Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kabát, ruha
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Edge
Üdvözlet mindenkinek!

A következő szituációbe kerültem és ehhez szeretnék megerősítést ill. segítséget kérni.

10.20-án vettem a Világjárók Boltjában (amit nagyon minőségi cuccokat áruló boltként ismertem eddig) egy SHERPA kabátot 29999 HUF-ért. 11.16 szóltam nekik (a hiba bejelntésének az időpontja) és 17-én vittem be hozzájuk, mert a nyakánál lévő puha termoanyagú betét és a belső hát anyag összevarrásánál a varrás kezdett m,eggyengülni és a kettő anyag hatátába varrot akasztó elengedett már (leesett az akasztóról a kabát...).
Azt mondták, hogy minden rendben, vagy cserélik, vagy ha jól megtudják javítani akkor javítják. El kell vinniük a Nagyker-be és ott majd megmondják hogy melyik verzió müködik.

Tehát, akkor a 8 nap, amennyi idejük van a javításra - 17-étől - 24-én szerdán jár le. Ha eddig nem sikerült megcsinálniuk, akkor cserélniük kell vagy kifizetniük ez árát. IGAZ?

Amit adtak papírt azon van egy ilyen apróbetüs rész: "Ha sem a kijavításra , sem a cserére nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, ill. kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni - választása szerint megfelelő árleszállítást igényléehet vagy elállhat a szerződéstől."

Ez alapján, akkor mi a "jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség"?

Másik, ez is a papíron van: "Ha a forgalmazó a bejelentéskor a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb 3 munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót. Nyilatkozata e jegyzőkönyv mellékletét képezi."

Eszerint mivel 17-én nem tudta hogy tudja-e javítani, ezért a 3 munkanapon belül, azaz mondjuk hétfőig (máig) nekem kellene szólnia, hogy akkor javítja-e (természetesen 100%osan), vagy cserélik-e? És ha javítják, akkor innen ketyeg a 8 nap vagy már 17-étől?

Hogy döntöm el hogy értékcsökkentés nélkül tudták-e javítani? Ugyértem nem vagyok varrónő, de ahhoz hogy megtudják varrni, ahhoz valahol máshol megkell bontani a varrást, hogy hozzáférjenek. A kabát viszont egy vízhatlan hegesztett varrásal készült síkabát jellegű cucc, tehát a varrásnál sem engedi be a vizet. Szóval ezt egy sima szabó nem tudja megcsinálni, de ha elémrakják és az a varrás OK, akkor sem fogom tudni hirtelen, hogy a többi helyen mindent úgy csináltak-e vissza ahogy volt...

Szóval várom a véleményeket és segítségeket!

Köszönöm
FVF
A 49/2003 GKM rendeletet kellene megnézned, amit belinkeltem az első kategória második fórumába, szavatossági rendelet címmel.

A döntésre tényleg van 3 napjuk. Az ügyintézésre ellenben 15. Amennyiben ez letelik, a jogszabályok nem rendelkeznek arról, hogy milyen szankcióra számíthat a cég.

Az értékcsökkenésről az dönt, hogy a termék használható -e rendeltetésszerűen. Evvel kapcsolatban azonban szkeptikus vagyok, mert - főleg ennyi pénzért - én még nem láttam vízhatlan dolgot, legfeljebb a gumikabátot. Ezt azért általában az eladók is elmondják.

Ki kell várni a 15 napot, aztán majd meglátjuk. Egy dolgot kell tudni, hogy amennyiben javítható, akkor nem kell cserélniük, hiszen nekik az jelentős többletköltséget jelent. A másik az, hogy akkor nem szabad átvenni a kabátot, s cserét kell kérni, amennyiben a visszakapott terméket nem sikerűlt az eredeti állapotra javítani.
edina574@hotmail.com
Sziasztok,
Kész vagyok ezzel a Sherpa kabáttal.
Kicsit megkönnyebbülve oldvastam Edge levelét, mert rájöttem, hogy nem vagyok egyedül. Hetekig spóroltam a SHERPA kabátomra, és két hét viselés után szétfoszlott a cipzárja a varrás mentén.
Ma bementem a boltba, ahol azt mondták, hogy hagyjam ott, mert el kell küldeniük javításra, ami kb. 1,5 hétig tart. Én meg megíjedtem, és úgy döntöttem addig nem hagyom ott, amíg a részleteknek utána nem néztem. Szóval a lényeg, azért vettem ezt a kabátot, hogy legyen télen mit hordanom. Ha odaadom, meg fogok fagyni. Miért nem lehet, hogy egyszerűen kicserélik?
Kérlek FVF írd meg nekem, hogy te mit tennél a helyemben. Milyen lehetőségeim vannak, és azok közül mi a legjobb?

