Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internetes Vásárlás
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
orszagszegyene
http://www.orszagszegyene.atw.hu/

Lécci olvasd el a linket és küldd tovább ismerőseidnek!
L_Matyi
(orszagszegyene @ 2009.01.08, 17:18) *
Lécci olvasd el a linket és küldd tovább ismerőseidnek!
Miért nem másold ide a cikket? Majd a megoldásról is számoljál be, az esetleg másoknak is hasznos lehet.
Loosh-T
Üdv!

A gondom a következő:
Rendeltem X táplálékkiegészítőt, amihez ajándékba jár Y is. Na már most az X önmagában elég drága, de mivel jár hozzá az Y is, ezért rendeltem kettőt. Meg is kaptam a csomagot, csakhogy nem volt benne egy Y sem. Írtam egy levelet a webshopnak, amire jött is a válasz, hogy "utána nézünk". Vártam...vártam...semmi. Írtam megint, hogy sikerült-e valamire jutniuk, de nem jött válasz, így megint írtam. Erre sem jött válasz. Már két hét telt el, de semmi. Mellesleg a honlapon még mindig szerepel, hogy Y ajándékba jár X mellé. Azóta is csinálják maguknak a forgalmat a vevők átveréséből. Mit lehet tenni?

Köszönettel: Loosh-T
chrism34
Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni.a problémám a következő:
2009.06.14.-én rendeltem egy webáruháztól (még működik most is) kozmetikai termékeket.
Természetesen amilyen hülye vagyok,nem utánvéttel kértem,hanem előre utaltam a pénzt egy megadott számlaszámra.Áru azóta sincs,sehol a telefont nem veszik fel,és a mail-jeimre sem válaszolnak.
Ha valaki tud valami megoldást légyszi irjon,köszi előre is,üdv.:Kriszta
L_Matyi
Ha leírod, hogy melyik cégről van szó, akkor esetleg tudunk segíteni, de így most sajnos nincs jobb öletem, mint zaklatni őket.
chrism34
Szia!

Köszönöm a gyors választ,most megpróbálok egy "szigoruan "megfogalmazott e-mailt irni amiben különböző Kormányrendeletekre hivatkozok.Egyébként a webáruház neve: Bet nails,Bocskaikert a telephely.
üdv.:Kriszta
lazurdeak
(chrism34 @ 2009.09.08, 15:35) *

Szia!

Köszönöm a gyors választ,most megpróbálok egy "szigoruan "megfogalmazott e-mailt irni amiben különböző Kormányrendeletekre hivatkozok.Egyébként a webáruház neve: Bet nails,Bocskaikert a telephely.
üdv.:Kriszta

Ha erről a társaságról beszélsz: Bet Nails, akkor ők a szállítási feltételekben 4-5 munkanap szállítási határidőt vállalnak. Ez bőven letelt.

Ha a következő e-mailre sem válaszolnak 1-2 munkanapon belül, akkor

- Tértivevényes ajánlott levélben szólítsd fel őket a teljesítésre, ésszerű új határidőt megszabva (pl. kézhezvételtől számított egy hét). Pontosan írd meg, mi volt a rendelés, mikor adtad fel, mikor fizetted, mellékelhetsz pl. egy bankszámla kivonat másolatot.
- Ha a bolt az új határidőn belül sem szállít, akkor elállhatsz a szerződéstől: visszakéred a befizetett összeget, valamint az igazolható káraidat, többletköltségeidet (pl. tértivevényes levelek postaköltsége, banki utalás díja. (Pontosítsd az elállásról szóló levélben, hogy mennyit kérsz és milyen bankszámlára.) Szintén tértivevényesen Bocskaikertre címezve. Mintát találsz a levélre pl. itt: Önvédelmi kézikönyv, 2. melléklet (a kézikönyv legvégén)
Ha esetleg előszedik a sufni-webboltok szokásos kifogását, hogy már elindították a rendelést, csak még nem érkezett meg a szállítótól, ne hatódj meg rajta. Ragaszkodj a határidőkhöz.
- Ha továbbra sem teljesítenek illetve nem fizetik vissza a pénzedet, a következő levelet már egy ügyvéd írja (ez gyakran hatásos). Utána mehetsz bíróságra, vagy küldhetsz fizetési meghagyást, ezt szintén ügyvéddel intézd.

Megjegyzések:
Nem tudom, milyen kormányrendeletekre akarsz hivatkozni a leveledben, az eseted egy közönséges késedelmes teljesítés, ezt a Ptk. 298-300§ szabályozza.

Ilyen bolttól én biztosan nem rendelnék. Láthatóan összecsapott, az üzemeltető még magyarul sem tud ("Ha magasak az alapanyag költségei akkor itt megtakaritást hozhat létre." "Munkatársunk egyeztetés miatt, ha szükség felhívja.")
Én a helyedben nem csodálkoznék, hogy ha netán végül kapok valamit, az gagyi lesz. Úgyhogy jól nézd meg és gyorsan küldd vissza, ha bármi problémát látsz vele.

chrism34
Szia!

