu-t a válaszidő 2300ms?????? EZ MAGYARORSZÁG 2006!
BIG THX!!!!!
Csuka
Ismét én.
Az előző írásomhoz kapcsolódóan. A bekötéskor jött a kábeltv pali hoz egy fekete tégla nagyságú dobozt kérdezem mi az? azt mondja a modem. kérdezem új? azt mondja ja. A modem típusa lancity LCPET3 doboz nélkül 1cm vastag por állt rajta. Összeköti ez a jóember villog a modem, azt mondja várjak egy 1/2 órát és majd müxik. Este felhív hogy megy-e? mondom nem, akkor majd holnap visszajön. Másnap reggel jött dumaweb felhív mondják neki hogy MCADDRESS-t diktálja be. Nem találja a cimkén mert ott csak űgy szerepelt, hogy ADDRESS. Ezután kb 4óra elteltével volt netem 1/2 órára, és ezután pihi kb 2órát.
Így (nem)indult.
Csuka
Az új hazugságuk az, hogy tudnak a problémáról, holnap jön a kolléga és javít.... aztán nem történik persze semmi. csu... milyen játék és letöltés ? nekem ez az oldal több, mint 10 perc alatt jött le a 4-ik próbálkozásra. A dumeterem szerint 0.0 - 0.5 kB/sec a sebességem. vastag a bőr ám a pofájukon, a legalpáribb módon elküldtem már őket amire cinikusan beidézték a hibajegybe és ennyi és kussolnak a többször feltett kérdésemre is, hogy elengednek-e a hűségből. Igaz, küldtek egy levelet, hogy kb. 30 % -al kevesebbet kell fizetnem, de kérdem én, hogy a semmiért miért kell fizetni akármit is ?
Mozigépész
2006.07.17, 23:15
Sziasztok! Hálla isten, itt Kaposváron ismeretlen fogalom a DW.
Azért szólok még is hozzá, mert a Vidanet kábeltévé hállózatát használja a T-Online kábelnetre. Eddig mindíg meg volt a sáv, bármikor használtam, gyerekek MOHA-znak online, skype, semmi gond. E-mailokra mindíg válaszolnak, álltalában másnap meg van a válasz, vadonat új modemet kaptam (a szolgáltató tulajdona Webstar DPC2100)!
Kérdem én (olvasva, hogy van kábelnet is a DW-nél), más szolgáltató miért tudja nyújtani a 512/128 sávot? ezért jelenleg fizetek 3290 ft, igaz egy giga van benne, de most kihozták, hogy lehet start pluszt kérni, ugyan ez a sávszélesség, viszont no limit, ára 5900.
Ez igazán elgondolkodtató! Ja és "csak" egy évet kellet aláírni! (nem kettőt)
Bocs ha kicsit OFF voltam!
(Garfi @ 2006.07.17, 21:47)

Az új hazugságuk az, hogy tudnak a problémáról, holnap jön a kolléga és javít.... aztán nem történik persze semmi. csu... milyen játék és letöltés ? nekem ez az oldal több, mint 10 perc alatt jött le a 4-ik próbálkozásra. A dumeterem szerint 0.0 - 0.5 kB/sec a sebességem. vastag a bőr ám a pofájukon, a legalpáribb módon elküldtem már őket amire cinikusan beidézték a hibajegybe és ennyi és kussolnak a többször feltett kérdésemre is, hogy elengednek-e a hűségből. Igaz, küldtek egy levelet, hogy kb. 30 % -al kevesebbet kell fizetnem, de kérdem én, hogy a semmiért miért kell fizetni akármit is ?
Olyan a net mint a mese. Hol volt hol nemvolt. 2 napja a netspeed langyos szódával már jó lenne, csak rendszertelen időközönként megáll pár mp-re így tök játszhatatlanok a gamek. tegnap pont lezárták a hibajegyemet, este már hívtam is őket, hogy ugyanúgy szakadozik. A srác azt mondta, hogy 21órája nem szakadt meg, és a gépemmel van a probléma. Megkérdeztem hogy akkor miért villog a modemen az a led ami folyamatosan szokott égni?

Nekem a díjengedményemet még bírálják. Hát nem tom de vhogy le kellene lépni de akkor meg kell egy fatávos vonal meg ki kell tudnom van-e még szabad adsl ág. Egyébként én 6700-at fizetek ezért a sz*r-ért. Haverjaim közül akinek adsl van senki nem panaszkodik, este gép elé ül és nyomja a CSS-ot.
Csu
(csu @ 2006.07.18, 13:44)

Nekem a díjengedményemet még bírálják. Hát nem tom de vhogy le kellene lépni de akkor meg kell egy fatávos vonal meg ki kell tudnom van-e még szabad adsl ág. Egyébként én 6700-at fizetek ezért a sz*r-ért. Haverjaim közül akinek adsl van senki nem panaszkodik, este gép elé ül és nyomja a CSS-ot.
Csu
Sziasztok.
Megjött a díjengedményről a döntés.
"A díjkompenzáció ügyében folytatott teljes körű kivizsgálás befejeződött.
A kivizsgálás során megállapítást nyert, hogy az Ön által feltűntetett időszakokra
nem áll módunkba díjkompenzációt biztosítani.
A szerződésben foglaltak szerint cégünk éves szinten 95%-ban biztosítja az internet
zavartalan működését."
Nem gond befizetem, DE kedves DUNAWEB amikor a hibajegyemet a bejelentéstől számított 5napra zárja le akkor miért nem hivatkozik az ASZF-re ami a hiba javítására 72 órát ír?????
NO COMMENT
Sziasztok!
A segítségeteket kérném mégpedig a dunawebes szerződéssel kapcsolatban. Mint fentebb leírtam kábelnetem van, de én szerződést nem írtam alá(nem hoztak), nem kaptam ASZF-et sem. Mivel a kapcsolatom továbbra is SZEMÉTDOMB, hogyan tudnám a szerződést felmondani, vagy elállni(nem tudom mi a különbség)? A szolgáltató honlapján elolvasva az ASZF-et(
www.dunaweb.hu), számomra nem egyértelmű a szerződéskötés sem(3.1.2.(ráutaló magatartás) pont VS 6.1.(szerződés kitöltése,aláírás) pont).
A szolgáltatás minőségével van gondom mivel 3 hónap alatt többször nem tudtam úgy használni, ahogyan azt hirdették (folyamatos internetelérés a nap 24 órájában) amit hibajegyekkel illetve sebességméréssel tudok igazolni.
Köszönöm.
Csuka
Captain Crash
2006.07.29, 22:23
Nehogy felmondd a szerződést, hibás teljesítés miatt kell elállnod. A különbség, hogy az elállás a szerződést a szerződés megkötésére visszaható hatállyal felbontja, a felmondás azonban a szerződést csak a jövőre nézve szünteti meg.
De hétközben majd jön Ariadne és elmondja a jogi oldalát pontosabban! Ami szerintem fontos, hogy igazolni tudjad, hogy te többször is jelezted a kötelezettnek a hibát, és ők nem voltak hajlandóak javítani. Amit még kérhetsz és teljesen jogosan, - persze, ha megfelel - árleszállítást, mivel te egy gyengébb szolgáltatást veszel igénybe.
(Captain Crash @ 2006.07.29, 23:23)

