Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Csevegő
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Mozigépész
Egy érdekesség a Vidanet oldaláról:
"Hibabejelentést minden, díjhátralékkal nem rendelkező előfizető vagy megbízottja tehet."
Ez diszkriminatív szerintem, hisz technikai problémák ilyen esetben is lehetnek...
Kinek mi a véleménye?
L_Matyi
Elég fura, kérdés még, hogy meghatározták-e, hogy mi a díjhátralék. Már nem is tudom, hogy melyik szolgáltató volt, ahol a díjhátralék azt jelentette, hogy van olyan kiállított számla, amit nem fizettem ki. Azaz, ha minden jól megy, akkor is minden hónapban 10-15 napot díjhátralékban vagyok. smile.gif
Mozigépész
No de attól, hogy hátralékod van, esetleg korlátoznak, akkor is a viharos szélben leszakadhat a vezeték, ami hiba és orvosolniuk kellene, nem? biggrin.gif
L_Matyi
Gondolom, hogy ha ők nem szolgáltatnak, akkor ők szegik meg a szerződést, ha te nem fizetsz, akkor te. Fura dolog olyan kitételt tenni, hogy ha te megszeged, mi is megszegjük. Ráadásul, ha nem szolgáltatnak, akkor nem jár fizetség, de ha fel se veszik a jegyzőkönyvet, nem lehet tudni, hogy mennyi ideig nem szolgáltattak. Szóval azt okoskodnám, hogy nem jogos, hiszen nem felétlen fog arányban állni a kettő, és míg neked a késedelmes fizetés esetén kamatot kell fizetned, addig ők nem büntethetnek még azzal is, hogy nincs neted. Persze az ő oldalukról is érthető a dolog...
zsuzsácska
Szép napot kívánok!
Segítséget kérnék! Mi a teendőm, ha egy üzletben kérésre sem kapom meg a vásárlók könyvét?
Zsuzsa
Mozigépész
Bejelentést tehetsz az illetékes jegyzőnél, NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság). Ez igen súlyos ügy, akár a boltot is be zárathatják!
zsuzsácska
Köszönöm szépen a gyors választ!
Azt nem tudtam, hogy a jegyző is léphet itt helyben.
Mozigépész
Mivel a Vásárlók könyvét a jegyző hitelesíti, üzemeltetési engedélyt is ha jól tudom ők adják ki, ezért ők is illetékesek!
anonimo
Sziasztok!

Egy elég furcsa reklamációs problémáról hallottam, és érdekelne mi a véleményetek róla.

Internetes vásárlás során póthajat vásárolt egy vásárló. A Póthaj származása és eredete fel volt tüntetve . Emberi hajról van szó, melyet saját hajba rakatva használnak. A vásárló megkapta a terméket, és elvitte a fodrászhoz aki befestette, viszont a festés miatt roncsolódott a haj minősége( melyet a fodrász nem vállalt fel, és a termék minőségére fogta a festés után keletkezett hibát). A vásárló 3 nappal a postázás után jelezte ezt az eladónak, aki bár nem tartotta jogosnak a reklamációt, még is felajánlotta, hogy a termék visszapostázása esetén, visszafizeti a teljes vételárat. A vásárló ennek ellenére felrakatta a hajat, majd 3 hét elteltével ismét jelezte az eladónak, hogy a haj minőségileg nem megfelelő, és hogy visszaküldi a hajat, melynek vételárát visszakéri. Az eladó nem értette a kérést, hisz a terméket használta a vásárló, valamint első ajánlatával nem élt. A vásárló a terméket visszapostázta, de az utolsó kérés után 2 héttel. Tehát a terméket az eladó használtan kapta vissza, az első reklamáció után 7 héttel. Ez esetben a vásárló élhet-e bármilyen reklamációval? Valamint az eladó mit tehet ilyen reklamáció során?
Mozigépész
1. a póthaj nem tartós fogyasztási cikk.
2. szavatosság azért van rajta két év.
3. első 6 hónapba az eladó köteles bizonyítani, hogy a nem megfelelő használat volt a hibás, utána a vevő
4. mivel az eladó a leírás alapján a terméket visszavásárolta, viszont a vevő nem, így utólag a használt parókát szerintem higiéniai okokra hivatkozva megtagadhatja.
De ezt az én véleményem.
anonimo
Köszönöm a választ.Érdekes...
Crueltulips
Sziasztok!

