Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Csevegő
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Ronin

Motion blur: semmi technika nincs ott igazán, semmi másról nincs szó mint arról, hogy a kép bemozdul. Igen, a viszonylag hosszú záridő miatt. Ha mozgás érzetét szeretnéd kelteni fotózásnál, akkor van amikor jöl jöhet ennek a tudatos alkalmazása.

Technika, ha 3D grafikáról beszélünk. Abban az esetben pedig gépígényes, főleg ha jó minőségű. Amúgy hidd el, hogy nem csak álló képnél, de mozgónál is sokat segíthet.

A tápkábel kapcsán: Elég esélytelennek látom, hogy valami legyen annyira jó, hogy a tápkábel észrevehető különbséget jelenthessen és ezzel együtt legyen olyan szar, hogy a tápkábel minősége még számítson.

De segítek egy kicsit: Szép meg jó a tápkábel ami a konnektor és a tápegység között van, de a vezeték ami a falban van milyen? Esetleg az ELMŰ hálózata? Ergo, nem tudsz olyan rendszert építeni, ahol ez a kábel jelentené a minőség korlátját. Ami a teljes elektromos hálózat felől érkező zavarok eltüntetéséhez elég, az bizony a nem a legjobb minőségű hálózati kábel alkalmazásának a következményeit is eltünteti, nem?

Vegyél egy Aktív áramszűrőt, vagy egy ilyet: Power plant és már ezzel nem is kell foglalkoznod. Magyar gyártó is van aki ezzel foglalkozik, szóval nem csak milliós nagyságrendben kapod meg. Viszont előbb próbálj ki tápkábelezni, mielőtt leugatod. Elég rendszerfüggő ám. Van ahol sokat számít, van ahol szinte semmit. Nálam pl. nem lehetett érezni nagyon a javulást, ezért nem is foglalkoztam vele, de volt olyan rendszer, ahol sokat dobott (nem azért mert annyival drágább lett volna).

Az "okosok megmondták" kapcsán... azt is mondták 10 éve, hogy az akkori mosóporok, stb. mindent kiszednek. Most meg azt halljuk, ha azokban, és az összes utánuk jövőben csalódtál vedd meg az újat. Csak van aki ezt már nem hiszi el.

Akkor úgy mondom, hogy sok mindent hallgattam már és tapasztaltam. Ezen felül az okosok is megmondták. wink.gif

Nagyon sok esetben a bizonyíthatóan kevésbé élethű hangvisszaadásra, stb. mondják azt, hogy "jobb" élethű, elég ha csak pár winamp plugint és rajongóit nézed meg. Ha azt látod, hallod, valamiben más, és azt hiszed, hogy jobb, hajlamos vagy azt mondani: Valóban ez a jó, nem a másik. De biztos vagy benne, hogy valóban jobb? Tudod-e hogy miben más? Mi az amire megoldást nyújt? Miért alkalmazzák? Mi kell ahhoz, hogy jobb legyen nálad is? Mi az amikor rosszabb lehet?

Ha ezt nem tudod, akkor komolyabb a gond. Ezért kell az alapokat is tudni.

Érdekes, nekem is mutattak pár ilyen plugint és hánytam tőlük. Ezt nem is érdemes ide keverni. Egy jó rendszernél egy ilyen plugin csak ront. Én már a hordozható lejátszóknál sem szeretem, azt a sok hangzásképet, bár az még semmi egy ilyen pluginhoz képest. Egyik barátom egyszer adott párat, hogy próbáljam ki, na azóta sem...

Mindennek megvan a magyarázata. Van biztosan pár olyan dolog, ami csak pszichés hatású, de a legtöbb dolog létezik. Az hogy pl. én nem ismerem a miértjét, az nem jelenti azt, hogy az a dolog nincs. Illetve nem kell ismernem a miértjét, ahhoz, hogy én is használhassam. De ahogy írtam különös képpen nem is érdekel sok minden. Nekem az bőven elég, hogy én hallom a javulást. Az meg, hogy te azzal jösz, hogy winamp, meg fax tudja, az már kül. képpen nem érdekel.
Csaba_20
A világtörténelemben mindig akkor kerültek előtérbe a misztikus dolgok, amikor valamire az ember nem tudta megadni a racionális magyarázatot. Egyes civilizálatlan népek a mai napig úgy hiszik, hogy bizonyos tárgyak és jelenségek mögött istenek lakoznak(villám). A tudatlanság nagy lendületet adott mindig is a dolgok misztikummal való megmagyarázásnak. A legrosszabb, amikor ezt a tudatlanságot egyesek áltudományos magyarázatokkal manipulálják. Mert az egyszerű emberek, akik nem rendelkeznek megfelelő szakmai háttérrel, elhiszik az ilyen urban legendek által írtakat. Az urban legendet tekintik racionális magyarázatnak. Az ember a legelsőnek megszerzett racionálisnak tűnő magyarázatokhoz ragaszkodik a legjobban. Ezért is különösen nehéz megmagyarázni és elfogadtatni az urban legendekből informálódott embereknek a tényleges valóságot. Mert nekik saját maguknak kell rádöbbenniük arra, hogy mennyire kevés is a szakmai háttere a megszerzett tudásnak és mennyivel több benne a misztikum, a megmagyarázatlan, elferdített rész és egyben akarniuk kell a szemléletváltást.

Ronin: Épp ezért nem is próbállak meg meggyőzni az általad elmondottak ellenkezőjéről. Mert te saját bevallásod szerint se vagy kíváncsi a dolgok tudományos magyarázataira és eseteleges cáfolataira. Ugyanakkor a fórumon tett első megjegyzésed, miszerint:

(Ronin @ 2007.06.04, 19:50) *
Ekkora blődségeket már rég olvastam. Pjotr kivételével a vitatkozó felek az olvasottak alapján 0 tapasztalati szintel rendelkeznek és talán van egy alap szintű számítástechnikai ismeretük, amiből próbálnak érvelni a vitához. Szép sorjában én is beleszólogatnék a legfőbb témákhoz.

ezek fényében, hogy is mondjam, elég komolytalan. Merthát éppen rólad derült ki, hogy alapszintű szakmai ismereteid vannak és nem azokról, akiket kritizáltál.
Ronin

Nem vagyok elektromérnök mint mondtam. Nem hiszek az isteni csodákban. Azért mondtam, hogy misztikum, mert még sok dologra a fizikusok sem tudják a magyarázatot. Ettől függetlenül van rá magyarázat. Miért baj az, ha én sem tudom? smile.gif Szerintem lehet olyan dolog, amit én sem tudok megmagyarázni, ettől még nem kell szégyenkeznem. Egyedül az a zavaró, amikor valaki hülyeséget írkál és az első hozzászólásom erre vonatkozott. Ezen már túl vagyunk. Amúgy olvasd el jobban amiket írtam. Nem az a lényeg, hogy nem tudom megmagyarázni. Nem az a lényeg, hogy más mit mond. Az a lényeg, hogy én tapasztaltam. Ezt kellene neked is, mielőtt arról kezdesz el velem vitetkozni, hogy az XLR mitől lenne jobb az RCA-nál. Vagy egyszerűen olvass utánna. Mint írtam annyira még nem izgatott a dolog, hogy utánna nézzek, de tudom, hogy úgy van. Nekem ennyi elég. De mivel neked az én szavam megkérdőjelezhető, ahogy a tiéd is nekem, ezért én azt javaslom, hogy ki kell próbálni, meg kell tapasztalni és akkor már nem lesz vita közöttünk.
Csaba_20
(Ronin @ 2007.06.14, 17:05) *

