Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
1, 2, 3, 4, 5
ityam
hát nem tudom mi van az ÁSZFben de nekem is céges csomagos teló előfizum van. Nekem azt mondták hogy ilyen dolgozoi csomagnál a munkáltatómnak van tájékoztatási kötelezettsége felém.
Amit én is furcsának találtam de mondjuk én lenyeltem. Nálam az tette be a kaput hogy lebeszélhetem ugyebár a havidijam bármely mobil vagy vezetékes hálózatba de ha a kollegáimat hívon aki ugyanebben a csomagban van akkor azt külön ki kell fizetnem...
amikor ezt nem értettem akkor mondták nekem hogy erről a munkáltatómnak kellett volna tájékoztatnia engem. Hogy ez igaz e azt nem tudom.
L_Matyi
Az is tájékoztatásnak minősül sajnos, ha benne van valamelyik eldugott dokumentumban, hogy automatikusan melyik csomagba sorolnak vissza és milyen határidővel. A tájékoztatás nem feltétlenül azt jelenti, amit értelmes ember ért alatta, hogy tájékoztatnak, csak azt, hogy lehetőséget biztosítanak ennek az információnak a beszerzésére. sad.gif
Kenderice
Az a gond, hogy Te nem vagy előfizető, csak számlafizető. Nálunk is így van. A meglévő SIM kártyámat át kellett íratni a cég nevére a dolgozói programba való belépésnél, így a szám tulajdonosa a cégem lett, én csak a számlafizető vagyok. Nálad is ez lehetett. Amúgy nálunk a pannon a szolgáltató.
Hajni1024
Sziasztok!
Kötöttem egy t.home sat tv előfizetést,van még 6 hónap az előfizetésből.
Anno azt mondták hogy küldik a szerződést írjam alá és küldjem vissza,nos ez nem történt meg.szóval papírom nincs semmi,csak számlát küldenek.
Telefonon rendeltem meg a szolgáltatást.
De nem vagyok vele megelégedve,miután a dekoderek közül(3 van) napi szinten kell szórakozni valamelyikkel mert nem müködik,ilyenkor áramtalanitjuk egyszer-kétszer és jó lesz.
Felmondhatok egy olyan szerződést amiről aláírt papírom nincsen?szerződés ez egyáltalán?
Köszi
Hajni
Kenderice
(Hajni1024 @ 2010.03.23, 07:44) *

Sziasztok!
Kötöttem egy t.home sat tv előfizetést,van még 6 hónap az előfizetésből.
Anno azt mondták hogy küldik a szerződést írjam alá és küldjem vissza,nos ez nem történt meg.szóval papírom nincs semmi,csak számlát küldenek.
Telefonon rendeltem meg a szolgáltatást.
De nem vagyok vele megelégedve,miután a dekoderek közül(3 van) napi szinten kell szórakozni valamelyikkel mert nem müködik,ilyenkor áramtalanitjuk egyszer-kétszer és jó lesz.
Felmondhatok egy olyan szerződést amiről aláírt papírom nincsen?szerződés ez egyáltalán?
Köszi
Hajni

Van szerződésed. Írtad, hogy telefonon rendelted meg. A távollévők közötti szerződéskötés (telefonos, internetes megrendelés) ugyanolyan erővel bír, mint ha írásban tették volna azt. A távközlési társaságok pedig még rögzítik is a beszélgetéseket. Ha ez mégsem számítana, ott a ráutaló magatartásod: fizettél a szolgáltatásért, ezzel elismered, hogy szerződésben álltok.
A bizonytalanul működő dekóderek szerintem nem adnak okot a szerződéstől való elállásra. Bosszantó, de ez van.
A hibát többször jelezd az ügyfélszolgálaton, hátha kicserélik a cuccokat.
norbi3k
Egy éves hűségnyilatkozattal kötöttem szerződést velük internetre és tv-re, alap csomagra, 2MB/s. De valamikor ( gondolom ebben az évben ) ők ugyanennek a csomagnak a sávszélességét megemelték 5MB-re. Kérdésem a következő: kérhetem e hogy emeljék meg az én sávszélességemet? Vagy várnom kell amig lejár a hűségszerződés, és kötni egy újat. Én ezt így elég szemét dolognak tartanám smile.gif Előre is köszi a választ
Mozigépész
Kérheted felfelé mindig lehet kérni, de az ár az is változik!
Tehát ha most 1000.- Ft fizetsz az meg 2000.- akkor annyit fizetsz. Illetve a T szemétsége a több T-hez kötött olcsóság, ez is befolyásolja az összeget, vagy fel, vagy le.
Kereskedő
(norbi3k @ 2010.03.25, 19:44) *

