helianthus
2009.12.07, 16:34
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A könyvelőm éveken keresztül nem adott le (nullás) iparűzési adó bevallást, az adóiroda megbüntetett 280.000 Ftra. A könyvelőmmel megbízási szerződésem volt, meghatalmazásom és a szerződés szerint az adatok valódiságáért vagyok a felelős, minden egyébért ő. Ennek ellenére, amikor számonkértem, hanyagul azt válaszolta, hogy nem vittem neki nyomtatványt és nem tudja, hogy ez Szegeden hogyan működik. Szerintem ez vicc. Jogosan gondolom ezt?
Köszönöm!
L_Matyi
2009.12.07, 17:59
Ez nem pont fogyasztóvédelmi téma, de méltányosságra hivatkozva sürgősen adj be egy beadványt az illetékeshez, hogy nullás a bevallás, és nem tudtad, hogy be kéne adni, és mivel nem keletkezett hátrányuk, ezért kéred, hogy ne büntessenek meg, és természetesen pótlod és többet ilyen nem fordul elő. Általában nem szoktak szívózni és elengedik a büntetést. Eleve nem érzem reálisnak, hogy nem szólnak és rögtön ilyen magas a büntetés (de ezt ne írd meg nekik, legyél alázatos!).
helianthus
2009.12.07, 22:52
Az ügyintéző is hasonlókat mondott, de azért olyannal nem bíztatott, hogy elengedik a büntetést.
Köszönöm!
És a könyvelővel kapcsolatban megkérdezek egy jogászt.