Nem vagyok elektromérnök mint mondtam. Nem hiszek az isteni csodákban. Azért mondtam, hogy misztikum, mert még sok dologra a fizikusok sem tudják a magyarázatot. Ettől függetlenül van rá magyarázat. Miért baj az, ha én sem tudom? smile.gif Szerintem lehet olyan dolog, amit én sem tudok megmagyarázni, ettől még nem kell szégyenkeznem. Egyedül az a zavaró, amikor valaki hülyeséget írkál és az első hozzászólásom erre vonatkozott. Ezen már túl vagyunk. Amúgy olvasd el jobban amiket írtam. Nem az a lényeg, hogy nem tudom megmagyarázni. Nem az a lényeg, hogy más mit mond. Az a lényeg, hogy én tapasztaltam. Ezt kellene neked is, mielőtt arról kezdesz el velem vitetkozni, hogy az XLR mitől lenne jobb az RCA-nál. Vagy egyszerűen olvass utánna. Mint írtam annyira még nem izgatott a dolog, hogy utánna nézzek, de tudom, hogy úgy van. Nekem ennyi elég. De mivel neked az én szavam megkérdőjelezhető, ahogy a tiéd is nekem, ezért én azt javaslom, hogy ki kell próbálni, meg kell tapasztalni és akkor már nem lesz vita közöttünk.

Te azt feltételezed egyfolytában, hogy rajtad kívül itt mások nem rendelkeznek tapasztalattal egy adott témában, hanem csak az elméletet ismerik. Ebben hatalmasat tévedsz. Én viszont azt mondom, hogy te egy csomó dologban csak a gyakorlati oldalt ismered, viszont az elméleti hátteret nem. Ezt te is alátámasztottad a korábbi hozzászólásaidban, melyben azt is hozzátetted, hogy téged az elméleti alapok nem is érdekelnek.
Folyamatosan arra buzdítod a veled vitatkozókat, hogy próbálják ki és akkor majd ettől neked adnak majd igazat. Biztosíthatlak affelől, hogy az általam elméletben tanultakat eddig mindig igazolták a gyakorlatai tapasztalataim. Ellentétben az urban legendek állításaival.
Számtalan urban legend létezik, amikről megfelelő szakmai háttérrel könnyűszerrel belátható, hogy nem igazak. Ilyen például az is, hogy a hálózati tápkábel cserélgetése hallható minőségváltozást eredményez a végső hangban. Az ilyenekről egy vakteszt során ki szokott derülni, hogy gyakorlatilag senki se hallja meg ténylegesen a különbséget, egyszerűen találgat. Ellenben a két személyes "na hallgasd meg, hogy mennyivel másabb a hangzása" teszteknél valahogy mindig az derül ki, hogy "jé tényleg". Ezt mérésekkel se szokták tudni alátámasztani a létezését állító emberek. Mivel nem egy ilyen urban legend hívővel találkoztam már, tudom, hogy én nem tudlak a ismereteid ellenkezőjéről meggyőzni. Ennek okait én a bizonyítás lehetetlenségében látom, amit egyrészt maga az alkalmazott bizonyítási módszer gátol, másrészt pedig azok hozzáállása és feltételrendszere, akik hisznek a dolog létezésében.
Itt nem az XLR-ről és az RCA-ról van szó, melyről szerinted nekem kéne olvasni, holott véleményem szerint egyértelműen látható a korábbi hozzászólásokból, hogy kinek nincs elég ismerete róluk. Ugye bár például nem én nem tudom mi a különbség a szimmetrikus és az aszimmetrikus jelátvitel között. Egyszerűen arról van szó, hogy hatalmas arccal robbantál be ide a fórumra, majd bebizonyosodott, hogy nincs igazán mire felvágnod. Főleg nem mások szakértelmét kritizálni gyakorlati tapasztalatok alapján.
Ronin

Te azt feltételezed egyfolytában, hogy rajtad kívül itt mások nem rendelkeznek tapasztalattal egy adott témában, hanem csak az elméletet ismerik. Ebben hatalmasat tévedsz. Én viszont azt mondom, hogy te egy csomó dologban csak a gyakorlati oldalt ismered, viszont az elméleti hátteret nem. Ezt te is alátámasztottad a korábbi hozzászólásaidban, melyben azt is hozzátetted, hogy téged az elméleti alapok nem is érdekelnek.
Folyamatosan arra buzdítod a veled vitatkozókat, hogy próbálják ki és akkor majd ettől neked adnak majd igazat. Biztosíthatlak affelől, hogy az általam elméletben tanultakat eddig mindig igazolták a gyakorlatai tapasztalataim. Ellentétben az urban legendek állításaival.

Szerinted urban legend az, hogy XLR és RCA között van minőségbeli kül.? Akkor szerintem nem kéne tovább vitatkoznunk, mert sok értelme nincs. wink.gif
Sok mindent tudok, de sok mindent nem. Te pl. mindent tudsz? Jó neked!
Amúgy ha annyira érdekel, akkor valami illesztésbeli előnye van az XLRnek, de ezt te már biztos tudtad. És amúgy is miért is volt lényeges kitérni a működésükre? Én csak megjegyeztem ezt előnyként, hogy jobb. Miért akarnál arról is vitát nyitni, hogy hogyan is működik? Érdemes ezzel is bővíteni a vitát? Mit tudnál bizonyítani vele? Szerintem nem sokat, szóval hanyagolható a téma.

Számtalan urban legend létezik, amikről megfelelő szakmai háttérrel könnyűszerrel belátható, hogy nem igazak. Ilyen például az is, hogy a hálózati tápkábel cserélgetése hallható minőségváltozást eredményez a végső hangban. Az ilyenekről egy vakteszt során ki szokott derülni, hogy gyakorlatilag senki se hallja meg ténylegesen a különbséget, egyszerűen találgat. Ellenben a két személyes "na hallgasd meg, hogy mennyivel másabb a hangzása" teszteknél valahogy mindig az derül ki, hogy "jé tényleg". Ezt mérésekkel se szokták tudni alátámasztani a létezését állító emberek. Mivel nem egy ilyen urban legend hívővel találkoztam már, tudom, hogy én nem tudlak a ismereteid ellenkezőjéről meggyőzni. Ennek okait én a bizonyítás lehetetlenségében látom, amit egyrészt maga az alkalmazott bizonyítási módszer gátol, másrészt pedig azok hozzáállása és feltételrendszere, akik hisznek a dolog létezésében.

