Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Elveszett képek
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Niki
Tisztelt Fogyasztóvédelem!
A problémám a következő:Január első hetében beadtam egy tekercs filmet előhívatni az úgynevezett Rossman áruházba és egy hét múlva közölték velem nincs meg a film.Később kiderült elvinni elvitték onnan(állítólag Budapesen hívják elő),ott meg is jelent,de vissza már nem érkezett.Ennek már több mint egy hónapja. Se telefonszámot,sem címet nem mondanak ahol esetleg érdeklődhetnék.Önnök szerint mit tehetek?Számomra felejthetetlen élményeket őriz a kép.Kérem segítsenek!Válaszukat előre is köszönöm.Tisztelettel:Niki
FVF
Amennyiben megvan az átvételi elismervény, úgy - ha tényleg elveszett - akkor meg lehet egyezni valamilyen kártérítésben. Ha ez nem sikerülne, akkor egy bíróság az, aki ebben pontosan rendet tehet, de nagy kártérítést nem hiszem, hogy megítélne. De ez bírótól is függ.
Nyiffancski
Szerettem volna megrendelni a rossmann honlapján szereplő akció keretén belül 100 db képet, ezt 1999 Ft-ért hirdették. A hirdetésre kattintva derült ki, hogy van még egy 299 Ft-os transzferköltség is. Amikor a megrendelésre kattintottam és beolvastattam a fotókat, nem stimmeltek az árak, nehezen, de észrevettem, hogy prémium minőség volt automatikusan beállítva, a méret stimmelt, 13x10 cm, utána átkattintottam a normál minőségre, feltöltöttem a képeket és végigcsináltam a megrendelést. Sajos a végén észrevettem, hogy így sem stimmel az ár, 3300 Ft jött ki végösszegnek. Én akkor azonnal írtam nekik egy emailt, hogy nem kérem a megrendelést, mert én akciósan szerettem volna a képeket kérni. Két nap múlva kaptam egy választ, hogy a megrendelést nem tudják törölni és hogy én nem az akciós 13x10 cm méretet kértem 19 Ft-ért, hanem a 9x12 cm-est 29 Ft/db áron. Amikor átkattintunk a normál minőségre, a méret automatikusan átugrik 9x12 cm-re. Tehát ez az én hibám, hogy ezt nem vettem észre, de tisztességes ez? Köteles vagyok átvenni a kisebb méretű képeket másfélszeres áron? Köszönöm szépen a válaszokat.
L_Matyi
(Nyiffancski @ 2009.11.05, 11:34) *

Szerettem volna megrendelni a rossmann honlapján szereplő akció keretén belül 100 db képet, ezt 1999 Ft-ért hirdették. A hirdetésre kattintva derült ki, hogy van még egy 299 Ft-os transzferköltség is. Amikor a megrendelésre kattintottam és beolvastattam a fotókat, nem stimmeltek az árak, nehezen, de észrevettem, hogy prémium minőség volt automatikusan beállítva, a méret stimmelt, 13x10 cm, utána átkattintottam a normál minőségre, feltöltöttem a képeket és végigcsináltam a megrendelést. Sajos a végén észrevettem, hogy így sem stimmel az ár, 3300 Ft jött ki végösszegnek. Én akkor azonnal írtam nekik egy emailt, hogy nem kérem a megrendelést, mert én akciósan szerettem volna a képeket kérni. Két nap múlva kaptam egy választ, hogy a megrendelést nem tudják törölni és hogy én nem az akciós 13x10 cm méretet kértem 19 Ft-ért, hanem a 9x12 cm-est 29 Ft/db áron. Amikor átkattintunk a normál minőségre, a méret automatikusan átugrik 9x12 cm-re. Tehát ez az én hibám, hogy ezt nem vettem észre, de tisztességes ez? Köteles vagyok átvenni a kisebb méretű képeket másfélszeres áron? Köszönöm szépen a válaszokat.
Neked meg kellett volna nézned, hogy pontosan mit rendelsz és az elküldés előtt, hogy mennyit kell fizetni. Gondolom a végén ott volt az összeg. Szóval azt mondom, hogy ők tisztességtelenek voltak, de neked valószínűleg volt lehetőséged ezt észrevenni.
Mondd el nekik, hogy mi a gond, és próbáld meg nem átvenni. Igazad van, átvágtak, ezt mondjad el nekik, szépen írjad le, hogy ha köteleznek arra, hogy átvegyed, akkor ezt megteszed, de megírod a Homárra, hogy mások is tudják, milyen tisztességtelenek ők. De ezt ne fenyegetésként írjad, csak finoman, a második levélben, ha nem hallgatnak az érveidre. (Még az is lehet, hogy egyszerűen a programozóik bénák, nem biztos, hogy ez szándékos volt.)
Nyiffancski
Abból gondolom, hogy szándékos volt, hogy nagyon apró helyen vannak eldugva a méretek, és mivel rögtön jeleztem nekik a problémát, lett volna idejük ezt törölni, vagy áttenni a helyes méretre. Egyébként amiket feltöltöttem képeket alapból 10x13 cm-esek voltak. Hétfőn kaptam a választ, hogy nem tudják törölni, kedden válaszoltam, hogy nem kérem és nem veszem át, ma(csütörtökön) jött az értesítés, hogy elkészültek a képek, lehet érte menni. sad.gif Máskor is rendeltem már képeket, szerintem elég rutinos internetező vagyok, oda szoktam figyelni az apró betűre is és így még nem vágtak át, ezért fáj annyira.
L_Matyi
Nem tudom rekonstruálni a dolgot, nem értem miért nem vetted észre a fizetendő összegnél lévő különbséget, de ha azt mondod, hogy félrevezető volt elhiszem. Írjál nekik nyugodtan egy másik levelet, hogy nem veszed át, mert te nem ezt akartad rendelni, és ha az ő programjuk átállította automatikusan a méretet akkor az az ő problémájuk és legyenek szívesek azt szállítani neked, amit rendeltél. Hiszen te minden adatot megadtál, nem tehetsz róla, hogy ők bizonyos nem tisztázott események alapján átállítgatják a kép adatait.
Ne fizessed ki, amíg nem tisztáztátok a dolgot!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.