Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mosógép
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
1, 2, 3
birsalma
Sziasztok!

Én egy AEG mosógépet vettem kb 1,5 hónapja. Sajnos azóta csak problémám van vele. Az 1400 centrifugálásnál annyira dobja magát a gép hogy össze vissza csúszik, a mosópor adagoló kicsúszik a helyéről, és iszonyú hangos.
A beszerelés után hívtam a szervízt, kijöttek "megcsinálták", beállították a lábát mondván nem volt jól beállítva, most már jó lesz címen elmentek. De nem így lett. Már egy hete a szervízben van. Ma voltam ott együtt megnéztük a hibát, mert tegnap jött a telefon hogy nincs semmi baja a gépnek!. De ma kiderült, hogy mégis mozog, mégis hangos. A szervízvezető pedig azt ajánlotta, hogy tesznek bele valami védő gumit? vagy nemtudom mit, és attól jobb lesz!
Én kértem egy új gépet, mivel szerintem ez gyári hiba, nem én rontottam el. Ez nem lehetséges az Ő szemszögükből! Ez volt a válasz-,majd a szervíz mérnöke megnézi!
Segítséget szertnék kérni ezzel kapcsolatban. Én egy új gépet, egy hibátlant vettem elvileg...és azt is szeretnék. Mi a teendő ilyen esetben. Reménykedhetek az igazamban?

Üdv. Birsalma
L_Matyi
Ha meg tudják javítani, akkor azt el kell fogadnod, egy javítást még elronthattak. Azt javaslom, hogy most fogadd el a javítást, és ha megint előjön ez a hiba, akkor rögtön cserét kérjél, mert akkor már harmadsor is ugyanaz lesz a gond, és az már nevezhető jelentősebb kellemetlenségnek. Ezt nyugodtan közölheted is velük (csak szépen udvariasan). Remélem ők jöttek ki hozzád és vitték el/hozzák vissza a masinát!
birsalma
(L_Matyi @ 2009.11.24, 15:11) *

Ha meg tudják javítani, akkor azt el kell fogadnod, egy javítást még elronthattak. Azt javaslom, hogy most fogadd el a javítást, és ha megint előjön ez a hiba, akkor rögtön cserét kérjél, mert akkor már harmadsor is ugyanaz lesz a gond, és az már nevezhető jelentősebb kellemetlenségnek. Ezt nyugodtan közölheted is velük (csak szépen udvariasan). Remélem ők jöttek ki hozzád és vitték el/hozzák vissza a masinát!

Szia!

Köszöm a választ.
Máskülönben igen ők vitték el és remélem hozznak is egy újat:)
Ha 15 napon belül nem oldódik meg a problémám akkor már igazán adhatnak egy újat, vagy nem?

Üdv Birsalma
L_Matyi
(birsalma @ 2009.11.26, 10:55) *
Ha 15 napon belül nem oldódik meg a problémám akkor már igazán adhatnak egy újat, vagy nem?
Tulajdonképpen újat nem kérhetsz. Vagy megvárod, amíg kijavítják, vagy jelentős kényelmetlenségre hivatkozva elállsz a szerződéstől, és akkor pénz jár vissza. Persze más sem kizárt, ha megegyeztek benne, de jogilag az nem kényszeríthető ki. Tehát 15 nap után megírhatod, hogy mivel egy hűtőszekrényt nem tudsz két hétnél tovább nélkülözni, ezért elállsz a szerződéstől, és kéred vissza a vételárat. Ez valószínűleg jogos. Előtte azért érdemes ezzel befenyíteni. Egyébként a PTK-ban van benne, hivatkozz arra.
306. § (2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
Mozigépész
Viszont 15 nap után még a bíróság sem ad igazat, ez 30 nap után szokott megállni a bíróságon is! De akkor nagyon! biggrin.gif
birsalma
Sziasztok!

