Sziasztok!
Kicsit hosszú lesz a történet és abban sem vagyok biztos, hogy igazam van. Ezért kérem a segítségeteket.
Nyitottam egy kocsmát, a Dreherrel kötöttem 1 éves opcionális szerződést, miszerint tőle rendelem a sört, ő biztosítja a sörcsapot, aztán egy év múlva tárgyalunk újra.
Ez a szerződés lejárt, jött a kapcsolattartó, nevetséges ajánlatokkal: 5 évig vállaljak termékkizárólagosságot, " nemtom " hány hektó fogyást garantáljak stb., stb., és ők akkor támogatnak engem egyszeri 200.000 Fttal. Mondtam, hogy sajnos a kereslet határozza meg a kínálatot és olyan mértékű áremelés van folyamatosan a Drehernél, hogy én ezeket a feltételeket nem tudom és nem is akarom vállalni.
Abban maradtunk, hogy akkor újra kötünk egy 1 éves opcionális szerződést, mely szerint én nem kapok semmilyen kedvezményt, de kötelezettségem sincs.
2 hónap múlva érkezett egy rekesz olyan márkájú sör, amit nem tartok és nem is rendeltem. A Drehernél érdeklődtem, azt mondták, hogy küldtek egy rekesszel, mert ez van a szerződében. A szerződést 1 hét múlva kaptam meg (mert azt ők küldik ki postán), melyben azt ugyan nem írtam alá, hogy olyan árut küldenek, amit nem rendeltem, de tollal be van írva 4 sör neve, hogy azt tartanom kell.
3 hét alatt nem tudtam visszavitetni, mert a Drehernél ezt külön kérvényezni kell, hivatkoznak a szavatossági időre, kompetens emberrel nem sikerül beszélnem, mindenki csak felteszi a kezeit, amikor rákérdezek, hogy ez a szerződés hogyan jött létre és milyen alapon fizettetnek ki velem meg nem rendelt árut.
Remélem, kicsit érthető voltam.