Előre is köszönöm.

Üdvözlet;
Edina

PS. Az árleszállítás is éredekelne.
Edge
Helló!

Én viszont sajnálattal hallom, hogy nem vagyok egyedül... smile.gif
Nem tudom, hol vetted a kabátot? Én a körúton az OVERLAND-ben. Tulajdonképpen én is azért írtam ide mert ugy voltam ahogy te.
Szóval ott a pasi legalább nagyon udvarias volt, biztosított róla hogy megsürgetik amennyire tudja, meg hogy köszöni a türelmet és elnézést a kényelmetlenségért, mert nekik el kell vinni a nagykerbe és ott dől el hogy javítják-e vagy cserélik. Szóval Szerdai napon vittem be. Pénteken telcsiztem nekik, hogy mi van. Azt mondta hogy már elvitték a nagykerbe, de a szaki csak köv. hét elején tudja megnézni, ugyhogy türelmemet kérik (Ez pont a szélviharos hétvége volt.... ). Hétfőn nem hívtak. Kedden én hívtam délben, mondta hogy visszahív. Visszahívott és közölte, hogy elkészült a kabát, csak nincs náluk, de még aznap elhozzák és felhív hogy be is mehetek érte. Szóval Szerdától Keddig tartott a tortúra, de Kedd este már nálam volt megint. Amugy volt a zsebében valami papír mikor elhoztam és azon szintén valami szakadt cipzárról írtak, csak azt nem tudom hogy került oda mert az enyémen nem az volt a baj... ? Igazából azóta felmerült bennem azis, hogy nem azt a kabátot kaptam vissza, amit beadtam, hanem egy ugyanolyan másikat, amin más hibát kijavítottak. Mondom ezt a talált papír alapján és az alapján, hogy: Mikor megvettem az alatt a 3 hét alatt amíg hordtam kb. 4-szer vettem ki a kicipzározható belső polár bélést a dzsekiből és nem tünt fel semmi extra. Mióta viszont visszakaptam, feltűnt, hogy mikor bezippzárazom a bélést a dzsekibe, akkor kb 1 cm-rel hosszabb a végén a bélésen a cipzár és ezért kicsit nehezen fér el a nyakrész bujtatójában a maradék anyag. Igaz a dzseki és a bélés is M-es méretű jelőlést hord, de gondolom ez nem jelent gondot. Szóval lehet hogy egy számmal nagyobb benne a bélés, de nem tudom biztosan.
Ráadásul mégegy helyet észre vettem azóta ahol jön szét a varrás, de az nem olyan feltűnő, ugyhogy majd kialakul mi lesz.
Azt tanácsolom, amugy hogy rakj a kabátba egy eltávolíthatatlan jelzést, amiről te megismered, hogy az volt a tiéd és akkor ilyen nem fordulhat elő!
Edge
Had támasszam alá az előbbi hozzászólásomat néhány fotóval. Várom a véleményeket.

Ez a kabát

Ez az újonnan felfedezett hibás rész, ahol jön szét a varrás.

A bélés és a dzseki cippzárjának a vége a jobb oldalon. A bélésé hosszabb.

A bélés és a dzseki cippzárjának a vége a bal oldalon. A bélésé hosszabb.

Felhúzva, így néz ki. (Kissét kinyomja a piros rátétet...)

Nem olyan mintha a bélés nyakrésze kicsit nagy lenne ebbe a dzsekibe?

A méret elvileg egyezik...
Edge
Ja és félreértés ne legyen. Nem azért írtam be az OVERLAND-et, mert bármi bajom lenne magával a céggel. Ahogy írtam feljebb maximálisan elégedett voltam az alkalmazottak hozzáállásával és nyilvánvaló hogy nem az ő hibájuk az egész. És ha megtehetném, ha a továbbiakban sor kerül további reklamációra akkor inkább a nagyker-hez mennék egyenesen és nem pedig őket zaklatnám.
edina574@hotmail.com
Szia Edge,

Ma megint megnéztem a kabátomat, és elég kiábrándítónak tartom a helyzetet. Szerintem nem lehet normálisan megjavítani, csak ha az egész cipzárat kicserélik, de akkor meg olyan ronda lesz a varrás mentén, hogy az bűn. A kettőnk esete alapján én megvallom őszintén, hogy nagyot csalódtam a SHERPA minőséségében.... sad.gif
Az általad küldött képek felháborítoak. Hogy adhattak ki ilyen munkát. Tönkreteszik a Sherpa imázsát, amire most kiemelten nagy hagsúlyt fektettek.
Nem tudom nem cserélték-e ki valamelyik részét a kabátnak női, vagy férfi M-es méretre.... A bomlás is nagyon gáz.
Annyit tudok, hogy egy cég hozza be, valami Mázéltov Kft. Oda kell elküldeniük. Az én kabátomat Debrecenből küldenék. Fogalmam sincs meddig tartana az egész. Ráadásul a boltosok ahol vettem, (debrecenben) nem mutattak túl nagy empátiát a problémém felé. Nekik az volt a lényeg, hogy kifizettem az árát. A többi már az én bajom.