A folytatásban az történt, hogy 15 nao után Én telefonáltam rájuk, hogy mi is van a mosógépemmel. Pesrsze össze-vissza információ. Először várnak valami alkatrészre, utána kiderül, hogy normálisan működik....Egész nap telefonáltam, amíg valaki Értelmes felelőségteljes emberrel tudtam beszélni.
Az eredmény: nem ismerik el a hibát, beírtam a vásárlók könyvébe (3 oldalra sikerült:)), holnap szállítják vissza. Szerintem még lesz harmadik felvonás. Én még mindig azt mondom, hogy egy mosógépnek nem kell táncolnia.
Nagy csalódás...
Az ügyfélorientált szervíz csak álom?
Ha lehet NE VEGYETEK AEG/ELEKTROLUX terméket. Mert nem éri meg a pénzt.

Üdv Birsalma.
L_Matyi
Azt azért jó lenne tudni, hogy mi a válaszuk, az, hogy ez a mosógép nem táncol, vagy az, hogy nem baj ha táncol. Ez fontos lehet a továbbiakban és erre írásos választ kéne kapnod!
birsalma
Sziasztok!

Szerencsére a sok idegeskedés és a sok telefonálgatás után meglett az eredmény!!!!!
Csereutalványt kaptam és visszakérhettem a pénzt! Azóta vettem egy másik mosógépet (nem AEG) és kiválóan működik, ugyanazok a paraméterek csak más márka. Tehát nem velem volt a gond, nem a födémmel (amit beakartak magyarázni), hanem a géppel.
Én csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ha JOGOS A PANASZ akkor legyen kitartó és ne sajnálja az utánajárást!

Sok Szerencsét!!!

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
L_Matyi
clap2.gif
böbi
Üdv mindenkinek,én igy jártam.December végén vettünk egy "új"mosógépet,állitólag csak párszor mostak vele bemutatóteremben.Hát kiderült hogy nem,egyszercsak nem szivatyuzott a program bezavart ált a gépben a viz.A férjem megnézte hivta a boltot" ők nézze meg nem került e valami a szivatyuba".Került,méghozzá pénz ,melltartó merevítő,kulcstartó és egy sem a mienk.Ja és rengeteg vizkő.Most megint megcsinálta velem ugyan ezt a gép.Nem tudom mit csinálhatok,nem vagyok bamba tök ujnak látszott a gép kivűlről,bele meg nem láttam.
Mozigépész
Hibás terméket 3 munkanapon belül ki kell cserélniük, ez szabály. Azon túl garanciába javíttatni lehet.
Azt azért nem említetted, hogy garancia jegyet adtak e hozzá, és megérte e új helyett használtat venni.
böbi
(Mozigépész @ 2010.02.01, 20:50) *

Hibás terméket 3 munkanapon belül ki kell cserélniük, ez szabály. Azon túl garanciába javíttatni lehet.
Azt azért nem említetted, hogy garancia jegyet adtak e hozzá, és megérte e új helyett használtat venni.

Helló.Kaptam de az üzletben azt mondták hogy minta darab,bemutató céljából mostak is vele,van bemutató termes gázom 3-rom éve kutya baja.Ami engem dühit hogy egy tök uj külsőben egy agyonhasznált német gép van,és hüjének néznek mert azt mondta hogy ne tegyek annyi ruhát bele,azt még megjegyzem a gyerek zokniát vette ki a férjem tegnap a szivattyutól.Ma jön a szerelő és a tulaj is,tegnap meg akarta magyarázni azért áll meg a gép1-10 percnél mert még érzékeli hogy vizes a ruha.elmondanám 1000-res centri a minimum amit használok.Bocs kaptam jótállást,de blokkot nem.
Mozigépész
Akkor sajna javítás marad, de ha nem tudják javítani vagy cserélni, nem törekednek a 15 napra (általában ez 30 nap bírói szemléletben), akkor elállhatsz a szerződéstől, és a vételárat kell visszakapnod. De ezt csak javítás után. Ha meg nem akarják orvosolni a dolgot írásos panasz, majd békéltető testület, de ezt majd akkor ha nem javul a helyzet...
Cöki
Sziasztok!
Vettem egy Candy tip.mosógépet márciusban. Ez év dec.21.-én az ékszíj elszakadt. Azonnal bejelentettem a hibát. Többszöri sürgetésemre jan. 6.-ára igérték a javítást, alkatrész hiányra hivatkozva.
2010 január 27.-én személyesen reklamáltam , ahol kioktattak hogy ők csak akkor javítanak ha van alkatrész, annak beszerzése pedig problémát okoz, máskülönben nincs kötelező határideje a javításnak, és ha nem tetszik valami forduljak a Candy Hungary Kft-hez.
Kérdésem a következő :
- milyen kártérítés jár nekem a több hónapi várakozásért ?
- mi közöm a Candy Hungary Kft-hez ? ( a Metro-ban vettem a gépet, a Candy Hoover Márkaszervíz adja a garanciát)
- hogyan lehet cserét vagy pénzvisszafizetést elérni, miután a szervízben semmi jót nem igértek a folyamatos alkatrész utánpótlásra.
- elvileg megérkezett az alkatrész, javítassam meg, vagy ragaszkodjam érdekmúlásra ( nem érdekem olyan gépet használni melynek alkatrész utánpótlására csak a törvény szól de kikényszeríteni nem lehet )