Te nem hallod a különbséget. Ennyi, nem kell tovább feszegetni, ettől még nem kell urban legends-nek lennie. Szerinted akkor a hifis társadalom felét legalább átbaszták? Az összes kábelgyártó cég csak manipulálja a népet, közben meg ők is tudják, hogy semmi hallható változás nincs a kábelük használatától.

Itt nem az XLR-ről és az RCA-ról van szó, melyről szerinted nekem kéne olvasni, holott véleményem szerint egyértelműen látható a korábbi hozzászólásokból, hogy kinek nincs elég ismerete róluk. Ugye bár például nem én nem tudom mi a különbség a szimmetrikus és az aszimmetrikus jelátvitel között. Egyszerűen arról van szó, hogy hatalmas arccal robbantál be ide a fórumra, majd bebizonyosodott, hogy nincs igazán mire felvágnod. Főleg nem mások szakértelmét kritizálni gyakorlati tapasztalatok alapján.

Ne érts félre, de nekem nem nagy a pofám, csak egyszerűen zavar, ha ferdítenek és marhaságokat állítanak. A gyakorlati tapasztalat is számít, nem csak az elméleti. Miből gondolod, hogy nincs elméleti tudásom? Ezt én soha nem állítottam. Azt sem hogy mindent tudok. Ha te ezt teszed, akkor neked van nagy arcod. Egyszerűen itt az a baj, hogy nem tudod, hogy mi a különbség az között, hogy elméletileg meg lehet valósítani valamit, vagy esetleg ténylegesen meg lehet valósítani azt a dolgot. Erre viszont nem szeretnék visszatérni, erről szólt az előző pár oldal.

Captain Crash
(Ronin @ 2007.06.14, 22:12) *

Ne érts félre, de nekem nem nagy a pofám, csak egyszerűen zavar, ha ferdítenek és marhaságokat állítanak.
Önmagadat zavarod akkor, mert folyamatosan szakmai hiányosságokal teli hozzászólások születnek a részedről.
A gyakorlati tapasztalat is számít, nem csak az elméleti. Miből gondolod, hogy nincs elméleti tudásom? Ezt én soha nem állítottam.
Nem kellett állítani, mert egyértelműen kitűnik a hozzászólásaidból, hogy szakmai hiányosságaid vannak.
Azt sem hogy mindent tudok.
Ezt végképp nem kellett állítani, senki sem tud mindent. Ellenben nem mindenről beszélünk, hanem szakmai kérdésekről, amihez láthatóan nem értesz. Annyira biztosan nem, amekkora arccal leugattad a többieket. Vagy az arcodból kellene visszavenni, vagy a tudásodat bővíteni!
Ha te ezt teszed, akkor neked van nagy arcod.
Minthogy ilyet nem állított senki, ezért az efféle találgatásokat felejtsd el!
Egyszerűen itt az a baj, hogy nem tudod, hogy mi a különbség az között, hogy elméletileg meg lehet valósítani valamit, vagy esetleg ténylegesen meg lehet valósítani azt a dolgot. Erre viszont nem szeretnék visszatérni, erről szólt az előző pár oldal.
Az előző hozzászólásokban is muszáj volt arra, hogy a szakmai tévedéseid, tudatlanságodat kijavítsuk. Gyakorlati tapasztalatunk mögött nekünk van elméleti tudás is, ezt a szakmát máshogy nem lehet művelni. Illetve vannak olyan dilettánsok, akik magukat szakembernek képzelik, mert képesek forrasztani, megkülönböztetni a csatlakozókat, kondenzátort, ellenállásokat...stb. Ezekre bármelyik betanított munkás képes, mégsem lesznek szakemberek ettől.
Csaba_20

Szerinted urban legend az, hogy XLR és RCA között van minőségbeli kül.? Akkor szerintem nem kéne tovább vitatkoznunk, mert sok értelme nincs. wink.gif

Nem tudom hogyan hoztad ki a beidézett bekezdésből azt az állítást, hogy "az XLR és az RCA közötti minőségbeli különbség urban legend". De annak is örülnék, ha beidéznéd azt a részt, ahol szerinted ilyet állítottam. Mert szerintem elég világosan leírtam, hogy mit tartok urban legendnek és ebben az XLR és RCA nem volt benne.

Sok mindent tudok, de sok mindent nem. Te pl. mindent tudsz? Jó neked!

Hányszor hallottam már ezt a sértődött kérdést, amire mindig a kérdező adja meg a választ. rolleyes.gif Csak tudnám miért sérti az önérzeted, hogy kiderült, hogy néhány témában szakmailag többet tudunk nálad... cool.gif Egyébként pedig itt nem mi voltunk azok, akik úgy képzelték, hogy mindent tudnak és ezért leugathatják mások szakértelmét.

Amúgy ha annyira érdekel, akkor valami illesztésbeli előnye van az XLRnek, de ezt te már biztos tudtad.

Nincs illesztésbeli előnye az XLR-nek az RCA-hoz képest. Nyugodtan használd a google-t, egész jó írások vannak a témáról a neten!

És amúgy is miért is volt lényeges kitérni a működésükre? Én csak megjegyeztem ezt előnyként, hogy jobb. Miért akarnál arról is vitát nyitni, hogy hogyan is működik? Érdemes ezzel is bővíteni a vitát? Mit tudnál bizonyítani vele? Szerintem nem sokat, szóval hanyagolható a téma.

Kíváncsi voltam, hogy értesz-e ahhoz, amit csinálsz és amiről itt ki akarsz oktatni másokat, vagy se. Számomra utóbbi derült ki.

Te nem hallod a különbséget. Ennyi, nem kell tovább feszegetni, ettől még nem kell urban legends-nek lennie. Szerinted akkor a hifis társadalom felét legalább átbaszták? Az összes kábelgyártó cég csak manipulálja a népet, közben meg ők is tudják, hogy semmi hallható változás nincs a kábelük használatától.

Olvass utána, hogy milyen is egy vakteszt, mert akkor talán nem az én hallásomat fogod kritizálni. Egyébként pedig pontosan az ilyen beszólások miatt nem szokták egyesek bevallani, ha tényleg nem hallanak semmit, mert félnek, hogy a magad fajták kiközösítik és semmibe veszik utána. Engem viszont az se érdekel, ha tényleg nem hallom meg, mert esetleg nincs hozzá hallásom. Nem akarok olyan dilettáns, egymást majmoló Hi-Fi-s társadalomba tartozni, akik csak azért mondják, hogy hallanak dolgokat, mert különben a társaik lenézik őket.
A kábelgyártó cégek nagyon sok célra gyártanak kábelt, de ezek a célok nem egyeznek meg az urban legendekben található áltudományosan megfogalmazott céloknak.

Ne érts félre, de nekem nem nagy a pofám, csak egyszerűen zavar, ha ferdítenek és marhaságokat állítanak.

Engem is zavar, ezért ne folytasd!

A gyakorlati tapasztalat is számít, nem csak az elméleti. Miből gondolod, hogy nincs elméleti tudásom? Ezt én soha nem állítottam.

Ha állítottad volna, se hittük volna el.

