Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hűtő
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
1, 2, 3
zolex
A szerviz ellen mit tehetek?Hol lehet panaszt tenni ellenük?Egyáltalán érdemes?Már piszkosul hiányzik a hűtő!
L_Matyi
A boltban nyugodtan. A bolt hatalmazott fel téged, hogy a szervizbe is viheted, így legyen ez is az ő bajuk. Te oda vitted és nem jutsz dűlőre velük. Csak jelezzed a bolt felé, mert ők a másik szerződő fél.
zolex
(L_Matyi @ 2010.11.07, 18:54) *

A boltban nyugodtan. A bolt hatalmazott fel téged, hogy a szervizbe is viheted, így legyen ez is az ő bajuk. Te oda vitted és nem jutsz dűlőre velük. Csak jelezzed a bolt felé, mert ők a másik szerződő fél.

Esetleg mondanál valami törvényt,paragrafust amire hivatkozhatok?Az egészben az a legszebb,hogy amikor kiderült a hiba bementünk az üzletbe,hogy töltse ki a garanciajegyet.Egy szót sem szólt,hogy ezt a dolgot neki kellene lerendeznie.Sok jót nem várok tőle!
Üdv.:Zolex
Mozigépész
Pl.: 1959. évi IV. törvény a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok.
Idézek: "248. § (3) Fogyasztói szerződés esetében a jótállási nyilatkozatnak tartalmaznia kell a jótállás kötelezettjének nevét és címét, a jótállás tartalmát, időtartamát, területi hatályát és a belőle eredő jogok érvényesítésének módját; utalnia kell továbbá arra, hogy a jótállás a fogyasztónak a törvényből eredő jogait nem érinti."
Mi van a garanciapapíron? Nem a szerviz hanem a bolt....
zolex
(Mozigépész @ 2010.11.08, 16:56) *

Pl.: 1959. évi IV. törvény a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok.
Idézek: "248. § (3) Fogyasztói szerződés esetében a jótállási nyilatkozatnak tartalmaznia kell a jótállás kötelezettjének nevét és címét, a jótállás tartalmát, időtartamát, területi hatályát és a belőle eredő jogok érvényesítésének módját; utalnia kell továbbá arra, hogy a jótállás a fogyasztónak a törvényből eredő jogait nem érinti."
Mi van a garanciapapíron? Nem a szerviz hanem a bolt....

Hétfőn beszéltem a Whirlpool ügyfélszolgálatával,ahol közölték hogy a bolt csak a vásárlást követő 3 napon belüli meghibásodás esetén köteles kicserélni a terméket.Akkor ez most hogyan van?A szerviz továbbra is hiteget(nincs alakatrész,nincs autó,nyomáspróba stb).Én nem gondolom,hogy agy kompresszor kicserélése ilyen HosszadalmasEllenük már panaszt tettem a Whirlpool panaszkezelő részlegén.Már egy hónap is eltelt a hiba bejelentésétől és két hét a gép elszállításától.Már nem bírjuk hűtő nélkül sad.gif Mit tehetek?A boltba kérhetek másik hűtőt? (azt úgy sem fog hozni,ez egészen biztos)Esetleg követelhetek valamennyit vissza a vételárból?
L_Matyi
(zolex @ 2010.11.12, 07:53) *
A boltba kérhetek másik hűtőt? (azt úgy sem fog hozni,ez egészen biztos)Esetleg követelhetek valamennyit vissza a vételárból?
A bolban tegyél írásban panaszt. Nincs más út. Tőlük követeljed. Hidd el nekünk, hogy nekik kell visszaadniuk a vételárat. Ez már jelentős kellemetlenség, azaz neked visszajár a pénz, de sajnos ha ők ragaszkodnak az igazukhoz, akkor csak a bíróságon fogják ezt kimondani. Ne használd a telefon és az emailt mert ott bármit hazudhatnak, nincs nyoma. Semmi értelme sincs ilyennel húzni az időt.
zolex
(L_Matyi @ 2010.11.12, 07:26) *

(zolex @ 2010.11.12, 07:53) *
A boltba kérhetek másik hűtőt? (azt úgy sem fog hozni,ez egészen biztos)Esetleg követelhetek valamennyit vissza a vételárból?
A bolban tegyél írásban panaszt. Nincs más út. Tőlük követeljed. Hidd el nekünk, hogy nekik kell visszaadniuk a vételárat. Ez már jelentős kellemetlenség, azaz neked visszajár a pénz, de sajnos ha ők ragaszkodnak az igazukhoz, akkor csak a bíróságon fogják ezt kimondani. Ne használd a telefon és az emailt mert ott bármit hazudhatnak, nincs nyoma. Semmi értelme sincs ilyennel húzni az időt.