Cöki
Mozigépész
Mind ez ezerszer le van írva.....
1. kártérítést nem követelhetsz.
2. Semmi
3. Le van írva, 15 napra kell törekedni, de bírói gyakorlatban 30 nap után jogos az elállás, mind ezt a vásárlás helyén kell érvényesíteni, tértivevényes levélben, vagy személyesen a vásárlók könyvébe beírva. "Formanyomtatvány" van a főoldalon.
balboa
Sziasztok!

Létezik olyan,hogy gyárilag csomagolt mosógépnek vizes a gép belseje!
Nekem azt mondták a boltba,hogy ez azért van,mert minden gépen végeznek egy próbamosást a gyárba és utána csomagolják őket!
Én viszont attól tartok,hogy egy javított gépet adtak el nekem,mert nem tudom elképzelni,hogy vizesen jön ki a gyárból!

Légyszi írjatok!
Mozigépész
Pedig maradhat a gépbe víz, hisz a gyárban csinálnak mosáspróbát, nem szivárog e valahol. Talán a Discovery-n volt egy ilyen bemutatása a Hogyan készült-ben.
L_Matyi
Én is úgy tudom, hogy lehet benne víz.
balboa
A Hogyan Készült-et én is szoktam nézni!
De ott pont azt mutatták,hogy a minőségellenőrök kiválasztanak szúrópróbaszerűen egy terméket a gyártósorról és azt tesztelik,ha megfelel akkor mehet a csomagolóba!
Tehát nem minden egyes terméken végeznek ellenőrzést!
L_Matyi
(balboa @ 2010.04.15, 10:58) *
Tehát nem minden egyes terméken végeznek ellenőrzést!
De van amelyiken igen, és azt is eladják?
Norka75
Sziasztok!
Tanácsot kérnék.
Hétfőn vásároltunk egy új mosógépet -Whirlpool-. Alaposan körülnéztem ez ügyben a neten, és üzletekben is szép számmal, mire kiválasztottam a típust, hol és mennyiért. Ma reggel szöget ütött a fejembe egy kérdés.
Ahol vettük a gépet ott 4 év garanciát ígértek rá. Rajta is volt a tetején egy igen mutatós matrica és az eladó is hangsúlyozta.
(Pl. Az egyik multiban 1 évet és vásárolhattam volna egy bizonyos összegért még 3 évet mondtak.
Volt ahol a 2 éves garancia volt rá.)
A problémám, hogy akárhogy nézem erről semmilyen feljegyzést nem találok a papírok között. Matrica sem volt a gépemen. Nem vagyok pesszimista, csak sosem lehet tudni alapon szeretném megelőzni a későbbi gondokat. Merre induljak? Ahol vettük felhívtam és megnyugtattak, hogy 4 év. A jótállási papíron is a kötelező 2 év olvasható csak. Menjek fényképezzem le a gépet az üzletben?...
Köszönöm a tanácsokat!
L_Matyi
(Norka75 @ 2010.05.07, 06:41) *
Menjek fényképezzem le a gépet az üzletben?...
A legbiztosabb az lenne, ha erről adnának neked egy papírt. Menj be a boltba és kérjed meg, hogy írják le. Ha nem hajlandóak, akkor írjál be a panaszkönyvbe, nem panaszként, csak, hogy erről kérsz egy papírt, és arra kötelesek 30 napon belül válaszolni. A fénykép jó ötlet, de 3 év múlva azzal semmit se fogsz tudni bizonyítani. Most 30 napig még hatásos fenyegetőeszköz lehet. Legyél kedves velük, az jobban szokott elsülni, mint az anyázás.
Norka75
(L_Matyi @ 2010.05.07, 11:10) *

