Szisza222
2009.11.03, 13:17
Sziasztok!
Múlt héten egy akváriumi melegítőt vittem vissza egy üzletbe, érvényes garanciával, blokkal. Több kifogásnak köszönhetően 3x küldtek el.
Első alkalommal az eladótól kértem, hogy vegyen fel jegyzőkönyvet. A válasz az volt, hogy nem tudja mi az, de ha másnap visszamegyek meglesz a cseretermék.
2 nappal később visszamentem, semmi változás.
3. alkalommal a főnököt sikerült elérnem. Közölte, hogy nem tud cserélni, de levásárolhatom a termék árát. Semmi hasonló terméket nem találtam. Mondtam, hogy akkor adja vissza a pénzem. Erre az volt a válasz, hogy én ilyet nem kérhetek, de különben sem adná vissza. Harmadszor kértem a jegyzőkönyvet és már a vásárlók könyvét is. Azt mondta, hogy ne kérjem, mert az neki túl macerás. Ismét felajánlottam, hogy majd segítek kitölteni, mire a válasz, hogy ő nem tud írni. Hiába mondtam neki, hogy fogyasztóvédelemhez fordulok. Amikor kijelentetem, hogy nem hagyom el az üzletet, amíg nem rendezzük a dolgot ismét megígérte, hogy 2 napon belül nagyker áron szerez nekem egy csereterméket, ha nekem nem tetszik, visszaadja a pénzem.
Nem hiszem, hogy ez így lesz. Mit tegyek? Hogy szerezzem meg a vásárlók könyvét? Hogy bizonyítsam, hogy egyáltalán ott voltam és kifogást emeltem???
A másik problémám, hogy mit lehet tenni, ha a blokkon nem az az összeg van, amit én fizettem. A terméken szereplő árat fizettem ki, de most derült ki, hogy a blokkon kb. fele szerepel.
Előre is köszönöm a segítséget!
L_Matyi
2009.11.03, 14:45
(Szisza222 @ 2009.11.03, 13:17)

A másik problémám, hogy mit lehet tenni, ha a blokkon nem az az összeg van, amit én fizettem. A terméken szereplő árat fizettem ki, de most derült ki, hogy a blokkon kb. fele szerepel.
Ez sajnos nem jó, akkor csak ezt az összeget fogod visszakapni. Szerintem a legegyszerűbb, ha rögtön az APEH felé jelented a dolgot.
A vásárlók könyvének kint kell lennie jól látható és mindenki számára elérhető helyen. Ha nincs kint, akkor az illetékes jegyzőnél lehet feljelenteni. Ha nem adja oda, akkor mindenképp tedd meg ezt. Egyébként egy ajánlott tértivevényes levél is ugyanarra jó, mint egy beírás a vásárlók könyvébe, így azt is megteheted, hogy levélben kérsz cserét/reklamálsz.
Szisza222
2009.11.03, 15:35
Köszönöm a gyors választ!
A fogyasztóvédelemnél jeleztem az esetet, nem tudom, hogy ez előrelépés-e.
L_Matyi
2009.11.03, 16:05
(Szisza222 @ 2009.11.03, 15:35)

A fogyasztóvédelemnél jeleztem az esetet, nem tudom, hogy ez előrelépés-e.
Igen, mindenképpen.
melinda87
2009.11.08, 20:06
Kezdő fórumozó vagyok.
Egy kérdésem lenne.
4 hónapja vásárolt ezüst sw gyűrűből már sok kő kiesett. Az üzletben nem hajlandóak sem cserére sem javításra.Mit tehete?
Nem találok jogszabályt ami ide életszerű.......kinek van igaza?
Kérem ha valaki tud valami ide vonatkozó jogszabályt írja meg, hogy legalább arra tudjak hivatkozni.
Vagy tényleg semmit nem tehetek?
köszönöm
Mozigépész
2009.11.08, 22:10
Létezik szavatosság 2 év, függetlenül kaptál e garanciát a termékre. Első 6 hónapban az eladő kötelessége bizonyítani, hogy a hiba a nem rendeltetésszerü használat miatt történt.
Kis olvasnivaló
ITT, és
ITT!Kérni a vásárlók könyvét, leírni a panaszt. Erre 30 napjuk van megválaszolni, ha nem teszik jelentheted az illetékes jegyzőnek, sokba fog fájni nekik.