Nagyon köszönöm a segitséged.Jó,hogy igy lépésről-lépésre leirtad követni fogom.Én egy szerződésszegésről szóló kormányrendeletet találtam,és amit Te is irtál a Ptk. 298§
Mivel a nő valóban analfabéta úgysem ismeri a törvényeket.Valószinű vagy inkább remélhető,hogy beijed és lesz valami fejlemény.
Köszönöm mégegyszer,majd megirom mi történt!
Üdv.:Kriszta
laslie1
Szép napot a hölgyeknek és az uraknak !

Véleményeteket kérném, hogy mit tegyek olyan esetben amikor egy cégtől a honlapján keresztül megrendeltem pár ipari segédanyagot melyek közt van egy olyan is ami egy bizonyos 20 grammos kiszerelésű
termék és a fogyasztói ára 236Ft. Ebből hármat rendeltem. A rendelésemet vissza is igazolták a honlapon szereplő árral. A csomag viszont 10 nap után sem érkezett meg.
E-mail ment....telefonhívás jött.
A hölgy a telefonban magyarázkodik...... Azért nem postáztuk a termékeket, mert a honlap amiről néztem az árakat az már vagy 3 éves , ja és ráadásul nem is 20 grammos hanem 12 grammos a kiszerelés és nem az egész mennyiség kerül 236 Ft-ba hanem grammonként kerül 236Ft-ba. Pedig a honlap csak annyit ír, hogy kiszerelés 20g ár 236Ft.
Hát nem érdekes ??? Ráadásul már rég tudnak róla, hogy nem jól szerepel a honlapon, de a fülük botját sem mozdítják. És erre még rendelés visszaigazolást is mertek adni. Persze az hogy 3 éves árak vannak a honlapon az is hazugság, hisz a többi termék ára rendben van. Egy szó mint száz: 708 Ft-nak kellene lenni a 3db terméknek a honlap szerint, ezzel szemben 8496 Ft lenne a tényleges ár és ez még nem is 20 grammos csak 12 grammos.

Kérdésem: Ragaszkodhatok e a honlapon közölt és visszaigazolt árakhoz valamint a kiszerelés mennyiségéhez? Van e erre vonatkozó valamilyen jogszabály ami a kereskedőt is rákényszeríti, hogy ne vevőcsalogató árakkal rukkoljon elő a honlapon majd lényegesebben magasabb árat kérjen az értékesítés során. Akit érdekel a "csiszoloszerszamok.hu" weboldalról és a mögötte levő cégről van szó.
L_Matyi
(laslie1 @ 2009.09.16, 11:42) *

Szép napot a hölgyeknek és az uraknak !

Véleményeteket kérném, hogy mit tegyek olyan esetben amikor egy cégtől a honlapján keresztül megrendeltem pár ipari segédanyagot melyek közt van egy olyan is ami egy bizonyos 20 grammos kiszerelésű
termék és a fogyasztói ára 236Ft. Ebből hármat rendeltem. A rendelésemet vissza is igazolták a honlapon szereplő árral. A csomag viszont 10 nap után sem érkezett meg.
E-mail ment....telefonhívás jött.
A hölgy a telefonban magyarázkodik...... Azért nem postáztuk a termékeket, mert a honlap amiről néztem az árakat az már vagy 3 éves , ja és ráadásul nem is 20 grammos hanem 12 grammos a kiszerelés és nem az egész mennyiség kerül 236 Ft-ba hanem grammonként kerül 236Ft-ba. Pedig a honlap csak annyit ír, hogy kiszerelés 20g ár 236Ft.
Hát nem érdekes ??? Ráadásul már rég tudnak róla, hogy nem jól szerepel a honlapon, de a fülük botját sem mozdítják. És erre még rendelés visszaigazolást is mertek adni. Persze az hogy 3 éves árak vannak a honlapon az is hazugság, hisz a többi termék ára rendben van. Egy szó mint száz: 708 Ft-nak kellene lenni a 3db terméknek a honlap szerint, ezzel szemben 8496 Ft lenne a tényleges ár és ez még nem is 20 grammos csak 12 grammos.