Ami szerintem fontos, hogy igazolni tudjad, hogy te többször is jelezted a kötelezettnek a hibát, és ők nem voltak hajlandóak javítani. Amit még kérhetsz és teljesen jogosan, - persze, ha megfelel - árleszállítást, mivel te egy gyengébb szolgáltatást veszel igénybe.
Köszönöm a gyors választ, de már ezen túlvagyunk mindíg elhárítják ezzel"A szolgáltatásra éves szinten 95% rendelkezésre állást vállalunk, melynek pontos feltételeit az Általános szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazza.
" Ezzel csak az a problémám, hogy ezek szerint egész évben írhatják ezt a dumát, mert én nem tudom ellenőrizni, hogy mennyit szünetelt, vagy nem a vállalt feltételekkel üzemelt a szolgáltatás. Sebességméréseket pedig nem tudom igazolni csak screenshotokkal, mivel erről én e-mail nem kapok, pedig ezt ők írják a speed.dunaweb.hu oldalon.
Csuka
L_Matyi
2006.07.30, 10:07
(csu @ 2006.07.30, 00:18)

A szolgáltatásra éves szinten 95% rendelkezésre állást vállalunk
Sajnos ez nagyon rossz rendelkezésre állás, és el tudom képzelni, hogy betartják, annak ellenére, hogy neked nem úgy tűnik. Ha belegondolsz ez azt jelenti, hogy kb. háromhavonta 5 nap kiesés. Ez nagyon sok!
Ellenőrizni csak úgy tudod, ha kérsz tőlük egy igazolást, hogy mikor voltak kiesések, és te bejelentettél egy olyat, amit ebbe a statisztikába nem vettek bele, de szerintem betartják ezt a pocsék rendelkezésre állást.
Captain Crash
2006.07.30, 13:38
Igen, ez a 95%-os rendelkezésre állás ez kérdés lehet akkor, hogyha a nem szolgáltatott időszakot nézzük, azonban kérdés, hogy, ha a szolgáltatás időszakában a gyengébb paraméterekkel szolgáltatott szolgáltatást nevezhetjük-e szerződésszerű teljesítésnek. Én úgy gondolom, hogy az elállás ilyen esetben teljesen korrekt, mert szerintem nem arra kell bazíroznia a szolgáltatónak, hogy a 95%-os küszöb mellett egy jelentősen csökkent képességű szolgáltatást nyújtson.
Esetleg az NHH emberei, amennyiben a fórum felé járnak, adjanak tanácsot, hogy ezügyben mit lehet tenni!
Egyébként ti ha megnézitek az ASZF-et nekem kellene aláírt szerződésemnek lennie, vagy nem? Ha nem akkor nyugottan szólhatok a szolgáltatónak, hogy csomagoljon, és felejtsük el egymást?
Kenderice
2006.07.30, 22:29
(Captain Crash @ 2006.07.30, 14:38)

Igen, ez a 95%-os rendelkezésre állás ez kérdés lehet akkor, hogyha a nem szolgáltatott időszakot nézzük, azonban kérdés, hogy, ha a szolgáltatás időszakában a gyengébb paraméterekkel szolgáltatott szolgáltatást nevezhetjük-e szerződésszerű teljesítésnek. Én úgy gondolom, hogy az elállás ilyen esetben teljesen korrekt, mert szerintem nem arra kell bazíroznia a szolgáltatónak, hogy a 95%-os küszöb mellett egy jelentősen csökkent képességű szolgáltatást nyújtson.
Esetleg az NHH emberei, amennyiben a fórum felé járnak, adjanak tanácsot, hogy ezügyben mit lehet tenni!
Hát ha nincs szerződésed, akkor én a helyedben minél előbb szabadulnék a cégtől...
djuice1988
2006.08.01, 02:13
Hali !
Nekem kb 4 honapja van dunawebes netem 512/128kb/s.
Amit eddig tapasztaltam az egy 0.
Szerintem egy 512-es netnek egy cod2-nél már jó pingnek kellene lennie.
De szint az is játszhatatlan.
Mostanában megfigyeltem , hogy naponta nagyonsok magszakadás van és kis sávszélesség.
64kb helyett alig 2-3kb
Ez a dunaweb egy nagy sz*r a véleményem szerint. havi 6000-ért
CSak teljen le a 2 év soha többet dunaweb.
Kenderice
2006.08.01, 10:11
(djuice1988 @ 2006.08.01, 03:13)

Hali !
Mostanában megfigyeltem , hogy naponta nagyonsok magszakadás van és kis sávszélesség.
64kb helyett alig 2-3kb

Hibás teljesítésre hivatkozva elállhatsz a szerződéstől. Én legalábbis ezt tenném.

Hali !
64kb helyett alig 2-3kb

Hi
Én a Counter Strike Source-ot nyomnám,de ha megvan a sávszélesség a pingem akkor is kb 80.
Az elender.hu-n van sebességmérő én már azt használom nem a dunawebeset(remélem már nem sokáig.)
Egyébkén helyileg hol vagy?Nekem Pétervásárán van ugyanolyan F.O.S-om.
(Kenderice @ 2006.08.01, 11:11)

Hali !
64kb helyett alig 2-3kb

Hibás teljesítésre hivatkozva elállhatsz a szerződéstől. Én legalábbis ezt tenném.
Hogyan állhat el, mikor az ASZF melléklete szerint a szolgáltatás megfelelő?
www.dunaweb.huÉn sem merek az ASZF miatt lépni mivel nem eggyértelműen határozza meg nekem, hogy aláírt szerződésemnek kell hogy legyen, vagy elég a ráutaló magatartás is?
djuice1988
2006.08.02, 17:07
Kisújszállási vagyok.
(djuice1988 @ 2006.08.02, 18:07)

Kisújszállási vagyok.
A vicc ebben az, hogy nemhogy csökkenne a területük még nő is, és ezekszerint mindenütt ugyanazt a minőséget produláják. Én is a szolgáltatásból élek(irodatechnika), de ha én ilyen minőségben látnám el a munkát, már rég a sarkon koldulnék. Hát valakinek biztos nagyon jól bejönnek, hogy még mindíg eladhatják ugyanazt a NAGY SEMMIT.
Ariadne
2006.08.02, 21:38
(csu @ 2006.08.01, 13:35)

Én sem merek az ASZF miatt lépni mivel nem eggyértelműen határozza meg nekem, hogy aláírt szerződésemnek kell hogy legyen, vagy elég a ráutaló magatartás is?
Elég, ha küldenek számlát és fizeted is, az sajna elég...
[/quote]

