(zolex @ 2010.11.13, 09:03)

Ahogy tanácsoltátok, tegnap elmentem az üzletbe,hogy elrendezzem a dolgot.Előtte még telefonon érdeklődtem a megyei NFH-nál,ahol is közölte az ügyintéző,hogy valóban jogom van kérni az üzlettől a cserét,ha erre nincs mód a vételárat.A boltba az történt,amire számítottam.A tulaj nem volt hajlandó sem másik hűtőt,sem pedig a vételárat visszaadni.Azt mondta a szerviz vitte el a gépet velük rendezzem a dolgot.Mondtam,hogy jogilag vele állok szerződésben erre kiröhögött.A fogyasztóvédelmis hölgy tanácsolta,ha a boltos elzárkózik a megegyezés elöl,a Vásárlók könyvébe tegyek írásos panaszt.Kértem tőle a Vásárlók Könyvét ezt többször is megtagadta,mondtam ezzel jogszabályt sért,nem foglalkozott vele.Annyit tett mindössze,hogy telefonált a szervizbe,ahol azt mondták nincs kész a hűtő,nyomáspróbázzák.A kereskedő csak cserére jogosító igazolás ellenében cseréli ki a gépet,pénzt pedig nem ad vissza.Ilyenkor mit lehet tenni?
Nem adta oda a VK-t? Rendőrt kellett volna hívnod!
Sztem ilyen esetben jó adag határozottság kellene részedről, esetleg ne egyedül menj, hanem többen és lépjetek fel kicsit fenyegetően.
Nyomtasd ki a jogszabályokat, emeld ki a rád vonatkozó részeket és dugd az orra alá! Ha erre nem reagál, akkor újból VK, de ha megint nem adja oda, akkor 107, a rendőrök majd a VK ügyében intézkednek, de a többit neked kell megoldanod!