Nem tudja valaki, hogy ezek a jelölések, amit a honlapokon látok különböző hűtőgépgyártó cégeknél, hogy ezt egységesen hol tartják nyilván?
ezekre a jelölésekre gondoltam (csatoltam négy képet):
Ariadne
2007.05.17, 09:48
Ugyanezeket a jeleket találtad több különböző cégnél is? Mert így elsőre azt gondolnám, ez egy adott cég hűtőinek és saját technológiáinak, újításainak a jelzése, nem pedig egységes dolog.
Ez szerintem is csak sajt jeloles. Mas kerdes, hogy a no frost, az no frost, barmit is csinalnak (harmadik, hogy attol, hogy no frost egy huto, a melyhuto reszet akkor is ki kell majd olvasztani, afaik olyat meg nem talaltak ki, hogy az is no frostos legyen, de jozan paraszti esszel szerintem ennek fizikai korlatai vannak

)
Ariadne
2007.05.17, 10:31
(asdf @ 2007.05.17, 11:01)

Ez szerintem is csak sajt jeloles. Mas kerdes, hogy a no frost, az no frost, barmit is csinalnak (harmadik, hogy attol, hogy no frost egy huto, a melyhuto reszet akkor is ki kell majd olvasztani, afaik olyat meg nem talaltak ki, hogy az is no frostos legyen, de jozan paraszti esszel szerintem ennek fizikai korlatai vannak

)
Nahát, akkor nem mondanak igazat a reklámokban?
kaktusz
2007.05.17, 12:17
(asdf @ 2007.05.17, 11:01)

)
Bármily hihetetlen, nem kell kiolvasztani a fagyasztót sem.
Jég, csak a jégkocka tartóban van.
Köszi, hogy válaszoltok, jövő héten fogok írni ide, elmesélem a történéseket.
Ariadne
2007.05.18, 09:02
Hotima, a gyártói honlapon megvan a magyarázata mindegyik ikonnak, csak rájuk kell klikkelni...
(Ariadne @ 2007.05.17, 11:31)

Hány éves vagy Királylány? És még hiszel a mesékben???
Ariadne
2007.05.21, 09:59
(Blade @ 2007.05.21, 10:29)

Lásd az aláírásomat.
(Ariadne @ 2007.05.21, 10:59)

(Blade @ 2007.05.21, 10:29)

Lásd az aláírásomat.

Lásd az avatar-ikonomat... :-P
Ariadne
2007.05.23, 12:48
(Blade @ 2007.05.23, 11:36)

Lásd az avatar-ikonomat... :-P
Hihi, tényleg!
freeware
2008.05.12, 10:20
Kedves Sorstársak!
2006. szeptemberében vettünk egy Samsung hűtőt, nem volt olcsó, ~120e körül volt. Pontos típusa rl33ebms.
A múlt héten elromlott, nem hűt, ugyanakkor a kijelzőn vígan mutatja a szokásos 5 és -18 fokot. /hütő-fagyasztó hőfok/. A kaja viszont teljesen kiolvadt. A leírása szerint, ha elromlik, akkor különféle hibakódokat kellene mutatnia, de nem írt ki egyet se közülük. Ha áramtalanítjuk, és újrainul, akkor kb. 8-9 órát újra működik, de utána nem indul be. Tehát valamennyire még hűti a benne levő kajákat.
Hogy ne csak negatívat írjak róla: eddig nagyon jól bevált, keveset fogyaszt, "A" energia osztály, halk, és tényleg nem kell leolvasztani, egy deka jég se képződik benne.
Hála a jó égnek 2 év garancia van rá. Múlt héten felhívtuk a Samsung szervízt, de csak jövő hét végére ígértek telefonos egyeztetést. Akkor mikor jönnek ki egyáltalán a szerelők??? Természetesen tele volt a fagyasztó, mikor kiolvadt.
A megromlott-nem megmenthető termékért nem tartoznak valamiféle kártérítéssel? Arra nincs szabály, hogy mennyi idő alatt kellene kijönnie a szerelőnek?
Köszönettel: Szabó Péter
lazurdeak
2008.05.13, 10:15
(freeware @ 2008.05.12, 11:20)