[/quote]
De akkor láthatatlan szerződést fogadtam el, amiről semilyen tájékoztatást nem kaptam?
Mert a szerelő semilyen papírt nem adott.
Az ASZF 6.1. pontja ezt írja" Az előfizetői szerződés aláírásával Előfizető nyilatkozik arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket, és a mellékletét tartalmazó díjszabást elfogadja és a meghatározott díjakat megfizeti."
L_Matyi
2006.08.03, 12:32
(Ariadne @ 2006.08.02, 22:38)

Szerintem azért lehetőséget kell biztosítaniuk, hogy megismerd az ASZF-et, a neten lévő nem mérvadó, hiszen esetleg nem volt még hozzáférése amikor megkötötte. Igaz, hogy majdnem lehetetlen bizonyítani, hogy nem volt a szerelőnél egy példány, amelyet elolvasott az ügyfél.
(csu @ 2006.08.02, 23:25)

Az ASZF 6.1. pontja ezt írja" Az előfizetői szerződés aláírásával Előfizető nyilatkozik arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket, és a mellékletét tartalmazó díjszabást elfogadja és a meghatározott díjakat megfizeti."
Az, hogy ők a saját ASZF-üket megszegték (nem íratták alá), még nem ok arra, hogy te is megszegjed, viszont a szerződéstől való elálláshoz szerintem jogot adhat.
Bookshie
2006.08.03, 19:57
Amikor nekem telepítették a wireless netet, letöltötték az aktuális ÁSZF-t és kitették a Windows asztalára. Papíron én sem kaptam, de elektronikusan megvolt....amióta externet ADSL-em van semmi gondom a nettel

...a Dunaweb wireless jelenleg szünetel. Azt nem tudja valaki, hogy ha szüneteltetem a netet a hűségnyilatkozatban foglalt idő emiatt kitolódik-e?
(Bookshie @ 2006.08.03, 20:57)

Amikor nekem telepítették a wireless netet, letöltötték az aktuális ÁSZF-t és kitették a Windows asztalára. Papíron én sem kaptam, de elektronikusan megvolt....amióta externet ADSL-em van semmi gondom a nettel

...a Dunaweb wireless jelenleg szünetel. Azt nem tudja valaki, hogy ha szüneteltetem a netet a hűségnyilatkozatban foglalt idő emiatt kitolódik-e?
Nekem úgy hagyta itt a kábeltv szerelő miután mindent összekötött, hogy majd lesz netem nézegessem a modemet.
Végül kijöttek hozzám és elismerték, hogy 2.5 GH-n nem működik a rendszerük Pomáz környékén. ( de csak akkor, amikor kijöttek, addíg védték a mundért és a mai napig védik azoknak, akik nem elég gorombák, hogy kicseréljék az antennájukat ) Most új antennát kaptam 5 GH-el, de így is kb. modem szinten működnek 0.5 - 3 kB/sec-en. Ma pedig elindult a megszokott csomagvesztés, a meg nem nyíló honlapok stb.
Captain Crash
2006.08.03, 22:49
OFF: Ne bántsuk Herz bácsit, írjuk normálisan, 2.5 GHz és 5 GHz.
Mozigépész
2006.08.03, 23:49
Nálam a T kitöltetett egy szerződést, amit elfogadva, és kiegészítve a jelszavakkal, a tárhely elérhetés módjával, stb...
Majd kijelőlték az időpontot, amit kérésemre egy nappal eltoltak. Beszerelték a modemet, és kb. 10-15 perc után (a szerelők fél órát mondtak) már élt a net. A letöltés 512 a szerződés szerint, de a méréseim 550 kb/s, ami nagyon jó!
Igaz ÁFSZ-t nem kaptam, azt a T- honlaján állítólag fenn van, remélem az egy év alatt nem lessz gond... (bár mivel a kábel a Vidanet tulajdonában van.....)
Sziasztok,
Látom a helyzet még mindig a régi. Nekem pár hete jött meg az NHH-tól a végzés a dunawebes feljelentésemmel kapcsolatban, leírok néhány tapasztalatot.
Nagyon nem büntették meg a DW-et, de sok tanulsága van a levélnek, hogy hogyan is érdemes csinálni az ilyen bejelentéseket ill. ha még DW-es lennék hogyan csinálnám.
1. a bejelentés hivatalos, papírformátumban legyen, minél több aláíróval (mi 10-en voltunk, kevésnek bizonyult)
2. minden aláírónak rendelkeznie kell minél több hibajeggyel, nyomtassátok ki mindet, azt is küldjétek el. Lényeges, hogy a kamu hibákat úgyis ki tudják szűrni, szóval csak igazi hibákat mérjetek (de ilyen úgyis van bőven)
3. ha tudtok programokkal azonos időben különböző gépeken mérési adatokat szolgáltatni akkor azokat is CD-re írva küldjétek el nekik, vessék össze DW eredményeivel
4. hivatkozzatok erre a fórumra is (nem valószínű hogy sűrűn nézik az NHH-sok)
5. ha valakinek van rá kapacitása és ideje, szerintem érdemes személyesen megkeresni a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjét és személyesen elmagyarázni neki ezt a rablást
6. nem kevesen vagytok, mindenki egy havidíjat dobjon be a közösbe és fogadjatok egy jó ügyvédet
A legfőbb tapasztalat az, hogy egy ilyen feljelentés még ha lassúcska is, de működik. Ezért jó az ügyvéd erre az esetre, hogy ha lezáródik az ügy akkor vissza lehet perelni a pénzt. Ez rablás amit a DW művel, gusztustalan, gátlástalan és alattomos.
Valakinek el kell vállalnia a főszerepet egy ilyen ügyben, különben gyengék maradtok. A kis előfizetővel elbánik a DW, egy érdekvédelmi egyesülettel már nehezebben. Szóval ne adjátok fel, nekem sikerült megszabadulni tőlük, de szomorúan látom hogy a helyzet változatlan.
Captain Crash
2006.09.28, 21:53
Kaptunk igéretet úgy emlékszem, hogy az NHH-tól is lesz állandó látogatónk, sajnos úgy néz ki, hogy ez egyelőre nem történt meg, de még sose késő. És minden olyan civil szerveződést - azt hiszem a többiek nevében is - támogatni tudunk, amely a fogyasztók érdekeiért folytatat harcot.
(Captain Crash @ 2006.09.28, 22:53)

Kaptunk igéretet úgy emlékszem, hogy az NHH-tól is lesz állandó látogatónk, sajnos úgy néz ki, hogy ez egyelőre nem történt meg, de még sose késő. És minden olyan civil szerveződést - azt hiszem a többiek nevében is - támogatni tudunk, amely a fogyasztók érdekeiért folytatat harcot.

