Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Moulinex Kenyérsütő
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
birsalma
Sziasztok!

1 éves a kenyérsütőm, amelyet garanciális javításra beadtam. Sajnos ennek már lassan 1 hónapja. 2x telefonáltam - válasz - alkatrészre várnak... Mikor megemlítettem a 151/2003.(IX.22) kormány rendeletet, hogy elvileg 2 héten belül kellene javítani, vagy esetleg telefonálni, azt a választ kaptam, hogy nincs ilyen rendelet. Eltörölték. Na erre e-mailen elküldtem, nekik. Persze akkor már tudtak róla, hogy van csak az én gépem nem esik bele (villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft bruttó vételár felett). Ezt azzal magyarázták, hogy ezek beépített gépekre vonatkoznak?!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik ilyesmi?
Köszönöm előre is a segítséget.

Birsalma

L_Matyi
(birsalma @ 2010.02.08, 13:38) *

Sziasztok!

1 éves a kenyérsütőm, amelyet garanciális javításra beadtam. Sajnos ennek már lassan 1 hónapja. 2x telefonáltam - válasz - alkatrészre várnak... Mikor megemlítettem a 151/2003.(IX.22) kormány rendeletet, hogy elvileg 2 héten belül kellene javítani, vagy esetleg telefonálni, azt a választ kaptam, hogy nincs ilyen rendelet. Eltörölték. Na erre e-mailen elküldtem, nekik. Persze akkor már tudtak róla, hogy van csak az én gépem nem esik bele (villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft bruttó vételár felett). Ezt azzal magyarázták, hogy ezek beépített gépekre vonatkoznak?!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik ilyesmi?
Köszönöm előre is a segítséget.

Birsalma
Nem beépített gépekre vonatkozik, ilyen meghatározás ott nincs. Vonatkozik a kenyérsütőre is, de a két hétre csak törekedni kell, és, hogy ne okozzon jelentős kellemetlenséget, általában egy hónap után lehet azt mondani, hogy akkor elég, kérem vissza a pénzem.
birsalma
Vásárlók könyvébe beírtam a tegnapi nap. De nem látom értelmét, mindenesetre van nyoma. Válaszként azt kaptam, hogy alkatrészre várnak.....Oké de meddig? Ilyenkor megkell várjam mindenféleképpen a 2 esetleg 3 hónapot, ha nincs alkatrész?

Birsalma
L_Matyi
(birsalma @ 2010.02.09, 13:48) *

Vásárlók könyvébe beírtam a tegnapi nap. De nem látom értelmét, mindenesetre van nyoma. Válaszként azt kaptam, hogy alkatrészre várnak.....Oké de meddig? Ilyenkor megkell várjam mindenféleképpen a 2 esetleg 3 hónapot, ha nincs alkatrész?
30 napon belül kötelesek válaszolni írásban a beírásodra, ha helyben nem írtak rá semmit a papírra. Egyébként hová adtad be, a szervizbe, vagy ahol vetted? Ha visszaviszed oda ahol vetted, akkor nekik törekedniük kell, hogy 15 napon belül megjavítsák, ha ők ülnek rajta egy hónapot, akkor akár el is állhatsz a szerződéstől, azaz visszakapod a pénzed.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.