Kérdésem: Ragaszkodhatok e a honlapon közölt és visszaigazolt árakhoz valamint a kiszerelés mennyiségéhez? Van e erre vonatkozó valamilyen jogszabály ami a kereskedőt is rákényszeríti, hogy ne vevőcsalogató árakkal rukkoljon elő a honlapon majd lényegesebben magasabb árat kérjen az értékesítés során. Akit érdekel a "csiszoloszerszamok.hu" weboldalról és a mögötte levő cégről van szó.
Ha az az ár is reális, ami a honlapon fel van tüntetve, akkor elvileg ez a fogyasztó megtévesztése, csak az a baj, hogy nehéz lenne rájuk kényszeríteni, hogy adják el neked ennyiért, de elvileg igazad van. Ha játszani szeretnél velük, akkor először egy ajánlott tértivevényes levélben reklamáld meg a dolgot, majd ha nemleges a válaszuk, akkor irány a fogyasztóvédelem, vagy a Békéltető Testület.
nszandra
Rendeltem egy hűtőszekrényt egy online boltban, a szállítás rendben megtörtént, édesanyám át is vette a hűtőt és aláírta a hiánytalan átvételt. Azonban a teljes kicsomagoláskor vette észre hogy az egyik polc ragasztószalaggal volt rögzítve és a szalag eltávolítása után látta hogy ketté tört. Egyébként egy másik polc is repedt, nekem ebből egyértelmű hogy a nem megfelelő szállítás miatt sérült az áru.
Még 3 napon belül vagyunk ugyan, de a forgalmazó arra hivatkozva hogy aláírtuk az átvételt és a törött polc sehol nem lett az átvételkor feltüntetve, nem tesz semmit.

Mit tudok ilyenkor tenni?
Választ előre is köszönöm!
L_Matyi
(nszandra @ 2009.12.03, 12:43) *

Rendeltem egy hűtőszekrényt egy online boltban, a szállítás rendben megtörtént, édesanyám át is vette a hűtőt és aláírta a hiánytalan átvételt. Azonban a teljes kicsomagoláskor vette észre hogy az egyik polc ragasztószalaggal volt rögzítve és a szalag eltávolítása után látta hogy ketté tört. Egyébként egy másik polc is repedt, nekem ebből egyértelmű hogy a nem megfelelő szállítás miatt sérült az áru.
Még 3 napon belül vagyunk ugyan, de a forgalmazó arra hivatkozva hogy aláírtuk az átvételt és a törött polc sehol nem lett az átvételkor feltüntetve, nem tesz semmit.

Mit tudok ilyenkor tenni?
Választ előre is köszönöm!
Tudni kéne, hogy pontosan mit írt alá. Ha ott van, hogy minden polc ép, akkor ciki, ha csak az van, hogy a csomagot átvette épen, akkor az annyit jelent, hogy külsérelmi nyomok nem voltak. Ha még 8 napon belül vagytok, akkor még visszavihetitek a hűtőt, és csak a szállítási költséget bukjátok el. De ehhez el kell állnotok a szerződéstől (tértivevényes levél vagy vásárlók könyve). Minenképpen írásban (is) reklamálj, hogy legyen nyoma!
Mozigépész
Internetes vásárlás esetén a jogszabály 8 napon belül indoklás nélküli elállásra ad lehetőséget, ha másként nem így tudod visszaadni nekik a hűtőt, a szállítás téged terhel, de a pénzt vissza kell adni!
Aztán ismét rendelsz egyet, de akkor már talán nem onnan.....
abigél
Sziasztok!

A következő problémában szeretném segítségeteket kérni. Hétfőn rendeltem egy monitort interneten. A visszaigazolásban arról tájékoztattak idézem: " várható beérkezés egy héten belül". Nekem a termék karácsonyi ajándék lenne. Ezek után rákerestem erre a boltra, kiderült, hogy sokan panaszkodnak rájuk, hogy csak hitegetnek az áru szállítását illetően. Félek, hogy így járok. Már az ár sem érdekel, inkább megvenném máshol, csak karácsonyra itt legyen.
Kérdésem: elállhatok most, még az áru szállítása előtt a vételtől indoklás nélkül? Vagy várjam meg ezt a hetet és ha az ígért határidőn belül nem küldik, akkor írjak mailt, hogy a szállítás elhúzódása miatt állok el a vételtől? Ezt tehetem? Ha ezt nem tehetem, akkor meddig kell várnom az árura?

Ha nem érem el őket telefonon (mert erre is panaszkodtak) akkor elég a mail vagy a levél biztosabb?

Válaszotokat nagyon köszönöm, előre is!
L_Matyi
(abigél @ 2009.12.15, 18:57) *

Sziasztok!

A következő problémában szeretném segítségeteket kérni. Hétfőn rendeltem egy monitort interneten. A visszaigazolásban arról tájékoztattak idézem: " várható beérkezés egy héten belül". Nekem a termék karácsonyi ajándék lenne. Ezek után rákerestem erre a boltra, kiderült, hogy sokan panaszkodnak rájuk, hogy csak hitegetnek az áru szállítását illetően. Félek, hogy így járok. Már az ár sem érdekel, inkább megvenném máshol, csak karácsonyra itt legyen.
Kérdésem: elállhatok most, még az áru szállítása előtt a vételtől indoklás nélkül? Vagy várjam meg ezt a hetet és ha az ígért határidőn belül nem küldik, akkor írjak mailt, hogy a szállítás elhúzódása miatt állok el a vételtől? Ezt tehetem? Ha ezt nem tehetem, akkor meddig kell várnom az árura?

