A "Multi level marketing" (közvetlen értékesítés asszem magyarul) tudtommal nem ütközik akadályokba nálunk, így működik az Amway, az Oriflame meg az Avon is. Egyedül Kínában volt betiltva egy ideig, de nemrég ott is újra szabadon lehet ilyen értékesítői hálózatokat létrehozni.

A táplálékkiegészítők engedélyeztetéséről volt már szó korábban, ha jól tudom, az importőr jóindulatára van bízva. Amin nincs OÉTI szám, azt mindenesetre talán jobb nem megvenni...
A többi terméktípusra is megvannak a pontos szabályok, hogyan és milyen minősítések után lehet forgalomba hozni őket, a forgalmazót kell megkérdezni, engedélyeztették-e mondjuk a napozó- vagy kozmetikai szereket Magyarországon vagy az EU-n belül.
Egyébként érdekes cég, aki a kozmetikai cikkektől a fogyókúrás szereken át a mosószerig, kutyavitaminig meg a motorápolásig bezárólag kínál saját gyártmányú termékeket...

Az áraik pedig nevetségesen magasak, 10.400 Ft alig 600 g protein shake-ért?

Normál esetben a kifejezetten étkezés helyettesítésére alkalmas minőségi cuccból is 2000 Ft körül van egy ekkora adag, és ez még irtó drága a "tiszta" fehérjeporhoz képest, abból 10.000-ért 2-3 kilót adnak

. Összetétel feltüntetését sem láttam, olyat tuti nem vennék, amiben nem tudom, mi van...
Személyes véleményem alapján indokolatlanul baromi drága, és bár azt mondja, hogy úgy általánosságban mentes a "káros anyagoktól", mégsem szerepel egyetlen termék összetétele sem a honlapon - nekem nem tetszik. Mindenesetre megmutatom vegyész végzettségű barátomnak is a honlapot, kíváncsi vagyok, tényleg annyira veszélyes anyagok ezek vagy sem.

A dezodorokban használt alumíniumsókról például mondta, hogy tényleg van, ahol betiltották ezeket (gyógyszerésszel is beszéltem erről egyébként, szerinte azért annyira nem vészes), de azért a dezodorban használt alkohol és a borotvahabban lévő só meg faggyú veszélyességéről értekezni erős túlzásnak tűnik laikusként is...

szerk: Upsz mit találtam,
itt a jobb felső sarokban "helyreigazító nyilatkozat" címen á la GVH:
"A Tiszta Termékek Kereskedelmi és Szolgáltató Kft kijelenti, hogy a honlapon szereplő - a Neways GmbH által gyártott - termékek nem rendelkeznek magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel.
Cégünk nem tudja igazolni, hogy az általa reklámozott termékek gyógyhatással rendelkeznek. Emiatt a következő termékek nem igazolt gyógyhatásának a honlapon való feltüntetése esett a Gazdasági Versenyhivatal kifogása alá [hosszú felsorolás]."
"Az eljárás alá vont által működtetett weboldalon egyik terméke mellett sincs feltüntetve az, hogy az rendelkezik-e Magyarországon vagy az Európai Közösség bármelyik országában forgalomba hozatali engedéllyel."
"A Neways termékek csomagolásán magyar nyelvű pótcímke, tájékoztatás nem található."
No comment...