Egyszerűen itt az a baj, hogy nem tudod, hogy mi a különbség az között, hogy elméletileg meg lehet valósítani valamit, vagy esetleg ténylegesen meg lehet valósítani azt a dolgot. Erre viszont nem szeretnék visszatérni, erről szólt az előző pár oldal.

Még ezt is rosszul látod. Az általunk leírt dolgokat a gyakorlatban is meg lehet valósítani, de a tömeggyártásban még nem valósították meg. Nem baj, nem kell elhinni, hogy működik, maximum nem te fogod megvalósítani.
TheElf
Ronin: Kezdjük az elején.

Te a kis hazánkban elterjedt eszközök szintjén vagy tájékozott, nyilván nem költesz tízmilliókat erre a hobbira, de többet költesz az átlagosnál, egy adott közösség véleménye alapján tájékozódsz, ez szép is jó is. De vannak illúzióid. Amit elméletileg sem lehet megépíteni, azt gyakorlatilag sem, hacsak nem borul a fizikával kapcsolatban több alapvető ismeretünk. Ha ilyen felfedezést teszel az jó eséllyel Nobel díjat ér, nyugodtan lehet bizonyítani. Nem szoktak az alapok olyan gyakran megdőlni. Sok sikert, ha halljuk a felfedezést, akkor elfogadjuk.

Addig azonban feltételezhető, hogy amit elméletileg nem lehe elkészíteni azt gyakorlatilag sem lehet. Ez fordíva nem igaz. Mert akad olyan műszer, amivel bizonyos részecskéket lehetne keresni, de kb. naprendszer méretű alufólia gömb kéne hozzá. Ilyenkor az elméleti lehetőség szart sem ér. Nagyon sokszor fordul elő, hogy az elmélet és a gyakorlat nincs fedésben egymással, de akkor mindig az a gond, hogy amit az elmélet megenged, azt a gyakorlat nem engedi meg.

Vannak alapvető tévedések: Pl. sokan hitték azt, ha a CD digitális, akkor minden lejátszó hangja kb. egyforma. Csakhogy mindketten tudjuk, a hangszórkimeneten már analóg jel van... Ergo: Nem az egész digitális.

Igen ám, de az ember aki megette, hogy a digitális mind egyforma, az amikor szembesül a ténnyel, kitalálja: Bár ez megmagyarázhatatlan, ellentmond a tudásának, mégis hallott különbséget. Ergo, akad egy megmagyarázhatatlan, a minőséget befolyásoló jelenség.

Azt felejtette el, hogy a két lejátszó esetében más a DAC, és számos más eszköz is más, és ahol már analóg a jel, ott ez probláma. Meg elmaradt a hibaellenőrzés, és a hibás olvasás eredménye hibás hang lett.. Meg... meg... ergo, elméletileg sem lett volna ugyanaz a hang, és nem megmagyarázhatatlan jelenségről van szó.

De a különbségről sokan beszéltek, sokan hallják, így elterjedt egy baromság, amit Pjotr is előadott. Nos így indulnak el azok az Urban Legend-ek amikről szó van.

Tény: Egy komolyabb teljesítményű eszköz több áramot vesz fel, más a tápkábel. Az is tény, hogy a nem megfelelően méretezett kábelek (tápkábel, falban a kábelek, stb) problémákat okozhatnak (nem is kicsit).

Emberünk lát két rendszert, az egyiket egy minden részletre odafigyelő, mindent tultervező ember készíti, a másik egy összedobott rendszer. Sokminden hasonló, de a beállítások, az összeszerelés alapossága, stb. nem. Sőt, a szoba akusztikája, stb. sem hasonlítható össze.

Emberünk hallja a különbséget, összehasonlítja a rendszert: "kábelek, még a tápkábel is más, meg a finomhangolás" elmegy a boltba, teljes kábelezést cseréli, a szobában pár dolgot átrendezget, mindent átállít. Jobb lesz. Haverja hallja, érdeklődik, hallja az átkábelezést, az új tápkábelt, beszélget arról, miben más amit a stúdióban, koncerten lát... Elindul egy legenda.

Aki ennyit költ tápkábelre az másra is költ, nyilván nem ugyanúgy fog szólni a hangrendszere mint a többi, és sokan hallani vélik a különbséget, elterjed milyen a tápkábel, megjelenik az igény bizonyos jellegű kábelekre...

Pedig semmi sem múlik a kábelen, de elindul egy legenda, és a piaci igény megteremtődik, a piaci igényre reagállnak a gyártók és a marketingesek, a megjelenő kábel sokak szemében igazolja a legendát.

A mérés, a vakteszt, az ha azonos rendszeren csak a tápkábelt cseréled, stb. nem.

A gyakorlati tapasztalat amit szerzel, nem azt mutatja meg, hogyan lehet hatékonyan, élethű hangzást nyújtó rendszert építeni.

Hanem azt, hogyan lehet egyféleképpen, sok hibás döntéssel, egy adott közösség ízlésének megfelelő rendszert építeni, ha vállalod a fölösleges kiadásokat, és bizonyos jellegű termékeket vásárolsz. Ennek a tudásnak azonban akad két fontos előnye is.

1. a közösséghez tartozás. A közös gondolatok ismerete, és ahogy létezik szaknyelv is, létezik az adott közösségre jellemző szleng is, ezt is megismered. Ha velük foglalkozol, őket szolgálod ki kereskedőként, akkor ez hasznos lehet. Ezek mellett sokan elfogadják a te rendszeredet, kapsz egy kis társaságot, stb. Egy hobbihoz, és a hifi is hobbi sok ember számára a társaság a közösség is hozzátartozik.

2. A saját rendszer, az elképzelések szerint alakuló hangzás, stb. élmény és szórakozás. Maga is program.

Nem drágább mint a komolyabb bélyeggyűjtés, a vasútmodellezés, a mozijárás, az autótuning, stb. és igen egy gamer is elkölt hasonló összegeket a hobbijára.

És igen, nem ez az egyetlen hobbi ami furcsa "tudást" ad. Érdemes a szimulátor rajongókat is megnézni smile.gif

De ettől még hiányzik az igazi tudás a szavaid mögül smile.gif
bor is
Nem szokásom, de egyet kell értenem... (nem megszokni, kivételes...smile.gif)

Aki tudja mit beszél, az nem ilyeneket mond.
Vagy aki épített már erősítőt. Csöveset is, sokfélét, meg tranyósat is, sokfélét... És hangfalat is, sokfélét...

Részemről ennyi, de jó olvasni, mikor hozzánemértők okítják egymást..smile.gif
Köszönöm, jól szórakozom:)
Captain Crash
(bor is @ 2007.06.16, 18:17) *

Nem szokásom, de egyet kell értenem... (nem megszokni, kivételes...smile.gif)

Aki tudja mit beszél, az nem ilyeneket mond.
Vagy aki épített már erősítőt. Csöveset is, sokfélét, meg tranyósat is, sokfélét... És hangfalat is, sokfélét...