Szerintem itt nektek most egy saját szerveződést kell alakítanotok. Ha nem lesz senki aki elvállalja, hogy foglalkozik az üggyel akkor nem fogtok sehova sem jutni. Ezek a hivatalok lassan őrölnek akárhogyan is nézzük. Így a DW bátran megengedhet magának 2 éves szop... izé szerződéseket, mert mire odáig eljut a kedves fogyasztó addigra már inkább menekülne.
Captain Crash
2006.09.29, 09:44
Úgy érzem tévedésben vagy, talán azoknak tanácsold ezt, akiknek a DW-vel van problémája, s nem a fórumon hozzászóló segítőkész embereknek.
gabor030
2006.10.05, 10:34
Urak, Urak!
Gondoltam segítek. Ha esetleg nem tudnátok a Dunaweb főnökének a telefonszámát, akkor íme, bárki bármikor megtalálhatja a Ripe honlapján. A számot csak azért nem írom be, hogy látható legyen, publikus és könnyen megtalálható.
http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_ty...&submit.y=7
Nem kell szervezetet alkotni, mar van ilyen. www.netert.hu
(Captain Crash @ 2006.09.29, 10:44)

Úgy érzem tévedésben vagy, talán azoknak tanácsold ezt, akiknek a DW-vel van problémája, s nem a fórumon hozzászóló segítőkész embereknek.

Hát ha azzal van bajod, hogy a te postodra válaszoltam akkor bocs. Én úgy általában szóltam a többi DW áldozathoz. Lehet a netért-el és az NHH-val próbálkozni, de ha hozzájuk is úgy mész, mint
egy szál problémás ember akkor tuti hogy előbbre veszik az olyan
csoportok panaszait akik már legalább előkészített információval rendelkeznek egy ügyhöz. Ez a tapasztalat, nem muszály megfogadni pusztán egy tanács, lehet lovagolni a postomon is de attól csengetni kell a havidíjat tovább a semmiért.
Captain Crash
2006.10.12, 16:57
Nincs nekem bajom semmivel, a hozzászólásomra válaszoltál, én meg vissza a tiedre.
Sziasztok sajnos nálunk is dunaweb van és a baj, hogy mi hoztuk ide be, hogy legyen Internet szolgáltató ebbe a faluba, mert ínvitel is tornyos és az nagyon rossz.. Be is jött a dunaweb most nekem 1024/128-as csomag van most 150kb/s-200kb/s körüli sebességet mérek ez nekik, megfelel de, nekem és még sok dunawebesnek nem felel, meg hogy nem tudják nyújtani az amiért előfizetek szolgáltatást.. Időközbe behúzták a vezetéket a RUBICOM néztem a fórumokat milyen, és nagyon jókat írnak róla hát át is, fogok lépni. Akarta a dunaweb hogy viszonteladó legyek hát nem én nem csapom be az embereket nem hazudok nekik. Még kemény 1, 5év és nem is akarok hallani a dunaweb-ről. Figyeljétek, meg előbb-utóbb rájönnek az emberek, hogy milyen a dunaweb és akkor csőd lesz nekik mert nem kér senki belőlük én, nem kívánom ezt nekik csak már ideje lenne minőségi szolgáltatást nyújtaniuk
Elborult az agyam a szolgáltatás minőségétől, és ezt a levelt küldtem a dunawebnek.
Dunaweb Kft.
2600 Vác, Szüret út 14.
Tárgy: Alánemírt szerződés felmondása
Tisztelt Dunaweb Kft.
… Ferenc vagyok (... , … u.15.). Azért írok, mivel nem vagyok megelégedve az Önök által nyújtott internetszolgáltatással.
Az egész a megrendelésnél kezdődött. Online megrendelést adtam le Önök felé 2006. 01. 23.-án küldtem el, amelyre aznap este válaszoltak is melyben ez állt. „Kollégánk 2 héten belül felveszi Önnel a kapcsolatot adat- és időpont egyeztetés céljából. Az egyeztetett időpontban kollégánk felmérést, és bekötést végeznek, mely alapján a szolgáltatás technikai feltételét megállapítják. Amennyiben technikailag lehetséges a szolgáltatás, azt 2 héten belül telepítjük.”
Már ez a levél nem volt valós mivel:
1. Ha megnézi az internetszolgáltatás kezdetét, látja, hogy 3 hónap telt el a megrendelés, és a szolgáltatás közt.
2. Engem az Önök cégétől illetve a … Kft-től senki nem keresett sem telefonon, sem személyesen időpont egyeztetés céljából, pedig az adataim szerepeltek a megrendelésen, csak a feleségem hívott, hogy jönnek bekötni a kábelnetet(igaz, hogy ezért kétszer rángattak haza Egerből, a munkahelyemről, mivel az első hívás után, mikor már hazaértem a kábeltv szerelő bejelentette, hogy mégsem jön).
A bekötés után nekem nem kellett semmiféle szerződést kitölteni (csak a kábeltv szerelő diktálta be az adatokat a telefonba), aláírni, és ASZF-et sem kaptam, így nem tájékozódhattam az Önök feltételeiről, és az én jogaimról, illetve a minőségi minimál értékekről sem.
A szolgáltatás minősége ezalatt a 6 hónap alatt, többször volt csapnivaló, illetve semmilyen, mint használható. Folyamatosak voltak a hibajelentések, melyekben a szolgáltatás szakadozásáról illetve lassúságáról panaszkodtam. Az egyik ügyintézőjük ajánlotta, hogy készítsek sebességmérést (mely lehetőségről én nem tudtam!), ezt én meg is tettem volna, de nem volt létrehozva Dunawebes e-mail címem, mellyel be tudtam volna lépni a rendszerbe.
Amikor ez sikerült, a weboldalon az állt, hogy a sebességmérés eredményét e-mailben megkapom. Ez nem történt meg soha, melyet egyik hibajelentésemkor az ügyintéző felé jeleztem is, de nem történt változás.
Június utolsó hete, és július első 2 hetében folyamatosan szakadozott több órára a szolgáltatás. Én e-mailben kértem díjkompenzációt, melyet elutasítottak az alábbi mondattal:
„szolgáltatásra éves szinten 95% rendelkezésre állást vállalunk, melynek pontos feltételeit az Általános szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazza.” Megemlítem az összes hibajegyet, ezzel zárták le. Kértem, hogy mondják meg, hogy hány százalék maradt még az évből, amit az ASZF szerint NEM szolgáltathatnak, mivel általában minden héten probléma volt a szolgáltatással. Erre a kérdésemre sem kaptam választ.
Én az internetet munkára is szerettem volna használni cégem részére (megrendelés, e-mail), ezek az internet nélküli idők nekem többletköltségeket jelentettek mivel telefonon kellett azokat az ügyeket is intézni, amit megtehettem volna itthon is elektronikus úton, amiért már egyébként is fizetek.
Többször pingeltem a www.dunaweb.hu –t paraméterrel az Önök szerverét, és sokszor volt 10% felett az elveszett csomagok száma.
Az ASZF azt írja, hogy a hiba elhárításának az ideje 72 óra ez többször nem sikerült. Van olyan hibajegyem, amit 8 napig nem zártak le. Ha netalántán mégis lezárják egy hibajegyemet pár nap, és ismét küldhetem a következő e-mailt, vagy a saját költségemen telefonálhatok, mert szakadozik a szolgáltatás. Október hónapban a hibabejelentő telefonszámot többször próbáltam hívni, és állandóan foglalt volt. A gépemen folyamatosan futtatom a NOD32-t, és hetente végzek spyware keresést több programmal is, ahogyan tanácsolták, de ha a modemen villognak a ledek mint a karácsonyfa, akkor nem a számítógépben van a hiba. Én nem ezt a minőséget kértem, nem ezért akarom fizetni teljes árat. Megbíztam Önökben, kivártam a megrendeléstől számított 3 hónapot, és kaptam egy alig használható szolgáltatást havi 6720 ft-ért. Nekem vezetékes telefonom nincs, de a négy hónap valószínű, hogy már ADSL internetszolgáltatásom lehetett volna problémák nélkül.
Úgy gondolom, hogy egy szolgáltatónak, ha 512/128-as csomagot hirdet a nap 24 órájában, arra kellene törekednie, hogy ez sikerüljön is, és nem a minimálértékekkel magyarázkodni, amit egy modemmel is túl lehet szárnyalni, vagy pedig a hirdetésükben fel kellene tüntetni, hogy néha pár napra sikerül elérni az előfizetett sebességet.
Az ASZF 6.1. kimondja, hogy „Az előfizetői szerződés aláírásával Előfizető nyilatkozik arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket, és a mellékletét tartalmazó díjszabást elfogadja és a meghatározott díjakat megfizeti."
Ezen okokból kifolyólag én a részemről a bekötéskor nem látott, szóban sem tájékoztatott, és alánemírt, és nem a szerződés szerint teljesített szerződést 2006. 11. 01.-től felmondom.
Az internetszolgáltatáshoz szükséges berendezések leszerelésének időpontjáról kérem hívjanak a … telefonszámon.
Kelt: … 2006. 10.16.
Tisztelettel: … Ferenc
Ez a válasz rá.
Tisztelt ... Ferenc!
2006.10.16-i levelére válaszolva tájékoztatom, hogy szolgáltatása minőségét a felvett hibajegyek, forgalmi/jelszint alapján megvizsgáltuk, mely során megállapítottuk, hogy az az ÁSZF-nek megfelelően működik.(EZT RÖGTÖN GONDOLTAM LOL)
Tájékoztatom, hogy szerződés ráutaló magatartással is létre jön, vagyis, mivel Ön 2006.04.19. óta használja szolgáltatásunkat, azóta szerződéses jogviszonyba áll velünk. Ön egyike volt azoknak az előfizetőinknek, akinél a szolgáltatás teszt jelleggel került kiépítésre(EZT KÖZÖLHETTÉK VOLNA), és csak akkor került volna sor írásos szerződésre, ha elégedett azzal. Szerződése postázásra került, leveléből azonban arra következtetek, hogy az nem érkezett meg Önhöz(A MAGYAR POSTA LENNE A HUNYÓ?)
Ráutaló magatartáson alapuló szerződését kérésének megfelelően 2006.11l01-től felbontottnak tekintjük. Az eszközök leszerelésével kapcsolatban partnerünk, az ... Kft, keresni fogja.
Üdvözlettel: ...
Vác. 2006.10.20.
THX( még ezt a levelet írtam 3* szakad meg 5-15 percre a net)
(csu @ 2006.10.27, 19:30)

