Közel két éve kaptam egy mosogatógépet. Állandóan rossz. Minden utasítást betartottam amit az útmutatón találtam. Só, tisztítás stb... 1 év jótállás volt rajta. Az alatt meg is csinálták. De mindig egyre rosszabb állapotban kaptam vissza, mert hónapokat ültek a munkán. Pl. be volt ragadva az öblítőszer adagoló. Most 1 hónapja megint elromlott és a szavatossági igényemet fejeztem ki. Kijöttek a szervizből és azt mondták motor hibás. Azóta várom a motort. Többször hívtam őket és tegnap azt mondták hívjam fel az Orion vevőszolgálatot, mert nem küldik. Ott meg tőlem kérdezik, hogy milyen motor kell bele? Én nem vagyok szerelő. A lényeg, hogy egymásra hárítanak mindent én meg kifutok a szavatossági időből. A szervíz szerint ingyen járna nekem a motor és a javítás, de állítólag az orion nem küldi ingyen. Most mi a teendő? Kihez forduljak?
Előre is köszönöm a segítséget!
Egy anyuka aki nem ért ezekhez a dolgokhoz.
L_Matyi
2009.08.27, 13:21
Mindenképpen kéne, hogy írásos nyoma legyen a dolognak. Annak is, hogy hányszor és miért volt szervizelve, és annak is, hogy most a szerviz szerint tényleg szavatosságról van szó. Utána ott kéne kérni a gép megszerelését, ahol vette az illető a mosógépet, elvileg ők az első számú kötelezettek. A szerviz csak akkor, ha ő maga vállalta, de a bolt, aki eladta, minden esetben.
Hali

Lenne egy olyan problémám hogy a szüleim vettek egy mosogatógépet amit 2 nappal késöbb 10,000 forintal olcsóbban hírdettek meg.
Vannak ezek a vásárlói jogok és hallott anyukám valami olyat hogy a terméket 3 napon belül indoklás nélkül visszalehet vinni és visszakapják a pénzt is de ott az ügyfélszolgálaton (auchan) azt mondták hogy nem lehet semmit csinálni szóvall így jártak... :S
Tudtok nekem valamit segíteni ebben hogy tényleg van e ilyen vásárlói jog?
Köszi előre is:)
(dzso05 @ 2009.12.03, 19:15)

