Üdv Mindenkinek !
Már több helyen érdeklődtem alábbiak miatt:
Meghibásodott cirkónkhoz kijelölt márkaszervízest hívhatunk csak, más szerelő nem kap alkatrészt a márka szervízraktárából. Falun lakunk, a raktár Pesten van és futár hozza a harmadik faluban lévő márkaszervízhez a megrendelt alkatrészt. A gond, hogy a szerelő két alkatrész hibájára tippelt. Az egyik alkatrészt megrendeli és ha a futár kihozza neki, akkor beszereli. 40 ezer forintos panelről van szó, és ha nem az a meghibásodott, nekem akkor is ki kell fizetni, mert a raktár a bontott csomagolásút már nem veszi vissza. Felháborító, hogy a szerelő miatt nekem ezt le kell nyelni, van erre valami szabály, mármint a visszavételre ? Sajnos az LG tip. hűtőnknél ez már előfordult, ugyancsak márkaszervízzel. Akkor "csak" 7 ezer forintost alkatrész lett felesleges, a fiókban van. A márkaképviselő szervízek nem tartanak alkatrészt raktáron, több ismert ok miatt. Kérek véleményt és tanácsot, csütörtökön kb. dől el, hogy a megrendelt panelre szükség van-e, vagy még egy hétig fűtés nélkül leszünk, jelenleg 17 fokban. Köszönettel !