Elborult az agyam a szolgáltatás minőségétől, és ezt a levelt küldtem a dunawebnek.
Dunaweb Kft.
2600 Vác, Szüret út 14.
Tárgy: Alánemírt szerződés felmondása
Tisztelt Dunaweb Kft.
… Ferenc vagyok (... , … u.15.). Azért írok, mivel nem vagyok megelégedve az Önök által nyújtott internetszolgáltatással.
[..........]
Ráutaló magatartáson alapuló szerződését kérésének megfelelően 2006.11l01-től felbontottnak tekintjük. Az eszközök leszerelésével kapcsolatban partnerünk, az ... Kft, keresni fogja.
Üdvözlettel: ...
Vác. 2006.10.20.
THX( még ezt a levelet írtam 3* szakad meg 5-15 percre a net)
Te szent atya úristen! Hát ez már több, mint krimi... Még ők a nagy kegyesek, hogy a nem létező szerződést felbontják??? Uramisten, ekkora pofátlanságot már régen láttam! Vannak emberek akiket a bíróság ilyenért 3 év szabadságvesztésre ítél. Döbbenet......

Kész.....
Mi folyik itt magyarországon? Legalizálták a rablást? A DW tulajdonosa vajon tudatosan veri át az embereket vagy csak egyszerűen ennyire képzetlen a munkaerő/technikai személyzet?
Hívtam én a Dunaweb tulajdonosát is telefonon valamelyik október vasárnap délutánján, mert akkor is xar volt a net és az ügyfélszolgálat állandóan foglalt volt. A telszámért kösz GABOR030. Elpanaszoltam neki a problémámat a válasz az volt hogy mit csináljon Ő most vasárnap délután, meghogy neki biztosan felveszik a telefont a hibabejelentőn. Kértem adja meg nekem is azt a varázsszámot, de csak azt akarta megadni amin én is próbálkoztam, de megigérte hogy intézkedik. KÖSZ DE MÁR NEM KELL.
Ariadne
2006.10.29, 13:43
Azért pár alapvető dolgot nem ártana tisztázni. A szolgáltató teljesen jogszerűen járt el, a szerződést ugyanis megkötötted, legkésőbb akkor, amikor elkezded igénybe venni a szolgáltatást. Ez az aláírástól teljesen független dolog, ráutaló magatartással is köthető ilyen szerződés. Ha belegondoltok, amikor a boltban kenyeret vesztek, akkor is létrejön az adásvételi szerződés, mégsem írunk alá semmit, vagy webáruházból rendelésnél sem.
A ráutaló magatartással való szerződéskötésről egyébként tájékoztattak is időben, sőt a 8 napos elállási lehetőségről is, amiről mások sajna nem mindig szoktak. Direkt elmentem a Dunaweb honlapjára, és az online igénylésnél azonnal felhozza az ászf-et és tájékoztat a szerződéskötésről is, ha figyelmesen elolvassátok, szerepel benne, hogy ha a szolgáltatást megkezdte a szolgáltató, onnantól a szerződés létrejött (sőt a célértékek is szerepelnek benne). Ez egyébként is magától értetődő, egyszerű jogi alapelvek miatt.
Szóval bár nyilván rossz minőségű a szolgáltatás, és emiatt felmondhatjátok a szerződést, de tudomásul kell vennetek, hogy létrejött (egyébként nem is lehetne felmondani...

