Tiszteletem!
A következő problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot, eligazítást kérni.
2009.12.04 - Rendeltünk a furdoszobaplaza.hu (Fürdőszobakereskedő KFT.) oldalról egy kád előlapot (sacc/kb 30e Ft).
2009.12.11 - Felhívtuk őket, hogy mi a helyzet a megrendeléssel, mire közölték, hogy mehetünk az áruért, még AZNAP átulatuk a pénzt.
2009.12.17 - Felmentünk (Szegedről) Pestre, hogy lehozzuk az árut. Az áru hibás volt, de Ők erősködtek, hogy az általunk észrevett repedés, szinte láthatatlan ne is foglalkozzunk vele. Nem fogadtuk el, és megállapodtunk, hogy max 2 héten belül ingyen leszállíttatják az árut.
2010.01.04 - 2010.01.10 - 4szer kerestük telefonon a furdoszobaplaza.hu -t (Fürdőszobakereskedő KFT.), 2szer jártunk sikerrel, mind2szer megígérték, hogy még aznap visszahívnak, hogy bővebb információval szolgáljanak, de sajnos egyszer se tették meg.
2010.01.09 - Egy e-mailt küldtünk a furdoszobaplaza.hu megfelelő e-mail címére, semmi válasz.
2010.01.13 - Felkerestük őket telefonon és megkérdeztük őket, hogy szándékoznak -e segíteni az ügyben, vagy máshol keressünk megoldást (szüleim mindig is arra tanítottak, hogy kerüljek bármilyen helyzetbe, mindig maradjak tisztelettudó, így hát ebben az esetben is 100% az voltam). Azt mondták még aznap visszahívnak. Úgy du 2 körül újból hívtam őket, mikor is kiderült, hogy épp a beszállító válaszára vár a hölgy. Megígérte, hogy még aznap bővebben beszámol a fejleményekről e-mailben. Kaptam e-mailt, melyben az állt, hogy másnap reggel felkeres.
2010.01.14 - du 4 óra körül hívtam föl a hölgyet, hogy megtudjam miért nem hívott, de sajnálatomra közölte velem, hogy most épp vannak nála, és nem tud beszélni. Azóta se hívott, s a telefont már fel se vették. Elkezdtem írni eme irományt, s közben visszahívott a furdoszobaplaza.hu (Fürdőszobakereskedő KFT.) tulaja, aki biztosított arról, hogy a következő héten megérkezik a szállítmány, s addig is nyomon követi a dolgot.
2010.01.21 - Újfent felhívtam őket, hogy megtudjam áll -e még a megbeszélt dolog. Lassan megismerek minden munkatársat a cégnél. Mint kiderült a cég tulaja nincs ezen a héten. A kiszállításról még semmi hír, és újfent megígérték, hogy beszélnek a beszállítóval és utána visszahívnak. Sajnos aznap se sikerült nekik.
2010.01.22 - A furdoszobaplaza.hu (Fürdőszobakereskedő KFT.) beszállítója, a Wellis Kft. egyik munkatársa hívott, s elmondta, hogy 2010.01.26 -án kiszállítják a terméket. Sajnos nem tudta megmondani hány óra körül jönnek.
2010.01.26 - Mivel most ez az egyik legfontosabb dolog a családom életében, szabadságot vettem ki, hogy biztosan át tudjam venni az árut. Nem jöttek.
Számlát vagy egyéb más dokumentumot azóta se kaptunk semmiről.
Egyébként szerencsétlenségemre a raktárukban csak a jobbos előlapból volt több darab, hihetetlen, de balosból azóta se sikerült szerezniük egyet se, más kérdés persze, hogy végig garanciális cserét emlegetnek a telefonba, független attól, hogy nekem valymi kevés közöm hozzá, hisz az árut még át se tudtam venni!