Részemről ennyi, de jó olvasni, mikor hozzánemértők okítják egymást..smile.gif
Köszönöm, jól szórakozom:)

Kérlek nevezd meg ki szerinted a hozzánemértő! smile.gif Köszi!
TheElf
Captain Crash: Valóban nem egyértelmű a hozzászólása, látom már legalább 3an törjük / törtük a fejünket mi mire és kire vonatkozik benne smile.gif Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de feltételezem, ha nem írja kivel ért egyet, akkor általában az előző hozzászólásra igaz smile.gif Egy jelenségre ahol a sok hozzá nem értő hifi rajongó oktatja egymást a mítoszokkal és városi legendák tartalmával kapcsolatban amit el is kell hinni a közösségben.

Ha ezzel ért egyet, akkor a hozzá nem értő egymást oktató csapat könnyen lehet a példában is említett hifis közösség is akár (hiszen erre a példára reagáll, ez a szövegkörnyezet), így pedig a hozzászólása kerek egész.

HA az itteni vitát tekintjük témának, akkor kevésbé tűnik kereknek smile.gif Persze lehet, hogy tévedek smile.gif

Persze először én is kiterjesztettem a válasz környezetét az itteni vitára, az adott vitában úgy tűnt természetesnek. De ugye van jobb értelmezés. Így az is érthető miért pont az után a hozzászólá után lett meg a kivételes egyetértés, és nem valamely a hosszabb vitában érdemi hozzászólás után.

Ha igazam van, akkor ugye érdekes a tanulság arról, hogy hányféleképpen lehet egy vita során egyes hozzászólásokat értelmezni smile.gif
bor is
Sapienti sat... smile.gif
Captain Crash
TheElf: Pontosan a találgatások miatt célszerű úgy fogalmazni, hogy azt mindenki egy féle képpen értse. A történelemből ismerjük, hogy volt aki nem véletlen fogalmazott kétértelműen, és tudjuk, hogy azok nem egyenes emberek voltak.

Lehet te sejted, én sejtem, de a tudás nem egyenlő a sejtéssel! Az pedig édes kevés, hogy a bölcseknek mi elég és az efféle közhelyeknek sem látom értelmét. De kétségtelen, hogy könnyebb, mint egyenesen beszélni és megnevezni embereket, hogy reagálhassanak az őket ért vádakra. (Feltéve, hogy tudnak és akarnak.)
bor is
A vádaskodás vádját visszautasítom.
Véleményem(!) van. smile.gif

De az a gyanúm, minden más - részletekbe menő, vagy szóról-szóra, mondatról-mondatra történő "megmondás" - okoskodásnak, nagyképűségnek hangzana, azoknak pedig még a látszatát is szeretném elkerülni.

Nem azért, mert nem szeretek vitázni (beszélgetni - elmagyarázni - elmesélni - megmutatni - bebizonyítani), hanem azért, mert én is azt vallom, hogy a hangtechnika olyan, mint a szeretkezés.

És ezt ugye már nem kell magyaráznom... smile.gif

Captain Crash
bor is: Megkérdezem utoljára, egyenesen, hogy kik a hozzánemértők szerinted? Egyenes választ várok és nem mellébeszélést. smile.gif Köszi!
bor is
Látom, ezt nem úszom meg könnyedén... smile.gif

Hozzánemértőnek gondolok mindenkit, aki úgy vitázik hangtechnikáról, hangzáshűségről, mintha az élete múlna rajta, ahelyett, hogy belátná, hogy nincs két egyforma fül és intellektus.

Lehet, hogy igazad van, és hiba volt hozzánemértésről beszélni.
Sajnálom is, ha megbántottam ezzel a beszélgetésben résztvevők közül az(oka)t, aki(k) nem csak elméleti tudással bír(nak).
Elég lett volna csak gondolni.

Részemről ennyit a szexről. smile.gif

Üdv. smile.gif
Captain Crash
(bor is @ 2007.06.19, 11:26) *
Hozzánemértőnek gondolok mindenkit, aki úgy vitázik hangtechnikáról, hangzáshűségről, mintha az élete múlna rajta, ahelyett, hogy belátná, hogy nincs két egyforma fül és intellektus.
Ez alapján én ebben a vitában nem láttam olyat, aki hozzánemértő lenne.

A kérdésem konkrét személyre vonatkozott, tehát, ha valakiket hozzánemértőnek tartasz, akkor azt nevezd meg! Vagy nem tudod?
TheElf
bor is: Az, hogy melyik hangzás a jó, az valóban egyéni értékelés kérdése.

Az, hogy melyik hangzás az élethű (mi az ami legközelebb áll ahhoz a hanghoz amit visszad) objektív.

Az, hogy melyik rendszert szeretnéd kiépíteni, milyen kompromisszumot kötsz, az alapvetően szubjektív szempontok alapján dől el.

Az, hogy melyiket lehet kiépíteni, ha már olyan árkategóriában tartunk, ahol a tápkábelre is mehet ey kisebb összeg, és lehet olyat hívni aki egyedi eszközt tervez és épít (ha nem magad akarod csinálni) ismét objektív lehetőségeken múlik.

Ha számítógépet raksz össze, akkor is kompromisszumokat kötsz. Mire szánsz egy kicsit többet? Jó VGAra? Jó hangra? Minden legyen egyben, vagy a "hangkártya" legyen külső? Mennyit ér meg neked, hogy egy adott márkában megbízol? Ha két VGA kb. egyforma teljesítményű, csak az egyik FPSben szokott kicsit vezetni, a másik Oblivionban a jobb, akkor melyik játék a fontosabb? Milyen ház tetszik? Ez szubjektív kérdés. Az, hogy egy adott feladatra melyik gép az alkalmasabb az többnyire objektív.

A hozzáértés egyik alapja az, hogy el tudod különíteni, mikor van egy szubjektív véleményre és mikor van objektív tényekre szükség.

Amúgy bizonyos intelloigenciával, bölcsességgel azt is fel lehet mérni, hogy nem elsősorban a hangtechnikáról van szó, hanem egy a fórum életében sokkal fontosabb dologról: A vitakultúráról.

Ehhez a szubjektív és az objektív szempontok, a vélemények és a tények elkülönítése is hozzá tartozik. Az is, hogyan mi is a magyarázat az Urban Legendre, egyik másik eszközre, stb.

De az is, méghozzá kiemelten, hogy nem kezdjük a vitát összevissza tologatni szándékosan többértelmű megfogalmazással, annak utólagos átértelmezésével.

Nem tudom, az elején a kérdés egyszerű: Ha PC alapon akarsz megvalósítani a lehető legtöbb funkciót az a célszerűbb...
Vagy ha ezeket célhardware beszerzésével oldod meg.

Ergo: Nem fér bele a kérdésbe, hogy mit lehet egy adott eszközre rákötni. Az viszont belefér, hogy bizony a PCn is megvan a HD hangzás. Ergo a PC erre viszonylag emberi áron képes.

A cél a következő:

Havonta legalább egy érdekes játék, digitális fotók szerkesztése, nyomtatása, némi házimozi, a HD formátumok elterjedése esetén (ha sok helyen le tudod játszani) erre képessé vállás, filmek rögzítése, DVDre írása, TV nézés (HDTV is, digitális műsorok is), otthoni eszközök vezérlése, zene továbbításának lehetősége más eszközökre, netezés (megfelelő minőségben) otthoni irodai alkalmazások futtatása, stb.

