Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
1, 2, 3, 4, 5
TheElf
Ha hazait találok az sem jön át a spam filtereken amik telepítve van, így látni nem látom, csak a statisztikát róla smile.gif De ezek szerint a magyar Spamet külön kell gyűjteni...
krja975
Üdv Mindenkinek!

Egy kis településen lakom és egyik nap nagy örömre bejelentkezett egy úriember, hogy ADSL kiépítése van folyamatban és felméri az igényeket és hamarosan lesz ADSL!
Meg is érkezett egy szerződéssel, hogy ha aláírjuk akkor hamarosan itt az ADSL. A gond csak az volt, hogy én megkérdeztem, hogy ugye bármelyik szolgáltatót választhatom, mert nem igazán akarok az Axeleroval szerződni. A válasz az volt, hogy nem, mert csak az Axeleroval lehet, mert más szolgáltató nem lesz itt, és a Matáv most kiépíti, de csak akkor ha az Axelero, stb.
Addig beszélt míg csak elhitte az ember és annak reményében, hogy végre lesz ADSL, aláírta a szerződést.
Persze utánanéztem a neten, telefonáltam, stb. és kiderült, hogy nem kötelező nekem az Axeleroval szerződnöm...
Most éppen azon vagyok, hogy visszamondjam a szerződést és másik szolgáltatóval szerződjek. De azt gondolom, hogy ez az eset kimeríti a fogyasztó megtévesztése kategóriát... Ráadásul az "úriember" nem hagyott semmilyen igazolást/szerződéspéldányt/névjegykártyát stb. nálunk...
A másik internetszolgáltató szerint nem én vagyok az egyetlen akit igy "átvertek"...

Üdv.
jani
TheElf
Ez egy kicsit bonyolultabb történet, érdemes a MATÁVot megkeresni és megkérdezni. Hamar kiderül, hogy az ilyen ADSL fejlesztések jelentős részében a szervezés helyi szinten történik, a megrendelések összegyűjtése után építik ki a hálózatot. Kérdés az, hogy ez a helyi szervező mennyire tájékozott, stb. sok dől el helyben.
krja975
Ha valaki ügynököl nekik, akkor tájékoztassák rendesen, szerintem. Konkrétan rákérdeztem, hogy köthetek-e másnál is szerződést és ő erre határozott nemmel felelt.
Na mindegy, felmondom velük a szerződést és kötök mással, csak kicsit mérges lettem... mad.gif
TheElf
Amúgy amit mondott abban van egy érdekes féligazság: A kistelepülésekre vitt ADSLnél a jelentkezők számára figyelnek és nem véletlenül. A kistelepüléseken azért lenne kockázatos ADSLt telepíteni mert a központ oldalán telepítendő eszköz drága... Ugye ha az eszköz kihasználtsága jó, akkor nyújtható ADSL gazdaságosan, ha viszont nincs elég előfizető, akkor az egy előfizetőre jutó költség magas, és nem lehet erre hivatkozva több pénzt beszedni. Gondolom érted, hogy miért.

Ugye ezért van kitalálva az, hogy egy ügynökön keresztül összegyűjtik az előzetes megrendeléseket, amint van elég megrendelés egy településre, és gazdaságos a kiépítés lesz ADSL is, csak így oldható meg reális áron úgy, hogy legyen esélyetek ADSLhez jutni.

Kérdés az: Ki fizeti az ügynököt? Jellemzően nem a MATÁV, hanem az ADSL helyi érdek ezért helyben szervezik meg az igények összegyűjtését, gyakran az önkormányzat intézi. Ez egyszerű helyzet, itt a több szolgálltatóval való együttműködés is megoldható. Ha viszont egy ügynök maga kezd el a jutalékok reményében egy területen több településen ilyesmit szervezni, akkor ő egyetlen internet szolgálltatóval van kapcsolatban, és a saját anyagi érdekétől vezérelve a telepítendő eszköz teljes kapacitását igyekszik kihasználni.

Márpedig, ha a településen lesz ADSL, de a telepített eszköz kapacitását az egészet megszervező ügynök és a mögötte álló net szolgálltató ügyfelei lekötik, akkor nem lesz szabad ADSL kapacitás a környéken. Magyarul kellő számú igény érkezéséig jó eséllyel parkolópályára tesznek, mert nincs szolgálltatási kényszer (hála a liberalizált távközlésnek), de akit érdekelt a net azt az Axeleros ember már összeszedte... Találj egy másik eszközre elegendő igénylőt, vagy várd ki.

Nyilván 100%os eszközkihasználtáságot nehéz elérni úgy, hogy ne legyen meg a nagyobb kapacitású eszköznél vagy +1 eszköznél is elfogadható kihasználtság, de ugye kistelepüléseken bizony ez is előfordulhat.
krja975
Eloszor is koszi a hozzaszolasokat!
Van igaszsag abban amit mondasz, csak egy kicsit elszallt az agyam, dehat azert van ez a forum, hogy kivesezzuk ezeket a dolgokat. smile.gif
Egyebkent mekkora ennek az eszkoznek a kapacitasa?
Ha en most lemondom az axeleronal a szerzodest, de fenntartom az igenyemet, akkor mit tesz az axelero illetve a matav?
Mi alapjan donti el, hogy esetlegesen en kapok-e netet vagy nem?
TheElf
Jó kérdés, de ennek utána kell néznem. Az biztos, hogy a meglévő biztos előfizetőnek előnye van mindenki mással szemben.
Duerf
Üdv!