(Norka75 @ 2010.05.07, 06:41) *
Menjek fényképezzem le a gépet az üzletben?...
A legbiztosabb az lenne, ha erről adnának neked egy papírt. Menj be a boltba és kérjed meg, hogy írják le. Ha nem hajlandóak, akkor írjál be a panaszkönyvbe, nem panaszként, csak, hogy erről kérsz egy papírt, és arra kötelesek 30 napon belül válaszolni. A fénykép jó ötlet, de 3 év múlva azzal semmit se fogsz tudni bizonyítani. Most 30 napig még hatásos fenyegetőeszköz lehet. Legyél kedves velük, az jobban szokott elsülni, mint az anyázás.

Köszönöm!
A fényképet természetesen viccnek szántam...Csak bosszant egy kicsit a beetetéses 4 év.
(Anyázni nem szoktam. Miért tenném? Nincs panaszom épp megelőzni szeretném.)
jocibea
Sziasztok. Tudna nekem valaki tanácsot adni? Vásároltam május 26-án egy Zanussi ZWF1000M mosógépet. (kb 4 x használtam) 29-én telefonáltam a szervizbe,hogy a gép zörög. Kiküldték a szerelőt és azt mondta csapágyas és cseréltessük vissza a vásárlás helyszínén. Ez megtörtént,de ezt a mosógépet is 1 hét után szereltetni kellett.(ez is csapágyas volt) Kijött a szerelő vissza rakta a helyére a csapágyat és ennek "most már bírnia kell" címszóval megcsinálta. Eltelt 9 nap(5-7 mosást bírt ki) és én ugyanúgy telefonáltam a szervizbe hogy ugyanaz a baja a mosógépnek mint szerelés elött. Kérdem én, hogy ilyenkor mit tud tenni az ember?
Vagy költöztessem a szerelőt magamhoz? Nem azért vettem mosógépet mert annyi a pénzem van hanem mert szükségem volna rá,ha nem menne tönkre állandóan. Válaszaitokat előre is köszönöm. Üdv mindenkinek
Mozigépész
1. átraktam a hozzászólásodat a megfelelő helyre. Itt is olvashattál volna hasznos infókat.
2. javítani annyit javíthatnak amennyit akarnak, sajnos ez van.
3. viszont sokszori ugyan olyan hibával már ok lehet egy csere kérésre (ami már meg volt), vagy az elállásra, a vétel ár visszajár. Bíróságon ez általában 3 javítás ugyan azzal a hibával.
4. ezt a bolttal kell intézned vele vagy szerződésben, és sajnos a szállítási költséget neked kell állnod!
jocibea

Köszönöm a segítségedet. Csak az a baj ha ezt a gépet is kicseréltetem csak ilyen típusúra lehet kicserélni. (szerintem ez szériahibás ha már 2 gépnek is ugyan az a baja)
És a készüléket hitelre vásároltam,de csak júliusba kell elkezdenem törleszteni,ilyen esetben is "vissza kaphatom a vételárat" tehát sztornózhetom a hitelt? Előrre is köszönöm a válaszokat. üdv.
Mozigépész
Nem sztornó, hanem a bank már kifizette a boltnak a pénzt, és neked kell a bankkal rendezni.... De ezt ne vedd készpénznek, a bankot kell megkérdezni....
jocibea
Ok. Köszönöm. Majd meglátjuk mi lesz. Ez a mosógép már sose lesz tökéletes. Köszönöm a segítségedet.
zsunci
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e?
Van egy nagy próblémám. 2008.11.18.-án vettem egy mosógépet.
2010.06.13.-án elromlott. 24 hónap garancia van rá. Elektronika hibás volt (még most is az).Betelefonáltam a szervízbe. Kijött a szerelő, kicserélte a panelt. Pár nap múlva megint elromlott. Megint kijött, kicserélte ... A harmadik csere után(volt amikor egy alkalommal 2 db-ot cserélt, mert már a beszerelés után elromlott), írtam a gyártó cégnek egy levelet, amelyben cserét kérek. Mire közölték, hogy a szervíz elviszi bevizsgáltatni a gépet. Ez megtörtént, múlt pénteken vissza is hozták, de sajnos mosni azóta sem tudtam rajta. Ők azt mondták náluk jó volt, ők megszerelték.
Tanácstalan vagyok, mit tehetek ilyenkor? Két és fél hónapja nem tudok folyamatosan mosni. 1 hónapja meg absolut nem mosok a gépen. Arra várnak, hogy leteljen a garancia, vagy nem tudom, nem értem ezt a hozzáállást!? Ha fő alkaltrész romlik el már 5.-szőr, nem kellene kicserélni a gépet?
Valaki segítsen, mondjátok meg mit lehet ilyenkor tenni??? Úgy érzem, hogy teljesen átnéznek rajtam. Nekem nincsenek jogaim?
Előre is köszönöm!
Mozigépész
Olvasni!!!!!
A 125. hozzászólásomba ott a válasz!
Llora

