Tisztelt szakértők!
A segítségeteket kérném az alábbi ügyben:
Eladtunk vaterán egy Philips Senseo kávéfőzőt, a termék a feladás pillanatában (február 9.) hibátlan volt.
Február 11.-én reggel 9 körül kaptunk egy e-mailt a vevőtől, hogy a termék teteje törött, és kéri vissza a vételárat, azért, mert szerinte nem megfelelően volt becsomagolva, kicsi volt a doboz és azért törhetett el.
A doboz valóban kisebb volt mint a kávéfőző, magasságban kb. fél centivel (!), de jól ki volt bélelve, és le volt ragasztva, a teteje pedig engedett annyit, hogy le lehessen zárni.
A helyi posta, ahol feladtam a terméket, panaszomra azt mondta, hogy az átvevőnek kell bevinni a terméket csomagolással együtt és jeleznie panaszát. A vevőnek azt a tájékoztatást adta az ottani posta, hogy mivel nem törékenyként adtuk fel a terméket, hanem normál postai csomagként, bár kivizsgálják az esetet, szinte biztos, hogy nem fognak kártérítést fizetni.

(Hozzátenném, hogy sztem ez is vita téma, hogy mi a törékeny, egy Hollóházi porcelán készlet törékeny, egy váza törékeny, de egy kávéfőző, ami kis túlzással egy darab műanyag (legalábbis kívülről)...? Ennyi erővel egy darab tégla is törékeny, vagy egy betonkocka, mert ha leejtem, lehet hogy eltörik...)
Nekem az a problémám az egésszel, hogy nem lehetek biztos benne, hogy nem a vevő törte el a terméket, így miért fizessem neki vissza a vételárat? Természetesen a túloldalról lehet azt mondani, hogy nem lehet biztos benne a vevő sem, hogy én nem törve adtam fel a terméket, de talán az én oldalamon szól, hogy a vaterás aukción jól látható a termék, minden irányból, így az is látható, hogy sértetlen.
Ezért felajánlottam a vevőnek (hogy senki ne járjon rosszul), hogy visszautalom neki a vételár felét, egyrészt az előbb kifejtett dolog miatt, másrészt azért, mert ennyiért már lehet kapni épp a vaterán működésképtelen, de jó állapotú terméket, amiről át lehet szerelni a törött alkatrészt, de talán még új tetőt is lehet hozzá rendelni a gyártótól ennyiért.
Neki ez nem felel meg, és azzal fenyeget, hogy jogi útra tereli a dolgot.
Kérem válaszukkal segítsenek, mit tegyünk?
Előre is köszönöm ismételt segítségüket.