A helyzetem:
2010.01.16 - ki kellett kötöznöm Nekem, és családomnak az aktuális albérletünkből (így is kaptunk 1 hét maradást a főbérlő jószívűsége miatt). Ezen a nap költöztünk be a fürdésre teljesen alkalmatlan házunkba. A kádat nem lehet betenni míg nincs meg az előlap, a csempét köré nem lehet felhúzni, míg nincs helyén a kád. A vízszerelő megcsinálta amit tudott a fürdőben, aztán majd hívhatom mégegyszer, amikor megküldik a furdoszobaplaza.hu-sok a fürdőkád előlapom (eddig 2szer hívtam, és 2szer mondtam le a vízszerelőt a késedelem miatt). Azon túl, hogy már lassan több mint 2x annyi pénzt fektettem be ebbe a vásárlásba, mint amennyibe a termék kerül, az bánt a legjobban, hogy kiscsaládom ilyen szituációba került.
Szeretném megtudni, hogy milyen lehetőségeim/kilátásaim vannak? Hogy tudom a kifogásom hivatalosan bejelenteni? Képtelen vagyok elhinni, hogy az embernek az ilyen megaláztast szó nélkül kellene tűrnie...
Remélem, hogy tanultok a furdoszobaplaza.hu (Fürdőszobakereskedő KFT.) -val kapcsolatban szerzett tapasztalataimból, s ha nem akartok holmi szerencsejátékot űzni az élettel, akkor nem náluk vásároltok, mert úgy néz ki, ha "garanciális" (?!) probléma adódik, akkor tehetetlenek.
Üdv,
Zso
Mozigépész
2010.01.26, 21:26
Hibás teljesítésre hivatkozva tértivevényes levélben felszólítani öket a pénz visszautalására. Ha az oldalon található elállási szerződést módosítva elküldöd az is jó. (
ITT)
Magyarországon nagyon meg kell gondolni, rendelsz e neten, és mikor fizetsz... Ha nem utalást választod, a pénzedet nem kellene visszaszerezned.
Kenderice
2010.01.27, 10:30
A helyedben én még1szer felhívnám a céget és elmondanám nekik, hogy az adótörvény megsértése miatt feljelentem őket az apehnél, mivel a befizetett összegről számlát nem kaptam és a vásárolt árut sem kaptam meg. Hátha észhez térnek.
Javaslom még a tékozló homár nevű fogyasztóvédelmi blogot, sokan látogatják (mindkét oldalról).
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az utalást pár nagyon szerencsétlenül összejött dolog miatt kellett választanunk. Igazából az a fura, hogy kb. másfél hónapja áll ott a pénzem, több 10 ezer forintot vesztettem miattuk, és totálisan, teljesen tehetetlen vagyok ezügyben.
Ma ismét megígérték, hogy jövő hét kedden kihozzák, remélem most már sikerül. Ha nem, akkor fentebb említett metódusokkal próbálkozom.
Mégegyszer köszönöm.
Az én gyermekem ugyan így járt. Vásárolt interneten egy mobil telefont, ami kiderült, hogy sérült volt. Két napon belül garanciába postai úton visszaküldtük postai úton. Másnap telefonáltak a kft-től, hogy átvétel után később vették észre,hogy sérült a csomagolás és hiányzik belőle a telefon. Az egészbe az a szép, hogy a posta sérülés mentesen vette fel a csomagot, az ő meghatalmazottjuk kifogástalan állapotba vette át a csomagot és utána jött rá a hiányosságra. Ők a postánál kárigényt jelentettek be, melyet a posta lefolytatott belsővizsgálat után el utasított. Én egyértelműen a kft-t hibáztatom, mivel a honlapjukon egyértelműen kivan írva,hogy csak sértetlen csomagolású terméket vesznek át. Ők átvették és csak ezután tették az észrevételt. Most nincs aki kártéritsen bennünket ez 40 000 Ft, mert senki nem vállal semmit.
Ügyképviseleti Iroda
2010.04.23, 19:43
Üdvözlöm!
Nincs elég pénze ahhoz hogy jogászhoz vagy ügyképviselőhöz forduljon? A Client Management-Partner ügyképviseleti iroda gyakorlott ügyintézőkkel elintézi ügyeit! Ha az ajtón kidobnak mi az ablakon is bemegyünk és megoldjuk az ügyét! Olcsóbban dolgozunk mint a jogász társadalom, forduljon hozzánk bizalommal!
Az igazságosság a szenvedélyünk!