Egy éves hűségnyilatkozattal kötöttem szerződést velük internetre és tv-re, alap csomagra, 2MB/s. De valamikor ( gondolom ebben az évben ) ők ugyanennek a csomagnak a sávszélességét megemelték 5MB-re. Kérdésem a következő: kérhetem e hogy emeljék meg az én sávszélességemet? Vagy várnom kell amig lejár a hűségszerződés, és kötni egy újat. Én ezt így elég szemét dolognak tartanám smile.gif Előre is köszi a választ

Ha ugyanannak a csomagnak emelték volna meg a sávszélességét, amiben vagy, akkor a Te sávszélességed is emelkedett volna. Miután gondolom nem így van, akkor ez valószínüleg egy ÚJ csomag.
Ha engedik is, hogy váltsál, szinte biztos, hogy újra alá kell írjad az 1 év hűséget, de ismerve a T-t, szvsz nem is lehet hűség közben váltani, max ha drágább csomagot szeretnél.

De miért itt kérdezed, és miért nem a 1412-n?
kyozai
Szép Napot!

T-home előfizető vagyok és 2009 szeptember (augusztusi számla) óta nem fizettem ki a havi költségeket (kb 14000 ft) ezért ha jól emlékszem 2009 november óta kikapcsolták a telefont és az internetet.
A mai nappal 2010.03.30 azonban továbbra is kapom a teljes összegü csekkeket annak ellenére, hogy nincs szolgáltatás. Az internet hűségnyilatkozat 2009.12.22-én járt le a telefon pedig 2010 áprilisában fog lejárni. A jelenlegi tartozásom 114000 ft. Három hónappal ezelőtt (körübelül) bementem egy T-Home (Aréna Plaza) -ba és érdeklődtem arról milyen lehetőségeim vannak abban az esetben ha nem fizetek. A hölgy elmondta, hogy ha továbbra sem fizetek akkor egy hónapon belül a T-home felbontja a szerződésem és behajtócégen keresztül intéződik tovább az ügy.
Miután továbbra is jöttek a csekkek felhívtam a t-home központot és ott részletfizetést ajánlottak. Részletesen nem néztem utána és nem is kérdeztem, hogy pontosan mi fog történni ha elkezdem törleszteni de annyi biztos, hogy a 14000 ft-os csekkek továbbra is jöttek. Annyit már otthon kibogoztam a hűségidő lejárta után nekem kell írásban kérnem és megszüntetnem a szolgáltatást. 2010.03.29-én újból felkerestem a t-home kirendeltséget, hogy némi nemü tájékoztatást kapjak arról meddig fogom kapni a 14000 ft-os csekkeket és lemondjam az internetet, hiszen a hűségidő 2009.12.22-én lejárt. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel rendezetlen számlák vannak nem tudom lemondani a szolgáltatást. Ekkor arra kértem a hölgyet legyenszives megmutatni azt a szabályt ami arra kötelez, hogy a hűségidő lejárta után ha adósságom van továbbra is fizetnem kell a teljes előfizetési díjat akkor is ha nincs szolgáltatás, befizetés elmaradása miatt. Közölte velem, hogy ő most nem fogja kibogarászni a 400 oldalas általános szerződési feltételből az erre vonatkozó részt és, hogy ő nem jogász hívjam a jogi osztályt és ott kérjek információt. Mégkérdeztem tőle, hogy telefonon fogják bizonyítani, hogy továbbra is fizetnem kell? mire valamit motyogott maga elé és éreztem, hogy itt több információhoz nem fogok jutni. Felhívtam a 1412-t 2-es gomb (internet) folyamatban lévő ügyek......egy hölgyel beszéltem akinek elmondtam az előbb leirtakat. Kis türelmet kért majd többször még türelmet kért...ezután megköszönte a türelmet, és elmondta, hogy mivel lejárt a hűségidőm (internet) lemondhatom a szolgáltatást az adósságomat pedig továbbra is nyílván tartják. Elmondta még, hogy menjek vissza a t-home-ba és ott kezdeményezzem a