Kedves Sorstársak!
2006. szeptemberében vettünk egy Samsung hűtőt, nem volt olcsó, ~120e körül volt. Pontos típusa rl33ebms.
A múlt héten elromlott, nem hűt, ugyanakkor a kijelzőn vígan mutatja a szokásos 5 és -18 fokot. /hütő-fagyasztó hőfok/. A kaja viszont teljesen kiolvadt. A leírása szerint, ha elromlik, akkor különféle hibakódokat kellene mutatnia, de nem írt ki egyet se közülük. Ha áramtalanítjuk, és újrainul, akkor kb. 8-9 órát újra működik, de utána nem indul be. Tehát valamennyire még hűti a benne levő kajákat.
Hogy ne csak negatívat írjak róla: eddig nagyon jól bevált, keveset fogyaszt, "A" energia osztály, halk, és tényleg nem kell leolvasztani, egy deka jég se képződik benne.
Hála a jó égnek 2 év garancia van rá. Múlt héten felhívtuk a Samsung szervízt, de csak jövő hét végére ígértek telefonos egyeztetést. Akkor mikor jönnek ki egyáltalán a szerelők??? Természetesen tele volt a fagyasztó, mikor kiolvadt.
A megromlott-nem megmenthető termékért nem tartoznak valamiféle kártérítéssel? Arra nincs szabály, hogy mennyi idő alatt kellene kijönnie a szerelőnek?
Ha a termékre még van jótállás, akkor
törekedniük kell, hogy 15 napon belül megjavítsák. Ez elég puha és nehezen számonkérhető megfogalmazás, de az esetedben elég nyilvánvalóan
nem törekszenek erre, ha majdnem két hétig ki sem jönnek.
Kártérítés szerintem nem nagyon esélyes, (talán ha ezt rendszeresen előadná a gép, pl. konstrukciós hiba miatt, akkor lehetne róla szó), de ha jelentős kényelmetlenséget okoz, hogy nem javítják ki időben, akkor elállhatsz a szerződéstől (azaz hűtőt visszadod, pénzt visszakéred). Nincs azonban egységes értelmezés abban, hogy mi számítható jelentős kényelmetlenségnek. Ha meleg időben 15 napnál lényegesen tovább tart a javítás (pl. 25-30 napig), akkor az szerintem egyértelmű eset. Ha azonban a kereskedő vitatja az elállás jogosságát, akkor csak bíróság dönthet, ami lassú és nem olcsó.
freeware
2008.05.21, 10:19
Közben annyi fejlemény történet, hogy kijöttek a szervízből, megnézték mi a hiba, de pót alkatrész nem volt náluk. A héten telik le a 15 nap, kíváncsi vagyok, betartják-e.
Egyébként a fűtőszáll romlott el. Irónikus nem?
De ez is hihetetlen, hogy egy ilyen alkatrész nincs nekik raktáron, és után kell rendelni.
Sziasztok!
Hosszú volt a harcom, végül sikerült! Kicserélik a terméket. Ehhez két éves "harcra" volt szükség.
Kb.két héttel ezelőtt elromlott az RL36SBSW1/XEH típusú Samsung hűtőszekrényem.A hiba:belső világítás nem működik,ill.jegesedés.A hibát bejelentettem a garancialevélen szereplő szervízbe.(Gelka 1076 Thököly út 17-19)Időpontegyeztetési problémák miatt ,csak ma(2008.06.16-án)került sor a "javításra"A kiérkezett szerelő a hibát nem tudta elhárítani,de kifizettetett velem 8500Ft-ot,amiből 3000Ft a kiszállási díj,ill 5500Ft.a munkadíj.(megemelte az ajtót egy alátéttel,hogy közelebb legyen a kapcsolóhoz)Közölte velem,hogy felhívja a "Samsungosokat",és megkérdezi,hogy hogy lehet kicserélni a belső világítás foglalatát,de készüljek fel,hogy az is lesz vagy tíz rongy.-Hát itt tartunk.Egy ilyen nagy cég,mint a Samsung,egy vagyont költ reklámra,hogy növelje az eladást,de ugyanakkor egyáltalán nem törődik azzal,hogy a szervíz szolgáltatás is világszínvonalú legyen.
Ercsike
2008.06.17, 15:34
Szia!
Azt szeretném megkérdezni mivel említetted a garancia levelet, hogy egyáltalán garanciális vagy sem? Ha garanciális akkor szerintem se munkadíj se kiszállási díjjat nem kérhetett volna. Ha pedig nem volt garis akkor meg jó tapasztalat szerint el kell vinni a szervízhez ott kérni árajánlatot majd amikor azt mondod, hogy rendben csinálhatja akkor a valóban elvégzett munkáért kell fizetni. De előbb tisztázzuk, hogy garis volt-e?
Sziasztok!
Nekem ugyanez történt a 3 éves Samsung hűtőmmel, holnapra ígérték a szerelést.
Kijelző azt mutatja, hogy minden rendben van, közben ha áramtalanítom, majd vissza, kiderül, hogy 20 fok van alul-felül és minden kiolvadt benne. Nagyon mérges vagyok, dobhatok ki egy csomó mindent. A szerelő előreláthatóan 15e HUF szerelési díjat mondott...
SzaboZE
2009.08.25, 05:40
(freeware @ 2008.05.12, 10:20)

