Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Műszaki Cikk Vétele-eladása A Vaterán
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Zotyika
Üdvözlök mindenkit!

A helyzet a következő:
A vaterán licitre kínáltam egy minidisk lejátszót, ami nálam tökéletesen működött. Az átvételre a következő szöveget írtam: "Átvételnél a személyes átvételt részesíteném előnyben, a teljeskörű próba miatt. Előre utalás esetén - garancia kizárásával - postán is elküldöm...."
A nyertesnek - mondhatni - bombabiztosan becsomagoltam, de mit ad isten, a kedves vevőnél nem üzemel tökéletesen, nem tud vele felvenni. sad.gif
Mivel nálam jó volt, nem mennék bele egy vissza cserébe.
Mik az Ő és az én lehetőségeim?

Előre is köszönöm a válaszokat!
L_Matyi
(Zotyika @ 2009.11.13, 16:44) *

Üdvözlök mindenkit!

A helyzet a következő:
A vaterán licitre kínáltam egy minidisk lejátszót, ami nálam tökéletesen működött. Az átvételre a következő szöveget írtam: "Átvételnél a személyes átvételt részesíteném előnyben, a teljeskörű próba miatt. Előre utalás esetén - garancia kizárásával - postán is elküldöm...."
A nyertesnek - mondhatni - bombabiztosan becsomagoltam, de mit ad isten, a kedves vevőnél nem üzemel tökéletesen, nem tud vele felvenni. sad.gif
Mivel nálam jó volt, nem mennék bele egy vissza cserébe.
Mik az Ő és az én lehetőségeim?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Olvassad el a Vatera szabályzatát, illetve a PTK-t. Nem agyok biztos benne, így azért kérdezz meg másokat is, de talán úgy van a jogszabály, hogy egy éves szavatossággal tartozol, azaz a másik félnek kell bizonyítania, hogy a hiba már nálad is fennállt, de ha ezt hitelt érdemlően bizonyítja, neked kártérítened kell (javítás, csere, pénz vissza). Nézz körül a Vaterán, biztos nem ez az egyetlen ilyen helyzet. Nem lehet, hogy nem tudja rendesen kezelni a vevő, és azért nem sikerül neki a felvétel?
Zotyika
(L_Matyi @ 2009.11.14, 07:55) *

Olvassad el a Vatera szabályzatát, illetve a PTK-t. Nem agyok biztos benne, így azért kérdezz meg másokat is, de talán úgy van a jogszabály, hogy egy éves szavatossággal tartozol, azaz a másik félnek kell bizonyítania, hogy a hiba már nálad is fennállt, de ha ezt hitelt érdemlően bizonyítja, neked kártérítened kell (javítás, csere, pénz vissza). Nézz körül a Vaterán, biztos nem ez az egyetlen ilyen helyzet. Nem lehet, hogy nem tudja rendesen kezelni a vevő, és azért nem sikerül neki a felvétel?

Néztem a vatera szabályzatát, de - mondhatni - őket ez nem nagyon érdekli. Nekik az a lényeg, hogy lebonyolítsák az aukciókat - a szabályaik szerint - , beszedik a jutalékot és mindez úgy működjön, hogy ne rajtuk kívül egyezzenek meg a partnerek. Jelen esetben egy 10-12 éves lejátszóról van szó (az ajándékokat leszámítva kb. 8500-9000ft), ami nálam működött, a kedves vevőnél, már nem 100%-ban. Azt állítja, hogy - instrukcióimnak köszönhetően - tudja kezelni. Egy állítás-egy tagadás....
L_Matyi
(Zotyika @ 2009.11.14, 14:00) *
Néztem a vatera szabályzatát, de - mondhatni - őket ez nem nagyon érdekli. Nekik az a lényeg, hogy lebonyolítsák az aukciókat - a szabályaik szerint - , beszedik a jutalékot és mindez úgy működjön, hogy ne rajtuk kívül egyezzenek meg a partnerek. Jelen esetben egy 10-12 éves lejátszóról van szó (az ajándékokat leszámítva kb. 8500-9000ft), ami nálam működött, a kedves vevőnél, már nem 100%-ban. Azt állítja, hogy - instrukcióimnak köszönhetően - tudja kezelni. Egy állítás-egy tagadás....
Nehéz helyzet. Sajnos ilyen már két haverommal is történt, az egyik eladott egy használt cuccot a másiknak, ami másnap tönkrement. Teljesen biztos, hogy előtte jó volt, de hát a használt dolgok esetében nagyobb az esélye, hogy tönkremennek. Nincs más ötletem, ha cég lennél, a másik félnek lenne igaza, de magánszemélyként nem tudom ki felel pl. a kiszállítás alatt a cuccért.
Mozigépész
Magán személy nem tartozik garanciával! sőt szavatosságot sem kérhetsz rajta számon használt termék esetén. Ráadásul az ilyen oldalakon sok a szemét dolog, és nem nagyon lehet ellenük tenni semmit, lásd hamis Nokia-at adnak el.
Snowmanke
Tisztelt szakértők!

A segítségeteket kérném az alábbi ügyben:

Eladtunk vaterán egy Philips Senseo kávéfőzőt, a termék a feladás pillanatában (február 9.) hibátlan volt.
Február 11.-én reggel 9 körül kaptunk egy e-mailt a vevőtől, hogy a termék teteje törött, és kéri vissza a vételárat, azért, mert szerinte nem megfelelően volt becsomagolva, kicsi volt a doboz és azért törhetett el.
A doboz valóban kisebb volt mint a kávéfőző, magasságban kb. fél centivel (!), de jól ki volt bélelve, és le volt ragasztva, a teteje pedig engedett annyit, hogy le lehessen zárni.
A helyi posta, ahol feladtam a terméket, panaszomra azt mondta, hogy az átvevőnek kell bevinni a terméket csomagolással együtt és jeleznie panaszát. A vevőnek azt a tájékoztatást adta az ottani posta, hogy mivel nem törékenyként adtuk fel a terméket, hanem normál postai csomagként, bár kivizsgálják az esetet, szinte biztos, hogy nem fognak kártérítést fizetni. sad.gif
(Hozzátenném, hogy sztem ez is vita téma, hogy mi a törékeny, egy Hollóházi porcelán készlet törékeny, egy váza törékeny, de egy kávéfőző, ami kis túlzással egy darab műanyag (legalábbis kívülről)...? Ennyi erővel egy darab tégla is törékeny, vagy egy betonkocka, mert ha leejtem, lehet hogy eltörik...)

Nekem az a problémám az egésszel, hogy nem lehetek biztos benne, hogy nem a vevő törte el a terméket, így miért fizessem neki vissza a vételárat? Természetesen a túloldalról lehet azt mondani, hogy nem lehet biztos benne a vevő sem, hogy én nem törve adtam fel a terméket, de talán az én oldalamon szól, hogy a vaterás aukción jól látható a termék, minden irányból, így az is látható, hogy sértetlen.

Ezért felajánlottam a vevőnek (hogy senki ne járjon rosszul), hogy visszautalom neki a vételár felét, egyrészt az előbb kifejtett dolog miatt, másrészt azért, mert ennyiért már lehet kapni épp a vaterán működésképtelen, de jó állapotú terméket, amiről át lehet szerelni a törött alkatrészt, de talán még új tetőt is lehet hozzá rendelni a gyártótól ennyiért.

Neki ez nem felel meg, és azzal fenyeget, hogy jogi útra tereli a dolgot.

Kérem válaszukkal segítsenek, mit tegyünk?
Előre is köszönöm ismételt segítségüket.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.