szolgáltatás megszüntetését. Visszamentem, újból elmondtam a problémámat, hozzátéve a t-home ügyfélszolgálatos hölgyel folytatott beszélgetés tartalmát és kértem, hogy szüntessék meg az internetet. A hölgy megnézte a gépben mit tehet, de jelezte, hogy az adósság miatt nem lehet megszüntetni. Kezdtem kicsit ideges lenni és megkérdeztem, hogy akkor a hölgy miért mondta a telefonba, hogy meglehet szüntetni. A felvétel hangrögzítésre került és jeleztem, hogy most már jó lenne ha kiderülne, hogy meddig kell fizetnem és kilátásba helyeztem, hogy félrevezetés miatt jogi útra terelem az ügyet. A hölgy ijedtében a nála lévő mobilról elkezdett telefonálni és alig halhatóan de ijedten próbált valakit rávenni, hogy szüntessük meg gyorsan mert baj lesz és, hogy a telefonos kolléganő is bajba kerülhet. Ennek ellenére a végszó az lett, hogy nem lehet megszüntetni. Elmondta még, hogy május 5-én kerül kipostázásra egy felmondólevél majd június 30-al véglegesen megszünik a szolgáltatás. Elég idegesen távoztam majd gondoltam egy próbát megér, újból tárcsáztam a t-home-t. Egy kedves hölgyel beszéltem akinek elmondtam az előbb leírtakat és rákérdeztem arra is, hogy ha az elöző kolléganő félretájékoztatott és én panaszt teszek akkor lesz-e problémaja. Azt mondta, valószinüleg problémája lesz. Türelmet kért, hogy utána nézzen az ügyemnek. Néhány perc múlva visszatér és közölte, hogy jelen pillanatban nincsen internet tartozásom ő csak egy nullát lát. Nagyon megörültem, és nevetve mondtam, hogy akkor semmi gond ezek szerint minden rendben van hiszen nincsen adósságom. Azért figyelmeztettem a hölgyet, hogy nézzen kicsit utána jobban mert legjobb tudomásom szerint van 100000 ft feletti adóságom. Utánanézett és sűrű bocsánatkérések közepette elmondta, hogy látja az adóságom és türelmet kért, hogy utánanézhesen az ügyemnek. A hölgy visszatért és mégegyszer elnézést kért és elmondta, hogy az adósság ellenére, részletfizetés ellenére, mivel a hűségidő lejárt, nem kell megvárni a május 5-én útra kelő levelet hanem az internetet megszüntethetem és ezzel is megspórolok egy kis pénzt. Mégegyszer rákérdeztem, visszamehetek a kirendeltségre és kérhetem a megszüntetést? a válasz igen volt. Gondolom sejtik, hogy kissé zavartan és idegesen de visszamentem és újból kértem (a t-home ügyfélszolgálatos hölgyel folytatott beszélgetésre hivatkozva) az internet megszüntetését. Egy fiatalemberhez kerültem akiről úgy festett érti a dolgát. Elmondtam neki mindent amit eddig leírtam. Nem nagyon beszélt csak ütögette a klaviatúrát én pedig vártam. Öt perc után kinyomtatott néhány lapot és megmutatta az ide vonatkozó szabályt. Ebből kiderült, hogy a hűségidő lejárta után bármikor 8 napon belül megszüntethető a szolgáltatás az előfizető kérésére azonban a fenálló tartozásokat rendezni kell. Ezt elolvasva megértettem, hogy nem tudom megszüntetni az internetet. Viszont továbbra sem láttam olyan szerződési feltételt, hogy nekem teljes előfizetői dijat kell fizetnem egészen addig amig a t-home jónak látja és felbontja a szerződést.
Érdeklődnék, hogy miért tartott ennyi ideig amíg ez kiderült, miért vezettek félre két alkalommal és hoztak ilyen helyzetbe mert ugye arról tájékoztattak, hogy megszüntethető az internet. A beszélgetésekről felvétel készült és mindenképpen szeretnék panasszal élni. Érdeklődnék, hogy hova fordulhatnék ezügyben?