Elérhetőségünk:
Budapest. 1082. Baross utca 61. VI. emelet 415-ös ajtó
Tel: 205364324
email: ugyfelkepviselet@gmail.com
www.ugyfelkepviseletiiroda.blog.hu
Mozigépész
2010.04.24, 12:10
(macus @ 2010.04.23, 18:49)

Az én gyermekem ugyan így járt. Vásárolt interneten egy mobil telefont, ami kiderült, hogy sérült volt. Két napon belül garanciába postai úton visszaküldtük postai úton. Másnap telefonáltak a kft-től, hogy átvétel után később vették észre,hogy sérült a csomagolás és hiányzik belőle a telefon. Az egészbe az a szép, hogy a posta sérülés mentesen vette fel a csomagot, az ő meghatalmazottjuk kifogástalan állapotba vette át a csomagot és utána jött rá a hiányosságra. Ők a postánál kárigényt jelentettek be, melyet a posta lefolytatott belsővizsgálat után el utasított. Én egyértelműen a kft-t hibáztatom, mivel a honlapjukon egyértelműen kivan írva,hogy csak sértetlen csomagolású terméket vesznek át. Ők átvették és csak ezután tették az észrevételt. Most nincs aki kártéritsen bennünket ez 40 000 Ft, mert senki nem vállal semmit.
1. Egy kérdés egy helyen, ez a szabály.
2. Ha idézel abban legyen is hozzászólás.
3. Ha nem hajlandóak a telefont megkeresni, akkor csak a per marad.
(Ügyképviseleti Iroda @ 2010.04.23, 20:43)

Üdvözlöm!
Nincs elég pénze ahhoz hogy jogászhoz vagy ügyképviselőhöz forduljon? A Client Management-Partner ügyképviseleti iroda gyakorlott ügyintézőkkel elintézi ügyeit! Ha az ajtón kidobnak mi az ablakon is bemegyünk és megoldjuk az ügyét! Olcsóbban dolgozunk mint a jogász társadalom, forduljon hozzánk bizalommal!
Az igazságosság a szenvedélyünk!
Elérhetőségünk:
Budapest. 1082. Baross utca 61. VI. emelet 415-ös ajtó
Tel: 205364324
email: ugyfelkepviselet@gmail.com
www.ugyfelkepviseletiiroda.blog.hu
Mivel Önök cége nem nonprofit szervezet, viszont a fórumot sem támogatja senki, így ingyenreklám csak hasonló nonprofit szervezetnek, vagy támogatás mellet lehetséges....
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy egy interneten kötött szerződést milyen feltételekkel tudok felmondani.
2009.05.23-án a toggolino.de (internetes gyerek játékok vannak itt) oldalon egy 1 hónapos előfizetést kötöttem 1 euroért (kártyás vásárlással). Az egy hónap lejárta után automatikusan levontak 69 eurot ( akkor 19000Ft). Ez az éves díjuk. Felhívtam az OTP-t hogy ezt mégis hogy tehetik meg. Ők azt javasolták, hogy tiltassam le a kártyámat és nyújtsak be panaszt hozzájuk, ők majd megreklamálják. A reklamáció végül is azzal zárult, hogy nem kaptam vissza a pénzem.
A kisbetűs részben ami az általános szerződési feltételeket tartalmazza benne volt, hogy ha nem akarok egy éves előfizetést akkor le kell mondanom előre faxon vagy írásban.
Most ismét jött egy levél ami tartalmaz egy csekket a következő évi előfizetésről. Azt nem szándékozom befizetni.
Lehet-e problémám abból ha nem fizetem be?
Érvényes-e a szerződés akkor ha nem írtam alá semmit csak a neten pipáltam ki az ászf.-eket.
A szerződési feltételek azt is tartalmazzák,hogy az 1 éves előfizetést a lejárat előtt 3 hónapon belül mondhatom le, ha ezt nem teszem akkor ismét meghosszabbodik az előfizetés. Ez törvényes megoldás-e?
Ha valaki tudna segíteni, hogy mit tegyek vagy tehetek azt nagyon megköszönném.
Üdv Robi
Mozigépész
2010.06.11, 22:41
1. pontosan milyen székhelyű a cég, mert ha nem Magyar, nem vonatkoznak rá a mi jogszabályaink.