Hatékony megoldás-e a PC? És a PS3?

A PC esetén Pjotr a HDhangzást hiányolta ami viszont bőven megoldható. Felmerül a HD formátumok lejátszása. Mire ezek elterjednek, értelme lesz ebbe befektetni, addigra a PCs eszközök ára is csökkenni fog. Ráadásul ekkor írót tudsz venni.

Ha a PCden fut a Windows Vista (Aeroval): mi éri meg jobban, Blue Ray író, vagy PS3? Ha a PCs hangrendszer olcsóbb kicsit mint a házimozis (egyszerűen azért mert a dekóderre nincs szükség, a PC dekódol mindent) akkor az árkülönbségből kijön a jó VGA, olcsóbb a játék PCre, és a PS3 bukása miatt úgy néz ki, PCre több és többféle játék lesz.

Nyilván ha neked PS3 kell, és nem az alkalmasabb, hatékonyabb akkor lehet PS3at venni smile.gif De ettől még nem lesz sem a PS3 sem az XBOX 360 jövője túl fényes. Az eladási adatokat érdemes megnézni.

Kis piacra kell fejleszteni, a HD felbontás lehetősége, de a normál TV támogatásának igénye, a sok bővítési lehetőség, stb. pedig a konzolos fejlesztések eddigi olcsóságának véget vetnek, a fejlesztő eszközök drágák...

Ugye a WII sok szempontból kivétel, de ott ugye már nincs nagyfelbontású video lejátszás, emellé jó eséllyel gamer PCt is összeraksz smile.gif

Ha a vitában az érdemi kérdések megválaszolása helyett lebegő és céltalan évekkel csúsztatja el valaki a vitát, akkor azzal való fórumos kommunikáció nem működik, ha pedig szeretnénk, hogya fórum működjön, akkor célszerű lenne elérni, hogy a többséggel lehessen kommunikálni. Ha úgy állunk a kérdéshez mint Pjotr akkor a fórum értelmetlenné vállik, feladjuk a célját, mindazt amit itt nem kevés munkával a közösség felépített. Ez érzésem szerint súlyosabb kérdés mint az, hogy valakinek milyen hangzás tetszik.
bor is
Alaposabban visszaolvastam, és már látom, hogy kár volt beleszólnom... smile.gif
Osztjátok itt nélkülem is egymást, szakmástúl, vitakultúrástúl...smile.gif
És bár fellelhető, valóban, a vita, a kioktató hangnem és az ellentmondás nem tűrése is ugyanilyen általános, Uraim, úgyhogy ezért engem ne nagyon szúrjatok már le.. smile.gif (közmondásilag: "más szemében a szálkát..."- kezdetű, de ezt sem vitajelleggel mondtam, csak nem hagyom magam... smile.gif )
És már értem, hogy Captain miért szteppelt itt nekem ilyen barbisan...

És amiért az beleszóltam, no meg az objektív hangzásra egy példa:

Sok-sok évvel ezelőtt egy barátomat, aki szintén szakember, hangtechnikában nagyon ott van, tud mindent, és amit ő megmond, az úgy is van, és a többi Földlakó mind egy eszement barom és tudatlan fafülű, ha más a véleménye..., szóval elcipeltem magammal egy unplugged, úgynevezett csöndes-ülős Kispál "koncertre", ami olyannyira "unplugged" volt, hogy még az ének sem volt hangosítva. Igazából nem koncert volt, csak egy, szinte már családias jellegű előadás, örömzene. Letelepedtünk a tagokkal szemben, pontosabban köréjük ült az a 35-40 vendég, és elkezdtek játszani. 2 dobozgitár, egy basszusgitár, szintén akusztikus, és egy pár darab konga.
A második szám közben megbök a barátom, hogy: " -te, figyelj! hogy ez milyen sz.rul szól...."

Szóval ennyit az objektív hangzásról, meg cuccokról, meg úgy általában a hi-end rendszerekről.
Ezen túl tényleg minden csak szócséplés. És ha valaki azt bizonygatja, hogy igenis van szerepe a drága motyónak, meg a nemtoménmilyen hangrendszereknek abban, hogy kinek mi szól jól, hát azt nevezem én hozzá nem értőnek, Tisztelt Urak.

Máshoz nem akartam hozzászólni. Pc-s hangról, meg kábelekről nem akarok vitatkozni, elvagytok ezekkel úgyis...smile.gif
Vitakultúrailag.
Captain Crash
bor is: Vagy nem tudsz megnevezni senkit, vagy nem akarsz, de akkor inkább tekintsük úgy, mintha nem is mondtad volna senkiről, hogy hozzánemértő. Világba kiálltani a farkast, aztán fel nem vállalni azt, szerintem annyira felesleges, mint a kijelentés maga. smile.gif
bor is
Tekintsük.
gabcsi
Jó titeket olvasgatni!
Superek vagytok
Pusza
clap2.gif
rider
hallott már valaki erről az 'amway'-ről, vagy másnéven, miután nevet változtattak quixtar-ról? valami secret society pénz lecsapolás. beregisztrálsz, fizetsz, és várhatod a profitodat, amit nem kapsz. ez nem tiltott "játék", biznisz?
Ariadne
(rider @ 2007.07.27, 14:03) *

hallott már valaki erről az 'amway'-ről, vagy másnéven, miután nevet változtattak quixtar-ról? valami secret society pénz lecsapolás. beregisztrálsz, fizetsz, és várhatod a profitodat, amit nem kapsz. ez nem tiltott "játék", biznisz?

Ez nem játék, hanem MLM (Multi Level Marketing) cég, vagyis közvetlen értékesítéssel foglalkoznak, tehát nem üzlet vagy csomagküldés útján, hanem személyes "tanácsadók" segítségével árulnak dolgokat. Az Avon és társai is ilyenek, de persze rengeteg ilyen van. Szíve joga belépni bárkinek, legfeljebb pórul jár vele a végén, de nem hiszem, hogy bármi büntetendő cselekmény lenne benne. (Szerény véleményem szerint nem szabad ilyenbe belépni, mert ez csak a csúcson álló emberkéknek éri meg, a többieknek már messze nem biztos.)
Ariadne
Hmm, fogyasztóvédelmi reform, reméljük lesz is belőle valami...
link
Captain Crash
áááááá: "Kathy Attila".... a neve kérem: Dr. Kathi Attila!!! smile.gif index...
FVF
Ez most tényleg annak tűnik, tudtommal tényleg végre lesz hajtva minden elképzelés ezek közül.
lazurdeak
(Ariadne @ 2007.08.01, 08:57) *

Hmm, fogyasztóvédelmi reform, reméljük lesz is belőle valami...
link

OFF:

Ezt örömmel olvasom, most már csak az a kérdés, hogy a választóknak tett ígéreteket tudatosan megszegő kormányok ellen mikor óhajtanak jogszabályokat hozni, az állampolgárokat megtévesztő kormányhivatalnokok feketelistája mikor készül el, az alkotmánysértő jogszabályokat ismételten elfogadó képviselőket és köztársasági elnököket mikortól bírságolják majd...