). Ezt egyébként sokan nem tudják sajnos, akik nem olvassák el megfelelően a téjákoztatásokat a netes rendelésnél.
(Ariadne @ 2006.10.29, 13:43)

Szóval bár nyilván rossz minőségű a szolgáltatás, és emiatt felmondhatjátok a szerződést,
Itt a lényeg. És ezt nekem magyarázhatja a szolgáltató az ASZF-et meg szépítheti, de a xar az akkor is xar marad ha ízlésesen és törvényszerűen van csomagolva. Egyébként szerintük minden megfelel az ASZF-ben leírtakra. De nekem nem felel meg az 500as ping idők, a szakadozó kapcsolat, a 1/4 sebességgel működő kapcsolat, a hetente több hibabejeletés máramit visszaigazolnak, vagy egyszerűen és több híváskor foglalt telefonos hibaügyelet.
a másik dolog az ASZF-ből:
Az ASZF 6.1. kimondja, hogy „Az előfizetői szerződés aláírásával Előfizető nyilatkozik arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket, és a mellékletét tartalmazó díjszabást elfogadja és a meghatározott díjakat megfizeti."Az ASZF egyik pontja azt mondja, hogy ráutaló magatratás a másik pontja pedig az előfizető aláírásáról beszél.
(Ariadne @ 2006.10.29, 14:43)

Azért pár alapvető dolgot nem ártana tisztázni. A szolgáltató teljesen jogszerűen járt el, a szerződést ugyanis megkötötted, legkésőbb akkor, amikor elkezded igénybe venni a szolgáltatást. Ez az aláírástól teljesen független dolog, ráutaló magatartással is köthető ilyen szerződés. Ha belegondoltok, amikor a boltban kenyeret vesztek, akkor is létrejön az adásvételi szerződés, mégsem írunk alá semmit, vagy webáruházból rendelésnél sem.
A ráutaló magatartással való szerződéskötésről egyébként tájékoztattak is időben, sőt a 8 napos elállási lehetőségről is, amiről mások sajna nem mindig szoktak. Direkt elmentem a Dunaweb honlapjára, és az online igénylésnél azonnal felhozza az ászf-et és tájékoztat a szerződéskötésről is, ha figyelmesen elolvassátok, szerepel benne, hogy ha a szolgáltatást megkezdte a szolgáltató, onnantól a szerződés létrejött (sőt a célértékek is szerepelnek benne). Ez egyébként is magától értetődő, egyszerű jogi alapelvek miatt.
Szóval bár nyilván rossz minőségű a szolgáltatás, és emiatt felmondhatjátok a szerződést, de tudomásul kell vennetek, hogy létrejött (egyébként nem is lehetne felmondani...

). Ezt egyébként sokan nem tudják sajnos, akik nem olvassák el megfelelően a téjákoztatásokat a netes rendelésnél.
Szerintem egy 200Ft-os kenyér és egy 2 évig történő 5-10eFt-os termék/szolgáltatás között igenis van különbség. Ezeket nem lehet egy lapon említeni. Termék és szolgáltatás között is igen nagy különbség van. Ha úgyveszed a terméket maximum egyszer bukod be, egy összeget veszítesz vagy reklamálsz, egyértelműen bizonyíthatod a hibádat/hibájukat. Webshopoknál is érvényesíthető a garancia és a jótállás, egy szolgáltatásnál ez már egészen más tészta. A minőségi célértékeket értelmezheti mindenki másképpen, de egy biztos: kis hazánkban a szolgáltatók 90%-a tudja teljesíteni a minőségi célértékeket úgy, hogy nem panaszkodnak az ügyfeleik. A DW a másik 10%-ban van és ez nem más mint átverés, mert ugye miért ne tudnák ők is teljesíteni azt ami mindenkinek működik?
Nem értek egyet ezzel a ráutaló magatartással sem, főként úgy, hogy a DW ezt ráadásként úgy kommunikálja, hogy "önnél a rendszer az első hónapban csak teszt jelleggel volt bekötve, hogy működik-e" és aztán nem tudsz kiszállni a tesztjellegű ráutaló magatartásodból.
Én most direkt megnéztem az online igénylőlapot, szerintem Te is nézd meg. Egy szó sincs ott ráutaló magatartásról, csupán egy ÁSZF mellékletre van hivatkozás:
http://www.dunaweb.hu/dw/download/5_melleklet.pdf Namost itt megrendeled, kijönnek, teszt jelleggel bekötik és aztán nem tudsz kiszállni a dologból. Szerinted ez így fair? Még ha jogilag úgy is tűnik, hogy rendben van, akkor sem fair eljárás.
Captain Crash
2006.10.30, 14:36
reho: Némi zavart vélek felfedezni a hozzászólásodban. Amit Ariadne elmondott, az teljes mértékben megállja a helyét. Kár, hogy sokmindent összekeversz, és nem vagy tisztában a jogokkal. Rögtön hozzáteszem, hogy bár ez egyáltalán nem bűn, de a tisztánlátásod mindenképp befolyásolja. De szerencsére ezen segíthetünk, ha megpróbálsz ránk figyelni.

A probléma ott kezdődik, hogy mindaddig, amíg nem jog szerint érvelsz, addig nem is fogod elérni a célodat. Nem nálunk, hanem a Dunawebnél. Mi értjük a problémádat, pontosabban tudjuk mi húzodik a felháborodásod hátterében, de amit Ariadne leírt azzal nem a Dunaweb mellett érvelt, hanem elmondta a jogi oldalát a dolognak. Szívleld meg amit leírt, mert ez így van, akkor is, ha te nem értesz egyet a ráutaló magatartással.
Ami lényeges jogi szempontból az az, hogy lehet egy szerződést, felmondani, és lehet egy szerződéstől elállni is. A felmondásnak az ÁSZF-ben szokott meghatározott feltétele is lenni, amely legtöbbször anyagi vonzatú feltétel. Az elállás pedig egy a hibás teljesítéshez kapcsolódó jog, amely visszamenőleg bontja fel a szerződést, mintha azt meg sem kötötték volna. Felmondás esetén például a hűség bérét szokták megfizettetni, hogy még véletlenül se mondjad fel a szerződést. Elállás esetén ilyen költségek nem állnak fenn, csak a már szolgáltatottakat kell kifizetned.
Korábban elhangzott, hogy mit lehet tenni, ha a szolgáltatás minősége nem megfelelő, lehet kérni kijavítást. Ez a panasz bejelentése az ügyfélszolgálathoz. Az is ÁSZF-ben van rögzítve, hogy ekkor ők miként járnak el. Általában x óra alatt elhárítják a hibát. Ha ez nem sikerül, s tartósan nem tudnak szerződésszerűen szolgáltatni, akkor el lehet állni a szerződéstől.
De pl olvasd el ezt:
Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője. Hátha megoldást találsz a problémádra.
(Captain Crash @ 2006.10.30, 15:36)

reho: Némi zavart vélek felfedezni a hozzászólásodban. Amit Ariadne elmondott, az teljes mértékben megállja a helyét. Kár, hogy sokmindent összekeversz, és nem vagy tisztában a jogokkal. Rögtön hozzáteszem, hogy bár ez egyáltalán nem bűn, de a tisztánlátásod mindenképp befolyásolja. De szerencsére ezen segíthetünk, ha megpróbálsz ránk figyelni.