Kedves Sorstársak!
Szia Péter, elmondanád végülis mennyibe került a javítás? A mi hűtőnk tegnap ugyanezt kezdte el csinálni. Ugyanez a tipus, csak ledes kijelzővel. Előre is köszi a segítséget!
Mozigépész
2009.08.25, 11:16
Azt ugye nem nézted meg, hogy az illető több mint egy éve írta ezt, ha megnézed a profilját láthatod akkor volt itt utoljára. Sajnos kicsi az esély, hogy itt segíteni fog, ha csak nem írsz neki mailt, már ha jó a címe.
RL36EBMS van, digitális kijelzős, gyárilag volt hibája, igaz jelentéktelen bár érdekes, ha a hőt -18-ra állítom, a kijelzőn is az a hőmérséklet, de a Samsung szerint a belső hőt kellene mutatni. (utalnék a ti bajotokra) Nagyon úgy néz ki, hogy a beállítás mutatja nem az aktuálisat!
Captain Crash
2009.08.25, 20:51
Csak annyit, hogy természetesen lehet kártérítést érvényesíteni a megromlott ételek kártérítés szabályai szerint.
viktor007
2009.11.20, 11:30
Sziasztok!
LG kombinál hűtőgépünk van. Nemrégiben elkezdett az lcd kijelzője összevissza villogni, ezzel együtt ahogy villogott, úgy ki-be kapcsolt. Bejelentettem 2009.10.17.-én. November 7.-én bementem szóltam, hogy mostmár jó lenne, ha jönne valaki és megcsinálná, mert már hűteni sem mindig hűt, és mivel az alsó része fagyasztós, finoman szólva kellemetlen, hogy nem tudom hol tárolni a mirelit cuccokat, megromlik a hús stb.
(azt is mondtam, hogy velük etetem meg) bangin.gif Kérdésem a következő, amennyiben nem javítják meg december 1. , elállhatok-e jogosan a szerződéstől, illetve a visszaszállításról nekem kell-e gondoskodnom?
A segítséget előre is köszönöm.
L_Matyi
2009.11.20, 12:55
(viktor007 @ 2009.11.20, 11:30)

Sziasztok!
LG kombinál hűtőgépünk van. Nemrégiben elkezdett az lcd kijelzője összevissza villogni, ezzel együtt ahogy villogott, úgy ki-be kapcsolt. Bejelentettem 2009.10.17.-én. November 7.-én bementem szóltam, hogy mostmár jó lenne, ha jönne valaki és megcsinálná, mert már hűteni sem mindig hűt, és mivel az alsó része fagyasztós, finoman szólva kellemetlen, hogy nem tudom hol tárolni a mirelit cuccokat, megromlik a hús stb.
(azt is mondtam, hogy velük etetem meg) bangin.gif Kérdésem a következő, amennyiben nem javítják meg december 1. , elállhatok-e jogosan a szerződéstől, illetve a visszaszállításról nekem kell-e gondoskodnom?
Van írásos nyoma, hogy bejelentetted? Kinek szóltál a szerviznek, vagy az eladónak? Az eladónak/boltnak/áruháznak kéne és írásban. Utána 15 napon belül illene nekik kijavíttatniuk. 10 kg felett nekik kell kijönniük. és helyben javítani, vagy elvinni. Hűtőgép esetében inkább helyben javítani, hiszen nem tudod hol tárolni az ételeidet, ha elviszik a gépet.
viktor007
2009.11.20, 16:47
(L_Matyi @ 2009.11.20, 12:55)

(viktor007 @ 2009.11.20, 11:30)

Sziasztok!
Van írásos nyoma, hogy bejelentetted? Kinek szóltál a szerviznek, vagy az eladónak? Az eladónak/boltnak/áruháznak kéne és írásban. Utána 15 napon belül illene nekik kijavíttatniuk. 10 kg felett nekik kell kijönniük. és helyben javítani, vagy elvinni. Hűtőgép esetében inkább helyben javítani, hiszen nem tudod hol tárolni az ételeidet, ha elviszik a gépet.
Természetesen van írásos nyoma, bejelentésemnek, az üzletben adták ahogy kell, lepecsételve aláírva.
Azt értem, hogy a javításnak helyben kellene történnie. (már, ha történne)De abban az esetben, ha elállok a szerződéstől, és visszakérem a vételárat, akkor mi van? Nekem kell visszavinni a hűtőt a boltba?
Köszönöm válaszod.
Mozigépész
2009.11.23, 19:47
Tisztelt viktor007!
Felhívnám figyelmedet, hogy már írtál a megfelelő fórumba, és még nyitottál újjat is, és ez sehol nem engedett! Tessék figyelni!
viktor007
2009.11.26, 19:49
És tényleg igaz Mozigépész! Elnézést.
A kérdésemre visszatérve:
Senki többet?! Ezekszerint nem tudja senki, hogy mi a teendő ebben a helyzetben?
L_Matyi
2009.11.26, 23:05
(viktor007 @ 2009.11.20, 16:47)