Hali

Lenne egy olyan problémám hogy a szüleim vettek egy mosogatógépet amit 2 nappal késöbb 10,000 forintal olcsóbban hírdettek meg.
Vannak ezek a vásárlói jogok és hallott anyukám valami olyat hogy a terméket 3 napon belül indoklás nélkül visszalehet vinni és visszakapják a pénzt is de ott az ügyfélszolgálaton (auchan) azt mondták hogy nem lehet semmit csinálni szóvall így jártak... :S
Tudtok nekem valamit segíteni ebben hogy tényleg van e ilyen vásárlói jog?
Köszi előre is:)
Régen volt csak ilyen. Jó régen.
Már nincs ilyen hogy indoklás nélküli elállás.
HA hibás akkor azonnal kell cserélni és ha nem tudja akkor lehet pénzt kérni vissza.
De ehhez hibásnak kell lennie.
Egy esetben van lehetőség ilyenre az pedig ha internetes vásárlás volt. mert ott még megvan a 8 napon belül való indoklás nélküli elállás joga.
De ha sima KPs vásárlás volt akkor nincs erre lehetőség ha az eladó nem akarja.
Mozigépész
2009.12.04, 15:43
Bocsi, de azt kell erre mondanom, hogy ügyeskedés.... Ennyiből ne vegyél meg semmit, hisz pár hónap múlva lehet jelentősen olcsóbb!
zellerke
2010.01.29, 20:11
Az interneten találtunk egy hirdetést, amiben eladásra kínálnak egy új gorenje mosogatógépet fél áron.
Elmentünk az üzletbe (a bolt 72 órás cseréből visszavett készülékeket forgalmazott), ahol a meghirdetett termék 6000 Ft-tal drágábban volt kirakva, mint ami a hirdetésben szerepelt. Az eladó felhívta a főnökét, akivel megegyeztünk, hogy a 6000 Ft-ot megfelezve 75.000 Ft-ért miénk a készülék.
Előlegként elkértek 20.000 Ft-ot, majd másnap kiszállították a mosogatógépet.
Amint elment a szállító észrevettük, hogy nem hagyott nálunk semmilyen papírt, se blokkot, se garanciajegyet, se használati utasítást. Természetesen rögtön felhívtuk az üzletet, pár napon belül küldtek egy blokkot és a fél évre szóló jótállási papírt postán keresztül. A mosogatógép bekötésekor tüzetesebben megvizsgálva látszott rajta, hogy ez már egy használt készülék, amit bizonyít az is, hogy a gyártási év be van ütve a gépbe: 2006. Szóval egy minimum 3 éves gépet hoztak nekünk. Erre azt mondtam magamnak, hogy most már mindegy, csak jó legyen.
A készülék a második mosogatáskor elárasztotta a konyhát vízzel. Újra felhívtuk az üzletet, ahol megígérték, hogy másnap kijönnek érte és megjavítják, vagy ha nem javítható 15 napon belül kicserélik. Másfél hét és többszöri telefon után végre kijöttek és rögtön cserekészüléket hoztak, ami az állításuk szerint egy jobb és drágább mosogatógép és persze szintén 72 órás cserés. Elfogadtuk a cserét annak ellenére, hogy a gyári borítás hiányzott a cserekészülékről, azt a szállító engedélyével én raktam át a rossz készülékről a cserekészülékre. Miután elmentek, tüzetesebben megvizsgálva a gépet tisztán látszott rajta, hogy ez egy évekig használt, belül rozsdásodó, agyonkarcolt gép, amit a neten max 29000-ért árulnak. Rögtön másnap személyesen visszavittem az üzletbe a gépet, és próbáltam egy normális, nekem is megfelelő cserét kieszközölni, de nem sikerült, mert az összes élvezérlős teljesen beépíthető mosogatógépük, amiről azt alítják, hogy 72 órás cserés, még egy laikus is megmondja egy perc alatt, hogy ez egy több évig használt gép. Tehát cserét nem kaptam, a készülék ott maradt, minden papírt visszakértek, nálunk csak a vételárról szóló blokk maradt. Most ennyi van nálunk, amivel igazolni tudjuk, hogy felénk kötelezettségeik vannak. Ez a nap egy keddi nap volt. Annak a hétnek a csütörtökére vagy péntekére ígértek egy sokkal jobb, drágább gépet, ezt sem sikerült teljesíteniük. Ismét csak ígéretet kaptunk, pár nap és visszahozzák a javított saját gépünket. Jeleztük, hogy mi nem szeretnénk azt a gépet visszakapni, mert az egy agyonhajszolt gép, és a hiba is ez miatt keletkezett. A válaszuk az volt, hogy én tettem tönkre a gépet, mert szétszedtem és eltörtem egy alkatrészét. Ez egy kicsit abszurd, minek tettem volna ilyet? Nem is tettem. Minek szedtem volna szét egy elvileg új gépet? Ezek után döntöttünk úgy, hogy elállnánk a szerződéstől és kérnénk vissza a pénzünket. Elegünk lett a 3 hetes ígérgetés és a hülyének nézésből. Persze ők nem adják vissza a vételárat.
Hát itt tartunk most.
Mozigépész
2010.01.29, 20:27
Bocs a kérdésért, de amikor megnézted a használt árut, nem tünt fel, hogy esetleg agyonhasznált?
Ha kaptál fél évre garanciát, akkor el kell fogadnod a javítást (remélem ezután jobban megnézed mit veszel, és hol), ha 30 napon túl van a javítás elállhatsz a szerződéstől. (15 napra kell törekedni, de bíróság szerint 30 nap után jogos az elállás)
Zsoke35
2011.02.08, 10:26
Sziasztok!
Kaptunk ajándékba egy alig használt Siemens márkájú mosogatógépet!
A probléma vele az hogy nem fűti fel a vizet és nem ér a program végére!Tehát csak mosogat csak mosogat ha csak én ki nem kapcsolom!
Mit lehet ez ügyben tenni?
Erről a típusról lenne szó:
http://www.avmedia.hu/termek/558/147/siemens_se26e232eu.htmlVálaszokat előre is köszönöm!
Szép napot Mindenkinek!
Koronczai Zsolt
Mozigépész
2011.02.08, 19:25
Ez nem fogyasztóvédelmi téma az eddigi leírásod alapján. Kérdés:
1. garanciális e még?
2. mennyi idős?
3. Szerelőt próbáltad már?
Zsoke35
2011.02.08, 19:33
(Mozigépész @ 2011.02.08, 19:25)

Ez nem fogyasztóvédelmi téma az eddigi leírásod alapján. Kérdés:
1. garanciális e még?
2. mennyi idős?
3. Szerelőt próbáltad már?
Elnézést kérek figyelmetlen voltam!
Sajnos garancia nincs kb 2 éves és még nem kérdeztem szerelőt 10.000-ért!
Azért köszönöm a választ!
Üdv
Zsolt
Mozigépész
2011.02.09, 21:56
Akkor sajnos saját költségen marad a javítás....
Max. ha valaki tud a környékedbe jó szerelőt....