Szép-szép a nagy szigor, csak nevetségesnek tartom, amikor egy olyan kormányzat kezdeményezi, amelyik maga is hazudozik "reggel, éjjel meg este". Egy tisztességtelen kormánynak szerintem semmilyen erkölcsi alapja nincs arra, hogy a gazdaság szereplőit tisztességre nevelje. Persze eszközei lehetnek ehhez, csak hitele nincs hozzá. Ahogyan a régi mondás tartja: könnyű a más nemi szervével csalánt kaszálni.

Én ennek a kormánynak semmit sem hiszek el. Így az a sejtésem, hogy a céljuk most sem a fogyasztók életének segítése, hanem minél több bírság besöprése és a kormányzat padlón lévő népszerűségének foltozgatása lesz, népszerűséghajhászó álintézkedésekkel.

A kereskedők és gyártók nem légüres térben működnek, hanem befolyásolja őket az adott ország kultúrája, erkölcse. Ezt pedig elsősorban nem jogszabályok és bírságok alakítják, hanem az emberek viselkedése. Nem a kormányrendeletektől lesz tisztességes egy kereskedő, hanem attól, hogy tisztességes embereket lát maga körül: vásárlókat, akik nem lopnak a boltjából, beszállítókat, akik teljesítik a szerződéseket és politikusokat, akiknek lehet adni az ígéreteire.

Hozhatnak bármilyen kormányrendeletet, középtávon tartok az ország balkanizálódásától, és ebben nem kis szerepe lesz a politikai "elitnek".

Ígérem, nem változtatom a fogyasztóvédelmi fórumot politikai fórummá, de ez kikívánkozott belőlem. Talán a Társalgó rovatban ennyi megengedett. Ha mégsem, akkor elnézést...

Captain Crash
lazudeak: Szerintem simán belefér a csevegő kereteibe, volt már itt mindenről szó, miért ne lehetne arról szó, ami kapcsolatos a fogyasztóvédelemmel? smile.gif Az pedig, hogy politikai vonatkozása van ennek a kérdéskörnek, az szerintem természetes és elkerülhetetlen, hiszen kik is fogadják el, meg terjesztik elő ezeket?

Amit írtál azzal maradéktalanul egyet tudok érteni.
TheElf
lazurdeak: Igyekszem nem bántóan fogalmazni, de amit mondasz az nagyon szok szempontból marhaság. Egyfelől, abban sajnos maximálisan igaza volt Gyurcsánynak, hogy a hazudozás nem csak az utolsó pár évre vonatkozik, hanem egy hosszabb időszakra.

Ugye te sem hiszed, hogy pl. Horn Gyula 2 forintos kenyeres ígérete igaz volt? Vagy a másik oldalról a megfigyelési ügy? Ellenzékben is lehet hazudni a hatalom megszerzése érdekében: amikor egy társasházi lakás helyett véletlenül egy villa jelent meg, a vásárlás időszakában 10 év tévedés, amikor az akkori ellenzék kamuzott az MDF kormányról, az szerinted nem volt hazugság?

Egyik kutya másik eb.

Abban maradéktalanul igaza van Gyurcsánynak, hogy amennyiben a másik oldal károkat okoz, akkor érdemes lehet terelni, és megvédeni az országot. A gond az, hogy a FIDESZ ugyanezt mondhatja... illetve mondhatta volna.

A kérdés az, ki az aki be meri ismerni, és ki az aki tenni mer valamit. Nem azt tartom felháborítónak, hogy a jelenlegi kormányzat tesz valamit, hanem azt, hogy keveset tesz.

A legnagyobb politikai hazugság, ami nem 4, 8, 12, hanem legalább 50 éve jelen van, hogy lehet áldozat nélkül eredményt elérni, és rengeteg a kamuzás, és 1-2 kivételtől eltekintve (pl. Bokros) senki sem vállalta fel a népszerűtlen intézkedéseket, ment helyette a kamuzás.

Aki fel mert vállalni, hogy amiteddig csináltak abban ez a hazugság végig jelen volt, és végig látszat eredmények voltak, csak az tudja elhozni és megkövetelni a megújulást, megtisztulást. Ergo, az ilyen változásra szükség van és helyes.

Engem sokkal inkább zavar, hogy ezek nem 1 évvel ezelőtttörténtek meg. Gyurcsány már túl volt az Öszödi beszéden, de még nem kezdett el sem ő, sem az MSZP igazat mondani, azóta is csak akkor teszik, ha elkerülhetetlen, és nem kezdett el felvállalni ilyenváltozásokat pedig RENGETEG dologra lenne szükség.

Nem a népszerűség érdekli őket, hanem a pénz. Szerinted, ha az országban nem lesz rend, mennyit buknak rajta? Mennyit vesztenek a saját vagyonukból? Mekkora a kockázat? Mennyire kockázatos a támogatóikkal nyíltan konfrontálódni (nem szavazókkal, hanem aki a pénzt adja a kampányra, stb)? Ha pedig rend lesz mennyit tudnak nyerni?

Elkezdtek dolgozni, mert kell. Nem szép, hogy csak azért, de elkezdtek, és időnként már igazat is mondanak. Elindult a dolog, és nem árt, ha mindenki lép legalább egy kicsit a tisztesség irányába. Utána már lehet bátrabban is haladni smile.gif
Ariadne
Hmm, Elffel értek egyet, de hát ugye már kb. ismerjük a fórumtagok közti politikai határvonalakat biggrin.gif. Azért remélem nem lesz belőle nagy torokátharapósdi... unsure.gif
asdf
Szerintem meg mind a ketto (vagy akar tobb) part magasrol le**ja, hogy nekem mi mennyire jo es szep, egy a lenyeg, o a kondernal legyen, es leakasszanak egy rakas lovet. Sz'al szerintem az osszes hazudik, csal, es lop. Ennyi a summazott velemenyem az osszes partrol smile.gif
FVF
Hmmm. Egy ilyen reform (reform ez?) keresztülvitele azt hiszem azért ennél egy kicsit összetettebb. De az tény, hogy ezek a kérdések sok-sok éve bennt vannak, jórészt ugyanazok akadályozták eddig, akik most támogatják. Egyszerűen most a közhangulat is kedvez a kérdésnek, s végre mozdulnak dolgok jó irányba. A kérdés csak az, hogy az eddigi tapasztalatok alapján melyik kormány és mikor hajt végre létszámleépítést ott, ahol most bővítenek (remélem tényleg meg lesz a bővítés).

Még fontosabb kérdés a hatásköri viták területe. Igazából ez a hatóságok szempontjából létkérdés, de politikai akarat nélkül ez a dolog sem működik. Ezért odabenn, odafenn nagy harcok dúlnak, emlékezzünk csak az élelmiszer-ellenőrzéssel kapcsolatos hercehurcákra, s a vég(?)eredményre.