Természetesen van írásos nyoma, bejelentésemnek, az üzletben adták ahogy kell, lepecsételve aláírva.
Azt értem, hogy a javításnak helyben kellene történnie. (már, ha történne)De abban az esetben, ha elállok a szerződéstől, és visszakérem a vételárat, akkor mi van? Nekem kell visszavinni a hűtőt a boltba?
Köszönöm válaszod.
Jelentsed be (a boltnak, ahol vetted) hogy már nem is hűt, ugyancsak írásban, ha jól értem ezt még nem jelentetted be. Ha ekkor se jönnek ki akkor szerintem teljesen jogosan elállhatsz. Nem tudom pontosan mi van akkor, ha elállsz, hiszen ekkor a szerződés előtti állapotot kell visszaállítani, azaz nekik visszajár a hűtő, és akkor az nem javítás, ahol 10kg felett helyben kéne megtenni. Most azt tippelem, hogy igen, neked kell elvinned.
viktor007
2009.12.08, 21:38
Hello!
Köszönöm a választ!
A fentebb általam említett LG hűtővel kapcsolatban kérdeznék (még mindig) Mivel most 2009.12.8.-a van és még mindig nem jó a készülék, arra gondoltam bemegyek és a vásárlók könyvébe beírom, hogy 5 napon belül javítsák meg a készüléket és ezzel egy időben árleszállítást is kérek.
Amennyiben nem javítják öt napon belül,és nem "engednek" az árból, elállok a szerződéstől.
A kérdésem:
Jogos lenne-e a fenti követelésem? Illetve milyen mértékű árleszállítást kérhetek? A teljes vételára 85000Ft volt a hűtőgépnek.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
L_Matyi
2009.12.10, 11:10
(viktor007 @ 2009.12.08, 21:38)

Hello!
Köszönöm a választ!
A fentebb általam említett LG hűtővel kapcsolatban kérdeznék (még mindig) Mivel most 2009.12.8.-a van és még mindig nem jó a készülék, arra gondoltam bemegyek és a vásárlók könyvébe beírom, hogy 5 napon belül javítsák meg a készüléket és ezzel egy időben árleszállítást is kérek.
Amennyiben nem javítják öt napon belül,és nem "engednek" az árból, elállok a szerződéstől.
A kérdésem:
Jogos lenne-e a fenti követelésem? Illetve milyen mértékű árleszállítást kérhetek? A teljes vételára 85000Ft volt a hűtőgépnek.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
Szerintem az árleszállítás jogos (a PTK szerint is), annak mértéke teljesen rajtuk múlik, szerintem 10% már nagy siker lenne. Mindenképp menj be a boltba és írjál be a vásárlók könyvébe, az 5 nap szűk, de azt írhatod, hogy egy héten belül jöjjenek ki és legalább a hibát nézzék meg. A beírásra mondjuk 30 napjuk van, hogy reagáljanak, de azt írásban meg kell tegyék, így nem fognak szórakozni.
PTK:

ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
adri179
2010.06.02, 08:30
Sziasztok!
Egy kérdéssel szeretnék fordulni Mindenki felé, bízva abban, hogy segítségemre tud lenni Valaki. KERMI szakvéleményre lenne szükségem egy side by side hűtőszekrényről, amelynek a belső burkolata egyik napról a másikra (az 1 éves garanciális időtartam lejárta után 4 hónappal), elkezdett megrepedezni és egyre nagyobb területen figyelhető meg a probléma. Szóval nem tudom milyen módon és hogyan indítható el és lehet szert tenni erre a KERMI bevizsgálási jegyzőkönyvre, mert alig 16 hónap után nem szeretnénk kidobni a 240000 forintos hűtőszekrényt, nem ennyi időre terveztük a használatát és tartunk tőle nehogy akár le is álljon a szerkezet.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
L_Matyi
2010.06.02, 12:47
Először jelentsed be ott ahol vetted, mert 2 év szavatosság van rá. Azaz már neked kell bizonyítanod, hogy a készülék már a vásárláskor is rossz volt, de ha bizonyítani tudod, akkor kötelesek javítani. Írásban jelentsed be (vásárlók könyve, tértivevényes levél), és 30 napjuk van arra, hogy válaszoljanak. Ha elismerik, akkor minden OK, ha nem, akkor majd a válaszuk alapján el lehet dönteni, hogy mi legyen a következő lépés.
Mozigépész
2010.06.02, 17:56
Had kérdezzem már meg, és miért nem kerested fel a KERMI-t, ha onnan akarsz szakvéleményt?
adri179
2010.06.02, 19:49
(L_Matyi @ 2010.06.02, 13:47)