Ez a jelenség már nagyon hosszú ideje piszkálja a csőröm, de most újra a szemem elé került és nagyon elegem lett. Azzal nincs is semmi baj, hogy minden szolgáltató igyekszik: ( a ) sok új előfizetőt szerezni, ( b ) magához kötni azokat. A gond az, hogy ez eszement tolakodásban elfeledkeztek magukról.
Csináltam egy kis felmérést és felhívtam több kis-középes-nagy szolgáltatót és egy kivételével nem tudtak „akciótlan” szolgáltatást ajánlani (sem a honlapjukon, sem a telefonos ügyfélszolgálaton). Az egyik piacvezető cégnél hosszas követelőzésem eredményeként az akciós szolgáltatás árának 5x-ét! (azaz ötszörösét) határozták meg árnak.
Több kérdés is felmerült bennem:
- Lehet-e ekkora különbség az akciós és „nemakciós” között (Belátom persze, hogy a kérdés ebben a formában naív, de jelen helyzetben egyértelmű, hogy a „nemakciós” ár annyit jelent: „fulladj meg, ha nem írod alá az egyéves szerződést”.)? Van-e valamilyen jogi árkorlátozás az internet szolgáltatások árára?
- Miért vagyok köteles 1 éves szerződést aláírni úgy, hogy utána gyakorlatilag nem tudok kilépni a kötöttségből. Ez gyakorlatilag olyan, mintha egy étteremben köteles lennék megenni az ételt akármilyen borzasztó is az. Nem vonatkozik garancia, visszavásárlási kötelezettség vagy bármi más hasonló ezen szolgáltatásra is mint oly sok minden másra?
- Hol lehet fellépni ezen áldatlan helyzet ellen?

Minden jót,

Duerf
Shia-ko
Leírhatnád igazán a cégneveket. cool.gif
A UPCnél van hűségnyilatkozat nélküli ár is, ez biztos, mert én is néztem, hogy 1,2 évvel, vagy a nélkül rendeljem-e meg. A többit nem tudom, merta Fatáv árukapcsolása automatikusan kizárta őket, mikrót meg nem akartam.
Duerf
Üdv!

Leírhatnád igazán a cégneveket.

Én hangos vagyok nem bátor. tongue.gif
De jövő héten végighívom a szolgáltatókat és felveszem a beszélgetéseket, plusz lementem a honlapokat.
Utána lesz lista is nevekkel.

Az igazság az, hogy nekem nem a hűségnyilatkozattal van bajom. Megértem a mögötte húzódó okokat. De azt nehezen veszem, ha hülyének néznek. Már pedig itt az megy. Nagyszabású hülyének nézés. Fizessek csak, aztán megtartott előfizetőként fizessek többet, mint az újak és közben semmi lehetsőgem ne legyen megvédeni magam és pl szolgáltatót váltani, ha nem tetszik a nyújtott szolgáltatás.
Ha alapvetően gonosz ember lennék még gratulálnék is nekik hozzá. Brilliáns elképzelés. Tulajdonképpen mi vagyunk a hülyék, amiért hagyjuk...
TheElf
Nézd meg a mobiltelefonok esetén a készülékárat ha kötsz hűségnyilatkozatot, akcióban veszed, kártyafüggő és a telefon normál listaárát, ott is lehetnek durva különbségek. Itt sem másról van szó. Az ADSL szolgálltatáshoz szükséges eszköz árának meg kell térülni, ha nem lehet tudni meddig vagy ott szándékaid szerint, vagy ez rövidebb mint 1 év akkor bizony 1-2 hónap alatt kell minden költséget kitermelni: Eredmény, fizeted a belépési díjat és egy a viszonylag magas havidíjat, a magasabb behajtási kocázat (nem szándékozol ottmaradni) tovább növeli a havidíjaid, stb. Mivel ebben a kategóriában nincs verseny, nem is éri meg "akciózni" ezért ennek az ára nem is megy le...
TheElf
Ami még elfelejtődött az előbb: Szerintem akcióban kedvezményt adni olyan mértékben lehet amit a piac igényel. A dömpingár viszont tilos. Itt viszont nem áll fennt sem ilyen probléma, sem a normál havidíjjal nincs sok gond. A szerződésből a szolgálltató szerződésszegő magatartása (nem teljesít valamilyen paramétert) bármikor kiléphetsz. Ellenben, ha teljesíti amit vállalt akkor neked is "illik" így tenni.
Duerf
Hello!