Ha nem érem el őket telefonon (mert erre is panaszkodtak) akkor elég a mail vagy a levél biztosabb?

Válaszotokat nagyon köszönöm, előre is!
A legegyszerűbb az, ha felhívod őket és megkérdezed mikorra jön, és megpróbálod lemondani, ha nem tetszik a válaszuk. Addig nem érdemes más megoldások után kutatni. Egyébként neten rendelt árut 8 napon belül visszaküldhetsz, és csak a szállítási költség terhel téged, így ha most lemondod, és ők már esetleg kifizették a szállítási költséget (nem hiszem), akkor is max az terhel téged. Ha meg esetleg ingyenes a kiszállítás, akkor eleve semmi kötelezettséged sincs.
Mozigépész
A visszaküldés is pénzbe kerül, és az a bukta!
abigél
Köszi a válaszokat!

Egy ismerősöm azt mondta, hogy nem kell fizetnem. De valószínűleg ő tudta rosszul, mert az a logikus, hogy a kiküldés költségét én fizetem.
De nálam az van, amit L. Matyi mondott levele végén, hogy ingyenes a kiszállítás. Bár kétlem, hogy a futárcégnek ők nem fizetnek semmit.
Ma felhívtam őket a tulaj....vagy az ügyintéző? azt mondta. hogy nem biztos, hogy megjön karácsonyig. Holnap még hívjam fel, mert ma még vár egy szállítmányt. Én mondtam, hogy ha nem jön meg a maival, akkor elállok a megrendeléstől. Remélem összejön. Azért, ha holnap sem lesz meg a monitor a megrendelés lemondását elküldöm e-mailben és levélben is.
Egyébként, csak hogy tisztán lássak, ha az elállás jogát gyakorlom, és az árut át sem veszem ,akkor is fizetnem kell az elküldés költségét? Nem utaltam előre, utánvét lett volna.

Válaszotokat köszönöm előre is!
Mozigépész
Nem az ismerősre kell hallgatni, még egyszer mondom a vissza utat kell fizetni:
"17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről.
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával
kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A
vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő
kárának megtérítését.
"
Teljes terjedelem ITT!
L_Matyi
(Mozigépész @ 2009.12.16, 22:53) *
Nem az ismerősre kell hallgatni, még egyszer mondom a vissza utat kell fizetni:
Persze csak akkor, ha nem lehet őket lebeszélni a kiküldéstől.
Sanyesz
Üdv mindenkinek!

Érdekes problémám van ésszeretném megtudni mik a jogaim ebben az esetben.
Internetes árukeresővel kerestem egy multifunkciós nyomtatót, és egyetlen találatot dobott ki.
Elnavigált a kereső a www.generaldirection.hu oldalra, és örömmel láttam hogy poton pénzért árulják.
Regisztráció nélkül lehetett rendelni, csak a szokásos adatokat kérték el.
Eddig minden oké.
Megfelelő körültekintéssel megrendeltem a terméket.
Nem voltamitthon postázáskor ezért egy családtag vette át, de nem tudta hogy mit is hoznának nekem valójában
Hatalmas meglepetésemre egy 250 GB-os külső merevlemezt kaptam abban az árban amit én azt hittem hogy anyomtatóé.
Azonnal felkerestem a céget, és kértem hogy fizessék vissza a vételárat, mert nem azt rendeltem, és nincs is rá szükségem.
Kaptam is egy választ, hogy én ezt rendeltem, ezt kaptam. ( LOL )
2 hét múlva jött a következő válasz a folyamatos írogatásomra, hogy a vizsgálat elindult.
Lassan egy hónapja folyik a vizsgálat

Mit tegyek?
A hatósághoz forduljak?
Mozigépész
Lám lám, már megint olyan kérdés amire le van írva a válasz, no meg megint egy új topik, hogy átláthatatlan legyen az egész....
Egyébként a távollevők között kötött szerződés vonatkozik ide (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet, ITT olvashatod el), és nyolc napon belül lett volna lehetőséged indoklás nélkül visszaküldeni, igaz a szállítási költséget bukod.
Jelen esetben mivel erről nem tájékoztattak, írj nekik egy tértivevényes levelet amiben ezt leírod, és kéred vissza a pénzedet.
Jobbat nem tudsz.
Illetve a megfelelő topikba tettem ( mad.gif ) a hozzászólásodat, olvas kicsit vissza!
ezegyNAD
Üdvözlet
a vaterán vettem 3 napaj egy használt monitort, amire az eladó vállalt 3 hónap garanciát. Eleinte jónak tűnt, de mára már be sem kapcsolt. Az eladót eddig nem tudtam elérni.
Nem tudom, hogy esetemben érvényes e a távollevők között kötött szerződésre vonatkozó korm. rendelet unsure.gif
Mit tehetnék, hogy visszakapjam a pénzem?