Szia,

Edina
FVF
Az a probléma, hogy amennyiben következmények nélkül kijavítható, kijavíthatják. Lehet persze csere is, de a pénz visszafizetését - bár igényelheti a fogyasztó - de nem köteles a kereskedő teljesíteni. MIvel a képek alapján a munka tűnik rossznak, s a javítás nem jelent feltétlenül minőségromlást még vízhatlannak mondott kabát esetében sem, elfogadnám a kijavítást. Meg lehet persze azt próbálni, hogy cserét kérsz, mert nincs másik kabátod. Ebben az esetben a reklamációs ívre azt kell írni, hogy azért kéri a cserét, mert nincsen másik kabát, s így a javítás ideje alatti kabáthiány aránytalan nagy kellemetlenséggel járna. A 49/2003 GKM rendeletben, illetve a PTK-ban fennáll ez a lehetőség.
Megpróbálnám ezt, de a javítás sem elvetendő.
Én is meglepődtem a márka hibáján. Megkérdezhetem, milyen árú termékekről van szó?
S elnézést a kései válaszért, de itt most a karácsony miatt őrültek háza van, s nagyon sok a dolgom.
Edge
Akkor tisztázzuk. Egyszer bomlott a nyakánál, kijavították. Elhoztam. Egy hét után feltűnt, hogy valami nem stimmel a bélés méretével. Észrevettem egy ujjabb bomlást más helyen. Ja, és a legújabb, ma: Jövök haza nyúlok a belsőzsebbe a kulcsomért és nincs ott. Mondom biztos máshová raktam. Kinyittatom az ajtót az otthoniakkal. Mikor jobban utánanéztem észrevettem, hogy a kabátba van a kulcsom, csak a zsebből lecsúszott a belsejébe, mert - mily váratlan - a zseb is szétjött egy helyen és onnan becsúszott a belsejébe.

Na akkor most ha visszaviszem. Elmondom mindezt és azt is hogy most nem szándékozom várni a javításra, hanem emeljenek le a polcról egy másikat és cseréljék ki, mert olyan hideg van, hogy nem akarok sz*rrá fagyni pulcsiban.

Az én kabátom 30000 Ft volt. Nem mondom Columbia hasonló tulajdonságokkal 60000, nade ez sem kis pénz.

Én azt olvastam egy két fórumon, hogy a SHERPA magyar, de nem hittem el. Szídták is. Most már hajlok arra, hogy elhiggyem. Főleg ha megnézed azt, hogy a "nagy" SHERPA website csak magyar nyelvű leírásokat tartalmaz és -utánanéztem- földrajzilag a server szintén itt van Budapesten! Csak ázsiában varratják... állítólag.

Az a baj, hogy már ég a pofám, hogy megint kénytelen vagyok visszamenni. És ez nagyon nem jó érzés. Tiszta hülyének érzem magam.
Edge
Ja és számomra most egyáltalán nem opció, hogy javítsák. Nem óhajtok megint várni és otthon kuksolni ill. hidegben járni, mert épp javítják a 30 ezres kabátomat.
edina574@hotmail.com
Én nem vacakolnék vele a helyedben az bizti, és a boltnak is el kell ismernie, hogy ez egy vacak. Szerintem csupán a jóindulatán múlik, hogy kicseréli-e. Én nem szállok a kereskedők védelmére az biztos. Ők udvariasan is tudnak számítók lenni. Az én kabátom egy munkaruházatiban vettem, ahol 27 ezer volt az ára, de ugyanez valamelyik nagyobb boltban a Duna Plázában 36 ezer volt. Életemben nem fizettem ennyit egy kabátért, sőt egy ruhadarabomért sem és tessék. Én kemény futamra számítok a kereskedővel. Szurkolj értem.
Edge
Hát igen. Én is tudom hogy ez lesz a vége. Csak nem tudom mikor lesz időm ezzel foglalkozni, mert most nagyon el vagyok havazva...
Amugy most már tuti, hogy magyar a SHERPA. Nem is ez számít, csak ne csinálnának sz*rt...