Magam is végiggondoltam már korábban azokat az érveket, amiket TheElf felsorol. Íme én mire jutottam velük kapcsolatban. Várom a cáfolatokat... de tényleg. rolleyes.gif

Nézd meg a mobiltelefonok esetén

Nem nézem! Tudom, hogy ez most elég sarkos kijelentés és a vitaművészet nem igazán engedi az ilyesmit, de én szeretnék elzárkózni ezen hasonlat használatától. Egyetlen nagyon lényeges érvet említenék meg: a telefonon van időarányos ár (percdíj) az ADSl-nél nincs.
Egyszerűen két teljesen különböző ügyről van szó.

Az ADSL szolgálltatáshoz szükséges eszköz árának meg kell térülni

Nem tudom ki mennyire jártas ezen a területen... én voltam szerencsétlen dolgozni ilyen jószágokkal és:
- Maga a kábel TV net-hez vagy az ADSL-hez szükséges szolgáltató oldali (azaz nem a kliens oldali) háttér kiépítése a telefon- és kábel-TV-szolgáltató dolga. Természetesen kalkulálja bele a költségeibe az ilyen jellegű stratégiai fejlesztések árát, de nem hiszem, hogy korrekt lenne ezt "hűbérnyilatkozat" formájában leverni a kedves vásárlón, különösen , hogy ez (mármint a hűségnyilatkozat) egy dologra készteti a szolgáltatókat: arra, hogy minél olcsóbb, értsd minél gyengébb minőségű szolgáltatást adjon egy éven át.
- A kliens oldali felszerelések:
-- ( a ) ára alig pár ezer forint, telepítési költséggel együtt kifizetem ha kell,
-- ( b ) egyik eszköz sem lesz az előfizető tulajdona, ergo nem mégsem szeretném "kifizetni".

Mivel ebben a kategóriában nincs verseny

Ezt viszont nem értem. Már miért ne lenne verseny? Ponthogy akkor alakul ki verseny, ha az előfizetők szabadon mozoghatnak, hisz akkor csak a szolgáltatók jobbnál jobb ár/minőség aránya lesz döntő, nem pedig az ügyesen megírt szerződésük.

A szerződésből a szolgálltató szerződésszegő magatartása (nem teljesít valamilyen paramétert) bármikor kiléphetsz.

Ez viszont sajnos nem igaz ebben a formában. A szerződésekben olyan paramétereket fogalmaznak meg, amelyeket:
- ( a ) nem ért egyszerű földi halandó,
- ( b ) nem igazán lehet leverni a szolgáltatón. És komolyan... ki áll neki perelni, ha bekeményít a szolgáltató és nem hajlandó elismerni szerződésbontási kötelezettséggel járó felelősségét? (Az első hozzászólásomban is jelzett probléma tökéletes példája volt ennek. A szolgáltató bejelentette, hogy bátran pereljek, ha nem tetszik...)

És újra szeretném kiemelni. Nekem a gondom nem az, hogy védik magukat a szolgáltatók. Még azt a keserű pirulát is lenyelem, hogy Magyarország továbbra is vezető helyet tölt be a legrosszabb internet minőség/ár arány versenyben.
A gond az, hogy nagyüzemi módon vesznek hülyére. Az említett mobilszolgáltatóknál óvatosan terelgetik az embert a hűségszerződések felé az irracionális készülékárakkal... de az internet kapcsolat esetében a legtöbb cég még csak nem is veszi a fáradtságot erre. Egyszerűen megoldják azzal, hogy _csak_és _kizárólag_ hűségnyilatkozatos szolgáltatást nyújtanak.
Nem állítom, hogy ez törvényt sért (a jog terén sajnos nem vagyok otthon ennyire). De az erős meggyőződésem, hogy az ilyen szolgáltatók.... hogy is fogalmazzak, "morálisan ingoványosak" (idézet: Üvegtigris).
Shia-ko
1., UPCnél a hűség nélküli ár 1000/2000el van az 1/2 éves hűségár felett. Ez nem olyan óriási különbség
2., a verseny jól megfigyelhető az elmúlt fél évebn, és eléggé gyorsul
3., figyelmedbe ajánlom egy bizonyos NoFear munkásságát
4., a mobiszolgáltatók +ként nyújtják akciósan a készülékeket, hisz ők a szolgáltatást nyújtják, nem a telefont. Az, hogy a bolti ár alatt vehetsz náluk telefont, annak inkább örülni kéne.
TheElf
Duerf: Árkülönbségre hivatkozol ez pedig mint jeleztem a mobiloknál is így van, és a kártyás szolgálltatás ott sem teljesértékű. Kevesebbet tudó, drágább szolgálltatásra net szolgálltatóknál is lehetőséged van: Úgy hívják dial up.

Az eszközök árát pedig a listaáron is szolgálltatni kész szolgálltatók esetén közvetlenül is megfizetheted. Tessék fizesd ki a költségek alapján kiszámolt listaárat nem kell a hűség miatti kedvezménnyel élni. A verseny kapcsán próbáld felmérni a valós lehetőségeket a versenyre.

