Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
nem használatért fizetni
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
dom
Abban szeretnék segítséget kapni, hogy mit tudok tenni a következő problémában: egy software nem megfelelő műkédese után el akartam távolítani, hogy másikat rakjak fel (igaz elbukva azt a pénzt amit ebbe fektettem, nem beszélve arról, hogy ennek garanciális működését és visszavásárlását nem tartották be !....) mire közölték, hogy teljesen nem eltávolítható, így mást nem tudok felrakni mert összeakadnak a programok stb., viszont ők külön díjért hajlandók eltávolítani! Most sem azt a terméket (mivel hibás) sem mást nem tudok használni. Teljes rendszer újrainstall nélkül, hogy oldhatnám ezt meg?
TheElf
Megoldás: Polgári peres eljárás és akár feljelentés is, legalábbis megfenyegeted őket ugyanis mind a megtévesztés tudatos a részükrők mind a termék eltávolíthatatlansága... Ezzel pedig szándékosan okoztak kárt, illetve olyan szerződést kötöttek, amit a saját ismereteik szerint sem tudtak teljesíteni.
dom
És peren kívűl nincs más lehetőség?...mert az a legkedvezőtlenebb, idő szempontjából. Mára már azzal is megelégednék ha a visszafizetést betartanák. Hogy ezt megtegyék erre kérnék segítséget, mit lehet csinálni. Azóta is próbálok velük beszélni de elég sikertelen... nem tudják megoldani a problémát (bár szerintem nem is próbálják), viszont jól húzzák az időt és lassan kifutok ez elégedettségi garancia határidejéből.
InfiniteReality
(dom @ 2004 Nov 15, 12:01 AM)
Abban szeretnék segítséget kapni, hogy mit tudok tenni a következő problémában: egy software nem megfelelő műkédese után el akartam távolítani, hogy másikat rakjak fel (igaz elbukva azt a pénzt amit ebbe fektettem, nem beszélve arról, hogy ennek garanciális működését és visszavásárlását nem tartották be !....) mire közölték, hogy teljesen nem eltávolítható, így mást nem tudok felrakni mert összeakadnak a programok stb., viszont ők külön díjért hajlandók eltávolítani!  Most sem azt a terméket (mivel hibás) sem mást nem tudok használni. Teljes rendszer újrainstall nélkül, hogy oldhatnám ezt meg?

Helló!

Neharagudj, de ez szerintem butaság!

A szoftver, az oprendszer, a programok, ez pont olyan dolog, hogy amennyiben a VAS (tehát a hadrver - a számítógéped jó, hibátlan), úgy a szoftverkörnyezet (és annak működőképessége/képtelensége) csak a felhasználótól és a felhasznált programoktól függnek.

Ez olyan hülyeség, mintha beakarnád perelni a Microsoftot, mert a windowst nemtudod leszedni.

A telepített gépet szoftveresen olyan tökéletesen haza lehet vágni, hogy az el nem mondható. És ez 90%-ban NEM a szoftverek hibája, hanem magáé a felhasználóé.

Ezekért a problémákért sem az értékesítő bolt, sem a szoftver készítője nem felelős, CSAKIS TE!

Bye!
Shia-ko
(dom @ 2004 Nov 15, 12:01 AM)
közölték, hogy teljesen nem eltávolítható, így mást nem tudok felrakni mert összeakadnak a programok stb., viszont ők külön díjért hajlandók eltávolítani!

Erről is? unsure.gif
Egyébként igaz. geek.gif
Tacitus
Kedves Dom!

Én még nem láttam olyan programot, amelyhez tartozó végfelhasználói szerződés bármilyen garanciát vállalt volna. (Ezt egyébként kizárólag az ingyenes szoftvertermékeknél tartom etikailag elfogadhatónak, de ez egy másik téma.)
Általában "As is", "ahogy van", stb. kitételekkel a softver fejlesztője minden következményt elhárít magától. A használatba vételhez Neked el kellett fogadni ezt a szerződést. Valószínűleg jogilag is tudnál lépni az ügyben, hiszen a fejlesztő tisztában van termékének ilyesforma hibájáról, így biztosan létezik olyan kategória, amivel érvényt szerezhetsz Magadnak. Mindazonáltal hozzátenném, hogy nincs olyan program, amit ne lehetne eltávolítani maradéktalanul, de ebben látatlanul nem tudok segíteni. Javaslom, próbálkozz meg valamilyen registry-pucoló progival (feltételezem, Windows operációs rendszert használsz, Linux esetében Te is tudnád a megoldást), ezekből általában célszerű többet is lefuttatni, és az eredmények összehasonlítása után kell arról döntetni, hogy mit takarítsanak el (nem használt file-ok, nem használt registry-bejegyzések, stb.). Egyébként a Windowst néha nem árt újratelepíteni.
Először próbálkozz a szoftveres megoldással, s ha az végképp csődöt mond, és még mindig cs*********************** fejlesztő cég, (mert ebben igazad van), akkor lépj csak a jogi útra. Az ugyanis nagyon rögös.

Üdv.
Tacitus
TheElf
Tacitus: Tudok olyan programról amire van garancia ha nem is a licence szerződésben. A TeX rendszer esetében minden új hiba megtallása fizet (amennyiben a hiba a hivatalos TeX forrásban is benne van) méghozzá elég szép feltételekkel. Más kérdés, hogy a program nem is arról híres, hogy tele lenne bugokkal így a bugok megtalálói által kapott csekk (ugye aki nem találkozik vele az updatet kap aki igen az csekket) sorsa többnyire nem a beváltás, hanem a bekeretezés. Igen a csekk így többet ér, nem csak azért mert a rendszert készítő matematikus híres, hanem azért is, mert nem sok ilyen csekk született.

Pedig nem kevesen használjk, hiszen nem egy tudományos művekkel foglalkozó kiadó is ezzel végzi a kiadványszerkesztést, az Amerikai Matematikai Társaság (AMS) belső irodalmánál szabvány...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.