(babu1974 @ 2008.09.11, 11:07)

Tisztelt Fórumozók!
Tegnap szembesültem az egészségpénztár problémáival,és nem tudom ki adhatna választ a kérdéseimre.
Egy nagyobb összeget fizettem be személyesen a saját számlámra az OTP-ban,hogy a sejtbank zárolni tudja.Előző nap vonták le szintén az EP. szokásos havidíjat a folyószámlámról (mindkettő OTP-s) de az EP-s számlára még egyik sem érkezett be! A befizetésnél a hölgy azt mondta,hogy még aznap a másik számlára kerül,de sehol semmi. Felhívtam ma az OTP EP. ügyfélszolálatát ahol azt a választ kaptam,hogy 4-5 munkanap az átutalás,de arra nem kaptam választ,hogy mi tart ennyi ideig. A postán ha befizetem a csekket azonnal utalják tovább a címzettnek.Nem értem az OTP-nek mi tart ennyi ideig hiszen "házon belül"
történik az utalás!? Hiába fizettem be a pénzt,ha nem tudják zárolni mert az valahol "kering"! Pedig már esedékes lenne a szerződés szerint. Ilyenkor ki a felelős?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szép napot mindenkinek!

OTP-nél és egyes más bankoknál is előfordul az ilyesmi. Szerintem az általános szerződéses feltételekben nem vállalnak konkrét határidőket. Ezért nem is hiszem, hogy felelősségre lehet vonni őket. Ha irreálisan hosszú ideig nyújtják az átutalást és ebből igazolható károd származik, akkor esetleg...
Amúgy nincs olyan, hogy "házon belül" , ezek külön cégek, külön rendszerekkel, az csak a marketing dumákban számít, hogy mindegyiket OTP-nek hívják, ebből az ügyfélnek előnye nem nagyon származik. De mit vársz egy olyan cégcsoporttól, amelyik még azt sem tudja elintézni, hogy pl.
- a devizaszámládról bármely fiókban rendelkezhess (konkrétan nálunk a kerületben csak egy fiókban álltak velem szóba, amíg dollár számlám is volt - persze megszüntettem egy idő után mert a francnak van kedve így - egyetlen dolog életemben, amit az OTP-nek köszönhetek, így legalább megúsztam, hogy elveszítsem a pénzem, mikor a dollár pár év alatt felére értéktelenedett)
- hétvégén komolyabb készpénzt tudj kivenni a számládról (asszem, most 20.000 forint a limit), mert hiába vannak hévégén nyitva tartó fiókok, a rendszerüket nem hajlandók péntek estétől hétfő reggelig működtetni
Szóval ne várj tőlük sokat. Ha nagyon sürgős, vedd ki kp-ben (0,5% veszteség, de bankkártyával kevesebb) és kocogj át vele befizetni a másik helyen. Magyarország, XXI. század...
(Amúgy az egyetlen dolog, amely működik, az a belföldi forint bankszámlák közötti utalás, de azt hiszem, az is csak azért, mert ott jogszabályi kötöttségei vannak a bankoknak. Én még emlékszem azokra az időkre, amikor ezeket az utalásokat is napokig szándékosan pihentették - persze az átutaló számlájáról már leemelve, hogy addig is nekik kamatozzon az a sok-sok milliárd...)