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hátha tudja valaki, hogy 3 napon belül visszavitt hibás termék esetében köteles vagyok-e csereként elfogadni a boltban mintaként kiállított darabot.
Egy mosógépről van szó, amire a fogalmazó már elismerte a csere kötelezettségét, de mivel az adott típusból nincs több raktáron, a mintadarabot ajánlotta fel csereként. Én ezt nem szívesen fogadnám el, mert a kiállított példány szerintem nem tekinthető egyenértékűnek az eredeti csomagolásban lévő, használatlan, új mosógéppel.
Létezik erre az esetre alkalmazható jogszabályi rendelkezés? Érzésem szerint ilyen esetben jogosulttá válok a szerződéstől való elállásra és a vételár visszakövetelésére, de nem találtam erre vonatkozó konkrét jogszabályi pontot.

Köszönöm előre is ha valakinek van erre válasza.

üdv. Lora
Mozigépész
Nem, de ilyen esetben a bírói álláspont az, hogy a csere 15 napon belül történjen meg.
Görbetörpe
Tanácstalan vagyok!

Beko mosógépem van,2007-ben vettük 5 év garanciával.Május 16.-án jelentettem be a szervizbe hogy el romlott,szerelő jött,alkatrészt rendelt....azóta semmi,a cég ki vonult az országból,Kendy szerviz vette át a javítási munkát,ők arra hivatkoznak hogy meg rendelték az alkatrészt de a Beko nem küldi.Bármeddig húzhatják?Nem kéne nekik cseregépet adniuk?Nincs megszabva nekik egy idő hogy bejelentés után hány napra nekik azt orvosolni kell?Egy szerelő azt mondta hogy a kendy gépei is a beko alkatrészeivel vannak össze rakva,nem kérhetném valahogy hogy ne várjunk a bekóra????? 2 gyerek mellett rémálom így a mosás....

Köszönöm a választ!
Görbetörpe
Remélem kapok biztató választ biggrin.gif
Mozigépész
Vissza olvasva megkapnád, de látom nem megy....
Már miért kellene cseregépet adni? Az a szabály nagyon rég MEGSZŰNT!
15 napra kell törekedni a javítással, de mivel nincs kőbe vésve a szabály, így csak bírói ítéltből lehet következtetni, hogy 30 nap után lehet igazán reklamálni, és cserét kérni, vagy a pénzt. De ezt nem a szervizzel (mint semmi mást sem, még a javíttatást sem a szervizzel kell neked intézni), hanem a bolttal ahol vetted a gépet.
Görbetörpe
(Mozigépész @ 2011.07.10, 22:50) *

Vissza olvasva megkapnád, de látom nem megy....
Már miért kellene cseregépet adni? Az a szabály nagyon rég MEGSZŰNT!
15 napra kell törekedni a javítással, de mivel nincs kőbe vésve a szabály, így csak bírói ítéltből lehet következtetni, hogy 30 nap után lehet igazán reklamálni, és cserét kérni, vagy a pénzt. De ezt nem a szervizzel (mint semmi mást sem, még a javíttatást sem a szervizzel kell neked intézni), hanem a bolttal ahol vetted a gépet.

