Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
M.n.c. Auto Magnó
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
vasgabi
Hello. Olyan problémám lenne hogy még idén szeptemberben vettem a Media markt ban egy m.n.c. auto magnot 11000-forintért, a gond csak az hogy menet közben kikapcsolgat meg csinál érdekes dolgokat, én ezt vissza vittem még novemberben hogy kezdjenek vele valamit a három nap már lejárt, hogy egyböl cseréljék. Oda adtam hogy elküldjék szervízbe kb 1,5 hónap után meg is jöttt az igért 3 hét helyett. Haza vittem beszereltem és még mindig ugyanazt csinálta most vissza vittem megint ez volt 2010. jan. 04. én. valószinüleg most sem lessz kész 15 napon belül, csak már kicsit meguntam őket. Szóval a kérdésem az lenne hogy ezzel az elállási levéllel oda mehetek eléjük hogy vagy a pénzem adják vissza vagy cseréljék ( a blokkot sajnos elhagytam de a jótálási jegy megvan ). Persze az adatok átírásával.

Tisztelt XY Kft.!
Fizetési felszólítás

Alulírott Gipsz Jakab (1111 Budapest, Zsák utca 99.) az alábbiakról tájékoztatom Önöket.
2006. január 1-én a XY Kft. Nagykörúti üzletében ( 1111 Budapest, Nagykörút 11.) egy .[Márka]. típusú, .[Termék neve]. vásároltam x Ft értékben. A .[Termék neve]. meghibásodott. Az elromlott termékkel 2006 augusztus 1-én befáradtam a Nagykörúti üzletükbe, ahol a termék kijavítását kértem, melyre Önök 2006 augusztus 15-ét jelölték meg határidőnek.
Felhívom szíves figyelmüket arra a körülményre, hogy a termék megvásárlásakor a XY Kft. és köztem (Gipsz Jakab) ingó adásvételi szerződésjött létre, mely jogügyletre a mindenkor hatályos Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadóak, mely szerint hivatkozással a Ptk. 277. § 4. bekezdésére a felek a szerződés teljesítése során – többek között - együttműködésre kötelesek. Önök e kötelezettségüknek több ízben sem tettek eleget, e magatartásuk a szerződés teljesítésére vonatkozóan nem jogszerű. Mindezt alátámasztja az a tény is, hogy a termék felöl egyetlen alkalmommal sem tájékoztattak, annak ellenére, hogy személyes adataimat ismerték, mert azt ebből a célból rendelkezésükre bocsájtottam.
Hivatkozva az 1959. évi IV. Törvény (Továbbiakban: Ptk.) 306. § (2)-ben előírtakra, az XY Kft. az abban foglaltaknak megfelelően a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet 4. § (2)-ban meghatározott és a saját maga által vállalt határidőn belül nem tudott eleget tenni, így a Ptk. 306. § (1) b. szerint igényelt kijavításra, ill. kicserélésre vonatkozó kérelmemnek sem tudott eleget tenni, így nekem jelentős kényelmetlenséget okozott és jogszerűtlen magatartásával ezen enyhíteni sem szándékozott, kijelentem, hogy a szerződéstől 2006. szeptember 7-én a elálltam. Felhívom figyelmüket, hogy mivel Ptk. 309. § (2) értelmében elállás esetén nem vagyok köteles megtéríteni a dolognak azt az értékcsökkenését, amely a rendeltetésszerű használat következménye, így az eredeti vételár megfizetésére kötelesek.

A fentiek ismeretében ezennel felszólítom a XY Kft.-t, (1111 Budapest, Nagy krt. 11.) hogy a jelen levél kézhezvételétől számított ?3?, azaz ?három? munkanapon belül részemre fizessen meg a lent megjelölt számlaszámra x Ft-ot és annak 2006. szeptember 7-étől a teljesítés napjáig járó, jelen naptári félévet megelőző utolsó napon érvényes jegybanki alapkamatnak megfelelő kamattal növelt összegét. Felhívom figyelmüket arra, hogy felszámolási eljárás kezdeményezhető Önök ellen, ha a fizetési felszólítás kézhezvételétől számított 15 napon belül, indokolt írásbeli nyilatkozatban a fentebb említett követelésem nem vitatják és nem is egyenlíti ki azt. Amennyiben az említett határidőig az Önök részéről a teljes összeg megfizetése nem történik meg, kénytelen leszek megtenni minden szükséges jogi lépést annak érdekében, hogy a jogos és Önök által nem vitatott követelést jogi úton érvényesítsem, melynek minden költségét Önökre hárítom.