Válaszokat előre is köszönöm.
Mozigépész
Nem, magán emberre nem vonatkozik.
Sajnos ez a portál is olyan, hogy nagyon sok a link elem, sajnos ha nem válaszol és nem tartja be az ígéretét, polgári peres eljárás keretében tudod az igazadat érvényesíttetni.
tejeskif-lee
Üdv. olyan problémám van hogy rendeltem interneten egy terméket. Azt sajnos csak a rendelés utáni másnap, a visszaigazoló mail-ben láttam hogy ez nekik nincs raktáron és várnom kell rá. Én küldtem nekik egy mailt, hogy szeretném visszamondani a rendelésemet. A válasz e-mailt nem kaptam meg, de felhívtam őket. A telefonba azt mondták, hogy nembiztos hogy visszamondhatom, nemtudom kinek a visszamondást jóvá kell hagynia.

Itt az üzletszabályzatukból egy rész:

"4.Visszalépés, vásárlástól való elállás:
4.1. Webáruházunk a megrendeléstől való elállás jogát minden ügyfelének de korlátozott mértékben tudja biztosítani. Ügyfelünk a lemondás lehetőségével élhet közvetlenül a rendelés leadása után, de legkésőbb addig az időpontig, míg megrendelését a beszállítónak megfizettük, és annak üzletünkbe szállítását megkezdtük."

Engem az érdekel, hogy mivel neten rendeltem, ugye ilyenkor van 8 nap, amikor minden indok nélkül visszavihetem a boltba a megvásárolt árut. Ez akkor is van ha nem futár hozza, hanem személyes átvétellel megyek el én érte? A boltból csak online lehet rendelni, szóval ez online vásárlásnak minősül szerintem. Szóval elmegyek, akkor nekem azt kötelező átvenni és kifizetni? Vagy mondhatom, hogy köszönöm nem kérem?

A válaszokat előre is köszönöm.
Mozigépész
Igen visszaviheted, de ha személyes átvétel választottad, át se kell venned. Vagy bemész és visszaadod.
Bigyo5
Üdvözletem!

Egy velem megesett történetet szeretnék megosztani és választ kapni, hogy mit is tehetnék.

Január 23-án vasárnap este egy osztrák cégtől vásároltam egy terméket. A rendelést követően meg is érkezett az SMS, hogy sikeres vásárlás.
Másnap reggel ismét megpróbálták ezt az összeget leemelni a számlámról, sikertelenül, hisz nem volt rajta fedezet. Ezt követően délelőtt kaptam egy mailt, hogy nem tudják a megrendelést teljesíteni, mert nem tudták lekönyvelni.
Levélváltások mentek, én mondtam nekik, hogy a számlámról elkülönítették ezt az összeget és igenis könyveljék le, küldjék a terméket, hiszen fizettem érte. Ráadásul sem ők, sem én, sem az ő bankjuk, sem az én bankom nem fér hozzá ehhez az elkülönített összeghez.
A lényeg az lett, hogy náluk van valami rendszer probléma, amiről tudnak (de tenni nem tesznek ellene semmit). Telefoni megbeszélés alapján abban maradtunk, hogy a "beragadt" tételt sztornózták és megígérték, hogy 2 héten belül visszakapom ezt az összeget.
De hogy a megrendelésem is meglegyen utaljam át ezt az összeget.
Mit tehettem, átutaltam, megkapták és küldték is a terméket.
A pénzt 3 hét után sem kaptam még vissza. Érdeklődésemre egy szinte semmilyen konkrét információt tartalmazó mailt kaptam, amiben csak az volt, hogy igazolják, hogy a beragadt összeget ők nem használták fel.
Most el kéne kezdenem a bankommal levelezni, hogy valahonnan visszakaphassam a pénzem?
Nem tartom korrektnek, hogy duplán utaltatták velem ezt az összeget, persze ez után utalási díjat is én fizettem, most meg a levelezési költséget is nekem kéne fizetnem.
Mit lehet tenni ilyen ügyben?
Várom mielőbbi válaszokat.
Nagyon köszönöm.
L_Matyi
A bankodat kérdezzed meg. Elvileg ők kötelesek visszavezetni a számládra az összeget, ha a másik fél azt nem hívta le. Nincs olyan, hogy beragadt. Van eg yidő, ami után az visszakerül a számládra.
pici79
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni internetes vásárlással kapcsolatban.