Segítségüket előre is köszönöm.
L_Matyi
Bocs, nem olvastam végig a történetedet, de az elejéből egyértelműen kiderül, hogy azért nem megfelelően jártál el, mert írásban kell megszüntetni a szerződést, nem úgy, hogy elkezded nem fizetni. Azért ha úgy gondolod, hogy félrevezettek érdemes a Békéltető Testülethez fordulni, ők majd kibogozzák a dolgot.
kyozai
(L_Matyi @ 2010.03.30, 13:45) *

Bocs, nem olvastam végig a történetedet, de az elejéből egyértelműen kiderül, hogy azért nem megfelelően jártál el, mert írásban kell megszüntetni a szerződést, nem úgy, hogy elkezded nem fizetni. Azért ha úgy gondolod, hogy félrevezettek érdemes a Békéltető Testülethez fordulni, ők majd kibogozzák a dolgot.

Mivel hűségidőn belül voltam nemigen lehetet volna lemondani csak ha kifizetem a fenmaradó hónapokra a fennmaradó összeget. Eléggé levoltam égve ezért nem fizettem. Tudom azt is ha szólok nekik akkor szüneteltették volna meg felajánlottak volna részletfizetést vagy akármi. A hibás én vagyok ezt is tudom. Igazából azért is érdemes végigolvasni mert nem az adóssággal van a bajom hanem, hogy fél napot voltam kénytelen egy t-home irodában tölteni és csiki csuki játékot játszottak velem és telefonon (2x15 perc) kétszer is meggyőztek arról, hogy igen is megszüntethető az internet majd 3-szori sorbanállás után még mindig van internetem.
L_Matyi
Ezt értem, de tulajdonképpen ha van hűségidőd, akkor nem szüntethető meg, ha nincs már, akkor megszüntethető. Nincs olyan, hogy nem engedik megszüntetni, írásban felmondod és kész. Max fizetni kell érte. Félretájékoztatás miatt meg nem sokat lehet csinálni, sajnos ez általános...
kyozai
(L_Matyi @ 2010.03.30, 14:43) *

Ezt értem, de tulajdonképpen ha van hűségidőd, akkor nem szüntethető meg, ha nincs már, akkor megszüntethető. Nincs olyan, hogy nem engedik megszüntetni, írásban felmondod és kész. Max fizetni kell érte. Félretájékoztatás miatt meg nem sokat lehet csinálni, sajnos ez általános...

Hát ha ez általános és elfogadott ami velem történt akkor még inkább tenni kell valamit mert ez azért több mint felháborító.
L_Matyi
(kyozai @ 2010.03.30, 20:14) *
Hát ha ez általános és elfogadott ami velem történt akkor még inkább tenni kell valamit mert ez azért több mint felháborító.
Az a baj, hogy neked kell bizonyítanod, hogy emiatt ért kár, és akkor előveszik a szerződést, meg a honlapot, és kiderül, hogy onnét jó információhoz juthattál volna... Igazad van, de nehéz bizonyítani.
fefe83
Üdvözletem!