Először jelentsed be ott ahol vetted, mert 2 év szavatosság van rá. Azaz már neked kell bizonyítanod, hogy a készülék már a vásárláskor is rossz volt, de ha bizonyítani tudod, akkor kötelesek javítani. Írásban jelentsed be (vásárlók könyve, tértivevényes levél), és 30 napjuk van arra, hogy válaszoljanak. Ha elismerik, akkor minden OK, ha nem, akkor majd a válaszuk alapján el lehet dönteni, hogy mi legyen a következő lépés.
Szia!
Köszönöm válaszodat! Ezeket a köröket úgymond már "lefutottam". Elsőként a szakszervizzel vettem fel a kapcsolatot, Ők tanácsolták jelezzem a cég felé ahonnan vettem a hűtőt a szavatossági igényemet és a szerviz kiállít egy csereutalványt amit ha elfogadnak beválthatok, mivel ez nem javítható hiba.
Ezután írtam az illetékes cégnek az Ő válaszuk volt, hogy KERMI jegyzőkönyv szükséges és amennyiben alátámasztja a hiba rejtett vásárláskori meglétét, az esetben kicserélik a terméket. Szóval minden menne simán csak a KERMI szakvélemény beszerzésének elindításával vannak gondjaim.
Egyúttal Mozigépész válaszára is szeretnék reagálni, hogy próbáltam telefonon és mailben is felvenni a KERMI-vel a kapcsolatot, hogy miként kérvényezhetném ezt a vizsgálatot, de telefonon nem voltak elérhetőek az elektronikusan írt leveleimre, pedig nem válaszolnak egyáltalán. Szóval nem tudom ez esetben mit tehetnék....
L_Matyi
2010.06.03, 09:58
KERMI már nem igazán létezik, átvette nagyrészt a TÜV. Ez csak egy régi beidegződés. A szakszerviz által kiállított papíron nincs rajta, hogy ez egy már a gyártáskor meglévő, nem javítható hiba? Mert ha igen, az nagyon jó lenne. Esetleg megpróbálhatnál ilyet szerezni.
adri179
2010.06.04, 10:40
(L_Matyi @ 2010.06.03, 10:58)

KERMI már nem igazán létezik, átvette nagyrészt a TÜV. Ez csak egy régi beidegződés. A szakszerviz által kiállított papíron nincs rajta, hogy ez egy már a gyártáskor meglévő, nem javítható hiba? Mert ha igen, az nagyon jó lenne. Esetleg megpróbálhatnál ilyet szerezni.
Szia!
Az NFH-tól küldött mailt egy hölgy és Ő is a TÜV SÜD KERMI felé fordított engem, akiket azonban nem tudtam elérni, de megpróbálom postai úton jelezni feléjük a problémámat, hátha úgy reagálnak remélhetőleg valamit a megkeresésemre.
A szakszerviz nem is állított ki papírt, hanem egyből a minőségi vizsgálat jegyzőkönyvét kérnék, mivel Ők egyből a csereutalványt állítanák ki számomra, amivel igényelhetném is az új terméket.
Szóval a csere megvalósulhatna zökkenőmentesen, amennyiben meglenne ez a jegyzőkönyv.
Azonban el sem tudom képzelni ilyen esetben, hogyan végezhetik el a minőségvizsgálatot egy hűtőn, miközben ez az egy van nekünk. Addig hol tárolja az ember az ételeket, amíg ezt vizsgálgatják és a másikat nem kapjuk meg? Ráadásul itt a nyár még a hóra sem rakhatom ki a hűtő tartalmát....
L_Matyi
2010.06.04, 23:15
Mivel a TUV vizsgálat sok pénzbe fog kerülni, ezért érdemes lenne előtte még egy kört futni és a forgalmazó és a szerviz felé is elküldeni egy-egy képet a sérült részről, azt kérve, hogy amennyiben így néz ki, az szerintük mitől van. Hátha az egyik elismeri az anyaghibát (ha tényleg az). Jó lenne a forgalmazótól egy írásbeli válasz, hogy szerinte miért nem gyártáskori hiba ez (hiszen csak akkor kell bevizsgáltatni, ha ő kételkedik ebben).
marcello
2010.06.27, 21:10
Szerviz és ügyfélkezelés: elégtelen
2005-ben vásárolt Candy hűtőnk 2010. májusában meghibásodott. A Candy márkaszervíznél megtett hibabejelentésemet követően, 2010. május 12-én járt nálunk a szerviz. Kicserélve a vezérlőpanelt (közel 30.000 Ft) jelezték, ha ez nem lenne megoldás a problémára, úgy a hőfokszabályozó egység cseréje lesz szükséges.
Tekintettel arra, hogy a hibajelenség másnap is változatlanul fennállt, megbeszélés szerint jeleztem ezt az Ügyfélszolgálat felé, ahol a kérdéses alkatrészt megrendelték. A következő hét elején ismét jelentkezett nálam egy másik szervizes munkatárs, hogy jönne javítani a gépet, így 2010. május 21-re időpontot egyeztettünk. Amikor megérkezett hozzánk, akkor konstatálta, hogy egy ugyanolyan alkatrészt hozott magával, mint amit a kollégája korábban már kicserélt, így dolga végezetlenül – sűrű bocsánatkérések közepette – távozott. Ezek után a biztonság kedvéért felhívtam Ügyfélszolgálatot, ahol ellenőriztettem a megrendelés státuszát. Tájékoztatásuk szerint 2010. június 14. körülre várhattam a szállítást.
2010. június 14-én délelőtt ismét megkerestem az Ügyfélszolgálatot, ahol aznap délelőtti visszahívást ígértek. Ezt a hét közepéig sem történt meg, így ismét felvettem a kapcsolatot a szervizzel, ahol arról tájékoztattak, hogy a megrendelt alkatrész nem érkezett meg.
2010. június 17-én immár írásban kértem tájékoztatást a helyzetről, azonban megkeresésemre még csak választ sem kaptam. Június 22-én ismét kértem a tájékoztatásukat, azonban erre sem érkezett visszajelzés, pedig minden e-mailről elektronikus visszaigazolásom van.
2010. június 25-én ismét felhívtam az Ügyfélszolgálatot, ahol azzal biztattak, hogy a jövő héten beérkezhet az alkatrész, de valószínűleg csak az azt követő héten tudják majd beszerelni. Tehát, ha optimális esetet feltételezek – már ha ez egyáltalán annak tekinthető –, akkor is 54 nap fog eltelni az első szerviz és a tényleges javítás között.
Nincs okom kételkedni a szervizes kollégáik hozzáértésében, így bele sem merek jobban gondolni, meddig kell még hűtőgép nélkül vinnünk a nyár kellős közepén háztartásunkat, ha esetleg mégsem ez az alkatrész okozza a gondot…!
Remélem nemcsak én gondolom erről, hogy a mai világban ez a szállítási, javítási határidő elfogadhatatlan, az ügyfélkezelés pedig kritikán aluli! Normális, hogy Európán belül, egy 5 éves garantált alkatrész ellátású, jó nevű háztartási készülék javítására heteket kelljen várni?! Ráadásul nem a mosogatógépről van szó, amit kézi mosogatással helyettesíteni lehet, hanem egy olyan eszközről, amely kikerülhetetlen.
Mit gondoltok, mit tehetek? Várok? Meddig?
Kenderice
2010.06.28, 16:52
(marcello @ 2010.06.27, 22:10)