Köszi a választ.Még lenne némi hozzáfűznivalóm.Amikor a észleltük a hibát mentünk az üzletbe,hogy pecsételje le a garanciajegyet(nyáron vettük a hűtőt,de nem használtuk,mert lakásfelújítás volt) és ekkor a kereskedő nem tájékoztatott minket,hogy neki milyen kötelessége lenne.A szerviztől sem kaptunk semmi átvételi elismervényt az elszállításkor (pedig kértem)mindössze egy munkafelvételi lapot adtak át.Akkor ha bemegyek az üzletbe milyen alapon kérhetem a pénzemet?
zolex
Ahogy tanácsoltátok, tegnap elmentem az üzletbe,hogy elrendezzem a dolgot.Előtte még telefonon érdeklődtem a megyei NFH-nál,ahol is közölte az ügyintéző,hogy valóban jogom van kérni az üzlettől a cserét,ha erre nincs mód a vételárat.A boltba az történt,amire számítottam.A tulaj nem volt hajlandó sem másik hűtőt,sem pedig a vételárat visszaadni.Azt mondta a szerviz vitte el a gépet velük rendezzem a dolgot.Mondtam,hogy jogilag vele állok szerződésben erre kiröhögött.A fogyasztóvédelmis hölgy tanácsolta,ha a boltos elzárkózik a megegyezés elöl,a Vásárlók könyvébe tegyek írásos panaszt.Kértem tőle a Vásárlók Könyvét ezt többször is megtagadta,mondtam ezzel jogszabályt sért,nem foglalkozott vele.Annyit tett mindössze,hogy telefonált a szervizbe,ahol azt mondták nincs kész a hűtő,nyomáspróbázzák.A kereskedő csak cserére jogosító igazolás ellenében cseréli ki a gépet,pénzt pedig nem ad vissza.Ilyenkor mit lehet tenni?

DTF
(zolex @ 2010.11.13, 09:03) *

Ahogy tanácsoltátok, tegnap elmentem az üzletbe,hogy elrendezzem a dolgot.Előtte még telefonon érdeklődtem a megyei NFH-nál,ahol is közölte az ügyintéző,hogy valóban jogom van kérni az üzlettől a cserét,ha erre nincs mód a vételárat.A boltba az történt,amire számítottam.A tulaj nem volt hajlandó sem másik hűtőt,sem pedig a vételárat visszaadni.Azt mondta a szerviz vitte el a gépet velük rendezzem a dolgot.Mondtam,hogy jogilag vele állok szerződésben erre kiröhögött.A fogyasztóvédelmis hölgy tanácsolta,ha a boltos elzárkózik a megegyezés elöl,a Vásárlók könyvébe tegyek írásos panaszt.Kértem tőle a Vásárlók Könyvét ezt többször is megtagadta,mondtam ezzel jogszabályt sért,nem foglalkozott vele.Annyit tett mindössze,hogy telefonált a szervizbe,ahol azt mondták nincs kész a hűtő,nyomáspróbázzák.A kereskedő csak cserére jogosító igazolás ellenében cseréli ki a gépet,pénzt pedig nem ad vissza.Ilyenkor mit lehet tenni?

Nem adta oda a VK-t? Rendőrt kellett volna hívnod!
Sztem ilyen esetben jó adag határozottság kellene részedről, esetleg ne egyedül menj, hanem többen és lépjetek fel kicsit fenyegetően.
Nyomtasd ki a jogszabályokat, emeld ki a rád vonatkozó részeket és dugd az orra alá! Ha erre nem reagál, akkor újból VK, de ha megint nem adja oda, akkor 107, a rendőrök majd a VK ügyében intézkednek, de a többit neked kell megoldanod!
Mozigépész
Nem rendőr kell. A területileg illetékes jegyzőt kell megkeresni, és ott panaszt tenni, hogy nem kaptad meg a vásárlók könyvét, ami látható helyen kinn KELL lenni a boltban! Ekkor a jegyző kiszabhat olyan bírságot, hogy a bolt csak néz!
Amire hivatkozik a cserére jogosító igazolás az más dolog. Az azt bizonyítja, hogy javíthatatlan a készülék. Itt nem ez áll fenn, hanem az elhúzódó javítás.
zolex
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat.A boltostól semmi jót nem várok.A pénzemet nem fogja visszaadni és hűtőt is csak akkor hozat,ha van cserére jogosító igazolás.Szerintem a javítás azért ilyen hosszadalmas mert valószínűleg javíthatatlan a hűtő.Holnap felhívom a szervizt és kérem,hogy adják ki az igazolást!Ezt kérhetem?
L_Matyi
(zolex @ 2010.11.14, 11:56) *
Holnap felhívom a szervizt és kérem,hogy adják ki az igazolást!Ezt kérhetem?
Kérheted, ha hajlandóak kiadni. A rendőrség tényleg nem illetékes, a jegyző viszont +30 nap, én is valószínűleg botrányt csapnék. Nálam általában van egy vastag üvegreíró toll, ezzel nagyon szép üzeneteket lehet írni nekik az üvegükre (sose okozok kárt vele!). A múltkor szépen felírtam a "téves" helyen lévő tej árát a kartonra, "véletlen" a drága tejből jópár kartonnyit az olcsóhoz tettek.