Valaki legyen kedves mondja már meg nekem, hogy replika ékszer árusitása tilos, vagy lehetséges webáruházban ? és mi a korrekt megnevezés?

köszönöm;
Dóri
L_Matyi
Hamis Rolex és társai? Vagy mi a replika?

Mozigépész, az email-küldés neked se megy? Nem kapok értesítést egy ideje az új hozzászólásokról.
fogyaszt
Sziasztok!

Tényállas a következő:

interneten banki előreutalással vásároltam egy "szolgáltatást".
A szolgáltatást nem kaptam meg, csak igérgetést (miután emailben érdeklődtem a késlekedés miatt)
Az újonan beígért határidő leteltével sem kaptam meg a kért szolgáltatás.
A szolgáltatás ára mindösszesen 6500ft. így legfőbb gondom nem az összeg hiányából adódik, hanem a esettel!

Kérdésem a következő:
Milyen jogi lehetőségekkel élhetek?
Mi Teendőm ?
Csak ingyenes ötletek érdekelnek!

Üdv.

somebody
Üdv mindenkinek!
Nagyon hasznosnak tartom az oldalt.
Épp fényképezőgép vásárlás előtt állok, ezért szeretném kikérni a tanácsotokat.

A következő lenne a kérdésem.

Ha adásvételi szerződéssel veszem meg a készüléket, amiben vállalják rá az egy éves garanciát.
(Számlát nem kapok.)
Akkor az érvényes lesz-e, illetve mennyiben másabb, ha úgymond egy másik üzletben veszem meg, ahol ugyanúgy külföldről hozzák be, és ha probléma lesz ugyanúgy a Camera Kft- hez kerül a gép. (csak ott gondolom számlát kapok, nem adásvételit, bár ha jól tudom, az már magában egy "adásvételi":).

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Mozigépész
Pontosabban, mert nagyon kerülöd a dolgokat. Ha legálisan veszed, nem magán embertől úgy új termékre egy év kötelező garancia van, erről garancia jegyet kell kapnod, ellenkező esetben ha gond lenne, szerinted hogyan foglalkoznának az ügyel?
somebody
(Mozigépész @ 2011.02.02, 07:41) *

Pontosabban, mert nagyon kerülöd a dolgokat. Ha legálisan veszed, nem magán embertől úgy új termékre egy év kötelező garancia van, erről garancia jegyet kell kapnod, ellenkező esetben ha gond lenne, szerinted hogyan foglalkoznának az ügyel?

Bocsánat, ha nem voltam érthető.
Tehát van, aki árul mondjuk vaterán olcsóbban a bolti árnál új fényképezőgépet.
Ő ezt (gondolom) magánszemélyként adja el nekem, ezért nincs számla, viszont van adásvételi szerződés, amiben vállalja az egy év garanciát. (amúgy is van rá egy év világ garancia tudtommal.)

Másik opció megveszem a boltban drágábban és akkor számlát kapok. (de lényegében az is külföldől hozott termék, aminek a javításával ugyanúgy majd a Camera Kft foglalkozik (amiről olvastam negatív dolgokat is).

Remélem így érthetőbb.
Ezért kérdem,hogy mi végülis a különbség, mivel ha belegondolok a számla is egy "adásvételi" önmagában.

Köszönöm előre is a választ.
Mozigépész
Az, hogy mint írtam magánszemély nem kötelezhető, és a vatera tele van ilyen csalókkal. Világgarancia meg papírral érvényes, és mi nem nem vagyunk a világ.
Bolti annyiban más, ha valami gond van, van hol verned a palávert, magánszemélynél mit tudsz tenni???
L_Matyi
Mozigépész, az email-küldés neked se megy? Nem kapok értesítést egy ideje az új hozzászólásokról.
Mozigépész
Nem tudom, én nem használom. sad.gif
imi84
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet valaki fogyasztóvédelmi ellenőr? Előre is köszönöm a válaszokat.
Mozigépész
Gondolom el kell végezni egy oskolát, no és jelentkezni a NFH-nál!
Hozee
Sziasztok!

