Hali

Tudom hogy nem fogyvédelemmel kapcsolatos a dolog de hátha tudja valaki hogy hogy mennek ezek a dolgok.

A lényeg: Én egy Biztosító Üzletkötőjeként dolgozok mint alkalmazott.
A munkavállaló személyi alapbére 87500 Ft. A Munkavállaló Kizárólag teljesítménybérezésben részesül a mindenkor hatályos jutalékszabályzatban foglaltak szerint, ezért a személyi alapbér csak a számítási alapot képez....

Tehát nincs alap fizetésem.Csak a jutalék. Viszont ha szabira megyek(ami ugyebár fizetett szabadság) vagy fizetett ünnep van akkor azt külön kell fizetniük. Na de mennyivel ilyen esetben?
A Júniusi elszámolásomban a fizetett ünnep 1 nap volt amire kaptam 4545Ft ot pluszban a jutalékomra.
Az Októberi elszámolásban meg a fizetett ünnepre kaptam 1 napra 1400Ft ot ermm.gif és akkor vettem ki szabit is 4 napot és a 4 napra kaptam összesen 5600Ft ot(tehát 1400FT/nap) amit nem teljesen értek.
Ha a juniusiban 4500Ft volt 1 nap akkor hogy lehet az októberiben 1400Ft?(jutalékom az adott honapokban kb alig tért el. 67K VS 62K. szal nem kerestem 3X annyit juniusban mielőtt az a kérdés felmerülne)
Emlegettek nekem itt éves átlagfizetésből számolt arányos részt de még egy éve nem dolgozok itt. Május 15 el léptem be.Előtte meg munkanélküli segélyen voltam.Ami nem volt sok. És persze az első hónapokban a jutalékom sem volt valami nagy mert kezdőként nem egy egyszerű dolog ezt csinálni. Szal el tudom képzelni hogy az átlagfizuból jön ki ez az 1400Ft os napi fizetés, de akkor júniusban miért 4500 volt egy nap?
Szal kíváncsi lennék hogy mi alapján van kifizetve a szabadság. a 4500Ft az kb a 87500Ft os alapbér utániarányos résznek megfelel kb.de annál meg egy picivel több.de ha a 87500 hoz hozzáadom még a jutalékot akkor meg kevés. Bár nem tom miért kéne hozzáadni. az elszámolási lapon nincs feltüntetve a 87500 as alapbér csak a jutalék és hogy miket vonnak belőle.

Nekem valszeg ez a csak teljesítménybérezésben részesülök miatt vannak megkavarva a dolgok szal sokan nem fognak tudni ehhez hozzászólni félek, de kíváncsi vagyok hogy akik rendesen kapnak havi fizetést azoknak hogy van. ha pl túlóra akkor a fizetett ünnep több e mint amikor nem volt túlóra elszámolva. vagy ilyesmi.

most viszont kivettem a maradék 9 napomat hogy a karácsony előtti fizum kicsit magasabb legyen. De nem mindegy hogy most a 9 napra 12600-at kapok vagy 40905-öt pluszban.És jó lenne tudni mi az igazság mielőtt a cégnél a bérszámfejtőre ráborítom az asztalt.