Szolg:Fibernet

ma érkezett egy levél,miszerint a könyvelés alapján x ezer ft tartozást találtak,3 napon belül,rendezzük.Hogy milyen tartozás,mikori,és honnantól kezdve 3 napon belül,arról semmi....Fel lettek hívva-saját költségen persze,ha már egy fizetési felszólítást se tudnak pontosan közölni bash.gif -ahol megnézték a "nyilvántartásban" miszerint a tartozás,tavaly márciusi-1 évvel ezelőtti...Kérdésem:Ennyi idő után előállhatnak ilyesmivel?Ilyen esetben a tartozás kiegyenlítéséig megvonják a szolgáltatást,és a befizetésig elfelejtheti az ember..Ilyen nem történt,szolgáltatás volt,fizetve is...Tehát a hiányt az ő könyvelésükben,hasra ütésre fizessük be,1 év után?????
Ilyesmiért megvonhatják újfent a szolgáltatást?Ha jogellenesen tennék,ha utána is járunk addig ne legyen internet,meg hasonlók sad.gif

Mozigépész
Nem fogsz örülni de sajnos megtehetik. Nekem most küldte meg az EON, hogy tavaly elszámolták a gázártámogatást, és fizessek be még plusz pénzt. A törvény meg védi őket, mivel megkaptam a szolgáltatást. Csak azt nem értem, ha a boltba tévedek, és valamit olcsóbban adok, ott nekem miért kell benyelnem a mínuszt? A cégeknek, Állami szerveknek mindenre van 30 napjuk, nekem meg csak a fele.... De sajna ez van.
Pointsman
(Norbi.Sz @ 2010.02.01, 19:32) *

(L_Matyi @ 2010.02.01, 13:49) *

Szerintem igen, hiszen minden olyan esetben fel lehet mondani, amikor téged az negatívan érint. Lényegtelen, hogy mennyire. Kérdés persze, hogy máshol jobbat/olcsóbbat kapsz-e, mert a mobilszolgáltatók erősen kartelleznek.

Nos, azt mondták, hogy nem lehet felmondani, mivel az adatforgalom ugyanúgy korlátlan, csak a sebességet csökkentik le...

Bár ezzel azért vitatkoznék. Hiszen 32kbps-al próbáljon meg valaki netezni... 1 oldal ~3-5perc, mire beadja. Azért olyan netre nem hiszem, hogy bárki is előfizetne havi 5xxx Ft-ért.

Mit lehet még tenni? Nekem az így nem felel meg, hogy ugyan korlátlan az adatforgalom, de 1,5GB után a sebessége olyan picire csökken, hogy szinte nem is lehet vele netezni...

Üdv!

Majdnem hasonló cipőben járok most én is, mint te, de mégsem ugyan az a szitu.
Én a trémobiléknál kötöttem még tavaly korlátlan opcióval szerződést és most megszüntetik, mégpedig holnap 0:00-tól. Én is panaszkodtam kicsit a debreceni ügyfélszolgálaton, hogy akkor ez nekem már nem pálya, viszont ott megmondták, ha fel akarom bontani a szerződést, akkor fizessek nekik 60000 Ft-ot, ami áll 30 E Ft kötbérből és 30 E Ft eszközdíjból. Erre én azt mondtam, hogy ez így nem pálya, viszont ők azzal érveltek, hogy márpedig ez van, mivel 2 éves hűséget aláírtam.
Majdnem abba is maradt az ügy, de ma reggel kaptam egy sugallatot, hogy piszkáljam meg azért is!
Felhívtam a H-B megyei fogyasztóvédelmi felügyelőséget, ahonnan a Hírközlési Felhasználói Jogi Képviselőhöz irányítottak.
Egy nagyon kellemes hozzáállású ügyvédhez volt szerencsém, aki első elmondás alapján azt mondta, hogy nekem van igazam, hogy kötbér megfizetése nélkül is felmondhatom a szerződést.
Persze trémobilék kötik az ebet a karóhoz, viszont Dr.Dávid Péter biztosított arról, hogy meg lesz vizsgálva az ügyem, lesz küldve egy felszólító levél trémobiléknak és majd a válaszuk után megbeszéljük a további lépéseket.

Én azt javaslom neked, hogy keresd meg a Hírközlési Fogyasztói Jogi Képviselőket a problémáddal!