2005-ben vásárolt Candy hűtőnk 2010. májusában meghibásodott.
...
A homáron már válaszoltam, de ide is beírom ugyanazt:
"Aki nem képes arra, hogy a meghibásodástól számolva a 31. napon elálljon a szerződéstől és visszakérje a termék árát jelentős kényelmetlenségre hivatkozva ( nyáron hűtőnél lazán megáll), az irkál ide ilyen postokat..."
marcello
2010.06.28, 19:01
(Kenderice @ 2010.06.28, 17:52)

2005-ben vásárolt Candy hűtőnk 2010. májusában meghibásodott.
...
A homáron már válaszoltam, de ide is beírom ugyanazt:
"Aki nem képes arra, hogy a meghibásodástól számolva a 31. napon elálljon a szerződéstől és visszakérje a termék árát jelentős kényelmetlenségre hivatkozva ( nyáron hűtőnél lazán megáll), az irkál ide ilyen postokat..."Ha ennyire biztos vagy a dologban, megmondanád milyen jogszabályi helyre hivatkozva tehetem meg ezt? Az adás-vételi szerződés közel 5 éve jött létre, a készülék nem garanciális... Sokat segítenél ezzel, mert még a NFH sem tudott érdemben visszajelezni.
Kenderice
2010.06.28, 19:13
Bocs, rosszul olvastam. Úgy értettem, hogy 2010 májusában lett véve és el is romlott.
Mozigépész
2010.06.28, 21:45
1. Megfelelő topikba írni, nem ujjat nyitni.
2. Nem derül ki a hozzászólásodból, hogy most mire is hivatkozva van a 31 napos panaszod? Mi az az 5 év? Garancia? Mert nagyon nem mindegy!
Kereskedő
2010.06.29, 09:13

...Normális, hogy Európán belül, egy 5 éves garantált alkatrész ellátású, jó nevű háztartási készülék javítására heteket kelljen várni?!...
Azért lássuk be, hogy az 5 év letelte után ez akár normális is lehet.
Nem írtad, hogy pontosan mikor vetted, de pl ha év elején, akkor már le is telt az 5 év, így nem is kötelesek hozzá alkatrészt biztosítani.
Így sajnos mást nem tehetsz, vagy vársz, vagy keresel egy másik szervizt, ahol talán gyorsabbak...
L_Matyi
2010.07.05, 10:30
(Mozigépész @ 2010.06.28, 22:45)