Neked mindenesetre szurkolok. Írj ha van valami!
edina574@hotmail.com
Szia Edge,

Bocs, hogy csak most, de ki sem látszom a munkából...
Szóval elkezdődött az én kálváriám is ugyanúgy ahogy neked. Kértem a kereskedőt, hogy cserélje ki a kabátot, mire az volt a válasza, hogy ezt "bizniszeljem" én le a nagykerrel.... Köszi...
Szerdán adtam oda, de csak holnap viszik fel Pestre. Nem tudom meddig tart majd ez az egész, a lényeg, hogy hétvégén Telkibányán szívni fogok mint a torkosborz, mert nem lesz mit felvennem.

El vagyok keseredve. crybaby.gif

Edina
Edge
Sajnállak... sad.gif

Az én ügyem lekopogom lezárult. Elvittem multhét szerdán az üzletbe és előadtam, hogy "valószínű elcserélték a nagykerben, de amugy is megint szakad máshol". Csávó nézett kerek szemmel, de egyet értett. Mondta, hogy akkor megint ott kéne hagyni, de látja nincs másik kabát nálam... Én helyeseltem. Amugy nem volt egy darab hasonló kabát sem az üzletben, mert nagyon kapós. Akkor ő felvetette, hogy mivel már másodszorra járatnak emiatt a sajnálatos eset miatt, menjek el a kabátba intézzem a dolgaim nyugodtan, ő meg elmegy a nagykerbe és elintézi, azaz hoz egy újat és kicseréli, ha este bemegyek. OK. Fél óra múlva hívott, hogy a nagykerben valóban elcserélték a kabátomat és az én javítottam ott van, szóval azt elhozzák aznap és mehetek azért. OK. Erre este felhív hogy sorry nagyon de a nagyker nem vitte még aznap, ugyhogy ő másnap délelőtt nyitás elött ott kezd és hozza. OK. Bemegyek másnap délelött és kiderült, hogy a nagyker megint kavart, merta mire azt mondták hogy az enyém az nem is az volt és fogalmuk sincs hol van az. Amugy az olyan típusú kabát meg teljesen elfogyott, mert nagyon kapós volt. Szóval ezek után közölte az eladó, hogy akkor válasszak bármilyen másik kabátot az üzletből és ha drágább max ráfizetek. Ebból az lett hogy a Logan-t lecseréltem egy Milwayne-re és 4000 Ft-t ráfizettem.

Ennyi. Remélem nem kell ezzel is majd visszamennem...

Neked pedig további sok szerencsét!
edina574@hotmail.com
Szai Edge,

Nem rossz. Ez egy tök rendes kereskedő volt. Remélem nem lesz semmi gondod az új kabáttal.

Én közben a nagykerrel is elkezdtem levelezni. Most nem akarok idézni, de multaságos amilyen felületesen és óvatosan kezelik az ügyet. És persze soha nem vállalja fel vki a saját nevét, mindig azt írják alá, hogy a Sherpa csapata. A vége természetesen az lett, - miután kértem, hogy adjanak egy telefonszámot, és egy kontakt személyt - hogy én a kereskedővel vagyok kapcsolatban, ezért vele tartsam az infó áramlást. Fogalmuk sem volt arról, hogy mit szerettem volna tőlük. A levél végére meg odabiggyesztették, hogy a kabátom egyébként már náluk van... Ez elég furi, mert a kereskedő azt mondta, hogy csak ma viszik fel, mivel hetente csak egyszer járnak Pestre.... Hm.
Mindenesetre mostmár reménytelennek tartom, hogy péntekig visszakapjam a kabátot, úgyhogy csendben reménykedem. Történhetnek még csodák?

Én mindent megértek, nem is várom el, hogy aznap megjavítsák a kabátot amikor odaviszem, csak egy picivel több kedvesség, és empátia kellett volna. Azért keményítettem be, mert felháborított, hogy ahogy gond van egy termékkel, máris én vagyok a rossz. Ha másképp álltak volna hozzá a dologhoz, én sem lettem volna ennyire erőszakos.

Majd megírom mire jutottam a végén. Hátha esetleg mások is olvassák. Remélem jó hírekkel szolgálhatok, és kellemesen kell csalódnom.

Szia,

Edina
edina574@hotmail.com
Sziasztok,

Vannak még csodák! Ma kaptam egy hívást, hogy kicserélhetem a kabátot, vagy ideadják a pénzt. Sajnos nem volt ugyanilyen nekik, a többi pedig nem tetszett annyira mint ez, így visszakaoptam a pénzt. Holnap találnom kell egy kabátot, hogy hétvégén legyen miben kirándulnom. És sztornó minden negatív megjegyzésem a bolttal kapcsolatban. Most egy másik srác volt, aki nagyon készséges volt, és úgy vettem észre megértette a kínomat. Nem akartam én senkivel erőszakoskodni, meg nyomulni sem nyomultam volna, ha nem lenne a kirándulás a nyakamon.

Köszi minden segítséget és együttérzést.

Kellemes ünnepeket!

Edina
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.