Hírközlési Fogyasztói Jogi Képviselő
1525 Budapest Pf.: 75
+36-1/457-7141
hfjk@nhh.hu
http://nhh.hu -> Fogyasztóknak menüpont
Bejelentés a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjéhez: https://e-nhh.nhh.hu/e-nhh/4/urlapok/esf00107/
MADARM
Üdvözletem

Kb. másfél hónapja vagyok az Invitel internetszolgáltatónál. Az első pár hét problémamentesen telt, de az utóbbi 2-3 hétben elég alacsony színvonalú lett a szolgáltatás. Az esti órákban (20:00-tól) folyamatosan szakadozik, megáll ("Lag"-ol) fél percekre. Böngészésben, és alkalmazásokban ez elég akadályozó. Nem beszélve az internetes játékokról. Ilyenkor mindig újra kell csatlakoznom az internetre, amit valamikor nem is enged csak 2-3 perc eltelte után. Valamikor ritka (1-2 óránként) az ilyen akadás, valamikor viszont 10-15 percenként, vagy esetleg újracsatlakozás után rögtön szakad.

A szolgáltatót még nem hívtam fel amíg nem bizonyosodtam meg arról, hogy nem nálam van a baj. Azóta ebben biztos vagyok. Tájékozódás miatt írok ide, lehet szükségtelen, mert egy elhárítható hiba, de ha mégsem, akkor tudnám, hogy mi legyen a következő lépés.
A kérdésem az lenne, hogy létezik-e erre valamilyen törvény, hogy a szolgáltatás gyenge minősége miatt bonthassak hűségszerződést (ha erre kerülne sor)?

A segítséget előre is köszönöm!
L_Matyi
Mindenképp tegyél panaszt, és várjad meg, hogy kijavítják-e. Szerződést bontani csak akkor lehet, ha a hiba rendszeres és hosszú időn keresztül fennáll. A szerződésedben benne van, hogy mit vállaltak (rendelkezésre állás, javítási határidő stb.).
norbi2k
Helló

A DIGInél vagyunk előfizetők, ám most felmondanánk a szerződésünk, de nem engedik, mert van egy havi elmaradásunk, és azt mondják csak akkor lehet felmondani ha rendeztük. Kérdésem az lenne hogy ez jogos-e vagy csak kamuznak? Számomra ez pofátlannak tűnik, nincs hűségnyilatkozatunk velük, nem köt semmi hozzájuk, nem értem miért nem kapcsolják ki, majd küldenek egy csekket az elmaradt díjjal. Az ÁSZFükben nem találtam erre vonatkozó részt, illetve csak ennyit:

"Előfizető felmondása
Az Előfizető az Előfizetői Szerződést 8 napos felmondási határidővel bármikor az Előfizetői Szerződés megkötésével azonos módon írásban (levélben) vagy személyesen és írásban az ügyfélszolgálaton jogosult felmondani.
Az Előfizetői Szerződés megszűnésének napja az írásbeli felmondás szolgáltató általi kézhezvételét követő 9. nap.
A Szolgáltató jogosult az elmaradt Díjak megfizetése iránt a jogszabályokban meghatározott és részére nyitva álló törvényes utat igénybe venni.
A fentieken túl az Előfizető köteles megfizetni a berendezés Szolgáltató által meghatározott teljes árát. A kedvezményeket is tartalmazó Előfizetői Szerződések felmondásának részletes feltételeit a 2. számú melléklet tartalmazza."
L_Matyi
Elvileg nem köthetik ilyen feltételekhez a felmondást, de sokkal egyszerűbb lenne nektek is befizetni és rögtön felmondani. Elvileg ha írsz egy tértivevényes levelet, hogy akkor te most ezt felmondod, akkor azt el kell, hogy fogadják, az, hogy telefonon mit mondanak, nem számít. Hivatkozz az ÁSZF-re.
norbi2k
(L_Matyi @ 2010.07.26, 10:48) *

Elvileg nem köthetik ilyen feltételekhez a felmondást, de sokkal egyszerűbb lenne nektek is befizetni és rögtön felmondani. Elvileg ha írsz egy tértivevényes levelet, hogy akkor te most ezt felmondod, akkor azt el kell, hogy fogadják, az, hogy telefonon mit mondanak, nem számít. Hivatkozz az ÁSZF-re.