Nem csak te vagy kilátástalan helyzeten, hanem a szolgálltató is, írsz nekik egy rendkívüli felmondást a szerződésszegő magatartásukra huivatkozva, és jelzed innen a szerződéses jogviszonyt felmondod, ha vitatják a jogodat és követelik a felmondáskor járó pénzt ők mehetnek bíróságra, párezer forintért, ellenben, ha egy paramétert (rendelkezésre állás, sávszélesség, stb) nem tartottak be, bármi szabálytalan van a szerződésbe akkor sokszorosát bukják az összegnek, hidd el, senki nem fog pereskedni.
guillaume
Üdvözlök mindenkit!

A problémám az lenne, hogy társasházunkban kiépítés alatt van egy belső hálózat. Mivel a jelenlegi igények alapján mindegyikünk túlzottnak tartana egy-egy szélássávú internet előfizetést vásárolni és minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy hálózatunkból egyetlen kijárat legyen, szerettünk volna szerződni egy szolgáltatóval.
Elutasítottak. Az indok: ez továbbértékesítés, ami nem engedélyezett. Ezzel hiába vitatkoztam, nem fogadták el érveimet. Szerintem, ha ez továbbértékesítés, akkor a közös helyiségek áramfogyasztása hogyan számlázható ki a társasháznak? Ugyanis áramkereskedési jogosítványokkal sincs felruházva közösségünk.

Kinek van igaza? Tudtok segíteni?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Shia-ko
Ezt úgy tudod megoldani, ha a társasház, mint cég szerződik, és úgy veszi a netet, de akkor az összes lakónak bele kell mennie, mert közösen feleltek azért, hogy rendben legyen a fizetés, ha valaki nem teljesít, azt közösen kell állnotok, és a hálózatért is mindenki felel.
guillaume
Igen, erre gondoltam én is, de ezt a változatot szintén elutasították. A fizetés felelőssége természetes, hiszen így a közös költségből kerül kifizetésre a havi díj.
Gondolod, hogy ha esetleg hivatalosan a fogyasztóvédelemhez fordulok, az segíthet?
Shia-ko
Beszélni lehet velük, de mint céggel nem fognak tudni mmit csinálni, mert az önálló jogi személy.
guillaume
Ezzel azt akarod mondani, hogy egy cég (önálló jogi személy) megteheti, hogy egy önkényesen kitalált indokkal elutasítson egy vevőt?
Egyértelműbben: bemegy jordániai barátom a boltba, venne egy liter tejet, de nem fognak neki adni, mivel nem magyar állampolgár.
Nagyon szomorú lennék, ha a fenti megtörténhetne. Vagy esetleg ebben az esetben csak peres úton lehetne megszerezni a tejet? A fogyasztóvédelem tehetetlen lenne?
Shia-ko
Csak magánszemélyek ügyében tud eljárni az FVF, jogi személyek(cégek) ügyében nem. Azt nem tudom, hogy milyen indokal lehet elutasítani a szerződést, de nektek szerintem business csomagot kéne kérnetek, és nem kell mondani, hogy továbbosztod, egyszerűen a társasház nevében kell igényelni, a modem mögé egy router, kábelezés, és hadd szóljon. Persze, egy olyan emberrel érdemes a hálózatot köttetni, és karbantartani, aki ért hozzá, nem biztos, hogy a Pistike elég ügyes hozzá. cool.gif
guillaume
Pontosan ezt tettem. Ezt utasították el. Nem fogadják el ügyfélnek a társasházat. Ezért kérek tanácsot: mit tehetnék még?
Shia-ko
Ez pontosan úgy van, legalábbis a UPCnél, hogy mint társasház nem kérheted, de ez így nem is létezik, mint fogalom, hanem mint társasházkezelő, már igen, mint bármelyik cég, szerintem itt értettük félre egymást, nem tudom, ez így elég világos volt-e. unsure.gif