Mindenesetre bizalommal kell várni az eljövendő egy évet minden olyan embernek, akit érdekel a fogyasztóvédelem, mert ha minden teljesül, akkor sok, évek óta várt változás lesz végrehajtva, ami mind pozitív nekünk, témában érintetteknek. S ebbe ezen a ponton én nem kevernék politikát, mert ez már szakma. Úgyhogy örüljünk, várjunk, figyeljünk. Szerintem:)
Joooe
Naná hogy reform, minden reform! biggrin.gif Én pl hülye voltam és elrontottam a telefonom, ezért vennem kellett újat, a mostani szóhasználattal élve ez is reform whistling1.gif
Ariadne
Hehh, megint egy link, panaszstatisztika mobil- és netszolgáltatókra:
link

Hogy pár kijelentésen mér' nem lepődtem én meg... rolleyes.gif biggrin.gif Pl. az ilyeneken, mint "az ügyintézés elleni panaszok száma az Invitelnél kiemelkedően magas", meg "ezer előfizetőre vetítve a legtöbb panaszt magasan a UPC-re tettek".
Captain Crash
Érdekes az eseti bizottság ülésein készült jegyzőkönyv is, ha valakit érdekel, akkor olvasgassa, nekem kicsit lazának tűnnek a civilek, és úgy tűnik, mintha mindenkinek a pénz lenne a fontos. smile.gif Ami igaz, az igaz, ezt a kérdéskört nem lehet pénz nélkül megoldani.

Érdekes lenne egy ilyen bizottsági ülésen részt venni, valaki meghívhatna egy ilyenre! smile.gif
FVF
Alakíts országos jelentőségű civil fogyvéd szervezetet:) Akkor segítek:)
Captain Crash
(FVF @ 2007.08.06, 18:06) *

Alakíts országos jelentőségű civil fogyvéd szervezetet:) Akkor segítek:)

Úgy tudom magánszemélyeket is meg lehet hívni! smile.gif
FVF
Csak fülelni, vgy hozzászólni? Ez utóbbi esetben gondolom nem árt valami nagy gurunak lenni...smile.gif
Captain Crash
(FVF @ 2007.08.06, 20:32) *

Csak fülelni, vgy hozzászólni? Ez utóbbi esetben gondolom nem árt valami nagy gurunak lenni...smile.gif
Fülelni. smile.gif

u.i.: Esetleg hangosan sóhajtózni, vagy ciccegni, amikor valami nem tetszik. Illetve csúnyán nézni arra, aki nem jókat mond... biggrin.gif Nem, amúgy tényleg csak fülelni. Mégis mit szólnék én hozzá?! Ha lennének konkrét javaslataim az amúgy is csak az én egyedüli véleményem lenne, arra meg nincs szükségük. Nemde?
kaktusz
4000 regisztrált nick...
Semmi, semmi... csak figyelek a kerek számokra smile.gif
FVF
NO az szép. Már vártam.
Ariadne
Olvastátok ezt? panaszfal blink.gif Ez a honlap ugyanazt fogja csinálni, mint mi, a híradóban is benne volt... geek.gif csak félig tudok örülni neki, mert tartok tőle, hogy ezután nem lesz szükség a mi tanácsainkra... sad.gif
FVF
Ezt ne hidd, erre én vagyok a "garancia". Nem gondolom, hogy az ilyen oldalak egymás konkurenciái, inkább kiegészítők. A cél más, s 4000 regisztrált felhasználót nehéz lesz ott összeszedni. A domain nv is más, én biztos vagyok benne, hogy adott fogyasztó ide fordul, a másik meg oda. A kampány is azért történt, mert más a cél. Olyan, aki nem alapból tölti idejét a weben.

Szóval nem, és kérek is mindenkit, hogy maradjon itt, és végezze azt a lelkes érdekvédő munkát, amit eddig. Ráadásul a szerver is problémás, úgyhogy kissé lassú egyelőre a dolog.

A háttér: egy civil szervezet látott fantáziát ebben a dologban egyéb tevékenységének kiegészítésére, s felkértek, hogy alkossam, s lássam el tanácsokkal az oldalt.

Szóval ennyi. HA kérdés, gondolat van, akkorbombázzatok csak.
Ariadne
Nem feltételeztem semmilyen rossz szándékot, félre ne érts, csak egyszerűen ledöbbentem a koncepció és a kivitelezés hasonlósága láttán... Persze ez nyilván csak jó lehet a fogyasztóknak, ezt aláírom. Egyelőre részemről emésztem a dolgot.
FVF
MIvel ennek a koncepcióját is jórészt én alakítottam ki, korábban csináltam másikat, amit feladtam, és ezeket mind jónak találom...smile.gif

Szerintem a célcsoport más, s a jelleg is kevéssé filozofálós lenne, illetve a jelenlegi fogyasztóvédelem.com koncepció szerintem kicsit túlburjánzott, bonyolult. A szoftver meg ilyen, mert ilyen van. Más, de mégis ilyen.

Ariadne
Kíváncsi vagyok, a többieknek mi a véleménye. smile.gif Lehet csak én reagáltam túl a dolgot, nem tudom...
kaktusz
A "fogyasztóvédelem" szóra a google harmadik találatként ezt a fórumot hozza, a másikat nem volt türelmem megkeresni. Én nyugodt vagyok, nem érzem a másikat riválisnak. smile.gif
De nem csak ezért.

Ugyan a koncepciót, amit FVF említ nem ismerem, de azt godolom, hogy akinek kérdése, vagy problémája van, kicsit jobb eséllyel fog idetalálni, mint oda.

Szerintem a notórius fórumozó, és aki jártasabb kicsit az internet világában, az itt fog kikötni, mert ez tartalmánál és múltjánál fogva egy olyan fórum, ahol van mit "tanulni". Visszaolvasva választ kaphat kérdésére, de ha mégsem, akkor néhány órán belül valaki biztos megválaszolja.

A másik fórum jövőjét szerintem nagyban befolyásolja az is, hogy mennyit lesz ott Máté, hogy válaszoljon, illetve kialakul -e egy olyan társaság, mint itt, hogy szívügyének érzi a nap bármely órájában segíteni a kérdezőt.

Egyébként pedig most is van sok hasoló, fogyvédelemmel foglalkozó fórum, mégsem zavar minket egyik sem. Nem? smile.gif

Mindezen felül még bizakodó is vagyok.
Abban bízom, hogy az összes cipős kérdést ott fogják feltenni ezentúl! biggrin.gif

(Ariadne @ 2007.08.22, 20:31) *

Kíváncsi vagyok, a többieknek mi a véleménye. smile.gif Lehet csak én reagáltam túl a dolgot, nem tudom...

asdf
Sztem is kb 1:1-ben az itteni, es az ottani cel nem hiszem hogy megvalosul, hacsak nem fullmoderalt az egesz (ertsd a kerdes megjelenese is), kulonben ugyanez lesz mint itt, hogy ossze-vissza beszel mindenki biggrin.gif
Mindenesetre a vas az szenved alatta csunyan smile.gif
szerk: a reg mailben elkuldeni a jelszot, hat ize... finoman fogalmazva is ezt sosem szoktam szivlelni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.