Tisztelt Szerkesztők, Tagok!

2009.10.16-án kaptam egy fizetési felszólítást egy közlekedési társaságtól(pontosabban az általa ellenőrzéssel megbízott cégtől), mely szerint én 2009.10.07-én megszegtem az érvényben levő utazási feltételeket, és hogy ott a helyben átvett pót és viteldíj csekkeket nem fizettem be 30 napon belül, ugyanakkor a fizetési határidőt is 2009.10.07-re állapították meg. Én azon a napon nem utaztam, és miután felhívtam őket kiderült, hogy a megszegés 2007.06.28-án történt. Ekkor az történt, hogy én diákként utaztam Szfvár-Kaposvár között, és kaptunk egy ellenőrzést,mikor a sor rám került, kiderült, hogy a sofőr ingyenes jegyet adott nekem(nemcsak nekem,több diáknak is) pedig én kifizettem a diákjegyet. Miután ezt tisztáztuk az ellenőrrel ő kiállította a nevemre a pót és viteldíj csekkeket majd felszólított hogy adjam oda a sofőrnek, és én abban a hitben voltam idáig, hogy a sőfor rendezte a csekkeket. Most 2 év után kaptam meg a fizetési felszólítást, és ki akarják velem fizetettni 5 munkanapon belül különben eljárást indítanak ellenem. A csekkben az összeg sem stimmel, viteldíjnál a teljes ár szerepel nem a diákjegyé+a megemelt pótdíj. Most mit tudok tenni, hogy ne (nekem) kelljen befizetni a büntetést?