Többszörösen összetett mondat rulez. tongue.gif

Ha társasházkezelő vagy, akkor kérheted, ha lakók vagytok, akkor alapítani kell egy céget, vagy ha van valamelyikőtöknek, akkor arra a névre, mert mint magánszemélyek nem oszthatjátok tovább egymás között.
guillaume
Tehát, ha jól értem:
Társasházunk megbízott egy céget, hogy intézze az ügyeinket (közös képviselet). Ez a cég vásárolhat internet előfizetést, amit a házunkban kötnek be. Ezt már legálisan oszthatjuk a lakások között?
denevérember
Kiváncsi lennék mik az ügyfél lehetőségei a következő helyzetben:
Új matáv adsl-t vásárol, melyet albérletbe köttet...Ugyan a szerződésben
jelezve van hogy az első 12 hónapban nem engedélyezik az átkötést,
de a szerződésmódosítás lehetőségét is...Az ügyfél költözésre kényszerül váratlanul, és az átkötést kérelmezi azzal az indokkal, hogy már nem lakik ott,
ahol a vezetékek be vannak kötve....Ezt a matáv rt. úgy értékeli, nem megfelelő indok, és az átkötést továbbra is csak kb. 10 hónap elteltével akarja megvalósítani...A gond csak 1 dologgal van:A szolgáltatást nyilván szünetelteti
az ügyfél, hogy a régi lakásban lakó ne használhassa...ingyen..
Viszont a matáv rt.-nél a szüneteltetett időszak kitolja a 12 hónapos határt...
Magyarul minden szüneteltetett hónap egy hónappal növeli az átkötési korlátként megadott időt....Ezek szerint a 2 éves szerződés időtartama alatt soha
nem lehet a dsl-t és telefonvonalat átkötni, holott annak műszaki akadálya
nem lenne...A havi kb. 18000 Ft helyett így az ügyfél a semmiért fizet közel
8000Ft-ot havonta...Illetve fizetne, ha a matáv pl. nem tenné meg azt,
hogy az átjelentett új számlacímre nem küld számlát 4 hónapig, amig az ügyfélnek
ez fel nem tűnik , és szóvá nem teszi...A matáv ez esetben a felelősséget a
magyar postára háritja,és meglepő módon egyben küldi a számlákat 2 nappal később...A dolog pikantériája, hogy a 38000 Ft-nyi csekkhez képest
e-mailben 39000 + 16000 Ft-os tartozásról tájékoztatnak, telefonon 53.000-ről,
a matáv pont üzletben pedig közlik, a számla 34000, és az ügyfél a 38.000-nyi
csekkel túlfizetett...
- A matáv pontban kért tájékoztatás szerint nincs olyan személy a matáv rt.-nél, akinél reklamációra lenne mód....

- Amennyiben valakinek van ötlete a probléma megoldására, vagy bármilyen segítséget tud nyújtani, nagyon megköszönöm... wacko.gif
Athlon
ADSL előfizetésemet a megállapodásnak megfelelően 15 nappal a megszüntetés előtt sprecízen elküldtem a szolgáltatónak. Ők átvették. Új szolgáltatóm a szolgáltatás igénybevételét követően már másnap értesítette a MATÁV Rt. az átirányítás igényléséről, amely körülbelül egy napon történt meg a felmondásom benyújtásával. A korábbi szolgáltatóm szolgáltatása megszünt, de érdeklődésemre a MATÁV csak azt tudja nekem mondani, hogy a korábbi szolgáltatóm nem küldte meg a szolgáltatás lemondását. Lassan több idő telik el egy átirányítás miatt, mintha új előfizető lennék. A MATÁV azonnal intézkedni tudna az átirányításról, ha a régi szolgáltató intézkedne, de ez idáig akárhányszor érdeklődtem, csak kitérő választ kaptam. Ők elküldték és ennyi. Mit lehet ilyenkor tenni?
TheElf
Akikor azt mondja ők elküldték, kérsz egy pillanatot, konferenciia hívás, MATÁV ügyfélszolgállatot is hívod (ugye 3 résztvevős konferenciát majd minden mobil tud már) és szépen megkérdezed mégegyszer a MATÁV és az ISP képviselőjét is...
Shia-ko
(denevérember @ 2004 Dec 14, 09:37 AM)
- Amennyiben valakinek van ötlete a probléma megoldására,

Van. Ideje lenne alaposan megrugdosni a Fatálat, és nem csak simogatni. mad.gif
Sanya
Nemrégiben a legtöbb szolgáltató, a MATÁV döntése alapján, sávszélességet emelt a következő módon:
384 kb/s -> 512 kb/s
512 kb/s -> 1024 kb/s
768 kb/s -> 1.5 mb/s
1.5 mb/s -> 3 mb/s
Ki is hangsúlyozták, hogy a 384-es kivételével mindegyik kategóriát megduplázzák.
Jelenleg a következő eset áll fenn:
Az én előfizetésem (két éves nyilatkozattal) 384 kb/s, 9900Ft, ezt felemelték 512 kb/s-re.
Új előfizetőnek (egy éves nyilatkozattal) 512 kb/s, 9900Ft, amit felemeltek 1024 kb/s-re, vagyis az új előfizető ugyanannyi pénzért dupla sávszélességet kap mint a régi.
Mi ez ha nem diszkrimináció?
teodóra
wink.gif
A Matáv eddigi "panaszaim" során mindig ugrott, ha a fogyasztóvédelmet emlegettem. Olvasd el alaposan a szerződésedet, és ha találsz benne olyasmit, ami szerinted bizonyítja az igazadat, keresd meg az FVF-et illetve az OFE-t (Orsz. Fogyvéd. Egyesület) és kérj tanácsot tőlük. Telefonon is lehet. Amit megtudtál, azzal újra hívd fel a 1212-t. Akkorra mindig készségesebbek lesznek.
Én is albérletben lakom és ezért nem veszek hosszabb idejű szerződést. Mindig van valami váratlan, amire nem számítasz. TT
denevérember
Köszönöm szépen az eddigi ötleteket wink.gif

