Motion blur: semmi technika nincs ott igazán, semmi másról nincs szó mint arról, hogy a kép bemozdul. Igen, a viszonylag hosszú záridő miatt. Ha mozgás érzetét szeretnéd kelteni fotózásnál, akkor van amikor jöl jöhet ennek a tudatos alkalmazása.
Technika, ha 3D grafikáról beszélünk. Abban az esetben pedig gépígényes, főleg ha jó minőségű. Amúgy hidd el, hogy nem csak álló képnél, de mozgónál is sokat segíthet.
A tápkábel kapcsán: Elég esélytelennek látom, hogy valami legyen annyira jó, hogy a tápkábel észrevehető különbséget jelenthessen és ezzel együtt legyen olyan szar, hogy a tápkábel minősége még számítson.
De segítek egy kicsit: Szép meg jó a tápkábel ami a konnektor és a tápegység között van, de a vezeték ami a falban van milyen? Esetleg az ELMŰ hálózata? Ergo, nem tudsz olyan rendszert építeni, ahol ez a kábel jelentené a minőség korlátját. Ami a teljes elektromos hálózat felől érkező zavarok eltüntetéséhez elég, az bizony a nem a legjobb minőségű hálózati kábel alkalmazásának a következményeit is eltünteti, nem?
Vegyél egy Aktív áramszűrőt, vagy egy ilyet: Power plant és már ezzel nem is kell foglalkoznod. Magyar gyártó is van aki ezzel foglalkozik, szóval nem csak milliós nagyságrendben kapod meg. Viszont előbb próbálj ki tápkábelezni, mielőtt leugatod. Elég rendszerfüggő ám. Van ahol sokat számít, van ahol szinte semmit. Nálam pl. nem lehetett érezni nagyon a javulást, ezért nem is foglalkoztam vele, de volt olyan rendszer, ahol sokat dobott (nem azért mert annyival drágább lett volna).
Az "okosok megmondták" kapcsán... azt is mondták 10 éve, hogy az akkori mosóporok, stb. mindent kiszednek. Most meg azt halljuk, ha azokban, és az összes utánuk jövőben csalódtál vedd meg az újat. Csak van aki ezt már nem hiszi el.
Akkor úgy mondom, hogy sok mindent hallgattam már és tapasztaltam. Ezen felül az okosok is megmondták.
Nagyon sok esetben a bizonyíthatóan kevésbé élethű hangvisszaadásra, stb. mondják azt, hogy "jobb" élethű, elég ha csak pár winamp plugint és rajongóit nézed meg. Ha azt látod, hallod, valamiben más, és azt hiszed, hogy jobb, hajlamos vagy azt mondani: Valóban ez a jó, nem a másik. De biztos vagy benne, hogy valóban jobb? Tudod-e hogy miben más? Mi az amire megoldást nyújt? Miért alkalmazzák? Mi kell ahhoz, hogy jobb legyen nálad is? Mi az amikor rosszabb lehet?
Ha ezt nem tudod, akkor komolyabb a gond. Ezért kell az alapokat is tudni.
Érdekes, nekem is mutattak pár ilyen plugint és hánytam tőlük. Ezt nem is érdemes ide keverni. Egy jó rendszernél egy ilyen plugin csak ront. Én már a hordozható lejátszóknál sem szeretem, azt a sok hangzásképet, bár az még semmi egy ilyen pluginhoz képest. Egyik barátom egyszer adott párat, hogy próbáljam ki, na azóta sem...
Mindennek megvan a magyarázata. Van biztosan pár olyan dolog, ami csak pszichés hatású, de a legtöbb dolog létezik. Az hogy pl. én nem ismerem a miértjét, az nem jelenti azt, hogy az a dolog nincs. Illetve nem kell ismernem a miértjét, ahhoz, hogy én is használhassam. De ahogy írtam különös képpen nem is érdekel sok minden. Nekem az bőven elég, hogy én hallom a javulást. Az meg, hogy te azzal jösz, hogy winamp, meg fax tudja, az már kül. képpen nem érdekel.