Segítségeteket kérném.
Van egy nagyértékű HTC mobilom, amire 2 év garancia van. A telefon érintő képernyője elromlott, amire én eljuttattam a garanciális szervizbe (még a 2 éven belül van), ahol is két napra rá közölték telefonon,hogy a készülék beázott és garanciában nem javítható! A javítási költség megközelítőleg 40-50e forint. A beázásról kérésemre emailben képet küldtek nekem, amin nem kivehetően bekarikáztak valamit. Ez a telefon még víz közelében sem volt soha, ki van zárva, hogy beázott!! A szerviz az átvételkor nem adott semmilyen papírt az átvételről!
Hogyan tudnám bebizonyítani az igazamat, amikor ők fényképpel bizonyítják a beázást? Mit tehetnék?

Köszönöm a segítséget.
L_Matyi
Garanciális időn belül nekik kell bizonyítaniuk, hogy beázott a készülék. Egy fénykép semmit se bizonyít.
Hozee
De akkor mi az amivel bizonyítani tudnák?!
Mozigépész
Hivatalos papír, amiben ez le van írva!
Viszont mindenki úgy bizonyít ahogy akar, tehát mehetsz a bíróságra, sajnos.
kékcinege
Sziasztok!
Ha egy koncertre azért megyek el, mert azt a zenekar korábbi fotójával hirdették, de már nem a képen szereplő általam egyébként ismert frontemberek a tagok, hanem újak, javarészt ismeretlenek lépnek fel a korábbi zenekarnév alatt, akkor jogosan érezhetem-e átvertnek magamat? Vagy kellett volna előbb az interneten vagy másutt tájékozódnom, hogy már új felállással működik a zenekar?
Mozigépész
(kékcinege @ 2011.04.13, 15:00) *

Sziasztok!
Ha egy koncertre azért megyek el, mert azt a zenekar korábbi fotójával hirdették, de már nem a képen szereplő általam egyébként ismert frontemberek a tagok, hanem újak, javarészt ismeretlenek lépnek fel a korábbi zenekarnév alatt, akkor jogosan érezhetem-e átvertnek magamat? Vagy kellett volna előbb az interneten vagy másutt tájékozódnom, hogy már új felállással működik a zenekar?

Nos, ez kicsit elgondolkodtató. Hisz általában az ember olyan zenekar koncertjére megy amit kedvel, ebből következik, hogy ismeri is az együttes és tud a változásokról.
Egyezkedhetsz, de szerintem nem sok sikerrel.
kékcinege
Kedves Mozigépész, köszönöm a válaszodat!
Barack
Sziasztok!

A következő problémámmal, kérdésemmel fordulnék hozzátok:
-akció parkettaként volt feltüntetve egy termék az üzletben ahol vásároltunk (megkérdeztem miért olcsóbb jóval mint a többi és az volt a reakció, hogy kis mennyiség maradt belőle), a vásárlásról számlát kaptunk majd hazavittük a vásárolt árut.
A munkálatok lassabban haladtak, ezért a vásárlást követőn kb. 3 hét múlva jutottunk a parketta lerakásához, amikor az első két csomag felbontását követően tapasztaltuk, hogy gyakorlatilag a 90%-a hibás, sérült (mély karcolásokkal és festékhibákkal) , teljesen használhatatlan.
Fogtam a terméket és bementem az üzletbe, ahol emlékeztek is ránk, a válaszuk az volt: elmondták (egyébként nem mondták el) a vásárláskor, hogy előfordulhatnak hibák,mert technológiai hibás termék és ezért akciós és hogy mehetek ki, majd mikor felháborodottan panaszkodtam hogy feljelentem őket, szóban megfenyegettek és mehetek ahová akarok.
A termékre csak annyi volt kiirva, hogy akció és nem atz hogy értékcsökkentett termék vagy hibás árú...
Mit tehetek, hogy visszakapjam pénzemet? Kihez fordulhatok és mire számíthatok?

Előre is nagyon szépen köszönöm,
Roland
logisztikus
Üdvözlök mindenkit!