Azóta természetesen tovább szórakoznak...
Miután úgy tünt, sikerült minden számlát rendberakniuk,
és visszahívást ígértek átkötés-ügyben,
addigra a postaládámba újra egy tripla összegü számla
vándorolt sajnos...
Rájukcsörögtem, közölték, téves...kidobhatom...
Ennek ellenére a legújabb számlám, még a túlfizetésem
levonása után is, legalább 5000-el vastagabb... huh.gif
TheElf
Aki ma vesz DVD írót az mennyivel többet kap mennyivel kevesebbért mint aki egy éve vette smile.gif Változnak az árak, és az akcióban adható kedvezmények is.
muminek
(TheElf @ 2005 Jan 9, 04:38 PM)
Aki ma vesz DVD írót az mennyivel többet kap mennyivel kevesebbért mint aki egy éve vette smile.gif Változnak az árak, és az akcióban adható kedvezmények is.

speciell én sávszélesség váltásával akartam új szerződést kötni az akció keretein belül, erre a válasz az volt, hogy csak akkor, ha előtte min 1 hónapig nincs ADSL előfizetésem... na ez a negatív diszkriminávió, ami ellent mond az EU tisztességes piaci magatrtás elvének is...
wink.gif
a dvd iró este egészen más, hiszen ha akarsz újat olcsóbbat venni a régi helyett, akkor megteheted...nem kell előtte 1 hónapig dvdtlenül tengődnöd pl.
TheElf
Aki az 1 hónapot mondta az vagy hazudott vagy nagyon nem az általános gyakorlatotküöveti... smile.gif
muminek
pl. axelero értékesítési pont Miskolc Szinvapark...csak ismerik, illetve egyúttal levélben is megofgalmaztam a központ irányába ezt az igényem amire 2004.12.17-e óta b*sztak még válaszolni is!
Amúgy naívan azt gondoltam ez a fórum az, ahol mondjuk konkrét válaszokat kaphatok, s nem csak hidepark jelleggel irogatok amin mások derülnek sad.gif
érdekesség: az apróbetús részben fel van tüntetve, kb ilyesmi szövegecske: jelen akciónk csak olyan új előfizetőkre vonatkozik, akik min. 1 hónapja nem rendelkeznek ADSL előfizetéssel.

látom ez a 1szerű termékvásárlásos gondolkodású dvdírót veszek analógiára nemigazán müxik, ugyanis nem az a probléma, hogy a régi dvdírómat ha most venném, occsóban vehetném meg, hanem arról, hogy az occsó új modellt szeretném megvenni de nekem nem adják el, mert már vettem drágáért 1 éve gagyibbat, ezért az nekem nem adható el occsón, csak drágán.
tongue.gif : palimadárnak néznek
TheElf
Egyszerű: Átmész másik szolgálltatóhoz.
muminek
nahát unsure.gif ehhez az 5lethez csak gratulálni tudok! Ez aztán a szakértői tanulmány konklúzió része! Mennyivel tartozom? wink.gif rules magyar fogyasztóvédelem biggrin.gif
Pjotr
Te aláírtál egy határozott idejű szerződést velük egy adott árral és egy adott sávszélességgel amit ők teljesítettek is.
Ennek ellenére ők egyoldalúan változtattak a szerződésben foglaltakkal, szerintem pereld be őket... tongue.gif
A viccet félretéve örülj, hogy ingyen kétszer olyan gyors sebességet kaptál.
A dvd-íros analógia szerintem helytálló, mert ha most bemész a boltba és visszaviszed a dvd írót, hogy most egy kétszer ilyen gyors kerül fele annyiba és cseréljék ki mit fognak mondani?
Az internetszolgáltató sem azt mondta, hogy nem köthetsz egy új szerződést az olcsóbb árakon, hanem azt, hogy régit nem cserélik újra...
tati
Ne válts szolgáltatót. Csak másik névre (feleség, anyós, nagymama stb) rendeld meg az újat, ahogy bekötik, aznapi dátummal mondd le a régit. Nálam bevált! Feltéve hogy a 2év lejárt vagy hamarosan lejár.
TheElf
A szolgálltató akkor nem adja el a kedvezményes csomagot, ha 1 hónapon belül még volt ott ADSL, ezért kell másik szolgálltató. Az Axelero pedig....
DaMega
Hali!

Új témát találtam... sad.gif

Sajnos a kedvenc szolgáltatóm is elkezd udvariatlan lenni.

A lényeg a következő: kaptam egy emailt idézem:"...Az e-mail
fogadásához Ön hozzájárult, amikor kitöltötte az eDMa[x] kérdőívét vagy
a Mail Hungary levelezőrendszerében regisztrált és ott engedélyezte a
direkt ajánlatok kézbesítését...."

Namármost a Mailbox®-nál direkt csináltam egy új postafiókot, és nem lehet sem engedélyezni sem tiltani a direkt ajánlatokat. A edmaxnak pedig nem is tudom a http címét, soha nem is jártam ott.

A feltételeket egyoldalúan mindennemű figyelmeztetés nélkül 2004. november 1-től módosították, erről tájékoztatást nem küldtek. A legfőbb változás: "A Felhasználó elfogadja, hogy a Szolgáltatás ingyenes, annak fenntartása reklámokkal támogatott. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szolgáltatás felületein (kezelőfelület, kiküldött e-mail utolsó sorai, egyéb, jelen pillanatban nem használt vagy nem definiált felületeken) reklámokat helyezzen el. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Felhasználónak különböző üzleti partnerektől származó direkt e-mailben, SMS-ben és postai küldeményben ajánlatokat küldjön."