Persze, az lenne a legegyszerűbb, nyilván nem véletlen nem fizettük be, azt viszont meg nem akarjuk hogy emiatt átcsússzunk a következő hónapba és azt is ki kelljen fizetni feleslegesen, mikor már a másik szolgáltató benn van. kösz a választ.
Gery
helló!

A történet röviden.

Májusban az icedsl.hu szolgáltatónál rendeltem meg az internetet. Eddig minden simán ment. Küldték a modemet egy éves garancialevéllel. Augusztus elején elromlott a modem, felhívtuk őket, azt mondták, hogy küldjük nekik vissza és megnézik.

Már most szeptember van, a modem feladása óta eltelt közel 3 hét, azóta sem tudom elérni őket (ők sem hívtak). Telefonon az automatika még 10 perces várakozás után is azt mondja, hogy foglalt minden munkatárs, e-mailre egyáltalán nem válaszolnak (több e-mail címükre is elküldtem a levelem).
Az internetet is csak egy kölcsönkért modemmel tudom használni (szerencsére ez még van, igaz, az 5mbitből kb 2-3mbit az állandó sebesség).

Most nézem az oldalukat és már új internet előfizetést sem lehet rendelni...

Mit tudok tenni? Egy éves hűségszerződést írtam alá a megrendeléskor

köszönöm előre is
Mozigépész
Szolgáltatódnak van levélcíme, oda írsz egy felszólító levelet (van az oldalon elállási minta azt kitölteni), feladod tértivevényesen, ha arra sem reagálnak, akkor nem foglalkozni velük, keresni egy másikat.
A baj esetleg az lehet, hogy ha használod a netet akkor viszont ráutalómagatartás miatt esetleg elutasíthatnak, még a bíróságon is, és fizetsz!
nantu
Sziasztok!

Téma: Tvnetwork vs Drávanet.
A Tvnetwork ügyfele voltam 3éven át.az internet szolgáltatást átutalással fizettem végig pontosan.Időközben a Tvnetwork bizonyos szolgáltatásait értékesítette a Drávanetnek .Közöttük az én szolgáltatásomat is.Erről egy-egy e-mailt küldtek.De mivel a Tvnetworknál lévő e-mail fiókom csak arra volt fennt tartva hogy az elektronikus számlák oda érkezzenek túl sokat nem nézztem meg.Mivel más formában nem értesítettek személyesen így azt sem tudtam hogy a Drávanetnek más számla számra kell utalni a szolg. díját. Így 2010.03-tól továbbra is a Tvnetworknak utaltam a Drávanet helyett. Most 8 hónap után a Drávanet kűldött egy felszólítást hogy kamatostól fizessem meg a hátralékom. A Tvnetwork a vissza fizetést nem erölteti a kamatokról meg pláne hallani sem akar. Egymással a kapcsolatot nem óhajtják felvenni.A drávanet követeli a pénzét kamatostól,végrehajtással fenyeget.A Tvnetwork próbálja kidobni a nyakából az ügyet.

MIT LEHET TENNI??

Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
L_Matyi
Mivel ti szerződést kötöttetek, a PTK szerint kötelesek vagytok együttműködni:
(4) A felek a szerződés teljesítésében együttműködésre kötelesek. A kötelezettnek a szerződés teljesítése érdekében úgy kell eljárnia, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, a jogosultnak pedig ugyanilyen módon elő kell segítenie a teljesítést.
Amikor 8 hónapon keresztül nem szólt neked, hogy rossz címre utalod, ezt szegte meg a szolgáltató. Erre hivatkozva közöljed, hogy csak 2 havi díj 2 hónapra szóló kamatát vagy hajlandó elismerni, hiszen a többi késlekedést az ő nemtörődömsége okozta. Azt persze nem értem, hogy a számlákon miért nem tüntette fel, hogy tartozol neki...

nantu
Köszönöm a tanácsot megfogadom.A fő probléma a Tvnetworknak befizetett pénz vissza szerzése lesz szerintem . Köszi.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.