2. Nem derül ki a hozzászólásodból, hogy most mire is hivatkozva van a 31 napos panaszod? Mi az az 5 év? Garancia? Mert nagyon nem mindegy!
Ott van:
5 éves garantált alkatrész ellátású
Hmonika
2010.10.08, 20:36
Sziasztok!
Elolvasgattam az Indesittel kapcsolatos beírásokat.
Nekünk van egy kombinált Indesit hűtőszekrényünk, ami most már kb. 7 éves, a gumitömítések - főleg a fagyasztó részen - eléggé elhasználódott.
Írtam is az Indesitnek a Service.hu@indesit.com-ra, hogy hol találok ehhez a géphez gumitömítést. Megadták a budapesti Mihi Kft-t. Felvettem velük a kapcsolatot, a hűtő vonalkódján lévő sorozatszámok alapján, cikkszám szerint megrendeltem az alsó és felső tömítést. SMS értesítés kaptam, hogy a termék átvehető személyesen, készpénzzel fizetve.
Az átvételnél a számlán kívül kértem a jótállást vagy esetleg szállítói megfelelőségi igazolást, hogy a termék nem utángyártott, használatra alkalmas, stb. A hölgy elképedve nézett rám és tájékoztatott, hogy az Indesit sem vállal garanciát alkatrészekre. Nem részletezem a további kérdezz-feleleket, a lényeg, hogy újra írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy ebben az esetben mi a teendő, én mindenképpen igényt tartok műbizonylatra.
A válasz ez volt:
"Tisztelt ............................,
Az Indesit Company Magyarország Kft 1 év garanciát vállal a márkaszervíznél vásárolt alkatrészekre, amennyiben azt a márkaszervíz szereli be.
Ha nem márkaszervíz szereli be a szervíznél vásárolt alktrészt, akkor a gyártó cég nem vállal rá garanciát.
Megértését köszönjük,
Üdvözlettel:
Ügyfélszolgálat
Indesit Company Magyarország Kft.
1139 Budapest,
Pap Károly u. 4-6
Tel.: 06-40-989900
Fax.: 06-1-4362730
E-mail: service.hu@indesit.com
www.indesit.hu
www.hotpoint-ariston.hu"
A kérdéseimből csak a felére tudtak válaszolni, amelyre én ezt válaszoltam:
"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
A kérdésem egyik fele erre vonatkozott, viszont jeleztem, hogy egy szimpla „zöldségesnél” kapott számlánál többet nem kaptam a szervízben.
Várom írásos nyilatkozatukat, hogy a megrendelt és átvett alkatrész nem utángyártott, eredeti Indesit alkatrész. Ugyanis, mint jeleztem, nem kaptam semmilyen műbizonylatot, szállítói megfelelőségi igazolást erről. Vagy esetleg nem eredeti az alkatrész? Az Indesit részéről hogy-hogy nincs garancia? A Ford is autókat árul, mégis van szakszervíz, ahol a beszerelt/megvásárolt alkatrészekre van garancia. Az alkatrészt írásban rendeltem meg, a hűtő vonalkódján szereplő kódok beazonosítása után, szervízben dolgozó által megadott cikkszámok szerint.
Egyszerűen nem értem az Önök hozzáállását és sablon választ.
Mi a helyzet abban az esetben, ha a vásárolt alkatrész néhány héten belül tönkremegy. Akkor ez kinek a felelőssége? Az enyém (?!), mert az Indesit nem vállal garanciát és nem is ad megfelelőségi nyilatkozatot???
Amennyiben ezek után sem sikerül az Önök részéről igazolni, hogy a megvásárolt termék Indesit eredeti termék, amely alkalmas a rendeltetésszerű használatra, I. osztályú, stb., a megfelelő szervhez fogok fordulni jogorvoslatért ill. kérem vissza a kifizetett összeget.
Köszönettel:"
Sajnos sem a net-en, sem a magyarorszag.hu jogszabálykeresőjében nem találtam az alkatrészekre vonatkozóan semmit.
Szerintetek alkatrészre nem kötelező adni műbizonylatot? (Minőségi bizonyítvány, száll. megfelelőségi, ki hogyan nevezi. Építőiparban dolgozom, alapvető, hogy a beépített termékek megfelelőségét a Megrendelő felé igazolni kell.).
Ja! És a cserére sincs leírás, félvállról odaszólva mondta egy szervízes kolléga, hogy ha nem akar a tömítés a helyére kerülni, melegítsem fel hajszárítóval... egyébként ez a két alkatrész cirka 18e pénzembe került.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
L_Matyi
2010.10.08, 21:56
Garanciális időn túl még csak alkatrészt se kötelesek adni. Egyébként a szerviz a beszerelt alkatrészért és a szerelésért fél évig felel. Nem garancia, de úgy viselkedik, így ha gyorsan tönkremegy még tudsz reklamálni. Sajnos megszűnt a kötelező alkatrészellátás, és ez ezzel jár. Örülj, hogy egyáltalán van alkatrész. Sok cég, direkt be se hoz, hogy vegyél újat.
Hmonika
2010.10.11, 09:15
(L_Matyi @ 2010.10.08, 22:56)