Adott egy vásárló aki vásárolt egy online webáruházból egy adott terméket futárszolgálattal kérte a kiszállítást melynek van egy fix díja és erre jön rá még további x összeg ami az utánvét díja.

Tehát: termék ára + száll ktg + utánvét díj

Időközben kiderült, hogy a termék a vásárló szerint rossz és szeretné a garancia keretén belül visszakérni a termék árát, és itt jönne a kérdésem.

Jelen esetben vissza kell-e fizetne a webáruháznak a szállítási költséget + utánvét díját, illetve az esetleges visszaküldési díját ?

8 napon belül a kérdés második felére megtaláltam itt a választ, pár sorral feljebb. De mi van a megrendeléskor kifizetett futár ill utánvét ktg-el?

S mi van ha eltelt a 8 nap?

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat.

Üdv
pici79

Kenderice
(pici79 @ 2011.05.05, 18:37) *

...
...és itt jönne a kérdésem.

Jelen esetben vissza kell-e fizetne a webáruháznak a szállítási költséget + utánvét díját, illetve az esetleges visszaküldési díját ?

8 napon belül a kérdés második felére megtaláltam itt a választ, pár sorral feljebb. De mi van a megrendeléskor kifizetett futár ill utánvét ktg-el?

S mi van ha eltelt a 8 nap?

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat.

Üdv
pici79

1. Nem.
2. Azt benyeli a vevő.
3. A szerződéstől elállni indoklás nélkül ebben az esetben (letelt a 8 nap) már nem lehet. Ha a termék hibás, akkor (a rögzített bekötésű (pl. gáztűzhely) és a 15 (asszem) kg.-nál nehezebb termékek kivételével) a vevőnek kell a cég telephelyére beszállítania-beszállíttatnia az árut, hogy utána az eladó cég intézhesse a javíttatást...
De pls. javítson ki valaki, ha tévednék...
Kari22
Sziasztok,

Egy webshop-ban kiválasztottam egy terméket és megrendeltem. Az ára kedvező volt, viszont a megrendelésem elutasították arra hivatkozva, hogy a termék nem beszerezhető. Természetesen ez az indok nem volt valós, mivel ugyanaz a termék ugyanabban a webshop-ban a visszautasítás pillanatában is és azóta is kapható, de már magasabb áron. Több mint duplája.
Azt tudom, hogy ha egy hagyományos üzletbe megyek be és ott rosszul van feltüntetve a termék ára, akkor a bolt azon az áron kell hogy adja a terméket amit kiírt. Azt nem tudom, hogy a webshop-ban is érvényes-e ez a szabály és ha igen, akkor hogyan tudom érvényesíteni az igazam?

Köszi a segítséget
Mozigépész
Őszintén sehogy, max feljelented. Kikényszeríteni nem tudod.
hars
Tisztelt Cím!

Nekem az a kérdésem lenne, hogy az internetes áruházak nem tartoznak valami termékleszállítási kötelezettséggel? Csak a vevőknek van kötelezettsége az áru megrendelése után?
Az esetem a következő. Rendeltem az interneten ruhákat, amit annak rende és módja szerint vissza is igazoltak, 30 napon belüli szállítással. Ez nem történt meg, ezért gondoltam érdeklődök telefonon, mire a vonal másik oldalán a hölgy azt mondta, hogy nincs is megrendelésem!! Pedig az e-mailjem között fekete-fehéren szerepel, hogy a cég elfogadta a megrendelésem és egyben vissza is igazolta a választott termékeket!
Erre elküldtem nekik a saját e-mailjüket, hogy hahó, valamire csak visszaküldték a darab, méret, fajta cikkszámát képpekkel, fizetendő összeggel. Erre azt válaszolták, hogy technika probléma lehetett a rendszerükben, mert nincs ilyen rendelésem. Majd udvarisan megkérdezték kérem-e még?
E-mailfordultával megírtam, hogy persze, valami belátható időn belül.
Majd jött a válasz, hogy akkor rendeljem meg megint az internetes felületen. Igen ám, de abból a termékből azóta már nincs a méretemben!
Teljesen hülyének nézik az embert?

Üdv:
hars
Mozigépész
Igazából nem értelek..... Kötelezni senkit nem lehet, téged se, hogy ez után ott vásárolj.
vavanna
Tisztelt fórumozók!
A következő ügyben szeretnék segítséget kérni. Cég nevében egy személy megrendelt interneten keresztül egy szolgáltatást (külföldi apróhirdetés). Nem volt munkavállaló, alvállalkozó volt aki rendelkezett céges email címmel. A hirdetést sajnos leadták, és most be akarják hajtani rajtunk a díját. Az elállással kapcsolatos jogunkat nem tudtuk gyakorolni, hiszen nem is tudtunk a szolgáltatás megrendeléséről. Akkor értesültünk róla, amikor az illető már nem is dolgozott a cégnek, és felszólító levelet kaptunk. Az lenne a kérdésem, hogy jogosan követelhetik-e tőlünk a hirdetés díját? Nem kellett volna a teljesítés előtt a másik félnek ellenőriznie a megrendelő személyét? Gyakorlatilag megrendelhetek más nevében szolgáltatást, amit akarata ellenére ki kell fizetnie, ha nem tudott róla?