A bolt nevét, címét, telefonszámát megadnád? Utánanézek kik ezek...
zolex
(L_Matyi @ 2010.11.14, 17:05) *

(zolex @ 2010.11.14, 11:56) *
Holnap felhívom a szervizt és kérem,hogy adják ki az igazolást!Ezt kérhetem?
Kérheted, ha hajlandóak kiadni. A rendőrség tényleg nem illetékes, a jegyző viszont +30 nap, én is valószínűleg botrányt csapnék. Nálam általában van egy vastag üvegreíró toll, ezzel nagyon szép üzeneteket lehet írni nekik az üvegükre (sose okozok kárt vele!). A múltkor szépen felírtam a "téves" helyen lévő tej árát a kartonra, "véletlen" a drága tejből jópár kartonnyit az olcsóhoz tettek.

A bolt nevét, címét, telefonszámát megadnád? Utánanézek kik ezek...

E-mailben elküldöm.Nem szeretnék magamnak kellemetlenséget!
okettstyle
Az RL33 sorozat szériahibás, mivel alul van méretezve a kompresszormotor segédfázis kondija, ami a túlmelegedés miatt hamar tönkremegy(folyamatosan rajt hagyja a segédfázist ami miatt a motor hővédő kapcsolója kiold). A jelenség egy kb. 300huf-os alkatrésszel orvosolható. de ha valakinek garanciális csináltassa meg, csak ne hagyja hogy lehúzzák! wink.gif Üdv!
Mozigépész
Azt nézted mikori a hozzászólás? Az illető már azt se tudná miről van szó! smile.gif
kummi
Szép napot mindenkinek!

Elég mozgalmas ez az oldal, nem tudtam mindent elolvasni, bár lehet valahol már itt rejlik az én problémámra is a válasz.
Remélem azért tovább tudtok segíteni!
Egy Samsung 2 ajtós hűtőt vettünk lassan 2 éve (részletre ) . A vételár azóta kiegyenlítve...hűtő meg azóta többször is elromolva mad.gif
Először valami fűtőszálat cseréltek , relatív hamar. Azóta viszont a no frostos hűtő fagyasztó része folyik!
Másodszor mikor kijött garanciába a szerelő azt mondta csak egy jégdarab dugította el a "lefolyó" részt , azért folyt ki a víz.
Na ez azóta újból fennáll. Naponta mosom fel a kisebb tócsát a hűtő előtt.
Egy no frostos hűtőnek egyáltalán lefagynia sem szabadna...na meg nem fogom ( 2 pici baba mellett) 3 hetente kipakolni az egész fagyasztót , hogy én hátul "dugulás elhárítót" játszak .
KÉRDÉS! Lassan lejár a 2 év garancia. Ma újból bejelentjük a hibát. HÁNYSZOR vagyok "köteles" elfogadni a kókány javítást ? Követelhetem a hűtőgép cseréjét ? Vagy akár pénzvisszafizetést?
Samsungot soha többet nem vennék, nem ez az első meghibásodott műszaki cikkünk.
Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm!
Mozigépész
Mondjuk ide írni, itt olvasni.
Javítani annyit javíthatnak amennyit akarnak. Többszöri ugyanolyan hibával lehet kérni cserét. Ez bírósági esetek alapján 3 javítás után lehetséges.
kummi
Fel lett adva a lecke , hogy megtaláljam az üzenetem.
Köszönöm szépen a "helyrerakást" biggrin.gif

Most jönnek majd harmadszor szerelni, másodszor ugyan azzal a hibával.
Jól értem, hogy ez akkor még nem elég, hogy "követelőzzek"?
Csak cserét kérhetek, vagy a cég illetve a márkával szembeni bizalom vesztés miatt kérhetem a pénz visszatérítést is ?
Általában ezeket a telefonbeszélgetéseket rögzítik, hatásosabb ezt az igényt mégis levélben érvényesíteni?
Vannak jogszabályok amire ilyen esetben hivatkozni lehet/kell?!

Mozigépész
Követelőzhetsz, de sajnos ez általában nem hatja meg a multikat, és még bíróságon sem állja meg a helyét, de közelít! Az igényt tértivevényes levélben kell érvényesíteni, ne legyen letagadható, hisz a hangfelvételre már volt olyan, hogy a bíróságnak nem tudták elővenni, mert az ellenük szólt volna.
Jogszabályban jelentős kellemetlenségre lehet hivatkozni, ez mit jelent nincs leírva, ezért írtam a bírói gyakorlatot, ami 15 nap javításnál pl. 30 nap után veszi jelentős kellemetlenségnek a javítást, és lehet cserét, pénzt visszakérni jogosan.
Sajnos ezek nincsenek kőbe vésve, ezért nézem én is a bírói gyakorlatot.
ITT találsz leírásokat!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.