2. ha le van írva, hogy fel kell mondani, akkor miért nem azt teszed?
(Mozigépész @ 2010.06.11, 23:41)

1. pontosan milyen székhelyű a cég, mert ha nem Magyar, nem vonatkoznak rá a mi jogszabályaink.
2. ha le van írva, hogy fel kell mondani, akkor miért nem azt teszed?
Köszönöm a reagálást.
Német székhelyű a cég.
A leírtak szerint a lejárat előtt 3 hónappal lehet lemondani. Tehát amikor az éves díjat levonták akkor már nem lehetett lemondani ő szerintök. Azt meg nem tartottam számon, hogy mikor telik el 9 hónap. Ez hiba volt, de most ez van.
Mindenesetre írok majd egy azonnali hatályú lemondó levelet, csak előtte tájékozódni próbálok.
A pénzt nem szeretném befizetni.
Be tudják hajtani rajtam?
Előre is köszi a választ.
satriani
2010.06.24, 09:07
Üdvözlök mindenkit!
Olyan problémám adódott, hogy rendeltem dvd-ket a www.torzsvasarlo.dvdcd.sk oldalról még március 3.-án. Kaptam visszaigazoló e-mailt. A megadott számlaszámra másnap elutaltam az összeget. Azóta a mai napig még nem érkezett meg az áru. Többször is felhívtam őket, de csak ígérgettek és a pénzt sem utalták vissza.
Most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Hova kellene fordulnom, vagy kitől tudok segítséget kérni?
Tiszteletem!
Akartam venni egy notebook-ot, apronet.hu-n találtam egy egész jót, mint kiderült külföldi boltból hoznák Liverpool-ból (Anglia), érdeklődtem hogy működne ez... mondták, hogy Western Union-on keresztül utalom a pénzt, ráírom kinek megy, címet, ő személyiével igazolja magát felveszi a pénzt és küldi a notit.
Adott cégnevet, cégszámot(rákerestem tényleg van ilyen cég), honlapot(amin tényleg az ő elérhetőségei voltak), bescannelt iratokat, hogy tényleg ő az, nem átverés.. így elküldtem neki a pénzt(Postán lévő Westen Unionon keresztül).. a laptop azóta sem érkezett meg pedig FedEx-el 24 óra lenne... (felhívtam a FedEx ügyfélszolgálatát és nem tudnak semmi csomagról ami nekem szól)
Ő azt mondja véletlenül 2 Iphone 4G-t is belecsomagoltak, és ha küldök még 300 eurót akkor azonnal szállítják és az 1ik telefon + lapotop enyém lehet. Kértem, hogy a pénzt küldje vissza.. azóta nem lehet elérni.
cégnév:
E-LECTRONICS LTD
Company No. 06900881
A honlap amit megadott:
http://e-lectronicsltd.tk/ (azóta az emailcímet megváltoztatta (thomaslajos@gmail.com-ról küldött üzeneteket)
Valamit tehetek az ügyben hogy visszakapjam a pénzem, és hogy elkapják az illetőt vagy esélytelen?
Érdemes-e rendőrségi feljelentést tennem?
Válaszukat előre is köszönöm,
Peet
Kenderice
2010.07.15, 17:32
(Peet @ 2010.07.15, 16:57)

Tiszteletem!
Akartam venni egy notebook-ot, apronet.hu-n találtam egy egész jót, mint kiderült külföldi boltból hoznák Liverpool-ból (Anglia), érdeklődtem hogy működne ez... mondták, hogy Western Union-on keresztül utalom a pénzt, ráírom kinek megy, címet, ő személyiével igazolja magát felveszi a pénzt és küldi a notit.