Köszönöm a segítséget előre is.
sundance2
Sziasztok!

Következő problémám van:
a múlt hét folyamán interneten rendeltem egy szórakoztatóelektronikai terméket egy budapesti bolt webáruházában.
a rendelést jóváhagyó email után személyesen befáradtam a boltba, áruhitel ügyintézésre. a hitelbírálat pozitív lett, megkaptam a hitelajánlatot, amelyen szerepel ugyanaz az összeg, amely a megrendelést visszaigazoló emailben is. azt mondták, hogy ezen a héten érkezik meg az áru, akkor kell majd az önerőt befizetnem, és a hitelszerződést aláírnom.
még aznap kb. 2-3 órával később a bolt honlapján már jóval magasabb áron szerepelt a termék, ami miatt felhívtam őket, és azóta "intézkednek".
az elmúlt két napban több emailt is írtam nekik, és annyit sikerült kiderítenem, hogy a rendelés napján nagyker rosszul adta meg a készletre vonatkozó információt, és most megpróbálnak máshonnan beszerezni (nagyon remélem, hogy azon az áron, amin megrendeltem), de nagyon lassan megy az ilyen dolog a nagykerekkel, stbstb.
kérdéseim:
jól tudom, hogy nekik azon az áron kell eladni az árut, amelyiken megrendeltem?
tudom valahogy siettetni őket? (a honlapjuk szerint még most is kapható náluk a termék, tehát azt gondolom csak arra kell idő, hogy megemésszék azt, hogy esetleg nem keresnek a terméken)
mit lépjek, hogy minél előbb hozzájussak a megrendelt termékhez?

szerk:
elállni nem szeretnék a vásárlástól, mert egy bolt sem kínálja a terméket olyan áron, amilyenen megrendeltem.

köszi!
Mozigépész
Akkor ki kell várnod. Természetesen a megkötéskor rögzített áron kell eladniuk, de nem tudod őket semmivel kényszeríteni. Max bíróság, de az is kétes kimenetelű. Pont ezt írtam az előtted lévő hozzászólásomba. Egy ilyen cégtől ha ilyen nehéz a dolgok intézése, mi lesz ha véletlenül javíttatnod kell velük? Az is így megy, akkor elgondolkodtató megéri e. Sok ilyen eset van....

(vavanna @ 2011.09.28, 16:05) *

Tisztelt fórumozók!
A következő ügyben szeretnék segítséget kérni. Cég nevében egy személy megrendelt interneten keresztül egy szolgáltatást (külföldi apróhirdetés). Nem volt munkavállaló, alvállalkozó volt aki rendelkezett céges email címmel. A hirdetést sajnos leadták, és most be akarják hajtani rajtunk a díját. Az elállással kapcsolatos jogunkat nem tudtuk gyakorolni, hiszen nem is tudtunk a szolgáltatás megrendeléséről. Akkor értesültünk róla, amikor az illető már nem is dolgozott a cégnek, és felszólító levelet kaptunk. Az lenne a kérdésem, hogy jogosan követelhetik-e tőlünk a hirdetés díját? Nem kellett volna a teljesítés előtt a másik félnek ellenőriznie a megrendelő személyét? Gyakorlatilag megrendelhetek más nevében szolgáltatást, amit akarata ellenére ki kell fizetnie, ha nem tudott róla?

Köszönöm a segítséget előre is.

Nos, válasz nincs. Sajnos a céges dolgok nem tartoznak a fogyasztóvédelem hatáskörébe. Gondolom vissza kellett igazolni a dolgot, és gondolom céges adatokat adott meg az illető, így viszont a szerződés él.
Én a következőket tudom javasolni, feljelentés a rendőségen, és a bíróság amin behajtatjátok az illetőn a hirdetés árát! Illetve a hirdetésközvetítővel tárgyalni.
sundance2
(Mozigépész @ 2011.09.29, 13:28) *

Akkor ki kell várnod. Természetesen a megkötéskor rögzített áron kell eladniuk, de nem tudod őket semmivel kényszeríteni. Max bíróság, de az is kétes kimenetelű. Pont ezt írtam az előtted lévő hozzászólásomba. Egy ilyen cégtől ha ilyen nehéz a dolgok intézése, mi lesz ha véletlenül javíttatnod kell velük? Az is így megy, akkor elgondolkodtató megéri e. Sok ilyen eset van....