A probléma ott kezdődik, hogy mindaddig, amíg nem jog szerint érvelsz, addig nem is fogod elérni a célodat. Nem nálunk, hanem a Dunawebnél. Mi értjük a problémádat, pontosabban tudjuk mi húzodik a felháborodásod hátterében, de amit Ariadne leírt azzal nem a Dunaweb mellett érvelt, hanem elmondta a jogi oldalát a dolognak. Szívleld meg amit leírt, mert ez így van, akkor is, ha te nem értesz egyet a ráutaló magatartással.
Ami lényeges jogi szempontból az az, hogy lehet egy szerződést, felmondani, és lehet egy szerződéstől elállni is. A felmondásnak az ÁSZF-ben szokott meghatározott feltétele is lenni, amely legtöbbször anyagi vonzatú feltétel. Az elállás pedig egy a hibás teljesítéshez kapcsolódó jog, amely visszamenőleg bontja fel a szerződést, mintha azt meg sem kötötték volna. Felmondás esetén például a hűség bérét szokták megfizettetni, hogy még véletlenül se mondjad fel a szerződést. Elállás esetén ilyen költségek nem állnak fenn, csak a már szolgáltatottakat kell kifizetned.
Korábban elhangzott, hogy mit lehet tenni, ha a szolgáltatás minősége nem megfelelő, lehet kérni kijavítást. Ez a panasz bejelentése az ügyfélszolgálathoz. Az is ÁSZF-ben van rögzítve, hogy ekkor ők miként járnak el. Általában x óra alatt elhárítják a hibát. Ha ez nem sikerül, s tartósan nem tudnak szerződésszerűen szolgáltatni, akkor el lehet állni a szerződéstől.
De pl olvasd el ezt:
Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője. Hátha megoldást találsz a problémádra.
Nem vitatom Ariadne által írtak jogosságát, ezt nem is írtam. Sőt helyeslem is, hogy ezt a szempontot is feltette ide, mert természetesen ez elengedhetetlen. De szerintem a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjének talán az (is) lenne a feladata, hogy a joghézagokat betömje - kiben másban keressük a törvény segítségét mint benne. Ilyen joghézagnak tartom ezt a ráutaló magatartást is (a "nem értek egyet vele" kifejezéssel erre gondoltam, bocs ha nem volt egyértelmű). ÁSZF egyik pontján a ráutaló magatartás a másik pontján az aláírás? Hogyis van ez? Valamilyen szinten tekinthetjük a jogot, a törvényt szentírásnak de ne tekintsük hibátlannak. Hiába érvelek jogszerint ha a jog lehetőséget ad az ilyen technikákra.
Lehet jogszerűen érvelni, ha megvan hozzá a megfelelő jogszabály. Amíg lehet szélessávnak hírdetni egy szolgáltatást és közben nem teljesíteni, mindenféle statisztikák és mérések mögé bújni addig a DW szedni fogja be a pénzt mert megvan hozzá az erkölcsi űr az tulajdonos úr lelkében - mert a jog őt védi.
Az én szerény esetemben többször jeleztem, hogy nem megfelelő a szolgáltatás, mértem, bemutattam erre ők csak azt reagálták, hogy szerintük pedig jó a szolgáltatás és kussoljak vagy fizessem ki a hátralevő díjat. Így hogy tudok elállni a szerződéstől? Pereljek? Egy tőkés céget aki ingzsebből kifizeti a jobb ügyvédeket? Esélytelen. És ahogy olvasom a fórumot, a tisztelt DW ügyfelinek nagyrésze hasonló dolgokkal kínlódik, mint amivel én kínlódtam.
Megint hangsúlyozom, hogy én már kiszálltam, lerendeztem a dunawebet (azaz nincs "problémám" úgy ahogyan te gondolod), egyszerűen csak érdekel, hogy folytatódik-e az üzletileg etikátlan hozzáállása a cégnek. Úgylátom semmi változás és úgylátom jogi oldalon se túl sok. Jönnek a meglepőbbnél meglepőbb sztorik a cégről, én csak lereagálom mert nem bírom magamba tartani.
Captain Crash
2006.10.30, 15:53
A ráutaló magatartás nem joghézag. A nem szerződés- és jogszabályszerű teljesítést pedig hibás teljesítésnek nevezik, melynél mint elmondtam ott az elállás lehetősége. Nem tudom, számomra egyértelmű, hogy van mit tenni, és a költségek sem olyan aránytalanul nagyok, mint ahogyan azt te képzeled. De tájékozódni kell, mutattam egy lehetőséget, de van több is. Aki nem érvényesíti a jogait, azzal mit lehet kezdeni? Szeritned hőbörögni és fizetni jobb? Szerintem aki teheti éljen a jogával.
Ilyeneket meg nem kell kijelenteni, hogy " Amíg lehet szélessávnak hírdetni egy szolgáltatást és közben nem teljesíteni, mindenféle statisztikák és mérések mögé bújni addig a DW szedni fogja be a pénzt mert megvan hozzá az erkölcsi űr az tulajdonos úr lelkében - mert a jog őt védi." Mert a jog egyrészt nem Őt védi, hanem a szerződő feleket. Másrészt ha nem teljesít, akkor jogod van kijavítást igényelni, ha nem tud teljesíteni, akkor pedig jogod van elállni. Ilyen egyszerű. És harmadrészt pedig, a szerződésszerű teljeítéshez az is kell, hogy különösen a reklámban elhangzottaknak megfeleljenek. A válasz tehát, hogy eleve ilyet nem lehet.
Más kérdés, hogy ennek ellenére, így is, hogy nem lehet/nem szabad, szerződésszegések vannak. De ott a jog, ami lehetőséget ad a kezedbe. Ha kőbe vésed, hogy aki szerződést szeg azt tökönrúgod, akkor is lesz, aki szerződést fog szegni... nem a jogalkotókon kell leverned a sérelmeidet, minek utána nem ők a hibásak azért, hogy a lefektett szabály ellenére mégis szerződést szegnek. Akkor kellene hőbörögnöd, ha a jog azt mondaná: Ha a kötelezett hibásan teljesít, akkor kuss, és törődj bele! De nem ezt mondja.
Ha ezt sem érted, akkor én sem tudok rajtad segíteni.
(Captain Crash @ 2006.10.30, 16:53)

