Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Márkaszervizes ügyekvíz
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
dodusz
Üdv Mindenkinek !
Már több helyen érdeklődtem alábbiak miatt:
Meghibásodott cirkónkhoz kijelölt márkaszervízest hívhatunk csak, más szerelő nem kap alkatrészt a márka szervízraktárából. Falun lakunk, a raktár Pesten van és futár hozza a harmadik faluban lévő márkaszervízhez a megrendelt alkatrészt. A gond, hogy a szerelő két alkatrész hibájára tippelt. Az egyik alkatrészt megrendeli és ha a futár kihozza neki, akkor beszereli. 40 ezer forintos panelről van szó, és ha nem az a meghibásodott, nekem akkor is ki kell fizetni, mert a raktár a bontott csomagolásút már nem veszi vissza. Felháborító, hogy a szerelő miatt nekem ezt le kell nyelni, van erre valami szabály, mármint a visszavételre ? Sajnos az LG tip. hűtőnknél ez már előfordult, ugyancsak márkaszervízzel. Akkor "csak" 7 ezer forintost alkatrész lett felesleges, a fiókban van. A márkaképviselő szervízek nem tartanak alkatrészt raktáron, több ismert ok miatt. Kérek véleményt és tanácsot, csütörtökön kb. dől el, hogy a megrendelt panelre szükség van-e, vagy még egy hétig fűtés nélkül leszünk, jelenleg 17 fokban. Köszönettel !
Mozigépész
Garanciális javítás esetén semmit nem számolhatnak fel. A bizonyítás terhe rajtuk van, mutasson olyan jogszabályt amiben ez benne van.
dodusz
(Mozigépész @ 2009.12.01, 14:42) *

Garanciális javítás esetén semmit nem számolhatnak fel. A bizonyítás terhe rajtuk van, mutasson olyan jogszabályt amiben ez benne van.

Sajnos már nem garanciális a javítás ! ez a futárszolgálatos megoldás sok szervíznél gyakorlat, nem találtam eddig egy szabályt sem ilyen alkatrész visszavételi ügyekre. Köszönöm a választ !
L_Matyi
Sajnos olyan feltételt szabnak amit akarnak, hiszen ha ezt előre megmondja, akkor van lehetőséged nem elfogadni. Én azért nem hiszem el, hogy más ne tudna beszerezni alkatrészt. Az már valószínűleg támadható lehet. Ha nagy márkáról van szó, akkor a nyilvánosság segíthet, azaz ha nyilvánosságra hozod ezt a dolgot, akkor lehet, hogy "méltányosságból" visszaveszik, ha nem kell. Azért én felhívnék még pár nem márkaszervizt is, hogy hátha valaki vállalja a javítást.
dodusz
(L_Matyi @ 2009.12.01, 17:16) *

Sajnos olyan feltételt szabnak amit akarnak, hiszen ha ezt előre megmondja, akkor van lehetőséged nem elfogadni. Én azért nem hiszem el, hogy más ne tudna beszerezni alkatrészt. Az már valószínűleg támadható lehet. Ha nagy márkáról van szó, akkor a nyilvánosság segíthet, azaz ha nyilvánosságra hozod ezt a dolgot, akkor lehet, hogy "méltányosságból" visszaveszik, ha nem kell. Azért én felhívnék még pár nem márkaszervizt is, hogy hátha valaki vállalja a javítást.

Üdv és köszönet. A gond az, hogy csak a kijelölt és (állítólag vizsgáztatott) szerelők kaphatnak a márka szervízraktárából alkatrészt. Aki nincs a listán (a honlapon lekérhetők a földrajzilag legközelebbi kizárólagos márkaszervízek és szerelők), az hiába kuncsorog, nem kap alkatrészt. A hűtőnknél már ráfáztunk erre, egy közeli szerelő kivette a rossz alkatrészt, de nem adtak neki a raktárban. 40 km-re lévő szervíz volt a megbízott márkaképviselő, az kapott. (akkor is a második alkatrész volt a megfelelő, az elsőt nem vették vissza, az van fiókban). Ha egy "körön kívüli" szerelő emeli fel a hangját a diszkrimináció miatt, talán segíthetne, de ez már nem az én dolgom.
Ha vizsgáztatott szerelőkkel kötnek márkaképviseleti szerződést, elvárható lenne, hogy tőlük visszaveszik a feleslegesen megrendelt drága alkatrészt. Persze ez nem lenne üzlet, ha kivitted a raktárból és felbontottad a csomagolást, már nem originál. Egyébként ezeknek az alkatrészeknek általában van számuk, aszerint visszavehetők lennének, netán ki is próbálhatnák őket, hogy biztosan jót vesznek vissza. Állásfoglalást kértem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől ebben a témában, várom a válaszukat. Üdvözlettel !
L_Matyi
(dodusz @ 2009.12.01, 20:24) *
Állásfoglalást kértem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől ebben a témában, várom a válaszukat.
Pont ezt akartam javasolni. Kíváncsi vagyok mint mondanak.
dodusz
(L_Matyi @ 2009.12.01, 22:05) *

(dodusz @ 2009.12.01, 20:24) *
Állásfoglalást kértem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől ebben a témában, várom a válaszukat.
Pont ezt akartam javasolni. Kíváncsi vagyok mint mondanak.

Feltétlen idemásolom a választ, én is nagyon kiváncsi vagyok. Senkinek nem kívánom a "kizárólagos márkaképviseleti szervíz"-zel történő javíttatást.
Egyébként a topicba írt "ügyekvíz" az ugrálós laptopom hibája, nem vettem észre, elnézést kérek érte mindenkitől, zagyvaság sajnos. Üdv !!!!!!!!!!!
Mozaik
Tisztelt szakértő ! Vásároltam egy kerti szennyviz szivattyut az egyik nagy áruházban de elromlott mert nem szívta a vizet.A legközelebbi hozzám eső szervizbe ami a garancia papíron volt feltüntetve elvittem javításra.
Telefonon felhívtak a szervizből hogy készen van mehetek érte de mikor odaértem közölték 1500 ft ot fizetnem kell a javításért mert a szivattyu lapátrészébe egy pisztácia akadt fent és a tisztitás nem garanciális.
Kértem a vásárlok könyvét a panasz miatt illetve bementem az önkormányzathoz hogy panaszt tegyek. A termék javitását nem fizettem ki illetve nem vettem át.Mikor az önkormányzathoz mentem a hölgy felhivta a szervizt hogy több szabályt szegtek meg velem szemben és nemfognak jol árni ha a fogyasztóvédelemhez fordulok.Erre azt mondta a szervizes hogy 15 ezer ft ba kerül a felügyeletnél hogy bevizsgálják a terméket és én az meg ugy sem fogom kifizetni ezért biztosra veszi hogy ki fogom fizetni az 1500 ft ot.Ezt nem tudtam mire vélni mert ugy jött le hogy e miatt ezek szerint már más is beleeshetett az ö csapdájukba ugy mond kiskaput megtalálva.De ha meg igy van akkor most kit véd a fogyasztóvédelem ha ilyen pisztáciás kamuszöveggel ki lehet kerülni a garanciát.Most mit tudok tenni?
Mozigépész
Garancia alatt a bizonyítás terhe az eladón van, nem a szervizen, azzal neked nincs semmi jogi kapcsolatod.
Így a bevizsgálást sem neked kell fizetni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.