Adott cégnevet, cégszámot(rákerestem tényleg van ilyen cég), honlapot(amin tényleg az ő elérhetőségei voltak), bescannelt iratokat, hogy tényleg ő az, nem átverés.. így elküldtem neki a pénzt(Postán lévő Westen Unionon keresztül).. a laptop azóta sem érkezett meg pedig FedEx-el 24 óra lenne... (felhívtam a FedEx ügyfélszolgálatát és nem tudnak semmi csomagról ami nekem szól)
Ő azt mondja véletlenül 2 Iphone 4G-t is belecsomagoltak, és ha küldök még 300 eurót akkor azonnal szállítják és az 1ik telefon + lapotop enyém lehet. Kértem, hogy a pénzt küldje vissza.. azóta nem lehet elérni.
cégnév:
E-LECTRONICS LTD
Company No. 06900881
A honlap amit megadott:
http://e-lectronicsltd.tk/ (azóta az emailcímet megváltoztatta (thomaslajos@gmail.com-ról küldött üzeneteket)
Valamit tehetek az ügyben hogy visszakapjam a pénzem, és hogy elkapják az illetőt vagy esélytelen?
Peet
Ez csalás a javából, általában autókkal szokták csinálni.
Feljelentést mindenképpen tegyél, nem árt, de szerintem nem is fog használni.
A Western Unionos átutalás a legjellemzőbb az ilyen csalásoknál.
A pénzed 99%, hogy elúszott.
Máskor jobban figyelj oda.
(Kenderice @ 2010.07.15, 18:32)

(Peet @ 2010.07.15, 16:57)

Tiszteletem!
cégnév:
E-LECTRONICS LTD
Company No. 06900881
A honlap amit megadott:
Peet
Ez csalás a javából, általában autókkal szokták csinálni.
Feljelentést mindenképpen tegyél, nem árt, de szerintem nem is fog használni.
A Western Unionos átutalás a legjellemzőbb az ilyen csalásoknál.
A pénzed 99%, hogy elúszott.
Máskor jobban figyelj oda.
Köszönöm a válaszát...
Máskor kétszer is meggondolom, hogy interneten rendeljek.
Kenderice
2010.07.19, 14:28
(Peet @ 2010.07.19, 14:26)

Köszönöm a válaszát...
Máskor kétszer is meggondolom, hogy interneten rendeljek.
Azért ez nem internetes rendelés volt, hanem egy apróhirdetésben árult dolog. Attól, hogy ez megtörtént, az interneten minden gond nélkül lehet rendelni, boltból. Ha meg apróhirdetésben talál valamit az ember, akkor általában személyesen elmegy érte, vagy utánvéttel elküldeti az eladóval. De ismeretlennek előre fizetni, hogy majd küldi az árut, még hazánkban sem egészséges. Külföldről meg pláne nem.
Üdv. mindenkinek!
Interneten rendeltem egy monitort, webáruházból. Konkrétan december 8-án. Az előre utalást választottam, mert ez tűnt a legegyszerűbbnek (tudom, tudom, de máskor is csináltam már ilyet és nem volt rossz tapasztalatom, továbbá ez a cég profinak tűnik és a fellelhető vélemények között se találtam semmi rosszat vagy gyanúsat). A honlapon feltüntetett szállítási idő 3-7 munkanap. 22-én (!) hívtak, hogy másnap átadják a futárnak. Persze nem jött meg azóta sem.
A két ünnep között értelemszerűen nem próbálkoztam, másrészt a honlapon föl is volt tüntetve, hogy majd csak január 4-étől foglalkoznak megint az ügyfelekkel. Ezután írtam egy emailt, hogy mégis mi van. A válaszban közölték, hogy valami technikai zűr volt, és most kezdik fölvenni a fonalat megint. Jó, várok.
Ma van 13-a. A kérdésem az, hogy meddig kell várnom? Dönthenek most úgy, hogy elegem van és vissza az egész?
Előre is köszönöm a válaszokat.
ekomat
Mozigépész
2012.01.13, 13:20
Persze, kérd vissza a vételárat, mert nem jött meg az áru. Ebből mikorra lesz visszautalás..... Ha szerencséd van akkor hamar (erre is 15 nap van), ha nem akkor megy a levelezgetés, esetleg feljelentés...
(Mozigépész @ 2012.01.13, 13:20)

Persze, kérd vissza a vételárat, mert nem jött meg az áru. Ebből mikorra lesz visszautalás..... Ha szerencséd van akkor hamar (erre is 15 nap van), ha nem akkor megy a levelezgetés, esetleg feljelentés...
köszi és bocs, hogy rossz helyre ment.