A ráutaló magatartás nem joghézag. A nem szerződés- és jogszabályszerű teljesítést pedig hibás teljesítésnek nevezik, melynél mint elmondtam ott az elállás lehetősége. Nem tudom, számomra egyértelmű, hogy van mit tenni, és a költségek sem olyan aránytalanul nagyok, mint ahogyan azt te képzeled. De tájékozódni kell, mutattam egy lehetőséget, de van több is. Aki nem érvényesíti a jogait, azzal mit lehet kezdeni? Szeritned hőbörögni és fizetni jobb? Szerintem aki teheti éljen a jogával.
Ilyeneket meg nem kell kijelenteni, hogy " Amíg lehet szélessávnak hírdetni egy szolgáltatást és közben nem teljesíteni, mindenféle statisztikák és mérések mögé bújni addig a DW szedni fogja be a pénzt mert megvan hozzá az erkölcsi űr az tulajdonos úr lelkében - mert a jog őt védi." Mert a jog egyrészt nem Őt védi, hanem a szerződő feleket. Másrészt ha nem teljesít, akkor jogod van kijavítást igényelni, ha tud teljesíteni, akkor pedig jogod van elállni. Ilyen egyszerű.
Ha ez tényleg ilyen egyszerű lenne. Látom amit az én tapasztalatomról írtam a felett nagyvonalúan elsiklottál.
Mit tennél, ha te úgy éreznéd, hogy nem működik a rendszer, ők pedig úgyéreznék, hogy szerintük igenis működik? Elállnál egyszerűen a szerződéstől és nem fizetnéd? Megmernéd kockáztatni, hogy aztán leverik rajtad később azt az 1-200 eFt-ot? Neked biztosan nem pénz, talán azért beszélsz íly könnyedén a dologról.
Úgylátom sokmindenben különbözik a véleményünk és nem érted, hogy én mire gondolok. Nekem leírhatod ezerszer, hogy mik a jogi lehetőségek, biztosan nagyon tájékozott vagy amit tiszteletben tartok, de értsd meg, hogy szerintem akkor sem erkölcsös amit a DW művel. Erre szeretnék itt rávilágítani, és aki tényleg DW felhasználó volt/van/lesz az érti mire gondolok.
Innentől szvsz meddő vita, nem egy szemszögből nézzük a dolokat.
Captain Crash
2006.10.30, 16:25
Szerintem azon, hogy levonjuk a következtetést, hogy nem helyes amit csinálnak, rég túl vagyunk. De csak azzal, hogy ezt hangoztatod, senkinek nem segítettünk semmit.
Azt pedig nem értem miért akarod úgy beállítani, hogy engem nem érdekelne a téma. Ha ez így lenne, akkor egyszerüen nem szólnék hozzá. De ha gondolod, akkor továbbiakban nem segítek semmit, és hergelheted az embereket, hőzönghettek, hogy milyen helytelenül cselekszenek a DW-nél, állíthatsz joghézagokat mindenfelé, melyek nincsenek, de szerintem nem juttok előbbre.
Szóval szerintem lépj túl azon, hogy helytelenül cselekszenek! Próbáld meg a megoldás feléről megközelíteni a promlémát! Én is ezt próbálom. Kell, a segítségünk, vagy sem?
(Captain Crash @ 2006.10.30, 16:53)

Más kérdés, hogy ennek ellenére, így is, hogy nem lehet/nem szabad, szerződésszegések vannak. De ott a jog, ami lehetőséget ad a kezedbe. Ha kőbe vésed, hogy aki szerződést szeg azt tökönrúgod, akkor is lesz, aki szerződést fog szegni... nem a jogalkotókon kell leverned a sérelmeidet, minek utána nem ők a hibásak azért, hogy a lefektett szabály ellenére mégis szerződést szegnek. Akkor kellene hőbörögnöd, ha a jog azt mondaná: Ha a kötelezett hibásan teljesít, akkor kuss, és törődj bele! De nem ezt mondja.
Ha ezt sem érted, akkor én sem tudok rajtad segíteni.

Látom közben postot módosítottál.
Szerintem fizess elő egy kétéves hűségnyilatkozattal a DW-nél, és meglátod, hogy miért és miről beszélünk. Kíváncsi vagyok hogyan érvényesíted majd a jogaidat.
Mellesleg ha visszaolvasol én is csak azt javasoltam eddig mindenkinek, hogy próbáljon jogilag ideillő szervezeteknél és csoportosan fellépni a hőbörgés helyett. Egyébként pedig értem miért kötöszködsz velem...
(Captain Crash @ 2006.10.30, 17:25)

Szóval szerintem lépj túl azon, hogy helytelenül cselekszenek! Próbáld meg a megoldás feléről megközelíteni a promlémát! Én is ezt próbálom. Kell, a segítségünk, vagy sem?
Rendben, túlléptem, meggyőztél!
Ha én még DW-es lennék, akkor azt kérném segíts nekem abban, hogy:
- ne lehessen ráutaló magatartással több évre szóló papíron alá nem írt szerződést megkötni
- a minőségi célérték a szolgáltatás kommunikációjában említett szolgáltatáshoz megfelelő legyen (szélessáv = max 20ms ping, megjelölt sávszél maximum 10%-os csökkenése, évi 2-3 óra szolgáltatás kiesés - ahogyan másoknál is)
Szerintem itt mindenki ezt akarja.
CC: egy valamiben rehonak igaza van. Ha ráutaló magatartsással elkezdesz netezni, a ráutaló magatartásod alapján melyik csomatra kötöttél szerződést? Persze DWnél csak egy van (gondolom), de UPCnál pl 3 csomag, meg a dolgozónet.
reho: olvass vissza, az UPC topicban, mit csinált vokopeti. Na azt is lehet tenni.
Ha lehet ráutaló magatartással szerződést kötni, miért nem lehet szintén ráutalóval megszüntetni?
Na Fiúk.
Nem akarok vitatkozni senkivel, DE lenne 1-2 kérdésem kapitányhoz.
1. Hogyan bizonyítsam azt hogy lassú a net, ha nem kapom meg a mérési eredményeket az e-mail címemre? Pedig a speed.dunaweb.hu ezt írja. Ha nekik megvan ami nem biztos, de ha mégis meddig tart nekik törölni?, mivel a bíróságon nem hiszem, hogy bemutatnák. Hiába van fényképed meg egyéb arra azt mondja, hogy azt akárhogy lehet módosítani.
2. Hogyan bizonyítsam, hogy szakadozik a net, mikor a hibaügyelet kegyeskedett felvenni a telt azt mondja, hogy 2 napja folyamatos a szolgáltatás, közben meg villog a modem mint a hülye(mikor van net állandóan világít)?
3. Ha bemegyek egy autószalonba és azt mondom, hogy azaz autó kell, kifizetem az előleget, de nem írok alá semmit akkor az jogilag oké?