Ellenben az adatvédelem részben a következőket írja: "A Szolgáltató személyes adatnak tekint az Adatvédelmi törvény rendelkezései szerint személyes adatnak nyilvánított minden adatot, továbbá mindazon a felhasználó által megadott további információkat, melyek alkalmasak a személy elektronikus beazonosítására. ...
... A Szolgáltató a Felhasználó kifejezett engedélye nélkül nem adja tovább a Felhasználó regisztrált adatait, e-mail címét harmadik félnek. Szolgáltató az adatkezelést bejelentette, s azt az Adatvédelmi Biztos az 1992. évi LXIII. törvény 28.$-a alapján 691-0001 számú azonosítóval nyilvántartásba vette. "

Ez ha jól olvasom ellentmond az előzőnek (a mobil szám alkalmas a személy azonosítására, valamint pontos helyzetének meghatározására!) akkor most hogyan is kell értelmezni?

Itt most ismét idézek a levélből: "...A feltétel? Csupán csak annyi: hívd meg az ismerőseidet!
Válaszd ki 7 ismerősödet, és vond be őket ebbe az Akcióba.
Informálják ők is az ismerőseiket! Reklámozod a hoteleket, cserébe
a hotelek 14 ingyenes éjszakát adnak két személyre, amit a következő
12 hónapban használhatsz fel.

Ha 20 percen belül változatlan formában elküldöd ezt az üzenetet
7 ismerősödnek, a másolatát pedig elküldöd a következő címre:
jelentkezes@eurorest.net (hibátlanul írd be!), akkor csakhamar
kapsz egy e-mailt egy speciális kóddal, amely lehetővé teszi az
ingyenes csekkekre szóló Eurorest hotelcsekked átvételét. ..."

Ez a Spam engem felszólít Spam küldésére pedig a felhasználási feltételekben tiltja "...A Felhasználó a Szolgáltatást nem használhatja kéretlen (SPAM) levelek küldésére és ilyen levelekre adott válaszok fogadására. Ha a Felhasználó kéretlen leveleket küld, a Szolgáltató minden különösebb értesítés nélkül megszüntetheti a Felhasználó hozzáférését a Szolgáltatáshoz. ..."
Továbbá mivel több email egyszerre/rövid időn belül történő küldésére buzdít ezért Flame-re is felszólít.

Ha jól tudom a Spam és a Flame küldése, és az ezekre való buzdítás is törvénysértő a szerződési feltételek figyelmeztetés nélküli módosításán túl.

A teljes aszf a http://www.mailbox.hu/usage.php és az adatvédelem pedig a http://www.mailbox.hu/privacy.php címen érhető el.

Javítsatok ki, ha tévednék.

Egyszer már eljátszottuk ezt a mailbox-al, küldem nekik mailt a kapcsolat és a hibabejelentőre is, de semmi reakció. Ha igazam van mit tehetek? Sajnos több helyre van regisztrálva ez a mailcímem.

Üdvözlettel:
DaMega blowup.gif
TheElf
Nem flame, hanem flood. De a CCs megoldásnál egy levél megy ki 8 címzettnek. Ezt a levelezési megoldást chainmailnek hívják. Elvben lehet 7 olyan ismerősöd aki ilyennek örül és a beleegyezésével megy neki a levél ez esetben ugye nem sértesz szabályokat. A levelet a mailbox rendszere küldte neked feltehetőleg, ehhez nem kell a mail címedet kiadni. Ha a változtatást nem fogadod el felmondható a szerződés... smile.gif De bárki készíthet ilyen levelet bármely cég nevében...
FVF
Akkor módosítás esetén fel kell hívni őket, s le kell tíltani, vagy mondani ezt a szolgáltatást...
DaMega
Thanxx!

Akkor csak a mailcím qka a megoldás?

(ja bosszúból a mailboxos címem nem üzemel azóta hogy írtam nekik egy szép levelet, hogy nem kértem ilyen spameket)

köszönettel:
DaMega
TheElf
btw. tudod hogyan te is tudnál mondjuk a mailbox adminok címéről küldeni egy reklámlevelet amit tovább kell küldeni majd nekik vissza? Sejted mennyire örülnének a visszaérkező levelek miatti gyporsan növekvő levélforgalomnak.
Arpad
Van egy új esetem az adott szolgáltatóval kapcsolatban.
Január elsejétől átálltak a Bázis Plusz díjcsomagra a Bázis helyett. Ez automatikusan történt. Nekem a Bázis mellett volt még egy Hívószámkijelzés szolgáltatás is, ami a Bázis Plusz mellé ingyenesen jár. Nekem a januári számlán szépen kiszámlázták a Bázis Plusz mellé a Hívószámkijelzést is.
A csavar az, hogy az ingyenességet a 1212 szerint meg kell rendelni. Szerintük ez így helyes és nem jár automatikusan a díjmentesség.
Idézet az internetről:
Ingyenes kényelmi szolgáltatások

Analóg vonallal és Bázis Plusz csomaggal rendelkező ügyfeleinknek díjmentesen kínáljuk 4 Kényelmi szolgáltatásunkat. A Hívószámkijelzés, a Hívásátirányítás feltétel nélkül és a Hívásátirányítás nem felel esetén, valamint a Hívásvárakoztatás szolgáltatások közül bármelyiket, vagy akár mind a négyet ingyenesen igénybe vehetik.