Bankszámlaszám: XY Bank xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxxxxxx

Amennyiben a jelen levelemben foglaltaknak nem tesznek eleget, a szükséges jogi lépések mellett, haladéktalanul kezdeményezni fogom az ügy kivizsgálását az illetékes felügyeleti szervektől, annak érdekében, hogy az Önök által tanúsított magatartás a jövőben más fogyasztókkal ne fordulhasson elő.

Ez a levél tértivevényes küldeményként kerül kézbesítésre.

Budapest, 2006. _______________
Tisztelettel:
Gipsz Jakab

u.i. választ előre is köszönöm !!!
Mozigépész
Igen.
vasgabi
Üdv. Az lenne a problémám, hogy a 2010. jan. 04. én szervízbe elküldött magnóm miatt bementem 2010. jan. 22.-én a szerződéstől való elállási levéllel mivel a 15. nap elteltével sem értesítettek pedig minden elérhetőségemet a rendelkezésükre bocsájtottam és a vevőszolgálatnál értesítettek, hogy 2010. jan. 25. ére jön meg a magnó ezért elutasították az elállási levelem. Egy jegyzőkönyvet irtunk és azt mondták hogy ezzel mehetek tovább a fogyasztó védelemhez, mivel pereskedés valószínűleg tovább tartott volna mint az a három nap hogy vissza érjen a szervízböl a média marktba a magnó így inkább 25.-én hétfőn bementem érte bár ugyanúgy kikapcsolgatot és nem volt tökéletes a magnó nem voltak olyan súlyos problémái így nem is foglalkoztam vele egészen 2010. feb. 18.-ig amikor is a magnó valamitöl elment a háttérvilágítása és nem jácott le zenét. Nem akartam vissza vinni a média marktba ugy voltam vele ha egy másik szervízbe normálisan meg tudják csinálni akkor inkább ki fizetem azt a pár ezer forintot hogy normálisan működjön a magnó, de sehol sem tudták garantálni hogy meg is tudják csinálni, így inkább vissza vittem a még garanciális magnót a media markt ba szervizelésre. Valószínűleg most sem fog elkészülni a magnó 15 napon belül és nem is fognak értesíteni hogy mikor lesz kész. 2009. nov. 17.étől eddig most van 4-ik alkalommal szervizbe és hát már nagyon idegesítő hogy nem bírják egyszer normálisan megcsinálni, bár szerintem nekik már többe került ez a négy javítatás mint maga a magnó értéke. Csak arra lenék kíváncsi, hogy az elutasított elállási szerződéssel és az ezután irt jegyzőkönyvel mit lehet tenni vagy hova mehetek tovább??
u.i. mielőbbi választ előre is köszönöm!
Mozigépész
1. bíróságnál 30 nap után áll meg az elállás nem 15 nap, arra csak törekedni kell!
2. ha bele javíttattál volna ugrik a gari, ezt semmi képen nem javasolnám.
3. igazi baj az, hogy ez új hiba, és abban az esetben ha ez "csak" újból a régi hiba lenne amivel már javították, akkor minden indok meglenne az elálláshoz. Hivatkozhatsz a hosszas javítási időre, de ez sem biztos, hogy elég lesz, miért az a negyedik pontban leírtak miatt.
4. Mehetsz elsősorban békéltető testület, utána bíróság, ha nem hajlandóak visszaadni a pénzedet.
vasgabi
Köszi a gyors választ. Akkor így jelen esetben semmit sem tudok tenni csak ha lejárna a 30 nap...
Mozigépész
Igen, de utána már bátran kérheted vissza az árát, mivel a sok szervizelés nemképes működőképes terméket visszaadni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.