Sokat bújtam a jogszabályokat, de egyelőre nem találtam választ a kérdésemre. Arra lennék kíváncsi, hogy ha valamely okból egy forgalmazót arra kérnék, mit fogyasztó, hogy adja meg nekem (legyen szíves smile.gif ) az általa forgalmazott termékek összetevőinek adatait, azt megteszi-e vajon?

- csak az az infó érdekel, amit amúgy is fel kell tüntetnie a csomagoláson.
- ez neki tuti megvan adatbzisban, hiszen ebből nyomtatja a címkéket.
- vajon van-e kötelező adatszolgáltatás az egyszerű halandó emberek felé?

Láttam egy látványpékség honlapján, hogy maguktól közzétették a termékeik összetefőinek listáját egy pdf-ben. Abban reménykedem, hogy ha ezt valaki magától megteszi, akkor esetleg mások is megteszik, ha szépen kérem...? smile.gif
mus
Tisztelt mindenki!

Tönkrement egy 22 hónapja vásárolt műszaki cikkem.
A kereskedők, forgalmazó, tehát _midenki_ azt állítja, hogy csak 1 év garancia volt rá.
Viszont a garanciapapíron két év áll. Csak van egy kis gond, ugye...

A probléma az, hogy az előbb említett papíron ez sajnos ékes olasz nyelven van, az egyetlen magyar kifejezés a kereskedő aláírása valamint a magyar formátumú 2009-es vételi dátum.

Az a nagy kérdés, hogy érvényesíthetem-e a két év garanciát itthon, vagy nem...?

Köszönöm minden Szakértőnek!

ui:
Nagyon fontos lenne, mert horribilis összeget kérnek a javításért
Mozigépész
Sajnos azt kell mondanom, hogy nem Magyar nyelvű nem ér itthon semmit, valószínűleg fehér import a termék, ezért nincs hozzá Magyar nyelvű garanciapapír. Így igazából csak a per marad, ami jelen esetben kétes végeredményű.
dzsami
(mus @ 2011.07.26, 21:03) *

Tisztelt mindenki!

Tönkrement egy 22 hónapja vásárolt műszaki cikkem.
A kereskedők, forgalmazó, tehát _midenki_ azt állítja, hogy csak 1 év garancia volt rá.
Viszont a garanciapapíron két év áll. Csak van egy kis gond, ugye...

A probléma az, hogy az előbb említett papíron ez sajnos ékes olasz nyelven van, az egyetlen magyar kifejezés a kereskedő aláírása valamint a magyar formátumú 2009-es vételi dátum.

Az a nagy kérdés, hogy érvényesíthetem-e a két év garanciát itthon, vagy nem...?

Köszönöm minden Szakértőnek!

ui:
Nagyon fontos lenne, mert horribilis összeget kérnek a javításért

Az EU-ban a "2 years warranty" felirat a dobozokon megegyezik a Magyarországon is ismert 2 év szavatosággal. Külföldön nincsen külön jótállás, az egységes szabályzat EU-n belül a szavatosság. Országunkban egy plusz lehetőség, ha van valamire jótállás, csak a köznyelvben ez garanciaként terjedt el, és ezért keveri mindenki a szezont a fazonnal.
F.E.
Következő problémához kérem tanácsotokat:
Pataky "könyvkiadó" (vagy Körösi Csoma Sándor Müvelődési Központ) július hónapban (vagyis előre) szedett be pénzt egy a napokban megjelent gyermekkönyv kiadására. A szerzők kisiskolások, a könyv kiadását a szülők finanszirozták. Ez még talán - szülőként - elfogadható, hiszen a fiam meséje is benne lett volna. Aztán a mese mégsem került bele, hogy végül is miért nem, nem tudni, hiszen választ nem kapok. És pénzt sem...
A cég rendezvényszervezője Nagy Krisztina nem válaszol az e-mailekre, vagy nem elérhető, és az ügyben nem is intézkedik.
Mit tehetek ez ügyben? Várom válaszotokat?

Üdv. F.E.
dry.gif dry.gif
Mozigépész
Bocs, de ebből nem értek semmit. Fizettek előre egy könyvért, könyv megjelent de mese nem? Ez le is volt írva valahol, vállalta írásban a kiadó, hogy biztos benne lesz a gyermeked meséje?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.