Először is köszönöm a szép hangvételű kezdést,már meg szoktam hogy ha segítséget kér az ember csak ezt kaphatja ma magyar országon.Tudok olvasni,bár nekem ellentétben veled nincs időm órákig a gép elött ülni....
Azért tettem fel a kérdést mivel nem tudom az erre vonatkozó jogszabályokat,mivel ha tudnám nem kéne kérdezni...Ezért pl nem tudtam hogy MEGSZŰNT,hogy a te stílusoddal éljek.
Bírói ítélet?Nem voltam bíróságon,honnan lenne az,ha meg nem erre gondolsz akkor pontatlan vagy,ergo hiába olvasom...És igen DE a szervízzel kell intézni mivel van elvileg garancia vállaló aki vállalja a szervízelést......(te jobban tudod,de ezt hívják ugye jogutódnak)
Az üzlet akkor tud ebben segíteni ha nincs jogilag senki más.....
Kisebb gépek esetén intézi az üzlet mosógép esetén nem...
Mozigépész
1. Nem ülök állandóan a gép előtt nekem se sok időm van, de akkor olvasgatok. Gondolom a törvényeket sem is mered, de utána nézel.
2. MEGSZŰNT azért van kiemelve mert FONTOS, és látható legyen. Akkor lettem volna bunkó ha végig ÍGY ÍROK, MERT A NAGYBETŰS ÍRÁS A KIABÁLÁS A NETIKETTBEN.
3. Bírósági ítéletekről is van olvasnivaló ITT olvashatsz ítéletekről és a jogszabályok értelmezésérő bírói szemszögből.
4. Te jogilag az eladóval állsz szerződésbe, tőle vetted a mosógépet nem a szerviztől.
"151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
1. § (3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó).

49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről
4. § (2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. "

Remélem kimerítő a válasz!
Jakso
Kedves szakértők!

Garanciális probléma fordult elő a mosógéppel(6 hónapos). Szerviz udvariasan kiküldte a szerelőt, majd közölte, hogy szerkezeti hiba és kicserélés után meg "szokott" oldódni.
Hát nem oldódott meg. Most megint vitessem el egy hétre és kellemetlen megoldások sora jöjjön, hol kinél mossunk (4 fős család), vagy kezdjek reklamálni csere miatt?
A felesleges áram és vízfogyasztást nem is mondom amit a hiba okozott...

Tanácsot kérek.

Köszönettel
J.
Mozigépész
Nos ha itt olvasgattál volna, szerintem a válasz is meglenne.
Nos a válaszom benne van egy bírósági ítéletben ami teljes mértékben elolvasható ITT! Igaz ez autóról szól, de a szabályok ugyan ezek rád nézve is.
"A Ptk. 306. § (1) bekezdésének a) pontja lehetővé teszi ugyan a jogosultnak a választást a kijavítás és a kicserélés között, de a kicserélés iránti igényt - a kötelezett méltányolható jogi érdekét védve - feltételekhez köti. Nem helytálló az a felperesi hivatkozás, hogy a csereigény jogszerűségéhez elegendő egy sikertelen javítás elvégzése. A perben eljárt bíróságok helytállóan állapították meg, hogy a Ptk. 306. § (1) bekezdés a) pontja szerint a felperest nem illette meg a kicserélés joga, mert a kijavítással összehasonlítva az alperesnek a kicserélés aránytalan többletköltséget eredményezett volna. Azt pedig a felperes maga sem állította, hogy az alperes a kijavítást nem vállalta, és megfelelő határidőn belül nem végezte el. A bírói gyakorlat mind a kicserélés, mind az elállás iránti igényt - kijavítható hibánál - általában abban az esetben tekinti alaposnak, ha a hiba gyakran ismétlődik, a javítások ellenére hosszabb időn keresztül fennáll, vagyis a sorozatos javítás sikertelennek bizonyul, és így a jogosultnak huzamosabb időn keresztül kényelmetlenséget, időveszteséget okoz. A fentiek szerint alaptalanul hivatkozott a felperes arra, hogy csupán az első javítás megfelelősége volt vizsgálható, a második hibajelenség már megalapozta volna a csere, illetve a szerződéstől való elállás iránti szavatossági igényét."
Jakso
Köszönöm a kielégítő választ.

J.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.