Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
FŐTÁV - távfűtés
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Takibaa
Önkormányzati lakás bérlője vagyok.

A lakásban a nemrég lecserélték a fűtőtesteket (vagyonkezelő költségére), ennek ellenére továbbra is hideg van (nyílászárók szigetelve vannak, földszinti lakás). A megkeresésemre a FŐTÁV úgy tájékoztatott, hogy az érvényben lévő szerződés szerint az épületben átlagban 23 celsius foknak kell lennie. A tényleges hőmérséklet a lakásban azonban helyiségektől függően csupán 19-20 fok. A FŐTÁV a hibabejelentésemet követően ellenőrizte az épület hőközpontjába beérkező hőmennyiséget és azt a szerződésnek megfelelőnek találta, továbbá azt a tájékoztatást adta, hogy a hőenergia épületben történő elosztásán kell változtatni, hogy az épület fűtési strangjain egyenletes legyen a hőelosztás.

Megkerestem a FŐTÁV tanácsára a közös képviselőt, hogy megkérjem szabályoztassa be a fűtési rendszert. A közös képviselő reakciója annyi volt, hogy őt nem érdekli a probléma, és letette a telefont.

Kérdés:

van e jogi lehetőségem, hogy a távfűtés költségeit csökkentsem vagy a kifizetett díjért megkapjam a megfelelő mennyiségű hőenergiát?
FVF
Ez egy nehéz kérdés, de a szerződés a mérvadó. Meg kell nézni, hogy PONTOSAN hőmennyiség, vagy hőmérséklet van -e benne. Azt sem ártana megnézni, hogy az önkormányzattal, vagy a FŐTÁVval külön szerződtél -e? Mert amennyiben az önkormányzattal, akkor feléjük kell a panaszt intézni, mert ő nem tudja teljesíteni a vállalt feltételeket. Azt azonban mind a ketten tudjuk, hogy az önkormányzat csak tragikus helyzetben fog pénzt előteremteni a korszerüsítésre, már ha egyáltalán arra van pénze.

Nehéz a kérdés, s ez nem válasz, csak egy jogi-elméleti fejtegetés, hiszen a teljes szerződési dokumentációt látnom kellene.
Shia-ko
(Takibaa @ 2004 Nov 22, 01:33 PM)
A közös képviselő reakciója annyi volt, hogy őt nem érdekli a probléma, és letette a telefont.

Esetleg rá kéne gyúrni a közös képviselőre, hisz nem a létéért kapja a fizetésért, hanem, hogy dolgozzon. mad.gif
Takibaa
(FVF @ 2004 Nov 22, 04:31 PM)
[...]hiszen a teljes szerződési dokumentációt látnom kellene.

A hőmennyiség a ház egészére tekintve, elég kell hogy legyen a 23 fok tartására (ráadásul volt kint egy főtávos emberke, kint volt 16 fok, a lakásban 21 és szerinte ennyi elég is, amikor persze kint 0-5 fok között van nem mérnek, mert akkor csak 19 fok lenne a mért eredmény)

A Főtáv szolgáltatóként szerződött velem, a lakást az önk-tól bérlem, mivel nem vagyok tulaj a közös képviselő lesza..ja a problémámat, mivel azonban csak ő jogosult a házzal kapcsolatban intézkedni, kezd elfogyni a türelmem. Az önk. szerint próbáljak meg egyezkedni a közösk-val, szerinte meg hagyjam békén. A lakásban meg továbbra is hideg van, azóta sikerült egy jó kis megfázást is összeszednem sad.gif

a legszebb az egészben, hogy a főtáv ugyanúgy kiszámlázza nekem a fűtési számlát, mintha az én lakásomban is meleg lenne, pedig ez nincs így

kihez forduljak? ha kell, tudom jogi úton érvényesíteni az érdekemet?
FVF
Amennyiben az általam fentebb írtak alapján meggyőződtél az igazadról, akkor természetesen lehetséges.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.