A Szabadnapra vonatkozó módosítást, a díjmentes Kényelmi szolgáltatásokat ügyfélkapcsolati pontjainkon jelezheti. A Bázis Plusz díjcsomagról szabadon áttérhet bármely más Matáv díjcsomagra.

Én a Hívószámkijelzés kényelmi szolgáltatást kb egy éve külön igényeltem. Szerintük újra kell igényelni. Szerintem a fenti idézet utolsó bekezdése minimum nem egyértelmű. Egy embernél ez nem nagy tétel, de soknál szerintem jelentős jogosulatlan haszon, hiszen csak az első számla kézhezvételénél derül ki, hogy valami gubanc van. Szerintem meg vannak jópáran akik utána sem néznek.
A 1212-vel történt beszélgetésem után 5 perccel visszahívtak, hogy méltányosságból elengedik a (200 Ft) előfizetési díjat a Hívószámkijelzésre.

Á
FVF
Amennyiben egy szolgáltatás eleve benne foglaltatik egy csomagban, akkor vélelmezhető, hogy ugyanazt a szolgáltatást az ember lemondja, illetve nem tart igényt rá. Ezért én szerintem a cég cselekedete vagy értelmetlen, vagy tisztességtelen (is).
atlantisz
Halihó emberek !

Szeretném felhívni a matáv újabb gazemberségére a figyelmet. A most meghirdetett nyílt internet egyáltalán nem ingyenes mint azt a reklámjaikban sőt az 1212-nek nevezett társulatuk tájékoztatójában van. Az igazság legalább a honlapjukon kiderül ahol látható hogy 9,6 és 3 fortint per percért internetezhetünk ingyen. Aki csak egy kicsit is jártas a modemes internetben az jól tudhatja,hogy az ingyenes freestart vagy freemail címeken a fenti percdíjak töredékéért lehet internetezni. Undorító és gusztustalan a matávnak ez a kapzsisága, hogy képes megtévesztő hirdetésekkel sőt tájékoztatással (1212) azt elhitetni hogy mindezt teljesen ingyen adja és a szerencsétlen páciens csak hó végén tudja meg hogy mennyibe került az "ingyenes" matávos netezés.
Kérdésem: HOL VAN ILYENKOR A FOGYASZTÓVÉDELEM ??????????????????
TheElf
Atlantisz: Tévedsz, az akciós időszakban a nyílt internet valóban ingyenes, eddig pedig a percdíjjal hirdették, és nem mondták azt, hogy ingyenes. Sajtóközlemény: http://www.sajtoszoba.matav.hu/process?action=notice&id=2602

Sőt, abban is tévedsz, hogy ez csak a nyílt internetre vonatkozna, ugyanis a teljes 51es hívásirány 2 hónapig 0 forintos percdíjjal működik azon előfizetők számára akik korábban nem interneteztek (elmúlt fél évben nem volt a vonalról netes hívás).

A nyílt ineternet és a freestart között van egy apró különbség amit elfelejtesz megemlíteni: A freestart egy reklámokkal támogatott, regisztrációköteles szolgálltatás: reklámot is bnézel érte, illetve előzetesen regisztrálnod is kell. A reklám sávszélességet foglal (és ezzel tovább vagy fenn, növeli a költségeidet) a regisztrációhoz pedig működő netes kapcsolat kell: ami a nyílt internet nélkül sokak számára nem elérhető...

FVF: Szerintem sem az értelmetlen, sem a tisztességtelen nem áll meg, elmondom miért: Egyszerűen az informatikai rendszer nem tudja, hogy a díjmentes kényelmi szolgálltatás és a fizetős műszakilag azonos. Amikor díjcsomagot váltasz akkor aki ezt rögzíti (vagy az illetékes rendszer) nem is tud róla milyen kényelmi szolgálltatásokat veszel igénybe, következésképpen nem is tudja törölni, csak azt tudja, az új díjcsomaghoz milyen szolgálltatásokat vehetsz igénybe 0 forintos áron...

Ennyit tud a software, és nem lenne éppen egyszerű feladat a teljes rendszert cserélni, aki viszont a díjmentesen igényelhető szolgálltatásokat igényli (ezért nem automatikusan járnak, csak díjmentesen igényelhetőek) annál ez működik.
atlantisz
Tévedtem most kivételesen a matávval kapcsolatban, csak első dühömben irtam miután megnéztem a honlapjukat.
Köszönöm a kedves fórumos társ kimeritő tájékoztatását.
Szóval hajrá ingyenes modemes net
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.