Jó napot mindenkinek!
Mi 3 hónapja vettünk egy elektrolux ERB44003 hűtőt. Időnként (napont 5-10x 20 percet) sípol különböző frekvenciákon elég hangosan, néha alvásból is felébredünk rá. Az első hónapban azt mondták, hogy ez 2-3 hétig normális. Utána 1x vártunk kb. 5 napot a szerelőre, aki valamit babrált rajta, és mondta, hogy típushibája ez az alacsonyfogyasztású gépeknek, és lehet, hogy visszatér a hang. Visszatért még aznap.
Utána felhívom a szervízt, akkor mondja, hogy ki kell mennie a szerelőnek, és meg kell állapítania, hogy nem lehet a helyszínen javítani, akkor beviszik a szervízbe. 5 nap után kijön ugyanaz a szervizes, megállapítja, hogy nem javítható a hyelszínen, beküldi a munkalapot a központba, várok egy hetet, felhívoma központot, hogy mikor viszik el a zenélő hűtőnket, mondja, hogy sajnos nincsen cseregép arra az időre, amikor elviszik. Megkérdem mikor lesz, nem tudják. Eltelik mégegy hét, azt mondják jövőhéten valószínűleg lesz. Szóval, ami már eddig is biztos: otthon kellett maradnom 3x fél napot munkaidőben, heteken át hallgatom a zenélő hűtőt, és még mindig nem kaptam semmi igértet, hogy meddig bezárólag viszik el a hibás terméket, amit eladtak nekünk.
Kérdeztem, hog ymi lesz, ha nem javítható. Azt mondta levásárolhatom az árát.
Lehet ilyenkor valamit tenni, hogy rákényszeríthessem őket, hoyg záros határidőn belül cseréljék le a hibás terméket, ami akadályozza a nyugodt alvásunkat?
Követelhetem rajtuk, hogy a pénzt adják vissza? Nem akarok már ezzel a szervízzel a szükségesnél többször kapcsolatba kerülni.
Tud ebben valalki tanácsot adni?
Köszönettel,
Zsolt