Garanciális időn túl még csak alkatrészt se kötelesek adni. Egyébként a szerviz a beszerelt alkatrészért és a szerelésért fél évig felel. Nem garancia, de úgy viselkedik, így ha gyorsan tönkremegy még tudsz reklamálni. Sajnos megszűnt a kötelező alkatrészellátás, és ez ezzel jár. Örülj, hogy egyáltalán van alkatrész. Sok cég, direkt be se hoz, hogy vegyél újat.
Szia!
Köszi, hogy reagáltál a bejegyzésemre. Én is azt tapasztaltam, hogy "inkább vegyél újat, THM 0%, stb." megy mostanában...az élettartam pedig közelít a garancia lejártáig vagy még addig sem
Üdv: Móni
Sziasztok!
Teljesen új Whirlpool art 468/4 típusú beépített kombi hűtő.3 hét használat után vettük észre,hogy a fagyasztó része nagyon hűt,a normál tér viszont nem.Megmértem a hőmérsékletet 15 fok.Következő munkanap okt. 11 telefon a Whirlpool ügyfélszolgálatra,majd jön a szerelő.14-én szerelő megérkezik,kompresszor cserét mond,valamint azt hogy meg kell rendelni a szükséges alkatrészt. A hűtőt nem viszi el mert az autó szervizben van,majd jelentkeznek.Kérdésemre kb.hány nap a javítás 2 napot mond.Okt 25ig nem jelentkeznek.Ismét telefon Whilpool ügyfélszolgálat,nem tudnak segíteni,a területi márkaszervizhez irányítanak.Ott közlik,még nincs alkatrész,de majd jelentkeznek.28-án este 18 órakor csengetnek,hogy jöttek a hűtőért.Kérdezem mikor hozzák?Nem tudják.Tegnap nov.5 telefon a szervizbe.Üzenetrögzítő.Telefon az ügyfélszolgálathoz,ahol azt mondják próbálkozzunk a szervizzel.Végre felveszik a telefont.Közlik még nincs kész,állítólag nyomáspróbázzák,de a végén kiderül,hogy ismét nincs autójuk.Mikor hozzák?"Nem gondolja,hogy a hétvégén" volt a válasz.Megint megkérdezzük,mikor hozzák,Talán hétfőn,vagy kedden.
Mit lehet ilyenkor tenni?A hűtő egy háztartásban nélkülözhetetlen és jelentős kényelmetlenséget okoz a hiánya!Követelhetem a hűtő kicserélését?Ha igen,kitől?A boltba ahol vettem rendelésre hozták,több hét várakozás után,így oda hiába is megyek.
A tanácsokat előre is köszönöm.
Mozigépész
2010.11.06, 13:30
Tanácsom OLVASNI, OLVASNI, OLVASNI!
Ugyanis ha megtetted volna tudhatnád, hogy 15 napra kell törekedni a hiba kijavítására, ez után már kérhetsz cserét is, de elutasíthatják az aránytalan többletköltség miatt.
Mivel te nem a szervizzel hanem a bolttal állsz jogilag szerződésben, mindent a bolttal kell rendezni.
(Mozigépész @ 2010.11.06, 13:30)

Tanácsom OLVASNI, OLVASNI, OLVASNI!
Ugyanis ha megtetted volna tudhatnád, hogy 15 napra kell törekedni a hiba kijavítására, ez után már kérhetsz cserét is, de elutasíthatják az aránytalan többletköltség miatt.
Mivel te nem a szervizzel hanem a bolttal állsz jogilag szerződésben, mindent a bolttal kell rendezni.
A boltba hiába megyek,ez egy vidéki kis műszaki bolt.Mi másik hűtőt szerettünk volna venni nem ezt.Hónapokig hitegetett hogy hoz,majd közölte olyat nem tud hozni.Ekkor rendeltük ezt a hűtőt,de erre is hetekig vártunk.A 15 napról tudok,de ez honnan számít?A hiba bejelentésétől?
L_Matyi
2010.11.06, 15:11
(zolex @ 2010.11.06, 14:38)

A boltba hiába megyek,ez egy vidéki kis műszaki bolt.
Az legyen a ő bajuk. A boltnak fizettél, ő vállalja a garanciát. A többi többletszolgáltatás. A hűtő esetén a bejelentéstől számít, mert nekik kell kijönniük érte. Amíg a boltnak nem szólsz, addig nem indul a 15 nap, hiszen ők a kötelezettek, így nekik még esélyük se volt reagálni. Szólj nekik, hogy ez van, és ha pár napon belül nem rendezik elállsz a szerződéstől. Hűtő esetén 15 napon belül is lehet jelentős kényelmetlenségre hivatkozni, hiszen nélkülözhetetlen. Mindenképp írásban jelezzed a bolt felé (panaszkönyv a legjobb). A szerviznek nincs vesztenivalója, addig játszik veled amíg akar.