Szia!

Köszi!
Ha jól értem, el kell adniuk az árút a megállapodott áron, de csak abban az esetben, hogy ha van raktárukon. Ezt meg minimum onnan fogom tudni, hogy elérhető a termék a webshopos felületen (egyébként ebben a pillanatban épp nem, tegnap igen, tegnapelőtt nem).
Amúgy egy ismert számítástechnikai bolthálózatról van szó, szóval én azért nem írnám le őket, főleg, mert máshol tényleg jóval drágább a termék jelen pillanatban.
A garancia pedig gyári garancia, nem velük kell javíttatnom, hanem márkaszervizben.
Szóval most abban reménykedek, hogy tényleg lesz még a kínálatukban ilyen termék, és akkor kötelesek lesznek a megállapodott áron eladni nekem.
Csak azt nem tudom, hogy ezt tudom-e bármilyen módon siettetni... szerinted?

Köszönöm!
Mozigépész
Látod, mindent nem pontosan tudsz. Szerinted a gyártó, a szerviz kicseréli neked a terméket? Kinél fogsz reklamálni? Kivel vagy szerződésben? A gyártóval? Szervizzel? Nem hinném! TE A BOLTTAL vagy szerződésbe, és ha elzárkóznak (volt rá példa talán nem kell sokat olvasgatni)?
Írtam NEM TUDOD siettetni, nem tudod kényszeríteni sem. Sőt ha nem akarják nem adják annyiért, akkor mehetsz bíróságra.
sundance2
(Mozigépész @ 2011.09.29, 16:07) *

Látod, mindent nem pontosan tudsz. Szerinted a gyártó, a szerviz kicseréli neked a terméket? Kinél fogsz reklamálni? Kivel vagy szerződésben? A gyártóval? Szervizzel? Nem hinném! TE A BOLTTAL vagy szerződésbe, és ha elzárkóznak (volt rá példa talán nem kell sokat olvasgatni)?
Írtam NEM TUDOD siettetni, nem tudod kényszeríteni sem. Sőt ha nem akarják nem adják annyiért, akkor mehetsz bíróságra.

ok, köszi!
Mozigépész
Nincs mit, sajnos ez van. sad.gif
Kékpelikan
Szia!

Segítségeteket kérem a következő vásárlás miatt:
Korábban rendeltem egy internetes webáruházban egy játékot, melyet 28 napja meg is kaptam. A játék több darabból tevődik össze, melyek meglété az áru átvételekor és kifizetésekor nem ellenőriztem, és csak a tegnapi nap folyamán derült ki, hogy egy alkatrész hiányzik a csomagolásból. Mit tudok tenni, mire hivatkozhatok a kereskedőnél, van-e valamilyen jogalapom a hibás teljesítésre ennyi idő elteltével illetve kötelezhető-e a kereskedő a hiányzó alkatrész leszállítására?
Várom megtisztelő válaszotokat!
Köszönettel:
Kenderice
Ennyi idő eltelte után már csak az eladó jóindulatában bízhatsz. Keresd fel a problémáddal. Ha komoly kereskedő és számít neki a vevő elégedettsége, pótolni fogja a hiányzó alkatrészt.
Kékpelikan
(Kenderice @ 2011.12.28, 00:29) *

Ennyi idő eltelte után már csak az eladó jóindulatában bízhatsz. Keresd fel a problémáddal. Ha komoly kereskedő és számít neki a vevő elégedettsége, pótolni fogja a hiányzó alkatrészt.

Köszi.

Jól gondolom, hogy amennyiben a futárszolgálat távozása után bontom ki a megvásárolt terméket és nem azt, hanem mondjuk 2 kg homokot találok egy monitor helyett akkor hiába reklamálok, hiszen aláírásommal igazoltam hogy a terméket átvettem?
L_Matyi
(Kékpelikan @ 2011.12.30, 08:16) *
Jól gondolom, hogy amennyiben a futárszolgálat távozása után bontom ki a megvásárolt terméket és nem azt, hanem mondjuk 2 kg homokot találok egy monitor helyett akkor hiába reklamálok, hiszen aláírásommal igazoltam hogy a terméket átvettem?
Pontosan. Természetesen lehet be/feljelentést tenni, és ha sokan ugyanazzal a panasszal élnek, akkor valószínűleg a kereskedő a hunyó, de ez már egy másik történet.
Kékpelikan
(L_Matyi @ 2011.12.30, 10:20) *

(Kékpelikan @ 2011.12.30, 08:16) *
Pontosan. Természetesen lehet be/feljelentést tenni, és ha sokan ugyanazzal a panasszal élnek, akkor valószínűleg a kereskedő a hunyó, de ez már egy másik történet.

OK, Köszi a választ.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.