Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Webshop
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Peters
Tisztelt Fórumtagok

Tudna valaki segíteni kihez kell akkor fordulnom ha rendeltem egy laptop-ot egy webshop-ban.
Mivel cégre vásároltam kértem tőlük egy proforma számlát amire utalhatok. a proforma
számla scannelve lepecsételve meg is érkezett, de Szlovák U-s adószámmal lepecsételve.
Ez még nem lett volna gond kifizettük az ára, megkaptuk a Laptop-ot
de a következő gondok jelentkeztek:

A számlát a vásárláskor meg kell kapnom. Benne kellett volna lennie a csomagban.
De nem volt benne, így csak egy proforma számlával rendelkezünk, az is csak PDF-ben.
További zűr is felmerült a vásárlással kapcsolatban. Kifejezetten magyar billentyűzettel rendeltük a laptop-ot, biztosítottak hogy ez magyar erre olyat küldtek amin matricával rá volt ragaszgatva az á,é,ű,ó betű a billentyűzetre. A VISTA telepítő DVD-nek is benne kellett volna lennie a csomagban, mi lesz ha újra kell telepíteni a gépet, de nem volt benne?

Küldtük üzenetet, abillentyűzettel kapcsolatban annyit írtak vissza hoy az ASUS szervízben kicserélik ők meg kifizetik a csere díját de egyáltalán nem írták meg hogyan képzelik. A számlával kapcsolatban nem reagáltak és nem küldtek számlát eddig sem.
Mit tegyek az ügyben?

Mozigépész
Hát céges ügy, nem biztos, de próbálkozzál velük, hogy ha a gépet nem cserélik ki megfelelőre, a hiányt nem pótolják (számla, DVD), élsz a távollevők között kötött szerződés (17/1999. (II. 5) Korm. rendelet, bár nem írtad mikor kaptad kézhez a gépet) 4. § 1 bekezdésére ("A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."), és el állsz a szerződéstől, a teljes vétel ár visszajár!
ITT PDF formátumba megtekinthető az egész rendelet!
Hua
Üdvözletem!

Segítséget szeretnék kapni valakitől!

Egy miorw.com nevű elektronikus webáruházban vásároltam Kínából egy fényképezőgépet.
A vásárlást visszaigazolták emailben és elküldték a számlaszámot hová utaljam a pénzt. (ez az email meg van még az adatokkal)
Át is utaltam, azóta egyetlen emailemre sem kapok választ.
MSN-en fent volt a servise és ott kérdeztem meg tőlük írásban, hogy hol jár a csomagom. Azt írták a vámon van, kb 5 nap múlva ér ide, (ezt a beszélgetést is elmentettem) Ez már vagy 2 hete volt. Pár napja ismét megkérdeztem, hogy mi van a csomaggal és nem kaptam választ, kijelentkeztek és azóta sincsenek fent.
A weboldal sem elérhető pár napja.
Mit tudok tenni, kihez lehet fordulni ilyenkor?

Mozigépész
Őszinte részvétem! Már mint azért mert ezt a pénzt valószínűleg kicsalták belőled (nem is volt fényképezőjük), és nem tehetsz semmit. Ha csak fel nem jelented a rendőrségen, talán akkor számlaszám alapján tudnak valamit tenni, de szerintem ez se biztos.
Ugyanis, te nem itthon vásároltál terméket, így semmisek a jogszabályok, főleg ha azóta a cég eltűnt. Ráadásul előre fizettél. Ez nagy hiba volt, remélem többet nem fogsz így rendelgetni! Főleg nem Kínából! (bár mellesleg volt ami Kínából megjött, és olcsóbb volt a szállítási költsége mint az Európai feladásnak)
béka2
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hova fordulhatok külföldi kereskedővel kapcsolatos probléma esetén.
Egy netes vásárlásról van szó, hitelkártyával fizettem. Az összeget azonnal foglalták,majd másnap mégegyszer. Én közben töröltem a rendelést, ennek ellenére órákkal később postázták az árut. Két automatikus levelet leszámítva nem kapok tőlük választ egy levelemre sem, telefonon egyszer tudtam elérni őket, amikor is azt mondták, ne aggódjak, és vége lett a beszélgetésnek.
Két dolog miatt szeretnék valahova fordulni, csak nem tudom, hova, egyrészt nyilván a konkrét eset miatt, másrészt általában a checkoutjuk és kommunikációjuk miatt.
Merre tudom kezdeni, hova érdemes írni, hogy ez hozzájuk is elérjen? Az adott esetben mi a teendő? Nem veszem át a csomagot? A visszaposta ilyenkor az én kontóm?
Köszi smile.gif
Mozigépész
Mivel nem Magyarországi a cég, így az adott ország fogyasztóvédelmére, illetve az ott lévő szabályok alapján.
De kérd ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal álláspontját. Központi telefonszám: +36 1 459 4800
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.